UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Merirosvouutiset (yhdistetty)  (Luettu 288472 kertaa)

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 093
 • Liked: 2236
 • Je suis Charlie
Vs: Merirosvouutiset (yhdistetty)
« Vastaus #1350 : 22.02.2018, 00:21:19 »
Öljyn kaataminen mereen on ympäristörikos, Suomen vesillä tuosta joutuisi tilille. Myös merirosvojen pahoinpitelystä saisi tuomion.

Suomen vesillä saattaisi tulla tuomio myös niille hölmöille, jotka ammuskelevat rahtilaivoja tuliaseilla. Paino sanalla saattaisi.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3605 Lakialoite seksuaalirikollisten karkoittamisesta

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 755
 • Liked: 40696
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Merirosvouutiset (yhdistetty)
« Vastaus #1351 : 11.04.2018, 23:12:07 »
Saksassa ei kyetä karkottamaan edes vankeustuomion saaneita somppupiraatteja.

https://www.kansalainen.fi/hampuri-tuomiosta-huolimatta-somalimerirosvot-vapaana/ (11.4.2018)

Lainaus
Hampuri: Tuomiosta huolimatta somalimerirosvot vapaana

Somalimerirosvot kaappasivat pääsiäismaanantaina 2010 saksalaisen rahtilaivan Somalian rannikolla. Tästä teosta Hampurin maakuntaoikeus tuomitsi vuonna 2012 yksitoista somalimerirosvoa. Viisi ja puoli vuotta myöhemmin karkotuspäätöksestä huolimatta osa somalimerirosvoista elää edelleenkin Hampurissa vapaina miehinä.

Kaappaus alkoi vuoden 2010 pääsiäismaanantaina aamupäivällä. Hampurilainen rahtilaiva ”Taipan” oli matkalla Somalian rannikolla, kun kapteeni huomasi nopeasti lähestyvän moottoriveneen tutkassaan. Pian heille selvisi, että piraatit olivat huomanneet heidän laivansa.

Edes laivan 156-metrisen laidan ympärille kiedottu nato-lanka ei estänyt piraatteja pääsemästä laivaan. Kapteeni soitti varustamoon Hampuriin, joka hälytti EU-merivartioston ”Atalanta”-aluksen apuun.

(...)

Hampurin maakuntaoikeuden prosessi

Vangitut somalimerirosvot toimitetaan Hollantiin, josta heidät luovutetaan Saksaan. Oikeudenkäynnit ovat Hampurissa. Tämä on ensimmäinen kerta 400 vuoteen, kun Pohjois-Saksassa käydään oikeutta merirosvoja vastaan.

Vuonna 2012 tuomiot valmistuvat ja tekijät saavat kahdesta seitsemään vuotta ehdotonta merirosvouksesta ja kiristysmielessä toteutetusta vapauden riistosta. Jo tutkintavankeusaikana käsitellään ensimmäistä karkotusta. Eräs tekijöistä vastustaa pakkopalautusta oikeuden edessä, koska pelkää henkensä puolesta. – Somalia on helvetti, mies kertoo oikeudelle ja vaati turvapaikkaa.

Viisi piraattia elää vapaana Hampurissa

Piraateista viisi on matkustanut vapaaehtoisesti takaisin Somaliaan ja yksi Ruotsiin, ja loput viisi elävät edelleenkin Hampurissa vapaina miehinä. Pakkopalautukset eivät ole Hampurin senaatin mukaan mahdollisia.

Kaikilla piraateilla on lainvoimaiset karkotuspäätökset, joista on valitettu, mutta valituksia ei ole vielä käsitelty. Kaksi piraateista on hakenut Saksalta oleskelulupaa, joka perustuu olemassa oleviin perhesiteisiin maassa. Viidennen somalin karkotuspäätös on lainvoimainen, mutta sitä ei ole viety loppuun.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Tagit: