UmmaGumma

Äänestys

Uskotko, että Pohjois-Korea hyökkää?

Kyllä, Etelä-Koreaa vastaan
28 (7.2%)
Kyllä, USA:ta vastaan
11 (2.8%)
Kyllä, molempia vastaan
19 (4.9%)
En, kunhan lämpimikseen uhoaa
235 (60.3%)
En, sillä se pelkää USA:n vastatoimia
64 (16.4%)
Jotain muuta, mitä?
33 (8.5%)

Äänestäjiä yhteensä: 369

Kirjoittaja Aihe: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.  (Luettu 188473 kertaa)

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1140 : 12.08.2017, 23:14:05 »
Miksi joku sallii tämän, vai oikeonko nauttii siitä?

Kyllä. Kommunistinen Kiinan Kansantasavalta loi Kimien kommunistisen Pohjois-Korean. Pohjois-Korealla on funktio Kiinaa edelleen johtavan kommunistisen puolueen sisäisessä valtataistelussa. Mutta kuten joskus käy, häntä (Pohjois-Korea) alkaakin heiluttamaan koiraa (Kiinaa).

Toinen erityisesti pohjoiskorealaisten ihmisten, toisinajattelijoiden ja perheidensä nälkäkuolemasta nauttiva porukka on valtiollisen valhemedia ja Tampereen kommariyliopiston valhetoimittajakoulun käynyt paskasakki. Tuolle ihmissaastalle Kimien hirviödiktatuuri täyttää heidän mielestään Yhdysvaltoja vastaan käytävän ideologisen sodan tykinruoan.

On vaikea sanoa kuinka paljon mm Tampereen kommariyliopiston ammattivalehteluopiskelija henkilönä nauttii mm Pohjois-Korealaisen toisinajattelijan tai epäsuosioon joutuneen kenraalin ampumisesta 23-mm it tykillä. Tai jonkun syöttämisestä koirille. Jokatapauksessa ainoa mikä on varmaa, on se että nauttivat tai hiljaisuudella kuittaavat Pohjois-Korean mielipuolisen hallinnon. Ts vaikka tietäisivät mitä tapahtuu, niin mieluummin ostavat kaikkea kiinalaista, haukkuvat Yhdysvaltoja ja presidentti Trumppia koska ovat selkärangatonta hallintoterrorismia tukevaa paskaväkeä. Näin vähemmän siististi sanottuna.

Pohjoiskorealaisten tehtävä on kärsiä ja kuolla että eurostoliiton kusipäät saavat halvalla kännyköitä ja elektroniikkaromua Kiinasta velaksi että voivat sosiaalisessa mediassa laukoa omia valheitaan Yhdysvalloista.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 832
 • Liked: 2224
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1141 : 12.08.2017, 23:57:20 »
Mietin joskus mitä tekisin itse Kiminä. Kuka tietäisi vaikka pyytäisin rahaa vastineeksi hyökkäämättömyydestä, mutta tässä voisi tulla ongelmaksi se, ettei kukaan taitaisi enää maksaa mitään. Trumppina en kai oikein voisi muuta kuin odottaa Kimien mahdollista hyökkäystä, johon pitäisi vastata "kovilla ja täysillä".

Aiemmille Kimeillehän maksettiin rahaa/luovuttiin pakotteista, jotta he lakkauttaisivat ydinaseohjelman. Todellisuudessa aseiden kehitys jatkui edelleen, vaikka virallisesti sen sanottiin loppuneen. Näin tulisi käymään myös nyt.

Tästä johtuen Kimien pitää nyt joko luopua ydinaseista tai elää pakotteiden alaisena. Jos he luopuvat ydinaseista, menettävät he valtansa ainakin jollain aikataululla. Tästä johtuen tuntuu siltä, että etteivät he tule tätä tekemään. Yksityiskohtana tässä on myös se, että Juche-aate perustuu siihen, että Pohjois-Korea on täysin omavarainen ja riippumaton ulkovalloista. Saa nähdä kuinka kauan valtio pärjäilee omillaan ja mitä tapahtuu, jos joku (=kaiketi lähinnä vain Kiina) luopuisi oma-aloitteisesti pakotteista. USA ei voisi tällä perusteella hyökätä, sillä tämä johtaisi Kiinan ja USA:n väliseen sotaan.

Jos taas Kimit päättävät hyökätä, he tietäisivät samalla valtionsa tuhoutuvan.

Voi siis olla, että tämä pattitilanne on vallitseva jopa vuosikausien ajan. Voihan myös olla, että Kimit jatkavat asekokeita, eikä kukaan "uskalla" tehdä mitään, koska kyse ei ole kuitenkaan hyökkäyksestä. Voisi olla Kimien etu, että he voisivat osoittaa heillä olevan USA:han asti kantavia ydinaseita. Tästä johtuen luulisin asekehityksen jatkuvan kiivaana.


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 177
 • Liked: 12549
 • Soon korkeemmas käres!
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1142 : 13.08.2017, 00:12:22 »
Ratkaisu on muukalaislegioona johtajanaan james bond. Etsivät tykit ja tuhoavat ne. Telkkarista on tullut taas monta Bondia. Eihän se ole edes vaikeaa. Mustalla laskuvarjolla sinne reppu täynnä ceenelosta ja bäng bäng.

Mitä, eikö bondit perustukaan tositarinoihin?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1143 : 13.08.2017, 00:27:39 »
Ratkaisu on muukalaislegioona johtajanaan james bond. Etsivät tykit ja tuhoavat ne. Telkkarista on tullut taas monta Bondia. Eihän se ole edes vaikeaa. Mustalla laskuvarjolla sinne reppu täynnä ceenelosta ja bäng bäng.

Mitä, eikö bondit perustukaan tositarinoihin?

-i-

Todellisuus on hieman jännittävämpää kuin Ian Flemingin tarinat.

Valitettavasti ihmisvastaista, näennäisesti köyhien puolesta, mutta todellisuudessa kommunistifeodalismin puolesta kokonaisia kansakuntia ja ikäluokkia riistävää aatetta ei voi lopettaa tappamalla. Ei siinä etteikö yrittäjiä löytyisi. Viimeksi Yhdysvallat yritti tappaa Saddam Husseinin sodan ensimmäisen päivän huipputarkalla tiedustelulla ja laserpommeilla. Ei toiminut...
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 019
 • Liked: 2844
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1144 : 13.08.2017, 00:52:38 »
Kimille voisi pistää ainakin painetta ilman aseellista hyökkäystä. Lähettää  lennokkeja lentelemään sinne missä Kimi saattaisi piileskellä, ja tehdä muutenkin kiusaa. B2 Spirit lentokoneella voisi lentää Pjöngjangin yli joskus yölla, ja vaikka pistää tuhottoman määrän propagandalehtiä koneesta.

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1145 : 13.08.2017, 01:58:29 »
Kimille voisi pistää ainakin painetta ilman aseellista hyökkäystä. Lähettää  lennokkeja lentelemään sinne missä Kimi saattaisi piileskellä,

Tuo ei ole kiusaa vaan osa sotilaallista tiedustelua

Lainaus
B2 Spirit lentokoneella voisi lentää Pjöngjangin yli joskus yölla, ja vaikka pistää tuhottoman määrän propagandalehtiä koneesta.

Tuo ei ole enää sotilaallista tiedustelua vaan oikeuttaa ohjuksia omistavan tarvittaessa ampumaan kohti. Lisäksi on syytä muistaa että sitten kun US-made B2 lentokone pudottaa mitä vaan tavaraa Pohjois-Koreaan, Kiinan kommunistisen kansantasavallan vanhoilliset ryhtyvät puolueen tuella, tai ilman, viemään sotilaallista materiaalia Pohjois-Korean hullulle diktaattorille.

Kysymys on yksinkertaisesti siitä onko vihervasemmistolaisen valhemedian syöttämällä ihmiskarjalla edes vähäisintäkään sympatiaa pohjois-korealaisille, kuten Pohjois-Afrikasta kumiveneellä kuljetetuille aseelliseen konfliktiin osallistuneille sotarikosturisteille. Ikävä kyllä ei ole. Jos olisi, olisimme valmiita kaikkeen siihen mitä valtiorakennus ja perustuslain ulkopuolinen pakottaminen vaatii. Emme ole. On paljon helpompaa jättää ihmismassat kommunistihirviön tapettavaksi ja samalla haukkua Yhdysvaltoja milloin mistäkin.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Skeptikko

 • Nuivaniemi
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 9 738
 • Liked: 10216
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1146 : 13.08.2017, 02:23:10 »
Pistää tällaista junttia mietittymään,  että eikö vakoilu/tiedustelu/sota-tekniikka riitä todellakaan siihen, että pullanaama-kim saataisiin eliminoitua vaikka hän todistetusti paistattelee päivää ihaillen ohjuskokeita?

Eiköhän jonkinlaisella luotettavuudella ainakin silloin tällöin olisi järjestettävissä se, että pulska johtaja saataisiin hengiltä ilman esimerkiksi ydinaseiden käyttämistä. Kuitenkin jo joku risteilyohjusisku tms voisi suurella todennäköisyydellä johtaa kuitenkin jonkinasteiseen sotaan, missä voisi taas tulla suuri määrä uhreja.

Turvallisempaa voisi olla joku vaivihkainen salamurha, etenkin jos on uskoteltavissa riittävän hyvin ainakin kansalle, että kuolinsyy on luonnollinen tai onnettomuus. Luultavasti Stalinin tapaan tosiasiassa tämän suuren johtajan lähipiirissäkin olisi hyvin suuri osa vain tyytyväisiä siitä, että näin murhanhimoinen johtaja saataisiin raivattua pois, ennen kuin he itsekin joutuvat jonkun verukkeen takia teloitettaviksi. Näinhän se homma meni Stalininkin kanssa. Ja Berija sitten antoi ymmärtää, että häntä olisi kiittäminen siitä, että Stalin kuoli.

Lavrentiy Beria
https://en.wikipedia.org/wiki/Lavrentiy_Beria#Stalin.27s_death

Lainaus
Khrushchev wrote in his memoirs that Beria had, immediately after Stalin's stroke, gone about "spewing hatred against [Stalin] and mocking him." When Stalin showed signs of consciousness, Beria dropped to his knees and kissed his hand. When Stalin fell unconscious again, Beria immediately stood and spat.[24]
...
Beria's decision to avoid immediately calling a doctor was tacitly supported (or at least not opposed) by the rest of the Politburo, which was rudderless without Stalin's micromanagement and paralyzed by a legitimate fear he would suddenly recover and wreak violent reprisal on anyone who had dared to act without his orders.[28] Stalin's suspicion of doctors in the wake of the Doctors' Plot was well known. At the time of his stroke, his private physician was already being tortured in the basement of the Lubyanka for suggesting the leader required more bed rest.[29]

After Stalin's stroke, Beria claimed to have killed him. This aborted a final purge of Old Bolsheviks Mikoyan and Molotov, for which Stalin had been laying the groundwork in the year prior to his death. Shortly after Stalin's death, Beria announced triumphantly to the Politburo that he had "done [Stalin] in" and "saved [us] all", according to Molotov's memoirs. Notably, Beria never explicitly stated whether he had initiated Stalin's stroke or had merely delayed his treatment in the hope he would die (as argued by Sebag-Montefiore and consistent with evidence).[30] Support for the assertion that Stalin was poisoned with warfarin[31] by Beria's associates has been presented from several sources, including Edvard Radzinsky in his biography Stalin and a recent study by Miguel A.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017, 02:25:30 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 349
 • Liked: 1840
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1147 : 13.08.2017, 03:00:55 »
Pakko myöntää, että tietyllä tasolla jopa toivon tuon pohjois-Korean tapauksen ratkaisun olevan sotilaallinen murskaus, ja pian. Uhreja tulee paljon, mutta uhreja voi tulla paljon enemmän, jos noiden annetaan häiriköidä vielä pitempään. Ei tuo tilanne paremmaksi kehity, kehittyy vain vielä vaarallisemmaksi.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 666
 • Liked: 13558
 • Emme tästä neuvottele.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1148 : 13.08.2017, 09:41:27 »
Eikös parhaillaan olla suunnittelemassa Bond, James Bond elokuvaa, 007 vois hoidella seuraavassa elokuvassa Pohjois-Korean Demokraattisen Kansantasavallan vallankaappauksen ja siinä sivussa muutaman viehättävän Korealaisneitosen.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1686
 • Realismi ja kylmät faktat ovat uutta rasismia.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1149 : 13.08.2017, 10:10:50 »
Kanadalainen pastori palasi takaisin Kanadaan. Vietti 2v kaksi vuotta Pohjois-Korean leirillä ennen vapautumistaan. Tuomio oli elinkautinen kovaa pakkotyötä mutta pääsi terveydellisistä syistä aikaisemmin.

Pastor freed from North Korean prison arrives back in Canada
A Canadian pastor who was imprisoned for more than two years in North Korea arrived back home Saturday.
Hyeon Soo Lim was serving a life sentence of hard labour in North Korea for alleged anti-state activities, but was released last week on what the North Korean government described as sick bail.
His son, James Lim, said it was surreal to see him again after living in fear over what might happen to him.
James Lim said his dad was extremely grateful to the Canadian government. He said his father was resting at home and looked forward to going to his church’s Sunday service and meeting with the community after so long.
“Now more than ever, he’s never felt more Canadian,” the son said.
Lähde SCMP englanniksi

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1150 : 13.08.2017, 10:31:19 »
Miljoonia ihmisiä tappaneen, ja diktaattorin tapaan lopulta omaa aivopestyä ja tyhmää kansaansa panttivankina pitävän mielipuolijohtajan kaataminen ei ole mielikuvitushahmon hommaa. Asiasta on tehty jo elokuva. Sony entertainment teki Seth Rogers elokuvan "Haastattelu" jossa kaksi elokuvantekijää tappaa cia:n ohjauksessa tai psta Pohjois-Korean Kim jong unin. Seurauksella että hakkerit hyökkäsi Sonyn kimppuun, uhkailivat Pohjois-Korean johdon kanssa viihdetuottajia kuolemalla, minkä seurauksena Sony vetäytyi elokuvan levityksestä.

Kim Jong unin agentti käytti Indonesiassa Malesiassa kahta typerää typykkää esiintyen tosi-tv-keppostelijana pyytäen misut kameran edessä heittämään liinan osoitetun miekkosen kasvoille, seurauksella että pilan kohde oli muutaman minuutin kuluttua kuollut ja toinen likka aika huonossa hapessa. Paljastui että liina oli kasteltu VX hermomyrkyllä ja uhri oli Kimin velipuoli. Aine ei ole yleisesti saatavilla ja on melkoinen tappoväline kertoen lähettäjän voivan valmistaa sitä mikä on lähinnä valtion tasoisen toimijan käyntikortti.

Joo...Ilmeisesti Kim agentteineen on pirullisen hyvin selvillä länsimaisen yhteiskunnan ilmiöistä ja osaa manipuloida jopa isoja toimijoita väkivallan ja suoran kuoleman uhkaa käyttäen. Ja hullulla on jotain siteitä radikaalihakkereihin.

Jos tämä rytisee lopulta sodaksi, niin kuten Korean sodassa, juttua ei voi kuitata enää pelkästään diplomatian keinoin. Ja huom sotatila on edelleen voimassa 1950-luvun koreansodasta asti. Nyt on vain aselepo. Kyse on siitä miten kommunistisen Kiinan Kansantasavallqn politbyroo suhtautuu maansa etelärannikolla olevaan uuteen ydinasevaltiouhkaan.

Eurostoliiton vihervasemmistolainen roskaväki kuten Kiinan vanhoilliset näkevät (Trumpin ja) USA:n suurempana uhkana kuin miljoonia korealaisia tappaneet Kim jongit. Sodan uudelleen syttyessä menevät johdonmukaisesti kansanmurhaajan puolelle. Minkäs teet. Sosialistit ja maamme valhemedian tamperekoulutetut vain rakastaa vasemmistolaisia kansanmurhaajia. On se toisaalta kumma juttu. Tätä olen joskus ihmtellyt. Miten ns sivistynyt ja koulutettu ihminen voidaan yliopiston toimittajakoulussa leipoa täydelliseksi sosialistihirviön ihmisoikeusrikosten suojelijaksi. Ilmiö ei ole pelkästään Tampereen vaan laajempi vasemmistoyliopistomaailman kummajainen.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017, 12:50:50 kirjoittanut siviilitarkkailija »
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1686
 • Realismi ja kylmät faktat ovat uutta rasismia.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1151 : 13.08.2017, 10:39:36 »
Kim Jong unin agentti käytti Indonesiassa kahta typerää typykkää esiintyen tosi-tv-keppostelijana pyytäen misut kameran edessä heittämään liinan osoitetun miekkosen kasvoille, seurauksella että pilan kohde oli muutaman minuutin kuluttua kuollut ja toinen likka aika huonossa hapessa. Paljastui että liina oli kasteltu VX hermomyrkyllä ja uhri oli Kimin velipuoli. Aine ei ole yleisesti saatavilla ja on melkoinen tappoväline kertoen lähettäjän voivan valmistaa sitä mikä on lähinnä valtion tasoisen toimijan käyntikortti.
Itseasiassa kyseessä oli Malesia. Yksi harvoista maista minne nuo unelmavaltion ihmiset pääsivät matkustamaan. Nyt on tämäkin poikki puolin ja toisin.

Tässäkin tietty sitten käytiin kauppaa.

Kim Jong-nam: Malaysia releases body of Kim Jong-un's 'assassinated' half brother to North Korea
The move is part of a reciprocal agreement to return nine Malaysians held in the North

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 019
 • Liked: 2844
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1152 : 13.08.2017, 10:46:10 »
Kiina pystyisi kaatamaan Pohjois-korean koska tahansa tai listimään Kimin, mutta kun eivät vaan halua sitä tehdä.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 109
 • Liked: 14752
 • Blues for Allah
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1153 : 13.08.2017, 10:54:49 »
Auttaisiko pelkkä Kimin listiminen, tilalle voi tulla aina vain hullumpi Kimi.
Väittävät maan olevan kuin reikäjuusto, johon armeija menee piiloon tarvitessa. Veikkaan vuosikymmenten sissisotaa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Huomautan, että meidän aseistaminen tähtää hyökkäyksen valmisteluun. Hornet varustelut muun muassa. Venäjä on valmistellut vain puolustautumista. -Terijoen Jukka-

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1154 : 13.08.2017, 11:21:33 »
Kim Jong unin agentti käytti Indonesiassa kahta typerää typykkää esiintyen tosi-tv-keppostelijana ...
Itseasiassa kyseessä oli Malesia. Yksi harvoista maista minne nuo unelmavaltion ihmiset pääsivät matkustamaan. ..

Kiitos korjauksesta. Että pitikin...sotkea väärä maa.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1155 : 13.08.2017, 13:04:03 »
Kiina pystyisi kaatamaan Pohjois-korean koska tahansa tai listimään Kimin, mutta kun eivät vaan halua sitä tehdä.

Tämä on oletus, mutta entäpä jos EIVÄT pysty? Jos pohdimme Oikeasti Kiinan sotilaallista kapasiteettia ja NYT JA TÄHÄN VAPAATA VOIMAA...sekä vaikutuksia Kiinan asemaan ja erityisesti Kiinan asemaan maailman taloudessa. Vaikka valloitus olisi pelkkä ylikulku, mikä kommunismin romahduksessa on mahdollista, seurauksena on pahoja miehityssodan vaikeuksia. Korealainen ei tykkää kiinalaisesta vaikka saisi tältä ruokaa ja aseita.

Yhdysvallat joutui käyttämään hurjan määrän resurssia ja rahaa vaikka muodollisesti oli valloittanut Irakin, saadakseen Saddamin kiinni. Vaikka sen sotilaallinen ylivoima oli selvä. Kiinan ja Korean välillä asia on monta kertaa mutkikkaampi. Pohjois-Korean läpi kulkeminen ilman Pjong Yangin mandaattia voi olla hyvin hankalaa. Kiinalaiset ovat tätä kokeilleet historiassa kerran jos toisenkin. Vastarintaa on.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 846
 • Liked: 7073
 • vasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1156 : 13.08.2017, 13:49:58 »
Ilman Kiinan apua ei Pohjois-Koreaa saada asettumaan, vaan siitä kehittyy alati paheneva ydinaseuhkaaja. Toisin sanoen, jos tilanne kehittyy ydiniskuiksi, niin Kiina on siitä aika pitkälti vastuussa, koska ei tehnyt kaikkea tarpeellista sitä estääkseen.

Auttaakseen Kiina saattaa haluta merkittäviä myönnytyksiä, kuten USA:n pois tukemasta Etelä-Kiinan meren asemaa kansainvälisenä merialueena. Tämä tarkoittaisi käytännössä, että Kiina saisi toteutettua reviirinvaltauksensa.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 019
 • Liked: 2844
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1157 : 13.08.2017, 13:57:58 »
Kiina pystyisi kaatamaan Pohjois-korean koska tahansa tai listimään Kimin, mutta kun eivät vaan halua sitä tehdä.

Tämä on oletus, mutta entäpä jos EIVÄT pysty? Jos pohdimme Oikeasti Kiinan sotilaallista kapasiteettia ja NYT JA TÄHÄN VAPAATA VOIMAA...sekä vaikutuksia Kiinan asemaan ja erityisesti Kiinan asemaan maailman taloudessa. Vaikka valloitus olisi pelkkä ylikulku, mikä kommunismin romahduksessa on mahdollista, seurauksena on pahoja miehityssodan vaikeuksia. Korealainen ei tykkää kiinalaisesta vaikka saisi tältä ruokaa ja aseita.

Yhdysvallat joutui käyttämään hurjan määrän resurssia ja rahaa vaikka muodollisesti oli valloittanut Irakin, saadakseen Saddamin kiinni. Vaikka sen sotilaallinen ylivoima oli selvä. Kiinan ja Korean välillä asia on monta kertaa mutkikkaampi. Pohjois-Korean läpi kulkeminen ilman Pjong Yangin mandaattia voi olla hyvin hankalaa. Kiinalaiset ovat tätä kokeilleet historiassa kerran jos toisenkin. Vastarintaa on.

Kiina jos haluaa kaataa Pohjois-Korean niin sen ei tarvitse ampua laukaustakaan tai  tuhlata Juaniakaan rahaa. pelkkä poliittinen päätös riittää.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1686
 • Realismi ja kylmät faktat ovat uutta rasismia.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1158 : 13.08.2017, 14:07:51 »
Ilman Kiinan apua ei Pohjois-Koreaa saada asettumaan, vaan siitä kehittyy alati paheneva ydinaseuhkaaja. Toisin sanoen, jos tilanne kehittyy ydiniskuiksi, niin Kiina on siitä aika pitkälti vastuussa, koska ei tehnyt kaikkea tarpeellista sitä estääkseen.
Auttaakseen Kiina saattaa haluta merkittäviä myönnytyksiä, kuten USA:n pois tukemasta Etelä-Kiinan meren asemaa kansainvälisenä merialueena. Tämä tarkoittaisi käytännössä, että Kiina saisi toteutettua reviirinvaltauksensa.
Tämä Etelä-Kiinan meren haltuunotto etenee jokatapauksessa. Vietnam nyt pöristelee vielä vastaan mutta kyllä ne siitä menee ruotuun kun kiinalaisten tukikohdat valmistuvat ja vedenalaiset robotit ym. lisääntyvät rajoja valvomaan.

ASEAN AND CHINA HAVE MOVED ON ... DIDN’T VIETNAM GET THE MEMO?
As other rival claimants scale down their rhetoric, Hanoi finds itself standing alone against Beijing’s actions in the South China Sea

Olen samaa mieltä siitä että jos Kiina laittaa hanat kiinni menee PK polvilleen. Kiinalla on tuossa tosin monta syytä miksi se toimii näin eikä nujerra tuota maata. Yksi syy on että siellä ei jäisi monikaan henkiin..
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017, 14:09:42 kirjoittanut migri »

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17491
 • covfefe
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1159 : 13.08.2017, 14:22:29 »
Kiina ei ole homogeeninen toimija jolla olisi puhdas ja selkeä hallintopolitiikka sekä suunta vaan maan johdossa on useita osin jopa ristiriitaisia tavoitteita.

Oletus kuuluu: Kiina voi pakottaa Pohjois-Korean polvilleen koska vaan kuten NL pakotti sateliittinsa polvilleen.

Väitös perustuu vahvoihin uskomuksiin ja väitteisiin yksimielisestä Kiinasta.

Todistus: Suuren tai supervallan johto ei koskaan ole mistään asiasta yksimielinen. Korean kysymys jakaa Kiinan johtoa hyvin radikaalisti. Kiinan suurin pelko on yhdistynyt Korea ETELÄ-Korean johdolla. Tämä yhdessä Japanin kanssa voisi merkittävästi heikentää Kiinan asemaa alueellisena ja globaalina supervaltana.

-> kriisin tullen Kiina tukee mitä vaan mikä heikentää Koreaa. Vaikka kansanmurhahallintoa tukemalla. Se ei halua vahvempaa naapuria.

Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 943
 • Liked: 5845
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1160 : 13.08.2017, 15:09:58 »
Legendan mukaan USA otti Pohjois-Korean mukaan Pahan akseliin jotta kaikki Akselin maat eivät olisi muslimimaita.

Totta tai ei, niin nyt on olemassa mahdollisuus että Suomi jälleen kerran pääsee osallistumaan Lännen yhteiseen ristiretkeen kommunismia vastaan. Viimeksikin Koreassa sodittiin YKn lipun alla, joskin USA ja Etelä-Korea kantoivat suurimman korren. Mukana oli silti mm. Ruotsi ja Turkki.

Tällä kertaa Suomikin kantanee "vastuunsa" ja lähettää pataljoonan mikäli Koreassa sodan kukka puhkeaa.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 979
 • Liked: 2504
 • Intelligent blue eyes!
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1161 : 13.08.2017, 15:39:10 »
Pohjois-Korean maaperä odottaa poimijoitaan.

http://nypost.com/2017/07/03/north-korea-is-sitting-on-6-trillion-in-mineral-resources/

Trump haluaa populistisesti Jenkkeihin iPhone-tehtaita, mutta harvinaisia raaka-aineita kannattavaan elektroniikatuotantoon on kai hintsusti?
Kilpailu Kiinan kanssa on toistaiseksi mahdotonta juuri tästä syystä.

Kim istuu siis varsinaisen kultakaivoksen päällä ja lällättelee vihollisilleen.
 
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Uuno83

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 144
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1162 : 13.08.2017, 15:51:09 »
Nyt P-Korea kehittää ohjuksia tasolle, jossa se on musertava uhka Jenkeille ja koko maailmalle. Tilanne on hyvin sama, kuin Kuuban ohjuskriisi. Erotuksena se että P-Korea on paljon hullumpi kuin neukut.
 Haluatteko sallia sen ennemmin kuin pommitukset, jossa laitokset tuhotaan?

Diplomaattinen ratkaisu olisi löytynyt vuosien aikana, jos sellainen olisi.


Miten voitaisiin elää Korean kanssa, jolla olisi kaiken tuhoavat aseet?

Mielestäni Trumpin pitäisi hyökätä mahdollisimman pian, koska se on paljon pienenpi paha.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017, 16:06:03 kirjoittanut Uuno83 »

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 841
 • Liked: 8663
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1163 : 13.08.2017, 19:15:05 »
Kiina kykenisi pistämään Pohjois-Korean matalaksi heti halutessaan. Samoin Kiina kykenisi pistämään matalaksi Etelä-Korean, Taiwanin tai minkä tahansa muun pienen naapurimaansa halutessaan. Amerikka taas pystyisi pistämään matalaksi maailman jokaisen keskikokoisenkin valtion halutessaan. Venäjä kykenisi nitistämään Suomen, Ruotsin ja Norjan kaikki viikossa.

Sotilaalliset suurvallat pystyvät kukistamaan pienempänsä; ei niitä muuten suurvalloiksi kutsuttaisikaan. Syyt, mitkä estävät niitä kukistamasta kaikkia muita, on toisten suurvaltojen mielipide ja kukistamisen kalleus siitä saatavaan hyötyyn verrattuna. Nykyään sotilaalliset suurvallat sopivat asioista YK:n Turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten kesken; tosin Ranskan ei enää kuuluisi olla siinä kerhossa. Siellä sovitaan "sotimisen säännöistä". Sieltä amerikka sai luvan pommittaa Libyaa ja siellä amerikalta evättiin lupa pommittaa Syyriaa. Molempien sotien kulku ja tulos seurasi päätöksistä.

Pohjois-Korean suhteen YK:n Turvallisuusneuvosto päätti tietyistä talouspakotteista. Ne ovat sallittu tapa painostaa Kimiä. Talouspakotteilla painostaminen ei kuitenkaan juurikaan koskaan toimi: Kimejä on painostettu niillä 60 vuotta, Irania pian 40 vuotta ja Kuuban Castroa koko hänen valtakautensa -- ja Castro yritettiin salamurhatakin noin 100 kertaa, joten ei sekään toimiva keino ole --. Ainoastaan Saksaa ja Japania vastaan on viimeisen sadan vuoden aikana saatu aikaan toimivia taloussaartoja -- ja ne ovat lopulta johtaneet painostetun maan hyökkäykseen, ja vasta tuhoisten sotien jälkeen vallanvaihtoon --.

Kuka esimerkiksi enää uskoo Venäjän vastaisten pakotteiden kaatavan Putinin hallinnon? Viisi vuotta sitten Suomen sosialistinen lehdistö julisti sen tapahtuvan varmasti lyhyen ajan päästä. Nyt näyttää, että Eurostoliitto on itse kaatumassa näiden pakotteiden johdosta -- varsinkin uusimpien jenkkien asettamien energiasektorin pakotteiden jälkeen --. Taas Saksa ja Saksan rajalliset energiavarat olisivat se tekijä, johon pakotteilla voidaan tehdä sietämätöntä vaikutusta. Olisi kannattanut Merkelin maksaa Trumpille Saksan 350 miljardin dollarin Nato-velka. Pienellä rahalla olisi ehkäissyt isot ongelmat.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 146
 • Liked: 6501
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1164 : 13.08.2017, 19:25:09 »
Btw. Venäjän pakotteita on ollut kolme vuotta. Ei viittä vuotta.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 884
 • Liked: 604
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1165 : 13.08.2017, 19:38:56 »
Venäjä kykenisi nitistämään Suomen, Ruotsin ja Norjan kaikki viikossa.

No suunnilleen noin, ellei jokin noista maista kaiva esiin risteilyohjuksia ydinkärjillä. Kapasitettia kyllä on. Israelkaan ei ole julkisesti paukutellut pommejaan, ellei Etelä-Atlantin välähdystä lasketa sellaiseksi.
Kansanmurha väestönsiirroilla, ampumalla tai rodunsekoituksella on kansanmurha. Ja joka sen tekee, on kansanmurhaaja.

Totuutta vastaan voidaan käydä vain valheilla, jotka ovat alttiita vääräksi todistamiselle. Näin ollen vain totuus on laitonta vihapuhetta.

Ennen poliisi tutki ihmisten tekemisiä, nykyään sanomisia.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 349
 • Liked: 1840
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1166 : 13.08.2017, 22:53:07 »
Kuinka paljon parempi Itä-Aasian historia olisi ollut, jos kommarit olisivat hävinneet Kiinassa, Koreassa ja Vietnamissa. Nuo alueet olisivat Taiwanin, Etelä-Korean ja Singaporen kaltaisia. Muutamankin sukupolven tulevaisuuden kommarit tuolla hukkasivat, eikä loppua näy vieläkään.

Jossain määrin toivon, että tuo Pohjois-Korean ruttopesäke nitistettäisiin tavalla tai toisella. Se vaatii sotilaallisesti lukemattomia ihmishenkiä, mutta jos kyseessä on maa/hallinto, joka oikeasti uhkailee toisia jo ydinaseilla, olisiko se ennaltaehkäisevä isku lopulta niin syntiä?

Pöllämystynyt

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 846
 • Liked: 7073
 • vasemmistolainen
  • Yövartija
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1167 : 14.08.2017, 00:12:05 »
Mielestäni Trumpin pitäisi hyökätä mahdollisimman pian, koska se on paljon pienenpi paha.
Jokainen tilanne on tietenkin omanlaisensa, mutta ainakin maailmansodan jälkeinen historia varoittaa, että jenkkien aseellinen sekaantuminen muiden asioihin on lähes säännönmukaisesti johtanut entistä pahempiin tilanteisiin, ja myös USA-vastaisuuden kasvuun.

Lisäksi sotatoimet aloittanut presidentti kärsii imagotappion omassa maassaan, ellei kaikki suju todella hyvin. On vaikea edes kuvitella skenaariota, jossa tällainen operaatio sujuisi niin äärimmäisen ongelmattomasti, tappiottomasti, pitkittymättä, eskaloitumatta tai saastuttamatta, ja demokratia ja hyvinvointi palautuisivat Korean pohjoisosiin niin nopeasti ja verettömästi, ettei Trumpin maine kärsisi syystä tai toisesta pahoin. Trumpilta vaaditaan paljon nuhteettomampaa toimintaa kuin Obamalta, eikä edes Obama olisi uskaltanut tällaista riskiä ottaa. Trumpilla ei oikein ole varaa olla se presidentti, joka hyökkää P-Koreaan. Massamedian ja globalistien valheiden vastustajilla ei ole varaa siihen, että näiden keulakuvaksikin koettu Trump lokaantuisi sotaretkellä.
Maailma ja kaikki sen kulttuurit on kuin maalauspaletti useine kauniine väreineen, joilla kaikilla on oma ainutlaatuinen sävynsä. Jos sekoitetaan ne kaikki, ei yhtään väriä jää jäljelle, eikä yhtäkään väriä voida enää erottaa aikaansaadusta sotkusta. -Mohammed Rasoel

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 732
 • Liked: 5299
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1168 : 14.08.2017, 00:45:12 »
jos kyseessä on maa/hallinto, joka oikeasti uhkailee toisia jo ydinaseilla, olisiko se ennaltaehkäisevä isku lopulta
Mitä useamman ydinaseen Pohjoiskorea saa haltuunsa, sitä varmemmin asialle ei enää voida tehdä kohta mitään. Muiden maiden on kysyttävä haluaako ne antaa napin kehittyä Pohjoiskorean kulloisenkin Kimin pulleisiin käsiin? Ilmastonmuutoksenkin torjunta on ydintalveen verrattuna kuin tapetoisi ensin yläkerran loppuun vaikka alakerta on liekeissä.

Neuvostoliitto onnistui rakentamaan pienen pommin vakoilutietoja käyttäen jo 1949 vaikka välineet oli kirjaimellisesti 40-luvulta. Siitä 12 *) vuotta suurimman koskaan laukaistun tuomiopäivän aseen, Tsar-Bomban. Pohjoiskorealla voi hyvinkin olla 2010 lukua elettäessä jo merkitsevä osa siitä tiedosta, jonka pohjalta aseen saa aikaiseksi.

Suurten maiden hallitusten ei luulisi vain seuraavan kehitystä sivussa. Kiinalla lienee lonkerot ydinohjelmissa varmistamassa heidän intressit mutta länsimaiden ei pitäisi vain tuudittautua samaan oletukseen.

Edit: Kiitos jäsen Toumasho korjauksesta, olin erehdyksessä kirjoittanut tähän kohtaan 6 vuotta.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2017, 10:31:04 kirjoittanut Jepulis »
Valitsen Lauran, koska hän ei valinnut monikulturismia.

migri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1686
 • Realismi ja kylmät faktat ovat uutta rasismia.
Vs: Suuri Pohjois-Korean seurantaketju.
« Vastaus #1169 : 14.08.2017, 03:56:18 »
Jos Trump toteuttaa hyökkäyksen olisi mielenkiintoista nähdä ja kuulla antifan ym. vasemmistohörhöjen mielenosoituksissa käyttämät bannerit sekä iskulauseet. Meinaan millä verukkeella puolustaisivat kiistattomasti hulluinta ja väkivaltaisinta diktaattoria joka näännyttää kansansa nälkään? Itse en ainakaan keksi mitään mikä ei kuulosta aivan älyttömältä. Paikkoja laittaisivat tietenkin tapansa mukaan paskaksi mielenosoituksissaan ja Starbucks ym. voivat laittaa jo ikkunatilauksia etukäteen sisään.