UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1  (Luettu 622370 kertaa)

hoksa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 190
 • Liked: 401
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2640 : 08.03.2020, 23:39:35 »
Ala-asteen ekalla huumevalistustunnilla sanottiin että kolme vaarallisinta sanaa on "Ei minun lapseni". Sama tulee mieleen tässä, "Ei meillä Suomessa".

Ei kyllä kannata tuudittautua sillä että asutaan Suomessa, jossa hyvä terveydenhuolto jne jne. Ei nyt paniikkiakaan pidä olla mutta realistinen tilannekuva rauhoittaa. Se hermostuttaa ihmisiä, jos tänään STM:n johtaja rauhoittelee tilannetta ja kun huomenna lehdet kertookin jotain ikävämpää STM:n johtajan puheet taas muuttuu.

Yksi suosikkitoimittajistani Jan Hurri toi uutta näkökulmaa:

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006430682.html

Lainaus
Jan Hurrin kommentti: Yhtä vitsausta markkinat pelkäävät vielä enemmän kuin koronaa

Koronaepidemia tuskin yksin saa aikaan uutta finanssikriisiä, mutta se voi toimia sytyttimenä. Muut uuden kriisin ainekset ovatkin jo koossa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.


Runsaat kymmenen vuotta sitten leimahtanut finanssikriisi on edelleen tapana lukea joko Yhdysvaltain riskipitoisimman subprime-asuntorahoituksen ylilyöntien tai investointipankki Lehman Brothersin kaatumisen syyksi.

Kumpikin toki aiheuttikin paljon harmia ensin hermostuneille finanssimarkkinoille ja heti perään kauhistuneille keskuspankeille ja muille talousviranomaisille.

Mutta kumpikaan ei ollut finanssikriisin varsinaisia syitä, vaan ennemmin ne olivat kriisin alkuun sysänneitä sytyttimiä.

Aivan samaan tapaan seuraavankin finanssikriisin voi odottaa leimahtavan jonkin satunnaisen laukaisimen alkuun sysäämästä ketjureaktiosta.


Kukaan ei voi ennalta kuin arvailla, minkälainen sytytin laukaisee seuraavan kriisin alkuun saati milloin kriisi leimahtaa.

Se on kuitenkin jo nyt tiedossa, että talouden eri osiin on kymmenen viime vuoden mittaan kertynyt enemmän kriisiin tarvittavaa räjähdysherkkää ruutia kuin oli viime kriisin edellä.

Ruutitynnyrissä pullottaa historiallisen suuri määrä suurelta osin kyseenalaista velkaa. Enää puuttuu sytytin.

Korona voi toki osoittautua talousuhkana suutariksi, mutta epidemian talousvaikutuksissa voi myös olla kylliksi kipinää uuden kriisin sytyttämiseen.

-----

Velkaa on enemmän kuin koskaan

Koronan – tai tarkemmin sanottuna koronareaktioiden – kenties keljuin talousvaikutus kiteytyy koronatoimista kärsivien yritysten todennäköisiin kassavirtakatkoihin.

Vakavaraisille ja varsinkaan yltäkylläisissä kassavaroissa kylpeville yrityksille tilapäiset kassavirtahäiriöt ovat kiusa mutta eivät sentään kohtalokas kuolinisku.

Ylivelkaisille yrityksille tulovirran katkeaminen tai pelkkä ehtyminen voi olla se viimeinen niitti, jonka jälkeen tulee noutaja
.
"Mitä me tehdään työpaikoilla, jos meillä ei oo planeettaa, millä elää" - Mariyam Abdulkarim

hamppari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 089
 • Liked: 3440
 • Olisipa alkuräjähdys ollut suutari
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2641 : 08.03.2020, 23:50:59 »
Näin meillä tänään:

Lainaus
Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro kertoo, että lentoasemat seuraavat tiivisti koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta. Italiassa hallitus päättänyt asettaa miljoonia ihmisiä karanteeniin maan pohjoisosassa Lombardiassa, jonne Ryanair lentää Lappeenrannasta.

Joron mukaan lentoasemat toimivat viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Lentoyhtiöt päättävät lentämisestä ja toimivat myös viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaisesti, Joro kertoo sähköpostitse Etelä-Saimaalle.

– Lentoyhtiöt voivat toki lopettaa lentämisen vaikka heti, mutta usein tämän tyyppisissä tilanteissa jatkavat sitä tietyn ajan harkintansa ja tilanteen kehittymisen mukaan, jotta voivat kuljettaa myös palaavat matkustajat.

Meillä on myös erittäin tiivis yhteistyö käynnissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n, Traficomin ja Eksoten kanssa.

Eksoten henkilökuntaa on myös vastaanottamassa Lombardian Bergamosta saapuvia koneita ja jakamassa tietoa.

Ryanair on aikaisemmin ilmoittanut kahdesta peruuntuneesta lennosta Lappeenrannan ja Bergamon välillä. Vuorot peruuntuivat kahdelta lauantailta 21. ja 28. maaliskuuta.
https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/de187c75-8410-49b0-85e8-df8869d23b35

Ei taida lentoyhtiö nyt toimia ihan ulkoministeriön suositusten mukaan. No eipä sillä, tuskin tuolta Pohjois-Italiasta enää paluumatkustajia tulee. Eikös se ole jo lukossa. Tai jos tuleekin, niin A4 hoitaa yhäkin mahdolliset taudinkantajat.

Täytynee tutkia jos kaapeista löytyisi ainekset ja leipoa kampaviinereitä. Niiden mutustelu kun on kuin vetäisi kovia huumeita - kaikki maailman huolet ja murheet katoaa."Onhan näitä sairauksia ja epidemioita, joista koronavirus ei todellakaan ole niitä pahimpia ja hurjimpia.
Kovin pieni tussahdus tästä tulee joka tapauksessa talouteen.
Näitä tulee ja menee koko ajan." -Pekka Seppänen, 11.2.2020 YLE-Jälkipörssi

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 787
 • Liked: 9907
 • Punavihreäkriittinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2642 : 09.03.2020, 00:08:10 »
Invalid Tweet IDHard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 059
 • Liked: 30140
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2643 : 09.03.2020, 00:12:35 »
Näitä kahta petrimaljaa katsoessa ei voi kuin kysyä, arvaatteko kumpaa Suomi enemmän muistuttaa?

Maikkarin uutisissa joku värikkäillä rilleillä varustettu STM:n ylijohtajanainen vakuutteli samaa kuin PM Sanna Marin, eli emme ole vielä lähelläkään epidemiaa, kyse on yksitttäistapauksista jnejne = jo tutut klassikot.

Maikkarin toimittaja yritti ylijohtajalta kysyä asiaa eri tavoin ja kysyi lopulta sitten suoraan, että toimitaanko meillä nyt jollakin tavalla toisin kuin Italiassa on toimittu? Vastaus oli sen suuntainen, että meillä ei ole vielä sellainen tilanne, että olisi tarvetta ....

Ja samaan aikaan Iltalehdessä kertoo tarinaa epidemia-alueelta  - tosin Saksan välilaskun kautta - Suomeen palannut rajusti oireileva potilas, joka on yrittänyt jo viikon ajan päästä testiin siinä onnistumatta ja onneksi sulkeutui oma-aloitteisesti kotiinsa

Kuulostaa siltä, että me hävittiin tää peli. Tai siis he hävisivät, mutta me kärsimme tappion.

Nyt on toteen näytetty, että NAISISTA EI OLE JOHTAJIKSI.
Ei päättämään pienistä asioista eikä suurista asioista.
Naiset eivät osaa eivätkä uskalla.
Paikka on kotona hellan ääressä, ehkä jos nainen kodin ulkopuolisen uran haluaa, niin lastentarhanopettaja on extremeä, siinä saa tehdä jo melko vaativiakin päätöksiä.

Tuli nyt nähtyä tämä naisvaltainen hallitus, eikä ihan heti unohdu mitä näkyi.

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7594
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2644 : 09.03.2020, 00:58:28 »
Laitetaan nyt vielä linkin ja lainauksen kera tuo Maikkarin uutisissa ollu STM ylijohtaja Päivi Sillanaukeen haastattelu, koska se maikkarin sivuille ilmestyi. Kannattaa kuitenkin katsoa tuo uutisvideo ja taltioida se historiankirjoitukseen. Sitä oleellista ylijohtajan lausuntoa kun ei linkin artikkelissa sanatarkasti ole, joka meni juurikin näin:

Toimittaja: "Onko Suomi epidemia-alue tai lähestymässä sitä"

STM ylijohtaja (asiantuntevasti hymyillen): "Emme vielä lähelläkään epidemia-aluetta"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sosiaali-ja-terveysministerion-ylijohtaja-suomea-ei-voi-viela-kutsua-epidemia-alueeksi/7755112#gs.zc1sfa

Lainaus
..........

Olemme pystyneet pitämään tilanteen sellaisena, että meillä on ollut yksittäistapauksia ja olemme myös pystyneet jäljittämään kaikki altistuneet, Sillanaukee kommentoi MTV:n Kymmenen uutisissa.

Viikonlopun aikana Suomessa on ilmoitettu karanteenitilanteista. Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajan mukaan, karanteenit ovat toimineet toivotulla tavalla.

..........

Ylijohtaja painottaa, että vastuu taudin leviämisestä on yhteinen.

– Nyt on erittäin tärkeää jokaisen muistaa, ettei kukaan mene sairaana töihin, koska tässä on samanaikaisesti meneillään myös muita virusinfektioita.

...........

– Vielä on osittain epäselvää, miksi tapausten määrä on kasvanut niin nopeasti Italiassa. Varmasti asia pystytään tutkimaan jälkipuinneissa, että mitä siellä tapahtui sellaista, että se lähti näin nopeasti käyntiin. Toki on muitakin maita, kuten Etelä-Korea ja Kiina, joista on tietenkin enemmän tietoa olemassa.

............

Suomen ja Italian tilanteiden tai toimintatapojen vertaileminen ei ole Sillanaukeen mukaan vielä tässä vaiheessa tarkoituksenmukaista.

– Meillä on vielä toisenlainen tilanne. Italiassa enää pystytä sillä tavalla seuraamaan tartunnan saaneita ja heistä altistuneita. Meilläkin varmasti on liikkeellä sellaisia tartunnan saaneita, joita ei vielä ole todettu.

Sillanaukee arvioi, että virus jatkaa vielä leviämistään ja jossain vaiheessa tulee punnittavaksi, minkälaisiin toimiin panostetaan.

– Lähiaikoina punnitaan varmasti sitä, että missä vaiheessa siirrytään tästä rajusta rajaamisvaiheesta siihen, että keskitymme vain hoitamaan rajuimmin oireilevia.

Boldasin tuosta randomina jotakin, eli näin Suomessa 9.3.2020 illalla historiaan jäävän version mukaisesti:
- Meillä on nyt siis menossa raju rajaamisvaihe
- Kaikki altistuneet on jäljitetty, kiitos viranomaisten toiminnan.
- Ripeästi määrätyt karanteenit ovat toimineet
- Vastuu on yhteinen, ts viranomaiset ovat toimineet lähes yli-inhimillisen tehokkaasti, joten hallintoalamaisten on myös muistettava oma vastuunsa
- Italiaan vertaaminen ei ole hedelmällistä, koska ei siellä pystyä seuraamaan tartunnan saaneita ja altistuneita kuten meillä

Jälkipuinnit kuitenkin mainittiin. Niitä odotellessa.

Itse asiassa haluan säilyä hengissä jo siksi, että näen ja kuulen ne jälkipuinnit Suomessa. Vahva veikkaukseni on, että niissä historia kirjoitetaan luovasti uusiksi ja epidemian tapahtumat stilisoidaan paksulla tussilla.
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 1171
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2645 : 09.03.2020, 01:23:46 »
FAZin liveseurannasta tänään poimittua, jätän suurimman osan talouteen liittyvistä suomentamatta.

Saksa
 • Hessenin osavaltio tilaa 450'000 paria kertakäyttöhanskoja, 60'000 tartuntasuojapukua, 30'000 silmäsuojainta ja 180'000 suusuojainta. Lisäksi 3'000 hengityssuojaa, 70'000 kertakäyttö essua, miljoona leikkausmaskia sekä 30'000 jätesäkkiä. Hankinta menee nopeutetulla syklillä. Hessenin viranomaiset arvioivat hankinnan nykyisten leviämistä koskevien taustetietojen mukaan. Suojavaatteet ptiää toimittaa ja tuottaa mahdollisimmat mukaan Hessenin viranomaisille. Tarjousten aikaraja on 17. maaliskuuta ja sopimus myönnetään halvimman ja nopeimman toimitusajan mukaan.
 • Baijerissa vasta kaksi tartuntapotilasta on kriittisessä tilassa. Toinen on vanha mies, joka on ollut "erittäin hyvässä kunnossa" aiemmin. Toisella taasen on useita sairauksia. Molempien tila on "tosi vaikea, erittäin sairas" sanoi osavaltion terveysministeri Melanie Huml (CSU). Sunnuntai iltapäivään mennessä osavaltiossa on noussut 157:n tapaukseen. Myöhemmin Baijerin luku on noussut jo yli 200:n, eilen tapauksia oli 133 kappaletta.
 • Useita tapahtumia peruttu. Liittovaltion terveysministeri Jens Spahn suosittelee, että yli 1000 henkilön tapahtumat perutaan tästä lähtien. "Taudin viime päiväisten dynaamisen kehittymisen vuoksi tämä pitäisi muuttua nopeasti" Spahn sanoi.
 • Bildissä SPD:n terveysekspertti Karl Lauterbach analysoi Spahnin vaatimuksia tervetulleiksi. "Jokainen, joka ei nyt peru näitä [yli 1000 hengen] tapahtumia pitää pitää vastuullisena uudesta aallosta tartuntoja ja kuolleita." Lisäksi on kiireinen tarve säännöllisiin ja suuren mittaluokan testeihin kaikissa kouluissa, jotta löytyisi kuinka moni lapsi on saanut tartunnat. Kaiken kaikkiaan tauti ei puhkea nuoremmilla, mutta he ovat silti tartuttavia.
Muu Eurooppa
 • Italiassa Piedmonten alueen presidentti, Alberto Cirio, sairastunut RAIn mukaan. Eilen Lazion alueen presidentti Nicola Zingaretti ilmoitti sairastuneena. Tällä hetkellä yli 5600 sairastunutta ja 10 miljoona ihmistä lock-downin alla.
 • Italian alueiden sulussa, tehdään poikkeus työmatkoihin sekä hätätilanteissa. Vielä on mahdollista palata kotiin niin pois kuin sisäänkin alueelle. Täytyy kuitenkin odottaa kontrollia ja tiedusteluita viranomaisilta ja virkavallalta. Maassa on nyt 366 kuollutta, kasvua lauantaista 233 kappaletta. Sairastuneita on nyt 7375 kappaletta, kasvua lauantaista 1492 kappaletta. Saksan ulkoministeriö varoittaa matkustamasta maahan.
 • Italian piispankokous on sunnuntaina historian ensimmäisen kerran perunut kaikki rukoustilaisuuden koko maassa.
 • WHO katsoo Italian toimet tervetulleiksi
 • Tšekin pääministeri Andrej Babis pyysi Italiaa estämään kansalaistensa matkustamisen Eurooppaan. Tšekeissä tällä hetkellä vahvistettuja tartuntoja 28 kappaletta, suurin osa näistä joko tulleet Italiasta tai olleet yhteyksissä johonkin, joka on tullut sieltä.
 • Tšekki Puolan lisäksi aloittaa satunnaiset tarkastukset maan rajoilla. Maanantai aamusta alkaen poliisille jaetaan ohjeistukset kymmenelle rajanylityspaikalla Saksaan, Itävaltaan ja Slovakiaan CTK-uutistoimiston mukaan. Lisäksi palokunta satunnaisesti mittaa Tšekkiin tulevien matkustajien lämpöjä. Matkustajat, joilla on kuumetta yli 38°C viedään kotikaranteeniin tai sairaalaan konsultoinnin jälkeen. Ulkomaalaisia pyydetään palaamaan kotiin maan varapääministeri Anna Schillerovan mukaan.
 • Ranskassa on nyt Saksaa enemmän koronatartuntoja. Määrä on noussut 1126:en viranomaisten mukaan, kuolleita on nyt 19. Macron on pyytänyt kokoon kriisikokouksen. Maa harkitsee koulujen sulkemista ja julkisen liikenteen rajoituksia.
 • Espanjassa lähes 600 tartuntaa, 30 parantunutta ja 10 kuollutta tähän mennessä
 • Iso-Britannian tautitapausten määrä on noussut 273:een. Lauantaina tiedettiin vain 209:stä tapauksesta. Yli 23'500 ihmistä on testattu. Kaksi ihmistä on kuollut maassa virusinfektioon.
 • Sveitsissä toinen kuolema koronaviruksen vuoksi. Terveysviranomaisten mukaan maassa on 281 tartuntatapausta sunnuntai-iltapäivänä.
 • Itävallassa on nyt 104 todettua tartuntatapausta. Maan liittovaltionkansleri Sebastian Kurz valmistelee kovia toimia, kuten väliaikaista lastentarhojen, koulujen ja yliopistojen sulkemista. Tämä tulee tapahtumaan myös muissa Euroopan maissa, kysymys vain on, että milloin.
 • Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa on mennyt karanteeniin mahdollisen koronavirustartunnan vuoksi, hän ilmoitti Sunnuntaina, ettei hänellä ole mitään tapaamisia kotimaassa tai ulkomailla kahteen viikkoon. Hän sanoi vierailleensa koulussa Pohjois-Portugalissa, jossa on nyt suljettu koronavirustapauksen vuoksi. Kuitenkaan sairas lapsi eikä hänen luokkansa osallistunut virailuun. Maan päämies on oireeton ja jatkaa työskentelyään presidentinlinnassa, kuitenkin hän päätti noudattaa terveysviranomaisten suosituksia näyttääkseen esimerkkiä. Portugalissa koronatapausten määrä on noussut nopeasti viikonloppuna, nyt niitä on yli 20, kun perjantaina tiedettiin vain 13:sta tapauksesta.
 • Bulgariassa ensimmäinen tartunta. Neljä ihmistä sairastunut, mukaan lukien kliniikan työntekijä. Yhdelläkään sairastuneista ei yhteyksiä Kiinaan tai Italiaan. Viranomaiset etsivät potilas-0:aa. Bulgariassa kaikki koulut pysyvät kiinni keskiviikkoon asti tämän hetken influenssaepidemian vuoksi.
 • Moldovassa ensimmäinen tartuntatapaus, nainen ollut matkoilla Italiassa.
 • Moskova uhkaa kansalaisia 5:llä vuodella vankeutta, jos he eivät karantenisoi itseään vierailtuaan koronamaissa. Väliinpitämättömyydestä seuraa muiden kuolemat. Kaikki, jotka palaavat Kiinasta, Etelä-Koreasta, Iranista, Ranskasta, Saksasta, Italiasta ja Espanjasta pitää eristää itsensä ja pysyä kotona kaksi viikkoa. Kaikki, jotka rikkovat käskyä, saavat vakavia sanktioita. Tällä hetkellä Venäjällä on vain 15 tartuntatapausta.
 • Vatikaanin museo on suljettu koronaviruksen leviämisen vuoksi.
Amerikat
 • Oregonin osavaltio Yhdysvalloissa on juistanut hätätilan kolmantena Yhdysvaltain osavaltiona. Sairastuneiden määrä osavaltiossa on kaksinkertaistunut 14:n päivässä.
 • El Salvador ei enää ota vastaan matkailijoita  Saksasta ja Ranskasta. Maan kansalaiset ja dipllomaatit saavat palata maahan, mutta heidän asetetaan karanteeniin 30:ksi päiväksi. El Salvador on jo asettanut maahantulokiellot Italiasta, Iranista ja Etelä-Koreasta. Maassa ei vielä ole todettuja tartuntoja.
Aasia
 • Saudi-Arabia sulkee Katifin alueen. Alueella asuu pääasiassa Shiioja. Kaikki maan 11 koronavirustartuntaa on rekisteröity Katifissa ja suurinosa näistä on kytköksissä Iraniin. Tästä eteenpäin kenenkään ei pidä matkustaa Katifiin. Lisäksi toimistot ja yksityiset instituutiot pysyvät suljettuina. Tämä on ensimmäinen sulku persianlahden alueella, jossa on rekisteröity tähän mennessä 200 tapausta (pl. Iran oletan). 
 • Saudi-Arabia lopettaa lento- ja laivaliikenteen Kuwaitiin, Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin, Egyptiin ja Bahrainiin. Kukaan näistä maista ei saa matkustaa Saudi-Arabiaan maan uutispalvelusta kerrotaan.
 • Qatar kiristää matkustusrajoituksiaa. Maanantaista lähtien 14:n maan matkustajat eivät pääse maahan. Kielto koskeen matkustajia Kiinasta, Egyptistä, Intiasta, Iranista, Iraqusta, Libanonista, Bangladeshistä, Nepalista, Pakistanista, Filippiineiltä, Etelä-Koreasta, Sri Lankasta, Syyriasta ja Thaimaasta. Qatar Ariways on aiemmin peruuttanut kaikki lennot Italiasta.
 • Risteilylaiva Costa Fortuna etsii satamaa. Malesia ja Thaimaa ei päästä kyseistä risteilijää satamiinsa. Risteilijällä on useita Italialaisia, joiden kotimaa on erityisesti korona-altis. Costa Cruises -risteily-yhtiön mukaan laivalla ei ole yhtään epäiltyä koronatartuntaa, laiva on nyt menossa Singaporeen.
Afrikka
 • Afrikan ensimmäinen kuolema on todettu Egyptissä. Kyseessä 60-vuotias saksalainen, joka oli matkustanut Egyptiin viikko sitten.
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 758
 • Liked: 11728
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2646 : 09.03.2020, 01:40:20 »
Senaattori laittoi itsensä karanteeniin.

Kommenteista huomaa että media on onnistunut valeuutisoinnilla iskostamaan väkeen idean siitä että kyseessä on hoax >:(
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 092
 • Liked: 1928
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2647 : 09.03.2020, 01:49:46 »
Näpräsinpäs aiheesta myös netissä pyörivän interaktiivisen grafiikkasovelluksen eilisen tyyliin, jossa pääsee itse valitsemaan maat ja asteikon. Tähän hätään 19 maata. joissa eniten tartuntoja, plus Suomi. Perustuu edelleen John Hopkins -yliopiston päivittyvään dataan ja pitäisi pysyä automaattisesti mukana päivittäisten lukujen kehittyessä jos viritelmä nyt ottaa toimiakseen. Näyttötunteja on ko. palvelun ilmaisessa kokeiluversiossa 25 kuukaudessa, ehkä se joksikin aikaa riittää.

Koitan huomenna lisäillä päivittäisiä tartuntalisäyksiä ynnä muuta tilpehööriä vaihtoehtoihin. Vähän tällasta opiskelua tämä.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 01:52:06 kirjoittanut Julleht »
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 285
 • Liked: 1171
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2648 : 09.03.2020, 01:55:04 »
FAZ uutisoi liittovaltion terveysministerin Jens Spahnin haastattelusta Bild am Sonntagissa.
 • Saksassa Jens Spahn suosittelee kaikkien yli 1000:n hengen tapahtumien peruuttamista. Perumiset koskisivat muun muassa Bundesliigan otteluita, messuja ja suuria konsertteja. Tavoite on hidastaa koronaviruksen leviämistä. "Koska mitä hitaammin virus leviää sitä paremmin terveydenhuolto pystyy vastaamaan tarpeeseen".
 • Isojen tapahtumien suhteen Spahn sanoi: "Lukuisten vastaavien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen suosittelen erityisesti yli 1000:n hengen tapahtumien perumista kunnes toisin ilmoitetaan". Robert Koch-instituutti (RKI, Saksan CDC) on kehittänyt ohjeistuksen pienempien tapahtumien osalta. "Olen tietoinen seuraumuksista kansalaisille ja organisaatioille. Keskustelemme, miten käsittelemme taloudellisia seurauksia seuraavien päivien aikana."
 • On selvää, ette terveys menee edelle. Spahn sanoo: "Suositteluni kaikille: miettikää, mikä on tärkeää teille jokapäiväisessä elämässänne: oli se sitten klubilla käyminen, syntymäpäiväjuhla perhepiirissä, tai kerhotapaaminen. Luotan, että kansalaiset tekevät viisaita päätöksiä itsensä ja lähimmäistensä kannalta. Koska tällä tavoin suojaamme kaikki meidän vanhuksia sekä kroonisesti sairaita".
 • Spahn sanoo: "Euroopan epidemiaviranomainen ECDC on liian pieni pystyäkseen toimimaan tällaisen epidemian kanssa." Hän sanoi Bild am Sonntagin haastattelussa. He tarvitsevat suuremman budjetin ja lisää valinnanvaraa toimenpiteisiin. "Me tarvitsemme euroopan RKI:n", sanoi Spahn pyytäen rahoitusta saueraavaan EU budjettiin. Berliinin valtioninstituutin tehtävä on taistella tartuntatauteja vastaan.
 • Lisäksi Spahn haluaa raportointivaateen kaikille koronatesteille Saksassa. "Tähän mennessä vain testit, joissa korona todetaan on raportoitu", hän sanoo ja jatkaa: "tulevaisuudessa pitäisi myös raportoida kaikista negatiivisistä koronatuloksista." Tämä auttaisi käsittelemään tilannetta paremmin.
 • Liittovaltionlaajuinen koulujen sulkemisia koronaepidemian estämiseksi peruttiin Spahnin mukaan. "Tartuntatautilain mukaan koulut voidaan sulkea vain paikallisviranomaisten toimesta", hän sanoi "Ajattelen maanlaajuisen sulkemisen olevan väärin".
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 01:57:16 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2649 : 09.03.2020, 02:16:28 »
Minkähänlaisia ihmisiä hallituksessamme on ??
Onko sosiopaatti kohtuullinen nimitys vai vähättelyä ?
Toivoisin foorumin ammattilaisten avautuvan tämä asian suhteen, sillä ei ole aivan samantekevää mikäli maata johdetaan mielipuolisesti, tästä on käsittääkseni jopa historiallisia esimerkkejä.

Mä näkisin, että hallitus ja muut päätävät elimet ovat täynnä natsiyli-ihmisiä, koska strategia nojaa vahvasti siihen, että Suomessa kaikki mahdollinen on maailman parasta ja alemmilla roduilla on täysi paniikki päällä, vaikka näihin karanteeneihin ei olekaan paljon järjestyshäiriöitä liittynyt.

Puuttuu vain se rotuteoria, mutta muuten ajattelutapa on luokkaa Heil Hitler!

Nyt sitten odotellaan, että maailman paras terveydenhuoltojärjestelmä kohtaa koronaviruksen varmana voittajana, vaikka kaikki se, mitä vanhustenhuollosta on ollut uutisissa viimeisen reilun vuoden aikana, antaa viitteitä siitä, että jälki tulee olemaan pahinta juuri sen tontilla. Eihän tällainen zombieksi lääkitty vihannes, jolle syötetään isolla rahalla halvinta makkaraa mitä tukusta löytyy, pysty tekemään paljon muuta kuin istumaan television ääressä, niin että yleiskunto ei voi olla kovin häävi.

Kun kaatoluku alkaa kasvaa, alkaa myös se panikointi, johon on varauduttu pelkästään toitottamalla sitä Suomi on maailman paras -mantraa. Siitä voi mennä takuuseen.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 888
 • Liked: 13543
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2650 : 09.03.2020, 03:33:05 »
Helmikuussa THL:n Mikä Salminen oli niin pihalla tilanteesta että hän sanoi, että Euroopassa juuri kukaan ei tule kuolemaan koronaan. Valtio ei tehnyt mitään toimenpiteitä. Epidemia-alueilta matkustaville olisi hyvin voitu asettaa karanteeni, heitä ei ollut ihan tolkuttomia määriä.

Nyt THL toteaa että pidä olla naiivi,  muuallakin kuin Italiassa voi olla paha tilanne. Ja toteaa myös että jokainen on oman matkustamisensa asiantuntija, arvioi riskit ja onko pakko mennä.

Siis tämä laitos ulkoistaa vastuun riskin arvioinnista matkustajalle.

Ylen Ykkösaamussa

https://areena.yle.fi/1-50409931

hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, sr, justustr, RP, Vöyri, sir, vastarannan kiiski, Mikke70, Huolestunut Kansalainen, no future

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 758
 • Liked: 11728
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2651 : 09.03.2020, 03:49:08 »
Suurin peruttu urheilutapahtuma, siis toistaiseksi. Tenniksen "Fifth Slam" eli Indian Wells. Lienee melko varmaa että myös Ranskan Avoimet ja Wimbledon jäävät tänä vuonna pelaamatta.

Lainaus
“There is too great a risk, at this time, to the public health of the Riverside County area in holding a large gathering of this size,” said Dr. David Agus, Professor of Medicine and Biomedical Engineering at the University of Southern California. “It is not in the public interest of fans, players and neighboring areas for this tournament to proceed. We all have to join together to protect the community from the coronavirus outbreak.”

“We appreciate the proactive stance tournament organizers are taking to ensure public health and safety,” said Martin Massiello, Executive Vice President & Chief Operating Officer, Eisenhower Health.

“We are very disappointed that the tournament will not take place, but the health and safety of the local community, fans, players, volunteers, sponsors, employees, vendors, and everyone involved with the event is of paramount importance,” said Tournament Director Tommy Haas. “We are prepared to hold the tournament on another date and will explore options.”
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 03:59:41 kirjoittanut qwerty »
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 558
 • Liked: 18041
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2652 : 09.03.2020, 04:39:28 »
Videolla Hatchett kertoo, että tämä on vuoden 1918 espanjantaudin jälkeen ensimmäistä kertaa, kun voimakas leviävyys ja korkea tappavuus yhdistyvät samassa taudissa. Siksi hän katsookin tämän taudin olevan pahin tauti mihin hän on tähän mennessä törmännyt:

‘This is the most frightening disease I’ve ever encountered’ – virus expert Dr Richard Hatchett – Channel 4 News
https://www.channel4.com/news/this-is-the-most-frightening-disease-ive-ever-encountered-virus-expert-dr-richard-hatchett

Coronavirus in Bergamo, Humanitas doctor: dramatic situation - Corriere.it
https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/20_marzo_07/coronavirus-bergamo-medico-humanitas-facebook-situazione-drammatica-altro-che-normale-influenza-4fdf6866-6088-11ea-8d61-438e0a276fc4.shtml?refresh_ce-cp

Google-käännöksellä poimintoja:

Lainaus
Coronavirus in Bergamo, Humanitas doctor on Facebook: «Dramatic situation, other than normal flu»
The transformed wards and the "war" in the ward or in the emergency room: "Patients don't breathe, they come here because they need oxygen". «We must hope that our body will eradicate covid-19 on its own»
...
I also assure you that when you see young people who end up in intubated intensive care, pronated or worse in Ecmo (a machine for the worst cases, which extracts the blood, re-oxygenates it and returns it to the body, waiting for the organism, hopefully, heal your lungs), all this tranquility for your young age passes there. And while there are still people on social networks who pride themselves on not being afraid by ignoring the indications, protesting that their normal lifestyle habits are "temporarily" in crisis, the epidemiological disaster is taking place. And there are no more surgeons, urologists, orthopedists, we are only doctors who suddenly become part of a single team to face this tsunami that has overwhelmed us.

The cases multiply, we arrive at the rate of 15-20 hospitalizations a day all for the same reason.The results of the swabs now come one after the other: positive, positive, positive. Suddenly the emergency room is collapsing.
...
Oh yes, thanks to the shortage of certain devices, I and many other colleagues are certainly exposed despite all the means of protection we have. Some of us have already become infected despite the protocols. Some infected colleagues have in turn infected family members and some of their family members already struggle between life and death. We are where your fears could make you stay away. Try to make sure you stay away.

Volunteers to be infected with coronavirus for £3,500 in bid to find vaccine - Mirror Online
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/volunteers-infected-coronavirus-3500-bid-21655442

Lainaus
Volunteers could be paid £3,500 to be infected by a form of coronavirus.

As the race to find a vaccine for the potentially deadly bug continues, volunteers in east London are being paid to endure it.

The willing participants will receive £3,500 to be purposefully infected with the virus and live in quarantine at the Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre in Whitechapel.

They will, however, be injected with two common but much less serious strains of the virus, reports the Daily Star .

Hvivo, the company behind the laboratory at Queen Mary, will be infecting 24 volunteers at a time with the 0C43 and 229E strains of the virus.

It is thought these strains will cause mild respiratory symptoms and be much less severe than the coronavirus that is currently spreading around the globe.

https://twitter.com/markkuilmari/status/1236724974515302401
Lainaus
Markku Stenborg Twitterissä: "@KimmoMatikainen @OsmoSoininvaara Jep. https://t.co/TRKK8KPTYn" / Twitter

https://twitter.com/Photon22318487/status/1236601460915425280
Lainaus
Photon Twitterissä: "Here is a very interesting graph. Some countries are on the same trajectory as Italy but just a little behind the curve. https://t.co/c3U0jcuT4y" / Twitter

https://twitter.com/NAChristakis/status/1235204448101830656
Lainaus
Nicholas A. Christakis Twitterissä: "The *earlier* that schools were closed (ideally even in *advance* of outbreaks) the lower the number of excess deaths in 43 US cities during the 1918 Influenza pandemic. #COVID19 #schoolclosure 4/ https://t.co/e25Bj4AZrt" / Twitter
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 04:47:47 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2653 : 09.03.2020, 06:22:44 »
hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Jos tuolla olisi keskinkertainen koulutus tai edes aivot, niin se pystyisi tajuamaan, että kun taudin leviämistä hidastetaan, niin sairaalat eivät mene tukkoon.

Lähiviikot näyttävät, että miten Suomessa käy kun korona löytää kaikki Esperi Caren asiakkaat melkein yhtä aikaa. Jos jotain kolotusta tai sydänsairautta, niin sitä kannattaa käydä näyttämässä lääkärille nyt kun niillä on vielä aikaa sellaiseenkin.

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 264
 • Liked: 6326
 • The sloganist
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2654 : 09.03.2020, 07:06:30 »
Eikös eilen jo tullut ilmoitusta, että suomi ei osallistu norjassa 400 miehin voimin sotaharjoitukseen, johtuen corona-viruksesta? YLE taas osaa valehdella, että osallistuvat. Mainio putka tuo YLE näissä totuus-asioissa.
Iudex illius ero

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 130
 • Liked: 4688
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2655 : 09.03.2020, 07:09:56 »
Helmikuussa THL:n Mikä Salminen oli niin pihalla tilanteesta että hän sanoi, että Euroopassa juuri kukaan ei tule kuolemaan koronaan. Valtio ei tehnyt mitään toimenpiteitä. Epidemia-alueilta matkustaville olisi hyvin voitu asettaa karanteeni, heitä ei ollut ihan tolkuttomia määriä.

Nyt THL toteaa että pidä olla naiivi,  muuallakin kuin Italiassa voi olla paha tilanne. Ja toteaa myös että jokainen on oman matkustamisensa asiantuntija, arvioi riskit ja onko pakko mennä.

Siis tämä laitos ulkoistaa vastuun riskin arvioinnista matkustajalle.

Ylen Ykkösaamussa

https://areena.yle.fi/1-50409931

hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Puumalainen on hämmästyttävän inkompetentti tajuamaan syy-seuraussuhtetta ja vakavaa riskiä. Virus tarttuu tiloista ja ihmisistä joissa käy viruksenkantaja ja muita ihmisiä. Jotta tämä estetään, laitetaan näitä monien käyttämiä tiloja kiinni. Ei tää nyt pitäisi olla vaikeaa.

Ja sen jälkeen punnitaan tulemat. Eli koululuokka voi jäädä kuukaudeksi vaille opetusta. Tai sitten ihmisiä voi kuolla ja terveydenhuolto voi romahtaa. Siitä sitten punnitsemaan, että mikä on ylimitoitettua, kun seuraa toimia maailman eri maissa. Tynnyrissäkö ne siellä THL:ssä elää, kun eivät tiedä virustartunnan ehkäisystä edes tälläisiä mitä maallikkokin voi aika helposti päätellä, ja mistä voisi ottaa oppia maailmalta.

Nyt katseeni kiinnittyy myös opetusministeriöön, vaatikaa koulujen sulkemista. Nykyinen näpertely jossa altistuneita jäljitetään yksi kerrallaan edesauttaa epidemian leviämistä. Opetushenkilöstö on vaarassa, minua kauhistuttaa tämä heidän altistaminen virukselle. Oppilaille ei niin isoa vaaraa ole, he vain tartuttavat.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 539
 • Liked: 5663
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2656 : 09.03.2020, 07:56:04 »
Soininvaaralta hyvää pohdiskelua aiheesta. Olen itse taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla, ja olen pariin kertaan ajatellut tänne kirjoittaa että nyt panikoidaan tavalla joka on täysin hyödytön tapa suhtautua tähän asiaan. Ei koko maapalloa voida laittaa karanteeniin.

Lainaus
Miksi en usko karanteeneihin viruksen torjunnassa
Osmo Soininvaara / 8.3.2020

VAROITAN, ETTEN OLE EPIDEMIOLOGIAN ASIANTUNTIJA JA SILTÄ OSIN KUIN MINULLA YLIPÄÄNSÄ ON ASIASTA TIETOA, SE ON VANHAA

Minä näen viruksen elinkaaren suunnilleen näin. Viruksen leviämistä dominoi tartuttavuusluku, kuinka monta ihmistä yksi tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa, Jos tuo luku on yli yhden, virus leviää eksponentiaalisesti ja jos se on alle yhden, epidemia sammuu.

Koronaviruksen tartuttavuusluku on noin kaksi, eli se tarttuu huonommin kuin moni muu, mutta räjähtävästä prosessista kuitenkin on kyse.

Kun tartuttavuusluku on kaksi, viruksen leviää, kunnes joka toinen on sille immuuni – on joko saanut rokotuksen sitä vastaan tai on sairastanut taudin (tai sitä lähellä olevan taudin) ja saanut vastustuskyvyn. Kun joka toinen on saanut vastustuskyvyn, tartuttavuusluku laskee yhteen ja siihen leviäminen pysähtyy.

Voimme hidastaa leviämistä sulkemalla yhteiskunnan, kuten on tehty Wuhanissa ja nyt suuressa osassa Italiaa. Tässä on se vika, että jos virusta ei saada kokonaan kitketyksi, se ryöpsähtää liikkeelle heti, kun karanteenit puretaan. Siksi pidän Italian toimiaoat hyödyttöminä, mutta voi olla väärässäkin.

Jos tautiin löytyy turvallinen ja tehokas rokote, italialaiset ovat onnistuneet ostamaan aikaa, eikä karanteeni ole täysin hyödytön. Rokotetta odottaessa tehokkain tapa rokottaa kansa on altistaa terveet ja hyväkuntoiset taudille – vähän niin kuin pienet lapset altistetaan vesirokolle, jotta eivät saisi tautia vanhempana, jolloin se on vaarallisempi.  Se vastaa vaikutuksiltaan rokottamista.

Tämän minun ehkä väärän käsityksen vallassa tekisin toisin. En eristäisi kaikki italialaisia vaan vain riskiryhmiin kuuluvat, siis vanhukset ja diabeetikot ja sydän ja verosuonatauteja potevat.

Loput linkistä.

https://www.soininvaara.fi/2020/03/08/miksi-en-usko-karanteeneihin-viruksen-torjunnassa/

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 067
 • Liked: 31620
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2657 : 09.03.2020, 07:57:51 »
Veikkaisin että 50% todennäköisyydellä meillä on täysi paniikki päällä ennen perjantaita ja naureskelua oikeamielisten piireissä aiheuttaneet kauppojen tyhjät hyllyt silloin aikalailla käsillä. Ja että tämä piste saavutetaan 95% todennäköisyydellä ennen ensi viikon loppua. Veikkaan myös että meillä on vähintään useita satoja todennäköisiä (testit ja suojavarusteet loppuvat kesken, joten virallisia lukuja voidaan kaunistella käytännössä lopettamalla testaus) tartuntoja pääkaupunkiseudulla ensi viikon loppuun mennessä.

Siis jos jotain todella dramaattista ei tapahdu päättäjien päässä tämän viikon puoleenväliin mennessä. Ja miksi tapahtuisi, joka ainoa porras joko vastustaa toimia, vihaa työntekoa ja vastuuta tai on totaalisen aliresursoitu homman hoitamiseksi.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 08:14:43 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 347
 • Liked: 5388
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2658 : 09.03.2020, 08:06:18 »
Eikös Suomi ja THL tee koronan suhteen juuri päinvastoin mitä neuvovat kansalaisiaan rokotusohjelman kanssa.

Hyi hyi, jos et ota rokotteita! Matkustat silloin rokotteen ottaneiden, eli ennaltaehkäisevien siivellä!

Nythän Suomi ja THL nimenomaan ratsastavat koronan torjunnassa ennaltaehkäisevien siivellä! Koronaan ei ole keinotekoista ja ostettavaa rokotetta, mutta luonnon omat tartuntojen vähentämiskeinot olisi käytettävissä. Onko kyse siitä, että rahaa ei päästä siirtämään rokotehankintojen muodossa etupiirille ja rajoitteet heikentäisivät verokarjan max.tuottoa?


No haittamaahanmuuton suhteen on myös sama tilanne. Suomi matkustaa siinäkin siivellä. Vain muiden maiden ennaltaehkäisevät toimet estävät Ohisaloa ja muita innokkaita levittämästä sitäkin ympäri maata.

JiiMu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 419
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2659 : 09.03.2020, 08:15:28 »
Soininvaaralta hyvää pohdiskelua aiheesta. Olen itse taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla, ja olen pariin kertaan ajatellut tänne kirjoittaa että nyt panikoidaan tavalla joka on täysin hyödytön tapa suhtautua tähän asiaan. Ei koko maapalloa voida laittaa karanteeniin.

Lainaus
Miksi en usko karanteeneihin viruksen torjunnassa
Osmo Soininvaara / 8.3.2020

...

Tämän minun ehkä väärän käsityksen vallassa tekisin toisin. En eristäisi kaikki italialaisia vaan vain riskiryhmiin kuuluvat, siis vanhukset ja diabeetikot ja sydän ja verosuonatauteja potevat.

Loput linkistä.

https://www.soininvaara.fi/2020/03/08/miksi-en-usko-karanteeneihin-viruksen-torjunnassa/

Leirille vaan? Vai miten ne riskiryhmät eristetään? Entä jos niiden pitää käydä kaupassa? Tai tarvitsevat hoitoa siihen ongelmaan jonka takia ovat riskirymässä?

Osmo puhuu monesti järkeviä mutta nyt on pihalla. Hidastaminen on tässä avain, kaikki tuon tulevat käymään läpi, siitä ei ole epäilystä. Mutta mitä hitaammin porukkaa joutuu teholle sitä harvempi kuolee. Italia ja Korea ovat aivan kusessa jo nyt, muutamalla tuhannella tartunnalla. Terveydenhuolto ei kestä tällaista potilasmäärää.

Jos tarpeeksi hidastetaan voi löytyä hoitava lääke jostain jo olemassa olevasta lääkkeestä. Rokotus ei tähän ensimmäiseen aaltoon ehdi.

Mutta ei hätää, meillä ei hidasteta tai eristetä, nautitaan pullaa ja ajetaan aallolla.
Älä jahtaa miestä jolla on kivääri, voi olla että saat hänet kiinni

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 067
 • Liked: 31620
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2660 : 09.03.2020, 08:40:27 »
^ Eristämisestä ei ole paljoa toivoa ainakaan ilman vahvaa poliittista tukea sille että riskiryhmät voivat oikeasti pysyä minimaalisessa kontaktissa ympäröivään yhteiskuntaan ne kuukaudet kun tämä tauti jyllää täysillä.

Omillaan toimeen tulevien eläkeläisten on periaatteessa helppoa olla irti ympäröivästä yhteiskunnasta - jos heille vain toimitettaisiin edes ruokaa. Ei ole mitään merkkiä siitä että yhteiskunta kuitenkaan tuottaisi tällaista järjestelyä heidän suojakseen.

Töissä käyvien riskiryhmät voisivat saada suojaa jos valtio loisi työnantajille velvoitteen hyväksyä heidän karanteenissa olonsa ja valtio maksaisi seuraamukset. (Nämä seuraamukset tosin kaataisivat valtion budjetin, mutta silti.) Muutoin varsinkin kaupungissa eivät työssä käyvät riskiryhmäläiset voisi juurikaan suojata itseään.

Mutta mutta... perheellisiä riskiryhmäläisiä tämä ei auttaisi juurikaan kuin oudoissa "lapset eivät levitä tautia" -teoriaskenaarioissa ellei karanteenia laajennettaisi myös riskiryhmäläisten lapsiin, tai kaikkiin kouluihin. Se taas olisi poliitikkojen mielestä "pelolle vallan antamista", joten sitä ei kai voi tehdä.

Eukkoni on tällainen riskiryhmäläinen, Helsingin ydinkeskustassa, työtä tekevä ja jälkikasvu käy koulua. Terveydenhoitojärjestelmän romahdus ylikuormittumisen kautta aiheuttaa nähdäkseni tässä tilanteessa hänelle merkittävän (sanoisin 2-15% vuoden sisällä) kuolemanvaaran, joka esim. Kiinan tyyppisten toimenpiteiden (raju liikkumisen rajoittaminen) puitteissa olisi merkittävästi alennettavissa. Nyt kuitenkin ollaan vaan ja toivotaan että kuolema ei iske omaan perheeseen. Viranomaisilta ei voi toivoa mitään positiivista. On se niin hienoa!

Kiinnostuksella odotan millaiseksi hallituksen ääni muuttuu kun he tajuavat että heille tärkeä, fatshaming-syytöksiä ympäriinsä viskova kroonisesti liikalihavien, diabeteksesta ja korkeasta verenpaineesta kärsivien kampaviinerinjyystäjien porukka julkisella sektorilla on itseasiassa yksi riskiryhmistä. Ei toki riskeiltään lainkaan samalla tasolla kuin esim. yli 70-vuotiaat, mutta silti...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 888
 • Liked: 13543
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2661 : 09.03.2020, 08:41:17 »

Briteissä tartunnat kasvaneet 5,5 -kertaisesti viiden päivän aikana. Ja siellä ei vaaroja peitellä eikä lisäbudjetteja pihistellä. Siellä päättäjät saavat lisää tukea kun ovat olevinaan hereillä.

https://www.thesun.co.uk/news/11120039/coronavirus-uk-cases-numbers-third-death/

Lainaus
100,000 DEATH FEARS
The jump of 69 cases came after a "worst case scenario" of 100,000 deaths was revealed by the Sunday Times overnight.

One official who has been involved in the planning said: "The central estimate of deaths is about 100,000.

"Everyone has been focusing on the worst case but this is what the experts actually expect to happen. Some of those people would have died of other flus."

The death toll now stands at three - after two elderly patients in Milton Keynes and Berkshire became the first to die from the disease in the UK.

The Prime Minister is set to head an emergency Cobra meeting on Monday to discuss how to halt the spread of the killer bug.

Medical experts are now expected to recommend the government move into its second "delay" phase in a desperate attempt to stop the killer virus.


loput linkistä

Suomen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläisen viimeinen sana puolestaan on ollut ilmeisesti tämä 27.2.20:

https://yle.fi/uutiset/3-11229831

Lainaus
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Anu Vehviläinen (kesk.) arvioi valiokunnan asiantuntijakuulemisen jälkeen, että tavallinen kausi-influenssa on tämän hetken tiedoilla toistaiseksi suurempi riski ikääntyneille kuin koronavirus.

Vehviläinen itse piti asiantuntijoiden tietoja rauhoittavina.

On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä. Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on erittäin hyvin varautunut. Minulle ainakin tuli aika rauhoittunut olo.
Estolista: Ajatolloh .... ... ... Don Nachos, Puuha-Pepe, sr, justustr, RP, Vöyri, sir, vastarannan kiiski, Mikke70, Huolestunut Kansalainen, no future

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 688
 • Liked: 3830
 • Roturomanttinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2662 : 09.03.2020, 09:31:26 »
Ilta-Sanomat on koonnut neljä taudinkuvaa esimerkkitapauksin: lievät oireet, lievät oireet lapsilla, vakavat oireet, kriittinen tila. Lapsien kohdalla on käytetty 10 positiivisen tuloksen saanutta lasta. Oireita olivat kuume, yskä, kurkkukipu sekä vuotava nenä. Kaikki paranivat kahden viikon aikana. Huomattavaa on ollut jo alusta asti toipumiseen kuluva aika. Kopioin tähän esimerkkitapaukset vakavista oireista sekä kriittisestä tilasta.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006432659.html

Lainaus
3. Vakavat oireet

35-vuotias mies saapui 19. tammikuuta sairaalaan Washingtonissa. Hänellä todettiin koronavirus seuraavana päivänä.

Perusterve ja tupakoimaton mies oli vieraillut Wuhanissa Kiinassa. Hänellä oli ollut ennen hoitoon hakeutumista kuumetta ja yskää useamman päivän ajan.

Yhdeksäntenä päivänä sairaalahoidossa miehellä todettiin keuhkokuume, joka laajeni molempiin keuhkoihin. Lääkärit kokeilivat miehelle remdesivir-viruslääkettä, jolla on yritetty hoitaa muun muassa ebolaa. Lääkettä testataan Yhdysvalloissa ja Kiinassa koronaviruksen hoitoon.

Kaksi päivää lääkityksen aloituksen jälkeen miehen tila koheni. Hän pystyi hengittämään jälleen ilman lisähappea.


Lainaus
4. Kriittinen tila

50-vuotias mies määrättiin sairaalahoitoon Pekingissä 21. tammikuuta. Hänellä oli kuumetta, heikotusta, yskää ja hengitysvaikeuksia.

Mies oli vieraillut Wuhanissa, ja hän oli viikkoa ennen hoitoon hakeutumista havainnut kuivaa yskää ja vilunväreitä. Oireista huolimatta mies oli jatkanut työskentelemistä viikon ajan.

Sairauden 12. päivänä miehellä ilmeni vakavia hengitysoireita. Hän kieltäytyi toistuvasti happimaskista klaustrofobian vuoksi. Hengitysvaikeudet pahenivat.

Kaksi päivää myöhemmin miehen veren happipitoisuudet laskivat 60 prosenttiin ja mies sai sydänkohtauksen. Elvytystoimenpiteistä huolimatta mies menehtyi 27.1.
Sarjavihaaja.

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 652
 • Liked: 2624
 • No Lives Matter
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2663 : 09.03.2020, 09:38:35 »

Life Care on se Washingtonin osavaltion vanhainkoti, jossa korona on rellestänyt antaumuksella. Oletettavasti siellä on ollut joitain jo valmiiksi haudan partaalla olleita vanhuksia, joiden pumppu ei ole kestänyt nopeasti noussutta kuumetta ja kovaa yskää tjsp. Ihan mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta siitä tuskin kannattaa vetää laajempia johtopäätöksiä taudin luonteesta. Twiitin kommenteissa lähdettiin tietysti samantien vertailemaan koronaa espanjantautiin ja ruttoon.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 880
 • Liked: 10151
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2664 : 09.03.2020, 09:41:52 »
Lapsien kohdalla on käytetty 10 positiivisen tuloksen saanutta lasta. Oireita olivat kuume, yskä, kurkkukipu sekä vuotava nenä.
Joista mitään ei ollut kaikilla potilailla (yskä tavallisin, 8 kpl). Tuota on edes siedettävällä todennäköisyydellä mahdonta erottaa oireista muusta "flunssasta".
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Viivasuora

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 99
 • Liked: 787
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2665 : 09.03.2020, 09:53:22 »
Lainaus
Kangasalla Pitkäjärven yläkoulun opettajalla vahvistettiin koronavirustartunta eilen lauantaina illasta. Asiasta kerrottiin julkisuuteen ja perheille tänään (huom. su) iltapäivällä.
...

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osastonylilääkärin Jaana Syrjäsen mukaan puolet koulun 90 altistuneesta oli sunnuntaina puoli yhdeksän aikaan tavoitettu.

Altistuneita oppilaita soittaa tällä hetkellä läpi kaksi ihmistä: Kangasalan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri ja ylilääkäri.

– Siellä on kaksi ihmistä töissä. Yötä myöten ei voi varmaan soitella, mutta viimeistään sitten aamulla varmaan jatkuu. Muuta minulle ei ole nyt antaa kuin se, että pitää vain odottaa, Syrjänen sanoo.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006432582.html

Tämä on nyt sitten sitä sairaanhoitopiirien tasolla olevaa varautumista ja maailman parhaan terveydenhuollon resurssien kohdennettua käyttöä:

Pirkanmaan varautumissuunnitelma
1) vahvistettu koronatartunta ala-asteen opettajalla
2) 24 h tehokasta naamatusten kokoustamista THL:n ja STM:n kanssa kampaviinereitä mutustaen
3) ilmoitetaan medialle, että tartunta on, ja alkaa arvonta siitä, milloin tavoitetaan altistuneet
4) katsotaan henkilöstöstä käytettävissä olevat kalleimman palkkaluokan lääkärit, ja annetaan heille henkilöstön yhteiskäytössä olevat puhelimet ja yhteystietolistat, desinfioimattomat toki, koska Suomessa tämä ei tartu enää edes pinnoilta
5) sillä aikaa, kun molemmat kärkiosaajat hyödyntävät lääketieteen koulutustaan ja soittelevat vääriin ja vanhentuneisiin prepaid-numeroihin, esimies jatkaa median vakuuttelua, että hyvin pyyhkii ja tilanne on hallinnassa

Hyvin on homma hallussa Pirkanmaalla. Voisikohan HUS ottaa mallia? Siellä kun tuo tartuttavuus on niin pientä, ettei edelleenkään tarvitse kokonaisia kouluja sulkea.

Toivottavasti edes krematoriot ovat ajan tasalla, ja treenanneet polttouunejaan. Muuten haisee kevään tullen muukin kuin mätä koiranp*ska.
Pitäisi yrittää saada sitä väestönosaa tautia sairastamaan, jolle tauti todennäköisimmin ei ole vaarallinen eli lapset, nuoret, aikuiset. Ja pyrkiä rajaamaan iäkkäämpää väestöä sairauden ulkopuolelle.
- Infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen, HUS 23.4.2020

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 466
 • Liked: 19911
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2666 : 09.03.2020, 10:48:05 »
Päivän lukemat jälleen, aikaisempia lukemia tuossa alla lainauksessa.
Lukemat edelleen samasta osoitteesta.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

09.3.2020

Todettuja tartuntoja 110.041  +3.880
Kuolleita 3.825                      +231
Parantuneita 62.053              +2.111

08.3.2020

Todettuja tartuntoja 106.161  +3.973
Kuolleita 3.594                      +103
Parantuneita 59.942              +2.553

07.3.2020

Todettuja tartuntoja 102.188  +3.806
Kuolleita 3.491                      +108
Parantuneita 57.389              +1.971

06.3.2020

Todettuja tartuntoja 98.382  +2.966
Kuolleita 3.383                    +98
Parantuneita 55.418             +2.140

05.3.2020

Todettuja tartuntoja 95.416  +2.258
Kuolleita 3.285                    +87
Parantuneita 53.278             +2.588


Kauko-Itä
Etelä-Korea , 6.284-->6.767 = +483, 6.767-->7.134 = +367, 7.134-->7.382 = +248
Etelä-Korea tekee valtavan hyvää työtä, vaikka jo muutama päivä sitten tartunnoista 60% tuli tuntemattomista lähteistä uudet tartunnat silti laskevat.
Kuolleita 28-->35-->40-->44-->50-->50 = +0, myös tässä korealainen osaaminen on maailman huippua, muualla kuollaan moninkertaisesti enemmän.
Lisäsin tuohon eiliseen tekstiin tämän päivän numerot.

Singapore 110-->117-->130-->138-->150 +12, Japani 293-->331-->360-->420-->461-->502 +41, Honkong 100-->105-->107-->109-->114 +5.
Edelleen tuolla pidetään virusta aisoissa.
Malesia, 83-->93-->99 tartuntaa.

Eurooppa
Italiassa epidemian kasvu nähtävästi karannut käsistä, 2.036-->2.502-->3.089-->3.858-->4.636-->5.883-->7.375 = +1.492.
Kuolleita 197-->233-->366 = +133
Kuolleisuus 4,96%, Etelä-Koreassa 0,68%.

Saksa 262-->545-->670-->800-->1.040 = +240, Ranska 285-->423-->653-->949-->1.209 = +260, Espanja 222-->282-->401-->525-->673 = +148.
"Pahalta näyttää tässä nyt kyllä".

Tarkkailtavat maat, Sveitsi 214-->268-->337 = +69, UK 164-->209-->273 = +64, Norja 108-->156-->176 = +20, Ruotsi 101-->161-->203 = +42, Itävalta 66-->81-->104 = +23, Hollanti 128-->188-->265 = +77, Belgia 109-->169-->200 = +31.
Kasvua kaikkialla.

Lähi-Itä
Iranin ilmoitettu tilanne, 4.747-->5.823-->6.566 = +743, kuolleita tähän mennessä 194.
Todellista tilannetta ei tiedä kukaan, ilmoitettujen lukujen perusteella nousu jatkuu suurena.
Maan epidemia etenee hallitsemattomasti.

Lähi-Idässä Egypti 49 tarkkailtava, väkirikas alikehittynyt maa jossa asutaan ahtaasti.

Amerikka
Yhdysvallat 125-->159-->233-->338-->429-->554 = +125.
Epidemia kasvaa sikäli odotetusti että testaukset on vasta nyt saatu alkuun.

Muualla läntisellä pallonpuoliskolla tartuntoja tasaisesti jokseenkin kaikkialla.

Kun lukuja katselee niin Suomi tekisi viisaasti lähettämällä lentokoneellisen turisteja Etelä-Koreaan saamaan sikäläisen lievemmän viruksen, jonka sairastaminen antaisi vastustuskyvyn Italian huomattavasti pahempaa virusta vastaan.
Hieman samaan tapaan kuin lehmänrokko/isorokko joskus aikoinaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 202
 • Liked: 1238
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2667 : 09.03.2020, 10:48:27 »
...
Töissä käyvien riskiryhmät voisivat saada suojaa jos valtio loisi työnantajille velvoitteen hyväksyä heidän karanteenissa olonsa ja valtio maksaisi seuraamukset. (Nämä seuraamukset tosin kaataisivat valtion budjetin, mutta silti.) Muutoin varsinkin kaupungissa eivät työssä käyvät riskiryhmäläiset voisi juurikaan suojata itseään.

Mutta mutta... perheellisiä riskiryhmäläisiä tämä ei auttaisi juurikaan kuin oudoissa "lapset eivät levitä tautia" -teoriaskenaarioissa ellei karanteenia laajennettaisi myös riskiryhmäläisten lapsiin, tai kaikkiin kouluihin. Se taas olisi poliitikkojen mielestä "pelolle vallan antamista", joten sitä ei kai voi tehdä.

Eukkoni on tällainen riskiryhmäläinen, Helsingin ydinkeskustassa, työtä tekevä ja jälkikasvu käy koulua. Terveydenhoitojärjestelmän romahdus ylikuormittumisen kautta aiheuttaa nähdäkseni tässä tilanteessa hänelle merkittävän (sanoisin 2-15% vuoden sisällä) kuolemanvaaran, joka esim. Kiinan tyyppisten toimenpiteiden (raju liikkumisen rajoittaminen) puitteissa olisi merkittävästi alennettavissa. Nyt kuitenkin ollaan vaan ja toivotaan että kuolema ei iske omaan perheeseen. Viranomaisilta ei voi toivoa mitään positiivista. On se niin hienoa!
Jos olisin samassa tilanteessa enkä pystyisi tekemään etätöitä, jättäytyisin työttömäksi.. Muuten olen itsekin vähän samanlaisessa tilanteessa, minulla on astma ja eräs perheenjäsen ei voi jäädä kotiin.

Yritän itse pakoilla koronaa eristäytymällä omaan huoneeseeni. Laskin, että pääsen ehkä tilanteeseen jossa huoneen ulkopuolella pitää käydä vain noin 2 kertaa päivässä. Minulla on kaasunaamari, oma vesitankki jolla voi pestä kädet, käsidesiä, kumihanskoja, oven vieressä pyykkikori ja laatikko jossa vaihtovaatteita yms..

Kuva oveni vieressä olevasta hyllystä täällä:
https://drive.google.com/file/d/1b5jZEux8SpbHWAL-JAM7yXmJpIrEMd_q/view?usp=sharing

Luulen, että mahdollisuuteni selvitä saamatta koronaa ovat melko hyvät, jos pystyn noudattamaan hygieniaprotokollaa kurinalaisesti tekemättä liikaa virheitä..

En aio käyttää kaasunaamaria omassa huoneessa, ja yksi kysymysmerkki on tietysti se voiko oven alta tulla viruksia .. Mutta pitää laskea sen varaan, että virus ei ole niin herkästi tarttuva. Kerrostaloissa ilmanvaihto kuitenkin toimii ulkoa sisäänpäin, eikä korona yleensä kai leviä ilmassa kovin pitkälle.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 11:01:13 kirjoittanut Atte Saarela »

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 512
 • Liked: 7250
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2668 : 09.03.2020, 10:56:02 »
Tällä hetkellä 6% kuolleisuus on sairauden läpikäyneistä, jota pitäisi minusta käyttää. Nyt media ja päättäjät puhuvat koronaan sairastuneiden kuolleisuudesta. Kuitenkin suurimmalla osalla sairaus on vielä aktiivinen, eikä siis voida tietää mikä heidän kohdalla on lopputulos. No, ainakin nykytyylillä saadaan kauniimmat luvut, mutta toisaalta tuo oikea 6%:a herättäisi ihmiset ehkä vielä enemmän siihen, ettei esim. kannata matkustella turhaan tai luistaa karanteenista, jos sellaiseen on määrätty. Minusta kaunistelun ajan tulisi olla nyt ohi.

Minustakin on joko tahallista tai tahatonta harhaanjohtamista puhua tietystä kuolleisuudesta peilaten kaikkiin tartuntatapuksiin, siis myös niihin, jotka ovat vielä "päällä". Eihän niistä tiedä vielä ennustajaeukkokaan, miten niissä käy. Tuo aiemmassa viestissäni linkkaama https://www.worldometers.info/coronavirus/ antaa tosiaan kuolleisuudeksi 6%, nimenomaan niistä joiden tauti on "päättynyt" tavalla tai toisella, joko on todettu oireettomaksi tai elottomaksi.

Kuolleisuusprosentin pyörittely 3,4 ja siitä alaspäin vaikuttaa olevan lammaslaumojen (valheellista) rauhoittelua.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 758
 • Liked: 11728
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2669 : 09.03.2020, 11:02:03 »
+7

Lainaus
Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

    Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kolme tapausta
    Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
    Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
    Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
    Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus

Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 30 koronavirustartuntaa.

https://thl.fi/fi/-/suomessa-on-todettu-seitseman-uutta-koronavirustartuntaa?redirect=%2Ffi%2F
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Tagit: