Kirjoittaja Aihe: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)  (Luettu 473820 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2250 : 04.05.2018, 20:52:07 »
Lainaus
Seitsemän prosentin hinnanalennus tuntuu valiolaisten maidontuottajien kukkaroissa pahasti.

Noin 35 lehmän tilaa Pohjois-Savossa Varpaisjärvellä pitävä Eskelinen kertoo, että nyt käteen saattaa jäädä vain kolme senttiä litralta.

– Kun lasketaan pois velat, korot ja kulut, ei pahemmin jää rahaa mihinkään lomareissuihin tai vapaa-ajan hommiin, Eskelinen huokaisee.

"Laskupinot ovat jo nyt korkeat"
Eskelinen kertoo myös tietävänsä huonommassakin asemassa olevia tiloja, joihin hinnanlasku sattuu vielä kipeämmin.

– Monella menee todella huonosti. Laskupinot ovat jo nyt korkeat ja vain odottavat kirjepinon kasvua, Eskelinen murehtii.

Lopetetaanko maatiloja?
Kolmannen polven tilallinen arvelee, että hinnanlasku johtaa maatilojen karsimiseen. Eläkeikäiset lopettavat, eivätkä nuoret enää ryhdy pitämään tiloja.

Eskelisellä puolestaan on ollut haaveena esimerkiksi tuplata karjan määrä tilallaan. Vallitsevassa tilanteessa siihen ei kuitenkaan ole varaa.

Hän syyttää tilanteesta esimerkiksi Venäjän-vastaisia pakotteita, jotka ovat käytännössä pysäyttäneet maitotuotteiden viennin Venäjän isoille markkinoille.

– En minä olisi tällaista uskonut. Olin vielä maatalouskoulussa, kun tuli Ukrainan kriisi, ja hinta oli silloin jopa 13-14 senttiä korkeampi, Eskelinen haikailee.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/maitotilallisen-hatahuuto-kateen-jaa-enaa-vain-kolme-senttia-litralta-en-mina-olisi-tallaista-uskonut/6891074#gs.4z0bTy8

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2251 : 06.05.2018, 14:02:08 »
Lainaus
Hyvinvointivaltiossa riskit ja vastuut on ulkoistettu valtiolle, kritisoi taloustieteen professori Matti Viren.
Hyvinvointivaltion termiä on helppo markkinoida, kun siihen liittyy ajatus ”ilmaisista palveluksista” ja tulonsiirroista rikkailta köyhille, Viren toteaa Uuden Suomen blogissaan.

Käytännön kokemukset viittaavat kuitenkin siihen, ettei elämä niin yksinkertaista. Professori kertoo esimerkkejä, jotka osoittavat ihmisten pyrkimyksen siirtää henkilökohtaista vastuutaan yhteiskunnalle.

Ensimmäinen esimerkki liittyy vanhustenhoitoon. ”Vanhusten tuohtuneet lapset valittavat vanhempiensa huonosta kohtelusta hoitokodeissa ja avohuollossa, joskus varmaan ihan asiasta. Koskaan ei kuitenkaan kysytä, miksi lapset eivät itse hoida vanhempiaan”, Viren toteaa.

Toinen esimerkki on puolestaan koulumaailmasta. Opettajalle koululaisten vanhemmat lähettävät vihapostia, kun lasta on toruttu pahanteosta ja lukemattomista läksyistä. Virenin mukaan koululaisten vanhemmat eivät kuitenkaan välitä jälkikasvunsa kasvattamisesta tuon taivaallista. Tämä siitä huolimatta, että nykyajan vanhemmilla on ennätysmäärä vapaa-aikaa, jonka he voisivat käyttää jälkikasvunsa kouluttamiseen ja ohjaamiseen.

Professorin mukaan julkiset menot jatkavat kasvuaan vääjäämättä, koska ilmaishyödykkeiden kysyntä on ääretöntä.

”Ääretöntä se jo muutenkin, mutta poliitikot vain lupaavat lisää, vaikka tietävät, että menoja ei kyetä rahoittamaan verovaroin.”

Virenin mukaan hyvinvointivaltio tuottaa oman tuhonsa siemenet.

”Vaikka köyhyyttä yritetään vimmatusti poistaa entistä suuremmilla tulonsiirroilla ja ankarammalla verotuksella, tulos on nolla tai jopa väärän suuntainen.”

Professorin mukaan Suomessa kotitalouksien säästäminen on ollut muutamaa lamavuotta lukuun ottamatta joko olemattoman pientä tai negatiivista viimeisen kolmen vuosikymmen aikana. Julkisen sektorin tilanne on samanlainen.

Tilastokeskuksen mukaan kotitalouksien säästämisaste, eli kotitalouksien säästön ja käytettävissä olevan nettotulon suhde on ollut negatiivinen viimeiset kaksi vuotta. Säästämisaste on laskenut koko ajan vuodesta 2009 lähtien.

Mutta miksi kotitaloudet säästäisivät, jos valtio vastaa kaikista riskeistä, Viren kysyy.

”Valtio ja KELAhan ovat vakuuttaneet meidät kaikkia toimentuloriskejä vastaan! Vielä 1950-luvulla säästämisaste Suomessa oli Euroopan/maailman korkeimpia, mikä on nykynäkökulmasta ihmeellistä, koska ihmiset olivat keskimäärin todella aidosti köyhiä – nykynäkökulmasta rutiköyhiä. Mutta sen ajan ihmiset eivät olleet kuulleet ihmeellisestä hyvinvointivaltio-takaseinästä, josta saa tarvittaessa aina rahaa. Nyt valtio ja rahaviranomaiset yrittävät toppuutella ylivelkaantumista, mutta vaikeaa se on, kun ihmisillä ole mitään aitoa motiivia säästää.”

Jos kansantalouden säästämisaste on nolla, niin pitkällä aikavälillä on investointiastekin, ja saman tien talouskasvu, Viren varoittaa.

Viren ei usko, että seuraavien kuukausina aikana yksikään poliitikko uskaltaisi sanoa, että meidän suurin ongelmamme on juuri hyvinvointivaltio: liian suuret menot, liian suuret eläkkeet, liian suuret tuet, liian suuret ”ilmaiset palvelukset”.

Professorin mukaan on koomista, että maassa, jonka julkinen sektori on ehkä maailman suurin ja joka vain kasvaa, hoetaan kilpaa, että ”nyt riittävät leikkaukset”.

https://www.salkunrakentaja.fi/2018/05/taloustieteen-professori-hyvinvointivaltio-tuottaa-oman-tuhonsa-siemenet/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2252 : 06.05.2018, 18:41:24 »
Milloin saamme nähdä puolueettoman tutkimuksen haittamaahanmuuttajien aiheuttamista kuluista?

Lainaus
Tutkimus: Eläkeläinen käyttää sosiaali- ja terveyspalveluja vuodessa 6 500 euron arvosta – vain runsas kymmenys siitä maksetaan omasta pussista
Sote-palveluja käyttävät paljon erityisesti yli 85-vuotiaat vanhuuseläkeläiset ja alle 55-vuotiaat työkyvyttömyyseläkeläiset.

Mistä on kyse?
Eläketurvakeskuksen tutkimuksessa selvitettiin eläkeläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöä.
Tutkimuksen aineistona oli Suomen kaikkien eli 1,3 miljoonan eläkeläisen tiedot. Tutkimusaineistossa oli siis niin nuoria työkyvyttömyyseläkeläisiä kuin korkean iän saavuttaneita vanhuuseläkeläisiä.
Aineistona käytettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hoitoilmoitustietoja sekä Tilastokeskuksen tietoja tuloista ja sosioekonomisesta asemasta.
Tutkimuksessa käytettiin myös Kelan rekisteritietoja lääkkeiden ja matkojen omavastuista sekä yksityisten palveluiden käytöstä. Aineisto on peräisin vuodelta 2015.

Eläkeläinen käyttää sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja vuodessa keskimäärin 6 500 euron arvosta, mutta maksaa niistä maksuina vain 830 euroa eli noin 13 prosenttia.

Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen torstaina julkaisemasta tutkimuksesta, jossa selvitettiin eläkeläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöä.

Tutkimuksessa selvisi, että sote-palvelujen käytössä on kuitenkin huomattavaa vaihtelua eläkeläisten välillä. Tämä johtuu siitä, että eläkeläisten sote-palvelujen käytössä on selkeitä eroja ikä- ja tuloluokittain sekä palvelutyypin mukaan.

Sote-palveluja käyttävät paljon erityisesti yli 85-vuotiaat vanhuuseläkeläiset ja alle 55-vuotiaat työkyvyttömyyseläkeläiset. Vanhuksilla suuret kulut liittyvät tyypillisesti dementian hoitoon. Nuoremmilla eläkeläisillä suuret kulut johtuvat psykoosin ja epilepsian hoidosta.

Kun moni vanhus ja nuori asuu pitkäkestoisesti asumis- tai laitospalvelussa, se nostaa kustannuksia, tutkimuksessa korostetaan.

Pieni eläkeläisryhmä aiheuttaa leijonanosan kustannuksista
Tutkimuksen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluita on käyttänyt valtaosa kaikista eläkeläisistä eli noin 90 prosenttia. Kuitenkin vain kymmenen prosenttia palveluita käyttäneistä eläkeläisistä aiheuttaa jopa noin 70 prosenttia kaikista kustannuksista.

Kun keskimääräiset eläkeläisten kulut ovat vuodessa 6 500 euroa, eniten palveluja käyttävillä ne ovat henkeä kohti keskimäärin peräti 50 000 euroa vuodessa.

Eläkeläisten suurin ikäryhmä, 65–69-vuotiaat, koostuu taas pääosin vastikään eläkkeelle siirtyneistä kohtuullisen terveistä henkilöistä, mikä heijastuu myös heidän suhteellisen vähäiseen palveluiden käyttöön.

Maksut rasittavat etenkin pienituloisia eläkeläisiä
Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että pienituloisilla eläkeläisillä sote-palveluiden asiakasmaksut, mutta myös lääkkeiden ja matkojen omavastuut ovat tuloihin nähden erittäin suuret.

Alimpaan tuloluokkaan kuuluvista 18–54-vuotiaista eläkeläisistä noin viidenneksellä kustannukset ylittävät peräti 40 prosenttia käytettävissä olevista tuloista.

Tämä selittyy osittain asumis- ja laitospalveluja tarvitsevien kehitysvammaisten huonoilla tuloilla ja runsaalla palveluiden käytöllä.

Tutkimuksessa huomautetaan, että vaikka sote-palvelujen asiakasmaksut ovat osalle eläkeläisistä suuret, maksut ovat silti pienet suhteessa palvelujen rahalliseen arvoon.

Kun esimerkiksi tehostetun asumispalvelun vuorokausikustannus on keskimäärin noin 140 euroa, 775 euron takuueläkkeellä siitä voi maksaa vain muutaman vuorokauden kulut. Näin ollen julkisen palvelun tuottama tulonsiirto on eläkeläiselle huomattava asiakasmaksuista huolimatta, tutkimuksessa todetaan.

Juttua muokattu 26.4. klo 11.28 ja klo 15.02: Tarkennettu otsikkoa, että kyseessä on sosiaali- ja terveyspalvelut, eikä pelkästään terveyspalvelut. Otsikosta myös poistettu sana "rasittaa". Lisäksi tarkennettu tekstissä ja faktalaatikossa kohtia, joissa kerrotaan siitä mitä tutkimuksessa selvitettiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10177003?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2253 : 08.05.2018, 16:52:09 »
Lainaus
Sähköveron korotus toi yrittäjälle 70 000 euron lisälaskun – vapun alla oli jätettävä konkurssihakemus

Puutarhayrityksen tie katkesi siirtomaksuihin ja surkeisiin tuottajahintoihin. Vappua vietettiin konkurssia nieleskellessä.
Kajaanilainen puutarhuri Jani Okkonen kuulostaa todella apealta. Vapun alla konkurssiin hakeutuneen yrityksen päätös ei tullut puskan takaa, sillä vaikeita vuosia oli takana.

Silti hänen on vaikea uskoa, että 36 vuotta vanha yritys on todellakin mennyttä. Perheyritys on työllistänyt omistajien lisäksi kymmenkunta työntekijää.

Okkosen perhe omistaa Kulunnan Puutarhan, joka kasvatti kurkkua ja tomaattia. Velkaa sillä on lähes miljoona euroa.

Talousongelmien pääsyitä on kaksi, kovat sähkölaskut ja tuottajahintojen lasku. Kurkusta yhä pienempi osa jää kasvattajan käteen ja kate pieneni.

Veroluokka nosti laskua 70 000 euroa
Okkonen on Suomen pohjoisin kurkun ympärivuotinen tuottaja. Sähköä kuluu kasvuhuoneissa noin viisi miljoonaa kilowattituntia vuodessa.

Yritys nautti alennetusta sähköverokannasta, mutta sähkölaitosten laskut kallistuivat siirtohintojen ja oman tuotannon kasvupanostusten takia.

Alimpaan veroluokkaan eli energiatuotteen valmisteveron palautukseen ovat oikeutettuja paljon sähköä kuluttavat yritykset kuten kasvihuoneviljelijät. Yritystukiin lukeutuvia veroalennuksia on arvosteltukin julkisuudessa.

Okkosen näkökulmasta arvioiden yrittäjän verokohtelu tuntuu silti karulta.

– Tässä on sellainenkin raskas käänne, että päädyimme tosiaan tekemään muutamia tappiollisia vuosia. Kun veroedusta nauttivan yhtiön oma pääoma menee negatiiviseksi, siitä on ilmoitettava kaupparekisteriin ja sähköyhtiölle.

– Energiavero poksahtaa tästä hetkestä luokkaan 1, mikä tarkoitti meidän tapauksessa 70 000 euron lisälaskua.

Yhtiö kuului näin ollen alempaan veroluokkaan 2 niinä vuosina, jolloin sillä meni hyvin, mutta verohyöty poistui juuri vaikeimpana aikana.

Okkonen sanoo yrittäneensä viestiä tilanteestaan myös päättäjille, mutta turhaan.

– Näin se vain menee.

Okkonen on miettinyt, olisiko voinut tehdä jotain toisin tilanteen välttämiseksi. Sähkölaskut olivat kovia, mutta hän ei usko, että heidän tilallaan uusista sähköntuotantoinvestoinneista olisi ollut merkittävää apua.

Kurkun hinnallekaan ei tuottaja voi tehdä mitään. Osa kuluttajista valitsee halvempia tuontikurkkuja.

– Voin katsoa toimitusjohtajana peiliin ja sanoa rehellisesti, että kaikkeni yritin.

Kaatuminen yllättää
Yrityksen suurimpia velkojia on Kainuun Osuuspankki, sähköyhtiö Loiste ja vakuutusyhtiö OP-Pohjola.

Okkonen ymmärtää, että sähköyhtiöillä on omat hintapaineensa, kun ilmajohtoja laitetaan maan alle. Loiste kuuluu Suomen kalliimpiin. Halvemman sähköverkon alueella toimiva yritys saa siirtohinnassa merkittävääkin kilpailuetua.

Sitäkin voisi pikkuisen kritisoida, että jos kuitenkin yritys tekee miljoonia tulosta vuodessa, pitääkö hintaa aina nostaa. Viime tilikaudella maksoimme siirtohintaa 159 000 euroa.

Okkonen sanoo, että perheellä ei ole toistaiseksi mitään suunnitelmia. Vaikeista vuosista huolimatta yrityksen kaatuminen iski silti aika yllätyksenä.

– 36 vuotta vanha yritys. Fiilikset on tosi, tosi huonot.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005672246.html?ref=rss

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2254 : 09.05.2018, 12:59:51 »
Lainaus
UUDENKAUPUNGIN autotehtaan omistavan Valmet Automotiven tulos jäi viime vuonna tappiolle, vaikka tehdas teki uuden tuotantoennätyksensä. Yhtiön liikevaihto kasvoi lähes 80 prosenttia edellisvuodesta 542 miljoonaan euroon. Liiketappio oli 20 miljoonaa euroa.

Autojen sopimusvalmistus on parhaimmillaankin pienten katteiden liiketoimintaa eli liikevaihto on suuri, mutta siitä jää voittoa käteen vain muutama prosentti. Esimerkiksi vuonna 2016 yhtiön liikevoitto oli 3,7 miljoonaa euroa.

Valtaosa autojen komponenteista tuodaan Uuteenkaupunkiin Euroopasta ja valmiit autot laivataan samaa reittiä takaisin. Autotehtaalle ja Suomeen jää lähinnä kokoonpanotyöstä syntyvä lisäarvo.

LIIKETOIMINTA on siis altis häiriöille ja siksi riskialtista. Viime vuonna autotehdas aloitti A-sarjan lisäksi Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotannon. Tuotanto paisutettiin hyvin nopeasti 90 000 auton ennätysvauhtiin ja tehtaan piti kouluttaa yli 2 000 uutta työntekijää. Se ei sujunut täysin optimististen suunnitelmien mukaan.

Tehdasta pitkään johtanut toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sai lähteä tammikuun lopussa.

Valmet Automotiven tiedotteen mukaan tulosta rasitti myös vastaostetun Saksan suunnittelutoiminnan uudelleenjärjestelystä aiheutuva kymmenen miljoonan euron kustannus ja suunnitteluyksikön tappio.

Sopimusvalmistus on paitsi pienikatteista myös aikajänteeltään riskialtista liiketoimintaa. Valmet Automotiven ja Mercedes-Benzejä teettävän Daimlerin sopimukset ovat salaisia.

Sopimukset ovat yleensä kuitenkin suhteellisen lyhyitä, ja niidenkin toteutuminenkin riippuu lopulta kyseisen automallin myynnistä. Uuden automallin tekeminen vaatii tehtaalta toisaalta aina investointeja esimerkiksi robotisoituun korinhitsauslinjaan.

Autotehdas työllistää tällä hetkellä runsaat 4 000 ihmistä. Tehdas etsii jälleen noin tuhatta uutta työntekijää, joita tarvitaan uuden A-sarjan mallin valmistukseen.

VALMET Automotiven on tarkoitus kehittää yhdessä viime vuonna omistajakseen tulleen kiinalaisen CATL:n kanssa autonvalmistajille myytäviä akku- ja sähköisen voimansiirron ratkaisuja. Suunnittelupalveluun ja sähköautoteknologiaan panostamalla yritys pyrkii luomaan vakaampaa ja suuremman lisäarvon liiketoimintaa.

Valmet Automotiven omistavat valtion pääomasijoittaja Teollisuussijoitus ja Kokkilan perheen sijoitusyhtiö Pontos yhtä suurin 38 prosentin osuuksin sekä kiinalainen akkuvalmistaja Contemporary Amperex Technology Limited eli CATL 23 prosentin osuudella .

https://www.hs.fi/talous/art-2000005673120.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=0&utm_source=tf-other&share=dbef6fb17bdd46a25565e5f0f6e7cea7

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 900
 • Liked: 5784
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2255 : 09.05.2018, 13:04:01 »
^
Ettei vain menisi ...tuiks koko Rommeleiden rakentaminen.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 120
 • Liked: 29591
 • Wutbürger und Denialist
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2256 : 09.05.2018, 13:35:00 »
Jooh, ei kai Daimler tänne tunkisi, ellei investointeja ja todennäköisiä mahdollisia tappioita voisi maksattaa hölmöläisveronmaksajilla.

Kari Kinnunen

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 900
 • Liked: 5784
 • Antaa olla. Ei jaksa enää
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2257 : 09.05.2018, 13:45:02 »
^
Niin, minä tuota jo alkuaankin hieman kummastelin. Tuotantolinjat ovat aika automaattisia joten duunareiden työn "laadulla" ei ole juurikaan merkitystä. Ja aika lailla halvempaakin työvoimaa EU alueelta löytyy.
Luulenpa, että Valmet on uskomattoman kilpailukykyisellä diilillä sopparit saanut.

Ei noi pikku Rommelit kuitenkaan mitään vaativaa käsityötä vaativia Aston-Martineita ole.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2258 : 11.05.2018, 17:52:52 »
Lainaus
Vanhoillislestadiolaisessa teologiassa rikastuminen nähdään siunauksena eikä vaurauden näyttäminen ole synti. Tämä lienee yksi syy, minkä takia liikkeeseen kuuluvissa on paljon menestyviä yrittäjiä, arvioi politiikantutkija Aini Linjakumpu.

Hänen mukaansa vanhoillislestadiolaiset ovat luonnostaan verkostoituneita, mikä edesauttaa merkittävästi yritystoimintaa. He kasvavat lapsista lähtien suureen sukulaisista ja ystävistä koostuvien verkostojen joukkoon lestadiolaisuuden sisällä.

Linjakummun kirjoittama Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot -teos on ensimmäinen tutkimus, joka pyrkii valaisemaan lestadiolaisyrittäjien menestyksen salaisuuksia.

Tutkijan yllätti, miten systemaattisesti yrittäjyyttä tuetaan liikkeen sisällä. Esimerkiksi vanhoillislestadiolaisten kansanopistoilla kurssitarjonnassa on omia kurssejaan yrittäjille.

– On poikkeuksellista, että hengellinen organisaatio toimii näin maallisella alueella. Sellaista ei tapahdu valtavasti kansainvälisestikään. On aika originellia, miten vahvasti vanhoillislestadiolaiset ovat yrittämisestä ja menestymisestä kiinnostuneet, Linjakumpu sanoo.

Linjakummun mukaan perinteisesti hyvin kotikeskeinen naisten asema näyttää olevan liikkeessä muuttumassa. Naisille järjestetään esimerkiksi omia yrittäjäkursseja. Linjakumpu ei huomannut, että naisten yrittämiseen olisi liikkeessä suhtauduttu väheksyvästi tai kielteisesti, pikemminkin myönteisen tukevasti.

– Toki aina muistettiin mainita, että yrittäjän pitää muistaa myös perhe ja velvollisuudet rauhanyhdistystä kohtaan, mutta tämä koskee myös miehiä, hän sanoo.

Herkkä aihepiiri
Linjakumpu on kerännyt teosta varten tietoa yrityksistä ja yrittäjistä ja haastatellut liikkeeseen kuuluvia ja kuulumattomia.

– Aihepiiri on herkkä, koska lestadiolaisten keskinäisen tiiviin verkostoitumisen nähdään aiheuttavan ongelmia ja mahdollisesti jopa vääristymiä yritystoiminnassa.

Kokemukset ovat kuitenkin moninaisia. Siitä, että kuulutaan samaan hengelliseen yhteisöön asiakkaiden, liikekumppaneiden tai työntekijöiden kanssa voi olla etua, mutta sitä saatetaan myös hyväksikäyttää, esimerkiksi jos yrityksellä on ongelmia palkanmaksun kanssa.

– Saatetaan sanoa, että eikö voida tämä näin meidän kesken sopia. Tämä toimii myös toisin päin niin, että joskus työnantaja joutuu antamaan myöten.

Tutkijan mielestä on myös kiinnostavaa, että vanhoillislestadiolaisten yrityksiä on listautunut pörssiin viime vuosina.

Sipilälläkin yhteyksiä
Verkostojen laaja-alaisuus herätti Linjakummussa kysymyksen siitä, miten niihin sisältyvät sidonnaisuudet, lojaliteetit ja vastavuoroisuudet vaikuttavat poliittisen päätöksentekoon ja julkiseen hallintoon. Hänen mielestään Suomessa tutkitaan liian vähän, miten erilaiset verkostot Suomessa toimivat.

– Niillä on merkitystä siinä, millaisia päätöksiä erityisesti paikallisella ja alueellisella tasolla tehdään esimerkiksi maankäyttökysymyksissä ja kilpailutuksissa.

Kirjassaan Linjakumpu nostaa esiin muutaman nimeltä mainitsemattoman, useimmiten keskustalaisen liikkeen piirissä toimivan kansanedustajan, joilta löytyy vahvoja sidonnaisuuksia vanhoillislestadiolaisiin yrittäjiin.

Hän selvittää pintapuolisesti myös pääministeri Juha Sipilän (kesk) yhteyksiä. Sipilä kuuluu rauhansanalaisiin, joiden teologinen oppi poikkeaa vanhoillislestadiolaisuudesta,

– Mutta kun siitä ottaa hengellisen ulottuvuuden pois ja katsoo lestadiolaisuuden sosiaalista ja kulttuurista puolta ovat yhteneväisyydet hyvinkin suuria. Sitä kautta tulee ymmärrettäväksi, että Sipilänkin taustalta löytyy useampia vanhoillislestadiolaisia ihmisiä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005675552.html

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 927
 • Liked: 3414
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2259 : 11.05.2018, 23:48:19 »
Jooh, ei kai Daimler tänne tunkisi, ellei investointeja ja todennäköisiä mahdollisia tappioita voisi maksattaa hölmöläisveronmaksajilla.

Ja kun seuraava lama tulee, niin suljetaanko silloin tehdas Saksassa vaiko Suomessa? Niin, sitähän minäkin...

Pitää muistaa myös, että rahtikustannukset rasittavat paljon Uudenkaupungin kannattavuutta. Sopimusvalmistajan sopimus on nopeasti irtisanottavissa, jos autot eivät käy kaupaksi tai jos niiden laatutaso ei vastaa haluttua.


guest14935

 • Vieras
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2260 : 14.05.2018, 10:12:43 »
Äkkiseltään kuulostaisi pelkästään älyttömälle, mutta olisiko tuossakin jonkinlainen yhteys kansanvaihtoon.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005679012.html
Lainaus
Sdp esittää Suomeen negatiivista palkka­veroa – tarpeeksi pienillä tuloilla valtio antaisi palkan­maksun yhteydessä lisää rahaa

Lainaus
Sdp kutsuu negatiivista palkkaveroaan työtulotueksi, ja se olisi käytännössä nykyiseen työtulovähennykseen tehtävä laajennus. Työtulovähennyksen tarkoitus on keventää pienimpien palkkatulojen verotusta, mutta se ei voi laskea veroprosenttia negatiiviseksi.

Eli sen sijaan että vähennettäisiin veroja, valtio maksaisi työntekijälle siitä että tekee töitä jossain muualla.

Lainaus
Negatiivinen palkkavero koskisi myös elinkeinonharjoittajia ja henkilöyrityksiä siltä osin kuin niiden tulos verotetaan ansiotulona.

Tukea kannattamattomille yrityksille siis.
Lainaus
Sdp on selvittänyt myös laajempaa mallia. Siinä työtulovähennyksen kasvuprosentti nostetaan 15 prosenttiin ja veroprosentin annetaan painua negatiiviseksi.

Malli lisäisi nettotuloja korkeimmillaan noin 1 000 eurolla vuodessa ihmiselle, joka tienaisi noin 8 000 euroa vuodessa.
Eli sen sijaan että tehtäisiin töitä joita kannattaa tehdä ja joista kannattaa maksaa palkkaa, tehtäisiin muitten maksamina töitä joita ei kannata tehdä ja joista ei kannata maksaa palkkaa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 489
 • Liked: 5067
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2261 : 18.05.2018, 12:00:30 »

Lukekaapa ajatellen tuo "uutinen" läpi, voiko tuo ministeri olla noin saatanan tyhmä, että kuvittelee oikeasti tuon onnistuvan ?


Terrafamesta tulee Suomen Malmijalostus - valtio keskittää kaivostoimialan sijoituksensa uuteen omistus- ja kehitysyhtiöön

Uudistuksen taustalla on liikenteen sähköistyminen. Se lisää metallien tarvetta kaikkialla maailmassa.
Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa, että valtio keskittää kaivostoimialaan liittyvät sijoituksensa uuteen omistus- ja kehitysyhtiöön. Uusi yhtiö muodostuu Terrafame Group Oy:stä, joka vaihtaa nimensä Suomen Malmijalostus Oy:ksi. Ministeriö kertoi asiasta tänään tiedotteessa. Järjestelyn myötä omistuksia ohjataan ja kehitetään pitkäjänteisesti strategisena kokonaisuutena. Alaan liittyvä osaaminen saadaan koottua yhteen paikkaan. Järjestely mahdollistaa myös sen, että valtio ottaa aiempaa aktiivisemman roolin Suomen kaivos- ja akkuklusterin kehittämisessä.

"Meillä on useita menestyviä alan toimijoita ja merkittävää osaamista, joiden pohjalle on mahdollista rakentaa kaivos- ja akkuklusteri", sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä tiedotteessa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/vtFxfREr


että tällainen idea myyty ministerille. Missä ne osaajat on tähän asti olleet kun Talvivaarat ja muut kaivossekoilut on menneet reisille ? Ai samoja jamppoja ? No sitten !


Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtion, ahem veronmaksajien, rahoilla etsitään viimeisetkin malmit ja rakennetaan jonkunlainen infra (ulkopuolinen toimija)
ja koko kasaan kyhätty hässäkkä myydään todennäköisesti ei eniten tarjoavalle malmiomistuksineen.

Seuraavaksi ministeri viritteleekin jo "Suomen pohjavesi oy":tä josta se lopullinen menestystarina vasta tuleekin.

Ulkomaiselle ostajalle joka ostaa pohjavesioikeudet ja myy suomalaisten veden suomalaisille.

 :roll:Tell me something, it's still "We the people," right ?

guest14935

 • Vieras
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2262 : 18.05.2018, 12:38:03 »
Oma näkemys on jotta kaivokset syytä kieltää kunnes osaamista löytyy ja maassa demokratia, jälkimmäinen olennainen koska muutoin ne lahjoittaa osaamisenkin rahat muualle. Vaan eipä tuokaan asia poliitikkoja kiinnosta, hillotolpat mielessä vain heilläkin jotka ei niistä puhu.
Harvassa paikassa pohjavettä saa kansa juoda. Helsingissä lahtelaisvettä jne. Joskus oli niistäkin huolta että vedet viedään. Eli kuten yllä:
Vesien kuljettaminen kallista eli ei ne niitä myy mutta saattavat lisää veroja laitella. Ja myydä vesilaitokset. Vesi kallistunut kummasti vaikka täällä sataa riittämiin ja järviäkin on.
Seitkytluvulla vielä rakensivat uima-altaita ihan tavistaloihin elikkäs kerrostaloihinkin.
Eivätpä enää koska roistot nyhtää vedestäkin.

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 505
 • Liked: 6073
 • Tecumseh
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2263 : 18.05.2018, 18:28:04 »
H. Harkimo toteaa:
Lainaus
Olen ollut mukana yritysten fuusioissa, yrityskaupoissa, olen rakentanut halleja, kerrostaloalueita, vapaa-ajanasuntoja ja ties mitä. Kaikkia niitä on yhdistänyt yksi ilmeinen asia. Jokaisesta projektista on pitänyt tehdä tarkkoja laskelmia, jotta projektit saadaan rahoitettua ja jotta tarkkaan tiedetään, että ne kannattavat. Yleensä pankit arvioivat erittäin tarkkaan lainoittavatko he projekteja ja mitä tarvitaan vakuudeksi. Kaiken pitää olla läpinäkyvää ja euron tarkkuudella laskettuja. Kun sitten projektit alkavat, voivat kustannukset tietysti jossain mennä yli, mutta se on sitten säästettävä jostain muusta. Se on arkipäivää yksityisissä projekteissa. Yleensä ei ole mitään taianomaista rahahanaa, jonka voi tarpeen tullen avata ja antaa valuutan valua projektin päälle.

Politiikkaan tuloni myötä olen hämmästyksekseni joutunutkin satumaahan. Tässä maassa elää toinen toistaan erikoisempia hahmoja, joita yhdistää yksi ja sama asia: tässä maailmassa kukaan ei ole kiinnostunut rahasta. Jossain on mitä ilmeisimmin jonkinlainen taikahana, varmaan kultainen. En ole vielä paikallistanut sitä, mutta sen täytyy olla olemassa, niin kaistapäistä tämä meno on.

Olympistadionin korjaus meni 100 miljoonaa euroa yli budjetin. Länsimetron kustannukset ylittyivät miljardilla. - -
Sotea koskevan osan siirsin soteketjuun.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018, 18:34:28 kirjoittanut duc »
ὁ βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή / vita brevis ars longa / learning one's craft takes so long that a lifetime may not be adequate (käännös Merriam-Webster)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 917
 • Liked: 9464
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2264 : 18.05.2018, 18:45:57 »
*SNIP* Eli sen sijaan että tehtäisiin töitä joita kannattaa tehdä ja joista kannattaa maksaa palkkaa, tehtäisiin muitten maksamina töitä joita ei kannata tehdä ja joista ei kannata maksaa palkkaa.

Eikös juurikin tuota lainauksessa olevaa kokeiltu tuossa naapurissa ja koko Itä-Euroopassa muutama vuosikymmen?  ???

Karpo ja lossivahti

Muistaakseni tulokset eivät olleet mitenkään häikäisevän hyviä? Demarit muistavat ilmeisesti toisin?
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 512
 • Liked: 8194
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2265 : 18.05.2018, 20:38:58 »
Sarjassamme Suomen oikeuslaitos päättää. Häiskällä on ollut määräaikainen sopimus, jota ei jatkettu. Tämä on Korkeimman Oikeuden mukaan väärin ja rikkoo yhdenvertaisuuslakia.

Lainaus
KKO:2018:39
Työsopimus - Syrjintä Antopäivä: 18.5.2018
Lainaus
A oli työskennellyt 16.3.2011 - 31.7.2012 työnantajayhtiön palveluksessa lähes yhtäjaksoisesti kolmessa määräaikaisessa työsuhteessa linja-autonkuljettajana. Yhtiö ei ollut viimeisen määräaikaisen työsopimuksen jälkeen solminut A:n kanssa uutta työsopimusta. Työterveyslääkäri ei A:n ylipainon vuoksi ollut arvioinut A:n sopivuutta työhön eikä siten myöskään kirjoittanut A:lle sopiva työhön -lausuntoa. Korkeimman oikeuden tuomiosta ilmenevin perustein katsottiin, että yhtiö oli syrjinyt A:ta tämän terveydentilan perusteella. Ks. KKO:2018:31
Lainaus
Asian käsittely alemmissa oikeuksissa

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi tuomiossaan 3.12.2014 (nro 14/39050), että X Oy oli rikkonut työsopimuslain 2 luvun 2 §:n 1 momentissa tarkoitettua syrjinnän kieltoa jättäessään uusimatta A:n työsopimuksen tämän ylipainon perusteella. Yhtiön menettelystä oli aiheutunut A:lle 19 018,01 euron suuruinen vahinko, joka yhtiö velvoitettiin korvaamaan korkoineen työsopimuslain 12 luvun 1 §:n nojalla. Käräjäoikeus katsoi X Oy:n rikkoneen myös tasapuolisen kohtelun vaatimusta.

Turun hovioikeus katsoi tuomiossaan 1.10.2015 (nro 929), ettei kysymyksessä ollut ollut työsopimuslain 2 luvun 2 §:n 4 momentissa tarkoitettu työhönottotilanne. Myöskään tasapuolisen kohtelun vaatimusta ei ollut näytetty rikotun. Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tuomion ja hylkäsi kanteen.
Lainaus
Tuomiolauselma

Hovioikeuden tuomio kumotaan. Asia jätetään käräjäoikeuden tuomion lopputuloksen varaan.

Tällaiset tuomiot varmaankin innostavat yrityksiä palkkaamaan kiukulla läskejä tai muuten vain ihmisihannerajoitteisia yksilöitä :P
Suuri osa median käyttämästä argumentaatiosta on täysin ideologista, käsitesisällöiltään määrittelemätöntä ja tyhjäksi jätettyä blanco-argumentaatiota, jossa vahvoja mielleyhtymiä herättävät käsitteet on otettu käyttöön täysin tendenssimäisen manipulaation ja propagandan välineinä.

Jukka Hankamäki 8.2.18

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 961
 • Liked: 8630
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2266 : 25.05.2018, 13:27:46 »
Lainaus
Telia viimeistelee tv-toiminnan ostamista Bonnierilta, ruotsalaislehti Resume kirjoittaa.
Pohjoismainen teleoperaattori Telia on viimeistelemässä ruotsalaisen mediayhtiö Bonnierin Pohjoismaiden tv-toiminnan ostamista, kirjoittaa ruotsalaislehti Resume.

Kauppa sisältäisi muun muassa Suomen MTV3-kanavan, Cmore-kanavan ja Ruotsin TV4-kanavan, lehti kirjoittaa viitaten asiasta perillä oleviin, nimettöminä esiintyviin lähteisiin.

Lehden mukaan kauppahinta olisi 10–12 miljardia kruunua. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, kauppa julkistettaisiin ennen juhannusta.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005694260.html?ref=rss
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle (PDF)
EPUB-versio

Haluatko tietää, mistä ihmeelliset salaliittoteoriat tulevat? Lue tuo niin olet paljon viisaampi.
Tuntemattomat informaatiosoturit

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 961
 • Liked: 8630
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2267 : 27.05.2018, 17:30:22 »
Lainaus
Postin osittaista yksityistämistä on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo kuukausien ajan. Noin viikko sitten hallitus kuitenkin vihelsi pelin poikki, ja työ keskeytyi.

Posti on jo pitkään valmistautunut siihen, että yhtiö on pörssikelpoinen, kun listautumisen aika koittaa.

Maaseudun Tulevaisuuden saamien tietojen mukaan tarkoituksena oli säilyttää valtiolla enemmistöosuus ja yksityistää loput osakkeista listaamalla yhtiö pörssiin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on haluton kommentoimaan tilannetta.

Ministerin mukaan mitään toimia Postin suhteen ei tällä hetkellä tehdä, mutta se on yksi yhtiöistä, joiden tilannetta seurataan aktiivisesti.

Suunnitelman kariutumisen, tai ainakin aikalisän, syy on avoin. Postiin on kohdistunut huomattavaa kritiikkiä kotimaan palveluiden tasosta sekä hinnan korotuksista.

https://www.verkkouutiset.fi/mt-postin-yksityistaminen-pysahtymassa/
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle (PDF)
EPUB-versio

Haluatko tietää, mistä ihmeelliset salaliittoteoriat tulevat? Lue tuo niin olet paljon viisaampi.
Tuntemattomat informaatiosoturit

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 489
 • Liked: 5067
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2268 : 11.06.2018, 18:12:24 »

Orpo Bloombergille: Suomen velkojen maksamisesta voi tulla 2020-luvulla mahdotonta, ilman erittäin vahvaa kasvua

Suomen on alettava maksaa valtionvelkaansa pois, ennen kuin mahdollisuus saada tilanne hallintaan menee ohi, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoo uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoo uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että Suomen on alettava maksaa valtionvelkaansa pois, ennen kuin mahdollisuus saada tilanne hallintaan menee ohi.

"2020-luvulla, kun väestö vanhenee ja hankimme Hornetien tilalle uusia hävittäjiä, velan maksamisesta voi tulla mahdotonta ilman erittäin vahvaa kasvua ja korkeaa työllisyysastetta", Orpo sanoo ja lisää, että silloin Suomi voi itse asiassa olla uuden velan tarpeessa, kun ikääntymisen pahimmat kustannukset tulevat maksettaviksi.

Suomen valtionvelka on lähes kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Orpo varoittaa, että talouskasvun elpyminen voi olla pian ohi.

"Olen opiskellut riittävästi taloustiedettä tietääkseni, että jossakin vaiheessa tulee taantuma. Suomi pääsi globaaliin nousukauteen mukaan niin myöhään, että on riskinä, että kasvu jää lyhytaikaiseksi."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/JZXLijtx


ikäääntyvä väestö, hornetit ja korkea työllisyysaste... juuh on taloustieteet luettu. Mutta, hei, jos otetaan lisää matuja ja velkaa ?

jos sulla orpo on talouden luvut hallussa, niin paljonko Suomi olisi lyhentänyt velkojaan 30.000:n läpsyn suorilla ja epäsuorilla (tulevillakin) kustannuksilla ?

Tell me something, it's still "We the people," right ?

guest14935

 • Vieras
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2269 : 19.06.2018, 05:19:48 »
jos sulla orpo on talouden luvut hallussa, niin paljonko Suomi olisi lyhentänyt velkojaan 30.000:n läpsyn suorilla ja epäsuorilla (tulevillakin) kustannuksilla ?
Noitten lisäksi yksityistämiset ja valtion omaisuuden myynnit alihintaan ovat melkoisen merkittävä velkaannuttaja.
Kansalta voi ottaa vähempi veroja koska elintasoa ja käteen jääviä tuloja on alennettu helkutisti sillä että otetaan monopolimarkkinahinta sen sijaan että valtio myisi omakustannushintaan tai edes jotenkin kohtuulliseen hintaan.

Viralliset inflaatioluvut lienee yhtä epäluotettavia kuin viralliset työttömyys eikun työvoimapulaluvut.
Ihan ruoan hintaa kun katselee, lohi noussut neljästä eurosta kahteentoista, kanankoipi eurosta kahteen tarjouksissa.
Asuntojen hinnat ihan älyttömyyksiin nousseet muutamassa vuodessa, purkukuntoisista kehnon lähiön asunnoista pyytävät enempi kuin muualla keskustoista, verojahan niissäkin mutta inflaatioon luulisi vaikuttavan.
Kaikenmoiset maksut nousseet, eikö niitä huomioida lainkaan inflaatiolaskelmissa, jos vaikka veden hinta tai vuokra-asuntojen vuokrat tuplaantuu muutamassa vuodessa.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 110
 • Liked: 16657
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2270 : 29.06.2018, 11:31:03 »
Lainaus
Helsingin telakka on menossa kroatialaisen Danko Končarin hallitsemalle sijoitusyhtiö Kermasille. Telakan nykyinen omistaja venäläisen United Shipbuilding Corporationin (USC) pääjohtaja Alexei Rakhmanov kertoi tiedotustilaisuudessa Moskovassa, että USC myy 55 prosentin osuuden telakasta sijoitusyhtiö Kermasille, joka omistaa noin 24 prosenttia kaivoskonserni Afarakista.

Kummallisena käänteenä voi pitää sitä, että venäläiset saavat kauppahintana jonkin suuruisen osan Afarakin osakkeista. Helsingin telakan myynti toteutuu mahdollisesti heinäkuun loppuun mennessä.

Danko Končar tekee ovelan vedon, mikäli venäläiset hankkivat merkittävän osan Afarakin osakkeista. Finanssivalvonta on velvoittanut Končarin lunastamaan Afarakin osakkeet 2,50 euron hintaan.

Eri arvioiden mukaan Končar omistaa suorasti tai epäsuorasti yli puolet Afarakin osakkeista ja äänivallasta. USC ei kerro sitä, kuinka suuren osan telakkayhtiö saa Afarakista Helsingin telakan myynnissä.

Venäläiset haluavat myydä telakan siitä syystä, että talouspakotteet ovat hidastaneet rahoitusta Helsingin telakan laivahankkeille. Kermas omistaa Helsingin telakan kroatialaisen alihankkijan Brodotrogirin telakan.

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/helsingin-telakka-menossa-kermasille-maksu-osittain-afarakin-osakkeilla-6731589

https://www.google.fi/search?q=Danko+Kon%C4%8Dar&oq=Danko+Kon%C4%8Dar&aqs=chrome..69i57j0l5.1457j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 489
 • Liked: 5067
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2271 : 02.07.2018, 10:41:36 »

"Yllättävän monen suomalaisen ongelma on pelaaminen" - Maksuhäiriömerkinnällisiä oli kaikkien aikojen ennätysmäärä kesäkuun lopussa

Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä oli kesäkuun lopussa yli 379 000 henkilöä, mikä on jälleen uusi ennätys. Asiakastiedon ylläpitämä positiivisen luottotiedon jakamisjärjestelmä hillitsee ylivelkaantumista, mutta luottotietorekisterin kattavuutta tulisi parantaa.

Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on jatkanut alkuvuonna kasvuaan. Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä oli kesäkuun lopussa yli 379 000 henkilöä, mikä on jälleen uusi ennätys. Maksuhäiriöisten henkilöiden määrä on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien.

Yli puolet kaikista tällä hetkellä Asiakastiedon rekisterissä olevista henkilöistä on saanut uusia merkintöjä tämän vuoden aikana. Valmiiksi ylivelkaantuneet ovat edelleen aktiivisia luottomarkkinoilla. Keskimäärin jokaisella rekisteröidyllä on 15 merkintää. Velkaantuminen jatkuu ja moni yrittää hoitaa ongelmaa uudella luotolla.

”Varsinainen ongelma on niin sanottu monivelkaisuus. Samoilla henkilöillä on asuntolainaa, kulutusluottoa, avoimia korttiluottoja, kuukausimaksullisia palveluita ja niin edelleen. Yllättävän monen suomalaisen ongelma on myös pelaaminen, johon rahaa uppoaa holtittomasti”, kertoo liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:stä tiedotteessa.

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/9e419438-763d-383f-b7d4-9d650d0bd3ef

En c&p koko uutista kun on niin pitkä ja asiallisesti kirjoitettu.

 :)
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 311
 • Liked: 2049
 • Vihtaasi on kustu!
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2272 : 02.07.2018, 11:00:21 »
"Yllättävän monen suomalaisen ongelma on pelaaminen"

Tämä lotto ei voittanut, ehkä seuraava voittaa. VS. Tämä mamu ei työllistynyt eikä elänyt sopuisasti, ehkä seuraava on kunnollinen.
"– Me emme halua riisua kansalaisiamme aseista tällaisena aikana, kun Euroopan turvallisuustilanne huononee, sosiaalidemokraattien sisäministeri Milan Chovanec sanoi Tšekin parlamentissa keskiviikkona." Kansalainen.fi
Bhutan: "One Nation, One People"

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 961
 • Liked: 8630
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2273 : 06.08.2018, 07:00:34 »
Lainaus
Sipoon murhasta epäilty 34-vuotias mies ja 49-vuotias uhri työskentelivät yhtä aikaa työeläkeyhtiö Ilmarisessa. Uhri oli epäillyn murhaajan esimies. Molemmat miehistä työskentelivät Ilmarisen Alfa-osastossa, uhri esimiehenä ja murhasta epäilty salkunhoitajana.

Alfa:sta on julkisuudessa hyvin vähän tietoa. Mitä mystisessä Alfa-yksikössä todella tehdään?

Ilmarisen yhteiskuntajohtaja Jaakko Kianderin mukaan Alfa-yksikössä tehdään tuottoa eläkerahalle monimutkaisilla johdannaisilla.

– Kun uhri ja epäilty työskentelivät yksikössä yhdessä, yksikkö teki niin sanottuja absoluuttisen tuoton sijoituksia. Yksikössä yritetään saada tuottoa olosuhteista riippumatta, ja käytännössä se tarkoittaa, että sijoitustoiminta on painottunut vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin, joihin liittyi hyvin paljon johdannaisia.

Sijoitusryhmä vastasi yhteensä noin kahden miljardin euron eläkesijoituksista. Erityisesti sijoitusjohtajan tehtävä oli vaativa, hänen kontollaan oli satojen miljoonien eurojen sijoitukset, salkunhoitajalla puolestaan kymmenien miljoonien eurojen sijoitukset.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005781282.html?ref=rss

Osataanpas siellä valita luotettavia tyyppejä kikkailemaan eläkesäästöillä.
101-vuotissyntärilahja koko Suomelle (PDF)
EPUB-versio

Haluatko tietää, mistä ihmeelliset salaliittoteoriat tulevat? Lue tuo niin olet paljon viisaampi.
Tuntemattomat informaatiosoturit

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 505
 • Liked: 10192
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2274 : 06.08.2018, 22:41:09 »
Miltähän budjettineuvottelut näyttäisivät, jos Orpo sisäministerinä ollessaan kolme vuotta sitten olisi toiminut toisin kuin toimi?

Surkuhupaisaa, että sama kaveri, joka tärväsi tuolloin Suomea, saa olla nyt ottamassa lisää velkaa toimiensa seurausten hoitamiseen.

Eikä hulluus tuoreiden uutisotsikoiden mukaan näytä olevan loppumassa, päinvastoin. Anteeksi tulevat sukupolvet.

Lainaus
Petteri Orpo Ylellä: Valtion velkaantuminen jatkuu ensi vuonna

Valtiovarainministeriö aloittaa budjettineuvottelunsa tiistaina.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) arvioi Ylellä, että valtion velantarve saattaa nousta kevään kehysriihessä arvioidusta määrästä.

Keväällä hallitus arvioi ensi vuoden alijäämäksi 1,3 miljardia, mutta Orpo epäilee velanottotarpeen nousevan 1,5-2 miljardiin euroon.

– Yleinen hyvä tilanne saa aikaan ajatuksen, että meillä olisi budjetissa jaettavaa. Tosiasia on, kun nyt lukuja on käyty läpi, että ensi vuodenkin budjetti rakennetaan velanotolle
, Orpo toteaa.
----
https://www.verkkouutiset.fi/petteri-orpo-ylella-valtion-velkaantuminen-jatkuu-ensi-vuonna/

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 505
 • Liked: 10192
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2275 : 08.08.2018, 16:51:44 »
Lainaus
Tässä konkreettisia nostoja Valtiovaraiministeri Petteri Orpon (kok.) tiedotustilaisuudesta:

-TE-toimistojen toimintamenoihin 10,3 miljoonaa euroa
-Varhaiskasvatuksen tasa-arvon ja osallistumisasteen edistämiseen 10 miljoonaa euroa
-Poliisin määrärahoihin 18 miljoonan euron korotus, jotta poliisien määrä pysyisi nykyisellään. Myös Suojelupoliisi saa lisäresursseja.
-A-Kruunua pääomitetaan 50 miljoonalla eurolla Valtion asuntorahastosta, jotta kohtuuhintaisten asuntojen rakentaminen lisääntyisi Helsingin seudulla.
----
https://yle.fi/uutiset/3-10342533

Ja mikäköhän yhteinen nimittäjä on noiden kaikkien menoerien taustalla?
« Viimeksi muokattu: 08.08.2018, 17:50:07 kirjoittanut Vellamo »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 861
 • Liked: 54879
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2276 : 08.08.2018, 18:01:48 »
Orpolla oli pokkaa julistaa telkkarissa pitävänsä tulevien sukupolvien puolta niin, ettei lainaa oteta yhtään ylimääräistä euroa.

Lainaus
Petteri Orpo aikoo esittää kevennyksiä ansiotuloveroon

Ansiotuloveron kevennykset rahoitetaan kiristämällä ympäristö- ja haittaveroja.
...
– Tulen pitämään osaltani huolta siitä, että yhtään ylimääräistä euroa ei tulevien sukupolvien, lastemme, piikkiin velkaa oteta ja sen takia pidetään tiukkaa budjettikuria.
Verkkouutiset 7.8.2018

Orpo puhuu budjetin yhteydessä jostain 300 miljoonan euron siirrosta vasemmasta taskusta (tuloverojen lasku) oikeaan taskuun (haittaverojen nosto) ja 1,5-2 miljardin euron lisävelasta, kun pelkästään vuoden 2015 turvapaikkapoliittisten valintojen hinnaksi kertyy useampia miljardeja euroja. Lapsemme kiittävät Orpoa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 505
 • Liked: 10192
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2277 : 08.08.2018, 18:06:24 »
Niin, nyt on nousukausi (tai jopa korkeasuhdanne) ja velkaantuminen jatkuu. Jäljet johtavat... Orpoon.

guest14935

 • Vieras
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2278 : 08.08.2018, 18:46:43 »
Niin, nyt on nousukausi (tai jopa korkeasuhdanne) ja velkaantuminen jatkuu. Jäljet johtavat... Orpoon.
Taitaa luvut vain näyttää nousukautisilta koska valtio tuhlannut. Kun veroluonteiset maksut jne. kohonneet, elintaso useilla laskenut. Oikeassa nousukaudessa syntyisi työpaikkojakin, eli sellaisia joista maksetaan ihan palkkaa ja palkat paranisi koska yritykset kilpailisi työntekijöistä. Esim. vanhusten hoitopaikkojen maksut kohonneet julmetusti.
Autojen vakuutukset nousseet, noh, halvensihan ne isojen autojen veroja, sen kokosten millä ministerit ajavat.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 512
 • Liked: 8194
Vs: Kotimaan talousuutisia (yhdistetty)
« Vastaus #2279 : 29.08.2018, 14:20:03 »
Jokin tässä ei täsmää

Lainaus
US 3.5.18 Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen vappulupaus eläkekorotuksesta olisi kasvattanut eläkemenoja liki 1,4 miljardilla eurolla, jos korotus olisi tullut voimaan vuoden 2017 alusta, laski Eläketurvakeskus (ETK) Uuden Suomen pyynnöstä.

Rinne lupasi vappupuheessaan 100 euroa kuukaudessa lisää nettona alle 1400 euron eläkkeisiin. Rinne sanoi Uudelle Suomelle, että korotus maksaisi arviolta noin 700 miljoonaa euroa vuositasolla.

Lainaus
Osaaminen, työllisyys, kasvu ja ruoka pääosissa vuoden 2019 budjettiesityksessä
Valtioneuvoston viestintäosasto 29.8.2018 14.04
Lainaus
Kaikkein pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkkeen korottamiseen kohdistetaan 10 milj. euroa lisää. Tämä tarkoittaa kuukaudessa arviolta 9 euroa.

edit:
Lainaus
Bagdadin suurlähetystön uudelleen avaamiseen ehdotetaan 1,2 milj. euroa.
Lainaus
Turvapaikanhakijoihin liittyvät menot supistuvat vuodesta 2018 25 milj. eurolla. Maahanmuuttomenojen oletuksina on käytetty arviota 4 000 turvapaikanhakijasta vuodessa. Arvio vastaanoton piirissä olevista henkilöistä on noussut pitkittyneiden ja runsaiden valitusprosessien takia.
« Viimeksi muokattu: 29.08.2018, 14:22:10 kirjoittanut qwerty »
Suuri osa median käyttämästä argumentaatiosta on täysin ideologista, käsitesisällöiltään määrittelemätöntä ja tyhjäksi jätettyä blanco-argumentaatiota, jossa vahvoja mielleyhtymiä herättävät käsitteet on otettu käyttöön täysin tendenssimäisen manipulaation ja propagandan välineinä.

Jukka Hankamäki 8.2.18

Tagit: talous