Kirjoittaja Aihe: 2013-04-13 Taloussanomat: Venäläisostajat nostivat mökkihinnat taivaisiin  (Luettu 1511 kertaa)

Saippuakupla

 • Vieras
Lainaus
Venäläisostajat nostivat mökkihinnat taivaisiin

Venäläisten kymmenen vuotta sitten aloittama ostoryntäys on nostanut mökkien pyyntihinnat tasolle, jolla suomalaiset eivät enää halua ostaa.

Venäläiset maksavat Suomesta ostamistaan lomamökeistä ja rantatonteista selvästi enemmän kuin suomalaiset. Venäläisten ostobuumi on nostanut mökkien hintoja niin, että suomalaiset eivät enää suostu maksamaan pyydettyjä hintoja.

Maanmittauslaitoksen kauppahintatilastojen mukaan venäläisostaja maksoi viime vuonna rantamökistä keskimäärin 115 000 euroa, kun suomalaisen hintalappu mökkikaupoista oli 86 500 euroa.

Venäläiset kävivät mökkiostoksilla erityisesti Etelä-Savossa, jossa rantamökki siirtyi venäläisen haltuun keskimäärin 189 000 eurolla.

– Etelä-Savossa on osattu rakentaa oikeanlaista. Kun suomalainen maksaa satatuhatta, venäläinen maksaa kaksisataatuhatta, kärjistää Maanmittauslaitoksen johtava asiantuntija Juhani Väänänen.

Suomalaisten mökeistä maksamat hinnat ovat laskeneet viime vuosina noin 100 000 eurosta viimevuotiseen noin 80 000 euroon. Suomalaisten kauppasummat olivat korkeimmillaan vuonna 2007.

Lomamökkien lisäksi venäläiset maksavat suomalaisia enemmän rantatonteista. Venäläinen pulitti viime vuonna rantatontista keskimäärin 45 000, kun suomalaisen kauppasumma jäi 29 000 euroon.

Hintaeroa selittää laatuero. Venäläisten ostamat tontit ovat isompia ja mökit upeampia kuin suomalaisten.

[...]

http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/04/13/venalaisostajat-nostivat-mokkihinnat-taivaisiin/20135264/139

guest3656

 • Vieras
Lainaus
Venäläiset kävivät mökkiostoksilla erityisesti Etelä-Savossa, jossa rantamökki siirtyi venäläisen haltuun keskimäärin 189 000 eurolla.

Itselläni on myös mökki Etelä-Savossa, joten tunnen tilanteen kohtuullisen hyvin. Monet rakentavat hyvinvarustettuja vapaa-ajanasuntoja juuri venäläisiä silmälläpitäen. Toisaalta, harva suomalainen suostuu maksamaan puurunkoisesta, gyproc-vuoratusta uudisrakennuksesta 400 K€ kuten vänäläiset.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 879
 • Liked: 24878
 • Blues for Allah
9v. vanha ketju, mutta en parempaakaan löytänyt.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008906272.html

---------

"IS:N SELVITYKSEN perusteella suomalaisten takapihoille näytetään työnnetyn useita Putinin kätyreitä. Heistä osalta löytyy KGB- tai FSB-taustaa.

Kun samaan aikaan huomioi Supon puheet nukkuvista agenteista, pintaan nousee kysymys: miksei Suomen valtio vain mene ja lunasta kansalaisturvallisuuden nimissä tyhjillään olevia kiinteistöjä itselleen?

Laki estää sen.

Dilemma on siinä, että kohteet omiin nimiinsä lunastaakseen valtion tulisi pystyä todistamaan oikeudessa niiden olevan jollain tavalla vaaraksi Suomen turvallisuudelle. Jos kiinteistöissä ei ole minkäänlaista toimintaa, mahdollisen vihamielisen toiminnan todistaminen vaikuttaa mahdottomalta.

Ehkä enemmänkin pitäisi hämmästellä sitä, miksei tätä lakia ole jo lähdetty muuttamaan. Syytä olisi."

--------

"Suomen turvallisympäristö on muuttunut pysyvästi. Supon esiin nostamiin uhkakuviin on syytä suhtautua vakavasti, vaikka Suomen omat suojaustoimet muun muassa vieraan valtion vakoiluun liittyen ovat eri lähteiden mukaan kehittyneet oleellisesti.

Kiihkoilulle tai panikoinnille ei ole edelleenkään sijaa, mutta terveelle epäluulolle kylläkin."
« Viimeksi muokattu: 27.06.2022, 11:56:25 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 552
 • Liked: 17668
 • Kuka jos en minä
Ryssänagentit estävät lain muuttamisen? Suomalainen ei voi omistaa venäjällä maata, joten lain muuttaminen vastavuoroiseksi ei liene muuta kuin tahtokysymys.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Tagit: