Kirjoittaja Aihe: Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnion virkarikosepäily  (Luettu 57628 kertaa)

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Lainaus
Huumepoliisitutkintaa hankaloittavat krp:n ja Helsingin poliisin väliset riidat

Syyttäjät pyrkivät välttämään sen, että huumepoliisin päällikön virkarikosepäilyn tutkijoita voitaisiin pitää puolueellisina. Tuore raportti tunnistaa poliisirikosten tutkinnan ongelmat.

Syyttäjien oli tavallista hankalampaa koota tutkintaryhmä selvittämään Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion virkarikosepäilyä. Työtä vaikeuttivat Helsingin poliisin ja keskusrikospoliisin (krp) väliset jännitteet.

Syyttäjät halusivat pitää krp:n roolin tutkinnassa mahdollisimman pienenä, ettei tutkintaryhmää voitaisi moittia puolueellisuudesta.


Keskusrikospoliisin ja Helsingin poliisin tiettyjen työntekijöiden keskinäiset välit ovat olleet pitkään kireät. Riitaisuudet juontuvat muun muassa aiemmasta Helsingin huumepoliiseihin kohdistuneesta tutkinnasta.

Uuteen tutkintaryhmään etsittiin rikostutkijoita useista paikoista, mutta ryhmän kokoaminen ei onnistunut kokonaan ilman keskusrikospoliisia.

"Tutkintaryhmän kokoamisessa tietysti aina mietitään näitä asioita. Pitää kuitenkin muistaa, että organisaatiot eivät koskaan ole esteellisiä vaan ainoastaan ihmiset. Pitää muistaa myös, että Suomi on pieni maa ja tutkintaryhmän poliisien pitää tulla jostakin poliisiorganisaatiosta", sanoo tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

Lainaus
Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä "Helsingin poliisin ja krp:n väleissä ei ole tällä hetkellä mitään ongelmaa".

"Jos siellä on yksittäisten ihmisten välillä kitkaa, niin voi olla", Paatero sanoi.

Poliisirikosten tutkinnan ongelmat nousivat esiin myös tuoreessa poliisin sisäisen laillisuusvalvonnan tilaa ja korjaustarpeita selvittäneessä raportissa, jonka sisäministeriön työryhmä luovutti sisäministeri Päivi Räsäselle (kd) perjantaina.

Työryhmä käsitteli myös sitä, miten poliisien toimintaan kohdistuvat rikostutkinnat tulisi toteuttaa.

Työryhmän puheenjohtajan Marko Viitasen mukaan yksi vaihtoehto on, että syyttäjille varattaisiin poliisirikosten tutkintaan omat, pysyvät rikostutkijat.
HS

Tällainen juttu osui silmään. Se että poliisilla ei ole minkäänlaista varsinaista sisäistä tutkintaa vaan toinen poliisipiiri hoitaa tutkinnan syyttäjän johdolla on vähän kyseenalainen. Jonkinlainen sisäinen tutkinta olisi parempi ja jossain ketjussa oli juttua brittien versiosta jossa oli joku neuvosto johon pystyi valittamaan poliisin käytöksestä tai toiminnasta ja tutkinta ilmeisesti käynnistyi sitä kautta, jos muistan jutun oikein.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2013, 17:16:23 kirjoittanut Saippuakupla »
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

PROTOTYPE

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 221
 • Liked: 51
TOTTAHAN TÄMÄN RIKOSEPÄILLYN TALO ON TUKITTU AMPUMA-ASEIDEN VARALT?
ONKO TAAPERO JO PERUUTTAMUT ASEENKANTO OIKEDEN.?
NÄIN LÄNSMANNIT TOIMII MAALLA SIVIILIEN KOHDALLA
------------------
KORPPI EI NOKI POLLIISIN SILIMÄÄ..VAIMITENSEOLI...?
-------------

Uutiset Kotimaa
Poliisiylijohtaja Paatero: Väitteet Jari Aarniosta ovat hurjia
8.9.2013 12:24 Päivitetty 8.9.2013 12:32 3
STT

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitää uusimpia väitteitä Helsingin huumepoliisin päälliköstä Jari Aarniosta hurjina.

Paateron mukaan tässä vaiheessa on vain pelkkiä väitteitä, joita ei ole syytä kommentoida enempää.

Aarniosta kannellut nainen väitti HS:n haastattelussa, että Aarnio olisi auttanut häntä prostituution harjoittamisessa.

HS:n tietojen mukaan nainen olisi yrittänyt olla yhteydessä Paateroon vuonna 2011. Paatero sanoo STT:lle, että hän ei ole koskaan keskustellut kyseisen naisen kanssa.

"En edes tiedä, onko hän yrittänyt olla minuun yhteydessä. Tilanne on sellainen, että ihmiset saattavat soittaa Poliisihallitukseen ja pyytävät poliisiylijohtajaa, mutta heidät ohjataan muille tahoille. Minä en tietenkään yksittäisiä asioita itse käsittele. Minulla ei ole sellaisesta tietoa, että tämä nainen olisi yrittänyt tavoittaa minua", Paatero sanoo.

    Prostituoitu: Tiivis yhteydenpito poliisipomoon kesti vuosia7:21 :-*
    Prostituoitu: Poliisipomo rohkaisi seksiin – "Ei kaikista asiakkaista tarvitse tykätä"18:31 :roll:
    Aarnio kertoo kommentoivansa väitteitä myöhemmin10 :o
In nomine Domini

Eugen235

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 938
 • Liked: 640

Tässä Aarniossa on oltava jotain hyvää kun media ja varsinkin Hesari vihaavat häntä.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Ihmettelen tämän jutun taustoja, että miksi prostituoitu valittaa siitä, että poliisipomo on auttanut häntä prostituution harjoittamisessa? Vai onko tarkoitus ollut saada yksityistietoja rikollisista tätä kautta?

Erikoisena pidän myös sitäkin, että miksi kyseinen prostioitu haluaa tämän jutun varjolla saada julkisuutta ja kyseisen huumepoliisipomon huonoon valoon eli onko kyse maksamattomista veloista vai ovatko jotkut huumepiirit saaneet asian tietoonsa vai onko poliisipomo syyllistynyt johonkin todella vakavaan rikokseen? (sitä ei kyllä jutusta käy ilmi).

---

Mutta tuosta sisäisen tutkinnan toimimisesta niin kyllä poliisi tarvitsisi jonkun paremman toimintamallin tuohon kuin toisen poliisipiirin tutkimisen. Pahimmillaan koska ns. "tutut" tutkivat "tuttuja".

Yleisesti olen sitä mieltä, että poliisin oikeudet pitäisi olla sillä tasolla, etteivät rikolliset pompi silmille. Nykyisin tilanne voikin olla päinvastoin kun tuomiot ovat vakavistakin rikoksista ehdollisia ja "ihmisoikeusasiantuntijat" pitävät ennen kaikkea vakavien rikollisten puolta. Tästäkin on yksi esimerkki mm. tietojen levittämiseen liittyen.
 
Suomen laissakin olevat porsaanreiät ovat iso ongelma.

En tiedä onko enää näin, mutta muistelen Poliisi TV:ssä olleen jutun (tai jossakin muussa ohjelmassa) miten poliisilla oli tarkat tiedot ryöstöyrityksestä johonkin rahankuljetusautoon tms. ja pidätystä ei voitu suorittaa, koska mitään tekoa ei ollut tapahtunut. Itse teon suunnitteleminen ei ollut siis rikollista, vaikka siitä olikin todisteet.

Muuntorangaistuksen poistaminen oli myös todellinen virhe. Varsinkin sellaisesta rikollistoiminnasta kuin näistä näpistelyrikoksista yms.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
^En tiedä onko se lisätty jo lakiin että törkeän ryöstön tai vastaavan suunnittelun takia voitaisiin tuomita.

Ja tuossa on oikeuskanslerin kritiikki kun poliisi tutkii poliisia:

Lainaus
Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tyytymätön tapaan, jolla Helsingin huumepoliiseihin kohdistunutta rikostutkintaa hoidettiin.

Hän ei löydä niissä kuitenkaan lainvastaisuuksia, mutta moni asia olisi voitu epäiltyjen oikeusturvan vuoksi tehdä toisin.

Jonkka antoi 77-sivuisen päätöksensä maanantaina Helsingin huumepoliisin johtajan Jari Aarnion, krp:n rikosylikomisario Tero Haapalan ja yhdeksän muun poliisimiehen kanteluihin.

Rikosepäily alkoi sisäministeriön laillisuusvalvontana. Selvitystä tehnyt totuuskomissio nauhoitti ympäri maata muiden poliisien puhutuksia, mutta äänitteet hävitettiin.

Jonkka ei nähnyt siinä rikettä, mutta olisi epäiltyjen oikeusturvan kannalta pitänyt nauhat tallessa.

Tutkintaa johti valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto, joka kokosi tutkijat krp:stä. Jonkan mukaan toinen kokoonpano olisi ollut ulkoisen uskottavuuden kannalta parempi. Tutkijat ja epäillyt olivat osin entisiä työtovereita, osin esimiehiä ja alaisia.

Kantelijat pitivät esitutkintaa myös asenteellisena. Jonkan mukaan menettely esitutkinnassa on joiltakin osin ollut kritiikille altista ja moitittavaakin.

Mitään erityisen vakavaa epäiltyjen oikeusturvaa vaarantavaa ei kuitenkaan ole ilmennyt, päätöstä perustellaan.
PolRik
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Huumepoliisin päällikköä epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä
Helsingin huumerikospoliisin päällikköä Jari Aarniota epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan on syytä epäillä erään yhtiön toiminnassa olleita henkilöitä lahjuksen antamista. Kyse on yksityisestä yhtiöstä, josta valtion eri viranomaiset ovat tehneet hankintoja.

Aarniota epäillään siitä, että hän olisi osallistunut esteellisenä oman työnantajansa tekemiin hankintoihin. Tutkinnassa on tullut esiin seikkoja, joiden vuoksi on syytä epäillä Aarnion saaneen eri ajankohtina etuuksia kyseisestä yhtiöstä. Yhtiön liiketoiminnassa on ollut mukana myös suojelupoliisissa työskentelevä alipäällystöön kuuluva poliisimies.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194852290975/artikkeli/huumepoliisin+paallikkoa+epaillaan+torkeasta+virka-aseman+vaarinkayttamisesta.html

Aarniota epäillään siitä, että hän olisi osallistunut esteellisenä oman työnantajansa tekemiin hankintoihin ja niiden valmisteluun. Tutkinnassa on tullut esiin seikkoja, joiden vuoksi on syytä epäillä Aarnion saaneen etuuksia yhtiöstä. Yhtiön liiketoiminnassa on ollut mukana myös suojelupoliisissa työskentelevä alipäällystöön kuuluva poliisi.

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan yhtiön toiminnassa olleita henkilöitä epäillään lahjuksen antamista. Kyse on yksityisestä yhtiöstä, josta valtion eri viranomaiset ovat tehneet hankintoja. Myydyt tuotteet liittyvät poliisin toimintaan.

Prostituoitu kertoi Helsingin Sanomissa alkusyksystä, että Aarnio olisi auttanut häntä prostituution aloittamisessa ja pyörittämisessä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201311120160251_uu.shtml

Semmoinen veijari meillä poliisina. Poliisi on ollut aika korkealle arvostettu kansan luottamana instituutiona. Tuntuu että viime aikoina näitä rikollisia poliiseja ilmenee vähän joka kuukausi.

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 140
 • Liked: 2587
Toisin kuin tavallisilta kansalaisilta poliisilta edellytetään elämässään nuhteettomuutta. Koska harva ihminen oikeasti on täysin nuhteeton, poliisi joutuu elämään valheessa ensimmäisestä viranhoitopäivästään alkaen. Kun valheelle antaa pikkusormen, se vie lopulta koko käden. Vuosikymmeniä "nuhteettomana" elänyt poliisi voi olla todellisuudessa olla aikamoinen syntisäkki, jos kaikki peitelty roska vedetään päivänvaloon. Tietenkin yksilöissä on eroa. Joku pystyy elämään vähemmän nuhteista elämää, ja jollakin toisella periaate voi olla, että tehdä saa, kunhan ei jää kiinni. 

Herra 47

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 70
 • Liked: 43
Vaikka en varsinaiseksi poliisi-faniksi tunnustaudukaan, en usko hetkeäkään, että Aarnio olisi syyllistynyt nyt tutkittavina oleviin rikoksiin.

Aarnio on vanhana kettuna ja ketkuna varmasti kymmeniä ellei satoja kertoja poliisiurallaan käyttänyt kyseenalaisia ja laittomiakin keinoja, mutta sellaisia tutkijat ja tutkinnanjohtajat vain ovat... Valitettavasti.

Nyt kyseessä lienee kuitenkin ainoastaan Krp:n ja Helsingin poliisilaitoksen äärimmäisen tulehtuneiden välien selvittely osa XVII...

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Vaikka en varsinaiseksi poliisi-faniksi tunnustaudukaan, en usko hetkeäkään, että Aarnio olisi syyllistynyt nyt tutkittavina oleviin rikoksiin.

Aarnio on vanhana kettuna ja ketkuna varmasti kymmeniä ellei satoja kertoja poliisiurallaan käyttänyt kyseenalaisia ja laittomiakin keinoja, mutta sellaisia tutkijat ja tutkinnanjohtajat vain ovat... Valitettavasti.

Nyt kyseessä lienee kuitenkin ainoastaan Krp:n ja Helsingin poliisilaitoksen äärimmäisen tulehtuneiden välien selvittely osa XVII...
Uutisten kommenteissa on monet höpötelleet RKP:n jahdista. Tiedä sitten mikä on totuus.

Myrkkymies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 241
 • Liked: 1912
Suomeen tarvittaisiin pelkästään poliisien rikoksia tutkiva lautakunta. Tutkintaa ei siis hoitaisi toinen poliisi vaan riippumaton viranomainen.

tonttorooh

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 6
 • Liked: 0
Suomeen tarvittaisiin pelkästään poliisien rikoksia tutkiva lautakunta. Tutkintaa ei siis hoitaisi toinen poliisi vaan riippumaton viranomainen.
Vaan ei tule tapahtumaan koska poliitikoillakin on kytköksiä heihin kuten muihinkin mafioihin.
Joskus joissain maissahan on lehdistö hoitanut tuota juttua vaan kun täällä ei sitäkään ole.
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/local/longterm/tours/scandal/barry.htm
Tää eka haulla.
Lisää hakemalla löytyy lisää. Vaan Suomessa ei ole sitä lehdistöä.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 182
 • Liked: 8375
Vaikka en varsinaiseksi poliisi-faniksi tunnustaudukaan, en usko hetkeäkään, että Aarnio olisi syyllistynyt nyt tutkittavina oleviin rikoksiin.

Aarnio on vanhana kettuna ja ketkuna varmasti kymmeniä ellei satoja kertoja poliisiurallaan käyttänyt kyseenalaisia ja laittomiakin keinoja, mutta sellaisia tutkijat ja tutkinnanjohtajat vain ovat... Valitettavasti.

Nyt kyseessä lienee kuitenkin ainoastaan Krp:n ja Helsingin poliisilaitoksen äärimmäisen tulehtuneiden välien selvittely osa XVII...

Mene ja tiedä...  Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että sama tuli mieleeni nähdessäni otsikon. Eikös edellisellä kierroksella on tilanne, jossa oli sana sanaa vastaan? Jompikumpi poliisi-jefe (HKI tai KRP) valehteli oikeudessa. Niin suurta "rehellistä näkemyseroa" ei näillä janareilla voinut olla.

No onneksi maan parhaat voimat ovat tutkimassa asiaa.  :facepalm:
Varautumisen suurvalta

Pohjolan puolesta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 140
Kannattaa suhtautua hyvin varauksella näihin uutisiin.

Tuo prostituutiosyytös on todennäköisesti täyttää panettelua.
Uskotteko aivan tosissaan parittajanaisen tarinaan? Minusta juttu on täysin tekaistu.

Poliisin sisällä on tulehtuneita henkilösuhteita, jotka saattavat vaikuttavat syytöksiin.
On joskus tullut mieleen, että poliisin sisällä saattaa olla demareihin ja kokoomukseen kallellaan olevat kuppikunnat.
Sitä pitäisi kysyä järjestelmän sisällä olevilta että onko näin.
Ainakin ylimmät nimitykset ovat poliittisia ja sitten he pääsevat vaikuttamaan alaisten rekrytointiin.

Siitä en tiedä mitä tosissaan on tapahtunut niissä hankinnoissa, mutta nähtävästi kolleegat ovat laittaneet ne suurennuslasin alle.






McLuhan: ”Olemme sekoittaneet järjen, luku -ja kirjoitustaitoon”

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 314
 • Liked: 4169
Kannattaa suhtautua hyvin varauksella näihin uutisiin.

Tuo prostituutiosyytös on todennäköisesti täyttää panettelua.
Uskotteko aivan tosissaan parittajanaisen tarinaan? Minusta juttu on täysin tekaistu.

Poliisin sisällä on tulehtuneita henkilösuhteita, jotka saattavat vaikuttavat syytöksiin.
On joskus tullut mieleen, että poliisin sisällä saattaa olla demareihin ja kokoomukseen kallellaan olevat kuppikunnat.
Sitä pitäisi kysyä järjestelmän sisällä olevilta että onko näin.
Ainakin ylimmät nimitykset ovat poliittisia ja sitten he pääsevat vaikuttamaan alaisten rekrytointiin.

Siitä en tiedä mitä tosissaan on tapahtunut niissä hankinnoissa, mutta nähtävästi kolleegat ovat laittaneet ne suurennuslasin alle.
Sitä mä tuossa aloitusviestissä jo vähän sivusin, että mistä tässä kansalainen voi tietää mihin luottaa jos sanotaan että poliisit vehtailee toisiaan vastaan? Poliisi on ottanut lahjuksia, poliisi on raiskannut, poliisi on sitä ja tätä.. Ei ole hyvä kehitys tämä.

normi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 018
 • Liked: 2302
 • junttiälymystön etustaja
Vaikuttaa vähän siltä, että Aarniosta on yritetty jo pitkään tehdä rikollista. Nyt sitten ovat löytäneet hurjan lahjustapauksen... on peräti hankkinut laitteistoa poliisille, voi kauhia, voi hurja.

Ajojahti on siis tuottanut vihdoin tulosta.  ???
Impossible situations can become possible miracles

Maailmanmies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 705
 • Liked: 1348
Vaikka en varsinaiseksi poliisi-faniksi tunnustaudukaan, en usko hetkeäkään, että Aarnio olisi syyllistynyt nyt tutkittavina oleviin rikoksiin.

Aarnio on vanhana kettuna ja ketkuna varmasti kymmeniä ellei satoja kertoja poliisiurallaan käyttänyt kyseenalaisia ja laittomiakin keinoja, mutta sellaisia tutkijat ja tutkinnanjohtajat vain ovat... Valitettavasti.


Kuka uskoo, että huumepoliisin työtä voisi oikeasti tehdä puhtaasti lain puitteissa? En minä ainakaan. Varmasti joutuu ainakin käväisemään lain väärällä puolella, lahjomaan ja kiristämään. Tuo on tosiasia joka ei muuksi muutu, ja nykyisessä ilmapiirissä joku toimistonilkki varmasti tekee kaikkensa jotta liian fiksu poliisi pantaisiin viralta.

Jokainen voi miettiä poliisin ja poliisin eroa. Toisessa ääripäässä henkensä kaupalla työskentelevä huumepoliisi joka on tekemisissä äärimmäisen kovan rikollisuuden kanssa, toisessa päässä Liikkuvan Poliisin sakkolappujen kirjoittelija joka sormeaan heristelee ikkunoiden skrapauksesta ja jonka asiakas on säikähtänyt tavallinen kansalainen.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 638
 • Liked: 11513
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111417722970_uu.shtml

Tarina jatkuu, mitäänsanomattomia tiedotustilaisuuksia ja näyttäviä kiinniottoja. Ihan Bollywood -meininkiä. Mikähän tämänkin tarinan todellinen tausta on?

Veikkaan että mustelmille tallatut liian isot varpaat.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 943
 • Liked: 50103
HS: Sotku seurantalaitteista ulottuu poliisin ylijohtoon

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hs-sotku-seurantalaitteista-ulottuu-poliisin-ylijohtoon/648442/

Lainaus
Helsingin Sanomien mukaan poliisin seurantalaitesotkun juuret ulottuvat poliisin ylijohtoon saakka. HS:n nettisivujen mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paatero myönsi Helsingin poliisille erivapauden yhteistyöhön Trevocin kanssa. Sisäministeriön määräyksen mukaan keskusrikospoliisi määrittelee poliisissa käytettävät seurantalaitteet.

Paaterolla ei ole tarkkaa muistikuvaa, miten Helsingin poliisin saamaa erivapautta koskeva prosessi eteni.

Seurantalaiteyhtiö Trevoc on keskiössä Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota koskevassa lahjusepäilyssä.

Mielestäni Paatero on esittänyt hyvin kauhistunutta, mutta niinpä vain itsekin on sotkussa mukana.

Uhrauduin koko porukan puolesta ja klikkasin Hesaria:

HS 18.11.13

Lainaus
Sisäministeriön määräyksen mukaan keskusrikospoliisi määrittelee poliisissa käytettävät seurantalaitteet. Helsingin poliisi sai erivapauden ja ryhtyi yhteistyöhön lahjusjutun keskiössä olevan yrityksen kanssa.

Poliisin seurantalaitteita koskevan sotkun juuret ulottuvat poliisin ylijohtoon saakka. Helsingin poliisilaitos ryhtyi yhteistyöhön lahjusjutun keskiössä olevan Trevocin kanssa, kun se oli saanut poliisin ylijohdolta erivapauden poiketa sisäministeriön määräyksestä.

Määräyksen mukaan poliisin teknisiä laitteita koskevia hankintoja koordinoi keskusrikospoliisi (krp). Krp myös määrittelee käytettävät laitteet ja menetelmät.

Erivapauden myöntämisestä Helsingin poliisilaitokselle päätti poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

Paatero ei muista, miten hän perusteli päätöstään.

"En sanamuotoa muista, kun en paperia ole tällä hetkellä vielä itselleni saanut, mutta kyllä lähtökohta oli se, että oli olemassa senhetkisen tiedon mukaan toimiva järjestelmä, jota käyttivät jo muutkin", Paatero sanoo.

Trevoc on keskiössä Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota koskevassa lahjusjutussa. Aarnion epäillään ottaneen lahjuksia Trevocilta.

Tutkinnanjohtajien mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että viranomaisten tekemät hankinnat Trevocilta ovat arvoltaan useita satoja tuhansia euroja.

Trevocin osaomistajana on puolestaan yhtiö, jota perustamassa on ollut rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtajan sisko. Yrityksessä on mukana myös mies, joka vangittiin perjantaina epäiltynä muun muassa törkeästä lahjuksen antamisesta.

Paaterolla ei ole tarkkaa muistikuvaa, miten Helsingin poliisin saamaa erivapautta koskeva prosessi eteni, sillä papereita vasta kaivellaan esille.

"Tilanne oli kuitenkin suurin piirtein se, että keskusrikospoliisin selvittely (seurantalaitteista) ei johtanut tulokseen. Sitten oli olemassa seurantalaitteet, joita hankkivat muun muassa suojelupoliisi, tulli ja eräät muutkin tahot. Siinä yhteydessä Helsingin poliisilaitos halusi niitä hankkia."

"Keskustelua käytiin todella pitkään, ja Helsingin poliisilaitokselle annettiin tietyntyyppinen väliaikainen lupa siksi, kunnes mahdollisesti krp pystyy kehittämään oman laitteen", Paatero muistelee.

Krp päätyi tilaamaan laitteet Ruotsista, kun oman laitteen kehittely ei onnistunut.

Paatero oli tietoinen siitä, että kyse oli nimenomaan Trevocista. Yhtiön taustoja ei poliisin ylijohdossa kuitenkaan selvitetty.

"Me emme tilanneet Trevocilta yhtään mitään, vaan se selvittää, joka tilaa."

Keskusrikospoliisi piti Trevocia epäluotettavana. Krp oli erottamassa seurantalaitteita kehitellyttä työntekijäänsä, joka samaan aikaa toimi Trevocissa.

Paatero ei suoraan halua vastata, miksi käynnissä oleva irtisanominen ei vaikuttanut hänen käsitykseensä Trevocin luotettavuudesta.

"Ne olivat varmasti aika paljon päällekkäin olevia asioita, mutta sen historia on sitten omansa."

Eli tiesittekö siitä (irtisanomisesta)?

"En muista näitä aikatauluja, missä kohdassa näitä ratkaisuja tehtiin, mutta ne tehtiin siinä yhteydessä, kun todettiin, että krp ei pystynyt kehittämään sitä laitetta ajoissa."

Poliisiylijohtaja Paatero pitää mahdollisena, että poliisi joutuu nyt hankkimaan uudet seurantalaitteet.

Tulli ilmoitti harkitsevansa, vetääkö se Trevocilta ostamansa laitteet pois käytöstä.

Trevocin laitteita käyttävät suojelupoliisi ja Helsingin poliisi eivät halunneet kommentoida asiaa millään tavalla.
« Viimeksi muokattu: 18.11.2013, 21:55:48 kirjoittanut Emo »

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Eiköhän tuossa jotain perää ole, ihmeellistä veivausta on ollut asuntojutuissa.
Persaukiset rakentaa useiden satojen tuhansien mökkiä jne...

En oikein usko näitä salaliittoteorioita. Kyllä nuo poliisijohtajatkin osaavat omaa etuaan tavoitella.

Pohjolan puolesta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 116
 • Liked: 140
Ei noilla tuloilla rakenneta tuollaista asuntoa. On hän voinut saada perintöä tai jotain muuta sellaista josta on tullut tuloa.
Sehän olisi näkynyt verotuksessa?
Ihmetyttää se että miksi tuollaista tehdään kun siitä jää ennemmin tai myöhemmin kiinni.

Ei se tervettä ole jos poliisin seurantalaittetoimittajalla on yhteys rikollisjärjestöön.
Tosin lehtitietojen perusteella yhteys on siinä että rikollisjärjestön johtaja ja laitetoimittajan tärkeä omistaja ovat sisaruksia.
Voi olla että siinä on vahva yhteys, mutta ei sisaruus teknisesti voi olla rikos josta voisi olla vastuussa. 

Aika ihmeellinen juttu. Tuossa yksi kommentti:
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/kommentti--poliisin-jihad/2400156
McLuhan: ”Olemme sekoittaneet järjen, luku -ja kirjoitustaitoon”

jopelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 302
 • Liked: 410
Jotenkin on jäänyt kuva ettei huumepoliisi ja Aarnio ole ihan poliisin hankitatoimen ytimessä. Tottakai he siitä huolimatta voivat hankki jotain itsekin. Muutamia kysymyksiä tulee mieleen:

- kuinka suuria hankintoja esim Aarnio on tehnyt (kuinka suuren hankinnan hän voi tehdä itse) tai esitellyt hankittavaksi?
- onko hän peitellyt yhteyksiään tai jäävännyt itsensä mahdollisten hankintojen osalta?

Nimittäin, jos hankinnat ovat ihan mitättömiä niin miksi joku lahjoisi henkilöä joka ei käytännössä vaikuta ostopäätöksiin. Enemminkin näyttäisi että muut poliisin ja valtion laitokset ovat olleet mukana yhteistyössä ko. Trevoc yhtiön kanssa.

- onko Aarnio toimitut jonkinlaisena välimiehenä poliisin ja ko. yhtiön välillä?
- mikä ja kuka on tehnyt suurimmat hankintasopimukset Trevoc'in kanssa?

Rikostutkintaa suorittavan poliisin eräs merkittävä "työkalu" on tiedonantajaverkosto. Voisi hyvin kuvitella että myös huumepoliisilla on omat tietolähteensä rikollisten ja heitä lähellä olevissa piireissä.

- onko eri poliisiyksiköillä kiistaa/kilpailua jopa samoista tietolähteistä tai tiedottajista?
- voisiko erilaiset käytännöt näissä asioissa aiheuttaa katkeruutta ja väärinkäytöksiä rikoksia tutkivien poliisien toimissa?
- tai onko esim. tiedon vaihtoa tai saantia rajoitettu tai peitelty eri poliisiyksiköiden kesken?

Näistähän voi syntyä vaikka minkälaisia kiistoja poliisihallinnossa. Aiheeseen saattaa liittyä myös jonkinlaista "harmaata aluetta"  lainsäädäntöön nähden jos esim. rikollisen saamia rangaistuksia sovitellaan tai maksetaan jopa palkkioita, tietojen vastineeksi. Rikollisetkin osaavat olla ovelia ja käyttää poliisin liiallista hyväuskoisuutta hyödyksi, esim. kavaltamalla kilpailijoita jotta oma toiminta voisi paremmin jne.

- voisiko kysymys olla jopa tämänkaltaisista asioista joissa toinen poliisiyksikkö selvittää rikollisuutta erilaisista lähtökohdista?

Ja, viimeksi:

-onko todellakin tapahtunut oikeaa lahjontaa, siis saatu rahaa tai muuta hyödykettä itselle?
- vielä siten että tällaisesta on olemassa epäilyjen lisäksi myös konkreettista näyttöä ja todisteita?
 


Kuosto

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 143
Ylikomisario Jari Aarniota epäillään siis mm. siitä, että hän olisi katsellut "vasikoidensa" rikoksia läpi sormiensa. Se on tietenkin aivan mahdollista. Sitä samaa on nimittäin hyvin todennäköisesti tehty kaikissa poliisiyksiköissä.
Tässä kerrotaan, että KRP salli laittomien aseiden kauppiaan jatkaa aseiden myyntiään, palkkioksi huumevinkeistä:
http://www.mikkoniskasaari.fi/node/173

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 750
 • Liked: 24735
Vaikuttaa vähän siltä, että Aarniosta on yritetty jo pitkään tehdä rikollista. Nyt sitten ovat löytäneet hurjan lahjustapauksen... on peräti hankkinut laitteistoa poliisille, voi kauhia, voi hurja.

Ajojahti on siis tuottanut vihdoin tulosta.  ???

Lultavasti käy kuten kävi Bodomissa ja käy Ulvilassa. Paukut eivät riitä alun revittelystä huolimatta ja homma romahtaa silmille. Ei ole kovin uskottavaa, että jotain huumepoliisin pomoa lahjottaisiin urakalla tuollaisen firman toimesta. Ukolla kun ei ole kummoisia hankintavaltuuksia. Luultavasti oma päätösoikeus on jossain satasten/ tonnien luokassa enintään. Isommat hankinnat päätetään ylempänä.

Kyseessä lienee uusi kierros näiden poliisihaarojen KRP ja Helsingin poliisi välillä? KRP yritti saada tuomiota tällä herralle jo aikaisemmin vuosia kestäneellä jutulla, joka kaatui käsiin. Nyt kokeillaan veronmaksajien rahoilla uudestaan, kun keskitason poliisipomot mittailevat elimiään - kellä on ison - kansalaisten maksaessa koko viulut?

Ei lisää hirveästi poliisin uskottavuutta.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Kuosto

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 143
Jari Aarnio on voinut tehdä vasikoidensa kanssa diilejä, mutta on niitä tehnyt myös KRP, joka hyväksyi laittomien aseiden kaupan:

"On ilmeistä, millainen diili KRP:llä ja Avustajalla oli. Avustaja oli KRP:n agent provokator, tilasi huumeita ja toimitti kuriirit poliisin ansaan. Vastapalvelukseksi hän sai jatkaa aseliiketoimiaan kaikessa rauhassa, yhdenkään poliisiviranomaisen häiritsemättä. KRP hoiti diiliin mukaan myös avustajan kotipaikkakunnan poliisin, jos sitä enää tarvitsi erikseen hoitaa. Käryn käydessä valeostoista syyttäjät hoitivat poliisit turvaan, lopulta myös Avustajan."

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/173

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
HS: Aarnion epäillään käyttäneen satojatuhansia euroja hämärää rahaa


Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion epäillään käyttäneen varoja, joiden alkuperä on hämärä, kertoo Helsingin Sanomat.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haaviston mukaan Aarnio on käyttänyt viime vuosina yli 200 000 euroa rahaa, jonka alkuperästä ei ole selvyyttä.

- Rahojen alkuperää selvitetään ja kaikki vaihtoehdot tutkitaan, mutta seurantalaiteyhtiö Trevoc on tutkinnan kohteena, Haavisto sanoo HS:lle.

Haaviston mukaan rahojen alkuperää eivät tämänhetkisten tietojen valossa selitä palkkatulot, pankkilainat tai perinnöt.

Aarniot ovat rakentaneet Porvooseen omakotitaloa, joka on merkitty perheen pojan nimiin. HS:n mukaan pojalla ei ole ollut verotettavia tuloja. Aarnion omat nettotulot ovat olleet noin 40 000 euroa.

Haaviston mukaan tässä vaiheessa tutkintaa näyttää siltä, että ainakin osa rahasta on ollut käteistä.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli eilen Aarnioon ja Trevociin liittyviä vakuustakavarikkoja suljettujen ovien takana. Aarniota epäillään törkeistä lahjus- ja virkarikoksista. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Rikosepäilyt liittyvät Trevoc-yhtiöön.

Myös Aarnion vaimoa epäillään törkeästä rahanpesusta. Hän oli vangittuna parin viikon ajan, mutta hänet on jo laskettu vapaalle.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288628108305.html

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
Ruotsin poliisilla laiton peiteyhtiö Suomessa

Huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio auttoi vuonna 2001 Ruotsin poliisia perustamaan yrityksen Suomeen. Poliisilla ei ollut tuolloin oikeutta perustaa peiteyhtiöitä.

Ruotsin poliisi tarvitsi peiteyhtiön ulkomailta. Eläkkeellä oleva ruotsalaispoliisi kertoo pyytäneensä apua Jari Aarniolta. Helsingin poliisin mukaan laitoksen tämänhetkinen johto ei ole tiennyt peiteyhtiöstä.

Virka- ja lahjusrikoksista epäilty Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio oli vuosituhannen alussa mukana perustamassa Suomeen laitonta peiteyhtiötä.

Aloite toiminimen perustamiseen tuli HS:n tietojen mukaan Ruotsin poliisilta. Asia käy ilmi asiakirjoista ja haastatteluista.

Firman nimeksi merkittiin Swe-Fin A:sson Transp. Sen rekisteröinnin aikaan vuonna 2001 Suomen poliisilla ei ollut oikeutta perustaa peiteyhtiöitä. Myös Ruotsin lain mukaan järjestely oli laiton.

Eläkkeellä oleva Tukholman poliisin komisario Ali Lindholm vahvistaa Aarnion roolin yrityksen perustamisessa.

"Jari Aarnio tarjoutui auttamaan, kun tarvitsimme yritysjärjestelyä", Lindholm kertoo.

Hän kuvailee Aarniota tarmokkaaksi poliisiksi, joka saa asiat hoidettua.

Laiton peiteyhtiö paljastui, kun HS kävi läpi Helsingin käräjäoikeuden asiakirjoja. Yrityksen jäljiltä löytyy myös tekaistu allekirjoitus kaupparekisteriasiakirjoista.

Toiminimi on edelleen rekisteröity kaupparekisteriin, mutta sen jäljiltä ei löydy tilinpäätöksiä. Myöskään verottaja ei löytänyt yritykseltä verotustietoja.

Suomalaissyntyinen Ali Lindholm on Ruotsissa tunnettu peitepoliisi. Hän on työskennellyt peitepoliisina kansainvälisissä operaatioissa, myös Suomessa.

Sujuvaa suomea puhuva Lindholm kertoo tavanneensa Aarnion 1990-luvulla, kun molempien maiden viranomaiset tutkivat törkeitä huumausainerikoksia.

Miesten välille syntyi luottamussuhde.

Vuonna 2001 Lindholm toimi lääninrikospoliisin tietolähdetoiminnasta vastaavana päällikkönä. Hänellä oli suunnitelma, johon hän tarvitsi Aarnion apua.

"Tarvitsimme poliisitalon ulkopuolelta toimistotilaa, jota ei voisi jäljittää poliisiin. Ajatus oli, että perustamme ulkomaille yrityksen. Aarnio pystyi auttamaan tässä", Lindholm kertoo.

Lindholm tietää, ettei järjestely ollut laillinen. Ruotsin lain mukaan poliisi ei saa perustaa minkäänlaisia yhtiöitä.

Suomessakin poliisi sai oikeuden peiteyhtiöiden perustamiseen vasta vuonna 2005.

Nykyisinkään peiteyhtiön perustamisesta ei voi päättää paikallispoliisi, vaan ainoastaan keskusrikospoliisin tai suojelupoliisin päällikkö.

Yrityksen perustamisilmoitus toimitettiin kaupparekisteriin elokuussa 2001.

Toiminimen haltijaksi merkittiin ruotsalainen peitepoliisi. Hän työskenteli Lindholmin alaisena tietolähdetoiminnasta vastaavassa yksikössä.

"Allekirjoitimme paperit, ja sen jälkeen Aarnio hoiti käytännön asiat", Lindholm kertoo.

Samaan aikaan toinen Lindholmin alaisista perusti Ruotsiin yrityksen, jolla on lähes samanlainen nimi kuin suomalaisfirmalla, Swefinn Transport & Alltjänst.

http://www.hs.fi/kotimaa/Ruotsin+poliisilla+laiton+peiteyhti%C3%B6+Suomessa/a1386442518489?ref=hs-art-top-1

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
Huumepoliisin päällikköön kohdistuvat rikosepäilyt tarkentuneet

Rikostutkinnassa epäillään nyt Jari Aarnion olleen levittämässä huumeita Suomeen. Yle Uutisten tietojen mukaan hänen epäillään myös saaneen huumekaupasta merkittäviä määriä rahaa. Aarnio kiistää rikosepäilyt jyrkästi. Tässä vaiheessa kyse on rikosepäilyistä. Syyttäjä päättää myöhemmin, päätyykö juttu tuomioistuimeen.

Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnioon kohdistuvat rikosepäilyt ovat laajentuneet ja tarkentuneet. Lahjus- ja virkarikosepäilyjen lisäksi Aarniota epäillään törkeistä huumerikoksista. Tähän asti Aarnion on epäilty saaneen virkamiehenä lahjuksia ja jollain tavoin osallistuneen huumerikoksiin.

Aarnioon kohdistuva rikostutkinta on laajentunut ja nyt poliisi epäilee esitutkinnassaan, että Aarnio olisi ollut suoranaisesti levittämässä huumeita Suomeen. Yle Uutisten tietojen mukaan esitutkinnassa epäillään myös sitä, että Aarnio olisi saanut myös huumekaupasta suuret summat rahaa. Nämä ovat äärimmäisen vakavia rikosepäilyitä varsinkin kun ne kohdistuvat Helsingin huumepoliisin päällikköön.
Suuri määrä huumeita kateissa

Aarnion rikostutkinta liittyy muutaman vuoden takaiseen niin sanottuun Tynnyri-huumejuttuun, jossa Suomeen tuotiin 790 kiloa hasista, josta Helsingin huumepoliisi sai takavarikoitua 30 kiloa.

Tynnyri-jutun poliisitutkinta-aineistosta ja tuomioistuinten ratkaisuista selviää, että 760 kiloa huumetta on edelleen kateissa. Yle Uutisten tietojen mukaan Aarnioon kohdistuvassa tutkinnassa selvitetään nyt, mitä huumepäällikkö Aarnio tietää kadoksissa olevasta huumelastista.

– Epäilyt kohdistuvat siihen, että hän (Aarnio) on ollut osallinen näihin huumerikoksiin. Sen tarkemmin, että mihin tämä tutkinta liittyy, en tutkinnan tässä vaiheessa voi ottaa kantaa, sanoo tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto Yle Uutisille.
Aarnio kiistää kaikki rikosepäilyt

Jari Aarnio on kiistänyt häneen kohdistuneet rikosepäilyt tutkinnan alusta lähtien.

– Sen epäilyn, että hän (Aarnio) olisi syyllistynyt huumausainerikoksiin, hän ehdottomasti kiistää. Koska hän kiistää syyllistyneensä ylipäätäänsä mihinkään huumausainerikokseen, niin ei hän sen osalta ole tietenkään mitään hyötyäkään saanut, sanoo Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

Leppiniemi ei voi ilmaisukiellon takia kertoa, miten Aarnio puolustautuu rikosepäilyihin.

Kovista rikosnimikkeistä huolimatta, kyse on tässä vaiheessa vasta rikosepäilystä. Valtakunnansyyttäjänvirastossa päätetään aikanaan, päätyykö juttu tuomioistuimeen vai ei, ja millaisia mahdollisia syytteitä jutussa mahdollisesti nostetaan. Jos juttu päätyy oikeuteen, tuomioistuin tekee ratkaisun siitä, onko Aarnio syyllistynyt rikoksiin vai ei.

http://yle.fi/uutiset/huumepoliisin_paallikkoon_kohdistuvat_rikosepailyt_tarkentuneet/7059496

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
Aarniota epäillään myös tietovuodoista
Keskiviikko 5.2.2014 klo 13.42

Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion virkarikostutkinta laajentuu koskemaan myös epäiltyjen rekisteriä.

Poliisin epri-rekisterin käyttöä ja valvontaa on tutkittu siitä lähtien, kun rekisteristä löytyi Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimi. Tutkinta alkoi, kun MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viime huhtikuussa Putinin nimen löytyvän Suomen poliisin rikoksesta epäiltyjen rekisteristä.

Nyt myös Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion nimi on yhdistetty epri-rekisterin ongelmiin. Aarniota epäillään törkeiden huumerikosten lisäksi nyt myös tietovuodoista.

Epri-rekisterin väärinkäyttöä on tutkinut valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen.

- Helsingin huumepoliisin päällikön tekemiksi epäiltyjen virkarikosten tutkinnan aikana on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella on tarkoituksenmukaista siirtää tietovuotoja koskevat rikosepäilyt tutkittavaksi tuon jutun yhteydessä, Hämäläinen tiedottaa.

Hämäläisen mukaan tutkinnan niin sanottu kirjaamishaara, eli epri-rekisterin käyttöä ja valvontaa koskeva tutkinta on lähes valmis. Tutkinnassa on selvitetty perusteellisesti rekisterin ylläpitoa, koulutusta, käyttöä ja valvontaa.

- Esitutkinnan jälkeen syytä epäillä, ettei rekisterin käyttöä koskeva koulutus ja ohjeistus sekä etenkään sen käytön valvonta ole ollut asianmukaisella tasolla, minkä vuoksi rekisteriin on merkitty erityisesti niin sanottuja havaintotietoja ilman asianmukaisia perusteita, Hämäläinen täsmentää.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske arvioi, onko rekisterinpidon ongelmat nyt selvitetty riittävän huolellisesti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014020518011378_uu.shtml

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17592
 • covfefe


Lainaus
Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske arvioi, onko rekisterinpidon ongelmat nyt selvitetty riittävän huolellisesti.
;D :'(
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 170
 • Liked: 17592
 • covfefe
Lainaus
Suoraan putkaan

Huumetutkija oli sairauslomalla, kun hän sai määräyksen tulla heti kuulusteluihin. Iltalehden tietojen mukaan sama määräys oli annettu myös yli kymmenelle muulle Aarnion alaiselle.

Miestä haluttiin kuulla Aarnioon liittyvässä rikostutkinnassa. Hän olisi voinut kieltäytyä sairauslomaansa vedoten, mutta halusi kuitenkin auttaa tutkinnassa ja saada asian omalta osaltaan ohi.

Keskiviikkona käytyjen pitkien kuulustelujen jälkeen mies allekirjoitti lausumansa. Hän oletti pääsevänsä kotiin, mutta tutkinnanjohtaja määräsi hänet kuitenkin pidätettäväksi.

Poliisi yritti selittää, ettei hän voi jäädä yöksi putkaan. Hän kertoi juuri päässeensä sairaalasta, esitti lääkärintodistuksensa ja kertoi tarvitsevansa lääkitystään. Mies lupasi tarvittaessa tulla seuraavana päivänä takaisin.


Yhä sairaalassa

Selittelyt eivät kuitenkaan auttaneet. Vaikeasta leikkauksesta toipuva epäilty suljettiin Espoon poliisivankilaan. Yöllä hänet jouduttiin kuitenkin kiidättämään sairaalaan ilmeisen aivoverenvuodon takia.

Kovaa peliä kooärpeellä ja valtakunnansyyttäjällä. Ei näköjään mitään väliä millään vaikka epäilty kuolisi putkaan. Kaikesta päätellen tämä on ollut myös syyttäjän tarkoitus. Aarnion puolesta todistava haluttiin vaientaa lopullisesti.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...