Kirjoittaja Aihe: 2013-04-08 Yle: Tomaattikunta Närpiö tunnetaan myös maahanmuuttajistaan  (Luettu 23633 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 656
 • Liked: 37813
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Kiskontatutkinta Närpiössä laajenee
 17.2.2022 11.21
UUTINEN
Ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvan laajamittaisen kiskontakokonaisuuteen liittyen poliisilla on kiinniotettuna useita henkilöitä. Rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon.

Tammikuussa Helsingin poliisilaitos tiedotti yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja Keskusrikospoliisin kanssa ottaneensa kiinni neljä henkilöä liittyen ulkomaalaisten työntekijöiden kiskontakokonaisuuteen. Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi närpiöläisen yrittäjäpariskunnan rikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä on yhä tutkintavankeudessa ja toinen on vapautettu viime viikon loppupuolella. Rikoksesta on epäiltynä myös viides, ulkomailla oleskeleva henkilö.

15.2.2022 Pohjanmaan poliisilaitos tiedotti uusista kiinniotoista kiskontakokonaisuuteen liittyen, kourallinen epäiltyjä otettiin kiinni eri paikoista Närpiössä. Kotietsinnöillä on löytynyt huomattava summa rahaa ja muuta omaisuutta on haettu vakuustakavarikkoon. Uhrien lukumäärää selvitetään ja kiinniotettujen mahdollisesta vangitsemisvaatimukseen esittämisestä päättää tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sami Isoniemi perjantaina. Tutkintanimike on törkeä kiskonta.

Ulkomaalaisiin työntekijöihin kohdistuvan laajamittaisen kiskonnan vuoksi Pohjanmaan poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitoksen valtakunnallinen ihmiskaupparyhmä sopivat kesällä 2021 tutkintajärjestelyistä. Tammikuussa suoritetuissa kiinniotoissa tutkinnanjohtovastuu on Helsingin poliisilaitoksen ihmiskaupparyhmällä ja 15.2.2022 suoritetuttujen kiinniottojen tutkinnanjohtovastuu on Pohjanmaan poliisilaitoksen ulkomaalaistutkintayksiköllä.

Nyt tiedotetuissa tapauksissa epäiltyjen ja uhrien kansalaisuus, asuinpaikka ja työskentelyala ovat yhdistävänä tekijänä. Tammikuussa kiinniotettujen ja nyt kiinniotettujen henkilöiden välillä ei vaikuttaisi olevan muuta yhteyttä.
Poliisilla on koko vyyhtiin liittyen tiedossa kymmeniä uhreja. Lopullisten uhrien lukumäärä ja lopullisten rikosilmoitusten määrä täsmentyy vielä esitutkinnan aikana.

Pohjanmaan poliisilaitos on saanut juttukokonaisuudesta ensimmäisen vihjeen loppuvuodesta 2018, jonka pohjalta on tehty useita esitutkintalain mukaisia esiselvityksiä. Ensimmäiset rikosilmoitukset on kirjattu loppuvuodesta 2019. Osa esiselvityksistä on johtanut nyt tiedotettuihin rikosepäilyihin ja kiinniottoihin. Vyyhtiin liittyen on tullut ilmi myös vanhempia ja rikosoikeudellisesti jo vanhentuneita kynnysrahatapauksia, joka tukee poliisin käsitystä pitkäaikaisesta laajalle levinneestä rikollisuuden muodosta.

Poliisi selvittää osana vyyhtiä yksittäisten kasvihuoneyrittäjien tietoisuutta työntekijöidensä tilanteesta ja sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Vihjeitä on tullut paljon ja poliisi kiittää jo tulleista vihjeistä. Tapaukseen liittyviä vihjeitä otetaan edelleen vastaan ja niitä voi lähettää sähköpostitse ihmiskauppa@poliisi.fi ja/tai vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi


https://poliisi.fi/-/kiskontatutkinta-narpiossa-laajenee

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 217
 • Liked: 6473
Lainaus
Poliisi vetoaa Närpiön vietnamilaisyhteisöön vuosia jatkuneen kiskonnan lopettamiseksi

25.2.2022 8.16
Uutinen

Poliisi ja yhteistyöviranomaiset ovat yhdistäneet voimavaransa puuttuakseen kiskontaan vietnamilaisyhteisössä ja ovat laatineet tiedotteen, jossa informoidaan tuesta ja avusta, jota on mahdollista saada työvoiman hyväksikäytön tilanteissa. Poliisi vetoaa myös kasvihuoneyrittäjiin, jotka voivat omalla toiminnallaan ja yhteistyöllä vietnamilaisyhteisön kanssa estää, että tällainen rikollinen toiminta jatkuisi.

Poliisi ja yhteistyöviranomaiset ovat yhdistäneet voimavaransa puuttuakseen kiskontaan vietnamilaisyhteisössä ja ovat laatineet tiedotteen, jossa informoidaan tuesta ja avusta, jota on mahdollista saada työvoiman hyväksikäytön tilanteissa. Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut tiedotteen, joka on myös käännetty vietnamin kielelle.

Tiedotteen ovat koonneet Maahanmuuttovirasto, Närpiön Kaupunki, Rikosuhripäivystys, Pohjanmaan hyvinvointialue ja ELY-keskus sekä poliisi.

Helsingin poliisilaitos ja Pohjanmaan poliisilaitos ovat yhdessä tutkineet aiemmin tiedotettuja törkeitä kiskontoja, joihin on ollut vangittuna yhteensä viisi henkilöä. Tutkintavastuuta on sen laajuuden vuoksi jaettu sekä Helsingin poliisilaitoksen että Pohjanmaan poliisilaitoksen kesken. Myös Keskusrikospoliisi on mukana tutkinnassa. Tutkintaan on asetettu mitattavasti resursseja ja poliisin tavoitteena on saada vuosia jatkunut kiskonta loppumaan.

Myös Närpiön kaupunki tekee yhteistyötä poliisin kanssa rikolliskierteen katkeamiseksi.

Tutkinnan tässä vaiheessa rikosylikomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta ja rikoskomisario Sami Isoniemi Pohjanmaan poliisilaitokselta vetoavat yhteisöön kynnysrahajärjestelmän lopettamiseksi. Kynnysrahajärjestelmällä tarkoitetaan sitä, että henkilö maksaa perusteettomasti korkean rahasumman päästäkseen Suomeen.
Poliisin tiedossa on, että kynnysrahajärjestelmä on ollut olemassa pitkään ja siitä on aiheutunut monelle vietnamilaiselle kova rasite.

Poliisi toteaa, että tämänhetkinen ilmoittautuneiden uhrien määrä ei vastaa todellista kynnysrahaa maksaneiden uhrien määrää. Poliisilla on kaikki perusteet epäillä, että kynnysrahaa maksaneiden lukumäärä on kolminumeroinen.

Tunnistettujen epäiltyjen määrä on edelleen noin kymmenen henkilöä.

Poliisi muistuttaa, että Suomessa kenenkään ulkomaalaisen ei tarvitse maksaa kynnysrahaa tai minkäänlaista lahjaa tänne töihin päästääkseen. Kynnysrahan periminen on laitonta.

Vain yhteisön sisältä käsin tämä vuosien kierre saadaan katkaistua. Poliisi korostaa, että viranomaisille kertomisesta ei seuraa uhreille vahinkoa eikä tämän vuoksi pidä pelätä, että joutuisi pois maasta. On myös erittäin tärkeää, että kasvihuoneyrittäjät ottavat vastuuta asiassa. He voivat omalla toiminnallaan ja yhteistyöllä vietnamilaisyhteisön kanssa estää, että tällainen rikollinen toiminta jatkuisi.


Poliisin tutkinta etenee, mutta yhä kaivataan lisää tietoa hyväksikäyttäjistä. Poliisia myös kiinnostaa, liittyykö kokonaisuuteen kasvihuoneyrityksiä tai niiden liepeillä olevia tahoja. Poliisin tavoitteena on muun muassa selvittää, saavatko kasvihuoneyritykset oikeudetonta hyötyä kynnysrahoista.

Vihjeitä asiaan liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen ihmiskauppa@poliisi.fi ja vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi
https://poliisi.fi/-/poliisi-vetoaa-narpion-vietnamilaisyhteisoon-vuosia-jatkuneen-kiskonnan-lopettamiseksi
”Se oli tietynlainen yllätys kaikille, miten paljon virus pystyy leviämään rokotettujenkin keskuudessa.”
HUS vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä 25.11.2021

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 4985
Niin, että poliisi oikein vetoaa.

No minäkin voisin vedota, että saisivat noudattaa omaa kulttuuriaan, eikä taipua tällaiseen länsimaalaiseen ahtauteen.

Minä en enää osta tomaatteja, joiden laatikossa lukee "Närpiö."

Toivottavasti siellä ollaan tajuttu edes himppasen verran, että millaisen kolhun lintukoto on saanut.
Slava Ukraini.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 472
 • Liked: 28170
 • Apukeittiöpsykologi
Lainaus
Poliisi ja yhteistyöviranomaiset ovat yhdistäneet voimavaransa puuttuakseen kiskontaan vietnamilaisyhteisössä ja ovat laatineet tiedotteen, jossa informoidaan tuesta ja avusta, jota on mahdollista saada työvoiman hyväksikäytön tilanteissa. Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut tiedotteen, joka on myös käännetty vietnamin kielelle.

Tiedotteen ovat koonneet Maahanmuuttovirasto, Närpiön Kaupunki, Rikosuhripäivystys, Pohjanmaan hyvinvointialue ja ELY-keskus sekä poliisi.

Mikäs tässä nyt sitten on hätänä?

Monikulttuuria on tilattu ja nyt kun sitä on saatu, aletaan valittamaan. Rasismiahan tämä on kun vietnamilaisyhteisö ei saa noudattaa omia arvojaan ja omaa kulttuuriaan.

Vai tuliko jollekin vielä vuonna 2022 yllätyksenä, että monikulttuurisuus on ihan jotain muuta kuin eksoottisia mausteita?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 017
 • Liked: 63126
 • Takaisinviskaaja
"Niin, että poliisi oikein vetoaa."

Minä vetoan poliisiin, että se ottaa rosvot kiinni.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 4985
Paikallinen marketti oli näköjään vaihtanut toimittajaa. Nyt oli paikallisen nimi.

Jos "Närpiö" ilmaantuu uudestaan laatikoiden kylkeen, niin saatan mainita kauppiaalle.
Slava Ukraini.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 688
 • Liked: 24316
 • Blues for Allah
Närpiössä kynnysrahan periminen on ollut erittäin yleistä.

https://yle.fi/uutiset/3-12339978?origin=rss

Poliisitutkinta Närpiön kasvihuonetyöntekijöiden kiskontatapausten ympärillä etenee. Poliisin mukaan lausuntojen saaminen uhreilta on ollut hankalaa ja aikaa vievää.

Rikosylikomisario Hannu Kortelaisen mukaan kuulusteluissa monet uhrit ovat sanoneet tietävänsä, että kynnysrahaa on peritty valtaosalta vietnamilaisista työntekijöistä, jopa 90 prosentilta Närpiön vietnamilaisyhteisöstä.

------
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 437
 • Liked: 12031
Poliisitutkinta Närpiön kasvihuonetyöntekijöiden kiskontatapausten ympärillä etenee.
Rikosylikomisario Hannu Kortelaisen mukaan kuulusteluissa monet uhrit ovat sanoneet tietävänsä, että kynnysrahaa on peritty valtaosalta vietnamilaisista työntekijöistä, jopa 90 prosentilta Närpiön vietnamilaisyhteisöstä.
Tämä on luultavasti ollut kaikkien tätä laitonta siirtolaisuutta hyödyntäneiden ja samoin viranomaisten tiedossa. Helsingissä vastaava kuvio on, että viranomaiset eivät valvo etnisten ravintoloiden toimintaa.

Uutinen tässä Närpiön jutussa on se, että joku poliisi on uskaltanut lähteä tutkimaan juttua. Saa nähdä, tuleeko kyseiselle poliisille potkut siitä, että hän valvoo lakia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 693
 • Liked: 103311
Miksi tällaista mätää järjestelmää pidetään väkisin pystyssä?

Lainaus
Merkittävä närpiöläinen kurkkuviljelijä vangittiin ihmiskaupparikoksista epäiltynä – Saanut viime vuosina yli 7,5 miljoonaa euroa maataloustukia

KYMMENIEN vietnamilaisten puutarhatyöntekijöiden kiskontavyyhti paisuu Närpiössä. Poliisi epäilee nyt paikallista kasvihuoneyrittäjää ihmiskaupparikoksista.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina epäiltynä ihmiskaupan yrityksestä sekä törkeästä kiskonnasta.

Vangitsemispäätöksen mukaan kyseiset rikokset olisivat alkaneet vuonna 2018 ja niiden epäillään jatkuneen viime helmikuuhun saakka. Poliisin perustelut vangitsemisen vaatimiselle ja epäillyn vastaus on salattu päätöksessä kokonaan.

Rikosepäilyjen kohteena olevan 58-vuotiaan viljelijän kurkkuviljelmät kattavat ison osan Suomen vuosittaisesta tuotannosta. Miehen nimissä olevalle yritykselle on myönnetty vuosien 2016–2020 aikana yli 6,5 miljoonaa euroa maataloustukia. Viime vuonna tukia tuli yli miljoona euroa.

[...]

Närpiössä asuvien vietnamilaisten epäillään poliisin mukaan välittäneen vuosia kasvihuoneille vietnamilaista työvoimaa ja vaatineen työntekijöiltä jopa 10 000–20 000 euron kynnysrahoja.

HS vieraili Närpiössä aiemmin tänä vuonna. Kasvihuoneiden työntekijät kertoivat pienistä tuntipalkoista ja kurjista asunnoista, joita kunta työntekijöille vuokraa. Kielitaitoa on aniharvalla.

Mahdollisia kiskontarikosten uhreja on poliisin mukaan kolminumeroinen määrä. Aiemmin rikoksista on epäilty paikallista vietnamilaista pariskuntaa. Pohjanmaan poliisi on lisäksi tutkinut kahta paikallista kasvihuoneyrittäjää taloudellisten väärinkäytösten osalta.
Helsngin Sanomat 4.4.2022

Valtamedia on yrittänyt kääntää tästäkin uhritarinaa, että kielitaidottomat vietnamilaiset työntekijät ovat ihmiskaupan ja epäonnistuneen kotouttamisen uhreja.

Rikospaikka-ohjelmassa haastateltu poliisi valotti tapauksen taustoista, että kynnysrahan pulittaminen oleskeluluvan saamisessa "auttamisesta" on vietnamilaisten yhteisössä laajasti hyväksyttyä, maan tapa, eikä sitä koeta rikokseksi tai hyväksikäytöksi vaan velvollisuudeksi. "Uhrit" perivät muutaman vuoden päästä maksuja itse uusilta tulokkailta, joten vietnamilaiset ovat tyytyväisiä rikolliseen järjestelyyn. Vain suomalaiset häviävät.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

AJIH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 423
 • Liked: 409
Sentään yksi asia ei ole muuttunut tämän ketjun aloituksesta! Vielä tänäkin päivänä "pikkuinen Närpiön kunta Pohjanmaan rannikolla on merkillinen poikkeus suomalaiskuntien joukossa"!
Muistakaa Kaivopuiston henkirikos 5.7.2020.
https://hommaforum.org/index.php/topic,131004.0.html
Ks. myös Uusi Lahti 8.3.2017.
”Valehteleminen on samaa kuin varastaminen, ja köyhän kansan pettäminen valheella on pahempaa kuin varkaus ja rosvoaminen.”
- Eräs savolainen isäntä vuonna 1808.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 94
 • Liked: 351
 • Black Olives Matter
Suomen ruotsalainen kansanpuolue: "Maahanmuutto on mennyt Närpiössä kuin Strömsössä"

https://twitter.com/sfprkp/status/1339291183722491904

RKP:n mielestä kielitaidottomien uhrien vangitseminen ja kuljettaminen orjatyöhön plantaaseille on onnistunutta maahanmuuttoa.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 787
 • Liked: 5299
Miksi tällaista mätää järjestelmää pidetään väkisin pystyssä?

Lainaus
Merkittävä närpiöläinen kurkkuviljelijä vangittiin ihmiskaupparikoksista epäiltynä – Saanut viime vuosina yli 7,5 miljoonaa euroa maataloustukia

KYMMENIEN vietnamilaisten puutarhatyöntekijöiden kiskontavyyhti paisuu Närpiössä. Poliisi epäilee nyt paikallista kasvihuoneyrittäjää ihmiskaupparikoksista.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina epäiltynä ihmiskaupan yrityksestä sekä törkeästä kiskonnasta.

Vangitsemispäätöksen mukaan kyseiset rikokset olisivat alkaneet vuonna 2018 ja niiden epäillään jatkuneen viime helmikuuhun saakka. Poliisin perustelut vangitsemisen vaatimiselle ja epäillyn vastaus on salattu päätöksessä kokonaan.

Rikosepäilyjen kohteena olevan 58-vuotiaan viljelijän kurkkuviljelmät kattavat ison osan Suomen vuosittaisesta tuotannosta. Miehen nimissä olevalle yritykselle on myönnetty vuosien 2016–2020 aikana yli 6,5 miljoonaa euroa maataloustukia. Viime vuonna tukia tuli yli miljoona euroa.

[...]

Närpiössä asuvien vietnamilaisten epäillään poliisin mukaan välittäneen vuosia kasvihuoneille vietnamilaista työvoimaa ja vaatineen työntekijöiltä jopa 10 000–20 000 euron kynnysrahoja.

HS vieraili Närpiössä aiemmin tänä vuonna. Kasvihuoneiden työntekijät kertoivat pienistä tuntipalkoista ja kurjista asunnoista, joita kunta työntekijöille vuokraa. Kielitaitoa on aniharvalla.

Mahdollisia kiskontarikosten uhreja on poliisin mukaan kolminumeroinen määrä. Aiemmin rikoksista on epäilty paikallista vietnamilaista pariskuntaa. Pohjanmaan poliisi on lisäksi tutkinut kahta paikallista kasvihuoneyrittäjää taloudellisten väärinkäytösten osalta.
Helsngin Sanomat 4.4.2022

Valtamedia on yrittänyt kääntää tästäkin uhritarinaa, että kielitaidottomat vietnamilaiset työntekijät ovat ihmiskaupan ja epäonnistuneen kotouttamisen uhreja.

Rikospaikka-ohjelmassa haastateltu poliisi valotti tapauksen taustoista, että kynnysrahan pulittaminen oleskeluluvan saamisessa "auttamisesta" on vietnamilaisten yhteisössä laajasti hyväksyttyä, maan tapa, eikä sitä koeta rikokseksi tai hyväksikäytöksi vaan velvollisuudeksi. "Uhrit" perivät muutaman vuoden päästä maksuja itse uusilta tulokkailta, joten vietnamilaiset ovat tyytyväisiä rikolliseen järjestelyyn. Vain suomalaiset häviävät.
Työskentelet meille tai sukulaisesi kotimaassa kärsivät, niinkö menee? Tuo on mafiaa.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 393
 • Liked: 4010
 • Panda nimeltä Kallan.
^Ylläolevaan uutiseen viitaten, täytyy todeta että alkuperäinen uutinen (08.04.2013) ei ikääntynyt hyvin.
Korona ei oo enää trendikästä joten sitä ei kukaan pelkää näön vuoksi enää eikä siitä kukaan siis hyvesignaloi. Massamedian uusi käsky: unohtakaa korona ja sen varjolla tehty valtaisa omaisuuden uusjako. / Putin ja Zelensky, lopettakaa nyt se nahistelu ja palatkaa päiväjärjestykseen.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 927
 • Liked: 4985
Jännästi paikallisessa marketissa ei mainita Närpiötä tomaattilaatikoissa.

Yrittäjille noilla seuduilla tuli narun pää vetävän käteen. Sääli heitä, jotka ovat hoitaneet hommansa asiallisesti. Heihin tarttuu sama lannan tuoksu.

Isot ketjut ovat myös aika jännän äärellä, kun sopimukset eivät enää pädekään. Iso imagotappio myös niille.
Slava Ukraini.

Tagit: närpiö