HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Euroopan talouskriisi (yhdistetty)

(1/616) > >>

Tauno-yksi:

--- Lainaus käyttäjältä: Jani Rantala - 30.12.2012, 15:16:45 ---http://areena.yle.fi/tv/1742349

Touhu on tolkuttomampaa mitä kukaan osaa edes kuvitella. Ei ihmekkään että maassa ei oikein ole mitään tuottavaa työtä.
Tämän kannattaa jokaisen katsoa, ja ihmetellä että miksi syydämme rahaa tuonne. Todellisuus lienee dokumenttiakin karumpi sillä maasta löytyy kuplia ja epäkohtia joita tässä ei mainita.

--- Lainaus päättyy ---

Kreikassakin osataan tämä homma:

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20874650

Jänskää ajatella, että jos menisi paikalliseen terveyskeskukseen Suomessa, lekuri vaatisi pari hunttia kannustimia, ennen kuin suostuisi tsiikaamaan, mikä kurkussa kutittaa. Puhumattakaan siitä, että olisi sisäinen verenvuoto päällä, kuten yhdellä papalla tuossa jutussa. Lääkärin etiikassakin taitaa olla monikulttuurisia vivahteita eri puolilla maailmaa?

EL SID:

--- Lainaus käyttäjältä: Jani Rantala - 30.12.2012, 15:16:45 ---http://areena.yle.fi/tv/1742349

Touhu on tolkuttomampaa mitä kukaan osaa edes kuvitella. Ei ihmekkään että maassa ei oikein ole mitään tuottavaa työtä.
Tämän kannattaa jokaisen katsoa, ja ihmetellä että miksi syydämme rahaa tuonne. Todellisuus lienee dokumenttiakin karumpi sillä maasta löytyy kuplia ja epäkohtia joita tässä ei mainita.

--- Lainaus päättyy ---

Samanlaista Espanjassa on kuin Suomessa. kun julkista sektoria leikataan, siirtyvät poliittiset tukityöpaikat, niin näköjään Espanjassa kuin Suomessakin, erilaisiin yhdistyksiin, joita sitten tuetaan valtio kassasta ja joiden tekemisiä valvotaan molemmissa maissa yhtä holtittomasti. Ohjelmasssa oli mainintoja espanjalaisesta yhdityksistä, suomessa niitä ovat erilaiset polittiset, kuin mamujen toimintaa kuin myös kolmannelle sektorille perustetut, valtion ja kuntien ylläpitämät "Ryypätään Yhdessä-järjestöt". Nämä huuhaa-järjestöt, keskittyvät lähinnä pyörittäjien työllistämiseen. Yhtenä esimerkkinä tämänkaltaisesta huuhaasta, siis Suomalaisesta korruptiosta, otan Vaasan Jupiterin:

http://www.jupiter.fi/www/

jonka tarkoitus oli alunperin avustaa pitkäaikaistyöttömät vapaille työmarkkinoille. Nykyään pulju tukityöllistää enemmän sivareita kuin työttömiä, ja ne jotka sinne menevät, ovat työharjoittelussa, ja tietääkseni yhtään työtöntä ei vuonna 2012 työllistynyt muualle Jupiterin kautta, mutta rahaa mangutaan, jotta Jupiterissä  vakkarina olevien työpaikat olisi turvattu. Tätä korruptiota tuntuu olevan aika vaikea kuriin, oltiiin Espanjassa tai sitten "maailman vähiten korrutoituneessa" Suomessa

Tomi:
Olli Rehnin haastattelu Iltalehdessä 31.12.2012

(http://i4.aijaa.com/b/00396/11518446.jpg)
(http://i1.aijaa.com/b/00539/11518451.jpg)

repo:

--- Lainaus käyttäjältä: Tomi - 01.01.2013, 14:14:19 ---Olli Rehnin haastattelu Iltalehdessä 31.12.2012
--- Lainaus päättyy ---

Ja verkossa...
2013-01-01 IL: Olli Rehn Suomelle: "Eläkää kuten itse opetatte"
sekä
2013-01-01 IL: Olli Rehn: "Useat tiesivät Kreikan huijaavan"

--- Lainaus ---- Kriisin alkuvaiheessa loppuvuonna 2009 eräs komissaari, joka oli aikoinaan ollut Ecofinin pöydässä päättämässä Kreikasta, totesi, että kyllähän me kaikki tiesimme Kreikan vääristelevän tilastojaan, mutta emme välittäneet siitä.

Rehnin mukaan Kreikan harjoittamaa lukujen vääristelyä ei voitu todistaa.
--- Lainaus päättyy ---

Selittelyä. Espanjan tauti on joka puolella. Massiiviset ja kollektiiviset rikokset kannattaa hyvin. Kukaan ei usko niiden olevan mahdollisia.

repo:
YLE:ltä yllättävän liki kriittistä EU:n tarkastelua.

http://yle.fi/uutiset/eurokriisi_soi_eun_arvovaltaa/6433103

--- Lainaus ---Ulkomaat 31.12.2012 klo 17:51 | päivitetty 31.12.2012 klo 17:51
Eurokriisi söi EU:n arvovaltaa
Vuonna 2012 EU-johtajat jatkoivat epätoivoisia yrityksiään taltuttaa eurokriisiä. EKP:n ohjelma ongelmavaltioiden velkakirjojen ostamiseksi rauhoitti markkinoita syksyllä, mutta euroalueen syvälliset ongelmat ovat edelleen ratkaisematta.
[...]
Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola katsoo, että eurokriisi on heikentänyt eurooppalaisen mallin vaikutusvaltaa maailmalla.

- Eurokriisi on syönyt normatiivista malliesimerkkivaltaa, joka Euroopalla on ollut. Samalla painopisteen siirtyminen sinne Aasian ja Tyynen valtameren alueelle on tuottanut tuntemuksen, että Eurooppa on yhä enemmän marginaalisessa asemassa. Maailmassa on nyt paljon muitakin malleja. Kiinan, Brasilian ja Intian nousu on tuottanut uusia malleja maailman valtioille, Aaltola sanoo.
[...]
Kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki Helsingin yliopistosta arvioi silti, että Kreikka voi joutua ulos euroalueesta jo vuoden 2013 aikana. Syynä ei Patomäen mielestä enää ole se, että Kreikan velkakirjojen korko lähtisi yhtäkkiä hirveään nousuun. Suurin ongelma on poliittinen.

- Dramaattisen huono taloudellinen kehitys ja sen poliittiset seuraukset tarkoittavat sitä, että Kreikan lähtö eurosta vuoden 2013 aikana on hyvin todennäköinen, Patomäki sanoo.
[...]
Toukokuussa Ranskassa sosialistien Francois Hollanden presidentinvaalivoitto näytti haastavan euroalueen talousmahdin, Saksan, ajaman tiukan budjettikurilinjan.
[...]
- Ranskassa Hollande on käytännössä kuitenkin hyvin pitkälle hyväksynyt nämä kurinpito-ohjelmat ja saavuttanut vain hyvin pieniä kompromisseja Saksan kanssa eikä mitään isompia muutoksia Euroopan politiikkaan. Myös Kreikassa ne voimat, jotka ovat tämän kriisin takana ja ovat pitäneet yllä vallitsevaa tilannetta, ovat edelleen vallassa, professori Heikki Patomäki sanoo.
[...]- Keskustelua pidemmän aikavälin suuntaviivoista on ollut ihan liian vähän. Koko ajan on toimittu sillä logiikalla, että nyt on pakko tehdä tämä seuraava asia, jotta kriisi ei pahene, kauhea kiire on koko ajan ja sen mukaan myös kansanedustajat ovat tehneet päätöksiä, Patomäki sanoo.

Patomäen näkemys on, että Euroopan unionissa yritetään lukita erilaisilla kansainvälisoikeudellisilla sopimuksilla kiinni yksi talouspoliittinen oppi, jossa budjettien pitää olla tasapainotettuja ja yhteensopivia kilpailukykypolitiikan kanssa.

- Tavoitteena on nimenomaan saavuttaa markkinoiden, ennen kaikkea rahoitusmarkkinoiden, luottamus ja usko tähän politiikkaan. Kansalaisten luottamuksella ja uskolla tai demokratialla ei tunnu olevan paljonkaan väliä, Patomäki arvostelee.
--- Lainaus päättyy ---

Kansalaisten luottamus ja usko on otettu luomalla uhka jostain vielä hirveämmästä tuhosta, jos ei toimita siten kuin  EU-politrukit sanovat. EU-politrukkien (mm. Olii Rehnin ja Jyrki Kataisen sekä kaikkien heidän EU:ssa pyörivien virkaveljien ja -siskojen) voima on edelleen hämmästyttävän suuri ja sinisilmäisyys ei ole ilmiselvästi vain suomalaisten hyve.

Luin eräät sotamuistelmat jouluaikaan. Suomen käymissä sodissa Neuvostoliiton politrukkit saivat ajettua tuhansia venäläisiä sotilaita kuolemaan mm. Äyräpään taisteluissa. Tästä on aikalaisten kertomaa venäläisten sotilaiden sanoina. Ihmismieli ei ole näköjään paljoa muuttunut ja EU-politrukit ovat esimerkkinsä valinneet. Uhan on oltava vain sopiva, niin ihmiset käyvät vaikka kuolemaan.

Hirvittävän paljon saa tapahtua ennenkuin ihmiset alkavat kyseenalaistaa "uhat" ja selitykset ja vielä enemmän saa tapahtua ennenkuin aletaan uskoa omaan vaikuttamiseen ja aletaan vaikutamaan. Tämän tosiasian suojassa EU-politrukit pystyvät toimimaan. Ennen kriisiä velkaantumiseen välinpitämättömästi suhtautuneet saavat edelleen jatkaa tehtävissä, omien sanojensa mukaan "kriisin ratkaisemista" ja kriisin varjolla oman asemansa sekä pelastamista että vahvistamista (talouskurisopimus, pankkiunioni jne jne).

Minä sanon, että moral hazard on täällä tänään.


--- Lainaus ---uurin huoli oli uhka, että Espanjan velkataakka kaatuisi EU:n hoidettavaksi.
--- Lainaus päättyy ---

Miksi tästä on tehty "uhka", jota mm. YLE toistaa? Miksi EU:n pitää ottaa Espanjan velkataakka hoidettavakseen? Solidaarisuudesta espanjalaisia hyviä veljiä kohtaan, jotta Espanjan kuprun aiheuttaneet hyvät veljet pelastetaan? Kysyykö YLE/YLE:n toimittajat näitä kysymyksiä koskaan, riittävän usein ja sinikkäästi niin, että YLE:n yleisö voi tehdä omat johtopäätökset?

No tätäkin asiaa on jo käsitelty tässä ketjussa useampaan kertaan, joten en nyt itse hae enää vastauksia näihin kysymyksiin. Mutta "kertaus on opintojen äti" sanotaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta