Kirjoittaja Aihe: 2019-08-20 Petteri Orpo vaatii perussuomalaisten kurissa pitämistä  (Luettu 28849 kertaa)

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 257
 • Liked: 4926
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Tämän tutkimuksen tulos on kuntavaalien ja myös eduskuntavaalien kannalta merkittävä. Tämä käytännössä lyö lukkoon sen, mitä Halla-ahon johdolla on tavoiteltukin: kokoomus on pakotettu lähentymään poliittisesti perussuomalaisia, jonka myötä perussuomalaisten poliittiset kannat saavat legitimiteettiä ja näkyvyyttä. Samalla kokoomus ajautuu kauemmas vihreistä, jolloin heidän ainoiksi leikkikavereiksi jäävät demarit ja vasemmistoliitto. Sinivihreys on tällä julistuksella kuollut pystyyn.

Samalla Petteri Orpon taru puolueen puheenjohtajana on sinetöity loppuvaksi. Tämä tieto varmistanee sen, että vihreät on suurin puolue Helsingissä ja valtakunnallisesti kokoomus jää kolmanneksi. Se on tulos, jota kokoomuksen jäsenistö ei tule hyväksymään, vaikka olosuhteet olisivat mitä.

Kuntavaalien jälkeen kokoomuksella on ylimääräinen puoluekokous, jossa Antti Häkkänen valitaan uudeksi puheenjohtajaksi - sen jälkeen kokoomuksen linjan reivaus kohti perussuomalaisia alkaa toden teolla ja edessä on Ruotsista tutut blokkivaalit.

On melkoinen paukku, että persut on kokoomukselle isompi uhka kuin vihreät jopa Helsingissä.

Lainaus
Kokoomuksen sisäinen selvitys paljastaa kovan kamppailun perus­suomalaisten kanssa – Kokoomus­lähde: Sini­vihreys oli toive­ajattelua

Kokoomus kamppailee vihreiden kanssa samoista äänestäjistä lähinnä vain Helsingissä ja jossain määrin muutamissa suurissa kaupungeissa.

KOKOOMUSJOHTO on HS:n tietojen mukaan päättänyt kirkastaa puolueen ”perusporvarillista” eli melko arvokonservatiivista talousoikeistolaista viestiä. Tarkoitus on puhutella enemmän tähän ryhmään kuuluvia äänestäjiä.

Päätöksen taustalla on puolueen sisäinen äänestäjäselvitys, joka paljastaa, että kokoomuksen ylivoimaisesti tärkein kamppailu äänestäjistä käydään perussuomalaisten kanssa.

Näin on sekä kaupungeissa, kehyskunnissa että maaseudulla. Vihreiden kanssa merkittävä kilpa käydään Helsingissä ja joiltain osin muutamissa suurissa kaupungeissa.

Perussuomalaisista löytyviä, mahdollisesti kokoomukseen liikkuvia äänestäjiä on siis murskaenemmistö vihreisiin verrattuna.

USEAT HS:n haastattelemat puolueen vaikuttajat kuvaavat tulosta merkittäväksi. Heidän mukaansa kokoomuksessa on ollut pitkään vallalla ajatus siitä, että on olemassa merkittävä sinivihreä joukko, jota puolueen tulisi puhutella.

Muuten äänestäjiä karkaa vihreisiin, ja toisaalta vihreistä heitä on myös mahdollista saada.

Tuoreen äänestäjäselvityksen perusteella näin ei siis vaikuttaisi olevan muualla kuin Helsingissä ja joissain suurissa kaupungeissa.

Eniten voitettavaa kokoomuksella olisi perussuomalaisten äänestäjien suunnalta.

...

KOKOOMUKSEN sisäinen äänestäjätutkimus tehtiin viime vuoden loppupuolella. Äänestäjärajapintoja koskenut tutkimus koski käytännössä siitä, mistä puolueista kokoomus voisi saada äänestäjiä ja mihin se voi äänestäjiä menettää.

Tarkkoja lukuja on hankala arvioida. HS:n tietojen mukaan karkeistaen koko maan tasolla perusporvarillinen blokki – johon kuuluu perussuomalaisten lisäksi pääasiassa keskusta – kattaa jopa noin 80 prosenttia kokoomuksen äänestäjärajapinnasta.

Vihreiden, demareiden ja muiden puolueiden osuus on alle viidenneksen. Vihreiden osuus on vain 5–7 prosenttia, eli rajapinta kokoomukseen on pienempi kuin demareilla.

Kaupunkikeskuksissa vihreillä on merkittävä rajapinta vain Helsingissä. Siellä kokoomuksen mahdollisuus saada äänestäjiä muista puolueista jakautuu absoluuttisina lukuina vihreiden ja perussuomalaisten kesken melko tasan. Jopa Helsingissä rajapinta perussuomalaisiin on isompi kuin vihreisiin.

Vihreät ovat myös jossain määrin merkittävä rajapinta joissain suurissa kaupungeissa, kuten Espoossa, Turussa, Tampereella ja yliopistokaupunki Jyväskylässä.

Perussuomalaiset on kuitenkin tärkein rajapinta myös kaupungeissa. Kehyskunnissa vihreiden rooli on häviävän pieni, ja suuri kamppailu käydään perussuomalaisten kanssa.

Maaseudulla rajapintaa vihreisiin ei käytännössä ole. Siellä kokoomus kamppailee äänistä perussuomalaisten ja keskustan kanssa.

...

Loput: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007738112.html
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Lumiukko Jeti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 295
 • Liked: 9678
^ Hyvin, hyvin outoa että kokoomus heräsi todellisuuteen vasta nyt. Se sinivihreä joukko äänestäjiä löytyy tasan pääkaupunkiseudun akateemisestikoulutetuista naisista. Siis osajoukko tietystä suht kapeasta segmentistä. Tämä on ollut jokaisen viksun tiedossa jo ainakin 3 vuotta. Kykupuolueen kyky tehdä markkinatutkimusta taitaa olla kyvytön.
"Suomi tarvitsee sekä jatkuvaa työperusteista maahanmuuttoa että vapaan liikkuvuuden tuomaa moninaisuutta. "
- Vihreiden tavoiteohjelma 2014-2019

Bellerofon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 330
 • Liked: 5133
Vihreiden kannattajat ovat kyllä olleet jo vuosikausia aikalailla janan toisessa päässä, missä perinteinen Kokoomuksen kannattaja on aatemaailmaltaan. Vihreitä ulkoa ja täysin punaisia sisältä ovat nämä vesimelonia muistuttuvat cityvihreät. Itseasiassa vielä 10 vuotta sitten pystyi osalle vihreistä nostamaan hattua luonnonsuojelullisista mielipiteistä, jotka eivät olleen poliittisia kannanottoja. Kommunistinen ote luonnonsuojelussa se vasta toimiikin hienosti, minkä kaikki totesimme jo NL:n aikaan. Toivoisin, että meillä olisi Suomessa oikeistolainen pragmaattinen luontoarvot huomioonottava puolue. Esimerkiksi sellainen, joka huokuttelisi teollisuutta takaisin Eurooppaan ja Suomeen sekä oikeasti ottaisi kantaa Kiinasta tuotavan krääsän ja elektroniikan sekä raskaan teollisuuden luonnonkuormittavuuteen. Tämä vaatisi käytännössä protektionismia (sitähän CO2-tullit ovat) ja erilaisia ilmastoveroja sekä -maksuja ulkomaisille tuotteille. Samoin ottaisi kantaa siihen, että ei ole mitään kunniaa kurjistaa suomalaisten elämää sillä verukkeella, että ilmastonmuutos on tulossa, koska suomalaisilla ei ole siihen osaa eikä arpaa kuin ainoastaan "hengessä" mukana olemalla ja ilmastoteollisuudessa kannattaa ehdottomasti olla mukana erityisesti teknologisissa ratkaisuissa, mutta erilaiset "lahjoita puhdasta ilmaa satasella"-tyyppiset rahankeräyshimmelit pitäisi suoraan laittaa pyramidihuijaustutkintoihin.   

Seurailija

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 294
 • Liked: 398
 • Korona-Suomen virallinen ilonpilaaja
Varapuheenjohtajista Antti Häkkänen on profiloitunut konservatiivisempana tai perusporvarillisempana ja Elina Lepomäki sinivihreämpänä tai liberaalimpana poliitikkona. Häkkänen ja Lepomäki ovat suosikit puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi Orpon tilalle.

Eikös moni hommalainen pitänyt Lepomäkeä jonkinlaisena Kokoomuksen "nuivasiipeen" kuuluvana?  :roll:

Sitten tähän alle lainaus eräästä artikkelin alla olevasta kommentista:

Lainaus
Kuka kertoisi kokoomukselle, että nyt ovat vuorossa kuntavaalit eikä eduskuntavaalit?
Valtuustoissa ei päätetä sosiaaliturvasta, bensaverosta eikä maahanmuutosta.

Ilmastonmuutos on fakta eikä vain sinivihreyttä, äänioikeutettuihin tulee vuosi vuodelta yhä enemmän nuorempia sukupolvia, jotka ovat hyvin ympäristötietoisia. He äänestävät puolueita, jotka ottavat ilmastokysymykset vakavasti.

Surkea harhaluulo väittää, ettei valtuustossa päätetä maahanmuutosta. Kyllä päätetään. Valtuusto päättää, kuinka paljon oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita kaupunkiin sijoitetaan, millaisilla palveluilla kaupunki paapoo laittomasti maassa oleskelevia, miten maahanmuuttajat sijoittuvat kaupungin asuntojonossa, miten paljon rahaa syydetään erilaisiin monikulttuurisuushankkeisiin jne.
On muuten jämäkintä Halla-aho-kritiikkiä pitkään aikaan!  ;D

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 216
 • Liked: 32148
Varapuheenjohtajista Antti Häkkänen on profiloitunut konservatiivisempana tai perusporvarillisempana ja Elina Lepomäki sinivihreämpänä tai liberaalimpana poliitikkona. Häkkänen ja Lepomäki ovat suosikit puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi Orpon tilalle.

Eikös moni hommalainen pitänyt Lepomäkeä jonkinlaisena Kokoomuksen "nuivasiipeen" kuuluvana?  :roll:

Parempi kuvaus olisi ehkä libertaari (vastapainona sosialismin ja doktrinaalisen yhteiskuntakontrollin hyväksyvälle tendenssille), joka on aika poikkeuksellista suomalaisessa eduskuntapolitiikassa. Tosin käsitykseni on että Lepomäki on muuttunut merkittävästi siitä kun olin vielä jossain tekemisissä hänen kanssaan, ja myös siitä kun hänellä alkoi olla poliittista näkyvyyttä...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 320
 • Liked: 8948
 • Sameiden vesien sukeltaja
Lepomäki on viime aikoina reivannut linjaansa kohti kuvittelemaansa "keskitien kokoomuslaista", mutta kuten tuo tutkimus osoittaa, täysin väärään suuntaan.

Eli se Lepomäestä.

Orpon kommentti tutkimustulokseen oli joko arrogantti tai hämmentyneen hätävalhe:

”Huoli on liittynyt siihen, että tutkimus johtaisi linjan ja kokoomuksen muutokseen. Olen viestinyt, että huoli pois. Ei puolue ole liikkumassa konservatiivisempaan suuntaan, ei linjaa muuteta. Ei meidän tarvitse”.


Eli se Orposta.

Häkkänen siis tulee kokoomuksen puikkoihin kuntavaalien jälkeen. Jos kokoomuksessa ymmärretään nyt realiteetit, se voisi ehkä vielä välttää keskustan kohtalon. Mutta tuleviin kuntavaaleihin korjausliikkeet tulevat auttamatta myöhässä ja saattaisivat aiheuttaa ainoastaan kiusallista sekaannusta.

Kirsi Piha on kokoomuslaisten kuntapäättäjien suosikki pormestariehdokkaaksi Helsingissä.

Kuka äänestäisi Pihaa siksi, että ajattelisi hänen olevan pienempi paha pormestarina kuin Sinnemäen?
En minä ainakaan.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2021, 22:01:59 kirjoittanut JT »
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 651
 • Liked: 21492
 • Persuhtava keskustelija
Sinivihreys oli synkintä hevonkukkua mitä muistan kokoomukselta ikinä kuulleeni.

Sen vuoksi itse siirryin Perussuomalaisiin, enkä ole takaisin menossa, koska mielestäni kokoomus meni ja munasi itsensä täysin.

Enkä enää voi uskoa kokoomuslaisten isänmaallisuuteen enkä selkärankaisuuteen, jos siihen nyt ikinä olen luottanutkaan.

Olis kiva kuulla nimiä, ketkä siellä nyt on järkyttyneitä, kun äänestäjät onkin olleet koko ajan eri mieltä heidän vihersontansa kanssa.
Roslan M Salih:

"Freedom of speech isn't worth civil war"

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 453
 • Liked: 9014
Vihreiden kannattajat ovat absoluuttisesti paljon pienempi äänestäjäjoukko kuin persujen kannattajat. Lisäksi talousoikeistolaiset vihreät ovat aina olleet puolueessaan altavastaava vähemmistö, joka on vuosi vuodelta kuihtumistaan kuihtunut. On mielisairasta reivata vaalitaktiikkaa tuollaisen vähemmidtön vähemmistön vuoksi, varsinkin kun se johtaa oman änkyrälaidan massiiviseen vuotoon.

Mutta kai tässä on ollut takana ennemmin mediaseksikkyys kuin mikään muu. Mädättämällä saa päänsilityksiä medialta, kunnollisuudella saa vain ruoskaa.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 881
 • Liked: 3809
Kuntavaalien jälkeen kokoomuksella on ylimääräinen puoluekokous, jossa Antti Häkkänen valitaan uudeksi puheenjohtajaksi - sen jälkeen kokoomuksen linjan reivaus kohti perussuomalaisia alkaa toden teolla ja edessä on Ruotsista tutut blokkivaalit.

Uskoisin enemmän siihen, että kokoomuksen todellinen linja ei muutu mahdollisen vaalitappion myötä tuumaakaan mutta Häkkänen terävöittää kokoomukselle tyypillisen paskapuheen ja tietoisen harhaanjohtamisen määrää sekä sisältöä. Konservatiiviäänestäjille kerrotaan mm. entistä pontevammin, että maahanmuuton on oltava hallinnassa ja liikkumisen, asumisen ja työnteon kuluja ei saa kasvattaa.

Ensimmäinen tarkoittaa oikeasti sitä, että kokoomus kannattaa EU:n pakollista taakanjakoa ja kansallisesta päätösvallasta luopumista - maahanmuutto on silloin ”hallinnassa”, koska jaettavat rekisteröidään. Jälkimmäisistä lupauksista huolimatta kokoomus kannattaa vihervasemmiston mukana äärikireitä ja -kalliita ilmastotoimia eli valehtelee. Toki Suomen on myös poistettava halpatyövoiman saatavuusharkinta ja toistaa Ruotsin tekemä virhe. Tämä spinnataan niin, että meillä on ”työvoimapula” ja tänne tarvitaan heti ”osaavaa työvoimaa”.

Kokoomuksen todelliset tavoitteet ja linjaukset määrittelee joku pieni sisäpiiri ja tuskinpa siellä mitään lähentymistä ps:n suuntaan on tapahtumassa. Äänten kalastelu ja kaksilla rattailla ajelu on asia erikseen.
Oulu is not safe - start deportations.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 216
 • Liked: 32148
^^ Ehkä Kokoomuksessa ei haluta myöntää ääneen että se mitä suomalaisessa mediassa kerrotaan riippuu siitä mitä Vihreille uskolliset toimittajat haluavat kirjoittaa. Kokoomus voi ylläpitää myötätuntoa tuossa porukassa mielistelemällä sitä mutta se ei ole sama asia kuin äänestäjäkunnan mielistely... ja Kokoomus on pitkälti itse luonut tämän tilanteen vihervasemmiston mielistelyllään. Toisinkin olisi voinut tehdä jos olisi ollut tahtoa ja kykyä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 320
 • Liked: 8948
 • Sameiden vesien sukeltaja
Tämä tutkimus on täysi katastrofi kokoomukselle, koska nyt sen puolue-eliitti ei voi enää uskottavasti heristellä sormeaan linjasta purnaavalle enemmistölle, ja väittää, että se tietää mitä tekee.

Ei tiedä - ja nyt se on myös todistettu.
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Suuri johtaja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 67
 • Liked: 256
Tämän tutkimuksen tulos on kuntavaalien ja myös eduskuntavaalien kannalta merkittävä. Tämä käytännössä lyö lukkoon sen, mitä Halla-ahon johdolla on tavoiteltukin: kokoomus on pakotettu lähentymään poliittisesti perussuomalaisia, jonka myötä perussuomalaisten poliittiset kannat saavat legitimiteettiä ja näkyvyyttä. Samalla kokoomus ajautuu kauemmas vihreistä, jolloin heidän ainoiksi leikkikavereiksi jäävät demarit ja vasemmistoliitto. Sinivihreys on tällä julistuksella kuollut pystyyn.

Samalla Petteri Orpon taru puolueen puheenjohtajana on sinetöity loppuvaksi. Tämä tieto varmistanee sen, että vihreät on suurin puolue Helsingissä ja valtakunnallisesti kokoomus jää kolmanneksi. Se on tulos, jota kokoomuksen jäsenistö ei tule hyväksymään, vaikka olosuhteet olisivat mitä.

Kuntavaalien jälkeen kokoomuksella on ylimääräinen puoluekokous, jossa Antti Häkkänen valitaan uudeksi puheenjohtajaksi - sen jälkeen kokoomuksen linjan reivaus kohti perussuomalaisia alkaa toden teolla ja edessä on Ruotsista tutut blokkivaalit.

On melkoinen paukku, että persut on kokoomukselle isompi uhka kuin vihreät jopa Helsingissä.

Liitteenä huvittava, Stubb-sertifioitu kannanotto kyseiseen tutkimukseen Kai Mykkäseltä.

"Kannatus tulee, jos on tullakseen". Todellista taistelutahtoa, näillä mietteillä vaalivoittoon. ;D

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 590
 • Liked: 526
Varapuheenjohtajista Antti Häkkänen on profiloitunut konservatiivisempana tai perusporvarillisempana ja Elina Lepomäki sinivihreämpänä tai liberaalimpana poliitikkona. Häkkänen ja Lepomäki ovat suosikit puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi Orpon tilalle.

Eikös moni hommalainen pitänyt Lepomäkeä jonkinlaisena Kokoomuksen "nuivasiipeen" kuuluvana?  :roll:

Parempi kuvaus olisi ehkä libertaari (vastapainona sosialismin ja doktrinaalisen yhteiskuntakontrollin hyväksyvälle tendenssille), joka on aika poikkeuksellista suomalaisessa eduskuntapolitiikassa. Tosin käsitykseni on että Lepomäki on muuttunut merkittävästi siitä kun olin vielä jossain tekemisissä hänen kanssaan, ja myös siitä kun hänellä alkoi olla poliittista näkyvyyttä...

Lepomäki oli vielä vuosia sitten etsimässä poliittista suuntaansa kun tännekin kirjoitteli. Ja sen suunnan on selvästikin löytänyt. En vain pidä siitä suunnasta. Nyt liittovaltion avoin kannattaja ja mielipiteet ilmastonmuutoksen (Suomeen/suomalaisiin liittyen) sun muun suhteen ovat myös menneet mielestäni huonompaan suuntaan. Toisaalta varmasti tietyllä tavalla hänelle itselleen hyviä valintoja, koska kannatus on noussut ja kilpailee Kokoomuksen johtopaikasta piakkoin. Ei kai sitä muutoin kokoomuksen huipulle pääsisikään. Mutta ehkä kannatuksen saamiseksi myi vähän liikaa...

On siellä kokoomuksessa totta kai paljon paljon huonompiakin, muttei se nyt varsinaisesti ole kehu.
« Viimeksi muokattu: 17.01.2021, 00:32:53 kirjoittanut Pellonpekko »

petebe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 948
 • MultiCulti Scumbag

Kirsi Piha on kokoomuslaisten kuntapäättäjien suosikki pormestariehdokkaaksi Helsingissä.

Kuka äänestäisi Pihaa siksi, että ajattelisi hänen olevan pienempi paha pormestarina kuin Sinnemäen?
En minä ainakaan.

Kuka tahansa on parempi kuin vihreä! Sinnetännemäki on ehkäpä pahinta mitä Helsingille voi tapahtua, mutta toisaalta kansa saa juuri sitä mitä äänestäen haluaa.
"Suomellahan on erittäin hyvä maine Afrikassa, meillä ei oo minkäännäköstä historiallista taakkaa…oikeestaan päinvastoin"  -Alexander Stubb-

Puoluekanta määrittää mielipiteen oikeellisuuden sekä syyttämis- että tuomitsemiskynnyksen. -oma-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 024
 • Liked: 27074
 • Ego sum Spartacus
Tiedoksi Heikki A. Ollilalle ja muille kokoomuslaisille, puolueenne on nykyään Martelaan piereskelevien virkakyöstien etujärjestö jonka tärkein päämäärä näyttää olevan €Urostoliiton myötäileminen hinnasta piittaamatta jotta politrukkinne saisivat €U-hillotolppia.

Lainaus
X

Kirjoittajan mukaan muiden puolueiden taholta yritetään päivittäin leimata kokoomusta.

X

Kokoomus perustettiin aikoinaan kokoamaan, nimensä mukaisesti, kansanvaltaisesti ajattelevia, isänmaallisia yrittäjyyteen uskovia kansalaisia yhteen. Viesti ja ideologia on vuosikymmenten aikana yhdistänyt ihmisiä, joiden tulokulma on vaihdellut.

X

Puolueessa on aina tehty ohjelmatyötä, jolla on haettu yhteinen syvä linja, joka on koonnut erilaiset fraktiot samaan aatteeseen ja yhteiseen työhön. Perusarvot ovat kuitenkin yhdistäneet, ja tarvittaessa on päättävissä elimissä äänestetty ohjelmista ja niiden toteuttajista puolue-elimissä.

Kokoomuksella on tänä päivänäkin pitkän perinteen jatkeena päivitetyt ohjelmat ja linjanvedot, joiden perusteella puolue toimii ja tekee päätöksiään päivän kysymyksissä.

X

Pari esimerkkiä: kokoomuksen ohjelmien mukaista on tukea yrittäjyyttä ja sen edellytysten parantamista. Kokoomus pitää ilmastonmuutoksen torjumista tärkeänä.

X

Se, että joku muu puolue, esim. perussuomalaiset ovat yrittäjyydestä hyvin samoilla linjoilla ei tarkoita sitä, että se flirttailisi kokoomuksen kanssa eikä päin vastoin. Vastaavasti ilmastonmuutostoimien kannattaminen ei tee kokoomuksesta vihreiden myötäilijöitä eikä päin vastoin.

Edellä mainitut puolueet ja niiden kiilusilmäisimmät kannattajat yrittävät päivittäin leimata kokoomusta, vihreät perussuomalaisten ja nämä vihreiden peesaajiksi. Ymmärrän taktiikan, mutta toivon, että kokoomus jatkossakin tekee tiivistyvää ohjelmatyötä oman aatemaailmansa pohjalta ja toimii sen pohjalta.

Samaa suosittelen muillekin puolueille.


https://www.verkkouutiset.fi/nimensa-mukaisesti-se-perustettiin-kokoamaan/#2a2ed954

Lainaus
X

Kansallinen Kokoomus uudistui aatteellisesti 1950-luvulta alkaen, dynaamisen konservatismin kautta yksilökeskeisyyteen. Puolue omaksui sosiaalisen markkinatalouden, pienomistukseen ja yksityisyrittäjyyteen perustuvan "kansankapitalismin" sekä yksilökeskeisyyden ja moniarvoisuuden perinteisten konservatiiviarvojen lisäksi näin pyrkien niin sanotuksi yleispuolueeksi.

1970-luvulle saakka kokoomus oli voimakkaasti teollisuuden, pääomapiirien ja suuromistajaluokan puolue, mutta se ryhtyi 1960-luvulta alkaen muuttumaan keskiluokkaiseksi ja toimihenkilökentän konservatiiveja kerääväksi puolueeksi. Virkamiehet ja toimihenkilöt olivat 1970-luvulla jo päässeet sodanjälkeisestä palkkakuopastaan, jolloin niiden edunvalvonta ei enää ollut radikaalia vaan konservatiivista. Vuosina 1951–1965 kokoomuksen paha kilpailija porvariston äänistä oli Suomen Kansanpuolue.

Sosiaalivaltion räjähdysmäisesti laajennuttua virkamiesten ja toimihenkilöiden osuus kokonaisväestöstä oli 1970-luvulta alkaen huomattavasti suurempi kuin aiempina vuosikymmeninä. Kokoomus käytännössä omaksui pitkälti roolin, joka oli ollut 1965 toimintansa lopettaneella Suomen Kansanpuolueella.

X

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallisen_Kokoomuksen_historia#Kokoomus_toisen_maailmansodan_j%C3%A4lkeen

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 024
 • Liked: 27074
 • Ego sum Spartacus

https://twitter.com/pursiain/status/1353352649219977223

Lainaus
X

Kaikki puolueet pyrkivät hyvään. Kokoomuskin pyrkii, tottakai! Kukapa nyt tieten tahtoen hyvinvoinnin pahoinvoinnilla korvaisi?

X

Onkin kysyttävä: kuka pystyy parhaiten hoitamaan asioitamme niin, että vastakin yhteinen kakku kasvaa, yhteiset rahat riittävät ja palvelut pelaavat.

X

Me emme ainoastaan puhu kauniita ja pyri hyvään, vaan ryhdymme toimeen ja teemme hyvää.

X

Lisää sisältöä samassa kategoriassa

X

https://www.kokoomus.fi/petteri-orpo-sydan-on-oikealla/

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 024
 • Liked: 27074
 • Ego sum Spartacus
Voihan mätä  :silakka:

Lainaus

23 tammi HELSINKI 2030 -ohjelma
Hyvä lukija,

Julkaisen tässä yhteydessä HELSINKI 2030 -ohjelman. Kyse ei ole tavanomaisesta kuntavaaliohjelmasta. En ole edes varma, onko se kuntavaaliohjelma. Ohjelma muodostaa eräänlaisen poliittisen ajatteluni selkärangan. Samalla se on näkemys tulevaisuuden Helsingistä. Kirjoituksessa käsittelen sitä kuka olen, mitkä ovat arvoni ja aatteeni ja miten ne näkyvät poliittisessa toiminnassani.

Tehtävä ei ole ollut helppo. Halusin pitää kirjoituksen yksinkertaisena ja tiiviinä, jotta sitä olisi mukava lukea. Samalla yritin kirjoittaa siten, että Helsingin kaupunkipolitiikkaa vähemmänkin seuraavan olisi helppo ymmärtää ohjelman pääviestit.

Kirjoitus ei ole vastaus kaikkiin tulevaisuuden Helsingin haasteisiin. Siinä on nostettu esille sellaisia kysymyksiä, joilla on mielestäni keskeinen merkitys kaupungin menestymisen näkökulmasta. Vastuullinen taloudenpito on edellytys laadukkaiden ja helsinkiläisten arkea helpottavien palveluiden tarjoamiselle.

Kuntavaalikausi kestää neljä vuotta. Se on lyhyt aika. Neljä vuotta on kuitenkin riittävän pitkä aika siihen, että maailma ehtii muuttua monin eri tavoin. Kulunut vaalikausi on osoittanut sen erittäin hyvin. Tuskin kukaan osasi ennustaa keväällä 2017, minkälaisessa tilanteessa eläisimme alkuvuonna 2021. Kun maailma muuttuu, myös politiikan on muututtava.

Toivon, että nautit HELSINKI 2030 -ohjelman lukemisesta. Se on tarkoitettu ensisijaisesti auttamaan lukijaa ymmärtämään sitä, minkälaisena näen tulevaisuuden Helsingin menestymisen avaimet. Kaupunginvaltuutetun tehtävä on ensisijaisesti palvelutehtävä. Sen takia otan ilolla vastaan kirjoitukseen liittyviä kommentteja ja näkemyksiä. Politiikka on jatkuvan oppimisen ja yhdessä tekemisen tie.

Nautinnollisia lukuhetkiä,
Otto


https://ottomeri.fi/helsinki-2030-ohjelma/


https://twitter.com/OttoMeri/status/1352977054434791425


https://twitter.com/OttoMeri/status/1353619816817586179


https://twitter.com/OttoMeri/status/1352926886989590530

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 024
 • Liked: 27074
 • Ego sum Spartacus
Pikku-Petteri iski nyrkkiä pöytään, niih ettäs tiedätte.

Lainaus

Petteri Orpo US:lle: Haluan tehdä tämän asian täysin selväksi

X

– Tämän asian haluaisin tehdä oikein hyvin selväksi. Kokoomus ei mene tuohon hallitukseen. Joku tuntuu sellaista ajattelevan, että kokoomus olisi korvaamassa jonkun puolueen (Sanna Marinin (sd.) hallituksessa), toteaa kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Uudelle Suomelle.

X

– SDP:n talous- ja työllisyyspolitiikan pitää muuttua paljon nykyisestä, että voidaan muodostaa yhteistä hallitusohjelmaa. Pidän SDP:n nykylinjaa vaarallisena Suomen tulevaisuuden kannalta.


https://www.verkkouutiset.fi/petteri-orpo-uslle-haluan-tehda-taman-asian-taysin-selvaksi/#2a2ed954

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 622
 • Liked: 1407
Uskaltaisiko Orpo kokkarit laittaa tällaisen vaalimainoksen?
Pesunkestävä militaristivaskisti.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 848
 • Liked: 1475
Pikku-Petteri iski nyrkkiä pöytään, niih ettäs tiedätte.

On vain persujen etujen mukaista että kokkarien ja demarien välit kariutuvat niin perusteellisesti kuin mahdollista, niin ettei mitään Saksan tyylistä GroKo-hallitusta saada aikaiseksi.

Demarit puolestaan ei halua luopua Marinin vasemmistolaislinjan tuomasta uudesta suosiosta vain kokoomusta miellyttääkseen.
« Viimeksi muokattu: 20.02.2021, 17:27:16 kirjoittanut viisitoista »

Tagit: