UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1  (Luettu 619382 kertaa)

JiiMu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 419
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2610 : 08.03.2020, 20:28:19 »
Parasta tuossa Turkki casessa on että sieltä palaavia ei testata koska siellä ei ole raportoitu koronaa. Turistilla ei siis voi olla tautia. Pohjois-Suomen hiihtoloma loppuu tänään, ilmasilta tuo turisteja kotiin. Huomenna töihin ja kouluun.
Älä jahtaa miestä jolla on kivääri, voi olla että saat hänet kiinni

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 102
 • Liked: 4525
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2611 : 08.03.2020, 20:30:28 »
Helmikuussa THL:n Mikä Salminen oli niin pihalla tilanteesta että hän sanoi, että Euroopassa juuri kukaan ei tule kuolemaan koronaan. Valtio ei tehnyt mitään toimenpiteitä. Epidemia-alueilta matkustaville olisi hyvin voitu asettaa karanteeni, heitä ei ollut ihan tolkuttomia määriä.

Nyt THL toteaa että pidä olla naiivi,  muuallakin kuin Italiassa voi olla paha tilanne. Ja toteaa myös että jokainen on oman matkustamisensa asiantuntija, arvioi riskit ja onko pakko mennä.

Siis tämä laitos ulkoistaa vastuun riskin arvioinnista matkustajalle. Samaan aikaan kun massiivisesti uutisoidaan että ei tämä flunssaa kummempi ole. Toimet on melkein kuin turvallinen oulu hankkeessa, missä raiskauksia vähennetään tanssivideolla.

Marin on tänään kirjoittanut blogin muiden pohjoismaisten pääministerien kanssa miten tärkeää on tasa-arvo. Siis omaa kansaa uhkaa katastrofaalinen virus ja pääministeri puuhastelee tasa-arvopaperin kanssa. En tahdo uskoa tätä todeksi.

Taffu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 707
 • Liked: 1219
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2612 : 08.03.2020, 20:37:13 »
Tässä ei ole vielä kunnolla toipunut kausiflunssastakaan, ja korona kuikuilee jo nurkan takana. Teen sen verran liikkuvaa työtä Pirkanmaan alueella, että eiköhän tuo ole vain ajan kysymys kun taudin saa. Olen lukenut, että tautiin menehtymisen mahdollisuus on samaa luokkaa kuin sikainfluenssassa, tiedä sitten pitääkö tämä paikkansa. Sikainfluenssa sairastettu, karmea sairaus, en suosittele kenellekään, mutta siitäkin selvittiin. Mietityttää hieman onkohan sillä vaikutusta että paheena on varsin pitkäaikainen tupakointi, jonka johdosta keuhkot nyt ovat mitä ovat. Mahdankohan olla jonkin sortin riskiryhmän tapaus vai en?

Itsekkin tupakoivana pohdiskelen, että olikohan tämä nyt tässä.
Jos oli niin tulevaisuuden maailma on hivenen raittiimpi, joten positiivista kehitystä on nähtävissä.

Wuhanin alueen tilanne pitemmän päälle on varsin mielenkiintoinen.
Jos kuvitellaan pääministerimme ilmoittaman totuuden olevan totuutta, niin Wuhanissa vasta 1/1.000 ihmisistä on sairastanut.
99,9% ihmisistä odottelee tartuntaa.
Wuhan aiotaan ajaa takaisin toimintaan toukokuussa, mutta ehkä viisaasti on jätetty mainitsematta minkä vuoden toukokuussa.

Koronavirus epidemia ei ole ohi muutamassa viikossa, joten jos nyt jää 99,9% ihmisistä sairastumatta, kuten hallituksemme väittää, niin he väistämättä sairastuvat myöhemmin.
Jos 0,1% sairastumisia aiheuttaa nykyisen kaltaisen tilanteen, niin minkähänlaisen tilanteen seuraava 0,1% aiheuttaa ??

Minkähänlaisia ihmisiä hallituksessamme on ??
Onko sosiopaatti kohtuullinen nimitys vai vähättelyä ?
Toivoisin foorumin ammattilaisten avautuvan tämä asian suhteen, sillä ei ole aivan samantekevää mikäli maata johdetaan mielipuolisesti, tästä on käsittääkseni jopa historiallisia esimerkkejä.

 @ämpee ja @Aivopesemätön, nyt vielä ehtii lopettaa tuon paheen :) Hengitystieinfektioissa tupakka on kyllä yksi huonoimmista lähtökohdista..

RiP

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 351
 • Liked: 1284
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2613 : 08.03.2020, 20:42:32 »
Keskutelin Italialaisen ystäväni kanssa, hän asuu Pavia nimisessä kaupungissa pohjois-Italiassa. Kaupungissa on noin 70.000 asukasta. Kaupungissa on annettu matkuskielto aina 3.4.2020 asti. Hän kertoi, että Italiassa on 6000 sairastunutta ja 650 koranavirukseen kuollutta. Vakava tilanne on ja Suomenkin tartunnat ovat pääasiassa tulleet pohjois-Italiasta.

Vakavaa on.
RiP: "Turha täällä on kenenkään ruveta lainavartalossaan hillumaan."

"Jos maa ei tule toimeen ilman vierasmaalaisia työntekijöitä, maa on epäonnistunut."

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 651
 • Liked: 27546
 • Kohta lähtee kuulkaa rekat liikkeelle
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2614 : 08.03.2020, 20:43:03 »
Kansanterveydellisten seikkojen ohella on hyvä pitää keskustelun alla koronaepidemian/-pandemian vaikutukset yritysten toimitusketjuihin, myyntiin, vientiin, tuontiin, kannattavuuteen, rahoituksen saamiseen ja näiden kautta koko kansantalouteen. Maailman toiseksi suurin talous Kiina on yskähdellyt koronan kourissa yli kaksi kuukautta. Vaikka pahin siellä olisi jo ohi, yhteiskunnan ja talouden toipuminen tulee ottamaan aikansa. Vaikutukset heijastuvat sekä niihin muun maailman toimitusketjuihin, joihin tuotetaan Kiinassa hyödykkeitä, että yrityksiin, joille Kiina on tärkeä vientimarkkina. Myös palvelualat (mm. matkailu) ottavat osumaa koronan vuoksi. Kiinan ohella koronakorahteluita on alkanut kuulua muistakin talouksista (Etelä-Korea, Japani, USA, GB, Ranska, Saksa, jne.), vaikka itse tautitilanne niissä on toistaiseksi tolkullinen.

Globaali laskusuhdanne tai jopa talouslama viruksen vuoksi ei ole poissuljettua. Suomen valtiontalous ei ole kummoisessa kunnossa; puskuri shokkitilanteisiin on heikko (syitä käsitellään tämän foorumin ketjuissa kosolti). Mitä on esimerkiksi Kulmunin Katrilla & co. keinovalikoimassa, jos suomalaisia yrityksiä alkaa laajemmin ajautua toimitusketjukatkosten, liikevaihdon laskun ja rahoitusvaikeuksien vuoksi ongelmiin; edelleen lomautuksiin, ehkä irtisanomisiin ja konkursseihin? Mikä on valtion kirstunhoitajan viesti nyt esim. pk-yrityksille, joilla toiminnan ja rahoitusaseman joustavuus poikkeustilanteissa on vähäisempää? Miten ylipäänsä ollaan varauduttu siihen, että bkt kääntyy laskuun ja työttömien määrä nousuun?

Näihin kysymyksiin ollee olemassa näkökantoja ja vastauksia, vaikka niitä ei vielä olekaan juuri kuultu. Onhan meillä hallituksessa nuoria, energisiä ja päteviä ministereitä sekä laaja ja ansioitunut avustajakaarti.
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa totaalisesti. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

wannabe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 490
 • Liked: 261
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2615 : 08.03.2020, 20:44:34 »
Italiasta palannut suomalaisnainen kärsii rajuista oireista: ”Sairaaloissa ei ole haluttu tehdä koronavirustestiä”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c38ea4fa-8b64-4ed5-ae63-5a8480d0a007

Lainaus
[...]Etelä-Pohjanmaalla asuva nainen palasi reilun viikon Italian matkaltaan 26.2.

Suomeen hän saapui lennettyään Pisasta Müncheniin ja sieltä edelleen Helsinkiin. Nainen vietti ryhmälomalla aikaa muun muassa Pisan alueella sekä Elban saarella. Hän myös kohtasi paljon erilaisista oireista kärsiviä niin välilaskulla Münchenissä kuin Italiassa.

Lainaus
[...]Lentäessään Helsinkiin, oletti nainen terveydenhuoltohenkilökunnan olevan ottamassa vastaan ainakin mahdollisista oireista kärsiviä.

– Ketään ei kuitenkaan ollut vastassa. Ajattelen tämän johtuvan siitä, että kone tuli Saksasta eikä Italiasta.

– Koska ketään ei ollut vastassa, päätin lähteä ajamaan suoraan kotiini Etelä-Pohjanmaalle. Oloni oli tuolloin varsin ikävä, kärsin päänsärystä, huonovointisuudesta, vilunväreistä ja myös yhä jatkuva kuiva yskä oli alkamassa.

Lainaus
[...]Koska olo oli heikko, päätti hän soittaa kotikuntansa terveyskeskukseen.

– Sain ohjeet pysyä kotona odottamassa heidän soittoaan. Kun se viimein tuli, sain kuulla etteivät he ota minua vastaan, koska ovat saaneet sellaiset ohjeet ylemmiltä tahoilta.

– Otin seuraavaksi yhteyttä Seinäjoen keskussairaalaan. Asia ei kuitenkaan edennyt mihinkään, he kertoivat, ettei minua testata koska en tullut Italiasta suoraan Lombardian alueelta.

Koska vointi oli huono, nainen kertoo soittaneensa seuraavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

– Siellä tilanteeni otettiin vakavasti ja kehotettiin pysymään kotona. He sanoivat kuitenkin, etteivät voi tehdä mitään, sillä kuulun Seinäjoen keskussairaalan alaisuuteen.[...]

loput linkin takaa
"En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

Ludicrous

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 194
 • Liked: 712
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2616 : 08.03.2020, 20:46:46 »
Toisin kuin monet tässä ketjussa, minä annan täyden synninpäästön Italiaan matkaajille. Vasta perjantaina THL:n infektiolääkäri vähätteli tautia hesarissa. Suomen kaltaisessa maassa tuon tasoiselta lähteeltä saatuun tietoon pitäisi voida luottaa (tiedetään; ei voi). Olen itsekin joskus kiireisinä vuosina lähtenyt pikaiselle lomalle melkoisesta uutispimennosta. Jos minua olisi tuolloin varoiteltu 1/1000 mahdollisuudesta sairastua uuteen influenssaa huomattavasti lievempään tautiin*, olisin kyllä silti lähtenyt.

En ole mikään lakimies, mutta minun maailmankuvaan hyvin sopisi kyseiselle lääkärille niin monta kuolemantuottamussyytettä, kun mitä Suomessa porukkaa tulee koronaan kupsahtamaan.

* tämä perustuu siis siihen mielikuvaan, minkä olisi saanut pelkän hesarin perjantaisen jutun perusteella, ei tarkkaan asiasisältöön.

Tuomionenkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 574
 • Liked: 3782
 • Äärivalkoinen etnonationalisti
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2617 : 08.03.2020, 20:51:27 »
Hallituksen suorittama tiedottaminen Suomen koronavirustilanteesta kronologisesti:

27.02.2020 Pääministeri Sanna Marin:

Lainaus
Epidemian leviämistä ja tartuntariskiä voidaan myös vähentää melko yksinkertaisin toimin. Viranomaiset suosittavat huolellista käsi- ja yskimishygieniaa pienentämään paitsi omaa, myös muiden tartuntariskiä
.

28.02.2020 Valtiovarainministeri Katri Kulmuni:

Lainaus
Katri Kulmunin lääke kansalaisten korona-pelkoon: ”Kun muistaa pestä kädet, on monelta turvassa”
.

06.03.2020 Hallintopäällikkö Pertti Rauhio:

Lainaus
Yritämme viimeiseen asti pitää yllä perustuslain mukaista parlamentaarista toimintaa
.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tilanteen kehittyminen, skenaario.

06.04.2020 ? Sisäministeri Maria Ohisalo:

Lainaus
Suomen sisäinen turvallisuus romahtanut, rajavalvonta sisä-ja ulkorajoilla joudutaan lopettamaan ja rajat tullaan
avaamaan kaikille pakolaisille, poliisi voimaton. Kansalaisia kielletään kuolemanrangaistuksen nojalla ryhtymästä itse mihinkään toimenpiteisiin.

06.05.2020 ? Tasavallan presidentti Sauli Niinistö:

Lainaus
Tiedote Suomen kansalaisille, hallinto ja puolustusvoimat romahtaneet. Venäjä ja pakolaislaumat valloittaneet Suomen. Kukaan ei voi teitä auttaa, pelastautukoon ken voi.« Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 20:55:28 kirjoittanut Tuomionenkeli »
AKS:n, Vihan veljien, Lapuan liikkeen, IKL:n ja Suojeluskuntien henkistä perintöä kunnioittaen.

Ei oikeutta maassa saa, Ken itse sit' ei hanki.

Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 834
 • Liked: 3144
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2618 : 08.03.2020, 21:02:11 »
Onko muuten tietoa, onko Turkissa esiintynyt koronaa? Jos, niin sieltähän se sitten vyöryy iranilaisten ja muiden siirtolaisten mukana Eurooppaan. Luulisi, ettei Turkkikaan mikään tauditon saareke ole.

Ei, Turkissa ei taatusti ole koronaa. Eikä helposti tule, sillä muutenhan Erdoğan ei voisi "kehottaa Kreikkaa avaamaan rajansa siirtolaisille ja päästämään nämä muualle Eurooppaan". Eurooppa, avaa rajasi ja ota Turkin puhtain mielin annetut puhtaat lahjat vastaan puhtaan ihmisyyden nimessä!

Jetsulleen. Kannattaa varautua siihen että vaeltelevat siirtolaismassat ja leirit sekä keräilykeskukset ovat todellisia virushautomoita. Varmasti on niitä ryhmiä joissa virusta ei lähtökohtaisesti esiinny, mutta sitten on iranilaisia ym. joilla sitä on ja jotka reissulla onnistuvat kyllä tartuttamaan virusta eteenpäin, lopputulos on rumaa jälkeä. Ymmärrän hyvin että Erdo haluaa noista eroon, koska jokaisen valtion terveydenhoitojärjestelmä painii ilman siirtolaismassojakin resurssipulan äärellä pandemian iskiessä.

Miettikääs sitä, jos noita tulisi kohdella terveydenhoitojärjestelmässä tasaveroisesti kansalaisiin nähden. Käytännössä se tarkoittaisi sitä että vanhemmat suomalaiset henkilöt jätettäisiin resurssipulassa vailla hengityskonetta, koska vähän nuoremmalla matulla on jäljellä enemmän elinvuosia. (Elinvuosiinhan priorisointi pohjautuu). Jopa EU-komissio tajuaa ongelman ja punamultakin on laittanut vähän jarrua päälle väestönvaihtopolitiikkaan, vaikka ehti tilannetta pahentaa Kreikan leirien siirtolaisia koskevalla päätöksellään. Ohisalon yliampuvat sooloilut kansalaisten turvallisuuden vaarantamiseksi sen sijaan jaksavat hämmästyttää.

Toistettakoon vielä, että tuikitarpeellinen ennaltaehkäisevä toiminta mm. tiukkoine matkustusrajoituksineen, testauksineen ja tehokkaine karanteeneineen loistavat poissaolollaan. Resursseja ja rahaa pitäisi kaataa myös pandemian torjuntaan jo nyt, ottaa juustohöylällä vaikka tasaisesti muista (ei-välttämättömistä) hankkeista.
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 510
 • Liked: 7249
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2619 : 08.03.2020, 21:09:55 »
Italiassa on kyllä kylmä kyyti menossa. Vuorokaudessa tullut 1492 uutta tartuntaa ilmi ja kuolleita 133 lisää. Käytän lähteenä tätä sivustoa. Minusta tuolla on selkeästi luvut näkyvillä ja sivun alalaidassa tärkeimpiä tietoja päivän tapahtumista koronan tiimoilta. Tällä päivällä on päivätty iso tietolaatikko Italian lock downista, sieltä Italiaan haikailevien luulisi saavan tietoa, jos englanti taipuu.

Samainen sivusto antaa seuraavat lukemat viruksesta maailman mittakaavasta:

- Aktiivisia tartuntoja nyt 44,912, joista
  - 38,787 (86%) saanut lieviä oireita ja
  - 6,125 (14%) on kriittisessä tilassa tai saanut vakavia oireita

- 64,758 tartuntaa ilmoitetaan "päättyneeksi", lopputulema
  - 60,956 (94%) parantunut (tai ainakin todettu oireettomaksi) ja
  - 3,802 (6%) on kuollut virukseen.

Tuo kuolleisuusprosentti 6 on melko paljon enemmän kuin yleisesti liikkunut luku 3,4.

Suomessa on nyt siis tapauksen numero 2 jälkeen tullut tasaiseen tahtiin 2-4 tartuntaa julkisuuteen joka päivä. Iranin, Italian ja E-Korean esimerkeistä voisi päätellä, että joukossamme saattaa liikkua satoja tai tuhansia viruspesiä. Koulujen lomat ajoittuivat kolmelle edelliselle viikolle, nyt pohjoisen Suomen lomailijat palaavat huomenna kouluihin ja työpaikoille. On käyty siellä sun täällä maailmanmatkoilla mukana THLn ohje "peskää kädet".

Oma tilanne; olen toiminut linjurin kuljettajana ihan normaalisti, nähnyt lähietäisyydeltä päivittäin satoja ihmisiä, eilen kävin Pohjois-Savossa yleisötilaisuudessa, jossa oli paikalla yli 4000 ihmistä. Tänään P-Savossa varmistui ensimmäinen tartunta. Oma Etelä-Savomme on saanut tähän mennessä "sivuosumat" Etelä-Karjalasta ja Pohjois-Savosta.

No, olen perusterve kolmekymppinen jamppa. Eniten mietityttää se, etten vaan kantaisi virusta iäkkäille sukulaisille ja tutuille.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Mikke70

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 520
 • Liked: 285
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2620 : 08.03.2020, 21:29:19 »
Kukapa osaa sanoa noista testeistä? Testauskapasiteettia tuntuu olevan olemattoman vähän. Tai miten tuo ylipäätään testataan?
Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 024
 • Liked: 31468
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2621 : 08.03.2020, 21:32:57 »
Italiasta palannut suomalaisnainen kärsii rajuista oireista: ”Sairaaloissa ei ole haluttu tehdä koronavirustestiä”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c38ea4fa-8b64-4ed5-ae63-5a8480d0a007

Lainaus
[...]Etelä-Pohjanmaalla asuva nainen palasi reilun viikon Italian matkaltaan 26.2.

Suomeen hän saapui lennettyään Pisasta Müncheniin ja sieltä edelleen Helsinkiin. Nainen vietti ryhmälomalla aikaa muun muassa Pisan alueella sekä Elban saarella. Hän myös kohtasi paljon erilaisista oireista kärsiviä niin välilaskulla Münchenissä kuin Italiassa.

Lainaus
[...]Lentäessään Helsinkiin, oletti nainen terveydenhuoltohenkilökunnan olevan ottamassa vastaan ainakin mahdollisista oireista kärsiviä.

– Ketään ei kuitenkaan ollut vastassa. Ajattelen tämän johtuvan siitä, että kone tuli Saksasta eikä Italiasta.

– Koska ketään ei ollut vastassa, päätin lähteä ajamaan suoraan kotiini Etelä-Pohjanmaalle. Oloni oli tuolloin varsin ikävä, kärsin päänsärystä, huonovointisuudesta, vilunväreistä ja myös yhä jatkuva kuiva yskä oli alkamassa.

Lainaus
[...]Koska olo oli heikko, päätti hän soittaa kotikuntansa terveyskeskukseen.

– Sain ohjeet pysyä kotona odottamassa heidän soittoaan. Kun se viimein tuli, sain kuulla etteivät he ota minua vastaan, koska ovat saaneet sellaiset ohjeet ylemmiltä tahoilta.

– Otin seuraavaksi yhteyttä Seinäjoen keskussairaalaan. Asia ei kuitenkaan edennyt mihinkään, he kertoivat, ettei minua testata koska en tullut Italiasta suoraan Lombardian alueelta.

Koska vointi oli huono, nainen kertoo soittaneensa seuraavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

– Siellä tilanteeni otettiin vakavasti ja kehotettiin pysymään kotona. He sanoivat kuitenkin, etteivät voi tehdä mitään, sillä kuulun Seinäjoen keskussairaalan alaisuuteen.[...]

loput linkin takaa

Tämä kuulostaa testiin pääsemisen suhteen samalta mitä itsekin olen kuullut. Kaikki tahot, HUSia myöten Helsingissä ainakin vielä reipas viikko sitten pyrkivät parhaansa mukaan välttelemään minkäänlaisen vastuun ottamista ja kykenivät aina keksimään jonkin keinon jolla vastuu joko lykättiin jollekin muulle tai koko vastuu poistettiin.

Tämä tauti oli ainakin silloin päätetty tappaa byrokraattisilla koukeroilla. Epäilemättä koko organisaatio, ehkä alinta suorittavaa porrasta lukuunottamatta on ylpeä itsestään ja vihainen ihmisille jotka eivät heitä tästä ihaile.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7592
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2622 : 08.03.2020, 21:33:03 »
Italian raportoimat määrät sairaalahoitoa ja tehohoitoa tarvitsevista ovat hälyttäviä. Ranska näyttää seuraavan perässä. Mikähän Saksassa on toisin, kun kasvavasta tartuntamäärästä huolimatta ei kuolleita tai vakavasti sairastuneita?

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Tuon linkin mukaan vakavasti sairastuneita/kriittisiä olisi Saksassa yhdeksän. Mikä sekin on hyvin pieni määrä verrattuna mainitsemiisi maihin. Tähän mennessä olen pääni sisällä päätellyt niin, että Italiassa sairastuneiden joukossa on paljon hyvin sairaita ja iäkkäitä, ehkä siksi, että virus kai levisi mm. sairaalassa (sairaaloissa)? Tämä ei kuitenkaan selitä miksi Ranska seuraa perässä.

Nostan tätä mielestäni varsin merkittävää havaintoa. Onko Saksan tilanne edelleen se, että kuolleisuus% on nolla? Tai kuolleita ainakin alle 10?

Jos kyllä, jotakin on nyt Saksassa aika ratkaisevasti eri tavalla kuin Ranskassa saati sitten Italiassa. Geenit? Ilmeisesti rotu-sanaa ei nyt kannata käyttää, ettei mene topicci vahingossakaan sivupoluille, mutta muuta kuin jotakin sensorttista en itse keksi.

En usko, että terveydenhuolto Saksassa olisi sentään noin paljon parempaa kuin  Ranskassa tai Italiassa.
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 869
 • Liked: 10127
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2623 : 08.03.2020, 21:51:05 »
Lainaus
HUSissa todettiin 8.3.2020 koronavirustartunta (COVID-19) työikäisellä naisella, joka kuuluu Lauttasaaren ala-asteen henkilökuntaan. Tartunta liittyy perjantai-iltana HUSissa todettuun tartuntaan, mitä ennen tartunnan saaneella ei ole ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta.

Tänään todetun tartunnan vuoksi THL:n, HUSin ja Helsingin kaupungin asiantuntijat ovat tehneet päätöksen, että Lauttasaaren ala-asteella asetetaan altistuksen vuoksi kotikaranteeniin luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä kahdeksi viikoksi. Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin 60. Koulun oppilaiden vanhemmat ovat saaneet tiedon Wilma-viestillä hetki sitten.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet. Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalisti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.
https://www.hel.fi/uutiset/fi/sosiaali-ja-terveysvirasto/lauttasaaren-ala-asteen-koululaisia-ja-henkilokuntaa-karanteeniin-koronavirusaltistuksen-vuoksi
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 651
 • Liked: 27546
 • Kohta lähtee kuulkaa rekat liikkeelle
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2624 : 08.03.2020, 21:54:43 »
Lisää koulukaranteeneja pk-seudulla. Kuka on vastuussa siitä, että lennot Suomeen ovat jatkuneet kultakin epidemia-alueelta 'viimeiseen saakka' (vrt. muut Euroopan maat), epidemia-alueilta palaavia ei ole systemaattisesti testattu, ei edes kuumetta ole mitattu, ei ole määrätty karanteeniin vaan on annettu vapaasti palata kouluihin ja työpaikoille? Mikä ja kuka on se taho, joka on näiden päätösten takana?
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa totaalisesti. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 869
 • Liked: 10127
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2625 : 08.03.2020, 22:00:23 »
Nostan tätä mielestäni varsin merkittävää havaintoa. Onko Saksan tilanne edelleen se, että kuolleisuus% on nolla?
Taitaa olla noin

Lainaus
Jos kyllä, jotakin on nyt Saksassa aika ratkaisevasti eri tavalla kuin Ranskassa saati sitten Italiassa. Geenit? Ilmeisesti rotu-sanaa ei nyt kannata käyttää, ettei mene topicci vahingossakaan sivupoluille, mutta muuta kuin jotakin sensorttista en itse keksi.

En usko, että terveydenhuolto Saksassa olisi sentään noin paljon parempaa kuin  Ranskassa tai Italiassa.
Italiaan verrattuna varmasti yksi merkittävä ero on sekin, että epidemian leviäminen alkoi ilmeisesti 3-4 viikkoa myöhemmin. Kovin monen ei ole Saksassakaan katsottu parantuneen taudistaan vielä. Pelkäänpä, että kuolleitakin alkaa kohta kertymään.

 
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Hohtava Mamma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 723
 • Liked: 35654
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2626 : 08.03.2020, 22:01:04 »
Nostan tätä mielestäni varsin merkittävää havaintoa. Onko Saksan tilanne edelleen se, että kuolleisuus% on nolla? Tai kuolleita ainakin alle 10?

Jos kyllä, jotakin on nyt Saksassa aika ratkaisevasti eri tavalla kuin Ranskassa saati sitten Italiassa. Geenit? Ilmeisesti rotu-sanaa ei nyt kannata käyttää, ettei mene topicci vahingossakaan sivupoluille, mutta muuta kuin jotakin sensorttista en itse keksi.

En usko, että terveydenhuolto Saksassa olisi sentään noin paljon parempaa kuin  Ranskassa tai Italiassa.

Kyse voi olla myös siitä, että virus ja potilaita on ollut pitempään Italiassa. Jos aikajana sairastumisesta kuolemaan on esimerkiksi kaksi viikkoa, tulevat CFR-luvut väistämättä vähän perässä tartuntojen lukumäärään verrattuna.

Suomessa korona vaikuttaa leviävän nyt koulujen välityksellä, joten kuolemantapauksia alkaa tulla yleisemmin vasta sen jälkeen, kun koululaiset ovat ehtineet tartuttaa viruksen iäkkäämpään väestöön.
Tuomas Malinen haastaa pääministerin

Estolista: Ajatolloh

The society that separates its scholars from its warriors will have its thinking done by cowards and its fighting by fools. -Thucydides

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7592
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2627 : 08.03.2020, 22:19:59 »
Vaimo keksi minutti sitten erään mahdollisen syyn Italian lukemiin vs Saksa: siellä taitaa olla edelleen paljolti sellainen kulttuuri, että perheet isovanhempia myöten on jatkuvasti tekemisissä ja kontaktissa keskenään; kokoonnutaan vähän väliä yhteiseen ruokapöytään tai jopa asutaan samassa taloudessa. Saksassa lienee jo erilainen meininki.

Tuo voisi olla yksi syy eroihin. Ehkä yhtä yksittäistä tekijää ei olekaan, vaan se on niiden summa?
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 878
 • Liked: 13487
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2628 : 08.03.2020, 22:29:16 »

Hallituksen ja korkeimpien virkamiesten Italia-politiikka toimi hyvin. Eli tähän iltaan asti lennot toimivat Finnairilla normaalisti. Ei mitään rajoituksia tms. Saati skriinauksia ja karanteeneja.

Huomenna Finnair itse tosin keskeyttää lennot, muista firmoista en tiedä. Mutta viranomaiset eivät lentoyhtiöitä estäisi tämän jälkeenkään. Kakka lensi tuulettimeen Pohjois-Italiassa jo kaksi viikkoa sitten joten vastuullisestihan valtiovalta klaarasi koska ei tehnyt muuta kuin hymähteli italialaisille.

Eiköhän se suurin kiitos tässäkin kuulu köyhyystohtori Ohisalolle, koska valtakunnan turvallisuusasiat kuulu juuri hänelle? Poliisi- ja pelastustoimi?
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, sr, justustr, RP, Vöyri, sir, vastarannan kiiski, Mikke70, Huolestunut Kansalainen, no future

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 230
 • Liked: 26401
 • Paalutetaan sananvapaus!
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2629 : 08.03.2020, 22:38:48 »
Lisää koulukaranteeneja pk-seudulla. Kuka on vastuussa siitä, että lennot Suomeen ovat jatkuneet kultakin epidemia-alueelta 'viimeiseen saakka' (vrt. muut Euroopan maat), epidemia-alueilta palaavia ei ole systemaattisesti testattu, ei edes kuumetta ole mitattu, ei ole määrätty karanteeniin vaan on annettu vapaasti palata kouluihin ja työpaikoille? Mikä ja kuka on se taho, joka on näiden päätösten takana?

Ei meillä ilmeisesti ole kukaan vastuussa mistään, kunhan työryhmät laativat muistioita. Ymmärrän, että ihan koko maata ei voida helposti sulkea, mutta kyllä nyt edes matkustelu Euroopan pahimmalle epidemia-alueelle pitäisi saada loppumaan!

Ennen tätä koronakriisiä minulla oli jonkinlainen kunnioitus ja luottamus suomalaisia terveysviranomaisia kohtaan. Nyt on sekin sitten hävinnyt.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Viivasuora

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 99
 • Liked: 787
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2630 : 08.03.2020, 22:57:36 »
Vaimo keksi minutti sitten erään mahdollisen syyn Italian lukemiin vs Saksa: siellä taitaa olla edelleen paljolti sellainen kulttuuri, että perheet isovanhempia myöten on jatkuvasti tekemisissä ja kontaktissa keskenään; kokoonnutaan vähän väliä yhteiseen ruokapöytään tai jopa asutaan samassa taloudessa. Saksassa lienee jo erilainen meininki.

Tuo voisi olla yksi syy eroihin. Ehkä yhtä yksittäistä tekijää ei olekaan, vaan se on niiden summa?

Yksi saksalainen kuollut, mutta Egyptissä, ei Saksassa:
Lainaus
https://www.morgenpost.de/vermischtes/article228637475/Coronavirus-News-Italien-Norden-abgeriegelt-Mailand-und-Venedig-betroffen.html

Tuo sukupolvien yhteistoimintakulttuuri varmasti selittää eroa. Lisäksi Italia ja Saksa ovat lähteneet hoitamaan asiaa alusta asti hyvin erilaisilla tavoilla: Italia veti lennot poikki mutta jätti kaiken muun maahantulon kontrolloimatta, Saksa on kartoittanut riskitulijoita tiiviimmällä seulalla alusta asti (case Webasto). En nyt muista, oliko Merkel vai Spahn, joka alkuaikoina näpäytti julkisesti muita EU-maita, että heillä on muita EU-maita enemmän tapauksia, koska he testaavat enemmän ja tehokkaammin. Saksa on siis pysynyt tähän epidemiavaiheeseen asti melko hyvin todellisen tilanteen tasalla, ja siksi pystynyt myös tarjoamaan tehokasta hoitoa, esim. ECMO ARDS-potilaille. Tutkimukset kautta linjan sekä WHO myös painottaneet sitä, että mitä varhaisemmassa vaiheessa diagnosoidaan, sitä parempi ennuste. Italialaisille sen sijaan tilanne tuli täysin puskista.

Näitä kahta petrimaljaa katsoessa ei voi kuin kysyä, arvaatteko kumpaa Suomi enemmän muistuttaa?
Pitäisi yrittää saada sitä väestönosaa tautia sairastamaan, jolle tauti todennäköisimmin ei ole vaarallinen eli lapset, nuoret, aikuiset. Ja pyrkiä rajaamaan iäkkäämpää väestöä sairauden ulkopuolelle.
- Infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen, HUS 23.4.2020

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 024
 • Liked: 31468
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2631 : 08.03.2020, 23:03:24 »
Lisää koulukaranteeneja pk-seudulla. Kuka on vastuussa siitä, että lennot Suomeen ovat jatkuneet kultakin epidemia-alueelta 'viimeiseen saakka' (vrt. muut Euroopan maat), epidemia-alueilta palaavia ei ole systemaattisesti testattu, ei edes kuumetta ole mitattu, ei ole määrätty karanteeniin vaan on annettu vapaasti palata kouluihin ja työpaikoille? Mikä ja kuka on se taho, joka on näiden päätösten takana?

Ei meillä ilmeisesti ole kukaan vastuussa mistään, kunhan työryhmät laativat muistioita. Ymmärrän, että ihan koko maata ei voida helposti sulkea, mutta kyllä nyt edes matkustelu Euroopan pahimmalle epidemia-alueelle pitäisi saada loppumaan!

Ennen tätä koronakriisiä minulla oli jonkinlainen kunnioitus ja luottamus suomalaisia terveysviranomaisia kohtaan. Nyt on sekin sitten hävinnyt.

Virheen voi tehdä vain jos tekee jotain, ja jokainen viranomainen (organisaatio ja henkilö) vaikuttaisi kyttäävän sitä ettei kukaan ala vain omasta innosta tekemään mitään. Hyvinhän tuo toimii niin kauan kuin viranomaisten toiminnalle ei ole tarvettakaan, koska inkompetenssissaan niistä on yleensä lähinnä haittaa. Massiivinen ongelma tulee kuitenkin esiin kun ensimmäistä kertaa useampaan sukupolveen pitäisi oikeasti tehdä jotain. Esim. terveydenhoito ei ole vielä tajunnut ettei pykälistä muille vastuun siirtävien kohtien etsiminen ja luova soveltaminen ole paras tapa estää epidemiaa muuttumasta katastrofiksi...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7592
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2632 : 08.03.2020, 23:12:20 »
Näitä kahta petrimaljaa katsoessa ei voi kuin kysyä, arvaatteko kumpaa Suomi enemmän muistuttaa?

Maikkarin uutisissa joku värikkäillä rilleillä varustettu STM:n ylijohtajanainen vakuutteli samaa kuin PM Sanna Marin, eli emme ole vielä lähelläkään epidemiaa, kyse on yksitttäistapauksista jnejne = jo tutut klassikot.

Maikkarin toimittaja yritti ylijohtajalta kysyä asiaa eri tavoin ja kysyi lopulta sitten suoraan, että toimitaanko meillä nyt jollakin tavalla toisin kuin Italiassa on toimittu? Vastaus oli sen suuntainen, että meillä ei ole vielä sellainen tilanne, että olisi tarvetta ....

Ja samaan aikaan Iltalehdessä kertoo tarinaa epidemia-alueelta  - tosin Saksan välilaskun kautta - Suomeen palannut rajusti oireileva potilas, joka on yrittänyt jo viikon ajan päästä testiin siinä onnistumatta ja onneksi sulkeutui oma-aloitteisesti kotiinsa

Kuulostaa siltä, että me hävittiin tää peli. Tai siis he hävisivät, mutta me kärsimme tappion.
« Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 23:15:14 kirjoittanut Kokoliha »
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

TapsaT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 395
 • Liked: 1793
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2633 : 08.03.2020, 23:13:55 »
Tällä hetkellä 6% kuolleisuus on sairauden läpikäyneistä, jota pitäisi minusta käyttää. Nyt media ja päättäjät puhuvat koronaan sairastuneiden kuolleisuudesta. Kuitenkin suurimmalla osalla sairaus on vielä aktiivinen, eikä siis voida tietää mikä heidän kohdalla on lopputulos. No, ainakin nykytyylillä saadaan kauniimmat luvut, mutta toisaalta tuo oikea 6%:a herättäisi ihmiset ehkä vielä enemmän siihen, ettei esim. kannata matkustella turhaan tai luistaa karanteenista, jos sellaiseen on määrätty. Minusta kaunistelun ajan tulisi olla nyt ohi.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 248
 • Liked: 10111
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2634 : 08.03.2020, 23:16:47 »
Italiassa on täysi paniikki päällä. Eristettäviksi määrätyiltä alueilta on ihmisiä yrittänyt paeta mutta sotilaat ja poliisi ovat pysäyttäneet heidät.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 274
 • Liked: 1142
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2635 : 08.03.2020, 23:21:36 »
Bild uutisoi että Saksassa ensimmäinen kuollut, mies 60-vuotias. Saksan tartuntojen määrä ylittänyt 1000:n.

E: Ensimmäinen saksalainen, Hurghadassa. Tosin. Egyptissä ilmeisesti tilanne päälle. Siellä on eilisen lisäksi toinenkin jokiristeilijä karanteenissa Niilillä, siinä A Sara -laivassa sairastuneita olisi 45, 33 turistia ja 12 miehistönjäsentä.
« Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 23:27:36 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 649
 • Liked: 2611
 • No Lives Matter
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2636 : 08.03.2020, 23:25:38 »
Miettikääs sitä, jos noita tulisi kohdella terveydenhoitojärjestelmässä tasaveroisesti kansalaisiin nähden. Käytännössä se tarkoittaisi sitä että vanhemmat suomalaiset henkilöt jätettäisiin resurssipulassa vailla hengityskonetta, koska vähän nuoremmalla matulla on jäljellä enemmän elinvuosia. (Elinvuosiinhan priorisointi pohjautuu). Jopa EU-komissio tajuaa ongelman ja punamultakin on laittanut vähän jarrua päälle väestönvaihtopolitiikkaan, vaikka ehti tilannetta pahentaa Kreikan leirien siirtolaisia koskevalla päätöksellään. Ohisalon yliampuvat sooloilut kansalaisten turvallisuuden vaarantamiseksi sen sijaan jaksavat hämmästyttää.

Pohjautuu siihen, kuinka monessa elimessä on toimintahäiriöitä (SOFA-pisteet), odotettavissa oleviin elinvuosiin, ja ennusteeseen vaikuttaviin pitkäaikaissairauksiin. Ensimmäinen noista on objektiivisesti todettavissa tehohoidossa, mutta jälkimmäiset eivät, jos potilaasta ei ole mitään tietoja systeemissä. Teoriassa kai pitäisi käydä tulkin välityksellä seuraavanlainen keskustelu:

"Kuinka vanha olet, Abdi?"
"17v"
"Onko sinulla kroonisia sairauksia?"
"Ei, olen vahva kuin härkä."
"Ok, jonon kärkeen."


Kriisitilanteessa tulkkeja ei tosin raahattaisi sairaalaan edes Suomessa, eikä sotalapsia ole näillä näkymin tulossa merkittäviä määriä, joten tällä on tuskin suurta käytännön merkitystä. Mieltäylentävä ajatus kyllä.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 3830
 • Roturomanttinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2637 : 08.03.2020, 23:26:53 »
Bild uutisoi että Saksassa ensimmäinen kuollut, mies 60-vuotias. Saksan tartuntojen määrä ylittänyt 1000:n.

Eikö tuo ole se Egyptissa kuollut saksalainen?
Sarjavihaaja.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 274
 • Liked: 1142
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2638 : 08.03.2020, 23:28:24 »
Bild uutisoi että Saksassa ensimmäinen kuollut, mies 60-vuotias. Saksan tartuntojen määrä ylittänyt 1000:n.

Eikö tuo ole se Egyptissa kuollut saksalainen?

Kyllä oli luurilla niin kiire kirjoittamaan etten lukenut loppuun. Editoitu nyt.
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 834
 • Liked: 3144
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2639 : 08.03.2020, 23:37:02 »
Vaimo keksi minutti sitten erään mahdollisen syyn Italian lukemiin vs Saksa: siellä taitaa olla edelleen paljolti sellainen kulttuuri, että perheet isovanhempia myöten on jatkuvasti tekemisissä ja kontaktissa keskenään; kokoonnutaan vähän väliä yhteiseen ruokapöytään tai jopa asutaan samassa taloudessa. Saksassa lienee jo erilainen meininki.

Tuo voisi olla yksi syy eroihin. Ehkä yhtä yksittäistä tekijää ei olekaan, vaan se on niiden summa?

Muita syitä kuolleisuuteen voisivat olla esim. Italian ikärakenne (ikääntyneiden suuri määrä) sekä terveydenhuoltoon satsatut resurssit jotka ovat esim. Länsi-Euroopan maihin verrattuna pienemmät (kriitikot ovat verranneet Italiaa näiltä osin Itä-Euroopan maihin, hoitajia on esimerkiksi vähemmän). On huomattava, että kriisitilanteessa priorisoidaan nuoremmat ja jopa keski-ikäisiä (alkaen 46 v.) on Italiassa tullut tehohoitoon yllättävän paljon. Käytännössä priorisointi tarkoittaa sitä että varmistetaan nuorempien etu jättämällä resurssipulassa ne vanhimmat ilman hengityskonetta. Viruksen kyky kaataa myös keski-ikäisiä tehohoitoon vaikuttaa siis kuolleisuuteen. Lisäksi Italiassa esiintyy elintasosairauksia jotka lisäävät riskiä. Sydän- ja verisuonisairauksia, liikalihavuutta ja diabetestä, syöpiä jne.

Edellä mainituista tekijöistä myös Suomessa vaikuttaa tuollainen ikärakenne ja elintasosairaudet. Virushan on haettu meille suoraan Italiasta, joten oletettavasti tämä kanta kaataa meilläkin tehohoitoon myös keski-ikäisiä, mikä edesauttaa tehohoidon kriisiytymistä. Toisaalta suomalaisten sosiaaliset käytännöt eivät levitä virusta yhtä nopeasti kuin Italiassa on käynyt. Suomessa on kuitenkin ilmennyt ylhäältä käsin ohjeistettua "haluttomuutta" testata oireilevia ja todennäköisiä korona-potilaita, mikä ei lupaa hyvää.  (Ehkäpä terveydenhoitojärjestelmä haluaa pitää lääkärit ja hoitajat terveinä mahdollisimman pitkään, ja siksi vältetään testauksia ja kontakteja näihin. On huomattava että heidän sairastumisensa on rampauttanut toimintaa Italiassa.)

Em. huomioiden veikkaan että Italiaan verrattuna virus ei leviä Suomessa yhtä nopeasti, mutta viranomaisten väliinpitämättömyys aiheuttaa tarpeettomia kuolemia sellaisille (keski-ikäisillekin) potilaille joiden tautia ei ohjeistuksen vuoksi testata vaikka tarve olisi. Koska virus kaataa myös keski-ikäisiä, lievempikin leviämisnopeus saattanee terveydenhoitojärjestelmän jonkinasteiseen kriisiin, josta kärsivät prioriteettikäytänteiden seurauksena vanhimmat potilaat. Italian kuolleisuuslukemiin tuskin ylletään, mutta kannan aggressiivisuuden vuoksi korotan aiempaa veikkaustani, 2-3% kuolleisuus tuntuisi perustellulta.
« Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 23:45:19 kirjoittanut Leostoa »
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

Tagit: