UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Kokoomuksen Ruskon valtuustoryhmä sanoutuu irti hallituksen kuntapolitiikasta  (Luettu 7324 kertaa)

Snuiva

  • Vieras
http://www.ruskonkokoomus.fi/
Lainaus
...
Olemme yrittäneet vaikuttaa, olemme yrittäneet tulla kuulluiksi, mutta vaikka meitä olisi kuultu, meitä ei ole oikeasti kuunneltu. Olemme kaikki aikanamme liittyneet Kokoomukseen, koska vapaus ja vastuullisuus ovat olleet meille tärkeitä arvoja. Nyt ne on korvattu pakottamisella ja pakkovelvoitteilla. Nämä ovat arvoja, joita vastaan olemme aina taistelleet ja tulemme myös jatkossa taistelemaan. Olemme ensisijassa vastuussa äänestäjillemme ja kuntalaisille – emme Kokoomukselle, saati sen harjoittamalle puoluepolitikoinnille.

Luottamustehtävien hoitamiseen kuuluu vastuun kantaminen – me aiomme kantaa vastuuta omalla tavallamme ja omien arvojemme mukaisesti. Mikäli Kataisen hallitus antaa lakiehdotuksen, jossa SOTE-palveluiden järjestäminen Turun kaupunkiseudulla on mahdollista vain vastuukuntana toimivalle keskuskaupungille, katsomme Kokoomuksen Ruskon koko valtuustoryhmänä, että meidän on pakko siirtyä uuteen perustettavaan valtuustoryhmään.

Ruskolla 3.6.2013, Kokoomuksen Ruskon valtuustoryhmä

Katja Gustafsson, yrittäjä, prosessikonsultti Niklas Forsberg, maanviljelijä, yrittäjä
Sisko Hellgren, DI, projektipäällikkö Hannu Hirsimäki, LT, lastenlääkäri
Markku Jessen-Juhler, rakennusmestari, työpäällikkö Niina Kesti, palveluesimies
Jorma Raiko, insinööri, toimitusjohtaja Ari Rusi, koulunjohtaja
Veikko Vahtera, OTT, VTM, professori

Palstan ruiskukkatalibaneilta kommenttia? 

Ilkka Partanen

  • Vieras
Oikeastaan oleellisempi kohta oli tämä:

Lainaus
Hallituksen ajama SOTE-uudistus merkitsee nykymuodossaan kunnallemme pelkän maksajan roolia päätösvallan keskittyessä keskuskaupungille. Kaupunkiseutujen vastuukuntaan perustuva malli on puhtaasti poliittinen sopimus, jolla kehyskunnat yritetään pakottaa liitokseen keskuskaupungin kanssa. SOTE-uudistuksesta on tehty kuntarakenneuudistuksen työkalu hyvien terveys- ja sosiaalipalvelujen turvaamisen sijasta. Kaikkein huolestuttavinta on, ettei hallituksen kunta- ja SOTE-uudistuksilla ole yli kahden vuoden aikana saatu aikaan yhtään todellista muutosta, jolla kuntien toimintaa olisi tehostettu. Nyt esitettyjen mallien tueksi ei kyetä esittämään yhtään konkreettista laskelmaa.

Kokoomuksen johto lupasi ennen vaaleja, että kuntien pakkoliitoksia ei tule. Nyt kehyskuntien itsehallinto halutaan romuttaa. Kokoomus etunenässä on lähtenyt toteuttamaan ehdotusta, joka käytännössä merkitsisi Ruskon kaltaiselle kunnalle vielä huonompaa vaihtoehtoa kuin pakolla viety itsenäisyys. Tällaisten toimintatapojen takana on mahdotonta olla. Väärän asian ajaminen kohtaa ennemmin tai myöhemmin ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ja niin tulee tässäkin tapauksessa käymään. Viimeistään nyt Kokoomuksen tulisi ottaa opikseen ja osoittaa, ettei valta puolueessa ole keskitetty vain pienelle puheenjohtajan ympärille kootulle sisäpiirille.

Ymmärrän Ruskon kokoomuksen näkemyksen ja niin pitäisi ymmärtää puoluejohdonkin. Pettymyksekseni on todettava että jos Ruskon kokoomuslaisten on lopulta perustettava oma valtuustoryhmänsä, niin se on merkki että valta on turmellut puolueen ja meistä on tullut pakkovaltaa kannattavia sosialisteja tässä kysymyksessä.

Tagit: