Kirjoittaja Aihe: Euroopan talouskriisi (yhdistetty)  (Luettu 581212 kertaa)

PaulR

 • Vieras
Puhdas, Hugo Bossin partaveden tuoksuinen kädenpuristus audin takapenkillä on huomattavasti miellyttävämpi, kuin paskan ja hien hajuinen ja ehkä kossunhuuruinen kädenpuristus Kuopion torilla.

Jotkut ovat sitä mieltä, että eliitin selkääntaputtelu ja käden puristukset "piireissä" ovat ne oikeat osoitukset onnistuneesta politiikasta. Toiset taas ovat sitä mieltä, että eliitin selkääntaputteluun liittyy aina taka-ajatukset ja että oikea kiitos tulee niiltä vähäosaisilta tuolla tavallisen kansan seassa.

---

Miksi lihottaa jo lihavia, koska heillä on taito ja kyky lihoa ilman apuakin? Eikö politiikan yksi keskeisiä johtoajatuksia tulisi olla mahdollistaa ihmisarvoinen elämä kaikille kansalaisille?

 :D Ai stana sitä huomaa kyynistyneensä vuosien varrella.

Viitaten motiiveihin, Stubb on piinkova globalisti, joka tietää mitä tekee uskoen olevansa voittajien puolella. Kataisen uskon olevan opportunisti, joka saa kiksit asemasta. Jutasta on hankala sanoa onko lintu vai kala. Toisaalta tuo pohdinta on turha, koska lopulliset linjat vetävät eri kokoluokan estradeilla kaverit, jotka eivät esiinny uutisissa tai joiden nimiä harva edes tunnistaa. Suomen mannekiinit vain toteuttavat ja esittävät rahvaalle.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
Syksyllä niin sanotun Lagarden listan julkaissut kreikkalaistoimittaja Kostas Vaxevanis avautuu jälleen kotimaassaan rehottavasta korruptiosta. New York Timesissa kirjoittavan Vaxevanisin mukaan pieni eliitti pyörittelee median lisäksi näpeissään myös julkisia rahoja.


Vaxevanis valittaa kirjoituksessaan Kreikan tehottomasta julkisen sektorin irvikuvasta, joka on jo 40 vuoden ajan jakanut hallinnon työtehtäviä pienelle lähipiirille huolimatta henkilöiden pätevyyksistä.

Hänestä riutuvan julkisen sektorin merkittävin ongelma on kuitenkin se, että valtion varat valuvat jatkuvasti poliitikkoja lahjoville "yrittäjille".

Kreikan pieni bisneseliitti pitää Vaxevanisin mukaan hallussaan kaikkia valtion hankkeita, maan mediataloja ja jopa maan jalkapalloseuroja.

Vaxevanisin mukaan sama kuvio on pyörinyt jo vuosikymmeniä. Kreikan rahat ovat valuneet kuiviin, koska ne ovat valuneet pitkälti talouseliitin pohjattomiin taskuihin.

Kreikkalaiset eivät tiedä maata riistäneen eliitin todellisia kasvoja, sillä eliitti hallitsee tv-kanavia, sanoma- ja verkkolehtiä. Tästä esimerkkinä on se, ettei maan hallinto ole edellenkään virallisesti kommentoinut Vaxevanisin Hot Doc -nimisen aikakausilehden julkaisemaa Lagarden listaa.

Listalla ovat yli 2 000 kreikkalaisen nimet, joilla on verottajalta piilossa olevaa rahaa sveitsiläisillä pankkitileillä. Listalla on useita poliittisen eliitin ja sen lähipiirin nimiä.

Keikan virallinen media ei ole käsitellyt lainkaan tapausta, vaikka julkaistu lista on ollut uutisaihe ympäri maailman valtamedioita.

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/07/kreikan-julkiset-rahat-valuvat-pienelle-eliitille/2013328/12

PaulR

 • Vieras
Näinkö käy: pian maksat pankille talletuksistasi?

Eurokriisi on edennyt niin pitkälle, että osa ekonomisteista pohtii mahdollisuutta, että Euroopan keskuspankki laskee talletuskorkonsa negatiiviseksi. Mitä siitä seuraisi? Pitääkö talletuksista maksaa pankille?

http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/01/08/nainko-kay-pian-maksat-pankille-talletuksistasi/2013207/139

Muistinvarainen folio Daniel Estulinilta Bilderbergissä 2010?: "They're going to lower the interest rate near zero to get all the suckers to invest what little money they have left in the stock market".

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
http://www.guardian.co.uk/business/2013/jan/07/euro-crisis-over-jose-manuel-barroso
Lainaus
The euro crisis is over, declares José Manuel Barroso

The euro has been saved and the euro crisis is a thing of the past, European commission president José Manuel Barroso has declared.

But his optimistic comments and the prospect of looser rules for banks failed to lift markets, which ended a strong run of recent gains.

"I think we can say that the existential threat against the euro has essentially been overcome," Barroso said in Lisbon. "In 2013 the question won't be if the euro will, or will not, implode," he said.

Barroso has maintained an optimistic stance throughout the crisis, but his comments were in sharp contrast to the new year's message from German chancellor Angela Merkel, who told TV viewers last week that the currency zone faced another rocky 12 months.

City analysts are also deeply concerned that austerity measures demanded by Brussels as the price of bailout funds would lead to prolonged recessions in periphery countries and the need for steeper spending cuts.

Cuts to essential public services in Spain, Italy, Greece and Portugal are expected to increase unemployment and lead to further social unrest.

tuomaankukko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 209
 • Liked: 100
Lainaus
Euroopan tilastokeskus on julkaissut EU:n työttömyysluvut. Ne ovat paikoin karmeaa luettavaa.

Euroalueen työttömyys kohosi marraskuussa 11,8 prosenttiin. Vuonna 2011 työttömyysprosentti oli 10,6. Euroalueella oli marraskuussa 18,8 miljoonaa työtöntä. Se on hieman enemmän kuin Hollannissa on asukkaita.

Koko EU:n työttömyys oli 10,7 prosenttia, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli tasan 10. EU:ssa oli marraskuussa työttömiä kaikkiaan 26 miljoonaa työtöntä.

Huolestuttavimmat luvut tulivat jälleen Välimeren rannikolta. Kreikassa työttömyysprosentti oli tasan 26 ja Espanjassa 26,6. Kun katsotaan vain alle 25-vuotiaita, vastassa on tyly luku: Kreikassa 57,6 prosenttia nuorista on työttömänä. Espanjassa nuorisotyöttömyys oli 56,5 prosenttia.


http://www.uusisuomi.fi/raha/56255-kohta-piru-irti-kreikka-576-espanja-565

Huuuuuuutava työvoimapula!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 721
 • Liked: 52382
Äkkiä Afrikkaan rekrytoimaan, ennenkuin krekut ja hispaanot vievät huippuosaajat käsistä!  :o

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Lainaus
Onko tämä todella totta Suomessa vuonna 2013? SPR: ”Varaudumme käyttämään katastrofirahastoa Suomeen”


Suomen Punainen Risti on valmistautunut käyttämään katastrofiapuun varattua rahastoaan kotimaassa elävien tarvitsijoiden apuun. SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula kertoo Uudelle Suomelle, että muistot 1990-luvun lamasta ovat heränneet tänä syksynä.

- Näemme signaaleja siitä, että avuntarve Suomessa kasvaa, mutta kriisivalmiutta meillä ei ole, Kumpula kuvailee tilannetta.

- Suomessa paine on isointa sosiaalipalveluiden piirissä. Järjestöille paine tulee vasta viiveellä.

Kansainvälisen Punaisen Ristin pääjohtaja Yves Accord antoi tanskalaiselle Politikenille haastattelun, jossa hän arvioi Euroopan olevan maailman uusi ”hot spot”. Tällä Accord viittasi erityisesti eteläisessä Euroopassa nähtyyn köyhyyden lisääntymiseen.

Esimerkiksi Espanjassa ja Kreikassa työttömyys on kasvanut jo yli puoleen alle 25-vuotiaiden joukossa. Eurostatin mukaan EU:ssa elää lähes 120 miljoonaa ihmistä alle eurooppalaisen köyhyysrajan, joka on alle 60 prosenttia unionin mediaanitulojen.

- Ihmisten on vaikea saada leipää syödäkseen, Accord sanoi Politikenille.

Accord pelkäsi haastattelussa, että Euroopan unionin alueella tullaan lähivuosina näkemään pahimmillaan Pohjois-Afrikan kaltaisia kansannousuja ja joukkomuuttoja Euroopan sisällä.

- Arabimaiden kansannousuissa ei ollut niinkään kyse vapaudesta kuin ruoasta, Accord sanoi.

SPR:n pääsihteeri ei näe Suomessa vielä näin pahaa tilannetta. Yhteiskunnan turvaverkot ovat toistaiseksi vielä kestäneet.

- Omassa toiminnassamme olemme varautuneet käyttämään katastrofirahastoa enemmän kotimaanapuun, Kumpula sanoo.

- Espanjasta ja Ranskasta tiedetään, että he ovat priorisoineet kaiken välittömään apuun.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmaisi eilen uudenvuodenpuheessaan huolen siitä, että järjestökenttä on joutunut ottamaan hoitaakseen tehtäviä, joita julkiset tahot eivät enää ole kyenneet hoitamaan. Saman kehityksen näkee myös SPR:n Kumpula.

- Järjestöillä on rooli [heikoimpien auttamisessa] ja se kasvaa enemmän kuin olemme hoksanneetkaan. Monessa kunnassa järjestöiltä pyydetään jo valtavasti sellaisia asioita, jotka eivät varsinaisesti kuulu järjestöjen rooliin, Kumpula huolehtii.

- Hyvinvointiyhteiskunnan perusteiden ja järjestöjen roolit tarvitsevat selkeytystä.

Niinistön lanseeraama jokseenkin negatiivinen termi ”oleskeluyhteiskunta” herättää myös Kumpulassa ajatuksia.

- Näen myös kääntöpuolen: vastuunkannon yhteiskunnan. Vapaaehtoistoimintaan tulee enemmän kiinnostusta kuin pitkiin aikoihin. Halutaan ottaa vastuu omasta elämästä ja ajatellaan, että minulla on vastuu ja mahdollisuus kantaa myös muiden elämää.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56141-onko-tama-todella-totta-suomessa-vuonna-2013-spr-varaudumme-kayttamaan

Tiesittekö, että EU sai muuten hiljattain Nobelin rauhanpalkinnon.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Ilkka Partanen

 • Vieras
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292

Ajattelitkos sitten että juurikin ensimmäisten elpymisen merkkien saapuessa olisi tilanne se, että kriisin jäljiltä työttömiä olisi vähemmän kuin aiemmin?

Marko Parkkola

 • Vieras
Joko tämä oli täällä?

TalSa: Näinkö käy: pian maksat pankille talletuksistasi?

Lainaus
Maksaisitko pankille siitä, että saat pitää säästöjäsi tilillä pankissa? Pankit ja heidän asiakkaansa voivat päästä harkitsemaan tällaista kysymystä jo torstaina, jos Euroopan keskuspankki (EKP) laskee talletuskorkonsa negatiiviseksi.

EUROKRIISI

Eurokriisi kärjistyy päivä päivältä. Taloussanomat seuraa tilannetta.

Keskuspankin pankkien yön yli talletuksissa käyttämä talletuskorko on ollut nollassa heinäkuusta lähtien. EKP muuttaa ohjaus- ja talletuskorkoaan usein samalla kertaa, joten seuraava ohjauskoron lasku muuttaisi talletuskoron miinusmerkkiseksi.

Jne. Onneksi minulla ei ole kuin lainaa.

nitkunatku

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 430
 • Liked: 472
^
Selittäkää tyhmälle: tarkoittaako tuo sitä, että kannattaa mennä nostamaan kaikki rahansa pois pankista ja tunkea ne säästöön vaikka vanhaan patjaan? PS. Onneksi minulla ei ole lainaa, eikä tule olemaankaan...
Nyt tai joskus toiste.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
^Kyl. Vaikeakos se on ottaa rahat ulos aina ja heti kun tilillä jotain on ja pitää käteisenä. Sehän on vain kannattavaa, jos korko menee negatiiviseksi. Tosin pankilla on kyllä vilkas mielikuvitus asiakkaansa laskuttamiseen... Vaan mitenkä käy lainakoron, jos asuntolainan viitekorko laskee negatiiviselle ja se plus marginaali alittavat nollan?

Jos Barrosolta, Rehniltä, Kataiselta tai Partaselta kysytään, ensimmäisiä elpymisen merkkejä on näkynyt pitkin alamäkeä kohta kolme vuotta. Niskalenkit, palomuurit, tienaamiset ja takuuttamiset, voittoa on tehty ja ensimmäisiä elpymisen merkkejä on joka vuosi niin, että heikompaa pelottaa.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2013, 16:37:39 kirjoittanut ääridemokraatti »

PaulR

 • Vieras
^
Selittäkää tyhmälle: tarkoittaako tuo sitä, että kannattaa mennä nostamaan kaikki rahansa pois pankista ja tunkea ne säästöön vaikka vanhaan patjaan? PS. Onneksi minulla ei ole lainaa, eikä tule olemaankaan...

Sitähän se tarkoittaa jos miinuksille laittavat, eikä keksi tuottavaa kohdetta, joka kasvaa nopeammin kuin inflaatio. Saa olla hyvä idea, jos aikoo pysyä kelkassa euron ja dollarin reaalisen ostovoiman heikkenemisen kanssa, saati sitten tehdä voittoa. Jonkin kerran mainostanut mitä hevosta itse veikkaan.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 623
 • Liked: 3872

En ymmärrä, missä on SPR:n ilmoituksen uutisarvo, että sen varoja ehkä aletaan käyttää suomalaisten varattomien hyväksi. Olen nähnyt Helsingissä jo vuosia mielettömän pitkiä leipäjonoja. Uutisarvoa olisi pikemminkin sillä, että SPR on herännyt vihdoin ja viimein Ruususen unestaan ja nähnyt jo pitkään ympärillään olleen kotimaisen nälänhädän. En usko, että leipäjonoihin mennään "tienaamaan" ilmaista ruokaa, vaan vasta aivan äärimmäisessä hädässä.

Entä sitten valtiontalous? Suomen korviaan myöten velkaantunut valtio on täysin vailla toivoa. Ainoat jotka sitä eivät näytä ymmärtävän, ovat eduskunnassa ja varsinkin hallituksessa istuvat tomppelit. Pääministeri ja valtiovarainministeri kiertävät Eurooppaa kylvämällä valtion nimissä velaksi ottamaansa rahaa Välimeren tuuleen.

Muistin virkistämiseksi taas kerran www.velkakello.fi . Kellon pysäyttämisestä poliitikkojen toimesta ei ole toivoakaan puhumattakaan siitä, että se rupeaisi käymään eri suuntaan.
Pelastukoon ken voi.

Ilkka Partanen

 • Vieras
http://www.guardian.co.uk/business/2013/jan/07/euro-crisis-over-jose-manuel-barroso
Lainaus
The euro crisis is over, declares José Manuel Barroso

Jeeee! Jälleen uusi selätys ja niskalenkki! "Silloin otettiin niskalenkki, nyt on vastaava tilanne."

Katainen puhuu asiaa:

Lainaus
– Olennaista on, että saataisiin pidettyä Espanja markkinoilla - eli ettei tarvitse Espanjaa tukea vaan että Espanja voisi saada valtionvelkansa markkinoilta normaaliin tapaan. Sen takia pankkiratkaisu on olennainen, se auttaa Espanjaa pysymään markkinoilla, pääministeri tähdensi Ylen haastattelussa.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Jorgokset valmistautuvat taas mouruamaan rahaa. Nyt on ihan yllättäen paljastunut, että pankeilla menee huonosti. Kuka olisi voinut arvata?

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_07/01/2013_477234

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292

Ajattelitkos sitten että juurikin ensimmäisten elpymisen merkkien saapuessa olisi tilanne se, että kriisin jäljiltä työttömiä olisi vähemmän kuin aiemmin?

Sitä pahin on ohi mantraahan nuo ovat hokeneet jo ainakin vuodesta 2010 alkaen. Missä sinä näet merkkejä siitä kasvusta, joka suunnan kääntäisi?
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 543
 • Liked: 64802
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Jorgokset valmistautuvat taas mouruamaan rahaa. Nyt on ihan yllättäen paljastunut, että pankeilla menee huonosti. Kuka olisi voinut arvata?

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_07/01/2013_477234

Pah. 30 miljardia.

Nyt kun eurokriisi on ohi (Rehn, Barroso), ja Kreikan lainankorot laskeneet, niin Kreikkahan ottaa tuon verran lisää lainaa ja pääomittaa omat pankkinsa kuntoon.

Eikö?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2806
Jorgokset valmistautuvat taas mouruamaan rahaa. Nyt on ihan yllättäen paljastunut, että pankeilla menee huonosti. Kuka olisi voinut arvata?

http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_07/01/2013_477234

Pah. 30 miljardia.

Nyt kun eurokriisi on ohi (Rehn, Barroso), ja Kreikan lainankorot laskeneet, niin Kreikkahan ottaa tuon verran lisää lainaa ja pääomittaa omat pankkinsa kuntoon.

Eikö?

-i-

Pääomittaminen olisi kommunismia. Parhaiden eurosääntöjen mukaan ne 30 mrd pitää antaa pankeille vastikkeetta. Se on sitä kokoomuksenkin peräänkuuluttamaa oikeistolaisuutta. Mutta joo, niin tai näin, nyt se on helppoa kun kriisikin on ohi.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 543
 • Liked: 64802
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kainuun sanomien eilinen pääkirjoitus ansaitsee paikkansa tässä ketjussa.

Lainaus
Euro pelastettu

Uusi uhka: Kestääkö kriisimaiden yhteiskuntarauha nationalistien kiihkoilun

Euroopan komission varapuheenjohtaja, talouskomissaari Olli Rehn on jo uskaltanut julistaa eurotaistelun voitetuksi. Samalla monet tuomiopäivän profeetat, niin ekonomistien kuin poliitikkojenkin joukoista, ovat joutuneet ennusteluineen häpeään.

EU, Euroopan keskuspankki ja euromaat ovat onnistuneet kaikkien vaikeuksien jälkeen luomaan sellaiset turvamekanismit, ettei minkään euromaan ajautuminen maksukyvyttömäksi enää ole todennäköistä.

Rehnin arvioon voi yhtyä. Vaikka loppusaldoa Kreikan pelastusoperaatiosta ei tiedetä, on selvää, ettei euroaluetta enää päästetä hajoamaan. Se vaatii aikanaan velkojen anteeksiantoa, mutta silloinkaan Kreikkaa ei patisteta valuuttaunionin ulkopuolelle.

Grexit (Kreikan ero eurosta) aloittaisi uudestaan spekulaatiot huomattavasti suurempien talousmahtien tilanteesta, lähinnä Espanjasta. Siksi se on mahdoton.

Toisin kuin pessimistit ovat ennustaneet, euroalue näyttää entisestään laajentuvan. Melko varmasti Latvia on vaihtanut latinsa euroihin jo vuoden päästä. Myöskään Puola ei ole luopunut liittymissuunnitelmastaan, vaikka ei pidäkään yhtä kiirettä.

Eurooppalaisen yhteistyön huolenaiheet ovatkin jo siirtymässä makrotalouden kriisistä yhteiskuntarauhan järkkymiseen.

Kansainvälinen Punainen Risti on huolissaan siitä, että kriisimaiden talousvaikeudet aiheuttavat yhä enemmän levottomuuksia. Järjestö pitää jo nyt Eurooppaa kriisialueena lisääntyneen avustustarpeen vuoksi.

Väkivaltaisia mellakoita on ollut erityisesti Kreikassa, missä talousahdinko on kasvattanut poliittisen kentän äärilaitojen puolueita. Fasismilla flirttaileva Kultainen aamunkoitto -puolue on koonnut omat joukkonsa, jotka pieksävät maahanmuuttajia ja kiihkoilevat äärinationalismilla.
...

Samaan aikaan Britanniassa irrottautuminen manner-Euroopan yhteisöstä on saanut laajempaa kannatusta. Konservatiivihallitus ei ole uskaltanut padota näitä paineita vaan on epäjohdonmukaisella linjallaan pohjustanut mielialojen muutosta.

Jos Britanniassa lähivuosina järjestetään kansanäänestys EU:sta eroamisesta, tulos on täysin epävarma. Teollisuus ja talouselämä ovat tietysti vahvasti EU-jäsenyyden kannalla. Myös oppositiopuolue Labour on valtaosin EU-myönteinen, mutta on taipunut vaatimukseen kansanäänestyksestä.

Euroopan suurin uhka ei enää ole taloudessa vaan integraatiossa. Siellä täällä vahvistumassa ovat olleet voimat, jotka eri tavoin ajavat hajaantumista ja nationalismia sekä syventävät ristiriitoja.

Suomelle tämä suuntaus on yhdellä sanalla sanoen vaarallinen.

http://www.kainuunsanomat.fi/Paakirjoitukset/1194786494262/artikkeli/euro+pelastettu.html

http://www.guardian.co.uk/business/2013/jan/07/euro-crisis-over-jose-manuel-barroso
Lainaus
The euro crisis is over, declares José Manuel Barroso

The euro has been saved and the euro crisis is a thing of the past, European commission president José Manuel Barroso has declared.
...
Lainaus
Onko tämä todella totta Suomessa vuonna 2013? SPR: ”Varaudumme käyttämään katastrofirahastoa Suomeen”
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/56141-onko-tama-todella-totta-suomessa-vuonna-2013-spr-varaudumme-kayttamaan

Tiesittekö, että EU sai muuten hiljattain Nobelin rauhanpalkinnon.

Tämä kuvio on taas selvä. Se menee seuraavasti.

1) Rehn, Barroso ja hähhäämitäsminäsanoinpartaset julistavat, että kriisi on ohi
2) Euro on pelastettu, mutta kansa on köyhää ja äärinationalistit pieksevät maahanmuuttajia
3) SPR ja kansainvälinen punainen risti varautuu äärimmäiseen köyhyyteen ja nälänhätään euroalueella
4) Oppositio vahvistaa asemiaan mukaan lukien nationalistit, ja Britannia eroaa ehkä EU:sta
5) Barroso ja hyvät pojat kertovat pelastaneensa euron ja euroalueen, mutta olivat voimattomia äärioikeiston ja nationalistien edessä, jotka väkivalloin repivät tämän unelmaliiton palasiksi ja pilasivat koko homman.
6) Euroopassa on sotatila ja kansainvälisesti mitaten jättimäinen kriisitilanne päällä. Tästä syytetään nationalisteja.
7) Kreikan mellakoissa kuolee kymmeniä tuhansia ja Suomessa siitä syytetään Timo Soinia ja perussuomalaisia.

Ketään ei kiinnosta oliko koko tilanteen syntyyn jossain vaiheessa vaikuttamassa yhteisvaluutta-alueen sisäinen valuvika, rikotut sopimukset, maksamattomat lainat ja tulonsiirtotukipaketit. Tai kenties 500-miljoonan asukkaan liittovaltion hallinnasta uneksivien kommunistioligarkkien vallanhimo, pankkiirien rahanhimo tai demokratiaa halveksivan hyväveliverkoston rakentuminen euroopan johtoon.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

nitkunatku

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 430
 • Liked: 472
^
Selittäkää tyhmälle: tarkoittaako tuo sitä, että kannattaa mennä nostamaan kaikki rahansa pois pankista ja tunkea ne säästöön vaikka vanhaan patjaan? PS. Onneksi minulla ei ole lainaa, eikä tule olemaankaan...

Sitähän se tarkoittaa jos miinuksille laittavat, eikä keksi tuottavaa kohdetta, joka kasvaa nopeammin kuin inflaatio. Saa olla hyvä idea, jos aikoo pysyä kelkassa euron ja dollarin reaalisen ostovoiman heikkenemisen kanssa, saati sitten tehdä voittoa. Jonkin kerran mainostanut mitä hevosta itse veikkaan.
Sekin on epäselvää, tarkoittaisiko ko. asia, että pankki veloittaisi rahojen tilillä makuuttamisesta vain kerran, esim. aina, kun suorite, palkka tms. saapuu tilille, vai myös säännöllisin väliajoin, vaikkapa vuoden alussa "negatiivisen koron" napsahtaessa tilille.
Nyt tai joskus toiste.

PaulR

 • Vieras
Jaa-a, ei ole tarvinnut pienellä präntättyjä syynätä. Wahlroosin lempiasiakkaana lyön tilille rahaa sitä mukaa ja sen määrän, kun tarvitsee laskua maksaa.

Tomi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 592
 • Liked: 361
Berlusconi ei näillä näkymin pääse Italian pääministeri, vaan ehkäpä talousministeriksi.
(http://i10.aijaa.com/b/00515/11566155.jpg)

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Ai, nytkö se kriisi on ohi? Sittenhän meidän ei tarvitse enää antaa senttiäkään noille etelän tuhlurimaille. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Tykkimies Pönni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 326
 • Liked: 2806
Ai, nytkö se kriisi on ohi? Sittenhän meidän ei tarvitse enää antaa senttiäkään noille etelän tuhlurimaille. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Kriisi on ohi mutta nostaaksemme omaa talouttamme entistä suurempaan loistoon meidän pitää antaa vastikkeetta rahaa pankeille vielä paljon.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Ai, nytkö se kriisi on ohi? Sittenhän meidän ei tarvitse enää antaa senttiäkään noille etelän tuhlurimaille. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Kriisi on ohi mutta nostaaksemme omaa talouttamme entistä suurempaan loistoon meidän pitää antaa vastikkeetta rahaa pankeille vielä paljon.
En minä ihan tosissani kysynytkään, humööriä vain.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Lainaus
Kreikan pieni bisneseliitti pitää Vaxevanisin mukaan hallussaan kaikkia valtion hankkeita, maan mediataloja ja jopa maan jalkapalloseuroja.

Kreikka on onneksi erikoistapaus. Vastaavia ei ole muita. Vai osaatteko sanoa yhtään toista euromaata, jossa mediatalojen ja maan yhden suurimman jalkapalloseuran omistaja olisi toiminut pääministerinä jo vuosikausia ja on äskettäin ilmoittanut haluavansa nyt talousministeriksi? Minä voisin osata enintään yhden - näin ihan pystymetsästä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Bill Milton Hicks Friedman

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 508
 • Liked: 142
 • Puolinuiva, pirteän hapokas, tasapainoinen.
Pahin on ohi, sanovat Rehn, Barosso ja Stubb. Täällä Maa-planeetalla samaan aikaan: http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292
Lainaus
Eurozone unemployment reaches new high

The unemployment rate across the eurozone hit a new all-time high of 11.8% in November, official figures have shown.

http://www.bbc.co.uk/news/business-20943292

Ajattelitkos sitten että juurikin ensimmäisten elpymisen merkkien saapuessa olisi tilanne se, että kriisin jäljiltä työttömiä olisi vähemmän kuin aiemmin?

Sitä pahin on ohi mantraahan nuo ovat hokeneet jo ainakin vuodesta 2010 alkaen. Missä sinä näet merkkejä siitä kasvusta, joka suunnan kääntäisi?

Taitaa Jyrkilläkin mennä kohta kalsarit vaihtoon. Niskalenkki ei näytä sittenkään pitävän, vaikka pinnistys on kova. Vielä muutaman miljardin suomalaisten rahaa vaikka eläkerahoista voitaisiin lähettää. Vai mikä luku se olikaan, joka tarvitsi muistaa. Joustaa joustaa suomalaisen työmiehen selkä.

Espanjan valtio ammentaa eläkkeistä, Kreikka on pelannut omansa jo. Espanjan ja Kreikan nuorisotyöttömyys yli 50%. Täytyy olla fanaattinen kokoomuskovainen, jos ei pysty myöntämään, että päin helvettiä on hoidettu kaikilla mittareilla. Uusipaavalniemi oli oikeassa alusta lähtien.

Lainaus
Kotimaa Talous Julkaistu: 5.10.2010 22:24 Muokattu: 5.10.2010


Markku Uusipaavalniemi
Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemen mukaan nykypäivän valtioiden kasaantuva velkakriisi johtuu siitä, että yksityisten pankkien annetaan luoda tyhjästä uutta velkarahaa rahamarkkinoille. Hän sanoo, että valtioiden tulisi käyttää tätä rahanluontivaltaa sen sijaan.
Perustulolla voidaan purkaa työkykyisten työttömien työn vastaanottamista haittaava byrokratia ja korvata eri tukimuodot (ml harkinnanvaraiset) ilman, että kustannukset yhteiskunnalle nousevat, mutta työkykyisten työttömien riittävä perusturva säilyy. Toteutus: Pankkikortti + henkilöllisyyden varmennus esim kaupassa.

RTT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 744
 • Liked: 31
IMF:n ekonomistit myöntävät säästöpolitiikan arvioinneissa tekemänsä virheet. Menoleikkausten vaikutus kysyntään ja työllisyyteen aliarvioitiin merkittävästi Kreikassa, Espanjassa ja Portugalissa. IMF suositteleekin menoleikkausten vähentämistä. EU vastustaa.

EUobserver: IMF economists admit to 'errors' on austerity policy

ruikonperä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 084
 • Liked: 1060
 • Nazis everywhere!
Lainaus
Soini haluaa Kreikalle potkut euroalueesta
STT

Perussuomalaiset eivät hyväksy Kreikan talouden "pelastamista" EU-johtajien tukipaketilla.

Puolueen puheenjohtajan ja europarlamentaarikon Timo Soinin mukaan perussuomalaiset äänestävät eduskunnassa paketin kansallista hyväksymistä vastaan.

Soini katsoo Kreikan päässeen tilastovääristelyllä ja valheilla euron jäseneksi.

–?Nyt Kreikkaa pidetään eurossa hinnasta ja seurauksista välittämättä. Kreikalle pitää antaa potkut euroalueesta sen itsensä tähden. Europakkopaidassa toteutettavista leikkauksista tulee niin suuret, että kreikkalainen yhteiskunta ei sitä kestä.

Soinin mielestä Kreikka tarvitsee devalvaation ja sitä varten oman rahayksikön.

–?Euromaista Portugali, Espanja ja Irlanti ovat samankaltaisessa liemessä kuin Kreikka. Avataanko piikki heillekin? Kreikka-paketti on itsepetosta. Keisarilla ei ole vaatteita, Sastamalassa ja Pirkkalassa lauantaina puhunut Soini julisti.


Kansanuutiset.fi

Haluan tappaa henkilöiy' kotjsbagarilla lätt yyyl  kissanjusemama
ja rlä män koppu
Mikä on Valitun kansan osuus Euroopan tuhossa

Tagit: talous velka korkotaso