Kirjoittaja Aihe: Ulkomaan uutisosion kirjoitusohje  (Luettu 46525 kertaa)

Miniluv

  • Global Moderator
  • Jäsen^^^
  • *****
  • Viestejä: 32 710
  • Liked: 15502
  • 100% kaafir, 100% goy
Ulkomaan uutisosion kirjoitusohje
« : 11.11.2013, 17:52:25 »
* Uutisten tulee liittyä aiheisiin maahanmuutto ja monikulttuurisuus.

* Kirjoita asiaa ja asiallisesti. Tämä ei ole Peräkammari. Sisällöttömiä one-linereita karsitaan tarpeen mukaan. Jos vastaat trollille, viestisi voidaan karsia ketjua siistittäessä.

* Yksi ketju per uutinen. Katso, onko joku avannut samasta aiheesta äskettäin ketjua. Jos on, jatka siellä. Muutamista aiheista on kokoelmaketjut, esim. Pieniä rikosuutisia Suomesta. Katso kokoelmaketjujen listaa lopusta.

* Heti otsikon alkuun tapahtumapäivämäärä muodossa VVVV-KK-PP sekä ytimekäs kuvaus tapahtuneesta. Alkuperäinen otsikko ei valitettavasti aina sellaisenaan ole paras mahdollinen. Jos tapaus on ulkomailta, tapahtumamaan on selvittävä ilman arvailua jo otsikosta.

* Päivä ja kuukausi kirjoitetaan nollat mukana (vuoden 2009 aprillipäivä on 2009-04-01, ei 2009-4-1) ja välilyönti heti päivämäärän perään. Näin viestit asettuvat tarvittaessa aikajärjestykseen.

Jos otsikkorivi ei tunnu riittävän, lyhennä lähteen nimeä tai jätä se pois. IL on Iltalehti, IS on Ilta-Sanomat. Käytä järkevää lyhennettä: HS on Helsingin, ei Hollolan Sanomat.

Edit: lehden nimi ei useimmiten ole tärkeä, koska muutkin lehdet voivat kertoa samasta asiasta.

EI NÄIN: 2009-4-1 Aikakaus-Lehti: Kohuimaami haastattelussa

KORJAAMISEN VARAA, KOSKA ASIA EI KÄY SELVILLE: 2009-04-01: Aikakaus-Lehti: Kohuimaami haastattelussa

VAAN NÄIN (asia tulee selvästi esille): 2009-04-01 Imaami Omani: saavatko vanhukset mennä naimisiin?

* Lainaa kappale tai pari, joista käy asia hyvin ilmi. Oheen asianmukainen linkitys alkuperäiseen. Varsinkin  mobiilikäyttäjät arvostavat sellaista siteerausta, josta oleellinen selviää linkkiä avaamatta. Jos kirjoitat uutisen sisällön omin sanoin, älä käytä Homma-slangia tai muuta sellaista tyyliä, jota alkuperäislähteessä ei ole.

* Jos uutisesi ei ole suomeksi tai englanniksi, vähintäänkin sen oleellisten ydinkohtien kääntäminen on tarpeen.

* Muista tekijänoikeudet (linkki, toinen linkki). Muiden tuottamia tekstejä ei saa lainata miten tahansa. Lisää tekijänoikeusasiaa täällä.

* Videolinkeissä: liitä ehdottomasti mukaan kuvaus siitä, mitä linkin takaa on odotettavissa.

* Älä käytä Tinyurl-linkkejä. Lukijaa auttaa, jos klikkaamatta mitään näkee, minne linkki osoittaa.

* Kuvien suoraa lisäämistä uutisiin tai kommentteihin kannattaa harkita tarkkaan ja tehdä niin vain silloin, jos kuva liittyy tiukasti uutisen tapahtumiin. Muista tässäkin copyright ja lähteen mainitseminen. Kevennyksiä varten on Hauskat kuvat-ketju. Lisäys 27.8.2010: Kuvan laittaminen on oikein hyvä keino saada moden huomio kiinnitettyä viestiin.

* Jos laitat lainatun quote-tagien sisään (tulee siniseen laatikkoon), se erottuu selvemmin omista kommneteistasi. (edit 10.3.2010)

* Iik, onpa paljon ohjeita! Ei hätää, katso mallia aikaisemmista Uutisalueen viesteistä.

* Missä uutiseni on?/Miksi uutiseni poistettiin? 1) Mene omaan profiiliisi ja katso kohdasta ”Näytä viimeisimmät viestit tältä käyttäjältä.” Jos viestiäsi on siirretty toiselle alueelle tai se on yhdistetty toiseen ketjuun, löydät sen uuden paikan täältä.  2) Viestisi löytyy edelleen aikajärjestyksessä samalta paikalta forumin ylälaidan Viimeisimmät-listauksesta, jos sitä ei ole poistettu.

* Miksi uutiseni päätyi Tupaan/Peräkammariin? Yleisin syy on, että se ei koskenut monikulttuuria tai maahanmuuttoa. Peräkammarissa sana on kaikista vapain ja sinne siirtäminen ei sinällään tarkoita mitään virallista tuomiota.

* Uutisessani on merkintä ’Edited by Miniluv’ -- mitä on tapahtunut? Useimmiten otsikon korjaus tai uutissitaatin lisääminen viestiin. Tämä on niin yleistä, että siitä ei jätetä erillistä huomautusta. Muunlaiset muutokset näkyvät modevärillä tai huomautuksena lopussa. Lisäys 3.8.2009: Typon tai tagin (lihavoinnit, quotet jne.) korjauksesta en jätä erillistä merkintää.

Ketään ei kiusata pikkuvirheen takia :) Have a nice day.


MAINOSVIESTIEN JÄTTÄMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY!

« Viimeksi muokattu: 04.10.2019, 16:16:56 kirjoittanut Pullervo »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Tagit: