UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1  (Luettu 668229 kertaa)

Chrattac

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 406
 • Liked: 1703
 • Todesstoß
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2640 : 09.03.2020, 01:55:04 »
FAZ uutisoi liittovaltion terveysministerin Jens Spahnin haastattelusta Bild am Sonntagissa.
 • Saksassa Jens Spahn suosittelee kaikkien yli 1000:n hengen tapahtumien peruuttamista. Perumiset koskisivat muun muassa Bundesliigan otteluita, messuja ja suuria konsertteja. Tavoite on hidastaa koronaviruksen leviämistä. "Koska mitä hitaammin virus leviää sitä paremmin terveydenhuolto pystyy vastaamaan tarpeeseen".
 • Isojen tapahtumien suhteen Spahn sanoi: "Lukuisten vastaavien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen suosittelen erityisesti yli 1000:n hengen tapahtumien perumista kunnes toisin ilmoitetaan". Robert Koch-instituutti (RKI, Saksan CDC) on kehittänyt ohjeistuksen pienempien tapahtumien osalta. "Olen tietoinen seuraumuksista kansalaisille ja organisaatioille. Keskustelemme, miten käsittelemme taloudellisia seurauksia seuraavien päivien aikana."
 • On selvää, ette terveys menee edelle. Spahn sanoo: "Suositteluni kaikille: miettikää, mikä on tärkeää teille jokapäiväisessä elämässänne: oli se sitten klubilla käyminen, syntymäpäiväjuhla perhepiirissä, tai kerhotapaaminen. Luotan, että kansalaiset tekevät viisaita päätöksiä itsensä ja lähimmäistensä kannalta. Koska tällä tavoin suojaamme kaikki meidän vanhuksia sekä kroonisesti sairaita".
 • Spahn sanoo: "Euroopan epidemiaviranomainen ECDC on liian pieni pystyäkseen toimimaan tällaisen epidemian kanssa." Hän sanoi Bild am Sonntagin haastattelussa. He tarvitsevat suuremman budjetin ja lisää valinnanvaraa toimenpiteisiin. "Me tarvitsemme euroopan RKI:n", sanoi Spahn pyytäen rahoitusta saueraavaan EU budjettiin. Berliinin valtioninstituutin tehtävä on taistella tartuntatauteja vastaan.
 • Lisäksi Spahn haluaa raportointivaateen kaikille koronatesteille Saksassa. "Tähän mennessä vain testit, joissa korona todetaan on raportoitu", hän sanoo ja jatkaa: "tulevaisuudessa pitäisi myös raportoida kaikista negatiivisistä koronatuloksista." Tämä auttaisi käsittelemään tilannetta paremmin.
 • Liittovaltionlaajuinen koulujen sulkemisia koronaepidemian estämiseksi peruttiin Spahnin mukaan. "Tartuntatautilain mukaan koulut voidaan sulkea vain paikallisviranomaisten toimesta", hän sanoi "Ajattelen maanlaajuisen sulkemisen olevan väärin".
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 01:57:16 kirjoittanut Chrattac »
Sortuu valtakunta tomuun viimein joka ikinen
ja hallitsijain nimet vaipuu unohdukseen tuonelaan,
kaatuu järjestelmät, kuolee sanat suuret huulille
ja rauniolla yksinäinen tuulenhenkäys vaeltaa...

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10566
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2641 : 09.03.2020, 02:16:28 »
Minkähänlaisia ihmisiä hallituksessamme on ??
Onko sosiopaatti kohtuullinen nimitys vai vähättelyä ?
Toivoisin foorumin ammattilaisten avautuvan tämä asian suhteen, sillä ei ole aivan samantekevää mikäli maata johdetaan mielipuolisesti, tästä on käsittääkseni jopa historiallisia esimerkkejä.

Mä näkisin, että hallitus ja muut päätävät elimet ovat täynnä natsiyli-ihmisiä, koska strategia nojaa vahvasti siihen, että Suomessa kaikki mahdollinen on maailman parasta ja alemmilla roduilla on täysi paniikki päällä, vaikka näihin karanteeneihin ei olekaan paljon järjestyshäiriöitä liittynyt.

Puuttuu vain se rotuteoria, mutta muuten ajattelutapa on luokkaa Heil Hitler!

Nyt sitten odotellaan, että maailman paras terveydenhuoltojärjestelmä kohtaa koronaviruksen varmana voittajana, vaikka kaikki se, mitä vanhustenhuollosta on ollut uutisissa viimeisen reilun vuoden aikana, antaa viitteitä siitä, että jälki tulee olemaan pahinta juuri sen tontilla. Eihän tällainen zombieksi lääkitty vihannes, jolle syötetään isolla rahalla halvinta makkaraa mitä tukusta löytyy, pysty tekemään paljon muuta kuin istumaan television ääressä, niin että yleiskunto ei voi olla kovin häävi.

Kun kaatoluku alkaa kasvaa, alkaa myös se panikointi, johon on varauduttu pelkästään toitottamalla sitä Suomi on maailman paras -mantraa. Siitä voi mennä takuuseen.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 127
 • Liked: 14792
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2642 : 09.03.2020, 03:33:05 »
Helmikuussa THL:n Mikä Salminen oli niin pihalla tilanteesta että hän sanoi, että Euroopassa juuri kukaan ei tule kuolemaan koronaan. Valtio ei tehnyt mitään toimenpiteitä. Epidemia-alueilta matkustaville olisi hyvin voitu asettaa karanteeni, heitä ei ollut ihan tolkuttomia määriä.

Nyt THL toteaa että pidä olla naiivi,  muuallakin kuin Italiassa voi olla paha tilanne. Ja toteaa myös että jokainen on oman matkustamisensa asiantuntija, arvioi riskit ja onko pakko mennä.

Siis tämä laitos ulkoistaa vastuun riskin arvioinnista matkustajalle.

Ylen Ykkösaamussa

https://areena.yle.fi/1-50409931

hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Estolista: Ajatolloh, Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 292
 • Liked: 12770
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2643 : 09.03.2020, 03:49:08 »
Suurin peruttu urheilutapahtuma, siis toistaiseksi. Tenniksen "Fifth Slam" eli Indian Wells. Lienee melko varmaa että myös Ranskan Avoimet ja Wimbledon jäävät tänä vuonna pelaamatta.

Lainaus
“There is too great a risk, at this time, to the public health of the Riverside County area in holding a large gathering of this size,” said Dr. David Agus, Professor of Medicine and Biomedical Engineering at the University of Southern California. “It is not in the public interest of fans, players and neighboring areas for this tournament to proceed. We all have to join together to protect the community from the coronavirus outbreak.”

“We appreciate the proactive stance tournament organizers are taking to ensure public health and safety,” said Martin Massiello, Executive Vice President & Chief Operating Officer, Eisenhower Health.

“We are very disappointed that the tournament will not take place, but the health and safety of the local community, fans, players, volunteers, sponsors, employees, vendors, and everyone involved with the event is of paramount importance,” said Tournament Director Tommy Haas. “We are prepared to hold the tournament on another date and will explore options.”
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 03:59:41 kirjoittanut qwerty »
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 046
 • Liked: 19621
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2644 : 09.03.2020, 04:39:28 »
Videolla Hatchett kertoo, että tämä on vuoden 1918 espanjantaudin jälkeen ensimmäistä kertaa, kun voimakas leviävyys ja korkea tappavuus yhdistyvät samassa taudissa. Siksi hän katsookin tämän taudin olevan pahin tauti mihin hän on tähän mennessä törmännyt:

‘This is the most frightening disease I’ve ever encountered’ – virus expert Dr Richard Hatchett – Channel 4 News
https://www.channel4.com/news/this-is-the-most-frightening-disease-ive-ever-encountered-virus-expert-dr-richard-hatchett

Coronavirus in Bergamo, Humanitas doctor: dramatic situation - Corriere.it
https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/20_marzo_07/coronavirus-bergamo-medico-humanitas-facebook-situazione-drammatica-altro-che-normale-influenza-4fdf6866-6088-11ea-8d61-438e0a276fc4.shtml?refresh_ce-cp

Google-käännöksellä poimintoja:

Lainaus
Coronavirus in Bergamo, Humanitas doctor on Facebook: «Dramatic situation, other than normal flu»
The transformed wards and the "war" in the ward or in the emergency room: "Patients don't breathe, they come here because they need oxygen". «We must hope that our body will eradicate covid-19 on its own»
...
I also assure you that when you see young people who end up in intubated intensive care, pronated or worse in Ecmo (a machine for the worst cases, which extracts the blood, re-oxygenates it and returns it to the body, waiting for the organism, hopefully, heal your lungs), all this tranquility for your young age passes there. And while there are still people on social networks who pride themselves on not being afraid by ignoring the indications, protesting that their normal lifestyle habits are "temporarily" in crisis, the epidemiological disaster is taking place. And there are no more surgeons, urologists, orthopedists, we are only doctors who suddenly become part of a single team to face this tsunami that has overwhelmed us.

The cases multiply, we arrive at the rate of 15-20 hospitalizations a day all for the same reason.The results of the swabs now come one after the other: positive, positive, positive. Suddenly the emergency room is collapsing.
...
Oh yes, thanks to the shortage of certain devices, I and many other colleagues are certainly exposed despite all the means of protection we have. Some of us have already become infected despite the protocols. Some infected colleagues have in turn infected family members and some of their family members already struggle between life and death. We are where your fears could make you stay away. Try to make sure you stay away.

Volunteers to be infected with coronavirus for £3,500 in bid to find vaccine - Mirror Online
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/volunteers-infected-coronavirus-3500-bid-21655442

Lainaus
Volunteers could be paid £3,500 to be infected by a form of coronavirus.

As the race to find a vaccine for the potentially deadly bug continues, volunteers in east London are being paid to endure it.

The willing participants will receive £3,500 to be purposefully infected with the virus and live in quarantine at the Queen Mary BioEnterprises Innovation Centre in Whitechapel.

They will, however, be injected with two common but much less serious strains of the virus, reports the Daily Star .

Hvivo, the company behind the laboratory at Queen Mary, will be infecting 24 volunteers at a time with the 0C43 and 229E strains of the virus.

It is thought these strains will cause mild respiratory symptoms and be much less severe than the coronavirus that is currently spreading around the globe.

https://twitter.com/markkuilmari/status/1236724974515302401
Lainaus
Markku Stenborg Twitterissä: "@KimmoMatikainen @OsmoSoininvaara Jep. https://t.co/TRKK8KPTYn" / Twitter

https://twitter.com/Photon22318487/status/1236601460915425280
Lainaus
Photon Twitterissä: "Here is a very interesting graph. Some countries are on the same trajectory as Italy but just a little behind the curve. https://t.co/c3U0jcuT4y" / Twitter

https://twitter.com/NAChristakis/status/1235204448101830656
Lainaus
Nicholas A. Christakis Twitterissä: "The *earlier* that schools were closed (ideally even in *advance* of outbreaks) the lower the number of excess deaths in 43 US cities during the 1918 Influenza pandemic. #COVID19 #schoolclosure 4/ https://t.co/e25Bj4AZrt" / Twitter
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 04:47:47 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10566
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2645 : 09.03.2020, 06:22:44 »
hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Jos tuolla olisi keskinkertainen koulutus tai edes aivot, niin se pystyisi tajuamaan, että kun taudin leviämistä hidastetaan, niin sairaalat eivät mene tukkoon.

Lähiviikot näyttävät, että miten Suomessa käy kun korona löytää kaikki Esperi Caren asiakkaat melkein yhtä aikaa. Jos jotain kolotusta tai sydänsairautta, niin sitä kannattaa käydä näyttämässä lääkärille nyt kun niillä on vielä aikaa sellaiseenkin.

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 445
 • Liked: 6697
 • The sloganist
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2646 : 09.03.2020, 07:06:30 »
Eikös eilen jo tullut ilmoitusta, että suomi ei osallistu norjassa 400 miehin voimin sotaharjoitukseen, johtuen corona-viruksesta? YLE taas osaa valehdella, että osallistuvat. Mainio putka tuo YLE näissä totuus-asioissa.
Iudex illius ero

Venne

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 432
 • Liked: 7104
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2647 : 09.03.2020, 07:09:56 »
Helmikuussa THL:n Mikä Salminen oli niin pihalla tilanteesta että hän sanoi, että Euroopassa juuri kukaan ei tule kuolemaan koronaan. Valtio ei tehnyt mitään toimenpiteitä. Epidemia-alueilta matkustaville olisi hyvin voitu asettaa karanteeni, heitä ei ollut ihan tolkuttomia määriä.

Nyt THL toteaa että pidä olla naiivi,  muuallakin kuin Italiassa voi olla paha tilanne. Ja toteaa myös että jokainen on oman matkustamisensa asiantuntija, arvioi riskit ja onko pakko mennä.

Siis tämä laitos ulkoistaa vastuun riskin arvioinnista matkustajalle.

Ylen Ykkösaamussa

https://areena.yle.fi/1-50409931

hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Puumalainen on hämmästyttävän inkompetentti tajuamaan syy-seuraussuhtetta ja vakavaa riskiä. Virus tarttuu tiloista ja ihmisistä joissa käy viruksenkantaja ja muita ihmisiä. Jotta tämä estetään, laitetaan näitä monien käyttämiä tiloja kiinni. Ei tää nyt pitäisi olla vaikeaa.

Ja sen jälkeen punnitaan tulemat. Eli koululuokka voi jäädä kuukaudeksi vaille opetusta. Tai sitten ihmisiä voi kuolla ja terveydenhuolto voi romahtaa. Siitä sitten punnitsemaan, että mikä on ylimitoitettua, kun seuraa toimia maailman eri maissa. Tynnyrissäkö ne siellä THL:ssä elää, kun eivät tiedä virustartunnan ehkäisystä edes tälläisiä mitä maallikkokin voi aika helposti päätellä, ja mistä voisi ottaa oppia maailmalta.

Nyt katseeni kiinnittyy myös opetusministeriöön, vaatikaa koulujen sulkemista. Nykyinen näpertely jossa altistuneita jäljitetään yksi kerrallaan edesauttaa epidemian leviämistä. Opetushenkilöstö on vaarassa, minua kauhistuttaa tämä heidän altistaminen virukselle. Oppilaille ei niin isoa vaaraa ole, he vain tartuttavat.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 698
 • Liked: 6653
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2648 : 09.03.2020, 07:56:04 »
Soininvaaralta hyvää pohdiskelua aiheesta. Olen itse taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla, ja olen pariin kertaan ajatellut tänne kirjoittaa että nyt panikoidaan tavalla joka on täysin hyödytön tapa suhtautua tähän asiaan. Ei koko maapalloa voida laittaa karanteeniin.

Lainaus
Miksi en usko karanteeneihin viruksen torjunnassa
Osmo Soininvaara / 8.3.2020

VAROITAN, ETTEN OLE EPIDEMIOLOGIAN ASIANTUNTIJA JA SILTÄ OSIN KUIN MINULLA YLIPÄÄNSÄ ON ASIASTA TIETOA, SE ON VANHAA

Minä näen viruksen elinkaaren suunnilleen näin. Viruksen leviämistä dominoi tartuttavuusluku, kuinka monta ihmistä yksi tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa, Jos tuo luku on yli yhden, virus leviää eksponentiaalisesti ja jos se on alle yhden, epidemia sammuu.

Koronaviruksen tartuttavuusluku on noin kaksi, eli se tarttuu huonommin kuin moni muu, mutta räjähtävästä prosessista kuitenkin on kyse.

Kun tartuttavuusluku on kaksi, viruksen leviää, kunnes joka toinen on sille immuuni – on joko saanut rokotuksen sitä vastaan tai on sairastanut taudin (tai sitä lähellä olevan taudin) ja saanut vastustuskyvyn. Kun joka toinen on saanut vastustuskyvyn, tartuttavuusluku laskee yhteen ja siihen leviäminen pysähtyy.

Voimme hidastaa leviämistä sulkemalla yhteiskunnan, kuten on tehty Wuhanissa ja nyt suuressa osassa Italiaa. Tässä on se vika, että jos virusta ei saada kokonaan kitketyksi, se ryöpsähtää liikkeelle heti, kun karanteenit puretaan. Siksi pidän Italian toimiaoat hyödyttöminä, mutta voi olla väärässäkin.

Jos tautiin löytyy turvallinen ja tehokas rokote, italialaiset ovat onnistuneet ostamaan aikaa, eikä karanteeni ole täysin hyödytön. Rokotetta odottaessa tehokkain tapa rokottaa kansa on altistaa terveet ja hyväkuntoiset taudille – vähän niin kuin pienet lapset altistetaan vesirokolle, jotta eivät saisi tautia vanhempana, jolloin se on vaarallisempi.  Se vastaa vaikutuksiltaan rokottamista.

Tämän minun ehkä väärän käsityksen vallassa tekisin toisin. En eristäisi kaikki italialaisia vaan vain riskiryhmiin kuuluvat, siis vanhukset ja diabeetikot ja sydän ja verosuonatauteja potevat.

Loput linkistä.

https://www.soininvaara.fi/2020/03/08/miksi-en-usko-karanteeneihin-viruksen-torjunnassa/

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 896
 • Liked: 34976
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2649 : 09.03.2020, 07:57:51 »
Veikkaisin että 50% todennäköisyydellä meillä on täysi paniikki päällä ennen perjantaita ja naureskelua oikeamielisten piireissä aiheuttaneet kauppojen tyhjät hyllyt silloin aikalailla käsillä. Ja että tämä piste saavutetaan 95% todennäköisyydellä ennen ensi viikon loppua. Veikkaan myös että meillä on vähintään useita satoja todennäköisiä (testit ja suojavarusteet loppuvat kesken, joten virallisia lukuja voidaan kaunistella käytännössä lopettamalla testaus) tartuntoja pääkaupunkiseudulla ensi viikon loppuun mennessä.

Siis jos jotain todella dramaattista ei tapahdu päättäjien päässä tämän viikon puoleenväliin mennessä. Ja miksi tapahtuisi, joka ainoa porras joko vastustaa toimia, vihaa työntekoa ja vastuuta tai on totaalisen aliresursoitu homman hoitamiseksi.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 08:14:43 kirjoittanut foobar »
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 443
 • Liked: 6138
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2650 : 09.03.2020, 08:06:18 »
Eikös Suomi ja THL tee koronan suhteen juuri päinvastoin mitä neuvovat kansalaisiaan rokotusohjelman kanssa.

Hyi hyi, jos et ota rokotteita! Matkustat silloin rokotteen ottaneiden, eli ennaltaehkäisevien siivellä!

Nythän Suomi ja THL nimenomaan ratsastavat koronan torjunnassa ennaltaehkäisevien siivellä! Koronaan ei ole keinotekoista ja ostettavaa rokotetta, mutta luonnon omat tartuntojen vähentämiskeinot olisi käytettävissä. Onko kyse siitä, että rahaa ei päästä siirtämään rokotehankintojen muodossa etupiirille ja rajoitteet heikentäisivät verokarjan max.tuottoa?


No haittamaahanmuuton suhteen on myös sama tilanne. Suomi matkustaa siinäkin siivellä. Vain muiden maiden ennaltaehkäisevät toimet estävät Ohisaloa ja muita innokkaita levittämästä sitäkin ympäri maata.

JiiMu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 162
 • Liked: 419
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2651 : 09.03.2020, 08:15:28 »
Soininvaaralta hyvää pohdiskelua aiheesta. Olen itse taipuvainen ajattelemaan samalla tavalla, ja olen pariin kertaan ajatellut tänne kirjoittaa että nyt panikoidaan tavalla joka on täysin hyödytön tapa suhtautua tähän asiaan. Ei koko maapalloa voida laittaa karanteeniin.

Lainaus
Miksi en usko karanteeneihin viruksen torjunnassa
Osmo Soininvaara / 8.3.2020

...

Tämän minun ehkä väärän käsityksen vallassa tekisin toisin. En eristäisi kaikki italialaisia vaan vain riskiryhmiin kuuluvat, siis vanhukset ja diabeetikot ja sydän ja verosuonatauteja potevat.

Loput linkistä.

https://www.soininvaara.fi/2020/03/08/miksi-en-usko-karanteeneihin-viruksen-torjunnassa/

Leirille vaan? Vai miten ne riskiryhmät eristetään? Entä jos niiden pitää käydä kaupassa? Tai tarvitsevat hoitoa siihen ongelmaan jonka takia ovat riskirymässä?

Osmo puhuu monesti järkeviä mutta nyt on pihalla. Hidastaminen on tässä avain, kaikki tuon tulevat käymään läpi, siitä ei ole epäilystä. Mutta mitä hitaammin porukkaa joutuu teholle sitä harvempi kuolee. Italia ja Korea ovat aivan kusessa jo nyt, muutamalla tuhannella tartunnalla. Terveydenhuolto ei kestä tällaista potilasmäärää.

Jos tarpeeksi hidastetaan voi löytyä hoitava lääke jostain jo olemassa olevasta lääkkeestä. Rokotus ei tähän ensimmäiseen aaltoon ehdi.

Mutta ei hätää, meillä ei hidasteta tai eristetä, nautitaan pullaa ja ajetaan aallolla.
Älä jahtaa miestä jolla on kivääri, voi olla että saat hänet kiinni

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 896
 • Liked: 34976
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2652 : 09.03.2020, 08:40:27 »
^ Eristämisestä ei ole paljoa toivoa ainakaan ilman vahvaa poliittista tukea sille että riskiryhmät voivat oikeasti pysyä minimaalisessa kontaktissa ympäröivään yhteiskuntaan ne kuukaudet kun tämä tauti jyllää täysillä.

Omillaan toimeen tulevien eläkeläisten on periaatteessa helppoa olla irti ympäröivästä yhteiskunnasta - jos heille vain toimitettaisiin edes ruokaa. Ei ole mitään merkkiä siitä että yhteiskunta kuitenkaan tuottaisi tällaista järjestelyä heidän suojakseen.

Töissä käyvien riskiryhmät voisivat saada suojaa jos valtio loisi työnantajille velvoitteen hyväksyä heidän karanteenissa olonsa ja valtio maksaisi seuraamukset. (Nämä seuraamukset tosin kaataisivat valtion budjetin, mutta silti.) Muutoin varsinkin kaupungissa eivät työssä käyvät riskiryhmäläiset voisi juurikaan suojata itseään.

Mutta mutta... perheellisiä riskiryhmäläisiä tämä ei auttaisi juurikaan kuin oudoissa "lapset eivät levitä tautia" -teoriaskenaarioissa ellei karanteenia laajennettaisi myös riskiryhmäläisten lapsiin, tai kaikkiin kouluihin. Se taas olisi poliitikkojen mielestä "pelolle vallan antamista", joten sitä ei kai voi tehdä.

Eukkoni on tällainen riskiryhmäläinen, Helsingin ydinkeskustassa, työtä tekevä ja jälkikasvu käy koulua. Terveydenhoitojärjestelmän romahdus ylikuormittumisen kautta aiheuttaa nähdäkseni tässä tilanteessa hänelle merkittävän (sanoisin 2-15% vuoden sisällä) kuolemanvaaran, joka esim. Kiinan tyyppisten toimenpiteiden (raju liikkumisen rajoittaminen) puitteissa olisi merkittävästi alennettavissa. Nyt kuitenkin ollaan vaan ja toivotaan että kuolema ei iske omaan perheeseen. Viranomaisilta ei voi toivoa mitään positiivista. On se niin hienoa!

Kiinnostuksella odotan millaiseksi hallituksen ääni muuttuu kun he tajuavat että heille tärkeä, fatshaming-syytöksiä ympäriinsä viskova kroonisesti liikalihavien, diabeteksesta ja korkeasta verenpaineesta kärsivien kampaviinerinjyystäjien porukka julkisella sektorilla on itseasiassa yksi riskiryhmistä. Ei toki riskeiltään lainkaan samalla tasolla kuin esim. yli 70-vuotiaat, mutta silti...
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 127
 • Liked: 14792
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2653 : 09.03.2020, 08:41:17 »

Briteissä tartunnat kasvaneet 5,5 -kertaisesti viiden päivän aikana. Ja siellä ei vaaroja peitellä eikä lisäbudjetteja pihistellä. Siellä päättäjät saavat lisää tukea kun ovat olevinaan hereillä.

https://www.thesun.co.uk/news/11120039/coronavirus-uk-cases-numbers-third-death/

Lainaus
100,000 DEATH FEARS
The jump of 69 cases came after a "worst case scenario" of 100,000 deaths was revealed by the Sunday Times overnight.

One official who has been involved in the planning said: "The central estimate of deaths is about 100,000.

"Everyone has been focusing on the worst case but this is what the experts actually expect to happen. Some of those people would have died of other flus."

The death toll now stands at three - after two elderly patients in Milton Keynes and Berkshire became the first to die from the disease in the UK.

The Prime Minister is set to head an emergency Cobra meeting on Monday to discuss how to halt the spread of the killer bug.

Medical experts are now expected to recommend the government move into its second "delay" phase in a desperate attempt to stop the killer virus.


loput linkistä

Suomen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan PJ Anu Vehviläisen viimeinen sana puolestaan on ollut ilmeisesti tämä 27.2.20:

https://yle.fi/uutiset/3-11229831

Lainaus
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Anu Vehviläinen (kesk.) arvioi valiokunnan asiantuntijakuulemisen jälkeen, että tavallinen kausi-influenssa on tämän hetken tiedoilla toistaiseksi suurempi riski ikääntyneille kuin koronavirus.

Vehviläinen itse piti asiantuntijoiden tietoja rauhoittavina.

On aika epätodennäköistä, että on sairastumisen riskiä. Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on erittäin hyvin varautunut. Minulle ainakin tuli aika rauhoittunut olo.
Estolista: Ajatolloh, Don Nachos, Puuha-Pepe, justustr, RP, vastarannan kiiski, Mikke70, no future

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 709
 • Liked: 3931
 • Roturomanttinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2654 : 09.03.2020, 09:31:26 »
Ilta-Sanomat on koonnut neljä taudinkuvaa esimerkkitapauksin: lievät oireet, lievät oireet lapsilla, vakavat oireet, kriittinen tila. Lapsien kohdalla on käytetty 10 positiivisen tuloksen saanutta lasta. Oireita olivat kuume, yskä, kurkkukipu sekä vuotava nenä. Kaikki paranivat kahden viikon aikana. Huomattavaa on ollut jo alusta asti toipumiseen kuluva aika. Kopioin tähän esimerkkitapaukset vakavista oireista sekä kriittisestä tilasta.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006432659.html

Lainaus
3. Vakavat oireet

35-vuotias mies saapui 19. tammikuuta sairaalaan Washingtonissa. Hänellä todettiin koronavirus seuraavana päivänä.

Perusterve ja tupakoimaton mies oli vieraillut Wuhanissa Kiinassa. Hänellä oli ollut ennen hoitoon hakeutumista kuumetta ja yskää useamman päivän ajan.

Yhdeksäntenä päivänä sairaalahoidossa miehellä todettiin keuhkokuume, joka laajeni molempiin keuhkoihin. Lääkärit kokeilivat miehelle remdesivir-viruslääkettä, jolla on yritetty hoitaa muun muassa ebolaa. Lääkettä testataan Yhdysvalloissa ja Kiinassa koronaviruksen hoitoon.

Kaksi päivää lääkityksen aloituksen jälkeen miehen tila koheni. Hän pystyi hengittämään jälleen ilman lisähappea.


Lainaus
4. Kriittinen tila

50-vuotias mies määrättiin sairaalahoitoon Pekingissä 21. tammikuuta. Hänellä oli kuumetta, heikotusta, yskää ja hengitysvaikeuksia.

Mies oli vieraillut Wuhanissa, ja hän oli viikkoa ennen hoitoon hakeutumista havainnut kuivaa yskää ja vilunväreitä. Oireista huolimatta mies oli jatkanut työskentelemistä viikon ajan.

Sairauden 12. päivänä miehellä ilmeni vakavia hengitysoireita. Hän kieltäytyi toistuvasti happimaskista klaustrofobian vuoksi. Hengitysvaikeudet pahenivat.

Kaksi päivää myöhemmin miehen veren happipitoisuudet laskivat 60 prosenttiin ja mies sai sydänkohtauksen. Elvytystoimenpiteistä huolimatta mies menehtyi 27.1.
Sarjavihaaja.

Sator Arepo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 687
 • Liked: 2832
 • No Lives Matter
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2655 : 09.03.2020, 09:38:35 »

Life Care on se Washingtonin osavaltion vanhainkoti, jossa korona on rellestänyt antaumuksella. Oletettavasti siellä on ollut joitain jo valmiiksi haudan partaalla olleita vanhuksia, joiden pumppu ei ole kestänyt nopeasti noussutta kuumetta ja kovaa yskää tjsp. Ihan mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta siitä tuskin kannattaa vetää laajempia johtopäätöksiä taudin luonteesta. Twiitin kommenteissa lähdettiin tietysti samantien vertailemaan koronaa espanjantautiin ja ruttoon.
Kansa on pettänyt hallituksen luottamuksen ja voisi sen voittaa takaisin vain kahta suuremmalla uurastuksella. Eikö olisi kaikille helpompaa, että hallitus hajoittaisi kansan ja valitsisi uuden?

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 198
 • Liked: 11124
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2656 : 09.03.2020, 09:41:52 »
Lapsien kohdalla on käytetty 10 positiivisen tuloksen saanutta lasta. Oireita olivat kuume, yskä, kurkkukipu sekä vuotava nenä.
Joista mitään ei ollut kaikilla potilailla (yskä tavallisin, 8 kpl). Tuota on edes siedettävällä todennäköisyydellä mahdonta erottaa oireista muusta "flunssasta".
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Viivasuora

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 99
 • Liked: 787
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2657 : 09.03.2020, 09:53:22 »
Lainaus
Kangasalla Pitkäjärven yläkoulun opettajalla vahvistettiin koronavirustartunta eilen lauantaina illasta. Asiasta kerrottiin julkisuuteen ja perheille tänään (huom. su) iltapäivällä.
...

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osastonylilääkärin Jaana Syrjäsen mukaan puolet koulun 90 altistuneesta oli sunnuntaina puoli yhdeksän aikaan tavoitettu.

Altistuneita oppilaita soittaa tällä hetkellä läpi kaksi ihmistä: Kangasalan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri ja ylilääkäri.

– Siellä on kaksi ihmistä töissä. Yötä myöten ei voi varmaan soitella, mutta viimeistään sitten aamulla varmaan jatkuu. Muuta minulle ei ole nyt antaa kuin se, että pitää vain odottaa, Syrjänen sanoo.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006432582.html

Tämä on nyt sitten sitä sairaanhoitopiirien tasolla olevaa varautumista ja maailman parhaan terveydenhuollon resurssien kohdennettua käyttöä:

Pirkanmaan varautumissuunnitelma
1) vahvistettu koronatartunta ala-asteen opettajalla
2) 24 h tehokasta naamatusten kokoustamista THL:n ja STM:n kanssa kampaviinereitä mutustaen
3) ilmoitetaan medialle, että tartunta on, ja alkaa arvonta siitä, milloin tavoitetaan altistuneet
4) katsotaan henkilöstöstä käytettävissä olevat kalleimman palkkaluokan lääkärit, ja annetaan heille henkilöstön yhteiskäytössä olevat puhelimet ja yhteystietolistat, desinfioimattomat toki, koska Suomessa tämä ei tartu enää edes pinnoilta
5) sillä aikaa, kun molemmat kärkiosaajat hyödyntävät lääketieteen koulutustaan ja soittelevat vääriin ja vanhentuneisiin prepaid-numeroihin, esimies jatkaa median vakuuttelua, että hyvin pyyhkii ja tilanne on hallinnassa

Hyvin on homma hallussa Pirkanmaalla. Voisikohan HUS ottaa mallia? Siellä kun tuo tartuttavuus on niin pientä, ettei edelleenkään tarvitse kokonaisia kouluja sulkea.

Toivottavasti edes krematoriot ovat ajan tasalla, ja treenanneet polttouunejaan. Muuten haisee kevään tullen muukin kuin mätä koiranp*ska.
Pitäisi yrittää saada sitä väestönosaa tautia sairastamaan, jolle tauti todennäköisimmin ei ole vaarallinen eli lapset, nuoret, aikuiset. Ja pyrkiä rajaamaan iäkkäämpää väestöä sairauden ulkopuolelle.
- Infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen, HUS 23.4.2020

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 729
 • Liked: 21156
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2658 : 09.03.2020, 10:48:05 »
Päivän lukemat jälleen, aikaisempia lukemia tuossa alla lainauksessa.
Lukemat edelleen samasta osoitteesta.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

09.3.2020

Todettuja tartuntoja 110.041  +3.880
Kuolleita 3.825                      +231
Parantuneita 62.053              +2.111

08.3.2020

Todettuja tartuntoja 106.161  +3.973
Kuolleita 3.594                      +103
Parantuneita 59.942              +2.553

07.3.2020

Todettuja tartuntoja 102.188  +3.806
Kuolleita 3.491                      +108
Parantuneita 57.389              +1.971

06.3.2020

Todettuja tartuntoja 98.382  +2.966
Kuolleita 3.383                    +98
Parantuneita 55.418             +2.140

05.3.2020

Todettuja tartuntoja 95.416  +2.258
Kuolleita 3.285                    +87
Parantuneita 53.278             +2.588


Kauko-Itä
Etelä-Korea , 6.284-->6.767 = +483, 6.767-->7.134 = +367, 7.134-->7.382 = +248
Etelä-Korea tekee valtavan hyvää työtä, vaikka jo muutama päivä sitten tartunnoista 60% tuli tuntemattomista lähteistä uudet tartunnat silti laskevat.
Kuolleita 28-->35-->40-->44-->50-->50 = +0, myös tässä korealainen osaaminen on maailman huippua, muualla kuollaan moninkertaisesti enemmän.
Lisäsin tuohon eiliseen tekstiin tämän päivän numerot.

Singapore 110-->117-->130-->138-->150 +12, Japani 293-->331-->360-->420-->461-->502 +41, Honkong 100-->105-->107-->109-->114 +5.
Edelleen tuolla pidetään virusta aisoissa.
Malesia, 83-->93-->99 tartuntaa.

Eurooppa
Italiassa epidemian kasvu nähtävästi karannut käsistä, 2.036-->2.502-->3.089-->3.858-->4.636-->5.883-->7.375 = +1.492.
Kuolleita 197-->233-->366 = +133
Kuolleisuus 4,96%, Etelä-Koreassa 0,68%.

Saksa 262-->545-->670-->800-->1.040 = +240, Ranska 285-->423-->653-->949-->1.209 = +260, Espanja 222-->282-->401-->525-->673 = +148.
"Pahalta näyttää tässä nyt kyllä".

Tarkkailtavat maat, Sveitsi 214-->268-->337 = +69, UK 164-->209-->273 = +64, Norja 108-->156-->176 = +20, Ruotsi 101-->161-->203 = +42, Itävalta 66-->81-->104 = +23, Hollanti 128-->188-->265 = +77, Belgia 109-->169-->200 = +31.
Kasvua kaikkialla.

Lähi-Itä
Iranin ilmoitettu tilanne, 4.747-->5.823-->6.566 = +743, kuolleita tähän mennessä 194.
Todellista tilannetta ei tiedä kukaan, ilmoitettujen lukujen perusteella nousu jatkuu suurena.
Maan epidemia etenee hallitsemattomasti.

Lähi-Idässä Egypti 49 tarkkailtava, väkirikas alikehittynyt maa jossa asutaan ahtaasti.

Amerikka
Yhdysvallat 125-->159-->233-->338-->429-->554 = +125.
Epidemia kasvaa sikäli odotetusti että testaukset on vasta nyt saatu alkuun.

Muualla läntisellä pallonpuoliskolla tartuntoja tasaisesti jokseenkin kaikkialla.

Kun lukuja katselee niin Suomi tekisi viisaasti lähettämällä lentokoneellisen turisteja Etelä-Koreaan saamaan sikäläisen lievemmän viruksen, jonka sairastaminen antaisi vastustuskyvyn Italian huomattavasti pahempaa virusta vastaan.
Hieman samaan tapaan kuin lehmänrokko/isorokko joskus aikoinaan.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 202
 • Liked: 1242
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2659 : 09.03.2020, 10:48:27 »
...
Töissä käyvien riskiryhmät voisivat saada suojaa jos valtio loisi työnantajille velvoitteen hyväksyä heidän karanteenissa olonsa ja valtio maksaisi seuraamukset. (Nämä seuraamukset tosin kaataisivat valtion budjetin, mutta silti.) Muutoin varsinkin kaupungissa eivät työssä käyvät riskiryhmäläiset voisi juurikaan suojata itseään.

Mutta mutta... perheellisiä riskiryhmäläisiä tämä ei auttaisi juurikaan kuin oudoissa "lapset eivät levitä tautia" -teoriaskenaarioissa ellei karanteenia laajennettaisi myös riskiryhmäläisten lapsiin, tai kaikkiin kouluihin. Se taas olisi poliitikkojen mielestä "pelolle vallan antamista", joten sitä ei kai voi tehdä.

Eukkoni on tällainen riskiryhmäläinen, Helsingin ydinkeskustassa, työtä tekevä ja jälkikasvu käy koulua. Terveydenhoitojärjestelmän romahdus ylikuormittumisen kautta aiheuttaa nähdäkseni tässä tilanteessa hänelle merkittävän (sanoisin 2-15% vuoden sisällä) kuolemanvaaran, joka esim. Kiinan tyyppisten toimenpiteiden (raju liikkumisen rajoittaminen) puitteissa olisi merkittävästi alennettavissa. Nyt kuitenkin ollaan vaan ja toivotaan että kuolema ei iske omaan perheeseen. Viranomaisilta ei voi toivoa mitään positiivista. On se niin hienoa!
Jos olisin samassa tilanteessa enkä pystyisi tekemään etätöitä, jättäytyisin työttömäksi.. Muuten olen itsekin vähän samanlaisessa tilanteessa, minulla on astma ja eräs perheenjäsen ei voi jäädä kotiin.

Yritän itse pakoilla koronaa eristäytymällä omaan huoneeseeni. Laskin, että pääsen ehkä tilanteeseen jossa huoneen ulkopuolella pitää käydä vain noin 2 kertaa päivässä. Minulla on kaasunaamari, oma vesitankki jolla voi pestä kädet, käsidesiä, kumihanskoja, oven vieressä pyykkikori ja laatikko jossa vaihtovaatteita yms..

Kuva oveni vieressä olevasta hyllystä täällä:
https://drive.google.com/file/d/1b5jZEux8SpbHWAL-JAM7yXmJpIrEMd_q/view?usp=sharing

Luulen, että mahdollisuuteni selvitä saamatta koronaa ovat melko hyvät, jos pystyn noudattamaan hygieniaprotokollaa kurinalaisesti tekemättä liikaa virheitä..

En aio käyttää kaasunaamaria omassa huoneessa, ja yksi kysymysmerkki on tietysti se voiko oven alta tulla viruksia .. Mutta pitää laskea sen varaan, että virus ei ole niin herkästi tarttuva. Kerrostaloissa ilmanvaihto kuitenkin toimii ulkoa sisäänpäin, eikä korona yleensä kai leviä ilmassa kovin pitkälle.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 11:01:13 kirjoittanut Atte Saarela »

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 538
 • Liked: 7301
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2660 : 09.03.2020, 10:56:02 »
Tällä hetkellä 6% kuolleisuus on sairauden läpikäyneistä, jota pitäisi minusta käyttää. Nyt media ja päättäjät puhuvat koronaan sairastuneiden kuolleisuudesta. Kuitenkin suurimmalla osalla sairaus on vielä aktiivinen, eikä siis voida tietää mikä heidän kohdalla on lopputulos. No, ainakin nykytyylillä saadaan kauniimmat luvut, mutta toisaalta tuo oikea 6%:a herättäisi ihmiset ehkä vielä enemmän siihen, ettei esim. kannata matkustella turhaan tai luistaa karanteenista, jos sellaiseen on määrätty. Minusta kaunistelun ajan tulisi olla nyt ohi.

Minustakin on joko tahallista tai tahatonta harhaanjohtamista puhua tietystä kuolleisuudesta peilaten kaikkiin tartuntatapuksiin, siis myös niihin, jotka ovat vielä "päällä". Eihän niistä tiedä vielä ennustajaeukkokaan, miten niissä käy. Tuo aiemmassa viestissäni linkkaama https://www.worldometers.info/coronavirus/ antaa tosiaan kuolleisuudeksi 6%, nimenomaan niistä joiden tauti on "päättynyt" tavalla tai toisella, joko on todettu oireettomaksi tai elottomaksi.

Kuolleisuusprosentin pyörittely 3,4 ja siitä alaspäin vaikuttaa olevan lammaslaumojen (valheellista) rauhoittelua.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 292
 • Liked: 12770
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2661 : 09.03.2020, 11:02:03 »
+7

Lainaus
Suomessa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

    Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kolme tapausta
    Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
    Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
    Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus
    Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä yksi tapaus

Sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 30 koronavirustartuntaa.

https://thl.fi/fi/-/suomessa-on-todettu-seitseman-uutta-koronavirustartuntaa?redirect=%2Ffi%2F
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

k42pp

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 220
 • Liked: 673
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2662 : 09.03.2020, 11:02:48 »
Minustakin on joko tahallista tai tahatonta harhaanjohtamista puhua tietystä kuolleisuudesta peilaten kaikkiin tartuntatapuksiin, siis myös niihin, jotka ovat vielä "päällä". Eihän niistä tiedä vielä ennustajaeukkokaan, miten niissä käy. Tuo aiemmassa viestissäni linkkaama https://www.worldometers.info/coronavirus/ antaa tosiaan kuolleisuudeksi 6%, nimenomaan niistä joiden tauti on "päättynyt" tavalla tai toisella, joko on todettu oireettomaksi tai elottomaksi.

Kuolleisuusprosentin pyörittely 3,4 ja siitä alaspäin vaikuttaa olevan lammaslaumojen (valheellista) rauhoittelua.

Toisaalta 3,4% vs 6% ei ole sentään mikään kertaluokan ero. Molemmat luvut vetävät normaalijärkisen ihmisen vakavaksi. Idioottilauma jatkaa tietysti jauhamista influenssan tappavuudesta oman aikansa. Hiljenevät sitten, kun tyhmempienkin on pakko hyväksyä tosiasiat.

Tomatoface

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 959
 • Liked: 4120
 • to the maximam!
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2663 : 09.03.2020, 11:02:53 »
Tällä hetkellä 6% kuolleisuus on sairauden läpikäyneistä, jota pitäisi minusta käyttää. Nyt media ja päättäjät puhuvat koronaan sairastuneiden kuolleisuudesta. Kuitenkin suurimmalla osalla sairaus on vielä aktiivinen, eikä siis voida tietää mikä heidän kohdalla on lopputulos. No, ainakin nykytyylillä saadaan kauniimmat luvut, mutta toisaalta tuo oikea 6%:a herättäisi ihmiset ehkä vielä enemmän siihen, ettei esim. kannata matkustella turhaan tai luistaa karanteenista, jos sellaiseen on määrätty. Minusta kaunistelun ajan tulisi olla nyt ohi.

Minustakin on joko tahallista tai tahatonta harhaanjohtamista puhua tietystä kuolleisuudesta peilaten kaikkiin tartuntatapuksiin, siis myös niihin, jotka ovat vielä "päällä". Eihän niistä tiedä vielä ennustajaeukkokaan, miten niissä käy. Tuo aiemmassa viestissäni linkkaama https://www.worldometers.info/coronavirus/ antaa tosiaan kuolleisuudeksi 6%, nimenomaan niistä joiden tauti on "päättynyt" tavalla tai toisella, joko on todettu oireettomaksi tai elottomaksi.

Kuolleisuusprosentin pyörittely 3,4 ja siitä alaspäin vaikuttaa olevan lammaslaumojen (valheellista) rauhoittelua.

Itseänikin ihmetyttää tämä "ei saa lietsoa paniikkia" -ajattelutapa, jolla yritetään peitellä todellisia lukuja (ja sitä että olemme varautuneet tähän kuin kehitysmaat). Eivät ihmiset panikoidu oikeasta tiedosta. Nyt vain luottamus tämän valtion virkamiehiin ja terveysviranomaisiin ropisee kohta oikeuslaitoksen tasolle.

203 Sweden
176 Norway
50 Iceland
23 Finland !!

really??
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 11:13:35 kirjoittanut Tomatoface »
O tempora, o mores!

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 112
 • Liked: 31811
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2664 : 09.03.2020, 11:04:34 »
Helmikuussa THL:n Mikä Salminen oli niin pihalla tilanteesta että hän sanoi, että Euroopassa juuri kukaan ei tule kuolemaan koronaan. Valtio ei tehnyt mitään toimenpiteitä. Epidemia-alueilta matkustaville olisi hyvin voitu asettaa karanteeni, heitä ei ollut ihan tolkuttomia määriä.

Nyt THL toteaa että pidä olla naiivi,  muuallakin kuin Italiassa voi olla paha tilanne.
Ja toteaa myös että jokainen on oman matkustamisensa asiantuntija, arvioi riskit ja onko pakko mennä.

Siis tämä laitos ulkoistaa vastuun riskin arvioinnista matkustajalle.

Ylen Ykkösaamussa

https://areena.yle.fi/1-50409931

hölmöltä kuulostava THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen 25.2.20 muutama päivä Pohjois-Italian epidemian alkamisen jälkeen jotakuinkin;

noin kohdasta 39'00" ->

Taneli: "tilaisuuksien perumiset, koulujen sulkemiset, ihmisten liikkumisten rajoittamiset ... näillä ei ole juuri merkitystä..."

toimittaja: "no miksi tällaista sitten tehdään?"

Taneli: "no se on hyvä kysymys ... lähipäivät näyttävät onko tälla vaikutusta vai ei ..."

Puumalainen on hämmästyttävän inkompetentti tajuamaan syy-seuraussuhtetta ja vakavaa riskiä. Virus tarttuu tiloista ja ihmisistä joissa käy viruksenkantaja ja muita ihmisiä. Jotta tämä estetään, laitetaan näitä monien käyttämiä tiloja kiinni. Ei tää nyt pitäisi olla vaikeaa.

Ja sen jälkeen punnitaan tulemat. Eli koululuokka voi jäädä kuukaudeksi vaille opetusta. Tai sitten ihmisiä voi kuolla ja terveydenhuolto voi romahtaa. Siitä sitten punnitsemaan, että mikä on ylimitoitettua, kun seuraa toimia maailman eri maissa. Tynnyrissäkö ne siellä THL:ssä elää, kun eivät tiedä virustartunnan ehkäisystä edes tälläisiä mitä maallikkokin voi aika helposti päätellä, ja mistä voisi ottaa oppia maailmalta.

Nyt katseeni kiinnittyy myös opetusministeriöön, vaatikaa koulujen sulkemista. Nykyinen näpertely jossa altistuneita jäljitetään yksi kerrallaan edesauttaa epidemian leviämistä. Opetushenkilöstö on vaarassa, minua kauhistuttaa tämä heidän altistaminen virukselle. Oppilaille ei niin isoa vaaraa ole, he vain tartuttavat.

THL:n, STM:n avainvirkamiesten sekä Kiurun, Pekosen, Marinin ja Kulmunin sanomisista ja sanomatta jättämisistä, teoista ja tekemättä jättämisistä olisi hyvä koota aikajana, jossa kulkevat mukana myös viruksen leviämiseen ja muutaman verrokkimaan toimenpiteisiin liittyvät keskeiset tiedot.

Erityisesti THL on tässä asiassa yhteiskunnassamme sellainen auktoriteetti ja vaikuttaja niin kotitalouksien, yritysten, virastojen ja laitosten suuntaan, että em. asioiden dokumentointi olisi hyvin tärkeää.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 11:20:57 kirjoittanut Vellamo »

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 709
 • Liked: 3931
 • Roturomanttinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2665 : 09.03.2020, 11:06:48 »
Taas tartunta opettajalla. IL antaa kokonaistartunta määräksi 24. Ihmettelen mihin eilinen TYKSissä testattu tartunta on unohdettu?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/94bda098-1ca1-466e-a55b-b467e901d013

Lainaus
Kanta-Hämeen toinen koronavirustartunta on todettu Forssassa. Työikäinen aikuinen oli ollut matkalla Pohjois-Italiassa. Hän alkoi saada oireita torstaina 5. maaliskuuta, jolloin hän oli myös ollut opetustyössä Forssan-seudulla toimivassa Wahren-opistossa.

– Hän opetti kyseisenä päivänä kansalaisopiston kursseilla Forssassa kolmea ryhmää, jotka on laskettu altistuneiksi lähikontakteiksi. Yhteensä altistuneita opiskelijoita on 31 henkilöä, Kanta-Hämeen keskussairaalan tiedotteessa kerrotaan.

Opiskelijoiden lisäksi opettajan lähikontakteihin kuuluu tartunnan saaneen puoliso sekä kotona vieraillut huoltomies. He ovat molemmat 14 vuorokauden kotikaranteenissa.

– Puolisolla on myös ollut hengitystieinfektion oireita, mutta hänet on testattu negatiiviseksi koronavirukselle 4. maaliskuuta. Samalla lennolla 28. helmikuuta olleet eivät ole altistuneet tartunnalle, sillä infektiota pidetään tartuttavana vasta 4. maaliskuuta lähtien, tiedotteessa kerrotaan.
« Viimeksi muokattu: 09.03.2020, 11:12:04 kirjoittanut Lady Deadpool »
Sarjavihaaja.

Lady Deadpool

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 2 709
 • Liked: 3931
 • Roturomanttinen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2666 : 09.03.2020, 11:10:13 »
Ristiriitaa luvuissa. Seitsemän uutta tartuntaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006430788.html

Lainaus
SUOMESSA on toistaiseksi vahvistettu 30 koronavirustartuntaa (COVID-19). Viimeisimmistä tartuntahavainnoista tiedotettiin maanantaina aamupäivällä, jolloin kerrottiin, että Suomessa on todettu seitsemän uutta koronatapausta.

Eri viranomaisten antamissa luvuissa on kuitenkin maanantain osalta ristiriita. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu kolme uutta tapausta, kun HUS itse kertoo neljästä uudesta tapauksesta.

HUS:n lisäksi Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä on kussakin vahvistettu yksi uusi tapaus. 
Sarjavihaaja.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 306
 • Liked: 13050
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2667 : 09.03.2020, 11:15:00 »
Taas tartunta opettajalla. IL antaa kokonaistartunta määräksi 24. Ihmettelen mihin eilinen TYKSissä testattu tartunta on unohdettu?

Kuinkakohan moni riskialueella lomaillut opettaja onkin saanut tartunnan opettamiltaan ryhmiltä ? Voisi olettaa, että nimenomaan opettajan ammatti on tyypillinen riskialtis työ jossa vietetään pari-kolme tuntia tai kokonainen päiväkin vaihtuvien ryhmien kanssa ja altistutaan monipuolisesti eri tartunnoille.

Siksi nuo ryhmienkin karanteenit ovat tärkeitä koska kaikkia ei voida heti testata.
God save the queen The fascist regime

TapsaT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 407
 • Liked: 1840
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2668 : 09.03.2020, 11:21:18 »
Tein todellista maallikkotutkimusta ilmastosta ja korona-viruksesta, ja olen tullut siihen lopputulokseen että ilman lämpötila vaikuttanee sittenkin ko. virukseen, vaikka mm. WHO on ollut eri mieltä.

Paras esimerkki minkä löysin on kasinoistaan tunnettu Macao... 10 tartuntaa, 10 parantunutta, aktiivisia 0. Ilman lämpötila tälläkin hetkellä +24.

Mikäli teoriani pitää paikkansa, niin mm. Italiassa pitäisi kohta taudin hyytyä. Vielä siellä on liian kylmä (+10), mutta parin kuukauden päästä tilanne on jo eri. Seurantaan!

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 307
 • Liked: 8992
 • dieselsetä. vaippanaamainen turbolammas.
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #2669 : 09.03.2020, 11:25:21 »
Seuraamme jännityksellä Kimmo Kiljusen tilannetta, jolle lääkäri antaa henkilökohtaista neuvontaa. Sinänsä Kimmon päätös jäädä kotiinsa on mielestäni oikea ja Kimmolla on myös rauhoittava viesti kaikille:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006432835.html

Lainaus
Kansanedustaja Kimmo Kiljunen voi hyvin ja lenkkeilee, mutta jää vielä pois kokouksista.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) päätti viikonloppuna jäädä pois eduskunnasta muutamaksi päiväksi koronaviruksen varalta. Hän oli vieraillut Pariisissa Ranskan kansalliskokouksessa, jossa on todettu koronavirustartuntoja.

Kiljunen kertoi maanantaina voivansa oikein hyvin.

– Olen lähdössä lenkille ja lääkäri jopa suositteli sitä, sillä en ole altistunut taudille, hän sanoo.

– Päätin jäädä pois Haminan lippuasiaa käsittelevästä kokouksesta, kuten muistakin kokouksista. Se on tyylikkäämpää, kun kerran jäin pois varmuuden vuoksi eduskunnastakin.

Kiljusella on rauhoittava viesti kaikille.

– Vaikka kyse on taudista, jota ei hyvin tunneta, täytyy olla panikoimatta. Tarttuvuus on vähäinen ja sairastuneiden kuolleisuus on vain 2 prosenttia, hän kertoo.

Hän ymmärtää niitä, joille karanteeni tuntuu epätodelliselta, mutta se kannattaa nyt hänestä kestää muiden takia.

........


Boldasin & alleviivasin yhden kohdan. Käsittääkseni Espanajantaudissa 100 vuotta sitten kuolleisuus% oli luokkaa 1, kun perästäpäin arvioitiin sairastuneet ja siitä toipuneet vs kuolleet. Italiassa vastaava prosentti on käsittäkseni tällä hetkellä luokkaa 6%, joten se on vain kuusinkertainen Espanjantautiin verrattuna.

Kun huomioidaan, miten terveydenhoito on 100:ssa vuodessa kehittynyt (mm. antibiootit keksittiin tuolla välillä), niin mielestäni mennään melkoisen korkeisa prosenteissa nyt, mutta Kimmon kaikille suunnatun viestin jälkeen rauhoituin jälleen.
Lainaus käyttäjältä: Peltipaita / 15.03.2020
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

Tagit: