Kirjoittaja Aihe: 2013-10-25 HS:Sosiaaliset ongelmat ajavat väkeä karkuun lähiöistä  (Luettu 63096 kertaa)

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 425
 • Liked: 14259
Lainaus
Sosiaaliset ongelmat ajavat väkeä karkuun lähiöistä
Pääkaupunkiseudun asuinalueet saattavat eriytyä entisestään

25.10.2013 6:18  0 
Katja Kuokkanen
HELSINGIN SANOMAT

KAISA RAUTAHEIMO HS

(kuvateksti)
Aaltoset Oiva (vas.), Iiris ja Valtteri nauttivat uudesta kodista Espoon Suurpellossa. "On kiva mennä hiekkalaatikolle, kun siellä ei ole huumeneuloja", Iiris Aaltonen sanoo.Lainaus
FAKTA
Kantaväestö kertoi muuttosyistään

 Kysely lähetettiin 3 000:lle Suomessa syntyneelle, jotka asuivat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

 Vastaajia oli 1 339, vastausprosentti oli 45. He olivat 29–54-vuotiaita. Keski-ikä oli 38 vuotta, perheen keskikoko oli 2,5 henkeä ja seudulla oli asuttu keskimäärin 25 vuotta.

 Vastaajat valittiin rekisteripohjaisesti asukasrakenteeltaan erilaisilta alueilta.

 Pääkaupunkiseudun asukkaista 12 prosenttia puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Vuonna 2030 osuuden odotetaan kasvavan 30:een.

 Noin 40 prosenttia maahanmuutosta kohdentuu seudulle. Muuttovoittoa on myös muualta Suomesta tulevista maahanmuuttajista.


Hetken mielijohteesta nuoripari Iiris ja Valtteri Aaltonen osti asunnon Helsingin Kannelmäestä. Mielessä väikkyi kuva perheiden täyttämässä lintukodosta.

"Mutta asemalla olivat aina narkomaanit ja neulat läsnä. Oli luontoa, ja olisi viihdytty, mutta pihalla olikin mies kakalla", kertoo lastenhoitajana työskentelevä Iiris Aaltonen.

Kun asuntoon iski putkiremontti, Aaltoset päättivät lähteä Espoon Suurpeltoon – nyt vuokralle, sillä Valtteri Aaltosen vielä opiskellessa entistä suurempi asuntolaina oli mahdoton.

Asuinympäristön merkitys asukkaita pois työntävänä voimana näkyy pääkaupunkiseudulla. Jotkin alueet ovat alkaneet asukkaiden silmissä rapistua ja joidenkin asukkaiden sosiaaliset ongelmat kärjistyä niin, että osa väestä muuttaa pois. Tämä ilmenee tuoreesta tutkimuksesta.

Suomessa on ensi kertaa tutkittu laajasti syitä pääkaupunkiseudun ihmisten haluun vaihtaa asuinaluetta. Muuttovirroista kertova artikkeli ilmestyy perjantaina Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä. Sen ovat tehneet kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara sekä kaupunkitutkijat Katja Vilkama ja Hanna Dhalmann.

Kurjistuvat alueet ovat tutkimuksen mukaan pääosin seudun itä- ja koillisosissa sekä radanvarsien lähiövyöhykkeillä. Samat alueet erottuvat myös keskimääräistä heikommin pärjääviksi: väestö on muita pienituloisempaa, vähemmän koulutettua ja työllistyy heikommin.

Alueet ovat keskimääräistä kerrostalo- ja vuokra-asuntovaltaisempia. Niillä asuu keskivertoa enemmän maahanmuuttajia.

Sirviön perhe muutti vuonna 2010 Helsingin Alppikylään Malmilta, kun kaksostytöt Ronja, 4, ja Inari, 4, olivat syntyneet.

"Halusimme pysyä tällä suunnalla, mutta Malmin asemanseutu hirvitti. Se oli minusta turvaton", kuvaa äiti Minna Sirviö.

Malmin arjessa Sirviö kertoo törmänneensä huumekauppaan, ja aseman ohi kulkiessa näki liian usein poliisin työssään. Asemaa ei voinut välttää, koska palvelut olivat sen ympärillä.

"Kävi rankaksi, kun kauppareissulla näki päihtyneitä äitejä ja isiä pienten lastensa kanssa. Tuli mieleen, että jossain vaiheessa omat tytöt näkevät, kun kaveri tulee päihtyneen äitinsä kanssa vastaan", nuoriso-ohjaajana työskentelevä Sirviö miettii.

Tutkimuksen mukaan ympäristön sosiaalisten ongelmien ohella maahanmuuttajien määrä on pois lähteville yleinen syy vaihtaa maahanmuuttovaltainen alue toiseen asuinalueeseen. Maahanmuuttajavaltaisiksi nimettiin alueet, joiden asukkaista vähintään 11 prosenttia on maahanmuuttajia.

Yli viidennes maahanmuuttajakeskittymistä muuttaneista kertoi muuttosyyn olevan halu päästä toiselle asuinalueelle. Muilta alueilta muuttaneiden luku on kahdeksan prosenttia.

Liki joka viides maahanmuuttajakeskittymistä muuttaneista kertoi, ettei pidä aiemmasta asuinalueesta.

Muilta alueilta muuttaneissa osuus on kuusi prosenttia. Näillä alueilla muutto johtuu ennen kaikkea siitä, ettei ole sopivaa asuntoa, liikenneyhteydet ovat huonoja ja puistoja liian vähän.

Vantaan Hakunila on yksi seudun maahanmuuttajavaltaisimmista alueista. Siellä asui liki kolme vuosikymmentä myyntipäällikkö Johanna Hokkanen.

"Hakunilan ongelmat ovat päihteiden käytössä, eivät maahanmuuttajissa. On työttömiä ja sosiaalisia ongelmia, vaikka suurin osa onkin tavallista väkeä", Hokkanen sanoo.

Vuosi sitten Hokkanen muutti omistusasuntoon rakenteilla olevaan Leinelään. Hän kyllästyi menoon Hakunilan ostarilla: se oli "rähjäinen ja tympeä, ja jengi roikkui tupakalla pubien edessä". Leinelä on rauhallinen – välillä palvelut tuntuvat olevan vähän liiankin kaukana.

Hokkasen asunnon osti srilankalainen perhe. Naapuriasunto oli mennyt turkkilaisperheelle ja edellinen asuntokauppa oli virolaisen perheen kanssa.

"Onko niin, että maahanmuuttajat kansoittavat vanhat lähiöt? Ei siitä minusta ole ollut vahinkoa Hakunilalle."

Kokemukset ja mielikuvat alueiden tulevaisuudesta voivat tutkijoiden mukaan ohjata muuttoa jopa enemmän kuin se, mitä asuinalueilla todella tapahtuu.

Vilkkaana jatkuva maahanmuutto on tutkimuksen mukaan nopeuttanut alueiden eriytymistä. Valikoiva muutto on myös syventämässä asuinalueiden eroja.

Leimojen iskostuminen joihinkin alueisiin närästää Johanna Hokkasta.

"Hakunila on nukkumalähiö. Välillä ei parvekkeelta katsoessa liikkunut ulkona ketään. Mietin, että tämäkö on hurja Hakunila."

Nuorten perheiden pitäisi Johanna Hokkasen mukaan tarttua vanhoihin lähiöihin ja kansoittaa ne.

"Heillä olisi varaa muita alueita edullisempiin asuntoihin. Sillä tavalla mainekin muuttuisi."
http://www.hs.fi/kaupunki/Sosiaaliset+ongelmat+ajavat+v%C3%A4ke%C3%A4+karkuun+l%C3%A4hi%C3%B6ist%C3%A4/a1382595359202
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 425
 • Liked: 14259
jutussa mainittu Yhteiskuntapolitiikkalehden juttu
"Kantaväestön pakoa? Miksi maahanmuuttajakeskittymistä muutetaan pois?"
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201310236845
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 552
 • Liked: 2166
Itsekin Malmilla 7v asuneena ja siellä nykyisin joskus harvakseltaa käyvänän, niin täytyy todeta aseman seudun olevan uskomattoman rauhallinen. Mamumäärä on noussut huomattavasti vuosituhannen alusta jolloin itse muutin sinne. Ainahan siellä on nistit ja denat viihtyneet ja toki Malmin "kreikkaleisat". Perjantai-iltana ala-Malmin torin ohi ei kyllä mielellään kulje.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 980
 • Liked: 10558
Nuorten perheiden pitäisi Johanna Hokkasen mukaan tarttua vanhoihin lähiöihin ja kansoittaa ne.

"Heillä olisi varaa muita alueita edullisempiin asuntoihin. Sillä tavalla mainekin muuttuisi."
http://www.hs.fi/kaupunki/Sosiaaliset+ongelmat+ajavat+v%C3%A4ke%C3%A4+karkuun+l%C3%A4hi%C3%B6ist%C3%A4/a1382595359202
[/quote]

Sanoo tyyppi, joka itse muuttaa Hakunilasta Leinelään.  Muiden ("nuorten") pitäisi mennä parantamaan lähiöiden mainetta.

No, onhan niitä RKP:läisiäkin, jotka paheksuvat vanhempia , jotka vieroksuvat kouluja, joissa mamuja on yli 40%.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 511
 • Liked: 2086
Eikös niiden skinien kerhohuone jossa ne juopottelee,soittaa häiritsevästi musiikkia ja grillaa makkaraa ole ihan tossa alppikylän vieressä?.Oikeasti itse en mielellään tonne muuttaisi vanhana helsinkiläisenä koska siinä on vielä jakomäki vieressä ja se on yksi helsingin mamulähiöistä nykyään ja yksi ainoita lähiöitä jonka uimahallissa on oma vuoro mustakaavuille.. :D
« Viimeksi muokattu: 25.10.2013, 08:08:46 kirjoittanut Melbac »

sense

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 784
 • Liked: 1385
Tästä ilmiöstä on varoiteltu pitkään tälläkin palstalla (vaikkakin jutun syyttävä sormi osoitti suomalaisia puliukkoja).

Liian suuri ja liian etninen maahanmuutto johtaa maailmalla jo tuttuun white flight -ilmiöön. Nyt tätä tapahtuu siis jo Suomessakin. Ajamme aivan samoja raiteita kuin muutkin paljon etnisiä maahanmuuttajia ottaneet maat kuten Ruotsi, Saksa tai Ranska ja seuraukset tulevat myös olemaan samat. Tämän kehityksen seurauksena meilläkin on pian maahanmuuttajaslummeja terroristihautomoina, minne pelastuslaitoksella tai ambulanssilla ei ole asiaa ilman poliisisaattuetta.

Jutun juopottelevat vanhemmt tai narkkarit eivät uhkaa yhteiskuntajärjestystä, mutta terrorismi ja palavat lähiöt kylläkin. Kotimaisia terrorismioikeudenkäyntejä meillä onkin jo meneillään ja nyt sitten jopa Hyysäri myöntää, että slummiutumiskehitys on alkanut ja todellisuutta. Pian täällä palavat lähiötkin kuten Ruotsissa.

PS Näyttää siltä, että päätoimittajan vaihtuminen Hyysärissä on näkynyt lehden linjassa vaikka toki kovasti kivuliasta on yksittäisille toimittajille suostua katselemaan maailmaa kuten normaali ihminen, kuten tästäkin HS:n jutusta voi rivien välistä lukea

PPS Mitä muuten tulee näihin mokuänkyräpiireihin, niin he ovat jo ruvenneet valmistelemaan selustaansa nyt kun heidän ihannoimansa monikulttuurisuus alkaakin osoittutua yhteiskunnalliseksi painajaiseksi. Nyt nämä piirit piipittävät, että maahanmuuton ongelmista ei pitäisi julkisesti puhua, koska "tällaiset uhkien maalailut alkavat toteuttaa itse itseään". Eli nyt kun paska osuu tuulettimeen niin syy onki niiden, jotka koko ongelmasta ovat alusta alkaen varoitelleet.

Jotenkin tulee mieleen Stalinin Neuvostoliiton syyllisten hakaminen.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 980
 • Liked: 10558
PPS Mitä muuten tulee näihin mokuänkyräpiireihin, niin he ovat jo ruvenneet valmistelemaan selustaansa nyt kun heidän ihannoimansa monikulttuurisuus alkaakin osoittutua yhteiskunnalliseksi painajaiseksi. Nyt nämä piirit piipittävät, että maahanmuuton ongelmista ei pitäisi julkisesti puhua, koska "tällaiset uhkien maalailut alkavat toteuttaa itse itseään". Eli nyt kun paska osuu tuulettimeen niin syy onki niiden, jotka koko ongelmasta ovat alusta alkaen varoitelleet.

Yleinen mokuargumentti tähän asti on ollut "voimme oppia muiden tekemistä virheistä".  Kun paska iskee tuuettimeen, alkaa varmaan itseruoskinta ja tuhkanripottelu tyyliin "menetimme etsikkoaikamme".

Missään vaiheessa ei kukaan ole esittänyt konkreettista suunnitelmaa miten massamaahanmuuton yhteydessä voitaisiin välttää ghettoutuminen.  Luulenpa, ettei edes jälkiviisauttta ei tule löytymään asian tiimoilta, koska vapaassa yhteiskunnassa, jonne pääsee muuttamaankin kohtuullisen vapaasti, ei kerta kaikkiaan ole mitään tapoja estää ghettoutumiskehitys.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 151
 • Liked: 7967
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Sanoo tyyppi, joka itse muuttaa Hakunilasta Leinelään.  Muiden ("nuorten") pitäisi mennä parantamaan lähiöiden mainetta.

Johanna Hokkanen ilmeisesti tykkää ottaa lisää mamuja Suomeen, koska Suomessa on niin paljon vähemmän mamuja kuin Ruotsissa, joten mitään ruotsalaisten ongelmia ei ole meillä näköpiirissä vielä vähään aikaan.
Muut saavat sitten joskus siivota sotkut, kun Johanna perheineen on jo poistunut maasta.
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Ville Hämäläinen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 574
 • Liked: 1051
 • Perussuomalainen Vaasasta
Itselläni on ainakin sellainen impivaarageeni että en pysty tummaihoisen afrikkalaisen lähellä asumaan, toinen seikka
On itsesuojeluvaisto. Sellainen suomi millaiset päättäjät...eli rikollinen
« Viimeksi muokattu: 26.10.2013, 11:33:39 kirjoittanut Ant. »
Tunnustakaa pois, mamuhan se oli taas ja syy poliitikkojen

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 980
 • Liked: 10558

Mitä poismuuttamiseen tulee, niin sitä vastaan on turha kampanjoida. Niin kauan kuin tämä homma ei ole aivan täyttä neuvostoliittoa, muuttavat ihmiset pois rikollisuuden ja muun holtittomuuden tieltä.

Olisi muuten mukava saada lista siitä, missä helsinkiläiset kaupunginvaltuutetut ja kansanedustajat asuvat.  Miksei myös lista alueista, joilla Hesarin toimituksen työntekijät asuvat.

Hiukan minulla on sellainen kutina, ettei heitä mamulähiöissä kovin kummoisesti asusta.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 980
 • Liked: 10558
Nuorten perheiden pitäisi Johanna Hokkasen mukaan tarttua vanhoihin lähiöihin ja kansoittaa ne.

"Heillä olisi varaa muita alueita edullisempiin asuntoihin. Sillä tavalla mainekin muuttuisi."
http://www.hs.fi/kaupunki/Sosiaaliset+ongelmat+ajavat+v%C3%A4ke%C3%A4+karkuun+l%C3%A4hi%C3%B6ist%C3%A4/a1382595359202

Sanoo tyyppi, joka itse muuttaa Hakunilasta Leinelään.  Muiden ("nuorten") pitäisi mennä parantamaan lähiöiden mainetta.

No, onhan niitä RKP:läisiäkin, jotka paheksuvat vanhempia , jotka vieroksuvat kouluja, joissa mamuja on yli 40%.

Jep. Itse muutin pois lähiöstä noin 5 vuotta sitten. Aiemmin  erittäin hyvähenkisessä taloyhtiössä alkoi pesiä rikollisia, ja kuukausi muuttomme jälkeen tuli ensimmäinen mamu, tietysti kaupungin omistamaan vuokra-asuntoon. Vastikään siellä on kuulemma tapahtunut myös henkirikos. Yleensäkin kerrostaloon muuttajan kannattaa varmistua siitä, ettei yhtiössä ole ainuttakaan kaupungin huoneistoa, sillä niistä seuraa varmuudella ongelmia.

Älä vaan kanna huonoa omatuntoa.  Kyllä vihervasuritkin tekevät individualistisia ratkaisuja.

http://hommaforum.org/index.php/topic,38591.msg524999.html#msg524999

jahve

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 023
 • Liked: 424
Lainaus
Sosiaaliset ongelmat ajavat väkeä karkuun lähiöistä
Pääkaupunkiseudun asuinalueet saattavat eriytyä entisestään

25.10.2013 6:18  0 
Katja Kuokkanen
HELSINGIN SANOMATSamaa asiaa Hesari käsitteli v.2011

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseudulle+syntyy+maahanmuuttajien+keskittymi%C3%A4/1135265728043

" Kantaväestö on alkanut muuttaa pääkaupunkiseudulla pois alueilta, joilla asuu paljon maahanmuuttajia. Kehitys näkyy yksittäisissä kaupunginosissa selvänä vieraskielisten osuuden kasvuna. Esimerkiksi Espoon Suvelassa vieraskielisten osuus on kasvanut 7,6 prosentista 20,7 prosenttiin vuosina 2000–2009.

Tutkijat käyttävät ilmiöstä nimitystä "valkoisten pako". Kantaväestön määrä kutistuu poismuuton vuoksi, kun samalla maahanmuuttajien määrä ja osuus kasvavat syntyvyyden ja alueelle muuttamisen vuoksi. "


Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 980
 • Liked: 10558
Lainaus
Sosiaaliset ongelmat ajavat väkeä karkuun lähiöistä
Pääkaupunkiseudun asuinalueet saattavat eriytyä entisestään

25.10.2013 6:18  0 
Katja Kuokkanen
HELSINGIN SANOMATSamaa asiaa Hesari käsitteli v.2011

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseudulle+syntyy+maahanmuuttajien+keskittymi%C3%A4/1135265728043

" Kantaväestö on alkanut muuttaa pääkaupunkiseudulla pois alueilta, joilla asuu paljon maahanmuuttajia. Kehitys näkyy yksittäisissä kaupunginosissa selvänä vieraskielisten osuuden kasvuna. Esimerkiksi Espoon Suvelassa vieraskielisten osuus on kasvanut 7,6 prosentista 20,7 prosenttiin vuosina 2000–2009.

Tuo mamujen määrää yritetään Suvelassa myös piilotella, tai jopa selittää se eduksi:

http://hommaforum.org/index.php/topic,41355.msg688657.html#msg688657

Lainaus
Suvelassa sijaitsevan Keski-Espoon koulun oppilaista lähes puolet on ollut maahanmuuttajia. Mikä on maahanmuuttajien osuus alakoulun oppilaista?

"En halua sanoa sitä ääneen. Ei ole aina tarpeellista keskustella siitä, paljonko meillä on maahanmuuttajia", Pertamo toteaa.

Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ja kansainvälisyyteen.
« Viimeksi muokattu: 25.10.2013, 08:54:10 kirjoittanut Siili »

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 151
 • Liked: 7967
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
"Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ..."

Asuinaluettaan aikuisina valitessaan tietävät, mihin lähiöihin ei kannata muuttaa, vaikka halvalla pääsisi?
Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee... Talvi 21-22 ja virus huutaa jippiitä rokotuskattavuudesta huolimatta. Mutta onneksi helmikuussa 2022 koko painajainen on ohi, näin Sanna I Suuri on päättänyt. Kaikki pääsee hiihtolomille ja bilettämään, kiitos Sannamme!

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 980
 • Liked: 10558
"Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ..."

Asuinaluettaan aikuisina valitessaan tietävät, mihin lähiöihin ei kannata muuttaa, vaikka halvalla pääsisi?

Hintaeronkin fiksu ihminen osaa jyvittää lapsien koko alaikäisyyden ajalle.  Tonni pari lasta kohti vuodessa ei sitten tunnu niin kamalalta.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 511
 • Liked: 2086
"Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ..."

Asuinaluettaan aikuisina valitessaan tietävät, mihin lähiöihin ei kannata muuttaa, vaikka halvalla pääsisi?
heh,tarkoittaako toi "valtava etumatka" sitä etteivät mene enää toista kertaa samaan retkuun eli muuta alueelle jossa noita on liikaa? :D

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 002
 • Liked: 63098
 • Takaisinviskaaja
"En halua sanoa sitä ääneen. Ei ole aina tarpeellista keskustella siitä, paljonko meillä on maahanmuuttajia", Pertamo toteaa.

En halua sanoa sitä ääneen. Tähän kiteytyy aika hyvin suvaitsevainen ajattelu.

"En halua sanoa sitä ääneen." Niinpä. Ja kerta kiellon päälle:

"En halua sanoa sitä ääneen."
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38004
Nuorten perheiden pitäisi Johanna Hokkasen mukaan tarttua vanhoihin lähiöihin ja kansoittaa ne.

"Heillä olisi varaa muita alueita edullisempiin asuntoihin. Sillä tavalla mainekin muuttuisi."
http://www.hs.fi/kaupunki/Sosiaaliset+ongelmat+ajavat+v%C3%A4ke%C3%A4+karkuun+l%C3%A4hi%C3%B6ist%C3%A4/a1382595359202

Sanoo tyyppi, joka itse muuttaa Hakunilasta Leinelään.  Muiden ("nuorten") pitäisi mennä parantamaan lähiöiden mainetta.

No, onhan niitä RKP:läisiäkin, jotka paheksuvat vanhempia , jotka vieroksuvat kouluja, joissa mamuja on yli 40%.
[/quote]

Samaan aikaan he paheksuvat ajatusta siitä, että heidän ruotsinkieliset lapsensa joutuisivat koulussaan mihinkään tekemisiin suomenkielisten kanssa.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 002
 • Liked: 63098
 • Takaisinviskaaja
Lainaus
"... valtava etulyöntiasema..."

Tämän hän sitten haluaa sanoa ääneen.

Todellisuutta kuvaavia numeroita ei haluta sanoa ääneen.  Mutta törkeitä valeita sen sijaan halutaan sanoa ääneen.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

Late

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 700
 • Liked: 513
Lainaus
"... valtava etulyöntiasema..."

Tämän hän sitten haluaa sanoa ääneen.

Aika kumma ettei tuossa uudessa SVT:n Uppdrag Granskning -ohjelmassa Rosengård-koulun rehtori tai opettaja vedonnut siihen että oppilailla olisi "valtava etulyöntiasema" muiden koulujen oppilaisiin nähden monikulttuurielämysten takia.

Tähän saattoi tosin vaikuttaa se että ohjelman mukaan peruskoulun 2012 päättäneistä pojista kolmella (3) prosentilla oli hyväksytyt arvosanat kaikista aineista ja olivat näin lukiokelpoisia.

Osataan monikulttuuria muttei mitään muuta.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 346
 • Liked: 32151
Aika metkaa tuo miten paskalähiöistä poismuuttavat syyllistetään siiltä että pahentavat lähiötä toimellaa, siis muuttamalla pois. Mikä vika siinä on jos ei halua asua kovin rikastuneessa ympäristössä. Koskahan tuo mamulähiöstä poismuutto kriminalisoidaan sillä siinähän on rasistinen motiivi tai ainakin piilorasistinen.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 442
 • Liked: 5442
Aika metkaa tuo miten paskalähiöistä poismuuttavat syyllistetään siiltä että pahentavat lähiötä toimellaa, siis muuttamalla pois. Mikä vika siinä on jos ei halua asua kovin rikastuneessa ympäristössä. Koskahan tuo mamulähiöstä poismuutto kriminalisoidaan sillä siinähän on rasistinen motiivi tai ainakin piilorasistinen.

Muutto pois mamughetosta on isku märällä rätillä naamaan monikulttuuriutopisteja eli ns. suvaitsevaisia. Heidän maailmankuvansa tilttaa joka kerta, kun tavallinen kansalainen äänestää jaloillaan ja hylkää tuon värisevän ihanneympäristön, jota suvaitsevaisto niin kovasti ihailee mutta jossa se ei itse asu.

Koska mamughettojen epäviihtyvyyteen ja turvattomuuteen eivät voi olla syypäitä mamut, rikkautta säteilevät kultamunat, on syyllisen pakko olla kytkintä nostava tavallinen kansalainen. Hän on luopio, joka pilaa utopian utupilviin piirretyn kuvan tuomalla siihen ikävästi mukaan tosielämän maun. Siksi suvaitsevaisto käy sähisten ja myrkkyä sylkien tällaisen kansalaisen kimppuun.

Ooppiumiluolassa makoileva ei siedä sitä, että piippu viedään pois.

sozaburo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 106
 • Liked: 38
Jutun juopottelevat vanhemmt tai narkkarit eivät uhkaa yhteiskuntajärjestystä, mutta terrorismi ja palavat lähiöt kylläkin.

Terrori-iskuja ja palavia lähiötä en ole vielä kohdannut. Juoppoja, narkkeja ja muita torakoita senkin edestä. Jutussa mainittu Malmi on muuttunut vuosi vuodelta vastenmielisemmäksi paikaksi, ja syynä pääasiallisesti juopot, narkit ja mannet.

Juopot ja narkit ovat ongelma, joka ei häviä mihinkään vaikka mamu tekisi ihan mitä tahansa. Täällä jaksetaan jostain syystä aina puolustella näitä alkoholissa marinoituja paskaläjiä.

edit. olen siis asunut Malmilla ja sen lähiympäristössä, ja joudun valitettavasti edelleen kulkemaan Malmin kautta töihin.
Kultainen vasikka, jonka ympärillä tanssitaan, on rihkamapuoti nimeltä Nokia, joka ei, sen jälkeen kun kumisaappaiden tekijät siitä erosivat, ole valmistanut eikä myynyt yhtään rakkinetta, joka ei olisi sekä tylsämielinen että vahingollinen.
-Pentti Linkola

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 845
 • Liked: 6096
 • Järkioikeistolainen
Kotoperäiset juopot ja narkkarit ovat ongelma, mutta ne eivät ole maahanmuutto- tai monikulttuurisuusongelma. Kun keskustellaan maahanmuutosta ja monikultturisuudesta johtuvista ongelmista, eivät juopot ja narkkarit kuulu mamumokuongelmiin.

Minä en ainakaan vähättele sitäkään ongelma, mutta se on toinen asia. Kiusallinen ja vakavakin, mutta ei tosiaan yhteiskuntarauhaa uhkaava.

Lainaus
"Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ..."

Miten se ilmenee? Menestyvätkö monikulttuurikouluja käyneet oppilaat myöhemmin jollain mittarilla paremmin kuin monokulttuurikoulujen oppilaat? Jos menestyvät, niin mikä se mittari on? Vai onko kyseessä taas sellainen määrittelemätön, henkinen "rikkaus"?

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 978
 • Liked: 6136
Lainaus
"Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ..."

Miten se ilmenee?

He ehtivät lyödä ensin.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5199
Lainaus
"Hän korostaa, että tutkijoiden mukaan heidän kaltaistensa koulujen oppilailla on valtava etulyöntiasema, kun he ovat jo oppineet monikulttuurisuuteen ..."

Miten se ilmenee? Menestyvätkö monikulttuurikouluja käyneet oppilaat myöhemmin jollain mittarilla paremmin kuin monokulttuurikoulujen oppilaat? Jos menestyvät, niin mikä se mittari on?

Nimenomaan. Missä se valtava etulyöntiasema näkyy? Mun mielestä maahanmuuton mahdollisia etuja on, että meille tulee tietoa ja tekijöitä, joiden avulla maahan saadaan lisää hyvinvointia ja puhdasta rahnaa.
Ja toisaalta sellaisia asioita toisista kulttuureista, jotka aidosti rikastavat Suomea. Tällaisia voi olla vaikka erilaiset ruoat ja juomat, keski-eurooppalaiset juomatavat tms. Jos heitetään vain pöytään sana "monikulttuurisuus", se pitää sisällään monia vaikutteita, joista on tosi paha mennä väittämään niiden olevan edullisia Suomelle.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

sozaburo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 106
 • Liked: 38
Kotoperäiset juopot ja narkkarit ovat ongelma, mutta ne eivät ole maahanmuutto- tai monikulttuurisuusongelma. Kun keskustellaan maahanmuutosta ja monikultturisuudesta johtuvista ongelmista, eivät juopot ja narkkarit kuulu mamumokuongelmiin.

HS:n jutussa myös juopot, narkit ja muut tylsämieliset öyhöttäjät olivat syynä ihmisten siirtymiseen asuinalueelta toiselle. Eli alueiden slummiutumien ei johdu pelkästään monikulttuurisuudesta ja maahanmuutosta.
Kultainen vasikka, jonka ympärillä tanssitaan, on rihkamapuoti nimeltä Nokia, joka ei, sen jälkeen kun kumisaappaiden tekijät siitä erosivat, ole valmistanut eikä myynyt yhtään rakkinetta, joka ei olisi sekä tylsämielinen että vahingollinen.
-Pentti Linkola

Eugen235

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 938
 • Liked: 639

Helsinki on yhteiskuntatieteellinen tai rotubiologinen ihme.

Miten on mahdollista ettei White Flight ole vieläkään käynnistynyt kunnolla vaikka tää paikka on hell hole?

Olen itse huolehtinut että perheeni asuu paikassa missä ei ole lähelläkään sosiaalista asumista (ei ole muuten helppoa eikä halpaa), mutta SILTI verinen huumeneula huilaa meidänkin rapun edessä.

Ja asuntolaa nousee ja palveluita ajetaan alas kauheella voimalla.

tyhmä - tyhmempi - suomalainen veronmaksaja

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 845
 • Liked: 6096
 • Järkioikeistolainen
Kotoperäiset juopot ja narkkarit ovat ongelma, mutta ne eivät ole maahanmuutto- tai monikulttuurisuusongelma. Kun keskustellaan maahanmuutosta ja monikultturisuudesta johtuvista ongelmista, eivät juopot ja narkkarit kuulu mamumokuongelmiin.

HS:n jutussa myös juopot, narkit ja muut tylsämieliset öyhöttäjät olivat syynä ihmisten siirtymiseen asuinalueelta toiselle.

No ei kai kukaan ole tätä kiistänytkään?

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 845
 • Liked: 6096
 • Järkioikeistolainen
Täällä jaksetaan jostain syystä aina puolustella näitä alkoholissa marinoituja paskaläjiä.

Kuka niitä on puolustellut? Missä? Milloin?

Tagit: