Kirjoittaja Aihe: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)  (Luettu 499089 kertaa)

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 995
 • Liked: 9815
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Euroopan ja Yhdysvaltojen ongelmat vaikuttavat kehittyviin maihin, kuten moniin Afrikan maihin, missä ruuan nouseva hinta on tällä hetkellä suurimpia uhkia.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/06/imfn-lagarde-vakavan-talouskriisin-uhka-on-suuri/2013230/12?rss=4

Ei kyllä aukene mulle miten ruoan hinnan noususta voi syyttää Eurooppaa ja USAa koska täällä on lama? Ilmeisesti perussuomalaiset ja äärioikeiston nousu vaikuttaa vituttavasti tähänkin asiaan tietää tai hassuttaa hölömöjä tällä kertaa IMF.

Ylituotantoa myydään köyhissä maissa pilkka hintaan. Kauppa kannattaa, koska valde maksaa vientitukia.

Samalla köyhien maiden oma maatalous näivettyy, koska maataloustuottajien on hankala kilpailla länsimaisen ylituotannon kanssa kun paikallisella valdella ei ole varaa maksaa tukia.

Tähän on keksitty ratkaisuksi kehitysapu, jonka länsimaiset valdet taas maksavat. Sen avulla pidetään pystyssä korruptiota, joka kiitollisena sallii länsimaisen ylituotannon maahantuonnin eikä auta omaa ravinnontuotantoa kehittymään suojatullien avulla.


Tämä on aivan toinen asia! Itsekin vastustan sekä dumppausta että ns. "kehitysapua" mutta nythän asian pitäisiolla juuri päinvastoin kun lama vie rahat sekä kuluttajalta että rahojen jaeskelijoilta!
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 482
 • Liked: 41872
Ei kyllä aukene mulle miten ruoan hinnan noususta voi syyttää Eurooppaa ja USAa koska täällä on lama?

Rahat on loppu ja veronmaksajat pitää suostutella veronkorotuksiin/palkka-aleen/eläkeiän nostoon eli mihin tahansa keinoon, jolla saadaan aikaiseksi näennäistä säätöä. Todellisilla säästöillä ei ole merkitystä, koska maailmantalous pyörii odotusten varassa. Jos se pyörisi todellisen varassa, ei koko ongelmaa olisi olemassa.

Nämä kortit on jo pelattu:

1) Työpaikat pelastetaan Suomessa = Keskiluokka lompakko auki ja suu kiinni.
Ei toiminut, työpaikat karkasivat halpatuotannon maihin tai lopetettiin kannattamattomina. No okei, kokkareiden valtion virastojen kehitysylijohtajapäällikkö-suojatyöpaikat ovat vielä rasittamassa valtiontaloutta.

2) Suomi on (EU:n) viennistä riippuvainen = Keskiluokka lompakko auki ja suu kiinni.
Vienti vetää EU:iin niin kauan kuin suomi on kiltti nöössipoika ja tekee kuten käsketään. Kabinettisopimuksilla annetaan almuja, kuten A-sarjan Mersujen tuotanto uudessakaupungissa, vaikka ne olisi halvempi tehdä muualla. Isot sopimukset menee muualle, kuten laivat. Jos Suomi voisi devalvoida, voisi vienti vetää muuallekin.

3) Tulee lama = Keskiluokka lompakko auki ja suu kiinni.
No, lama tuli.

4) Eläkeikää pitää nostaa = Keskiluokka lompakko auki ja suu kiinni.
Rupeaa olemaan jo hitaimmillekin selviämässä, että nykyisellä väestöpyramidilla ja elinajanodotteella jokaisen pitää maksaa kaksia eläkemaksuja, työntekijän eläkemaksuja paikkaamaan tämän päivän taloutta ja toista, omalle itselleen kaikessa hiljaisuudessa maksettavaa, ns. tuulensuojaa.

5) Palkkoja pitää laskea = Keskiluokka lompakko auki ja suu kiinni.
Jos tuotantokustannukset Suomessa ovat liian korkeat, eikä haluta tai voida a) devalvoida b) laskea energian hintaa c) laskea yritysten verotusta d) maksaa enempää yritystukea on palkkojen lasku ainoa keino. Toimii yksittäisten joutavien syöttiläiden kohdalla, jos saavat vastineeksi pitää joutavan työnsä mutta ei isossa mittakaavassa, koska se laskee verokertymää ja BKT:ta samassa suhteessa.

Seuraava kortti:

6) Afrikassa kuollaan nälkään! = Keskiluokka lompakko auki ja suu kiinni.
Tässä mennään jo Y2K- ja sikainfluenssatasolle. Tietysti voisi vedota myös siihen, että komeetta osuu Atlanttiin. Saadaan parrakkaat villapaitamiehet mukaan talkoisiin.


Seuraavaksi heitän oman, taloudesta mitään ymmärtämättömän ratkaisun maailmanlaajuiseen ongelmaan.

Ongelma on se, että talouskasvu on perustunut viimeiset 20 jotain vuotta velkaan, eli toisin sanoen positiivisiin kasvuodotuksiin. En tiedä voiko se edes muuhun perustuakaan, mutta nyt odotukset ovat olleet joka tapauksessa liian positiiviset. Tämä on johtanut siihen, että kaikki ovat velkaa kaikillle (paitsi Goldman ja Rothchild  ;)). Jos yksi palikka tekee defaultin, kaatuu koko paketti.

Kaikki velat pitäisi nollata samalla hetkellä. Jos yhtäkkiä kukaan ei olisi velkaa kenellekään, olisimme tilanteessa jossa olemme nyt, tänään, tällä hetkellä. Kaikki reaalinen omaisuus säilyisi ja säilyttäisi käyttöarvonsa. Menisimme töihin myös huomenna, ja palkka maksettaisiin tileille kuten viime kuussakin. Kuorma-auto ajaisi ruokaa lähikauppaan, jota voisi palkalla ostaa.

Ongelma syntyy siinä, että niiden tahojen voitot, jotka tekevät rahaa ihmisten veloilla jäisivät saamatta. No, kyllä velkaa tarvitaan mutta nyt velanotto voitaisiin aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Se loisi taas talouskasvua, sanotaanko vaikkapa kahdeksikymmeneksi vuodeksi... Osa ongelmista olisi kuitenkin poistettu väliaikaisesti, eli omaisuuden liiallinen keskittyminen liian pienelle osalle väestöä ja velkaloukut, jotka haittaavat sekä velallista että velkojaa.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.” - Margaret Thatcher

Vasemmistoliitto: "Verotetaan kaikkea sellaista, mitä ei vielä veroteta."

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 668
 • Liked: 41091
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Mikä tässä Suomen tuhoamisessa on Jyrkin motiivi? Onko isot pojat luvanneet hyväliksaisen sihteerin paikan vai onko Jykä vaan niin toivottoman tyhmä, ettei tiedä yhtään mitä tekee?

Lyhyt matikka 6 ja habitus kertoo paljon. Pojanloppi savosta tykkää kun isot herrat taputtelee selkään euroopassa. Koira oppii nopeasti miten palkintoherkkuja ja rapsutuksia ansaitaan. Niin oppii savolaispoikakin. Ja kyllä kelpaa isojen herrojen taputella selkään kun kultapoika tekee ihan mitä vaan pyydetään.

Puhdas, Hugo Bossin partaveden tuoksuinen kädenpuristus audin takapenkillä on huomattavasti miellyttävämpi, kuin paskan ja hien hajuinen ja ehkä kossunhuuruinen kädenpuristus Kuopion torilla.

Jotkut ovat sitä mieltä, että eliitin selkääntaputtelu ja käden puristukset "piireissä" ovat ne oikeat osoitukset onnistuneesta politiikasta. Toiset taas ovat sitä mieltä, että eliitin selkääntaputteluun liittyy aina taka-ajatukset ja että oikea kiitos tulee niiltä vähäosaisilta tuolla tavallisen kansan seassa.

Miksi lihottaa jo lihavia, koska heillä on taito ja kyky lihoa ilman apuakin? Eikö politiikan yksi keskeisiä johtoajatuksia tulisi olla mahdollistaa ihmisarvoinen elämä kaikille kansalaisille?

Nyt korkein eliitti haluaa kuulua korkeimpaan eliittiin ja sinne pääsee vain voitelemalla korkeinta eliittiä.

Ennen demari ja kommunisti nautti duunarin kädenpuristuksesta enemmän kuin pankkiirin. Nykyään sixpack-vasemmistolla taitaa olla käsidesiä taskussa näiden vastenmielisten duunarien varalta ja se oikea kiitos tulee linnan juhlilla KKK:lta eli "keskinäisen kehun kerholta".

Ei se sen kummempaa ole.

-i-

Muoks:
Luin ylläolevan postaukseni, ja tulin siihen tulokseen, että nykypolitiikka on seurausta liian pitkään jatkuneesta nousukaudesta IT-kuplineen ja optio-ohjelmineen. Tavalliset kansalaiset ovat rikastuneet ja liian monista perheistä on löytynyt niitä, jotka lukevat itsensä "hyvätuloisiksi". Tämä on sitten alkanut näkyä puolueiden kannatuksissa. Eliitin arvoja kannattava eliittipuolue saa valtaa, kun tuloverot laskevat ja ALV:i nousee. Ei tunnu hyvätuloisten kukkarossa, kun rahaa riittää paremmin etelänmatkoihin. Samalla köyhän ostovoima romahtaa.
-> Politiikka alkaa muuttaa suuntaansa vasta kun riittävän moni suomalainen ymmärtää kukkaronsa olevan tyhjä ja asunnon pakkohuutokauppa alkaa olla ainoa vaihtoehto. Sitten kun ihminen huomaa, että rahat on loppu, tämä tajuaa että kokoomuksen ja nykyhallituksen ajamassa politiikassa ei ole mitään järjen häivää. Korjataan vielä. Siis ajamansa politiikka ei ole kestävää kehitystä, vaan pönkittää nykyistä kuplaa, ja kuplassa eläville se näyttää tietysti äärimmäisen järkevältä. Mutta mitä useampi putoaa kuplasta niin... (huh. jopas oli taas tajunnanvirtaa)
« Viimeksi muokattu: 07.01.2013, 12:55:09 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

PaulR

 • Vieras
Puhdas, Hugo Bossin partaveden tuoksuinen kädenpuristus audin takapenkillä on huomattavasti miellyttävämpi, kuin paskan ja hien hajuinen ja ehkä kossunhuuruinen kädenpuristus Kuopion torilla.

Jotkut ovat sitä mieltä, että eliitin selkääntaputtelu ja käden puristukset "piireissä" ovat ne oikeat osoitukset onnistuneesta politiikasta. Toiset taas ovat sitä mieltä, että eliitin selkääntaputteluun liittyy aina taka-ajatukset ja että oikea kiitos tulee niiltä vähäosaisilta tuolla tavallisen kansan seassa.

---

Miksi lihottaa jo lihavia, koska heillä on taito ja kyky lihoa ilman apuakin? Eikö politiikan yksi keskeisiä johtoajatuksia tulisi olla mahdollistaa ihmisarvoinen elämä kaikille kansalaisille?

 :D Ai stana sitä huomaa kyynistyneensä vuosien varrella.

Viitaten motiiveihin, Stubb on piinkova globalisti, joka tietää mitä tekee uskoen olevansa voittajien puolella. Kataisen uskon olevan opportunisti, joka saa kiksit asemasta. Jutasta on hankala sanoa onko lintu vai kala. Toisaalta tuo pohdinta on turha, koska lopulliset linjat vetävät eri kokoluokan estradeilla kaverit, jotka eivät esiinny uutisissa tai joiden nimiä harva edes tunnistaa. Suomen mannekiinit vain toteuttavat ja esittävät rahvaalle.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10567
Lainaus
Syksyllä niin sanotun Lagarden listan julkaissut kreikkalaistoimittaja Kostas Vaxevanis avautuu jälleen kotimaassaan rehottavasta korruptiosta. New York Timesissa kirjoittavan Vaxevanisin mukaan pieni eliitti pyörittelee median lisäksi näpeissään myös julkisia rahoja.


Vaxevanis valittaa kirjoituksessaan Kreikan tehottomasta julkisen sektorin irvikuvasta, joka on jo 40 vuoden ajan jakanut hallinnon työtehtäviä pienelle lähipiirille huolimatta henkilöiden pätevyyksistä.

Hänestä riutuvan julkisen sektorin merkittävin ongelma on kuitenkin se, että valtion varat valuvat jatkuvasti poliitikkoja lahjoville "yrittäjille".

Kreikan pieni bisneseliitti pitää Vaxevanisin mukaan hallussaan kaikkia valtion hankkeita, maan mediataloja ja jopa maan jalkapalloseuroja.

Vaxevanisin mukaan sama kuvio on pyörinyt jo vuosikymmeniä. Kreikan rahat ovat valuneet kuiviin, koska ne ovat valuneet pitkälti talouseliitin pohjattomiin taskuihin.

Kreikkalaiset eivät tiedä maata riistäneen eliitin todellisia kasvoja, sillä eliitti hallitsee tv-kanavia, sanoma- ja verkkolehtiä. Tästä esimerkkinä on se, ettei maan hallinto ole edellenkään virallisesti kommentoinut Vaxevanisin Hot Doc -nimisen aikakausilehden julkaisemaa Lagarden listaa.

Listalla ovat yli 2 000 kreikkalaisen nimet, joilla on verottajalta piilossa olevaa rahaa sveitsiläisillä pankkitileillä. Listalla on useita poliittisen eliitin ja sen lähipiirin nimiä.

Keikan virallinen media ei ole käsitellyt lainkaan tapausta, vaikka julkaistu lista on ollut uutisaihe ympäri maailman valtamedioita.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/07/kreikan-julkiset-rahat-valuvat-pienelle-eliitille/2013328/12

PaulR

 • Vieras
Näinkö käy: pian maksat pankille talletuksistasi?

Eurokriisi on edennyt niin pitkälle, että osa ekonomisteista pohtii mahdollisuutta, että Euroopan keskuspankki laskee talletuskorkonsa negatiiviseksi. Mitä siitä seuraisi? Pitääkö talletuksista maksaa pankille?

http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/01/08/nainko-kay-pian-maksat-pankille-talletuksistasi/2013207/139

Muistinvarainen folio Daniel Estulinilta Bilderbergissä 2010?: "They're going to lower the interest rate near zero to get all the suckers to invest what little money they have left in the stock market".

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6120
http://www.guardian.co.uk/business/2013/jan/07/euro-crisis-over-jose-manuel-barroso
Lainaus
The euro crisis is over, declares José Manuel Barroso

The euro has been saved and the euro crisis is a thing of the past, European commission president José Manuel Barroso has declared.

But his optimistic comments and the prospect of looser rules for banks failed to lift markets, which ended a strong run of recent gains.

"I think we can say that the existential threat against the euro has essentially been overcome," Barroso said in Lisbon. "In 2013 the question won't be if the euro will, or will not, implode," he said.

Barroso has maintained an optimistic stance throughout the crisis, but his comments were in sharp contrast to the new year's message from German chancellor Angela Merkel, who told TV viewers last week that the currency zone faced another rocky 12 months.

City analysts are also deeply concerned that austerity measures demanded by Brussels as the price of bailout funds would lead to prolonged recessions in periphery countries and the need for steeper spending cuts.

Cuts to essential public services in Spain, Italy, Greece and Portugal are expected to increase unemployment and lead to further social unrest.

tuomaankukko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 209
 • Liked: 100
Lainaus
Euroopan tilastokeskus on julkaissut EU:n työttömyysluvut. Ne ovat paikoin karmeaa luettavaa.

Euroalueen työttömyys kohosi marraskuussa 11,8 prosenttiin. Vuonna 2011 työttömyysprosentti oli 10,6. Euroalueella oli marraskuussa 18,8 miljoonaa työtöntä. Se on hieman enemmän kuin Hollannissa on asukkaita.

Koko EU:n työttömyys oli 10,7 prosenttia, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli tasan 10. EU:ssa oli marraskuussa työttömiä kaikkiaan 26 miljoonaa työtöntä.

Huolestuttavimmat luvut tulivat jälleen Välimeren rannikolta. Kreikassa työttömyysprosentti oli tasan 26 ja Espanjassa 26,6. Kun katsotaan vain alle 25-vuotiaita, vastassa on tyly luku: Kreikassa 57,6 prosenttia nuorista on työttömänä. Espanjassa nuorisotyöttömyys oli 56,5 prosenttia.


http://www.uusisuomi.fi/raha/56255-kohta-piru-irti-kreikka-576-espanja-565

Huuuuuuutava työvoimapula!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 561
 • Liked: 43406
 • It's gotta be PS
Äkkiä Afrikkaan rekrytoimaan, ennenkuin krekut ja hispaanot vievät huippuosaajat käsistä!  :o
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 844
 • Liked: 6093
 • Järkioikeistolainen
Lainaus
Onko tämä todella totta Suomessa vuonna 2013? SPR: ”Varaudumme käyttämään katastrofirahastoa Suomeen”


Suomen Punainen Risti on valmistautunut käyttämään katastrofiapuun varattua rahastoaan kotimaassa elävien tarvitsijoiden apuun. SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula kertoo Uudelle Suomelle, että muistot 1990-luvun lamasta ovat heränneet tänä syksynä.

- Näemme signaaleja siitä, että avuntarve Suomessa kasvaa, mutta kriisivalmiutta meillä ei ole, Kumpula kuvailee tilannetta.

- Suomessa paine on isointa sosiaalipalveluiden piirissä. Järjestöille paine tulee vasta viiveellä.

Kansainvälisen Punaisen Ristin pääjohtaja Yves Accord antoi tanskalaiselle Politikenille haastattelun, jossa hän arvioi Euroopan olevan maailman uusi ”hot spot”. Tällä Accord viittasi erityisesti eteläisessä Euroopassa nähtyyn köyhyyden lisääntymiseen.

Esimerkiksi Espanjassa ja Kreikassa työttömyys on kasvanut jo yli puoleen alle 25-vuotiaiden joukossa. Eurostatin mukaan EU:ssa elää lähes 120 miljoonaa ihmistä alle eurooppalaisen köyhyysrajan, joka on alle 60 prosenttia unionin mediaanitulojen.

- Ihmisten on vaikea saada leipää syödäkseen, Accord sanoi Politikenille.

Accord pelkäsi haastattelussa, että Euroopan unionin alueella tullaan lähivuosina näkemään pahimmillaan Pohjois-Afrikan kaltaisia kansannousuja ja joukkomuuttoja Euroopan sisällä.

- Arabimaiden kansannousuissa ei ollut niinkään kyse vapaudesta kuin ruoasta, Accord sanoi.

SPR:n pääsihteeri ei näe Suomessa vielä näin pahaa tilannetta. Yhteiskunnan turvaverkot ovat toistaiseksi vielä kestäneet.

- Omassa toiminnassamme olemme varautuneet käyttämään katastrofirahastoa enemmän kotimaanapuun, Kumpula sanoo.

- Espanjasta ja Ranskasta tiedetään, että he ovat priorisoineet kaiken välittömään apuun.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmaisi eilen uudenvuodenpuheessaan huolen siitä, että järjestökenttä on joutunut ottamaan hoitaakseen tehtäviä, joita julkiset tahot eivät enää ole kyenneet hoitamaan. Saman kehityksen näkee myös SPR:n Kumpula.

- Järjestöillä on rooli [heikoimpien auttamisessa] ja se kasvaa enemmän kuin olemme hoksanneetkaan. Monessa kunnassa järjestöiltä pyydetään jo valtavasti sellaisia asioita, jotka eivät varsinaisesti kuulu järjestöjen rooliin, Kumpula huolehtii.

- Hyvinvointiyhteiskunnan perusteiden ja järjestöjen roolit tarvitsevat selkeytystä.

Niinistön lanseeraama jokseenkin negatiivinen termi ”oleskeluyhteiskunta” herättää myös Kumpulassa ajatuksia.

- Näen myös kääntöpuolen: vastuunkannon yhteiskunnan. Vapaaehtoistoimintaan tulee enemmän kiinnostusta kuin pitkiin aikoihin. Halutaan ottaa vastuu omasta elämästä ja ajatellaan, että minulla on vastuu ja mahdollisuus kantaa myös muiden elämää.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56141-onko-tama-todella-totta-suomessa-vuonna-2013-spr-varaudumme-kayttamaan

Tiesittekö, että EU sai muuten hiljattain Nobelin rauhanpalkinnon.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 840
 • Liked: 12716
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Ilkka Partanen

 • Vieras
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292

Ajattelitkos sitten että juurikin ensimmäisten elpymisen merkkien saapuessa olisi tilanne se, että kriisin jäljiltä työttömiä olisi vähemmän kuin aiemmin?

Marko Parkkola

 • Vieras
Joko tämä oli täällä?

TalSa: Näinkö käy: pian maksat pankille talletuksistasi?

Lainaus
Maksaisitko pankille siitä, että saat pitää säästöjäsi tilillä pankissa? Pankit ja heidän asiakkaansa voivat päästä harkitsemaan tällaista kysymystä jo torstaina, jos Euroopan keskuspankki (EKP) laskee talletuskorkonsa negatiiviseksi.

EUROKRIISI

Eurokriisi kärjistyy päivä päivältä. Taloussanomat seuraa tilannetta.

Keskuspankin pankkien yön yli talletuksissa käyttämä talletuskorko on ollut nollassa heinäkuusta lähtien. EKP muuttaa ohjaus- ja talletuskorkoaan usein samalla kertaa, joten seuraava ohjauskoron lasku muuttaisi talletuskoron miinusmerkkiseksi.

Jne. Onneksi minulla ei ole kuin lainaa.

nitkunatku

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 430
 • Liked: 472
^
Selittäkää tyhmälle: tarkoittaako tuo sitä, että kannattaa mennä nostamaan kaikki rahansa pois pankista ja tunkea ne säästöön vaikka vanhaan patjaan? PS. Onneksi minulla ei ole lainaa, eikä tule olemaankaan...
Nyt tai joskus toiste.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 844
 • Liked: 6093
 • Järkioikeistolainen
^Kyl. Vaikeakos se on ottaa rahat ulos aina ja heti kun tilillä jotain on ja pitää käteisenä. Sehän on vain kannattavaa, jos korko menee negatiiviseksi. Tosin pankilla on kyllä vilkas mielikuvitus asiakkaansa laskuttamiseen... Vaan mitenkä käy lainakoron, jos asuntolainan viitekorko laskee negatiiviselle ja se plus marginaali alittavat nollan?

Jos Barrosolta, Rehniltä, Kataiselta tai Partaselta kysytään, ensimmäisiä elpymisen merkkejä on näkynyt pitkin alamäkeä kohta kolme vuotta. Niskalenkit, palomuurit, tienaamiset ja takuuttamiset, voittoa on tehty ja ensimmäisiä elpymisen merkkejä on joka vuosi niin, että heikompaa pelottaa.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2013, 16:37:39 kirjoittanut ääridemokraatti »

PaulR

 • Vieras
^
Selittäkää tyhmälle: tarkoittaako tuo sitä, että kannattaa mennä nostamaan kaikki rahansa pois pankista ja tunkea ne säästöön vaikka vanhaan patjaan? PS. Onneksi minulla ei ole lainaa, eikä tule olemaankaan...

Sitähän se tarkoittaa jos miinuksille laittavat, eikä keksi tuottavaa kohdetta, joka kasvaa nopeammin kuin inflaatio. Saa olla hyvä idea, jos aikoo pysyä kelkassa euron ja dollarin reaalisen ostovoiman heikkenemisen kanssa, saati sitten tehdä voittoa. Jonkin kerran mainostanut mitä hevosta itse veikkaan.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 621
 • Liked: 3853

En ymmärrä, missä on SPR:n ilmoituksen uutisarvo, että sen varoja ehkä aletaan käyttää suomalaisten varattomien hyväksi. Olen nähnyt Helsingissä jo vuosia mielettömän pitkiä leipäjonoja. Uutisarvoa olisi pikemminkin sillä, että SPR on herännyt vihdoin ja viimein Ruususen unestaan ja nähnyt jo pitkään ympärillään olleen kotimaisen nälänhädän. En usko, että leipäjonoihin mennään "tienaamaan" ilmaista ruokaa, vaan vasta aivan äärimmäisessä hädässä.

Entä sitten valtiontalous? Suomen korviaan myöten velkaantunut valtio on täysin vailla toivoa. Ainoat jotka sitä eivät näytä ymmärtävän, ovat eduskunnassa ja varsinkin hallituksessa istuvat tomppelit. Pääministeri ja valtiovarainministeri kiertävät Eurooppaa kylvämällä valtion nimissä velaksi ottamaansa rahaa Välimeren tuuleen.

Muistin virkistämiseksi taas kerran www.velkakello.fi . Kellon pysäyttämisestä poliitikkojen toimesta ei ole toivoakaan puhumattakaan siitä, että se rupeaisi käymään eri suuntaan.
Pelastukoon ken voi.

Ilkka Partanen

 • Vieras
http://www.guardian.co.uk/business/2013/jan/07/euro-crisis-over-jose-manuel-barroso
Lainaus
The euro crisis is over, declares José Manuel Barroso

Jeeee! Jälleen uusi selätys ja niskalenkki! "Silloin otettiin niskalenkki, nyt on vastaava tilanne."

Katainen puhuu asiaa:

Lainaus
– Olennaista on, että saataisiin pidettyä Espanja markkinoilla - eli ettei tarvitse Espanjaa tukea vaan että Espanja voisi saada valtionvelkansa markkinoilta normaaliin tapaan. Sen takia pankkiratkaisu on olennainen, se auttaa Espanjaa pysymään markkinoilla, pääministeri tähdensi Ylen haastattelussa.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10567
Jorgokset valmistautuvat taas mouruamaan rahaa. Nyt on ihan yllättäen paljastunut, että pankeilla menee huonosti. Kuka olisi voinut arvata?

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_07/01/2013_477234

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 840
 • Liked: 12716
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292

Ajattelitkos sitten että juurikin ensimmäisten elpymisen merkkien saapuessa olisi tilanne se, että kriisin jäljiltä työttömiä olisi vähemmän kuin aiemmin?

Sitä pahin on ohi mantraahan nuo ovat hokeneet jo ainakin vuodesta 2010 alkaen. Missä sinä näet merkkejä siitä kasvusta, joka suunnan kääntäisi?
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 668
 • Liked: 41091
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Jorgokset valmistautuvat taas mouruamaan rahaa. Nyt on ihan yllättäen paljastunut, että pankeilla menee huonosti. Kuka olisi voinut arvata?

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_07/01/2013_477234

Pah. 30 miljardia.

Nyt kun eurokriisi on ohi (Rehn, Barroso), ja Kreikan lainankorot laskeneet, niin Kreikkahan ottaa tuon verran lisää lainaa ja pääomittaa omat pankkinsa kuntoon.

Eikö?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2804
Jorgokset valmistautuvat taas mouruamaan rahaa. Nyt on ihan yllättäen paljastunut, että pankeilla menee huonosti. Kuka olisi voinut arvata?

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_07/01/2013_477234

Pah. 30 miljardia.

Nyt kun eurokriisi on ohi (Rehn, Barroso), ja Kreikan lainankorot laskeneet, niin Kreikkahan ottaa tuon verran lisää lainaa ja pääomittaa omat pankkinsa kuntoon.

Eikö?

-i-

Pääomittaminen olisi kommunismia. Parhaiden eurosääntöjen mukaan ne 30 mrd pitää antaa pankeille vastikkeetta. Se on sitä kokoomuksenkin peräänkuuluttamaa oikeistolaisuutta. Mutta joo, niin tai näin, nyt se on helppoa kun kriisikin on ohi.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 668
 • Liked: 41091
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kainuun sanomien eilinen pääkirjoitus ansaitsee paikkansa tässä ketjussa.

Lainaus
Euro pelastettu

Uusi uhka: Kestääkö kriisimaiden yhteiskuntarauha nationalistien kiihkoilun

Euroopan komission varapuheenjohtaja, talouskomissaari Olli Rehn on jo uskaltanut julistaa eurotaistelun voitetuksi. Samalla monet tuomiopäivän profeetat, niin ekonomistien kuin poliitikkojenkin joukoista, ovat joutuneet ennusteluineen häpeään.

EU, Euroopan keskuspankki ja euromaat ovat onnistuneet kaikkien vaikeuksien jälkeen luomaan sellaiset turvamekanismit, ettei minkään euromaan ajautuminen maksukyvyttömäksi enää ole todennäköistä.

Rehnin arvioon voi yhtyä. Vaikka loppusaldoa Kreikan pelastusoperaatiosta ei tiedetä, on selvää, ettei euroaluetta enää päästetä hajoamaan. Se vaatii aikanaan velkojen anteeksiantoa, mutta silloinkaan Kreikkaa ei patisteta valuuttaunionin ulkopuolelle.

Grexit (Kreikan ero eurosta) aloittaisi uudestaan spekulaatiot huomattavasti suurempien talousmahtien tilanteesta, lähinnä Espanjasta. Siksi se on mahdoton.

Toisin kuin pessimistit ovat ennustaneet, euroalue näyttää entisestään laajentuvan. Melko varmasti Latvia on vaihtanut latinsa euroihin jo vuoden päästä. Myöskään Puola ei ole luopunut liittymissuunnitelmastaan, vaikka ei pidäkään yhtä kiirettä.

Eurooppalaisen yhteistyön huolenaiheet ovatkin jo siirtymässä makrotalouden kriisistä yhteiskuntarauhan järkkymiseen.

Kansainvälinen Punainen Risti on huolissaan siitä, että kriisimaiden talousvaikeudet aiheuttavat yhä enemmän levottomuuksia. Järjestö pitää jo nyt Eurooppaa kriisialueena lisääntyneen avustustarpeen vuoksi.

Väkivaltaisia mellakoita on ollut erityisesti Kreikassa, missä talousahdinko on kasvattanut poliittisen kentän äärilaitojen puolueita. Fasismilla flirttaileva Kultainen aamunkoitto -puolue on koonnut omat joukkonsa, jotka pieksävät maahanmuuttajia ja kiihkoilevat äärinationalismilla.
...

Samaan aikaan Britanniassa irrottautuminen manner-Euroopan yhteisöstä on saanut laajempaa kannatusta. Konservatiivihallitus ei ole uskaltanut padota näitä paineita vaan on epäjohdonmukaisella linjallaan pohjustanut mielialojen muutosta.

Jos Britanniassa lähivuosina järjestetään kansanäänestys EU:sta eroamisesta, tulos on täysin epävarma. Teollisuus ja talouselämä ovat tietysti vahvasti EU-jäsenyyden kannalla. Myös oppositiopuolue Labour on valtaosin EU-myönteinen, mutta on taipunut vaatimukseen kansanäänestyksestä.

Euroopan suurin uhka ei enää ole taloudessa vaan integraatiossa. Siellä täällä vahvistumassa ovat olleet voimat, jotka eri tavoin ajavat hajaantumista ja nationalismia sekä syventävät ristiriitoja.

Suomelle tämä suuntaus on yhdellä sanalla sanoen vaarallinen.

http://www.kainuunsanomat.fi/Paakirjoitukset/1194786494262/artikkeli/euro+pelastettu.html

http://www.guardian.co.uk/business/2013/jan/07/euro-crisis-over-jose-manuel-barroso
Lainaus
The euro crisis is over, declares José Manuel Barroso

The euro has been saved and the euro crisis is a thing of the past, European commission president José Manuel Barroso has declared.
...
Lainaus
Onko tämä todella totta Suomessa vuonna 2013? SPR: ”Varaudumme käyttämään katastrofirahastoa Suomeen”
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56141-onko-tama-todella-totta-suomessa-vuonna-2013-spr-varaudumme-kayttamaan

Tiesittekö, että EU sai muuten hiljattain Nobelin rauhanpalkinnon.

Tämä kuvio on taas selvä. Se menee seuraavasti.

1) Rehn, Barroso ja hähhäämitäsminäsanoinpartaset julistavat, että kriisi on ohi
2) Euro on pelastettu, mutta kansa on köyhää ja äärinationalistit pieksevät maahanmuuttajia
3) SPR ja kansainvälinen punainen risti varautuu äärimmäiseen köyhyyteen ja nälänhätään euroalueella
4) Oppositio vahvistaa asemiaan mukaan lukien nationalistit, ja Britannia eroaa ehkä EU:sta
5) Barroso ja hyvät pojat kertovat pelastaneensa euron ja euroalueen, mutta olivat voimattomia äärioikeiston ja nationalistien edessä, jotka väkivalloin repivät tämän unelmaliiton palasiksi ja pilasivat koko homman.
6) Euroopassa on sotatila ja kansainvälisesti mitaten jättimäinen kriisitilanne päällä. Tästä syytetään nationalisteja.
7) Kreikan mellakoissa kuolee kymmeniä tuhansia ja Suomessa siitä syytetään Timo Soinia ja perussuomalaisia.

Ketään ei kiinnosta oliko koko tilanteen syntyyn jossain vaiheessa vaikuttamassa yhteisvaluutta-alueen sisäinen valuvika, rikotut sopimukset, maksamattomat lainat ja tulonsiirtotukipaketit. Tai kenties 500-miljoonan asukkaan liittovaltion hallinnasta uneksivien kommunistioligarkkien vallanhimo, pankkiirien rahanhimo tai demokratiaa halveksivan hyväveliverkoston rakentuminen euroopan johtoon.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

nitkunatku

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 430
 • Liked: 472
^
Selittäkää tyhmälle: tarkoittaako tuo sitä, että kannattaa mennä nostamaan kaikki rahansa pois pankista ja tunkea ne säästöön vaikka vanhaan patjaan? PS. Onneksi minulla ei ole lainaa, eikä tule olemaankaan...

Sitähän se tarkoittaa jos miinuksille laittavat, eikä keksi tuottavaa kohdetta, joka kasvaa nopeammin kuin inflaatio. Saa olla hyvä idea, jos aikoo pysyä kelkassa euron ja dollarin reaalisen ostovoiman heikkenemisen kanssa, saati sitten tehdä voittoa. Jonkin kerran mainostanut mitä hevosta itse veikkaan.
Sekin on epäselvää, tarkoittaisiko ko. asia, että pankki veloittaisi rahojen tilillä makuuttamisesta vain kerran, esim. aina, kun suorite, palkka tms. saapuu tilille, vai myös säännöllisin väliajoin, vaikkapa vuoden alussa "negatiivisen koron" napsahtaessa tilille.
Nyt tai joskus toiste.

PaulR

 • Vieras
Jaa-a, ei ole tarvinnut pienellä präntättyjä syynätä. Wahlroosin lempiasiakkaana lyön tilille rahaa sitä mukaa ja sen määrän, kun tarvitsee laskua maksaa.

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Berlusconi ei näillä näkymin pääse Italian pääministeri, vaan ehkäpä talousministeriksi.
(http://i10.aijaa.com/b/00515/11566155.jpg)

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 288
 • Liked: 4113
Ai, nytkö se kriisi on ohi? Sittenhän meidän ei tarvitse enää antaa senttiäkään noille etelän tuhlurimaille. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2804
Ai, nytkö se kriisi on ohi? Sittenhän meidän ei tarvitse enää antaa senttiäkään noille etelän tuhlurimaille. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Kriisi on ohi mutta nostaaksemme omaa talouttamme entistä suurempaan loistoon meidän pitää antaa vastikkeetta rahaa pankeille vielä paljon.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 288
 • Liked: 4113
Ai, nytkö se kriisi on ohi? Sittenhän meidän ei tarvitse enää antaa senttiäkään noille etelän tuhlurimaille. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Kriisi on ohi mutta nostaaksemme omaa talouttamme entistä suurempaan loistoon meidän pitää antaa vastikkeetta rahaa pankeille vielä paljon.
En minä ihan tosissani kysynytkään, humööriä vain.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8963
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Lainaus
Kreikan pieni bisneseliitti pitää Vaxevanisin mukaan hallussaan kaikkia valtion hankkeita, maan mediataloja ja jopa maan jalkapalloseuroja.

Kreikka on onneksi erikoistapaus. Vastaavia ei ole muita. Vai osaatteko sanoa yhtään toista euromaata, jossa mediatalojen ja maan yhden suurimman jalkapalloseuran omistaja olisi toiminut pääministerinä jo vuosikausia ja on äskettäin ilmoittanut haluavansa nyt talousministeriksi? Minä voisin osata enintään yhden - näin ihan pystymetsästä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Tagit: