HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)

(1/493) > >>

Juha Päivärinta:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/06/23037

Verotus uhkaa kiristyä Suomessa voimakkaasti talouden taantuman takia. Veroasteeseen kohdistuu Suomen Pankin mukaan runsaan viiden prosenttiyksikön nousupaine julkisen talouden jyrkän heikentymisen takia.

Julkisen talouden kestävä kehitys edellyttää verojen kiristämistä, menojen supistamista tai molempia yhdessä, vaikka julkinen talous alkaisi elpyä vuonna 2011, sanoo pääjohtaja Erkki Liikanen.

Ekonomisti Helvi Kinnusen tutkimuksen mukaan julkisen talouden muutoksen jyrkkyys on verrattavissa 1990-luvun lamaan.Kuntiin perustetaan suurella vimmalla vastaanottokeskuksia. Olisiko aika tarkastaa vastaanottokeskuksien perustamistarvetta? Kuinka paljon veroprosentti laskisi/ei nousisi niin paljoa, jos meillä olisi järkevämpi maahanmuuttopolitiikka?

JNappula:

--- Lainaus käyttäjältä: Jekku - 09.06.2009, 13:17:14 ---Kuntiin perustetaan suurella vimmalla vastaanottokeskuksia. Olisiko aika tarkastaa vastaanottokeskuksien perustamistarvetta? Kuinka paljon veroprosentti laskisi/ei nousisi niin paljoa, jos meillä olisi järkevämpi maahanmuuttopolitiikka?

--- Lainaus päättyy ---

Kyllä kyllä. Liikanen tekee vain demaripolitiikkaa. Vasureidenhan mukaan julkisen sektorin menot eivät koskaan ole liian suuret, kyse on aina vaan liian pienestä verotuksesta.

Kyllä myös julkisen talouden on syytä supistua uudelle tulotasolle. Pakko on karsia palveluista, tuista yms. Ei voi olla niin että julkisen sektorin oikea koko määräytyy niiden kaikkein parhaimpien huippuvuosien mukaan ja että tulojen pienentyessä erotus täytyy kattaa velkarahalla. Nyt tulevaa velkapottia ei voida koskaan maksaa takaisin, jos ei hyväksytä sitä että hyvinä aikoinakin täytyy pitää järki päässä uusien kivojen palveluiden lupaamisessa kansalaisille.

Suu säkkiä myöden siis. Ei myöskään ole itsestäänselvää että veronkorotukset olisivat oikea ratkaisu. Ne voivat myös pitkittää talouden elpymistä ottamalla raha pois dynaamisilta markkinoilta ja antamalla se tehottomalle ja byrokraattiselle julkiselle sektorille.

metsämies:
Ja senhän tietää että se on pienituloisten veroitus jota nostetaan. Enpä ihmettelisi yhtään jos rikkaille annettaisiin vielä kaupanpäällisiksi joitain veronkevennyksiä, sehän tämä porvarihallituksen linja on.

PetethePerkele:
Eiku nyt on hyvä aika rakentaa oopperataloja ja vastaanottokeskuksia! Voidaan vaikka vuokrata kaikki Suomen hotellit niitä tarvitseville, kunhan ne tarjokkaat tulevat vaan ilman papereita rajalle notkumaan!1! Me voidaan vielä kiristää paljon terveydenhuollosta, vanhuksilta ainakin eläkkeet pois ja se vähäinen hoito mitä vielä on, medihelit voidaan kuopata, kirjastot sulkea, päiväkodit muutetaan mamu-keskittymiksi, uimarannat myrkytetään, sosiaaliturva pois suomalaisilta ja ylijäämä annettava turvapaikanhakijoille discorahaksi.

Motor City Contexti:
Alkaa Hyvinvointiyhteiskunta natista liitoksistaan. Kannattaa alkaa turvaamaan omaa ja perheensä tulevaisuutta jos on mahdollisuuksia. Kotimaisiin systeemeihin en luottaisi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta