HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Euroopan talouskriisi (yhdistetty)

<< < (2/616) > >>

repo:
Tyhmyriltä hyvä STX:n rahoituspäätöstä ja EU-kumartelua yhdistävä kirjoitus

https://tyhmyri.wordpress.com/2012/12/30/telakkatuki-lain-kirjain-ja-oman-puolen-pitaminen-nykypaivan-finlandisierung/

--- Lainaus ---Toinen arvaukseni, joka on huomattavan kyyninen ja ilkeämielinen, liittyy poliitikkojemme ajattelumalliin. Toisen maailmansodan jälkeen Suomessa opittiin nöyristely herran suuntaan ja saksankielisellä alueella asiasta käytettiin termiä ”Finlandisierung”. Vastaava ilmiö on mielestäni aivan ilmeinen nykyisessä suhtautumisessamme Brysselin vaatimuksiin. Tämä huolimatta siitä, että Ranska ilmeisesti yksinkertaisesti päätti ajaa omia kansallisia etujaan mahdollisista direktiiveistä ja niiden tulkinnoista huolimatta. Ranskan toiminnan pitäisikin olla silmiä avaava ilmiö, mutta en valitettavasti jaksa luottaa sen herättävään vaikutukseen.
--- Lainaus päättyy ---

Koko kirjoitus linkistä. Brysselin ohella listaisin myös Saksan ja Ranskan kumartelun kohteena.

Tomi:
Vuodesta tulee vaikeampi:
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/12/31/merkel-ensi-vuodesta-tulee-vaikeampi-kriisi-ei-ole-ohi/201244560/12


Merkel: Ensi vuodesta tulee vaikeampi – kriisi ei ole ohi
EPA/WOLFGANG KUMM
Saksan liittokansleri sanoo, että ensi vuosi on taloudellisesti kuluvaa vuotta vaikeampi. Hänen mukaansa Euroopan velkakriisi ei ole lähelläkään loppumistaan, vaikka edistystä onkin tapahtunut.
Taloussanomat
31.12.2012 12:53
84

Saksan liittokansleri Angela Merkel peräänkuulutti uudenvuodenpuheessaan saksalaisilta kärsivällisyyttä.

– Joka tapauksessa meidän on oltava kärsivällisiä. Kriisi on vielä kaukana päätöksestään, hän sanoi brittilehti Telegraphin mukaan.

Merkel sanoi myös, että saksalaisten on luotava ”oma tasapainonsa solidaarisuuden ja vaurauden välillä”.

– Euroopan velkakriisi osoittaa, kuinka tärkeä tämä tasapaino on, hän sanoi.

Telegraphin mukaan  Merkelin kommentit ovat ristiriidassa Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen kommenttien kanssa. Schäuble sanoi perjantaina julkaistussa Bild-lehdessä, että velkakriisin pahin osuus olisi jo ohi.

Velmu:

Silloin muinoin, kun EU:hun liittymisestä päätettiin Suomessa niukalla äänten enemmistöllä, oli EU:hun haluavien puolueiden suurin pointti jutussa se, että ylipaisunut julkinen sektori ja valtiontalouden alijäämä olivat tulleet tiensä päähän ja mielettömien rakenteiden ylläpitämiseksi piti liittyä EU:hun. Kuviteltiin, että isot EU-maat sullovat Suomen valtion budjettien alijäämät omien rikkauksiensa tilkkeiksi ja virkamiesarmeijat kunnissa ja valtiolla voivat jatkaa elämäänsä.

Miten on käynyt? Suomesta on tullut lypsylehmä, jota kupataan tasan niin kauan, kun valtiomme saa edullista lainaa muiden alijäämien pönkittämiseen.
Oikeusministeriössä on aloitettu adressi, johon kerätään nimiä Suomen eroamiseksi EU:sta. Kirjoittakaa nyt hyvät ihmiset pilvin pimein näitä nimiänne sinne. Joka osaa, voisi laittaa linkin tänne.

Tuffa:
Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä, löytyy linkistä:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

Boltush:

--- Lainaus käyttäjältä: Tuffa - 02.01.2013, 22:22:43 ---Kansanäänestys Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä, löytyy linkistä:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11

--- Lainaus päättyy ---

Allekirjoitettu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta