Kirjoittaja Aihe: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1  (Luettu 619370 kertaa)

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 668
 • Liked: 3819
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2520 : 07.03.2020, 20:57:10 »

Lainaus
Oulun yliopisto kehottaa korona-alueelta palaavia tekemään kaksi viikkoa etätöitä – Venetsiassa opiskeleva: "Ohjeet kuulostavat liioitellulta"

Yliopisto myös ohjeistaa välttämään epidemia-alueille matkustamista ja kehottaa vaihto-opiskelijoita palaamaan Suomeen.

Oulun yliopisto on ohjeistanut, että yliopiston opiskelijoiden ja työntekijöiden ei tule matkustaa koronaepidemia-alueille.

Yliopistolta kerrotaan, että epidemia-alueelta palaavan työntekijän tai opiskelijan tulee tehdä etätyötä tai -opiskelua kaksi viikkoa paluun jälkeen.

– Jos opiskelija palaa epidemia-alueelta, häntä ohjeistetaan olemaan yhteydessä vastaavaan opettajaan ja pyritään opiskelemaan etänä ennen paluuta kampukselle, Oulun yliopiston henkilöstöjohtaja Jarmo Okkonen sanoo.

Myöskään epidemia-alueelta tulevia vierailijoita ei tällä hetkellä oteta vastaan Oulun yliopistoon. Maailman koronaepidemia-alueita ovat tällä hetkellä Kiina, Etelä-Korea, Iran ja Italia.

Oulun yliopiston ohje tavoitti myös Venetsiassa vaihto-opiskeluja suorittavan arkkitehtiopiskelija Ilmari Teperin. Hänoli yllättynyt ohjeistuksesta

– Ohjeet kuulostavat liioitellulta

Teperi on suunnitellut suorittavansa tämän lukuvuoden opintopisteet Venetsiassa. Hän kertoo, että Oulun yliopistolta tuli myös sähköpostia, jossa häntä kehotettiin palaamaan takaisin Suomeen.

– Vaihto-opiskelujen lopettaminen koronaviruksen takia tuntuu minusta turhan isolta ratkaisulta. Voihan olla, että virus saadaan pian hallintaan.

Jarmo Okkosen mukaan niitä vaihto-opiskelijoita, joiden koulut ovat vaihtomaassa suljettuna, on pyydetty palaamaan Suomeen. Hän kertoo myös, että Oulun yliopistosta ei tällä hetkellä lähdetä vaihtoon epidemia-alueille.

Teperin yliopisto Venetsiassa on nyt suljettuna, mutta hän suorittaa opintojaan verkossa.
Oulun yliopisto kehottaa korona-alueelta palaavia tekemään kaksi viikkoa etätöitä – Venetsiassa opiskeleva: "Ohjeet kuulostavat liioitellulta"
#uutisvahti

Oulun yliopisto kehottaa korona-alueelta palaavia tekemään kaksi viikkoa etätöitä – Venetsiassa opiskeleva: "Ohjeet kuulostavat liioitellulta"
#uutisvahti

https://yle.fi/uutiset/3-11245641Hyvin on käsienpesuohje tavoittanut Pohjois-Italian suomalaiset vaihto-opiskelijat. Voi sitten tulla vähän myöhemmin veronmaksajien rahoilla evakuointilennolla, jos siinä kohtaa sattuu siltä tuntumaan. Tuli melkoinen deja vu siitä Wuhanin suomalaisopiskelijasta, joka juuri ja juuri ennen lockdownia ehti kiirehtimään takaisin Wuhaniin, ja pääsi sitten lopulta ranskalaisten organisoiman konsulikyydin mukana Eurooppaan.
Mikäli corona tästä oikein yltyy, niin Suomessa on vielä vähemmän turvassa kuin Italiassa, missä hallitus tekee sentään jotain epidemian leviämisen pysäyttämiseksi. Me ollaan Suomessa vain pari viikkoa Italiaa jäljellä ja virus on jo täällä, joten se ei ole enää torjuttavissa. Sen sijaan olisi Suomelta ihan hyvä veto olla houkuttelematta Italiassa oleskelevia vielä takaisin tänne, moni saattaa olla jo kantajia ja ketäänhän ei mihinkään karanteeniin täälle laiteta. Ymmärrän hyvin, miksi joku ei halua heittää puolta opiskeluvuotta hukkaan.

ÄmTeeAa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 270
 • Liked: 6081
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2521 : 07.03.2020, 21:13:10 »
Tuosta ACE-2 reseptoreihin liittyvästä jutusta, olen törmännyt siihen aiemminkin, mutta en ole sitä tänne linkittänyt. Paperi on aika teoreettinen, eikä sen tuloksia ole ilmeisesti näytetty toteen.

Jutussa sanotaan seuraavaa:
Lainaus
Several researches have indicated that some patients have abnormal renal function or even kidney damage in addition to injury in respiratory system, and the related mechanism is unknown.

Olen edelleen sitä mieltä, että tämä koskee niitä kriittiselle joutuvia potilaita, joille voi tulla keuhkofibroosi. Tiedä sitten mitä tuossa oikein ajatellaan, kun mikäli hengityselimistö vaurioituu ja happea ei saada riittävästi kudoksiin ja elimiin, sisäelimet alkavat kuolla. Niistä ensimmäisiä taitavat olla munuaiset.

Professori Allan Pacey, miesten hedelmällisyyden ekspertti Sheffieldin yliopistosta Briteistä sanoo seuraavaa:

Lainaus
"At present it is somewhat premature to conclude from this study [that] COVID-19 will definitely affect male fertility, but it is useful that the authors have raised this concern so that researchers can in due course take a look at the fertility of those who were infected by COVID-19,” he said.

Hermoston toimintaan liittyviä juttuja on löydetty ruumiinavauksista, joten tuo hedelmättömyysjuttu taitaa olla vielä tällä hetkellä teoreettinen, käytännön esimerkkejä siitä ei ole.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 029
 • Liked: 30016
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2522 : 07.03.2020, 21:25:15 »
Coronavirus patient in Spain reportedly recovers after being treated with HIV drug

https://nypost.com/2020/03/05/coronavirus-patient-in-spain-reportedly-recovers-after-being-treated-with-hiv-drug/

Lainaus
  A 62-year-old man who became Spain’s first coronavirus patient is believed to have made a full recovery after being treated with an HIV drug, according to a report.

Miguel Ángel Benítez was hospitalized at the Virgen del Rocio Hospital in Seville, where he received lopinavir-ritonavir, an antiretroviral drug sold under the brand name Kaletra, according to Metro UK, which cited El Pais.

The drug — which has been used to treat HIV and AIDS for over 10 years — was combined with interferon beta, a protein that prevents cells from becoming infected and is used on people with multiple sclerosis patients, the news outlet reported. 

Loput linkistä.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 274
 • Liked: 1142
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2523 : 07.03.2020, 21:27:41 »
Muita poimintoja Bildin liveseurannasta:
 • Baijerin terveysministeriö kiristää toimiaan hallita koronavirusta kouluissa ja päiväkodeissa. Yleisohjeistuksen mukaan koululaisten ja päiväkotilasten ei anneta mennä omiin laitoksiinsa, jos he ovat palanneet riskialueilta, kuten Etelä-Tirolista.
 • Itävallan tulli on takavarikoinut 21'000 suojamaskia bussista matkalla Saksaan. Oe24:n mukaan turkkilaista bussiyhtiötä oli jo aiemmin varoitettu ottamasta mukaan salakuljetettuja hyödykkeitä ja siksi se tarkastettiin. Tämän hetken kysynnän vuoksi, Tulli arvioi salakuljettajien lastin voittoarvon olleen vähintään 50'000 euroa.
 • Maltalla ensimmäinen tartunta - 12 vuotias tyttö, joka oli palannut Roomasta. Maltalla kontaktien määrä ollut minimaalinen.
 • Ranskassa kuolleiden määrä noussut 11:een, tartuntatapauksia yhteensä 716 kappaletta, 103 enemmän kuin perjantaina.
 • Lisää ranskalaisia kansanedustajia sairastunut, nyt sairastuneita maan parlamentissa on 3.
 • Perjantai-lauantai yönä varmistettiin Britannian toinen koronakuolema. Boris Johnson otti osaa sukulaisten suruun vieraillessaan pikatestejä kehittävässä yrityksessä Lontoossa. Tartuntojen määrä on noussut saarella 164:n. Brexit-neuvottelut käydään "tarpeenmukaan videolla"
 • Yhdysvalloissa New Yorkiin julistettu hätätila koronan vuoksi
 • Kiinassa karanteenipaikaksi muutettu hotelli sortunut. (IS:n artikkeli)
 • Kiinan vienti on laskenut 17% tammi- ja helmikuussa.
 • Hongkongin hallinto suosittelee ulkomaanmatkailun lopettamista
 • Iran on ilmoittanut yli 1000:sta uudesta tartuntatapauksesta. Nyt virallisten lähteiden mukaan tiedetään 5823:sta tartunnasta, kuolleiden määrä nousi 21:llä 145:een.
 • IIHF suosittelee Zürichin ja Lausannen MM:kisojen peruuttamista.

Ja tärkeimpänä:
 • Länsi-Ranskalainen suklaaleipuri myy koronaviruksen muotoisia suklaamunia. Munat on tehty suklaasta ja päällystetty mustilla ja punaisilla manteleilla.

:-)

E: Typoja
« Viimeksi muokattu: 07.03.2020, 23:54:50 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 651
 • Liked: 27546
 • Kohta lähtee kuulkaa rekat liikkeelle
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2524 : 07.03.2020, 21:58:39 »
USA:n John Hopkins -yliopiston asiantuntijat (kansanterveys, epidemiologia, lääketiede,..) eilen 6.3. kongressille:

- USA:n testauskapasiteetti ei ole riittävä, sitä tarvitaan lisää
- Sen lisäksi, että laajamittainen testaaminen tuo ilmi tartuntatapauksia ja -ketjuja, se myös vähentää yleistä huolta ("public fear") viruksen suhteen; tämä havaittiin selvästi Etelä-Koreassa laajamittaisien testien alettua
- Odotettavissa on runsaasti erilaisia massatapahtumien ja kokoontumisten peruutuksia. Noin 300 miljoonaa koululaista/opiskelijaa on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti pois koulusta
- Tavatallaajille ei suositella sairaanhoidollisten maskien hamstraamista. Ihmiset eivät osaa käyttää niitä oikein, ja niitä tarvitaan "etulinjassa" työskentelevälle henkilöstölle
- Viruksen leviämisestä ilmateitse on uutta näyttöä ja se tulisi ottaa huomioon valmius- ja hoitosuunnitelmissa. Virus ei välttämättä myöskään häviä pinnoilta niin nopeasti, kuin on arveltu
- Iän, sukupuolen ja olemassaolevien sairauksien yhteydestä koronan sairastamisen vakavuuteen on näyttöä, mutta aihe vaatii myös lisää tutkimusta. Pienille lapsille tauti ei vaikuta olevan vaarallinen.

Lainaus
Hopkins experts share latest coronavirus information with Congress

Six Johns Hopkins experts convened on Capitol Hill today for a discussion of the ongoing coronavirus outbreak that has spread throughout the world since early January, infecting more than 101,000 and killing 3,300 people.

Speaking to an audience of reporters and congressional staffers in the Rayburn Office Building in Washington, D.C., the experts shared the latest insights and evidence about how the COVID-19 virus is transmitted, how it is being tracked, and how governments, institutions, and individuals can prevent its spread. The panel discussion was moderated by Lauren Sauer, director of operations for the Johns Hopkins Office of Critical Event Preparedness and Response.
----

"Testing capacity is not currently adequate and we need more," she said. "We need this as soon as we can have it."

Increased testing will raise the number of confirmed cases, experts said, but it may also be accompanied by an unexpected upside—less public alarm about the disease.


According to Jason Farley, a nurse practitioner and professor at the Johns Hopkins University School of Nursing, when South Korea rolled out its broad testing strategy, public fear declined significantly. "This is a [case] in which having more appropriate testing will lead to more public calm," Farley said.
----

As the number of cases of coronavirus rises across the U.S., the experts said they expect to see a greater emphasis on social distancing measures—precautions that increase the physical space between people during an epidemic. These measures typically include business and school closures and the cancellation of social gatherings—such as the popular Texas music and media festival South by Southwest, which was canceled today due to coronavirus concerns. About 300 million students are currently out of school across the world as a result of shutdowns related to the virus, Inglesby said.
----

Experts did not recommend that individuals purchase or wear medical-grade masks. These masks must be worn a specific way in order to be effective, said Andy Pekosz, co-director of the Johns Hopkins Center of Excellence in Influenza Research and Surveillance and a professor at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, and most of the general public is not trained on how to properly wear them. What's more, he said, the public stockpiling of masks makes them unavailable to the front-line health care workers who need them.
----

But further insights into the way coronavirus spreads may complicate those preparedness plans. Although the disease primarily spreads through droplets from the mouth and nose, Pekosz suggested that new evidence indicates it can also spread via airborne pathways. Additionally, virus pathogens that land on surfaces can be stabilized within the droplets from the infected person, allowing the virus to survive longer outside the body and infect others.

According to Maragakis, this new evidence about the potential for coronavirus to become airborne indicates that institutions should consider adapting their response plans to include airborne precautions. In health systems, that may include increasing the number of rooms or facilities with air handling processes specifically designed for treating people with airborne diseases.
----

Additionally, age, gender, and preexisting conditions are known to influence severity of the virus, but more information and research is needed to understand why that is. "Understanding how disease in these populations compares to the milder disease seen in other age groups may inform better treatment regimes," Pekosz said. Added Maragakis: "One spot of bright news for this virus is that the youngest children don't seem to be the most vulnerable. That's a blessing in this case.
----

https://hub.jhu.edu/2020/03/06/covid-19-coronavirus-expert-testimony-to-congress/

Niin - vakavan viruksen yhteydessä eri keinoin ylläpidetty valheellinen turvallisuuden tunne on melkoisen kehno strategia sekä kansanterveyden että -talouden näkökulmasta. Se lamauttaa toimijoita tikittävän aikapommin lailla ollen samalla edesvastuutonta ja moraalitonta.
« Viimeksi muokattu: 07.03.2020, 22:56:34 kirjoittanut Vellamo »
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa totaalisesti. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 799
 • Liked: 2971
 • Ole hyvä - ole suomalainen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2525 : 07.03.2020, 22:01:42 »

Kolumbiassa on todettu ensimmänen tartunta:


Tuon kartan perusteella ilmastolla, ja etenkin lämpötilalla saattaisi olla merkitystä koronan leviämiseen. Afrikassa ja Etelä-amerikassa on hämmästyttävän vähän tartuntoja, eikä Ausseissakaan mikään hälyttävä tilanne ole. Toivokaamme siis aikaista hellekesää tänne pohjolaankin.

Eiköhän kyse ole alhaisesta BKT/capitasta. Köyhät ei matkusta.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 764
 • Liked: 9868
 • Punavihreäkriittinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2526 : 07.03.2020, 22:05:24 »

Kolumbiassa on todettu ensimmänen tartunta:


Tuon kartan perusteella ilmastolla, ja etenkin lämpötilalla saattaisi olla merkitystä koronan leviämiseen. Afrikassa ja Etelä-amerikassa on hämmästyttävän vähän tartuntoja, eikä Ausseissakaan mikään hälyttävä tilanne ole. Toivokaamme siis aikaista hellekesää tänne pohjolaankin.

Eiköhän kyse ole alhaisesta BKT/capitasta. Köyhät ei matkusta.
Ja ikäänkuin nööperit ja muut edes huomaisi jos koronavirus leviäisi siellä. Afrikassahan malaria pelkästään tappaa sen 500 000 vuodessa.
Lainaus
.   Annually, there are 584,000 deaths from malaria worldwide, with 90 percent occurring in Africa   
https://www.childfund.org/infographic/malaria/
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 799
 • Liked: 2971
 • Ole hyvä - ole suomalainen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2527 : 07.03.2020, 22:09:18 »
@kriittinen_ajattelija toden totta. Tässä on tietysti se havaintoharha että testaamatta saa puhtaan tuloksen.

Rakkaan isänmaamme tilanne lienee juuri tuo sama...
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 764
 • Liked: 9868
 • Punavihreäkriittinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2528 : 07.03.2020, 22:16:49 »
@kriittinen_ajattelija toden totta. Tässä on tietysti se havaintoharha että testaamatta saa puhtaan tuloksen.

Rakkaan isänmaamme tilanne lienee juuri tuo sama...
Afrikassa muutenkin suurin osa väestöstä on nuoria ja eliniän odote monissa maissa vain vähän yli 50v muutenkin, niin eipä siellä paljon riskiryhmiä edes ole. Esim Somaliassa lähes puolet väestöstä on alle 15v {44,9%} siinä missä Suomessa se on 16,44%
https://www.statista.com/statistics/264719/ranking-of-the-20-countries-with-the-lowest-life-expectancy/
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 338
 • Liked: 4319
 • Sus siunatkoon
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2529 : 07.03.2020, 22:24:12 »
@Julleht Kolmesta kuvaajasta on Etelä-Korean käyrä tipahtanut pois. Ainakaan minä en löydä kuvaajista kuin 7 käyrää, kun kaikissa on käyrämerkkejä (legend) 8 kpl. (Tässä, tässä ja tässä kuvaajassa.)
"Kun faktoilla ei enää ole osalle äänestäjistä niin väliä, vaikeuksissa ovat Petteri Orpon kaltaiset sivistysporvarit." -- tähtitoimittaja Lauri Nurmi, Iltalehti

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 087
 • Liked: 1923
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2530 : 07.03.2020, 22:33:23 »
@Julleht Kolmesta kuvaajasta on Etelä-Korean käyrä tipahtanut pois. Ainakaan minä en löydä kuvaajista kuin 7 käyrää, kun kaikissa on käyrämerkkejä (legend) 8 kpl. (Tässä, tässä ja tässä kuvaajassa.)

Väkilukuun suhteuttavissa kuvaajissa näköjään tosiaan y-akselin skaalauksen lisäksi fiba E-Korean kanssa, jonka kohdalla todennäköisesti unohdin syöttää väkiluvun. Selittäisi miksi juuri se uupuu kun jakaa nollalla. Tattista, korjaan seuraavaksi kerraksi kun näitä härväilee.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 764
 • Liked: 9868
 • Punavihreäkriittinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2531 : 07.03.2020, 23:04:36 »
Invalid Tweet IDInvalid Tweet ID
Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 283
 • Liked: 1011
 • Suomi Nousuun^^^!
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2532 : 07.03.2020, 23:15:31 »
Lainaus
Paul Joseph Watson

The man believed to be coronavirus patient zero in Italy is a Pakistani migrant refused to self-isolate after testing positive for the virus and continued to deliver food.

https://twitter.com/PrisonPlanet/status/1235665885186191363

Pitää ilmeisesti paikkansa, uutinen tässä.

Lainaus
The man, a Pakistani, although asymptomatic, was invited by Italian health authorities to place himself in quarantine at his home in the Pavia area, but did not follow the suggestion and went on as if nothing had happened at the Chinese restaurant where he worked.
...
A young man of Pakistani origin residing in a municipality of Lomellina, in the Pavia area, tested positive for the Coronavirus and was asked to stay home for two weeks so as not to infect others.

According to Adnkronos, instead the foreigner ignored what should be common sense, and thought it well not to respect the quarantine. And he compounded the risk by making home deliveries of Chinese food.

Fortunately, the Carabinieri of the local station, who intervened following an anonymous report by some particularly attentive citizen, thought about stopping the careless migrant. The military intervened to return him to his home, at least for the period provided for by the protocol in cases like this.

The migrant was reported for failure to comply with the provisions of the judicial authority, an offense for which imprisonment of up to three months is foreseen or a maximum fine of 206 euros, as required by article 650 of the Italian penal code.

No niin. Mitäpä arvelisitte tämän kaverin elinajanodotteen olevan tuolla Italian suunnalla, jos sattui osumaan mafian bisneksiin, tai jonkun mafioson sukulaiseen?

Huomatkaa myös pelottava 3 kuukauden vankeustuomio tai 206 euron sakko toiminnasta, joka on tässä vaiheessa johtanut 148 ihmisen kuolemaan tuolla alueella?

Valppaana olleen kansalaisen toiminta antoi vihjeen poliiseille.
Toisaalta yhden yksilön toiminta on aivan se ja sama siinä vaiheessa jos yhteiskunta/ päättävät elimet ei tee kattavia toimia viruksen leviämisen estämiseksi.
Koska kuka tahansa voi olla potilas-nolla, tai super-levittäjä.

Tämä virus on niin herkkä leviämään, että jos kaikkea ilma, maa ja meriliikennettä ei pysäytetä, ja ihmiset eivät pysy neljän seinän sisällä, niin virus leviää silti, ennemmin tai myöhemmin.
Hetero voittaa aina!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 651
 • Liked: 27546
 • Kohta lähtee kuulkaa rekat liikkeelle
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2533 : 07.03.2020, 23:32:15 »
Italian raportoimat määrät sairaalahoitoa ja tehohoitoa tarvitsevista ovat hälyttäviä. Ranska näyttää seuraavan perässä. Mikähän Saksassa on toisin, kun kasvavasta tartuntamäärästä huolimatta ei kuolleita tai vakavasti sairastuneita?
« Viimeksi muokattu: 07.03.2020, 23:43:35 kirjoittanut Vellamo »
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa totaalisesti. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 274
 • Liked: 1142
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2534 : 07.03.2020, 23:41:23 »
FAZin liveseurannasta informaatiota. Edelliseen tapaan, koitan ottaa tärkeimmät poiminnat ja mitä ei tossa aiemmassa Bildin pikakatsauksessa oltu mainittu. En myöskään talousuutisia kauheasti tähän laita.
Saksa:
 • Saksan kuurojenliitto valittelee koronavirukseen liittyvän tiedon saatavuutta viittomakielellä ja tekstityksin. Tärkeä informaatio on saatavilla vain puhutulla ja kirjoitetulla saksan kielellä. Italiassa ja Itävallassa tulkkeja on jo alettu käyttää lehdistötilaisuuksissa, joita myös julkaistaa livenä internetiin. "Elintärkeää tietoa" pitäisi olla saatavilla liittovaltion viranomaisilta myös viittomakielellä ja tekstityksin.
Muu Eurooppa:
 • Euroopan keskuspankki testaa etätyötä maanantaina, EKP:n edustaja kertoi AFP:lle. 3700 työntekijän on Frankfurtissa työskenneltävä kotoa käsin. Tärkeimpänä keskuspankin IT-struktuuria testataan, esimerkiksi läppäreitä ja datayhteyksiä. Koronavirustartunta saattaa pakottaa jotkut tai jopa kaikki pankin työntekijät etätöihin.
 • Euroopan komissio tukee Italiaa useiden miljardien eurojen arvoisella tukipaketilla. kyseinen kulu ei tulisi kuuloonkaan, jos Brysseli tarkistaisi Italian yhteensopivuuden EU:n budjettisääntöihin, EUn komission varajohtaja Valdis Dombrovskis ja Talouskomissaari Paolo Gentiloni kirjoittivat kirjeessään Roberto Gualti:lle lauantaina. Italia on torstaina myöntänyt 7,5 miljardin tukipaketin taistellakseen virusta vastaan ja tukeakseen perheitä sekä yrityksiä. (Suom. huom. Hallituksen 8,5 miljoonaa euroa) Tästä 6,35 miljardia euroa rahoitetaan lainoin. Tämän takia Italian budjettialijäämä nousee 2,2 prosentista 2,5 prosentiin vuonna 2020.[/b]
 • Italia kiristää toimenpiteitä taistelussa virusta vastaan. Reuterssin mukaan  hallinto tulee pyytämään, että ihmiset eivät matkustaisi eikä poistuisi koviten kokeneelta Lombardin alueelta. Emilia-Romagnan, Veneton ja Piedmontin alueella koulut, museot ja uimalat ovat suljettuin huhtikuun 3:een päivään asti. Terveysalan työntekijät eivät saa lomailla. Vahvistaakseen terveydenhuolto hallitus yrittää palkata 20'000 uutta työntekijää mukaan lukien erikoisosaajia ja hoitajia. Lisäksi viranomaisien pitäisi siirrellä lääkintätarvikkeita ja -kalustoa karanteenissa oliville ihmisille koronaepidemian loppuun saakka. Lisäksi oikeusjärjestelmään asetetaan rajoituksia esimerkiksi julksiin ajanvarauksiin ja oikeusistuntoihin. Kaikki helpot toimenpiteet siirretään myöhemmälle ajankohdalle. Tärkeät asiat kuten pidätykset eivät kuulu tähän sarjaan. Oikeusministeri Alfonso Bonafede kertoi, että oikeuskuulemiset pitää hoitaa videokonfrenssein.
 • Italiassa sairastuneiden määrä on noussut 5883:een 4636:sta. Kuolleiden määrä on noussut 197:stä 233:een.
 • Italian demokraattisen puolueen puheenjohtaja Nicola Zingaretti on sairastunut
 • Espanjassa viranomaiset ovat asettaneet Haron pikkukaupungin karanteeniin. Poliisi valvoo karanteenin pitävyyttä 12'000 ihmisen pikkukaupungissa, jossa elämä on käytännössä pysähtynyt. Noin puolet 60:stä Baskimaan Vitorian alueen sairastuneista ovat Harosta. Ne, jotka eivät noudata karanteenia voivat saada 600'000 euron sakon. Lauantai-iltana Espanjassa sairastuneiden määrä on 450 ja kuolleiden 10.
 • Vatikaanissa jokaviikkoinen Angelus-ruokoushetki Pietarinaukiolla on peruttu. Paavi Francis ei tule seisomaan ikkunaan, sen sijaan ruokous lähetetään livevideona, joka on myös nähtävissä Pietarinaukiolla Vatikaanista viestitään. Myös seuraavaa yleisaudienssia maanantaina on muutettu samalla tavalla. Tämän toivotaan hidastava COVID-19:sta leviämistä, väkijoukkoja pidetään tartuntariskinä.
Aasia:
 • Kuwait keskeyttää kaikki lennot Egyptiin, Libanoniin ja Bangladeshiin sekä muutamaan muuhun maaha kunnes toisin ilmoitetaan. Malesialainen lentoyhtiö Malindo Air leikkaa henkilökunnan palkkoja jopa 50 prosenttia ja pyytää heitä ottamaan kaksi viikkoa palkatonta lomaa.
 • Diamond Princess -risteilijän matkustajista jälleen yksi on kuollut koronavirusinfektioon. Yhteensä laivalla olleista kuolleita on nyt 7, japanilainen radioyhtiö NHK kertoo. Kuollut mies ei ollut kotoisin Japanista.
Amerikat:
 • Yhdysvaltojen itärannikolla ensimmäiset kuolonuhrit. Kaksi floridalaista ovat kuolleet COVID-19:sta. Kuolonuhrien määrä on Yhdysvalloissa nyt 16.
 • Grand Princess -risteilijällä, joka on pysähtyneenä Californian edustalle on todettu 21 tautitartuntaa. USAn varapresidentti Mike Pence kertoi perjantaina, että 46 ihmistä laivasta on testattu. 19 miehistön jäsenellä ja kahdella matkustajalla tulos oli positiivinen. Laiva tuodaan nyt ei-kaupalliseen satamaan. Kaikki laivalla olevat ihmiset testataan ja asetetaan karanteeniin, jos he ovat sairastuneita. Laivalla kerrotaan olevan 2400 matkustajaa ja 1100 miehistön jäsentä.
  Afrikka:
  • Egyptissä Niilillä toimiva jokiristeilyalus "MS River Anuket" Etelä-Egyptissä on asetettu karanteeniin. Laivalla on 165 matkustajaa. Terveysministeriö kertoi eilen, että 12 miehistön jäsentä on antanut positiivisen koronatestin, mutta heillä ei ole oireita. Egyptiläisen miehistön lisäksi laivalla on turisteja Ranskasta, Intiasta ja Yhdysvalloista viranomaiset kertoivat Luxorista lauantaina. Laiva on tullut Aswanista.
  • Ugandan terveysministeriö asettaa kaikki Saksasta ja muista koronavirusmaista matkustavat 14:ksi päiväksi karanteeniin. Näin myös, vaikkei matkailija oireilisi lainkaan. Kampalasta viestitään. Ugandan viranomaisten mukaan Saksa on myös yksi seitsemästä korkena riskin maasta ja siksi sieltä ei pitäisi matkustaa Ugandaan. Niiden, jotka kaikesta huolimatta matkustavat, pitää joko itsenäisesti mennä karanteeniin tai omakustanteisesti terveydenhuollon laitoksissa. Ugandassa ei ole vielä yhtään vahvistettua tapausta

  Kuwaitissa saatetaan tietää jotain, ellei tämä ole vain ennakoiva varotoimenpide, mikään muu maa ei ole vielä riskiluokitellut Egyptiä, Bangladeshiä tai Libanonia. Tosin Egyptissä ilmeisesti on tullut esiin muutamia tartuntoja, jotka eivät ole suoraan linkitettävissä minnekään tämän hetken epidemia-alueista, eli siellä saattaa piilossa jyllätä oikea jättipotti, vähän Iranin tapaan. Itsellänikin tuttuja tällä hetkellä tuolla päin matkoilla, toivottavasti mitään Iranin kaltaista skandaalia ei sieltä ole luvassa. Maahan on vieläkin ymmärtääkseni jonkinverran sekaisin Arabikevään jälkimainingeissa, vaikkei se turisteille jossain Sharm el-Sheikissä näykkään.

  Mietitäänpä, jopa Ugandassa pyydetään, ettei esimerkiksi Saksasta matkustettaisi maahan, mutta jos kuitenkin on tarve tulla niin vähintään 14pvä karanteenia pukkaa. Sinänsä mielenkiintoista, että Suomessa ei vieläkään ole mitään kieltoja juuri mistään päin maailmaa tuleville saatika että näitä asetettaisiin karanteeniin viranomaistoimenpiteenä. Kaikki matkustusten jälkeen karanteeneihin laitettavat ovat lähinnä yhdistysten ja yritysten omia ohjeita, mutta valtiovalta ei näe mitään tarvetta moiselle. Täällä onkin ehdotettu, että mikäli valtiojohtoisesti alettaisiin laittaa ihmisiä karanteeniin seurauksena oli Kelan kulujen hetkellinen korkea kasvu, koska Kela ilmeisesti maksaa koko karanteeniajan tulonmenetykset. Voidaan sitten miettiä, että ne Marinin 8,5 miljoonaa on nappikauppaa, jos joudutaan asettamaan kunnolla jopa kaupunginosia ellei kaupunkeja karanteeneihin niin sanotussa kauhuskenaariossa, että tilanne riistäytyy kuin Italiassa konsaan, jossa siis on nyt myönnetty lisärahoitusta 7,5 miljardia euroa.

  Saksassa tosiaan koronaa on löydetty nyt myös Berliini poliisivoimista, sairastunut voi hyvin ja on kotikaranteenissa, Berliinin sairastuneiden määrä on kaksinkertaistunut torstaista, mutta vielä ollaan maltillisissa lukemissa. Ohessa taas Bildin kartat, kartan laatimisen jälkeen Niedersachen noussut 21:een, Saarland 4:n. Ja juuri tulleen tiedon mukaan Baden-Württemberg on noussut 182:een. NRW:ssä nousu on nyt ollut maltillista verrattuna viimepäiviin - tapauksia on eilisestä tullut vain 19 lisää, kun pahimmillaan nousua on ollut yli 100 kappaletta vuorokaudessa (muutos ke-to). Ojalan laskuopilla kartasta ja noilla uusilla tiedoilla Saksan tilanne on tällä hetkellä 815 sairastunutta - vieläkään yhtäkään kuolonuhria ei ole ilmoitettu. Ranska nousi tuossa vähän aikaa sitten Bildin tilannepäivityksen mukaan 949:n, kuolleita siellä 16 kappaletta.[/list]

  E: muotoilua ja typoja.
  « Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 00:16:36 kirjoittanut Chrattac »
  Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
  ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
  kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
  ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

  l'uomo normale

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 11 871
  • Liked: 8796
  • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2535 : 08.03.2020, 00:02:32 »
  Lainaus
  Misure drastiche in Lombardia e altre 11 province

  La bozza del Dpcm, che dovrebbe essere varato in serata dal governo, prevede l’allargamento della zona rossa e il blocco degli spostamenti, permessi solo in caso di emergenza. Nello specifico, si legge nella bozza, per "contrastare e contenere il diffondersi del coronavirus" il governo dispone di "evitare in modo assoluto ogni spostamento in entrata e in uscita" nella Regione Lombardia e nelle province di Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Venezia, Padova, Treviso, Asti e Alessandria dall'8 marzo al 3 aprile. Viene fatta eccezione per "indifferibili esigente lavorative o emergenze".

  La bozza del decreto stabilisce inoltre la chiusura delle scuole fino al 3 aprile nelle stesse aree oltre alla “sospensione di cerimonie civili e religiose, comprese quelle funebri". Chiuse inoltre palestre, piscine, spa e centri benessere. I centri commerciali saranno chiusi nelle giornate festive e prefestive. Nessuna deroga per musei, centri culturali e le stazioni sciistiche, anch’essi chiusi.

  Sull'intero territorio nazionale "sono sospese fino al 3 aprile le attività di pub, scuole di ballo, sale giochi, sale scommesse e sale bingo, discoteche e locali assimilati". Sono previste "specifiche sanzioni in caso di mancato rispetto".

  In linea generale, in bozza “si raccomanda di limitare la mobilità al di fuori dei propri luoghi di dimora abituale ai casi strettamente necessari"

  Zingaretti: “Sono positivo al coronavirus, sto bene”

  Intanto, secondo l’ultimo bollettino diffuso dalla Protezione civile nella giornata di sabato, sono salite a quota 5.061 le persone malate per coronavirus in Italia, 1.145 in più rispetto a venerdì e 233 i morti, 36 in più. Le persone guarite sono 589, 66 in più rispetto a venerdì.

  Approvato ieri nella notte, dopo un consiglio dei ministri durato quasi tre ore, anche un unico decreto con le misure su giustizia e sanità.

  https://it.notizie.yahoo.com/coronavirus-contagi-vittime-tempo-reale-082103825.html

  Hurja meno. Italian hallituksen asetusluonnoksen(?) mukaan 8.3.-3.4.2020 kiellettäisiin matkustaminen sisään ja ulos Lombardian alueelle ja luonnoksessa mainittuihin provinsseihin. Kauppakeskukset olisivat auki paitsi pyhäisin ja pyhien aattona. Koulut olisivat suljettuja ja kaikki siviili-ja uskonnoilliset seremoniat, hautajaiset mukaan luettuna ovat kiellettyjä. Suljettuja kuntosalit, uimalat, kylpylät ja hyvinvointikeskukset. Samoin ei pääsyä museoihin, kulttuurikeskuksiin ja hiihtokeskuksiin.

  Koko Italiassa on kielletty toiminta: pubit, tanssikoulut, pelisalit, urheiluhallit, bingohallit, diskoteekit ja vastaavat tilat. Määräyksen noudattamatta jättämisestä rangaistaan. Samoin pyydetään rajoittamaan liikkuminen oman asuinseudun ulkopuolella vain välttämättömimpään.

  Google-kääntäjän osaaja tarkistakoon virheet.
  « Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 00:41:36 kirjoittanut l'uomo normale »
  And madness and despair are a force.
  Socially distancing.

  Lady Deadpool

  • Global Moderator
  • Jäsen^^^
  • *****
  • Viestejä: 2 688
  • Liked: 3830
  • Roturomanttinen
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2536 : 08.03.2020, 00:15:22 »
  Italian raportoimat määrät sairaalahoitoa ja tehohoitoa tarvitsevista ovat hälyttäviä. Ranska näyttää seuraavan perässä. Mikähän Saksassa on toisin, kun kasvavasta tartuntamäärästä huolimatta ei kuolleita tai vakavasti sairastuneita?

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Tuon linkin mukaan vakavasti sairastuneita/kriittisiä olisi Saksassa yhdeksän. Mikä sekin on hyvin pieni määrä verrattuna mainitsemiisi maihin. Tähän mennessä olen pääni sisällä päätellyt niin, että Italiassa sairastuneiden joukossa on paljon hyvin sairaita ja iäkkäitä, ehkä siksi, että virus kai levisi mm. sairaalassa (sairaaloissa)? Tämä ei kuitenkaan selitä miksi Ranska seuraa perässä.


  Sarjavihaaja.

  Veikko

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 11 098
  • Liked: 19537
  • White Lives Matter
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2537 : 08.03.2020, 00:39:25 »
  Italian raportoimat määrät sairaalahoitoa ja tehohoitoa tarvitsevista ovat hälyttäviä. Ranska näyttää seuraavan perässä. Mikähän Saksassa on toisin, kun kasvavasta tartuntamäärästä huolimatta ei kuolleita tai vakavasti sairastuneita?

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Tuon linkin mukaan vakavasti sairastuneita/kriittisiä olisi Saksassa yhdeksän. Mikä sekin on hyvin pieni määrä verrattuna mainitsemiisi maihin. Tähän mennessä olen pääni sisällä päätellyt niin, että Italiassa sairastuneiden joukossa on paljon hyvin sairaita ja iäkkäitä, ehkä siksi, että virus kai levisi mm. sairaalassa (sairaaloissa)? Tämä ei kuitenkaan selitä miksi Ranska seuraa perässä.

  Italian raja ja Ranskassa on pajon iranilaisia pakolaisia, lomailijoita ja islamilaisia matkasaarnaajia. Ranskalaisten viranomaisten kuuluisa tehottomuus myös.
  « Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 12:29:27 kirjoittanut Alaric »
  "Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

  "Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

  "Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

  toumasho

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 753
  • Liked: 3150
  • ..and when the machine breaks down, we break down
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2538 : 08.03.2020, 00:42:15 »
  Bildin liveseurannassa oli tällainen.

  Asiantuntija: "Syksyllä on kriittistä"
  Berliinin Charitén virologianosaston johtaja Christian Drosten on varoittanut tuhoisasta korona-aallosta kesän jälkeen ja vaatii tehohoitopaikkojen välitöntä lisäämistä. "Syksyllä on kriittisintä, se on varma. On lukemattomia piilossa pysyviä tapauksia, koska kesällä vaara on poissa silmistä. Hän sanoi Neuen Osnabrücker Zeitungille. Tartuntojen riski kasvaa dramaattisesti. "Oletan äkillistä koronatapausten määrän kasvua ja vakavia seurauksia ja useilla kuolleita."

  Ja: "Meidän täytyy luoda kiireellä lisää tehohoitokapasiteettiä, muuten seuraa vaikeita päätöksiä", Drosten vaatii. Drosten selvensi, että tällä hetkellä Saksassa on 28'000 tehohoitopaikkaa, näistä kuitenkin yli 80% on käytössä eikä niitä pystytä vapauttamaan riittävissä määrin.

  "Kenet me sitten haluamme pelastaa, vakavasti sairaan 80-vuotiaan vai viruspneumoniaa sairastavan 35-vuotiaan, joka olisi ylittänyt pahimman vaiheen 4:ssä päivässä?", Drosten kysyy. "On paljon näyttöä, että tapauksia tulee olemaan, joita ei pystytä hoitamaan edes helikopterikantamalla", hän sanoo ja painottaa: "Tämä ei ole alarmismia, josta minua joskus syytetään. Tämä ei ole kauhuskenaario vaan realiteetti, jos (tartuntojen) leviäminen on nopeaa".

  Jep, nyt huomaan jopa täälläkin, että joillekkin on noussut toivo elämään siitä, että jos tämä tauti vaan nyt Kiinassa ja EU:ssa nujerretaan kuluvan kevään aikana, niin homma selvä. Ei todellakaan ole niin. Tauti on nyt kytemässä kehitysmaissa. Niillä ei ole kykyä laittaa tikkua ristiin epidemian ehkäisemiseksi. Vaikka kesän ajaksi saataisiin jollain ihmeen kurilla breikki aikaiseksi EU:ssa, niin syksyn tultua viimeistään alkaa syntyä uusia tartuntaketjuja, kun kehitysmaissa liikkuvat ihmiset muuttuvat uusiksi tartunnan kantajiksi.

  Oma synkkä ennuste on, että tästä tulee vuosikymmenen tai vuosikymmenien mittainen riesa. Taistelu on yhtä toivotonta kuin tavallisia flunssia vastaan. Lievää vastustuskykyä kehittäviä rokotteita tulee, mutta virus muuntautuu yhtä kauan kuin Espajantautikin, eli viimeiset aallot samasta isäntäviruksen mutaatiosta voivat tulla vasta 2070-luvulla.
  Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

  Lady Deadpool

  • Global Moderator
  • Jäsen^^^
  • *****
  • Viestejä: 2 688
  • Liked: 3830
  • Roturomanttinen
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2539 : 08.03.2020, 00:47:56 »
  Poskisuudelma?  🥰

  Tämä voi selittää esim. viruksen leviämistahdin, mutta pitää vielä miettiä miten se aiheuttaa enemmän kuolemia ja/tai vakavia sairastumisia kuin jossain muussa maassa, jossa tartuntojen määrä samalla tasolla.

  Testaustiheys, viruksen todellinen levinneisyys, kehno sairaanhoito, epidemian kohteena olevien ikä ja sairaudet, vai mikä.

  Kuoleman suudelma, ehkä.  :)
  Sarjavihaaja.

  WinstonSmith

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 265
  • Liked: 1137
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2540 : 08.03.2020, 01:10:16 »
  Mielenkiintoinen teoria, jonka mukaan koronaviruksen kuolleisuus olisi 100%. Kirjoittaja sanoo, että virus osaa piiloutua kuten HIV, joten se ei poistu, vaikka ihminen näennäisesti parantuu viruksesta. Koska virus ei poistu kehosta, niin ihminen sairastuu aina uudelleen ja uudelleen virukseen kunnes se tappaa ihmisen. Ja jos teoria on totta, niin kohta nuorempia ihmisiä alkaa kuolla joukoittain virukseen.

  Toivotaan, että teoria ei ole totta, mutta se on erikoista, että HIV:hen käytetty lääke auttaa virukseen. HIV:sta ei voi parantua, vaan lääkettä pitää ottaa koko ajan, miksi se siis parantaisi koronan lopullisesti, jos se ei tehoa HIV:hen?

  https://medium.com/@gaertner.adamp/covid-19-is-the-big-one-cda91ea74646

  Taffu

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 707
  • Liked: 1219
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2541 : 08.03.2020, 01:14:53 »
  Mielenkiintoinen teoria, jonka mukaan koronaviruksen kuolleisuus olisi 100%. Kirjoittaja sanoo, että virus osaa piiloutua kuten HIV, joten se ei poistu, vaikka ihminen näennäisesti parantuu viruksesta. Koska virus ei poistu kehosta, niin ihminen sairastuu aina uudelleen ja uudelleen virukseen kunnes se tappaa ihmisen. Ja jos teoria on totta, niin kohta nuorempia ihmisiä alkaa kuolla joukoittain virukseen.

  Toivotaan, että teoria ei ole totta, mutta se on erikoista, että HIV:hen käytetty lääke auttaa virukseen. HIV:sta ei voi parantua, vaan lääkettä pitää ottaa koko ajan, miksi se siis parantaisi koronan lopullisesti, jos se ei tehoa HIV:hen?

  https://medium.com/@gaertner.adamp/covid-19-is-the-big-one-cda91ea74646

  Tossa linkissä oleva materiaali on ihan täyttä huttua. En edes tiedä mistä lähtisi asiaa purkamaan :)

  Kukko

  • Kannatusjäsen
  • Jäsen^^^
  • ****
  • Viestejä: 1 837
  • Liked: 5415
  • Pullon Suomi-viinaa juonut rasisti
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2542 : 08.03.2020, 01:17:57 »
  Tuli vastaan tällainen 4 päivää vanha Lindkedin-päivitys MedKit Finland -nimisen firman toimarilta. Aika karua tekstiä millä tasolla valmius on hengityssuojien suhteen.

  Lainaus
  Minna Åman-Toivio
  CEO and Founder MedKit Finland.
  4d · Edited

  Kuudetta viikkoa täysipäiväisesti kun olemme myyneet ja ostaneet hengitysmaskeja globaalisti, niin en ole jaksanut kommentoida asiaa lainkaan ennen tätä.  Suomessa asia ei tosiaankaan ole hallinnassa. Käsienpesu ja hihaan aivastelu kun ei riitä kun Korona on jo nyt ja jatkossa muiden virusten tavoin myös Suomessa ja laajasti. Ja se, että meillä on kaikki hallinnassa ei pidä paikkansa, ne kaksikin Pirkka-maitolitraa ovat kaatuneet, koska suojavälineistä on ollut globaalipula jo viikkoja.

  Tarjosimme tuotteita Suomeen jo viikkoja sitten, ei kiinnostanut, mutta nyt aletaan pikkuhiljaa ’haistella’ saatavuutta (suora lainaus). Jos julkissektorin päivystys pyytää etsimään maskeja kun eivät mistään saa, tai julkissektorin iso erikoissairaanhoidon yksikkö aikoo selvitä kymmenillä maskeilla, tai ei ymmärretä mikä ero on venttiilillä ja venttiilittömillä maskeilla niin hyvänen aika. Opimme varmaan tämän episodin aikana miten pestä käsiä, mutta toivottavasti ennen seuraavaa, mikä ero on paperisella suusuojalla ja ffp3-tasoisella venttiilimaskilla.

  Pitäkää ihmiset järki päässä ja itsestänne huolta. Edelleen olemme hyvissä käsissä, mutta se kaksi litraa Pirkka-maitoa ei riitä ja se kaatui jo. #maskikauppaa #medkit

  https://www.linkedin.com/posts/minnaamantoivio_maskikauppaa-medkit-activity-6640709336882569216-Jjxo
  https://www.medkit.fi/
  Sananvapautta ei nähdä Euroopan unionissa enää kansalaisten suojautumiskeinona hallintoa vastaan, vaan sen käyttäminen nähdään rikoksena, joka antaa viranomaisille aseet kansalaisten syyttämiseksi ”vihapuheesta” tai jostakin tekaistusta ”rasismista”.
   -J. Sakari Hankamäki

  ämpee

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 15 436
  • Liked: 19832
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2543 : 08.03.2020, 09:07:08 »
  Päivän lukemat jälleen, aikaisempia lukemia tuossa alla lainauksessa.
  Lukemat edelleen samasta osoitteesta.
  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  08.3.2020

  Todettuja tartuntoja 106.161  +3.973
  Kuolleita 3.594                      +103
  Parantuneita 59.942              +2.553

  07.3.2020

  Todettuja tartuntoja 102.188  +3.806
  Kuolleita 3.491                      +108
  Parantuneita 57.389              +1.971

  06.3.2020

  Todettuja tartuntoja 98.382  +2.966
  Kuolleita 3.383                    +98
  Parantuneita 55.418             +2.140

  05.3.2020

  Todettuja tartuntoja 95.416  +2.258
  Kuolleita 3.285                    +87
  Parantuneita 53.278             +2.588

  Kauko-Itä
  Etelä-Korea , 6.284-->6.767 = +483, 6.767-->7.134 = +367
  Etelä-Korea tekee valtavan hyvää työtä, vaikka jo muutama päivä sitten tartunnoista 60% tuli tuntemattomista lähteistä uudet tartunnat silti laskevat.
  Kuolleita 28-->35-->40-->44-->50 = +6, myös tässä korealainen osaaminen on maailman huippua, muualla kuollaan moninkertaisesti enemmän.

  Singapore 110-->117-->130-->138 +8, Japani 293-->331-->360-->420-->461 +41, Honkong 100-->105-->107-->109 +2.
  Edelleen tuolla pidetään virusta aisoissa.
  Malesia, 83-->93 tartuntaa.

  Eurooppa
  Italiassa epidemian kasvu karkaamassa käsistä, 2.036-->2.502-->3.089-->3.858-->4.636-->5.883 = +1.247.
  Kuolleita 197-->233 = +36
  Kuolleisuus 3,9%, Etelä-Koreassa 0,7%.

  Saksa 262-->545-->670-->800 = +130, Ranska 285-->423-->653-->949 = +296, Espanja 222-->282-->401-->525 = +124.
  Ranskassa kontrolli kirpoamassa käsistä, eikä muuallakaan näytä kovin hyvältä.

  Tarkkailtavat maat, Sveitsi 214-->268 = +54, UK 164-->209 = +45, Norja 108-->156 = +48, Ruotsi 101-->161 = +60, Itävalta 66-->81 = +15, Hollanti 128-->188 = +60, Belgia 109-->169 = +60.
  Kasvua kaikkialla, Itävallan kansallismielinen hallitus pitää parhaiten puoliaan.

  Lähi-Itä
  Iranin ilmoitettu tilanne, 4.747-->5.823 = 1.076, kuolleita tähän mennessä 145.
  Todellista tilannetta ei tiedä kukaan, ilmoitettujen lukujen perusteella nousu jatkuu suurena.
  Maan epidemia etenee hallitsemattomasti.

  Muualla Lähi-Idässä tartuntojen määrän kasvua tasaisesti mutta toistaiseksi vähäisessä määrin.

  Amerikka
  Yhdysvallat 125-->159-->233-->338-->429 = +91.
  Epidemian kasvu väheni edellisestä päivästä, tulevat päivät näyttävät oliko kyseessä satunnainen heilahdus.

  Kanada 46-->54-->60, Ecuador 13-->14, Meksiko 5-->6-->7, Argentina 9.
  Lähes kaikkialle Etelä-Amerikkaan on ilmaantunut tartunnan saaneita.

  Pandemia etenee melko hitaasti, mikä on hyvä ihmisten kannalta.

  Päivämäärä korjattu oikeaksi
  « Viimeksi muokattu: 08.03.2020, 12:18:58 kirjoittanut ämpee »
  Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

  Mikke70

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 520
  • Liked: 285
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2544 : 08.03.2020, 09:28:49 »
  Tuli vastaan tällainen 4 päivää vanha Lindkedin-päivitys MedKit Finland -nimisen firman toimarilta. Aika karua tekstiä millä tasolla valmius on hengityssuojien suhteen.

  Lainaus
  Minna Åman-Toivio
  CEO and Founder MedKit Finland.
  4d · Edited

  Kuudetta viikkoa täysipäiväisesti kun olemme myyneet ja ostaneet hengitysmaskeja globaalisti, niin en ole jaksanut kommentoida asiaa lainkaan ennen tätä.  Suomessa asia ei tosiaankaan ole hallinnassa. Käsienpesu ja hihaan aivastelu kun ei riitä kun Korona on jo nyt ja jatkossa muiden virusten tavoin myös Suomessa ja laajasti. Ja se, että meillä on kaikki hallinnassa ei pidä paikkansa, ne kaksikin Pirkka-maitolitraa ovat kaatuneet, koska suojavälineistä on ollut globaalipula jo viikkoja.

  Tarjosimme tuotteita Suomeen jo viikkoja sitten, ei kiinnostanut, mutta nyt aletaan pikkuhiljaa ’haistella’ saatavuutta (suora lainaus). Jos julkissektorin päivystys pyytää etsimään maskeja kun eivät mistään saa, tai julkissektorin iso erikoissairaanhoidon yksikkö aikoo selvitä kymmenillä maskeilla, tai ei ymmärretä mikä ero on venttiilillä ja venttiilittömillä maskeilla niin hyvänen aika. Opimme varmaan tämän episodin aikana miten pestä käsiä, mutta toivottavasti ennen seuraavaa, mikä ero on paperisella suusuojalla ja ffp3-tasoisella venttiilimaskilla.

  Pitäkää ihmiset järki päässä ja itsestänne huolta. Edelleen olemme hyvissä käsissä, mutta se kaksi litraa Pirkka-maitoa ei riitä ja se kaatui jo. #maskikauppaa #medkit

  https://www.linkedin.com/posts/minnaamantoivio_maskikauppaa-medkit-activity-6640709336882569216-Jjxo
  https://www.medkit.fi/

  Voi toki olla ihan oikeassakin, ei siinä. Uskottavuutta toki laskee se, että itse myyvät hengiotyssuojaimia jne. eli hieman on oma lehmä ojassa niin sanotusti. Paniikin lietsonta on myös hyvä keino markkinoida ja myydä vaikkapa 80 e hintaista kotikäyttöön soveltuvaaa koronavirus-pikatestiä...
  Donald—I appreciate the free publicity for Borat! I admit, I don’t find you funny either. But yet the whole world laughs at you.

  k42pp

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 220
  • Liked: 673
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2545 : 08.03.2020, 09:33:45 »
  Tuli vastaan tällainen 4 päivää vanha Lindkedin-päivitys MedKit Finland -nimisen firman toimarilta. Aika karua tekstiä millä tasolla valmius on hengityssuojien suhteen.

  Lainaus
  Minna Åman-Toivio
  CEO and Founder MedKit Finland.
  4d · Edited

  Kuudetta viikkoa täysipäiväisesti kun olemme myyneet ja ostaneet hengitysmaskeja globaalisti, niin en ole jaksanut kommentoida asiaa lainkaan ennen tätä.  Suomessa asia ei tosiaankaan ole hallinnassa. Käsienpesu ja hihaan aivastelu kun ei riitä kun Korona on jo nyt ja jatkossa muiden virusten tavoin myös Suomessa ja laajasti. Ja se, että meillä on kaikki hallinnassa ei pidä paikkansa, ne kaksikin Pirkka-maitolitraa ovat kaatuneet, koska suojavälineistä on ollut globaalipula jo viikkoja.

  Tarjosimme tuotteita Suomeen jo viikkoja sitten, ei kiinnostanut, mutta nyt aletaan pikkuhiljaa ’haistella’ saatavuutta (suora lainaus). Jos julkissektorin päivystys pyytää etsimään maskeja kun eivät mistään saa, tai julkissektorin iso erikoissairaanhoidon yksikkö aikoo selvitä kymmenillä maskeilla, tai ei ymmärretä mikä ero on venttiilillä ja venttiilittömillä maskeilla niin hyvänen aika. Opimme varmaan tämän episodin aikana miten pestä käsiä, mutta toivottavasti ennen seuraavaa, mikä ero on paperisella suusuojalla ja ffp3-tasoisella venttiilimaskilla.

  Pitäkää ihmiset järki päässä ja itsestänne huolta. Edelleen olemme hyvissä käsissä, mutta se kaksi litraa Pirkka-maitoa ei riitä ja se kaatui jo. #maskikauppaa #medkit

  https://www.linkedin.com/posts/minnaamantoivio_maskikauppaa-medkit-activity-6640709336882569216-Jjxo
  https://www.medkit.fi/

  Tuo on vain niin uskomattoman surullista ja masentavaa luettavaa. Voiko noin kyvyttömiä ja tyhmiä ihmisiä edes olla olemassa, kuin mitä meillä on hallinnossamme? Varautuminen on ollut itsestäänselvä asia isolle osalle kansasta, kaupoista on hamstrattu kaikki ffp3-tason maskit jo ajat sitten, ja mitä tekee julkisen sektorin hallintopuoli? Syö kampaviinereitä. Perustaa ilmastorahaston. Käy YK:ssa puhumassa naisista ja ilmastosta. Haistelee, tarttisko tehdä jotain, joskus. Kevväämmällä.

  Onhan se joo ilmoja pidellyt, tärkeäähän siitä on puhua. Jonain päivänä täällä on ehkä lämpimämpää, jossain maassa ehkä jopa sen verran kuumaa että ihmiset siirtyvät viileämpään paikkaan, ihan niin kuin ihminen on tähänkin asti siirtynyt opportunistisesti sinne missä on mukavampi olla (tai vähintäänkin kattavampi kattoonräkimisturva).

  Jännästi menee ristiin se, mitkä asiat ovat tärkeitä eri ihmisryhmille.

  Sille kuorossa määkivälle lammaslaumalle jolle mikään ei ole ilmastoa tärkeämpää, koronavirus on lähinnä non-issue joka ei koske Suomen kaltaista lintukotoa, koska me osataan pestä käsiä.

  Meille joiden mielestä Suomen varautuminen ja reagoiminen koronavirukseen on häpeällisen heikkotasoista, ilmasto ei ole prioriteettilistalla kovinkaan korkealla.

  wannabe

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 490
  • Liked: 261
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2546 : 08.03.2020, 09:42:01 »
  Israelin tilannetta. Toimenpidesuunnitelman lisäksi mielenkiintoista on, että useiden tartuntojen alkulähteenä näyttäisi olevan Kreikka. Onko minulta mennyt jotain ohi, kun en ole aikaisemmin kuullut, että siellä olisi edes todettuja tapauksia? Saattaa sielläkin lähennellä jo epidemiaa, jos jo tartuttavat eteenpäin.

  25 Israelis diagnosed with coronavirus, Netanyahu rolls out five-part plan

  https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/23-Israelis-diagnosed-with-coronavirus-Netanyahu-rolls-out-five-part-plan-620116

  Lainaus
  [...]Twenty-five Israelis have been diagnosed with coronavirus as of press time on Saturday, as Prime Minister Benjamin Netanyahu declared coronavirus the worst pandemic in 100 years.

  Lainaus
  [...]Netanyahu said Israel is “acting on both the national and international levels” and that in the past 48 hours he had spoken with world leaders and initiated a conference call with other countries that will be held next week to see how world leaders can help each other.

  He rolled out a five-part plan for attacking coronavirus in Israel.

  First, all public installations will undergo disinfection, the prime minister said.

  Lainaus
  [...]Next, he said the Air Force may be enlisted to ensure Israel has all essential supplies. Third, he said, he is working on opening a line of credit in order to provide a response for businesses and companies that will feel the pressure.

  Fourth, we will mobilize the best minds in Israel in order to develop a broad test in order to ensure an industrial testing ability that will separate between ill and healthy people,” Netanyahu explained. “We will continue to watch over the Israeli economy. Without this, things would bring about a two-fold – economic and industrial – collapse. It is within our ability to change this.”

  And finally, the prime minister said that Israel will use its ties with leaders in certain countries: “We will help them and they will help us,” he said. “With God’s help, we will overcome the crisis together.”

  Netanjahu julistanut koronavirusepidemian pahimmaksi pandemiaksi sataan vuoteen. Toimenpideohjelma:
  1. Julkisten tilojen desinfiointi
  2. Välttämättömien hyödykkeiden saannin takaaminen vaikka ilmavoimien avustuksella
  3. Uuden lainajärjestelyn avaaminen yrityksille, jotka kärsivät tilanteesta
  4. Nopean testimenetelmän kehittäminen
  5. Yhteistyö muiden maiden kanssa

  Seuraavaksi selitetään numeroitujen koronatapausten matkareittejä ym.

  Lainaus
  [...]Patient 24, from the center of the country, flew to Greece on February 27 with a group of pilgrims, 21 of whom have since been diagnosed with the virus.

  Lainaus
  [...]The Palestinian Authority Health Ministry said 19 Palestinians have been infected with the virus, most likely via interaction with a group of Greek pilgrims who visited Bethlehem and neighboring Beit Jala. The city is on lockdown and the PA is reportedly working with Israel to contain the virus.

  Patient number 16, a bus driver from east Jerusalem, like patient 24 was also infected by the Greek tourists. He is in critical condition at Baruch Padeh Medical Center, Poriya, in Tiberias, where he checked in with pneumonia. The man is on artificial respiration, according to the most recent reports. On Sunday, the medical center reported that his condition was worsening and that he had a high fever.[...]
  "En minä teitä tarvitse. Minulla on jo teidän lapsenne." -AH

  ämpee

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 15 436
  • Liked: 19832
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2547 : 08.03.2020, 10:42:42 »
  Vapaan liikkuvuuden ja avoimien rajojen Euroopassa aletaan heräillä.
  https://yle.fi/uutiset/3-11247057

  Lainaus käyttäjältä: YLE
  Yle Roomassa: Uusien tartuntojen vyöry aiheutti Pohjois-Italian eristystoimet
  Italiassa on todettu viikonvaihteessa tuhansia uusia tartuntoja.
  Italian hallitus eristää laajoja alueita Pohjois-Italiassa. Järeät poikkeustoimet julistetaan koko Lombardian alueelle Milanon ympärillä sekä osiin Venetsian, Parman ja Riminin seuduille. Rajoitukset koskevat noin 16 miljoonaa ihmistä.

  Kovaa tekstiä mutta tosiasia kuitenkin on, että Italiassa vasta harjoitellaan niitä eristystoimia jotka kauko-idässä jo osataan.

  Lainaus käyttäjältä: YLE
  Alustavan suunnitelman mukaan ihmisten liikkumista alueilla rajoitettaisiin ankarasti 3. huhtikuuta saakka. Kaikki julkiset ja yksityiset kokoontumiset on näillä alueilla kielletty.

  Kiinassa on ankarampaa rajoittamista harjoitettu jo pidemmän ajan eikä loppua näy.
  3 huhtikuuta on toive-ajattelua.

  Lainaus käyttäjältä: YLE
  Vehviläisen mukaan toistaiseksi on epäselvyyttä, miten matkustusrajoituksia käytännössä noudatetaan.

  – Varsinaista kotikaranteenia ei ole. Esimerkiksi kahvilat pysyvät auki lyhennetyin aikatauluin ja pidetään metrin turvaväliä.

  Ihmisten toivotaan ottavan uudet määräykset vakavasti, sillä aiemmin esimerkiksi kokoontumisia koskevia määräyksiä ei ole noudatettu.

  Toivotaan toivotaan.
  Asia on niin, että tarvitaan ehkäpä muutama epidemia lisää ennen kuin ihmiset oppivat noudattamaan toiveita, sitä ennen toivomusten toteutumista pitää valvoa, hiukan samaan tapaan kuin esimerkiksi Kiinassa.
  Tätä toimintaa nyt harjoittelevat niin hallitsijat kuin hallitut.
  Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

  Nuivake

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 7 624
  • Liked: 10672
  • Arvo Pohja
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2548 : 08.03.2020, 10:48:28 »
  Todettujen tartuntojen määrä on lähtemässä rakettimaiseen nousuun ympäri Eurooppaa.
  Jo tässä vaiheessa, kun monessa maassa mennään vasta sadoissa todetuissa ja joissakin maissa tuhansissa todetuissa tartunnoissa, alkaa terveydenhoitojärjestelmät ylikuormittumaan. Tästä on jo raportoitu tässäkin ketjussa esim. Italiasta.

  Jokainen varmasti ymmärtää, että sairaalapaikat ja etenkin tehohoitopaikat, joita tarvitaan noin 10% potilaista alkavat olla maassa kuin maassa välittömästi loppu. Tällöin otetaan käyttöön tavalliset paikat ja sen jälkeen tehdään väliaikaisia tiloja.

  Nämä sairaalapaikat eivät ole oikeastaan ongelma, niitä voidaan aina viritellä, vaikka sinne urheiluhalleihin.
  Suurin ongelma terveydenhuollossa tulee olemaan hoitohenkilökunta, jota on suojattava sairastumiselta viimeiseen asti. Ilman terveydenhoitoväkeä ei ole terveydenhoitoa. Ollenkaan.

  Suomessa on varattu kuulemma 400 000 suojainta valtion toimesta. Kun potilaita alkaa olemaan satoja ja yli tuhat, tuo määrä on käytetty viimeistään parissa viikossa. Lisää ei tulla saamaan ainakaan ulkomailta, esimerkkinä oliko se Ranska, joka on jo nyt takavarikoinut kaiken valtiollisesti haltuunsa (lähde jossain tässä ketjussa).

  Hengityssuojaimia täytyy valmistaa täällä Suomessa ja niitä tarvitaan miljoonia. Tarve maailmalla tulee olemaan miljardeja suojaimia. Kaikki maat tulevat pitämään niistä kiinni, myyntikiellot ulkomaille tulevat vääjäämättä ja miksi myydä, kun ne menevät omassa maassa käyttöön, joka ikinen. Hengityssuojaiet kun ovat käytännössä oikein käytettynä, vaativissa olosuhteissa, kertakäyttöisiä.

  Jo nyt Italia kaavailee Lombardiaan ulkonaliikkumieskieltoja, tarkoittaen samaa kuin Wuhanissa ollaan jo nähty. Kaikenlainen tuotanto tulee siellä pysähtymään, ellei ole jo nyt. Nämä karanteenit tulevat vääjäämättä vastaan myös muissa Euroopan maissa, jopa meillä Suomessa, jota ei kuulemma koske yhtään mikään. Ne pysäyttävät tuotannon. Myös noiden hengityssuojainten.

  Missä kohtaa menee se raja, kun hoitohenkilökunta jää myös kotiin, koska niinkin perusasia, kuin hengityssuojaimet ovat loppu? Silloin loppuu myös yhteiskunta, kun terveydenhoitoa ei ole ja sairaita on yhä etenevissä määrin joka paikassa. Joka ei ymmärrä tätä välitöntä uhkaa juuri nyt, elää täydellisessä utopistisessa valheessa. Raamatullinen ihme olisi ainoa joka pysäyttää tämän tapahtumaketjun, joka on nyt käynnissä.

  Vielä teroitan tämän viruksen suurinta uhkaa. Se ei ole kuolemantapaukset, joita jostain syystä painotetaan mediassa, vaan sairastuneiden määrä, jotka tarvitsevat kodin ulkopuolista apua. Jo viidellä tuhannella sairastuneella saadaan 60 miljoonan ihmisen maa polvilleen, joka kaavailee nyt ulkonaliikkumiskieltoja, koska järjestelmä uhkaa kaatua. Se on tolkuttoman pieni määrä ihmisiä, kokonaisuuteen verrattuna.
  Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

  Titus

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 8 540
  • Liked: 10688
  Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
  « Vastaus #2549 : 08.03.2020, 10:50:43 »
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-senaste-siffrorna

  Toisaalta taas hölmölän pieni määrä hieman ihmetyttää...

  Päivittelen tätä Ruotsin lukua ajoittain: tänään pelkästään Tukholman alueella 21 uutta tapausta eli nyt yhteensä 161 (7.3. iltäpäivä).

  Sunnuntai 8.3 aamupäivän luvut. Oudosti jämähtänyt paikalleen tai sitten mittailijat lähteneet viikonlopun viettoon. Näyttää koskevan koko pohjolaa...
  ym linkistä:

  Sverige: 162 bekräftade fall av coronaviruset.
  ► Norden: Norge har hittills 108 fall, varav flera är anställda på ett sjukhus i Oslo. I Danmark har 23 fall konstaterats. Finland har än så länge 15 fall och Island 45.

  Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

  Tagit: