Kirjoittaja Aihe: 2017-02-11 Ylen toimittaja Iita Pirttikoski kääntyi muslimiksi?  (Luettu 56105 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 215
 • Liked: 133284
Myös suhtautuminen muihin kumpuaa uskosta. Lähteenmäki kertoo, että muslimit pyrkivät koko ajan tulemaan paremmiksi ihmisiksi.

– Islamissa nähdään että ihmiset, eläimet ja luonto ovat luojan luomia ja niitä pitää kunnioittaa.

Kun Lähteenmäki ensimmäisen kerran kävi muslimimaassa, hän järkyttyi eläimiin kohdistuvasta väkivallasta. Hänestä se oli täysin vastoin islamin opetuksia – samoin kuin esimerkiksi terrorismi.

– Muslimit uskovat, että Allah tuomitsee. Se ei ole meidän ihmisten tehtävä.

Ylivoimainen enemmistö maailman muslimeista on tosin toista mieltä, mutta Eevi Orimattilasta nyt vaan tietää nämä jutut paremmin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 540
 • Liked: 3598

Lainaus
X

Kristinusko oli Eevi Lähteenmäen lapsuudenkodissa vahvasti läsnä ja hän uskoi itsekin jumalaan. Jokin perheen uskonnossa kuitenkin tuntui kinnaavan.

– Minulle oli opetettu, että Jumala antaa synnit anteeksi. Aloin kyseenalaistaa sitä, että miten voit vain tehdä kaikenlaista tässä elämässä ja saat vain kaiken anteeksi, jos uskot Jeesukseen...
...
...

...15-vuotiaana Lähteenmäki matkusti silloiselta kotipaikkakunnaltaan Orimattilasta Helsinkiin ja ilmoitti moskeijassa haluavansa kääntyä muslimiksi.

Kotona hän lätkäisi pöytään moskeijasta saadun lomakkeen, jolla uusi uskonto virallistettaisiin. Alkujärkytyksestä toivuttuaan vanhemmat allekirjoittivat, sillä heistä usko on henkilökohtainen asia.

Lestadiolainen suku sen sijaan oli raivoissaan.

– Teini-iässä oli rankkaa, kun tädit, joita olin pitänyt kuin toisina äiteinä, käänsivät selkänsä.

Nyt Lähteenmäki on ollut muslimi jo yli puolet elämästään, 19 vuotta. Hän kertoo löytäneensä uskonnosta sisäisen rauhan ja yhteisön, jossa kelpaa omana itsenään....
X

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/6695103
Lähteenmäen vanhemmat, eivät selvästikään ymmärtäneet millaiseen väkivaltaa ihannoivaan ääriuskontoon heidän tyttärensä on liittymässä, heidän olisi pitänyt estää alaikäistä tytärtään kaikin mahdollisin keinoin tulemaan muslimiksi.

Kun luovut lestadiolaisuudesta tai jostain muusta kristillisestä uskonnosta ja käännyt muslimiksi niin sukulaiset ovat "vain" raivoissaan ja saattavat katkaista jopa kaikki ystävyys ja sukulaisuussuhteet, mutta jos päätät luopua islamista, niin muslimit katkaisevat raivoissaan jotain elämälle erittäin välttämätöntä, mitä ei voi kukaan ikinä korjata...

Minä en ymmärrä, miten yksikään ihminen uskaltaa alkaa muslimiksi, kun tiedetään mitä kaikille eroville tehdään ja vääräuskoisille tehdään ilman poikkeuksia. Luulisi lestadiolaisuuden olevan hyvinkin maltillinen, muslimeihin verrattuna.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2024, 20:48:19 kirjoittanut Näkkileipä »

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 5102
Aina säännönmukaisesti on näitä islamin puffaus juttuja medioissa - naistoimittajien  tekemänä.
Mutta jos me oltaisiin väinämöisuskoisia ja kristinusko tulokasuskonto, niin tekisivät juttuja kristityksi kääntyneistä. Naapurikylän on aina jännempiä kiinnostavampia kuin oman kylän.   ;)
(lestoista on muuten todella paljon negatiivisia juttuja mediassa, muslimiyhteisöistä ei vastaavia uskallettaisi edes tehdä)