HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)

<< < (489/489)

simppali:
Yle:n asiantuntijat, nuo ekonomistit ovat kalkyroineet Canon merkkisillä taskulaskimilla,,ei huolta ihmiset vaikka..asuntolainojen korot kohta jumppaavat +4 prossaa, inflaatio laukkaa, kuin kevät laitumelle päästetty varsa.

https://yle.fi/uutiset/3-12486596

he,he
--- Lainaus ---Vaihtuvakorkoisissa lainoissa viitekoron nousu vaikuttaa sovitusta korontarkistusajankohdasta eteenpäin.

Erilaisten koronnostojen vaikutusta Kortela havainnollistaa yksinkertaistetulla laskelmalla. Esimerkiksi 20 vuodeksi otetun 100 000 euron tasalyhenteisessä lainassa koron nousu 25 korkopisteellä 0,75 prosentista yhteen prosenttiin, nostaisi alussa kuukausierää runsaalla kymmenellä eurolla.

Toisaalta saman suuruisessa kiinteässä tasaerälainassa laina-aika vastaavan koronnoston myötä pitenisi 20 vuodesta 21 vuoteen.
--- Lainaus päättyy ---

Nou huolia,,tämä sama ekonomisti varmaan kertoo mistä päin pääkaupunkiseutua voi ostaa 100.000 euron asumiskelpoisen asunnon.


--- Lainaus ---– Talouskasvu on hidastuvaa, mutta positiivista. Työmarkkina on vahva. Uskon että kotitaloudet pystyvä ihan hyvin hoitamaan lainojaan, Kortela luottaa.

Entä auttaako inflaatio velallisia?

– Inflaatio voi auttaa, jos palkat nousevat inflaation mukana, hän katsoo.


--- Lainaus päättyy ---

Nyt löytyi seuraava talousNobelin voittaja tämä Kortela..nostetaan palkkoja jos hinnat nousevat,,kun palkat nousevat..niin kuluttajahinnat eivät nouse..en ole käynyt montaa ..paitti pakolliset kurssit taloudesta,,ootko Kortela ikinä ajatellut tiettyä korrelaatiota elinkustannusten ja työstä maksettavan palkan/korvauksen välillä?

Titus:
heinäkuu 01, 202212:34
300 miljoonaa katosi kuin tuhka tuuleen – Suomen osuus EU:n elpy­mis­ra­hoista pienenee taas

Suomen osuus EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen avustuksista pienenee noin 1,8 miljardiin euroon nykyhinnoin, koska Suomen talous on kehittynyt ennustettua paremmin, kertoo valtiovarainministeriö.


--- Lainaus ---Euroopan unionin komissio on päivittänyt tietonsa siitä, kuinka paljon jäsenmaat saavat avustuksia elpymis- ja palautumistukivälineestä. Muutoksiin vaikuttavat maiden talouskehitys viime ja toissa vuonna.

Kun EU hyväksyi asetuksen elpymis- ja palautumistukivälineestä (RRF) viime vuonna, Suomen RRF-avustusten määräksi arvioitiin 2,1 miljardia euroa. Nyt Suomen osuus kutistuu siis 300 miljoonaa euroa.

Suomi saa EU:n elpymisvälineen eri ohjelmista nykyhinnoin yhteensä noin 2,6 miljardia euroa. Suomen osuus elpymispaketin menoista on luokkaa 6,6 miljardia euroa.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.suomenuutiset.fi/300-miljoonaa-katosi-kuin-tuhka-tuuleen-suomen-osuus-eun-elpymisrahoista-pienenee-taas/

Suomen inflaatio harppasi yli kahdeksaan prosenttiin kesäkuussa
1.7.202212:36päivitetty 1.7.202212:37


--- Lainaus ---Suomessa inflaatio kiihtyi kesäkuussa 8,1 prosenttiin, selviää Eurostatin tilastoista. Kyseessä on ennakkotilasto, joka voi tarkentua vielä jonkin verran myöhemmin.

Kuluttajahintojen nousu on ollut huimaa, sillä vielä toukokuussa inflaatio oli Suomessa 7,1 prosenttia ja huhtikuussa 5,8 prosenttia.

Hintojen nousun taustalla on edelleen etenkin energian ja ruoan kallistuminen kallistuminen, kuten Nordean ekonomisti Juho Kostiainen kommentoi Twitterissä.

Tänään julkaistiin myös koko euroalueen inflaatio, joka kohosi kesäkuussa 8,6 prosenttiin toukokuun 8,1 prosentista. Kyseessä on euroalueen koko mittaushistorian korkein lukema.

Kuvaavaa on se, että Suomen inflaatio on edelleen euroalueen matalampia.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/0a4c7888-fb04-42b5-ab34-d9b5fa17abe5


marin: minä menen nyt lomalle

 :silakka:

Roope2:

Eli jos kansakunta rupeaisi tekemään kymmenen tunnin työpäiviä kahdeksan tunnin palkalla, niin EU-avustus pienenisi.

Ihan loogista ja kannustavaa EU-ajattelua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta