Kirjoittaja Aihe: Helsingin ja Vantaan vähiten/eniten "rikkaat" koulut ja asuinalueet?  (Luettu 133897 kertaa)

Joker

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 866
 • Liked: 2245
 • Helsinkiläistaustainen
Helsingin kaupungin sivuilta löytyy hyviä teemakarttoja jotka on julkaistu maaliskuussa 2019.
https://ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/alueellinensijoittuminen

Liitän oheen kartat joista voi valita kuinka monikulttuurisessa ympäristössä haluaa asua ja vielä tarkemmin mitä kieltä haluaa kuunnella ja millä volyymilla.

1. Ulkomaalaistaustaisten osuus alueen koko väestöstä osa-alueittain Helsingissä 1.1.2018

2. Vieraskielisten yleisin äidinkieli kieliryhmittäin pääkaupunkiseudulla 1.1.2016


Shaving primate Fahad Firas - Pelastakaa sotalapsi Fahad Firas

Saturnalia

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 385
 • Liked: 7311
Näin helppoa se on kannattaa multikulttuuria ja samalla valita lapselleen koulu, jossa on vähiten maahanmuuttajia. Sen voi sanoa jo ääneen olankohautuksella.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006147227.html

Lainaus
Briteissä keskiluokkaiset vanhemmat tekevät kaikkensa saadakseen lapsensa parhaisiin kouluihin. Niin Kouvonenkin teki, valitsi asuinpaikkansa sen mukaan, että oma lapsi pääsi hyvään kouluun. Vaikka periaatteessa hän on sitä mieltä, ettei luokkaeroja pitäisi vahvistaa kouluja valikoimalla.

Kun perhe sitten palasi Suomeen, hän valitsi täälläkin koulun tarkkaan.

”Vaikka olen tasa-arvon kannalla, en voi ajaa sitä oman lapseni kustannuksella.”

Niinpä niin. Luokkaerot ovat toki eria asia kuin kulttuuri sekä syntyperäerot, mutta monikulttuurisessa yhteiskunnassa ne ovat yhä enemmän sama asia.
Hyvä koulu tarkoittaa yhä enemmän samaa kuin valkoinen koulu. Se tapahtuu aivan itsestään, ilman yhdenkään rotuteoreetikon asiaan puuttumista. Suvaitsevainen joutuu elämään vahvasti kaksoisajattelun, tabujen maailmassa. Hän ei voi sanoa ääneen, että etsii lapselleen valkoista koulua koska se on yhä enemmän yhtä kuin hyvä koulu, eikä hän voi sanoa ääneen että kannattaa multikulttuuria ja tasa-arvoa julkisesti, mutta ei käytännössä.

Hän on valmis kannattamaan multikulttuuria ja tasa-arvoa työväenluokan lasten kustannuksella, jotka joutuvat niihin mamukouluihin ja saavat paskan spettarin, mutta ei omien lastensa kustannuksella. Muutoin artikkelissa oli joitain hyviäkin pointteja. Kun nyt ollaan taas sosiologian hoodeilla, niin artikkeli saa ajattelemaan sitä, miten keskiluokkaisen ihmisen sallitaan käyttää eufenismeja. Hän voi sanoa hyvä koulu, wink wink, ja kaikki ymmärtävät eikä kukaan kyseenalaista. Jos duunari käyttää samaa termiä, niin se kyseenalaistetaan ja siinä nähdään merkityssisältöjä. Pakilan ylä-asteella ei ole vieläkään yhtään ainutta maahanmuuttajaa, koska alueella ei heitä asu.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006000695.html

Lainaus
Pakilan ylä-asteella ei ole yhtäkään maahanmuuttajataustaista oppilasta. Myös siellä eriytetään oppilaita, mutta se tapahtuu pikemminkin ylöspäin. Lahjakkaat oppilaat voivat suorittaa lukio-opintoja jo yläasteen aikana.
He continued, "that these institutions have been able to transform this greatest virtue of humanity—which is this desire to interact and to connect and to cooperate and to share—to transform all of that into a weakness."
Edward Snowden 2019

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1703
Lahtinen sanoi konekivääriä hangessa kiskoessaan, että jos jostakin tulisi sellainen jonka päätä ei kokonaan ole sekoitettu tällä koohotuksella, niin kyllä se ihmettelisi.

Kaikki tietävät, ja joutuvat jo myöntämäänkin, että mistä kenkä puristaa. Silti se jaksetaan kieltää kerta toisensa jälkeen. Ihan selkäytimestä valahtaa teksti, että tutkimusten mukaan. Kyllä kaiken maailman Ernat tekee sellaista tutkimusta, että maahanmuutto ei aikanaan aiheuta ongelmia oppimiseen.

Lainaus
Hyvämaineisten koulujen oppilaat eivät kehity omaan lähtötasoonsa nähden yhtään sen enempää kuin huonomaineisten koulujen oppilaat.
Jotkut oppivat siis yhteenlaskua, toiset oppivat derivoimaan ja kolmannet sen, että vittu mun ei tartte laskea mitään, vedetään kuffaria turpaan jos alkaa länkyttämään. I want my money!
- Mitä enemmän maahanmuuttajia, sen parempi.
Vasemmistointellektuelli Tiina Rosenberg