Kirjoittaja Aihe: Monikulttuurisen pedagogiikan sivusto: tietoa somalialaisesta kulttuurista  (Luettu 15881 kertaa)

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 167
 • Liked: 3540
http://www.mopedkoulu.fi/kulttuurit/somalia4.html

Muun muassa tällaista tietoa somalikulttuurista tarjolla Opetushallituksen tukemana:

 * Kihlausaika voi kestää jopa vuosia. Varsinainen yhdessä asuminen alkaa vihkijuhlasta. Tytön toivotaan olevan neitsyt ja tytön "aukaisu" hääseremonioiden jälkeen on miehen miehisyyskoe.

 * Lapsia pyritään kasvattamaan hyviksi ihmisiksi, jotka kunnioittavat muita. Vanhemmat toivovat, että lapsilla olisi hyvä tulevaisuus, ja että he voisivat aikuisina elättää itsensä ja perheensä. Lapset kasvatetaan myös uskovaisiksi. Kun tyttö käyttäytyy äitinsä tavoin, hänestä tulee hyvä ihminen. Poika ottaa mallia isästään ja seuraa hänen esimerkkiään.

 * Somalian tilanne on ollut pitkään vaikea ja vuonna 1991 kaikki räjähti Somaliassa. (...) Kaikilla on aseita ja niitä käytetään väärin. (...) Lapset ja nuoret ampuvat toisiaan, koska he eivät osaa muuta.

------

Olisi tietysti ollut vielä paikallaan selventää tuo tytön "aukaiseminen". (http://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen "Joskus naisen vagina ommellaan kiinni, ja siihen jätetään vain pieni aukko. Aviomiehen on tarkoitus leikata vagina auki hääyönä." ja "Silpominen on yleisintä Somaliassa, jossa 97 prosenttia naisista silvotaan.")

Mitä muuten voi päätellä kulttuurista, jossa miehisyyskokeessa tuskat ja uhrautumiset on delegoitu naisille?

Kumma muuten, että Wikipediassa puhutaan naisten silpomisesta. Tytöillehän noita operaatioita tehdään ???

Lasten kasvatuksessa somalikulttuurissa näyttäisi olevan tarvetta pienelle hienosäädölle. Hyvät ja toisiaan kunnioittavat "lapset ja nuoret ampuvat toisiaan, koska he eivät osaa muuta".


-- korjasin linkkiä.

Taustavaikuttaja

 • Vieras
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #1 : 08.01.2009, 16:32:33 »
"lapset ja nuoret ampuvat toisiaan, koska he eivät osaa muuta".

Tämänkaltainen syvällinen konfliktinymmärrystaito on varmasti olennaista Somalian kriisin nopeassa ja tehokkaassa ratkaisussa.

Voi jeesus taas mitä baudaa. Hävettää suorastaan, että joku kuittaa tribalismin ja fundamentalistisen islamin aiheuttaman väkivallan "ei kai ne muutakaan osaa"-klausaalin alle.

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #2 : 08.01.2009, 16:49:46 »
Uusimman City-lehden "Kysy vähemmistöltä" (tjsp) jutussa kyseltiin somalinaiselta asioita, esiin tuli mm. naisten ympärileikkaus. Yleisesti tiedetään että Somaliassa 95%+ kaikista tytöitsä ommellaan umpeen lapsena, tätä ei kiistänyt myöskään kyseinen vastailija. Minua mietityttää kovasti tapahtuuko tätä Suomessa vai ei? Siis mitä tapahtuu kun Suomessa syntynyt somalityttö käy Somaliassa opettelemassa kulttuuria? Haastateltavan mukaan ei juuri koskaan.

Minun on hyvin hankala uskoa että yli 4000 vuotta vanha perinne yhteisössä, joka ei muuten juuri ole muuttunut riippumatta missä he asuvat tai mikä vuosituhat on kyseesä olisi heittänyt tämän (ja ainoastaan tämän) tavan kaivoon heti saapuessaan Moskovasta junalla tai lentokoneella muualta EU:n alueelta tänne Suomeen.

edit: typotan hienosti
« Viimeksi muokattu: 08.01.2009, 20:30:16 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

JohannaS

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 150
 • Liked: 84
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #3 : 08.01.2009, 17:23:40 »
Minä luulin että nuo jutut "tytön aukaisusta" ja siitä että "ampuvat toisiaan koska eivät osaa muuta" olivat ketjun aloittajan omin sanoin ilmaisemaa juttua. Sitten tsekkasin linkin ja selailin sivuja, ja tajusin niiden olevan suoraa sitaattia. Hämmästyin että voiko joku ihan tosissaan ilmaista naisten sukuelinten leikkelemisen noin. Lopuksi täytyi tarkistaa sivuston etusivulta että onko tämä jokin pilasivu vai oikea.

Ympärileikkausta käyttävien heimokulttuurien "hääyöhön" liittyvät tarinat karmivat minua. Nuo asiat on mopedkoulun sivuilla ilmaistu sanoilla "aukaisu" ja "miehisyyskoe", mikä mielestäni on mielenkiintoinen tapa siivota todellisuutta nätimmän näköiseksi. Niille jotka eivät tunne tätä traditiota, niin perusidea menee näin: aviopari lukitaan makuuhuoneeseen, suku hönkii oven takana odottamassa, ja lopulta mies astuu ulos makuuhuoneesta. Kädessään hän esittelee voitonriemuisena verisiä lakanoita koko suvulle todisteena siitä, että nai neitsyen ja vei häneltä neitsyyden. Voitto tuli kotiin. Ja jos taas lakanat eivät olekaan veressä, niin auta armias. Täällä, täällä ja täällä lisää tuosta traditiosta.

(EDIT: ja sitten tällaisissa häissä on vielä se rahanvaihtoelementti, eli nainen on tietyllä tavalla kauppatavaraa. Naimisiin hinkuva mies antaa mahr-maksun naisen isälle. Eli ensin nainen on isänsä omaisuutta, ja avioliiton myötä suoritetun rahanvaihdon myötä muuttuu puolisonsa omaisuudeksi. Pakkoavioliitot nivoutuvat niin ikään soppaan mukaan, koska yleensä naisen isä huolehtii avioasioiden neuvottelusta.
Jos taas nainen/kauppatavara paljastuu hääyönä ei-neitsyeksi, niin tämä on naisen taholta häpeällinen loukkaus kummallekin suvulle. Aviomies hyvin usein joko ottaa eron tai mitätöi avioliiton, ja naisen suku taas saattaa turvautua kunniamurhaan pelastaakseen kasvonsa.)

Zngr: Voima-lehti kirjoitti tuosta aiheesta numerossa 1/2007. Artikkeli on laitettu nettiin, ja siinä on hyvinkin mielenkiintoisia huomioita. En kyllä tuota juttua lukuun ottamatta ole kauheasti kuullut selontekoa, että minkälainen tilanne Suomessa on naisten ympärileikkausten osalta.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2009, 18:17:21 kirjoittanut JohannaS »

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 344
 • Liked: 91461
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #4 : 08.01.2009, 18:54:16 »
En kyllä tuota juttua lukuun ottamatta ole kauheasti kuullut selontekoa, että minkälainen tilanne Suomessa on naisten ympärileikkausten osalta.

Lainaan sisäministeriön sisäisen turvallisuuden ohjelmaa viime syksyltä:
Lainaus
Suomessa esiintyy myös jossain määrin turvallisuutta uhkaavia ilmiöitä, joiden taustalla on kulttuurista johtuvia piirteitä. Näitä ovat muun muassa kunniaan liittyvä väkivalta, väistämisvelvollisuus ja tyttöjen ympärileikkaus. Tarkkaa tietoa ilmiöiden määrästä ei ole, sillä tapaukset eivät yleensä tule viranomaisten tietoon.

Suomessa siis vanha kunnon "don't ask, don't tell"-politiikka. Sairaanhoitohenkilökunnan ja viranomaisten on toimittava jos heihin otetaan yhteyttä tai on vahva epäily. Etniseen ryhmään kuuluminen ei kuitenkaan ole tarpeeksi hyvä epäilyn syy, eikä fyysinen tarkastus ole sallittua.

Joskus asiasta nostettiin kohua ja vaadittiin kouluterveystarkastusten oheen tarkastusvelvollisuutta, mutta se ehdotus muistaakseni kuopattiin leimaavana. Ehkäpä valistukseen satsaaminen auttaa...

Lainaus
Suomessa ei ole tiettävästi ollut yhtään tyttöjen ympärileikkaukseen liittyvää oikeustapausta, mutta todennäköisesti se katsottaisiin törkeäksi pahoinpitelyksi. (2004)

Ihmisoikeusliitto: TYTTÖJEN JA NAISTEN YMPÄRILEIKKAUS SUOMESSA
Asiantuntijaryhmän suositukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle

http://www.ihmisoikeusliitto.fi/projektit/kokonainen/ohjeistus%20www-versio.pdf

Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Onkko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 228
 • Liked: 974
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #5 : 08.01.2009, 19:30:13 »
Joskus asiasta nostettiin kohua ja vaadittiin kouluterveystarkastusten oheen tarkastusvelvollisuutta, mutta se ehdotus muistaakseni kuopattiin leimaavana. Ehkäpä valistukseen satsaaminen auttaa...

Tuli tästä mieleen yläasteen terveystarkastus. Hoitaja kysy onkos siemensyöksyä tullu ja minä ujona valehtelin että ei :D
Munathan siinä piti näyttää :(

Puputti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 55
 • Liked: 0
 • Pieni ja hörökorvainen
  • Feministipupu
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #6 : 08.01.2009, 19:45:54 »
Hyi miten kamalaa juttua! Tuosta ei edes selviä, ihannoiko kirjoittaja tuollaista naisten alistamista, ja onko tuollaisten alistusasenteiden opettelu opiskelun tarkoitus.

Olen eri mieltä niiden kanssa, joiden mielestä jokainen kulttuuri pitäisi jättää "rauhaan" päättämään omista asioistaan. Sanojen tasolla ajatus kulttuurien itsemääräämisestä kuulostaa todella hyvältä, mutta käytännössä, feministinä ja naisena, en hyväksy silpomista tai naisten alistamista missään, vaikka se olisi miten osa kulttuuria. Tuntuu hirveältä ajatella, että ihmisille tehdään tuollaista pahaa. Uhrien ja tekijöiden "suojaväri" ei estä minua näkemästä aiheutettua tuskaa ja surua.

Mikään ratkaisu ongelmiin ei ole kuitenkaan levittää niitä Suomeen. Julma ja epäinhimilliset tavat tulee tiukasti rajata niiden alkuperäisille esiintymis-alueille. Ja sitten niitä voidaan yrittää poistaa sieltä valistuksella ja sivistyksellä.
Feminismin tavoite on tasa-arvo. Sitä ei saavuteta islamistamalla länttä.

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #7 : 08.01.2009, 20:51:54 »
Zngr: Voima-lehti kirjoitti tuosta aiheesta numerossa 1/2007. Artikkeli on laitettu nettiin, ja siinä on hyvinkin mielenkiintoisia huomioita. En kyllä tuota juttua lukuun ottamatta ole kauheasti kuullut selontekoa, että minkälainen tilanne Suomessa on naisten ympärileikkausten osalta.

Pari erityisen hyvää pointtia tältä nuorelta naiselta:

Lainaus
Tein haastatteluja siitä näkökulmasta, että miten suomalaiset ovat maahanmuuttajien rasismin kohteena. Siitäkin minulle on sanottu, että ei siitä saisi puhua, mutta tottahan se on.

Niin. Miksi ainoastaan kammottavat rasistit ja maahanmuuttajat tuntuvat usein tajuavan tämän, tai puhuvät siitä ääneen. Uskon monen muunkin tajuavan mutta kun aihe on kielletty. Turhauttaa.

Lainaus
Julkisella puolella pitäisi käsittää, mitkä sodan ja maahanmuuton traumat ovat olleet. Maahanmuuttajien oletetaan olevan samanlaisia kuin suomalaisten eikä tilaa erilaisuudelle jää.

No aivan näin. Tämä turhauttaa vielä enemmän. Avauduin siitä juuri toisessa postauksessa http://hommaforum.org/index.php?topic=932.msg13325;topicseen#msg13325

Lainaus
Toki suvaitsevaiset usein luulevat, että kaikki ihmiset kaikkialla ovat täysin samanlaisia joka osin selittää miksi he eivät voi käsittää, että jotkut ihmiset ovatkin erilaisia. Tästä johtuu mielestäni myös yleinen harhaluulo siitä että kaikki ongelmat johtuvat aina jonkinlaisesta syrjinnästä, koska jos kaikki ovat samanlaisia, voivat ongelmat johtua vain siitä että toiset samanlaiset kohtelevat toisia samanlaisia väärin. Ja jos muuta sanoo on, huokaus, rasisti, ennakkoluuloinen tai pelkää. Suvaitsevainen ei millään tajua että on itse se ennakkoluuloinen hörhö joka tunkee kaikki samaan muottiin jotka ajattelevat samalla tavalla.

Periaatteessa suvaitsevaisuus ja ylenmääräinen toleranssi ovat itse asiassa omahyväisyyttä.

Välillä ketuttaa niin ettei henki kulje. Suurin este eri yhteisöjen integroinnille ja oikealle tasa-arvoiselle kohtelulle on juuri se että ns. suvaitsevaiset eivät suostu myöntämään että eri ryhmillä on ihan eri ongelmat. Vakavin sokea piste on niillä alueilla jotka tuntuvat länsimaisesta ihmisestä täysin käsittämättömiltä. Ai 2-vuotiaita lapsia ommellaan umpeen? Sehän on niin kauheaa ettei se voi olla mahdollista, ehkä se menee pois jos siitä ei puhuta? Just joo. Tähän vielä päälle etnisten vähemmistöjen "tapoihimme puuttuminen on rasismia" asenne joka vielä tuntuu olevan validi keino torjua paimentolaistapoihin puuttuminen niin keitto on maustettu ja valmis. En tiedä onko Suomessa niin, mutta muualta olen kuullut sellaista että todella, todella karmeisiin tilanteisiin ei puututa koska siitä voi seurata rasismista syyttelyä ja mahdollinen työpaikan menetys.

edit: tähän pitäisi vielä lisätä se, etteivät ainoastaan länsimaisille kammottavat tavat ole sokeassa pisteessä vaan ylensäkin kaikki joka saattaa "leimata" eli antaa jollain tavalla negatiivinen kuva jostain yhteisöstä.

Kunniaväkivallasta ei saa oikeasti puhua tai siihen puuttua, koska se on selkeästi negatiiviseksi mielletty ilmiö, ja maahanmuuttajiin ei saa liittää mitään negatiivisia ilmiöitä. Joten siitä ei saa puhua eikä siihen voi puuttua vaikka sitä tapahtuu.

Maahanmuuttajat itse vaikuttavat toisinaan sangen vihaisilta siitä, ettei yhteiskunta suostu puuttumaan heidän ongelmiinsa sen takia, että ne ovat ongelmia, koska maahanmuttajilla ei saa olla heistä itsestään johtuvia ongelmia koska se olisi leimaavaa. Onhan tämä nyt täysin tolkutonta poliittisesti korrektia kehäpäättelyä. Tämä on myös se syy miksi nuivahdin joskus Itäkeskus-vuosinani totaalisesti.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2009, 17:01:47 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

reino

 • Vieras
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #8 : 08.01.2009, 21:15:09 »
Tytön toivotaan olevan neitsyt ja tytön "aukaisu" hääseremonioiden jälkeen on miehen miehisyyskoe.

Niin terävää puukkoa ja niin paljon viagraa ei maailmassa ole, että minulta tuo miehuuskoe onnistuisi.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 251
 • Liked: 2549
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Helena Liikanen: Maahanmuuttajatyttö pakkonaimisiin
« Vastaus #9 : 28.05.2009, 23:21:19 »


Maahanmuuttajatyttö pakkonaimisiin

Maahanmuuttajina Suomeen tulleet vanhemmat pakottavat nuoren tyttärensä naimisiin. Sulho tulee Somaliasta, nuori morsian on syntynyt Suomessa ja naimisiin mennään eräällä kesälomalla Englannissa, muslimimenoissa. Nuori nainen suree, hän tuntee itsensä kauppatavaraksi suomalaisessa, modernissa yhteiskunnassa, missä ystävät saavat itse päättää elämänkumppanistaan.

Tämän tarinan sain kuulla tänään eräältä ohjaajalta helsinkiläisessä Tyttöjen Talossa, minne tytöt ja naiset tulevat viettämään aikaa, pois arjesta ja paineista. Tarina on toivottavasti siitä karuimmasta päästä, mutta totta Nyky-Suomessa. Toisaalta tarina myös osoittaa rajulla tavalla, että maahanmuuttajataustaiset tytöt tarvitsevat ihan omanlaistaan tukea.

- Täällä on niin kivaa kun saa tehdä mitä haluaa, toistui haastatteluissa, jotka tein somalialaistyttöjen kerhossa vuosaarelaisessa nuorisotalossa.

Somalialaiskodin tytöt pääsevät vanhemmien valvovan silmän alta tyttökerhoon, koska siellä ei ole poikia. Somalityttöjä vahditaan tarkemmin, eivätkä he valtaväestöön kuuluvien tavoin ulkona saa käydä joka päivä.

Taiteileminen suomalaisen ja somalialaisen kulttuurin välillä on tukalaa. Suuri osa tytöistä tuntee itsensä ensisijaisesti suomalaiseksi, mutta tyttöjen vanhemmat pitävät heitä somalialaisena ja me, vaaleat valtaväestön edustajat pidämme heitä edelleen maahanmuuttajina.Toivottavasti niin ei kuitenkaan enää tee seuraava sukupolvi. Tyttöjen talolla kuulin nimittäin myös toisenlaisen tarinan: Helsingissä monet suomalaisnuoret haluavat nyt opiskella somaliaa, jotta voisivat tutustua paremmin maahanmuuttajataustaisiin nuoriin.

Helena Liikanen
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 251
 • Liked: 2549
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Helena Liikanen: Maahanmuuttajatyttö pakkonaimisiin
« Vastaus #10 : 28.05.2009, 23:21:51 »

Tämä juttuhan kertoo siitä, millaista somalien kulttuuri on. Tämä kertoo myös yleisemmin islamilaisten maahanmuuttajien kulttuurista.

Tämä tarina on totta Nyky-Suomessa vain siksi, että Suomessa on nykyisin Afrikasta ja Lähi-idästä tulleita islamilaisia maahanmuuttajia.

He ovat tuoneet oman afrikkalaisen ja lähi-itämaalaisen kulttuurinsa mukanaan tänne. Länsimainen kulttuuri korvautuu Afrikan ja Lähi-idän kulttuurilla, koska suomalaisten poliitikkojen mielestä maahanmuuttajien pitää säilyttää oma kulttuurinsa. Eurooppa muuttuu Afrikan ja Lähi-idän kaltaiseksi, koska vallitsevan monikulttuurisuusideologian mukaan nämä kulttuurit ovat hienoja ja ihania ja ihmeellisiä.

Naisten asema on Suomessa kohta sama kuin Saudi-Arabiassa. Kiitos tästä kuuluu niille, jotka kannattavat muslimien maahanmuuttoa Suomeen.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Nissemand

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 292
Vs: Helena Liikanen: Maahanmuuttajatyttö pakkonaimisiin
« Vastaus #11 : 28.05.2009, 23:26:50 »
Lainaus
Helsingissä monet suomalaisnuoret haluavat nyt opiskella somaliaa, jotta voisivat tutustua paremmin maahanmuuttajataustaisiin nuoriin.

kuinka monta on "monet"? Neljä? Peräti viisi? Onko suomalaisnuori suomalaisnuori vai "suomalaisnuori"? ;D

Ehkä somaliaa opiskellaan, koska somalian tulkki on tulevaisuudessa kysytty ja hyvinpalkattu ammattikunta

Loppujen lopuksi on aivan sama mätetäänkö housuihin peetä lapiolla vai lusikalla. "Die Hosen voll" tulee olemaan kummassakin tapauksessa lopputulos.
-akez

Ammadeus

 • Vieras
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #12 : 31.05.2009, 21:27:46 »
"tytön aukaisu" huh huh.Mut toisaalta ,olenhan vain tälläinen Suomivässykkä
vailla mitään miehisyyttä.

RedsoutofFinland

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 233
 • Liked: 0
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #13 : 01.06.2009, 03:47:52 »
Sitä osaa arvostaa omaa kulttuuria ennemmän kun tutustuu muiden. Ei enää paljoa haittaa suomalaisten tuppisuisuus. Tietenkin olisi kiva ottaa toi "aukaisu" termi käyttöön ihan Suomessakin, mutta taitaa feminesteiltä tulla valitusta. Ainiin eihän ne välitä tälläsistä.

IDA

 • Vieras
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #14 : 01.06.2009, 04:19:51 »
Lapset ja nuoret ampuvat toisiaan, koska he eivät osaa muuta.

Tämä on jokseenkin järjetöntä. Tietenkin he osaisivat esimerkiksi vaikka olla ampumatta toisiaan. Eli missään tapauksessa syy ampumiselle ei voi olla, että muuta ei osattaisi.

Koska sivusto, jolla teksti oli, on suunnattu opettajille niin ihmettelen vahvasti. Ala-astelaisen aineessa tuo voisi vielä mennä.

Lisäksi, jos virkkeen kirjoittaa muotoon: "Somaliassa lapset ja nuoret eivät osaa muuta kuin ampua toisiaan." Mikä on täsmälleen sama, kuin alkuperäinen, tulee alkuperäiseen tekstiin piilotettu merkitys liian ilmeisenä esiin ja joku voisi huudahtaa jopa: "Rasisti!"

:)

Vox

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 346
 • Liked: 2
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #15 : 01.06.2009, 21:37:04 »
Lapset ja nuoret ampuvat toisiaan, koska he eivät osaa muuta.

Tämä on jokseenkin järjetöntä. Tietenkin he osaisivat esimerkiksi vaikka olla ampumatta toisiaan. Eli missään tapauksessa syy ampumiselle ei voi olla, että muuta ei osattaisi.

Kyseinen teksti on hyvä esimerkki äärisuvaitsevaisuudesta. Somalit nähdään jonkinlaisina villi-ihmisinä, jotka pitäisi sivistää, jotta he oppisivat olemaan ihmisiksi. Mielestäni kyseinen kirjoitus loukkaa somaleja. Asiaa voisi verrata siihen, että esimerkiksi ruotsalaislehdessä väitettäisiin seuraavasti: "suomalaiset juopottelevat ja tappavat toisiaan, kun eivät muutakaan osaa".
Yle 19.10.2009: "Helsinki antaa lisärahaa ongelmakouluille – – Lisärahan perusteena on huoltajien alhainen koulutus ja tulotaso sekä oppilaiden maahanmuuttotaustaisuus."

Yle 20.10.2009: "Virkkunen: Maahanmuuttajat voimavara kouluille".

Kantoraketti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 399
 • Liked: 1
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #16 : 04.06.2009, 16:23:20 »
Tuosta tytön aukaisusta(ja nyt puhutaan siis vain tästä ympärileikkauksen tikkien poistosta). Ainakin Sudanissa tämä tytön aukaisu oli tooodella vaarallinen toiminpide, siis naiselle itselleen. Sulho kun oli saattanut häähumussa nauttia jotain vierasta substanssia, josta johtuen koordinaatio saattaa olla hieman hukassa. Toinen ongelma taas on malttamattomuus, siinä kun on asian ympärillä kierretty tovi jos toinenkin ja nyt saisi ihan luvankanssa alkaa hommiin. Ja kolmas, ehkä pahin ja vaarallisin syy on lähinnä se, että varsinkin maaseudulla ei kelvollisia teräaseita oikein löydy. Ja näiden lopullisten teräaseiden steriiliys on sitten oma juttuna.

Nämä kaikki tekijät kun laitetaan yhteen, voisi sanoa että on aika ihme jos häävuoteen lakanoilla tai pahnoilla ei ole verta hääyön jälkeen.
"Islam kunnioittaa naisia, mutta naisten kunnioitus ei tarkoita, että heitä nimitetään painaviin sosiaalisiin asemiin." - Ayatollah Ahmad Khatami

-gentilhommehki-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 259
 • Liked: 173
 • Monikulttuurisuus on rikkaus. Kyllä, mamuille.
Olin tänään aamulla kymmeneltä Turun kauppatorilla yli 20 asteen pakkasessa toista tuntia. Kuulostaa hullulta, mutta oli siellä muitakin hulluja. Yli tuhat ihmistä tuli kuuntelemaan ja tapaamaan Pekka Haavistoa. (Ville Niinistö vihreiden nettisivuilla 4.2.2012 http://www.vihreat.fi/node/7291)

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 054
 • Liked: 20145
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #18 : 04.06.2009, 18:37:55 »
"tytön aukaisu" huh huh.Mut toisaalta ,olenhan vain tälläinen Suomivässykkä
vailla mitään miehisyyttä.

Puhutaanhan sitä neitseen korkkaamisestakin.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Ammadeus

 • Vieras
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #19 : 04.06.2009, 20:18:30 »
Suattaapiko olla eri asja vejellä ompeleita auki gurkhalla ku kalavua puhkasta naturaalisti?

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 601
 • Liked: 12240
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #20 : 20.06.2009, 14:29:35 »
"tytön aukaisu" huh huh.Mut toisaalta ,olenhan vain tälläinen Suomivässykkä
vailla mitään miehisyyttä.

Meinaatko, että partakoneenterä lipsuisi tutisevissa näpeissäsi? Siinäs näät, miksi toiset kulttuurit ovat rikkaampia kuin toiset? :roll:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5262
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #21 : 20.06.2009, 15:14:18 »
"Helsingissä monet suomalaisnuoret haluavat nyt opiskella somaliaa, jotta voisivat tutustua paremmin maahanmuuttajataustaisiin nuoriin."

Ihan varmaan niin.
Tämä on samaa sarjaa kuin aikoinaan neukkulan tiedote traktoritehtaan Stahanov nimisestä työnsankarista...

Uljaan johtajamme ohjauksessa tullemme ylittämään kaikki saavutukset kielten ja varsinkin somalian, oppimisen saralla!
Luomme somali-kielestä uuden maailmankielen rakkaan ja tiedostavan opastajamme johdolla!

 ;D
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Raine

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 190
 • Liked: 2
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #22 : 20.06.2009, 15:45:40 »

Mikään ratkaisu ongelmiin ei ole kuitenkaan levittää niitä Suomeen. Julma ja epäinhimilliset tavat tulee tiukasti rajata niiden alkuperäisille esiintymis-alueille. Ja sitten niitä voidaan yrittää poistaa sieltä valistuksella ja sivistyksellä.

Itse meinasin sanoa ihan samaa, mutta kun olit jo sanonut, niin tyydyn komppaamaan. Täällä on useissa ketjuissa se "ongelma", että joku fiksu on jo ehtinyt sanoa juuri sen, mitä ajattelin kyseisestä asiasta :)

Maailmanmies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 705
 • Liked: 1342
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #23 : 20.06.2009, 15:53:11 »
"Helsingissä monet suomalaisnuoret haluavat nyt opiskella somaliaa, jotta voisivat tutustua paremmin maahanmuuttajataustaisiin nuoriin."

Itse asiassa tämä ei ole ollenkaan huono asia. Näin saisimme luotettavia tulkkeja. Nythän tilanne on se, että somalitulkkeista riippuvaisena oikeuksien, poliisin, jne. on vain uskottavat mitä tulkattavan väitetään sanovan. Oli totta tai ei.

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #24 : 20.06.2009, 17:17:35 »
Itse asiassa tämä ei ole ollenkaan huono asia. Näin saisimme luotettavia tulkkeja. Nythän tilanne on se, että somalitulkkeista riippuvaisena oikeuksien, poliisin, jne. on vain uskottavat mitä tulkattavan väitetään sanovan. Oli totta tai ei.

Eikä edes luotettavuus ole välttämättä se tärkein pointti, mutta todellakin kantaväestö kaipaisi myös somaliaa puhuvia moniosaajia. Yhteinen kieli tekee asioista kummasti helpompia, toki sikäli järjen rajoissa, että Suomen virallinen kieli tulisi olla jatkossakin suomi ja viralliset paperit sekä vaikka hälyytyspalvelut suomeksi.

Briteissä on menty tämänkin kanssa överiksi kun kansaa yritetään hajoittaa eri ryhmiin, ja nykyään kaikki palvelut saa 100:lla eri kielellä, joka ei ole omiaan motivoimaan maahanmuuttajia puhumaankaan muuta kuin omaa kieltään.

En muista tarkalleen kuka tämän sanoi, mutta allekirjoitan itsekin: yhteinen kieli on tärkein yhteisöllisyytta luova tekijä missä tahansa ihmisryhmässä. Esimerkiksi maa, jossa asuu kansaa joka puhuu 15:sta eri kieltä merkittävässä määrin ei koskaan nauti suurta yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Eri kieliryhmät asuvat omilla alueillaan, suhtautuvat toisiin epäluuloisesti ja kilpailevat toisten kanssa siitä kuka saa eniten kivaa.
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 520
 • Liked: 23449
 • Rokotettu kaikkea vastaan
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #25 : 21.06.2009, 08:14:50 »
Ja lisää tietoa somalikulttuurista:

Parisen vuotta sitten kysyin eräältä somalilta, miksi heikäläiset tekevät niin paljon rikoksia Suomessa. Vastaus oli se, että toki he tekevät, kun täällä ei ole sharia-lakia. Jos olisi, kuulemma eivät enää tekisi rikoksia.

Eli ojasta allikkoon: joko valitsemme maahamme somaleiden korkeat rikosluvut tai sitten sharia-lain. Hienot vaihtoehdot..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5262
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #26 : 21.06.2009, 13:11:46 »
" Niille jotka eivät tunne tätä traditiota, niin perusidea menee näin: aviopari lukitaan makuuhuoneeseen, suku hönkii oven takana odottamassa, ja lopulta mies astuu ulos makuuhuoneesta. Kädessään hän esittelee voitonriemuisena verisiä lakanoita koko suvulle todisteena siitä, että nai neitsyen ja vei häneltä neitsyyden. Voitto tuli kotiin. Ja jos taas lakanat eivät olekaan veressä, niin auta armias."

Mokuttajille tämä on ihanaa ja ihailtavaa kulttuurista värinää jonka kritisoiminen saati tuomitseminen on mitä puhtainta rasismia,fasismia ja natsismia.

Jos kantasuomalainen tekisi samaa, asia muuttuisi kuin välittömästi törkeäksi toisen intimiteetin loukkaukseksi ja sukua pidettäisiin muuten vain täysin sekopäisenä..."Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Zngr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 675
 • Liked: 118
 • Yhteiskunta-akselien välejä varjostava juopa
Vs: Tositietoa somalialaisesta kulttuurista
« Vastaus #27 : 23.06.2009, 14:01:51 »
Somalien sovittelukulttuuri on kansainvälisesti kuuluisa. Minority Rights Group International kirjoittaa: Somalia maailman rasistisin maa ja somalit maailman rasistisin kansa.

http://www.minorityrights.org/685/press-releases/somalia-tops-list-of-countries-where-minorities-most-under-threat.html

Dear me, eihän? En olisi arvannut millään, koska he itse Suomessa tuntuvat avautuvan rasismista jatkuvasti. Onneksi somalit osaavat neuvotella asioista sivistyneesti kuten on havaittu sen 30 vuoden aikana jolloin Somaliassa ei ole ollut toimivaa keskushallintoa: heillä on varmasti paksu nahka, joten he eivät ota helposti itseensä vaikka asiat eivät aina sujukaan oman mielen mukaan. Se onkin yksi merkki taidosta sovitella.

Emerson Vermaatin viritteis-sävytteinen artikkeli jossa tuodaan esiin joitain somalikulttuurin epäkohtia The Problems With Somali Immigrants: Asylum Fraud, Juvenile Crime, Honor Crimes, Illegal Money Transfers and Islamism

http://www.militantislammonitor.org/article/id/3983

Valitettavasti Hra. Vermaat tarjoaa lähteet kaikkiin esittämiinsä väitteisiin. Siksi häntä on vaikea syyttää rasistisesta kiihotuksesta. Tässä tapahtuu tänä päivänä tuikitavallinen yhteentörmäys: poliittinen korrektius vastaan todellisuus. Juttu ei ole kovin mairitteleva, mutta sikäli totuudenmukainen. Onko poliittisen korrektiuden käsitteen mukaan rasismia puhua totta? Jos on, pitäisikö silloin sorvata joko poliittisen korrektiuden tai rasismin käsitteitä? Muistakaamme silti, että lähes mistä tahansa etnisestä ryhmästä voi kirjoittaa, lähdetietoineen, kulttuuriyhteenvedeon.

Britannia on somalien Maa-X, jonne mm. Osmon mukaan kaikki työteliäät somalit menivät töihin, koska historian pahimman laman aikana rasistiset suomalaiset työnantajat eivät tarjonneet somaleilla heille sopivaa työtä. Somaleilla on tunnetusti monikulttuurinen työkulttuuri, joka on voimavara.

Siksi onkin yllättävää huomata, että 74% Briteissä asuvista somaleista on parhaassa työiässä mutta jostain syystä ainostaan 19% käy töissä, ainakin verottajan tietojen mukaan. Työttömänäkään ei tosin aikaansa kuluta kuin 10%, sillä 71% somaleista kuuluu ryhmään "inactive" johon lasketaan mm. ne jotka eivät ole ilmoittautuneet työnhakijoiksi ja erilaisia eläkkeitä saavat. Mahdollinen runsas eläkeläisten määrä kuulostaa tutulta mutta yleensä liitetään erääseen toiseen rikastavaan vähemmistöön.  

http://www.policylibrary.com/UK/Governance/Britain%27s_Immigrants:_An_economic_profile/

Huomautan vielä, ettei tarkoitus ole osoitella sormella vain somalitaustaisia ja somaleita. Muilla etnisillä ryhmillä on samanlaisia ongelmia, ja myös suomalaiset tekevät rikoksia. Iseasiassa on suomalaisten miesten geneettinen ominaisuus tappaa naisia ja lapsia humalassa. Vähemmistökoordinaattori U. Abu-Hanna tietää, että Väinämöinen on lapsenraiskaaja kuten HS:n kulttuurisivuilla on käynyt ilmi. Lisäksi suurin osa työttömistä Suomessa (puhumattakaan rikollisista) on suomalaistaustaisia kantaväestöön kuuluvia (tämä osin selittyy sillä, että meitä on myös määrällisesti valtaisa enemmistö mutta hällä väliä). Jne jne.
« Viimeksi muokattu: 23.06.2009, 14:18:29 kirjoittanut Zngr »
Minusta täällä on mukavaa. Istuskelemme, juttelemme ja juomme kahvia.
-Ali, Rinkeby

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and begin to slit throats.
- H. L. Mencken

pate ensimmäinen

 • Vieras
Somalikulttuuri ei ole tekstuaalinen.
« Vastaus #28 : 09.07.2009, 18:47:17 »
Löysin tällaisen maahanmuuttajakouluttajan tukiaineiston. Aineiston mukaan somalit ovat erillaisia kuin jotkut muut ihmiset oppimiskyvyltään.

"Kouluttajien havaintoja somalien oppimisesta

Opiskelijoina somalit ovat hyvin erilaisia verrattuina venäläisiin ja virolaisiin: heidän kanssaan toimittaessa täytyy ottaa huomioon täysin erilainen kulttuuri, aikakäsitys ja maailmankatsomus. Heille täytyy selittää yksityiskohtaisesti ne asiat, jotka ovat täysin selviä edellisille ryhmille - esimerkiksi perhekäsitys.

Opetusmenetelmien tulee olla toiminnallisempia. Ja heidän kanssaan pitää keskustella enemmän. Opetuksessa voidaan edetä yksityisestä yleiseen, siis esimerkiksi opettajaa itseään voi käyttää yksittäistapauksena, josta vetää yleisempiä suuntaviivoja.

Yhteiskuntatiedon opetuksessa kirjallinen puoli jää toissijaiseksi. Somalikulttuuri ei ole tekstuaalinen, He eivät välttämättä löydä tehtävän oikeaa vastausta tekstikontekstista. Tämä tosin riippuu opiskelijoiden koulutuksesta.

Siinä on eroa, ovatko opiskelijat miehiä vai naisia. Tasa-arvoa ja perusvapauksia kannattaa opettaa heidän oikeuksinaan."


Loput voi lukea täältä http://www.vsy.fi/opinto/maahanmuuttajat/index.php?k=1942

Sisäministeri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 303
 • Liked: 1
 • Ystävällinen keskustelija
Vs: Somalikulttuuri ei ole tekstuaalinen.
« Vastaus #29 : 09.07.2009, 19:08:23 »
Tulee tässä mieleen onko täysin välttämätöntä ja kenenkään parhaaksi että täysin erilaisesta kulttuurista, jossa erilainen aikakäsitys, perhekäsitys, maailmankatsomus, jne. tullaan jonnekin missä on sellaisiakin uutuuksia kuten tasa-arvo. Jos kaikki tuo on jotenkin uutta ja ennenkuulumatonta, niin kaikista parhaat eväät ei ole pärjätä oikein millään tasolla. Somaleista ei kuulemma pahemmin perusteta edes Afrikassa, koska heitä pidetään laiskoina, röyhkeinä ja ylpeinä siipeilijöinä, mutta voin muistaa väärinkin.
Korjatkaa kenellä parempaa tietoa.

Tagit: somalia somalit