HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Euroopan talouskriisi (yhdistetty)

<< < (3/609) > >>

Tomi:
Eikö Suomikin voisi hakea EU:lta tukipakettia kun rahat ovat loppu?  :o
http://www.hs.fi/politiikka/Katainen+Rahat+eiv%C3%A4t+riit%C3%A4+hyvinvointiyhteiskunnan+yll%C3%A4pitoon/a1305632270748

--- Lainaus ---Katainen: Rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitoon
31.12.2012 6:06 234
STT
Sami Kero / HS
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomea on pakko uudistaa.
Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mukaan Suomea on pakko uudistaa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) varoittaa, että nykymenolla rahat eivät riitä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Siksi Suomea on hänestä pakko uudistaa.

"Hyvinvointiyhteiskunnan rakenteellisiin heikkouksiin on löydettävä ratkaisuja riippumatta siitä, onko suhdanne juuri nyt kuuma tai kylmä. Nyt kun suhdanne on kylmä, toimeen on tartuttava sitäkin nopeammin", pääministeri sanoo STT:lle ja sitä kautta kaikille esittämässään perinteisessä pääministerin uudenvuodentervehdyksessä.

Katainen muistuttaa, että väestön ikääntyminen kasvattaa menoja ja supistaa tuloja. Julkista taloutta rasittaa siis kestävyysvaje.

Koko syksyn ajan Katainen on toistanut samaa sanomaa eri yhteyksissä: tarvitaan rakenteellisia uudistuksia. Erityisesti väestön ikääntyminen vaatii muutoksia, joilla lisätään yhteiskunnassa tehdyn työn määrää.

Suomesta on neljässä vuodessa hävinnyt 60 000 työpaikkaa. Kataisen mukaan rakennemuutosta ja teollisuuden työpaikkamenetyksiä on vauhdittanut se, että Suomen kilpailukyky on heikentynyt.

Katainen myöntää, että osa tulevana keväänä tehtävistä ratkaisuista voi tuntua kipeiltä. Hänen mielestään ne ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kestävyys turvataan.

"On oikein laittaa tulot ja menot tasapainoon, jotta emme jätä lapsiemme maksettavaksi kohtuutonta velkataakkaa."

Pääministeri korostaa kuitenkin, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on lupaus huolenpidosta.

Katainen muistuttaa, ettei yksikään virkamies, julkinen palvelu tai tulonsiirto voi korvata perheen ja läheisten huolenpitoa.

"Hyvinvointiyhteiskunnan perimmäinen käyttövoima ei ole veroeuro vaan lähimmäisistään välittäminen. Voimme jokainen omilla toimillamme jokapäiväisessä arjessamme osoittaa lähimmäisillemme, että välitämme."
--- Lainaus päättyy ---

sivullinen.:
^ Sopimusteknisestä eurosta eroamisesta on ollut paljon keskustelua Kreikan mahdollisen eron osalla. Päätelmä on ollut, ettei eurosta voi erota ilman eroamista EU:sta. Sopimusten kiertäminen on kuitenkin EU byrokraattien vahvaa osaamista, ja siten Kreikalle ehdotettiin ratkaisua, jossa maa ensin eroaa sekä eurosta ja EU:sta ja välittömästi tämän jälkeen liittyy uudelleen EU:hun. Näin mentäisiin sopimuksien mukaan.

EU:ssa ei muutenkaan olla kovin vakavissaan sopimuksia noudatettu. Kaikkia on "rikottu". Muodollisesti sopimuksen rikkominen todetaan vasta kun sopiva oikeuslaitos antaa päätöksen rikkomisesta; sellaista ei ole käynyt. Suomi voisi "rikkoa" kaikkia EU sopimuksia ihan miten paljon haluaisi. Kenelläkään ei olisi mahdollisuutta haastaa Suomea niin korkeaan oikeuteen, että "rikkomisesta" tulisi juridisesti pätevää rikkomista.

Sopimukset ovat niin kuin niitä luetaan.

Boltush:
Le Figaron haastattelussa ekonomisti ja historioitsija Nicolas Baverez pitää mahdollisena, että Ranskan velkatilanne pahenee tänä vuonna tavalla, joka olisi ”katastrofaalinen” Euroopan kannalta.

http://www.lefigaro.fr/mon-figaro/2013/01/02/10001-20130102ARTFIG00434-baverez-la-france-premier-risque-pour-la-zone-euro.php

Tomi:
http://yle.fi/uutiset/olli_rehn_usa_sai_muutaman_viikon_aikaa_sopia_uusista_saastoista/6435826


--- Lainaus ---Euron tuomiopäivän ennustajat jäivät hataralle pohjalle

Yhdysvalloissa vaikuttaa suuri joukko nimekkäitä taloustieteilijöitä, jotka julistivat euron loppua ennen kuin vuosi olisi ohi. Näin ei kuitenkaan käynyt.

- Kyse on pitkälti tuomiopäivän markkinoista, joilla useat ekonimistit pyrkivät hakemaan menestystä sillä, että he esittävät toinen toistaan kovempia ja kielteisempiä arvioita.

Rehn sanoo, että pahimmat tuomiopäivän profeetat ovat jääneet hetteiselle pohjalle.

- Pitäisi kysyä, onko näiden tuomiopäivän profeettojen uskottavuus mennyt, kun euro ei romahtanutkaan. Mielestäni jossakin määrin on.

Samaan hengenvetoon Rehn sanoo, ettei Euroopassa ole syytä tuudittautua tyytyväisyydentunteeseen. Hänen mukaansa euroalueella edessä on joka tapauksessa päätöksiä rakenteellisista uudistuksista ja julkisen talouden tasapainottamisesta, jotta euro, talouskasvu ja työllisyys ovat kestävällä pohjalla jatkossa.
--- Lainaus päättyy ---

Marko Parkkola:
Voisi myös kysyä, onko fantastisten kokoomuslaisten uskottavuus mennyt, kun 1,9 miljardia ei riittänytkään. Mielestäni on.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta