HOMMAN KIRJASTO > Tilastot, tutkimukset, gallupit ja talousluvut

Tutkimuksia maahanmuuton vaikutuksesta julkiseen talouteen

<< < (18/18)

Nikolas:
Kalevan pääkirjoitukseen ja muihin oleellisesti samanlaisiin kirjoituksiin kannattaa nokittaa tutkimuksella. Samuli Salmisen tutkimus Maahanmuutot ja Suomen julkinen talous käsittelee juuri tuota asiaa.

Tutkimusta voisi nokittaa paremmalla tutkimuksella jo sellainen olisi olemassa.

Roope:

--- Lainaus käyttäjältä: Econ101 - 09.03.2024, 20:47:32 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Roope - 09.03.2024, 17:56:52 ---Tämäkin selvitys tosiaan harhauttaa luulemaan maahanmuuttajien työllisyyttä hyväksi, koska siinä työllistyneeksi katsotaan, jos on tehnyt yhdenkin tunnin työtä viikossa.

--- Lainaus päättyy ---

Itse asiassa siinä TEMmin rapsassa, johon tässä viitataan, työllisen määritelmä on eri. Ao. sitaatti ko. rapsan kuvatekstistä, s. 45.

https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/165475/TEM_2024_9.pdf?sequence=1&isAllowed=y

--- Lainaus --- 
Pääanalyysissamme määrittelemme henkilön työlliseksi, jos hänellä on työtuloja vuoden aikana (ylä vasen). Hieman vaativammassa työllisyysmääritelmässä henkilö määritellään työlliseksi, jos hän ansaitsee yli 10 % kyseisen vuoden työikäisten mediaanitulosta. (ylä oikea). Tilastokeskuksen pääasiallisen toiminnan perusteella ansiotyössä vuoden lopussa olevat (ala vasen) ja yli 6 kuukautta kestäneen työskentelyn perusteella työllisten (ala oikea) tiedot ovat saatavissa lyhyemmälle
ajanjaksolle.
--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Eli työllisyys määritellään työtulojen saamisen eikä työajan mukaan. Käytännössä työaika voi siis olla miten pieni ja epäsäännöllinen tahansa, ei välttämättä edes tuntia viikossa.

Econ101:
^Mielestäni työllisyyden voi niin halutessa määritellä myös työtulojen mukaan, mutta tulojen pitää olla riittävän suuret. Kuinka suuret, se vaatisi pähkäilyä. Nämähän eivät ole mitään pläkkiselviä asioita. Esim. henkilö on ollut vuonna xxyy 6 kk töissä ja 6 kk työttömänä. Onko hän työllinen vai työtön? Pitääkö olla koko vuosi töissä että on työllinen vai riittääkö, että on enemmän töissä kuin sos.turvalla vuoden aikana?

Pääanalyysissään TEM oli määritellyt työllisen henkilöksi, jolla oli työtuloja vuoden aikana. Eli henkilö katsottiin työlliseksi, jos hän oli ansainnut edes euron vuoden aikana. Tämä menee pelleilyn puolelle.

Nikolas:
Työllisyys on sen verran hämärä käsite että siihen ei välttämättä tarvitsisi edes viitata. Mutta onko henkilö nettomaksaja vai nettosaaja, sehän on kohtuullisen helposti osoitettavissa, ja vaikka sen mittaamisessa nousisikin esille joitain kysymyksiä, samaa mittausmenetelmää voidaan silti soveltaa kantaväestöön ja maahanmuuttajaryhmiin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta