UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)  (Luettu 453305 kertaa)

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 089
 • Liked: 3788
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3000 : 19.04.2020, 22:51:24 »
Eikös tuo ole ihan mafioson puhetta:"Oleko sinä onneton niin tyhmä, ettet tajua omaa etuasi, että antamalla fyrkat järjestöllemme,  sinulle ei tulevaisuudessa tapahdu mitään epämiellyttävää?"

Tältähän se vaikuttaa. Euro alkaa näyttää yhä enemmän samalta kuin mafian tarjoama "palovakuutus". Maksetaan suojelurahaa ja vastineeksi saadaan olla rauhassa.

Italian talous ottaa IMF:n arvion mukaan 10 prosenttia osumaa koronan myötä tehtyjen rajoitustoimien vuoksi. Uutta velkaa tarvitaan, että Italia pääsee tästä tilanteesta ulos joten kuten. Se tarkoittaa, että Italian julkisen sektorin velka, joka on nyt 136% bruttokansantuotteesta, on hyppäämässä kertaheitolla 180%:iin. Se tekisi Italiasta prosentuaalisesti lähes yhtä velkaisen kuin Kreikka ja nostaisi Italian maailman kolmen velkaantuneimman valtion joukkoon. Ja tässä ei ole huomioitu lainkaan sitä, miten markkinat reagoivat tilanteeseen ja että miten se vaikuttaa Italian valtionvelan korkoihin. Ellei euromaat saavuta jotain merkittävää läpimurtoa, on selvää, että Italian valtionvelkojen korot lähtevät kasvuun ja samalla maan maksukyvyttömyys on virallisestikin vain nuijan kopautuksen päässä.

Tilanne on kiharainen. EKP on valmis ostamaan lähes rajattomasti Italian valtion velkakirjoja, mutta vastineeksi se vaatii Italian noudattavan EVM:n ehtoja. Italia pelkää, että sillä on edessään Kreikan tie, jossa IMF:n, EKP:n ja EU-komission muodostama teknokraattiryhmä troikka syrjäyttää maan vaaleilla valitut poliitikot vallasta ja ryhtyy kovaan kulukuuriin. Kreikan tapauksessa on nähty, mihin se on johtanut. Vaikka puhuttiin Kreikan pelastamisesta, ei näin vuosien myötä tätä voi kukaan pitää minään muuna puuteroituna sikana. Kreikan talouskasvu on troikan toimien jälkeen hyvin vähäistä, työttömyys on suurta ja maan velkataakka ei ole laskenut vaan kasvanut. Saapasmaassa ei haluta samaa, jonka vuoksi Italian parlamentissa ei myöskään ole enemmistöä EVM:n hyväksymiselle.

Italian hallitus ei voi nykytilanteessa suostua tällaiseen skenaarioon, sillä muuten maan kansa kuohitsee pääministeri Contesta lähtien koko porukan ja niin eurojäsenyyden kuin Euroopan unionin vastustus räjähtää katosta läpi. Siinä vaiheessa italialaiset äänestävät itselleen hallinnon, joka haistattaa koko eurooppalaiselle projektille pitkät, jonka myötä se romahtaa.

On ryhdyttävä siis luovaksi, jotta eurolle ja EU:lle pystytään antamaan lisäaikaa. EKP onkin nyt ehdottanut roskapankin perustamista, joka käytännössä olisi myös yhteisvastuumekanismi euromaiden (ja mahdollisesti myös muiden EU-jäsenmaiden) välillä. Jonkun on kuitenkin loppujen lopuksi kirjattava tappiot alas ja maksettava ne. EU-komissio vastustaa esitystä.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

tyhmyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 485
 • Liked: 1369
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3001 : 19.04.2020, 22:57:54 »
^Yleisesti ottaen pidän Vesa Vihriälää lähinnä törppönä. Mutta tässä yhteydessä hän ehdottaa ainoaa jollain muotoa toimivaa tapaa kustannusten kattamiseksi.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vihriala-ehdottaa-helikopterirahaa-valtioille-velkaa-nollakorolla-ja-ikuisesti/bcb72245-8199-4eab-b2c5-578b02b599c6

Kieltämättä tuo saattaisi johtaa jopa positiiviseen inflaatioon, mutta se ei olisi tällä kertaa yhtään huono juttu.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 929
 • Liked: 10046
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3002 : 07.05.2020, 01:16:33 »
Lainaus
Sodanjulistus EU-oikeusjärjestykselle Saksasta – "Keskuspankki pysyy itsenäisenä tulevaisuudessakin", Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn vakuuttaa

Saksan perustuslakituomioistuimen puuttumisella rahapolitiikkaan ja EU-tuomioistuimen nokittamisella voi olla pitkät jäljet.
Lainaus
Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehnin mielestä Saksan perustuslakituomioistuin saattoi näyttää EU:n oikeusjärjestyksen kannalta vaarallista mallia, kun se asettui poikkiteloin EU-tuomioistuimen kantaa vastaan tiistaina.

Saksalaistuomarit päättivät, että Euroopan keskuspankki EKP on osin ylittänyt toimivaltuutensa ostaessaan eurovaltioiden joukkolainoja viime vuosina. EU-tuomioistuin taas on linjannut, että toimet ovat hyväksyttäviä.

– EU:n toiminta nojaa siihen, että nimenomaan Euroopan tuomioistuin tulkitsee eurooppalaisten instituutioiden toimintaa ja lainmukaisuutta, ei kansallinen tuomioistuin. Tästä periaatteesta tinkimisellä olisi hyvin kauaskantoisia ja yhteistyölle mielestäni hyvinkin kielteisiä seurauksia, Rehn sanoo Ylen haastattelussa.
https://yle.fi/uutiset/3-11337364

Joko me pian pääsemme tästä? Hyvältä näyttää.Ei taida saksalaisia napata Italian, Espanjan ym. pelastamiset. Valtava katastrofihan tämä tulee olemaan, mutta jos päästäisiin taas perusasioiden ääreen; valta ja vastuu. Ei hillotolppia maansa myyneille. Huonoista teoista omaa maata kohtaan tulisi rangaistus, ei palkinto, kuten nyt on.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 089
 • Liked: 3788
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3003 : 07.05.2020, 04:37:56 »
Tässä se taas nähdään. Isot pojat saa tehdä mitä huvittaa ilman seurauksia Brysselin suunnasta. Pystyttekö kuvittelemaan minkään pienemmän EU-maan tekemään vastaavaa linjausta ilman, että Bryssel hönkisi niskaan ja uhattaisiin poliittisilla toimilla sekä sanktioilla? En minäkään.

Tähän EU lopulta kaatuu. Säännöt on samat, mutta isot pojat voivat niitä rikkoa välittämättä seurauksista. Ei tällainen liitto voi kestää.
"Only resolute and urgent action will avert it even now. Whether there will be the public will to demand and obtain that action, I do not know. All I know is that to see, and not to speak, would be the great betrayal."

- Enoch Powell

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 178
 • Liked: 3802
 • Sus siunatkoon
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3004 : 07.05.2020, 10:44:32 »
Suomen Uutisissa pari hyvää kirjoitusta Henri Alakylältä.

Lainaus
GnS Economics: Todennäköisen pankkikriisin mahdollisuus uupuu talousennusteista

Monet instituutiot ovat uusimmissa talouskatsauksissaan ottaneet koronakriisin tuoman taloussokin huomioon. Suomalainen talousanalyysiyhtiö GnS Economics huomauttaa, että ennusteissa ei huomioida jopa todennäköistä pankkikriisiä. Pankkien tila on eritoten Euroopassa hyvin haastava.
[...]

Akilleen kolme kantapäätä

GnS Economicsin mukaan maailmassa on kolme talouden kipukohtaa. Ne ovat Euroopan heikossa kunnossa oleva pankkiala, Yhdysvaltain raskaasti velkaantuneet pääomamarkkinat ja Kiinan heikkotehoinen velkaelvytys.

Nämä kolme tekijää ovat runnelleet pahoin tuottavuuden kasvun. Velkavuoret kasvavat taloutta nopeammin.
[...]

Sosialisoidaanko yritykset?

Yksi vaihtoehto on, että keskuspankit jatkavat ja kenties jopa lisäävät arvopaperien ostoja ulottaen ne valtioiden joukkovelkakirjoista yritysten velkakirjoihin ja mahdollisesti jopa osakkeisiin.

Yksityinen ääni katoaa yrityksistä ja niistä muodostuu vielä heikommin tuottavia keskushallinnon johtamia yrityksiä.
Kyseessä on ”japanisaatio” Japanin 90-luvun talouskriisin mukaisesti. Japanin keskuspankki on ollut hyvin aktiivinen toimija arvopaperimarkkinoilla sillä seurauksella, ettei Japani ole kurimuksestaan toipunut.
[...]
Suomen Uutiset, 7.5.2020

Lainaus
Jättiläiset törmäyskurssilla – onko EU:n ”luova laintulkinta” tulossa tiensä päähän Saksan EKP-linjauksen vuoksi?

Karlsruhessa sijatseva Saksan perustuslakituomioistuin kaatoi saavikaupalla jäävettä niin EU-tuomioistuimen kuin EKP:n niskaan. Kyseessä on EKP:n loputtomalta tuntunut velkakirjojen osto-ohjelma ja vuosikaupalla toteutettu negatiivisten korkojen rahapolitiikka. EKP:n toimia on vuosien varrella kommentoitu runsaasti.
[...]
Suomen Uutiset, 7.5.2020

Ensimmäisessä lainauksessa korostukset minulta. Jälkimmäinen kirjoitus on syytä lukea kokonaan ja ajatuksella. Kirjoitus vaatii lukijalta jonkin verran harratuneisuutta aiheessa ja pitkää aiheen seuraamista, mutta antaa hyvin kontekstia Olli Rehnin avautumiselle. Henri Alakylä näyttää kirjoituksessa mm. Guy Verhofstadtin twiitin. Federalistien avautumisen ettei Saksan, "yhden mitättömän kansallisvaltion", perustuslakituomioistuin ala sanelemaan heidän mielestä suurelle ja mahtavalle Eurostoliitolle mitään on ymmärrettävä heidän uskonnollista vakaumusta lähetelevän asian käsittelyn johdosta.

Hommassa on vain se pihvi ettei uskonnollinen vakaumus taida enää pelastaa Olli Rehniä eikä Guy Verhofstadtia, kun reaalimaailman tapahtumat saattavat ottaa eri suunnan. Euron kohtaloa on pelattu "too-big-fail"-kortilla yli kymmenen vuotta. Näyttää siltä, että samaa korttia lätkitään pöytään viimeiseen asti kunnes pelissä kunnon länkkärielokuvan mallin mukaan astuu kuvaan odottamaton elementti, joka ei enää kunnioita pöytään ladottuja kortteja ja siten pelin sääntöjä.

En jaksa uskoa, että Saksan perustuslakituomioistuimen päätös ja päätöksen noudattaminen vielä olisivat saluunapokerissa aseen veto pöydän alta ja vastustajien uhkaaminen. Saksa tulee pelaamaan isojen pankkiensa puolesta vielä "too-big-to-fail" -korttia. Koronavirus-kriisi ei myöskään ole vielä aseenveto, mutta tunnelmia se on onnistunut kiristämään huomattavasti.

Jännä korttipeli seurata. Meillä suomalaisilla ei ole hommassa muuta roolia kuin statistin, vaikka edelleen liian monet uskottelevat itselleen ja muille vanhaa mantraa "olemme vaikuttamassa kokoamme suurempana".
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 534
 • Liked: 1127
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3005 : 13.05.2020, 11:27:44 »
Mitä rahaa rankasti ylivelkaantuneet euromaat kuten Italia, Espanja, Ranska voivat maksaa EUn yhteiseen budjettiin?  Maksavatko ne vain sitä rahaa, jota saksalaiset, rankalaiset tai jotkut muut pankit ja tahot niille antavat?

Mitä takuita rankasti ylivelkaantuneet maat pystyvät antamaan EUn yhteisille lainoille?

Miten Suomi ottaa lisää ja lisää velkaa, ja sillä rahalla maksaa suuremman osuuden EU-budjetista? Ja samanaikaisesti sitoutuu takaamaan velkaa, jota vielä pahemmin velkaantuneille euromaille myönnetään?

Pahinta on, että Euroopan Keskuspankin  ja EU-tuomioistuimen toimia ei voi edes arvostella, siitä voi saada sakot, kuten nyt Saksaa uhkaa.

Ahdistaa hirveästi, missä pirullisessa vyyhdissä Suomi on mukana, mihin meitä sidotaan entistä tiukemmin, miten meiltä viedään omaa päätösvaltaa entistä enemmän.

HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 976
 • Liked: 1071
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3006 : 13.05.2020, 14:14:49 »
Suomea on velkaannutettu varmaan tarkoituksellakin jotta viimeisiltäkin itsenäisyyden jäänteiltä katoaisi taloudellinen pohja.
Liittovaltiota on helpompi ajaa kun voidaan sanoa että mihinkään itsenäisyyteen ei kerta kaikkiaan ole enää varaa.
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 460
 • Liked: 11503
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3007 : 20.05.2020, 13:32:14 »

Vastuumedia bilettää kun Nauta ja Macron pääsivät sopuun EU:n elvytyspaketista.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006513127.html

Lainaus
Maanantain ehdotus oli Merkeliltä ja Saksalta merkittävä kädenojennus Euroopan yhtenäisyyden suuntaan. Merkel kuvasi ehdotusta tiedotustilaisuudessa välttämättömäksi.

Ehdotus tuli Euroopan unionin kannalta viime hetkellä. Pohjoisen ja eteläisen Euroopan jäsenmaiden välinen juopa on kasvanut, eikä ymmärrystä muiden ratkaisuihin tai auttamiseen tunnu löytyvän. Ensi viikon keskiviikkona nähdään, kuinka moni muu EU-maa on valmis ottamaan askeleen lähemmäs kompromissia.

Ensi alkuun tämä merkinnee noin 10 mrd e summaa Suomelta mikä vastannee jotain vajaata 20% Suomen budjetista.

Kyllä se siitä, saadaan homma etenemään.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 489
 • Liked: 6532
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3008 : 26.05.2020, 20:51:52 »
Hyviä uutisia, jotka menivät itseltäni useampi päivä sitten ohi. Pieni erävoitto meille:

Perustuslakivaliokunta käsitteli koronabondien laillisuutta ja sitä, mitä niiden hyväksyminen mahdollisesti vaatisi. Valiokunta päätyi siihen ratkaisuun, että niiden hyväksyminen vaatii perustuslainsäätämisjärjestyksen käyttöä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koronabondien hyväksyminen (näillä tiedoilla, jotka ovat vielä hyvin puutteellisia) on ison kiven takana. Normaalisti perustuslakiin lisäyksen tekeminen tai sen muuttaminen tai kumoaminen hyväksytään ensin yksinkertaisella enemmistöllä. Tämän jälkeen lakiehdotus jätetään lepäämään seuraavaan vaalikauteen, jonka jälkeen uusi eduskunta äänestää asiasta.

Koska koronakriisi on akuutti eikä ole aikaa odottaa seuraavaa vaalikautta, tämä halutaan varmasti ohittaa yrittämällä julistaa ehdotus kiireelliseksi. Tällöin ehdotuksen hyväksyminen vaatii 5/6 enemmistön eduskunnasta, joka täyden eduskunnan edessä tarkoittaa paikoiksi muunnettuna 167 paikkaa. Perussuomalaisilla on 39 paikkaa 200:sta, joten kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä äänestää yksimielisesti vastaan, jää tulokseksi 161 ja täten kiireellisyysmenettely kaatuu.

Tämä ei tarkoita, etteikö suomalaisten verorahoja pystyttäisi jollain keinolla kippaamaan Italian ja Espanjan pelastamiseksi, mutta koronabondit vaikuttavat näillä tiedoilla poissuljetulta vaihtoehdolta. Italia taas ei ole hyväksymässä muuta rahoituskeinoa kuin koronabondeja, koska;

A) Italia ei halua joutua maksamaan minkäänlaisia korkoja yms. kuluja johtuen kriisin ainutlaatuisuudesta (mm. Matteo Salvini verrannut EKP:tä koronkiskureihin)
B) Italia yrittää välttää Kreikan kohtalon, jossa se joutuu Troikan (EKP, IMF, EU-komissio) johtaman teknokraattihallinnon alle.

Eduskunnan nettisivuilta tällainen poiminta perustuslakivaliokunnan mietinnöstä:

Lainaus
Yhteis- ja erillisvastuulliset ns. koronabondit voisivat saatavilla olevien puutteellisten tietojen perusteella perustuslakivaliokunnan käsityksen mukaan mahdollisesti jopa vaarantaa valtion mahdollisuudet vastata perustuslain mukaisista omista velvollisuuksistaan. Kun liikkeelle laskettavien velkakirjojen määrästä tai ajatellusta vastuunjaosta ei ole täsmällistä tietoa ja kun ehdotuksen toteuttamistapaa ei ole täsmennetty, tarkkaa valtiosääntöoikeudellista kantaa on kuitenkin mahdotonta esittää.Perustuslakivaliokunta kuitenkin ilmaisee huolensa siitä, että budjettisuvereniteetin, eduskunnan budjettivallan ja valtion sitoumustensa täyttämiskyvyn asettamat valtiosääntöoikeudelliset rajat voisivat mahdollisesti ylittyä yhteis- ja erillisvastuullisten koronabondien suhteen merkiten sitä, että ehdotuksen toteuttaminen edellyttäisi Suomessa perustuslain säätämisjärjestyksen käyttämistä. Perustuslakivaliokunta huomauttaa lopuksi, että nyt arvioitavina oleviin esityksiin saattaa liittyä muissakin suhteessa perustuslaillisia ongelmia.

Lisää aiheesta: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja/Sivut/SuVP_14+2020.aspx


Hallitus päätti käyttää PevL:n lausuntoa wc-paperina. Valtiovarainministeri Kulmuni (kesk.) meni hyväksymään tukipaketteja vastoin valiokunnan tahtoa.

https://suomenkuvalehti.fi/vallan-mahotonta/euroopan-oikeusjuttu-onko-elvytysrahasto-kuin-josef-k/?shared=4443-78c52e44-999 (26.5.2020)
Lainaus
Euroopan oikeusjuttu – onko elvytysrahasto kuin Josef K?

Blogit Vallan mahotonta! 26.5.2020 11:57
Antti Ronkainen
[...]

Esimerkiksi valtiovarainministeri Katri Kulmunin ja perustuslakivaliokunnan välille on jo syntynyt kiista siitä, millä perustein Suomi hyväksyi huhtikuun alussa euroryhmän 500 miljardin suuruiset koronatoimet. Eurokriisin yhteydessä Suomi on edellyttänyt Euroopan vakausmekanismin (EVM) kautta annettavan tuen tiukkaa ehdollisuutta, jota ei euroryhmän päätöksessä kuitenkaan mainittu.

Käytännössä perustuslakivaliokunnan kanta olisi edellyttänyt koko euroryhmän paketin vetottamista, mutta Kulmuni hyväksyi sen suuren valiokunnan tuella.
[...]

Ja poliittisesti suuret päätökset ovat vasta alkamassa.

Saksa ja Ranska sopivat viime viikolla elvytysrahastosta, jonka myötä EU-komissio saisi oikeuden ottaa velkaa. Sekä EU:n ystävät että sen nemesikset ovat nähneet rahastossa hamiltonilaisen hetken, joka johtaa yhteisen velan myötä näkökulmasta riippuen joko Euroopan Yhdysvaltojen riemuun tai kurjuuteen.

Johtipa elpymisrahasto sitten liittovaltioon tai ei, koronakriisi muuttaa käsitystämme ”taloudellisesta tuesta”. Kun eurokriisissä euromaiden välinen tuki oli aina lainaa ja ehdollistettu Troikan tiukoille hevoskuureille, Saksa ja Ranska ovat nyt ehdottaneet, että elvytysrahaston tukia ei tarvitsisi maksaa takaisin. [...]

Komission oikeus ottaa velkaa, lainojen muuttuminen tuiksi ja ehdollisuuden laadullinen muutos ovat kaikki poliittista dynamiittia olevia muutoksia suhteessa siihen, miten eurokriisiä hoidettiin 10 vuotta sitten.

Jos perustuslakivaliokunta katsoisi, että elvytysrahasto tarkoittaa keskeistä toimivallan siirtoa EU:lle, sen hyväksyminen edellyttää 2/3 enemmistöä eduskunnassa (133/200). 116 kansanedustajan Sanna Marinin hallituksella ei tällaista enemmistöä ole, joten tässä tapauksessa ainakin noin 20 kokoomuslaisen tulisi miettiä omaa eurooppalaisuuttaan. [...]
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

lurkkeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 216
 • Liked: 307
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3009 : 26.05.2020, 23:04:30 »
Hesari ainakin ajaa vakuusrahastoa* kuin käärmettä pyssyyn. Eilen pääkirjoituksen voimalla, ja Kultarannastakin uutisoitiin vain siitä ja sitä tukevista puheenvuoroista. Huvittavaa oli että siinä pääkirjoituksessa vedottiin Euroopan kokonaisetuun ja tilapäiseen kriisiin. Ihan kuin a) Saksan ja Ranskan pankkien riskisijoitusten (Välimeren maihin) takaaminen olisi jotenkin Euroopan yhteinen asia ja b) ihan kuin Etelä-Euroopan maiden vuosikymmeniä jatkunut kassakriisi olisi jotenkin tilapäistä.

*elvytysrahastoa
« Viimeksi muokattu: 26.05.2020, 23:13:25 kirjoittanut lurkkeri »

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 236
 • Liked: 587
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3010 : 26.05.2020, 23:49:32 »
Missä luuraavat persujen kansanedustajat? Kulunutta sanontaa käyttääkseni, heidän hiljaisuutensa on korvia huumaavaa. Nyt olisi tämän asian tiimoilta aika laittaa tykit jylisemään, olisi taas tilaisuus kannatuksen nostamiseen, vastustamalla Suomen lähtemistä Sakujen kelkkaan, pitäisi nostaa iso meteli, mutta mitään ei kuulu. Haloo !?!?

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 745
 • Liked: 7901
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3011 : 27.05.2020, 02:11:33 »

Missä luuraavat persujen kansanedustajat?


Käyttäisit edes forumin mahdollistamia toimintoja, esimerkiksi tähän tapaan: @Vilhelm Junnila
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Vasara ja tanssi

Vilhelm Junnila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^
 • ***
 • Viestejä: 124
 • Liked: 423
 • On kotiinpaluun aika.
  • Vilhelm Junnila
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3012 : 28.05.2020, 22:58:20 »

Missä luuraavat persujen kansanedustajat?


Käyttäisit edes forumin mahdollistamia toimintoja, esimerkiksi tähän tapaan: @Vilhelm Junnila

Tykit jylisee jo.

Vöyri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 942
 • Liked: 718
  • Botanist on Alp
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3013 : 29.05.2020, 08:08:58 »
Jaahans, taas on tulossa aika, että tarvitsee kutsua pankkitukea "solidaarisuusavuksi" Etelä-Euroopalle. Saksalaiset ja ranskalaiset suurpankit kiittävät. Ei luoja, miten haluaisin ettei Suomi olisi eurossa mukana... Ja jossain vaiheessa euroalue lopultakin törmää siihen perusvalintaan, että joko muuttuu melkoisen keskusjohtoiseksi liittovaltioksi tai euro hajoaa. Viimeistään silloin meidän pitäisi hypätä pois junasta.

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 017
 • Liked: 2883
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3014 : 29.05.2020, 15:45:02 »
Margaret Thatcher kommentoi EU:n elpymisrahastoa jo vuonna 1992:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=_dEp4V1zCvA&feature=emb_logo
 • Hard times create strong men.
 • Strong men create good times.
 • Good times create weak men.
 • Weak men create hard times.
   - Stefan Molyneux


 "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."

   - Margaret Thatcher

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 489
 • Liked: 6532
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3015 : 29.05.2020, 15:51:07 »
Loistava puhe. Voin itse tehdä vaihtoehtoishistoriallisen spekulaation. Thatcher syrjäytettiin pääministerin paikalta 1990 ja Maastrichtin sopimus, joka teki EEC:stä EU:n allekirjoitettiin 1992.

Jos edellistä ei olisi tapahtunut, niin nykyistä EU:ta ei välttämättä olisi olemassa.
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 853
 • Liked: 5794
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3016 : 30.05.2020, 00:40:57 »
Loistava puhe. Voin itse tehdä vaihtoehtoishistoriallisen spekulaation. Thatcher syrjäytettiin pääministerin paikalta 1990 ja Maastrichtin sopimus, joka teki EEC:stä EU:n allekirjoitettiin 1992.

Jos edellistä ei olisi tapahtunut, niin nykyistä EU:ta ei välttämättä olisi olemassa.

Thatcherilla meni sisäpolitiikassa "neste päähän", kurjistuva ala- ja keskiluokka hänet lopulta syrjäytti. Lisäksi yksi "viimeisimpiä pisaroita" oli ollut, kun hän oli käyttänyt haastattelussa sellaisia sanoja, jotka kuuluivat brittiläisessä politiikassa vain kuningashuoneelle. Hän siis sanoi sellaista, joka tarkoitti jokaiselle britille sitä, että hän oli omasta mielestään kuningashuoneen perheen yksi jäsen.

Tämä oli tapahtunut joskus loppuvuodesta 1989 tai alkuvuodesta 1990, ja oli monille se ehdottoman "viimeinen pisara".

Suomenkin televisiossa esitettiin Britanniassa tuotettua vasemmistolaista hupiohjelmaa, joka teki hupia Margaretin ja Ronaldin politiikalla. Yleisradiossa tätä ohjelmaa oli usein 80-luvun lopulla. Muistan eräältä lauantailta juonnon, jossa ennen rikossarjan alkua (varmaankin kello 19.35 aikoihin) todettiin, että Iso-Britanniassa kansalaiset kärsivät Margaret Thatcerin vuoksi ja tämä nyt esitettävä sarjaohjelma on tehty helpottamaan kärsivien brittien elämää!

Muistaako joku toinen tätä. Kokis oli mennä nenään, kun kuuntelin tätä juontoa. Muistaakseni myös lehtien televisioarvosteluissa todettiin, että juuri tuo rikossarja oli tehty Thatcherin politiikkaa vastaan.

Thatcherin ongelma oli liian pitkälle viety brittiläisen ala- ja keskiluokan taloudellinen kuristaminen. Yksityistämisohjelmat eivät olleet kaikilta osin menestyksiä, ja Britannian rautateiden yksityistämisen peruttiinkin ainakin osin joitain vuosia sitten. Vesilaitoksien yksityistäminen ei ollut myöskään aivan fiksu teko.

Ulkopolitiikan osalta Thatcher oli yksi kommunismin tiukimpia kaatajia. On sanottu, että ilman hänen ja Reaganin yhteistyötä kommunismi olisi toiminut varmasti jonkin verran kauemmin Itä-Euroopassa. 
« Viimeksi muokattu: 30.05.2020, 01:06:49 kirjoittanut Supernuiva »

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 460
 • Liked: 11503
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3017 : 30.05.2020, 00:56:11 »
Loistava puhe. Voin itse tehdä vaihtoehtoishistoriallisen spekulaation. Thatcher syrjäytettiin pääministerin paikalta 1990 ja Maastrichtin sopimus, joka teki EEC:stä EU:n allekirjoitettiin 1992.

Jos edellistä ei olisi tapahtunut, niin nykyistä EU:ta ei välttämättä olisi olemassa.

Thatcherilla meni sisäpolitiikassa "neste päähän", kurjistuva ala- ja keskiluokka hänet lopulta syrjäytti. Lisäksi yksi "viimeisimpiä" pisaroita oli ollut, kun hän oli käyttänyt haastattelussa sellaisia sanoja, jotka kuuluivat brittiläisessä politiikassa vain kuningashuoneelle. Hän siis oli sanoi jotain, joka tarkoitti jokaiselle britille sitä, että hän oli omasta mielestään kuningashuoneen perheen yksi jäsen.

Tämä oli tapahtunut joskus loppuvuodesta 1989 tai alkuvuodesta 1990, ja oli monille se ehdottoman "viimeinen pisara".

Tähän voisi antaa lähteen. Kuulostaa joltain Paavo Arhinmäen jutulta. Tai Ylen kuuluttajan.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläinen (Kepu) 27.2.20: "On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä."

Katri Kulmuni (Kepu) 26.2.20: "Kun tavallinen ihminen muistaa pestä kädet, on monelta asialta turvassa"

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 853
 • Liked: 5794
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3018 : 30.05.2020, 01:03:57 »
Loistava puhe. Voin itse tehdä vaihtoehtoishistoriallisen spekulaation. Thatcher syrjäytettiin pääministerin paikalta 1990 ja Maastrichtin sopimus, joka teki EEC:stä EU:n allekirjoitettiin 1992.

Jos edellistä ei olisi tapahtunut, niin nykyistä EU:ta ei välttämättä olisi olemassa.

Thatcherilla meni sisäpolitiikassa "neste päähän", kurjistuva ala- ja keskiluokka hänet lopulta syrjäytti. Lisäksi yksi "viimeisimpiä" pisaroita oli ollut, kun hän oli käyttänyt haastattelussa sellaisia sanoja, jotka kuuluivat brittiläisessä politiikassa vain kuningashuoneelle. Hän siis oli sanoi jotain, joka tarkoitti jokaiselle britille sitä, että hän oli omasta mielestään kuningashuoneen perheen yksi jäsen.

Tämä oli tapahtunut joskus loppuvuodesta 1989 tai alkuvuodesta 1990, ja oli monille se ehdottoman "viimeinen pisara".

Tähän voisi antaa lähteen. Kuulostaa joltain Paavo Arhinmäen jutulta. Tai Ylen kuuluttajan.

Löytyy, netti on vieläkin tulvillaan tästä aiheesta:

https://www.phrases.org.uk/meanings/401700.html

Lainaus
The use of the 'royal we' (the 'pluralis majestatis' or 'majestic plural') had previously been restricted, as one might expect, to royalty; for example, Queen Victoria's celebrated 'we are not amused'. Its use by a mere prime minister and Thatcher's imperious personal manner were the source of considerable disdain at the time.

https://www.youtube.com/watch?v=s5Gxruh-pLI

Lainaus
https://www.youtube.com/watch?v=s5Gxruh-pLI


-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 786
 • Liked: 9131
Vs: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)
« Vastaus #3019 : 30.05.2020, 05:01:27 »
Italiaa pitää lahjoa täysillä sillä quitaly olisi EUlle kuolinisku.

Italia on hieman, ja tämä on vähättelyä, vittuuntunut sen johdosta miten heidät jätettiin omien neuvojensa varaan kun koko maa julistettiin lockdowniin. Ei ole kovin vaikea ymmärtää miten keskivertokaduntallaaja Italiassa kokee EUn hyödyllisyyden tällä hetkellä kun on itse ollut kotiarestissa monta viikkoa jonkin viruksen takia joka on perinpohjin johtunut ihmisten vapaasta liikkuvuudesta.


Tagit: