Kirjoittaja Aihe: Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1  (Luettu 621817 kertaa)

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 669
 • Liked: 27696
 • mRNA:ta odotellen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4500 : 15.03.2020, 19:16:44 »
Minua aivan suunnattomasti turhauttaa, että koulut aukeavat huomenna. Kaikki yksityisen puolen valtaisat taloudelliset uhraukset valuvat hiekkaan, kun koulut jatkavat toimintaansa.

Lisäksi tämä on merkki siitä, että valtiovalta on joko täysin kyvytöntä tai täysin kylmää. Joko he eivät vaan osaa, tai sitten he tietoisesti haluavat levittää taudin mahdollisemman laajasti Suomen väestöön, koska pitävät sitä kautta mahdollisesti saavutettavaa laumaimmuniteettia halvempana konstina kuin eristäminen.

Joko äärimmäisiä tampioita tai sitten ahneita ihmishengillä leikkijöitä...

Niinpä. Ne euromääräisiä kuluja tai tulonmenetyksiä aiheuttavat eristämistoimet ollaan muiden toimijoiden osalta joka tapauksessa nyt otettu ja ottamassa käyttöön; peruutukset, keskeytykset, siirtämiset, etätyöt jne.

Hallituksen linjaus ja Vapaavuoren peesaus pitkälti vesittää hyödyt näistä.

Vaikka yksityinen sektori, harrastusseurat, tapahtumajärjestäjät jne. kantavat nyt vaivannäön, kustannukset ja tulojen menetykset, niiden henkilöstö, jäsenet ja asiakkaat tulevat silti merkittävällä todennäköisyydellä sairastumaan koronaan tulevien viikkojen aikana, samassa aallossa kuin kymmenet-sadattuhannet muut. Kiitos hallitus, kiitos Vapaavuori.
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 19:34:14 kirjoittanut Vellamo »
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4501 : 15.03.2020, 19:19:11 »
Eli vapaavuorella on luulo siitä, että virus on jotenkin "hallinnassa". Ok.

Kuten jo kauan sitten on tullut selväksi, niin päätöksiä tekemässä on iso joukko Twitterissä mesoavia sekopäitä. Kansa pudottaa vaaleissa niitä poliitikkoja, jotka eivät vaikuta seuraavan edes Ylen uutisia, mutta virkamiehille se ei mahda mitään.

Tää epidemiakin muuttuu jossain vaiheessa ulinaksi siitä, että ilkeät trollit täyttivät Twitterin valeuutisilla, koska kun kusipäisyys ylittää tietyn rajan, Ylen uutisien seuraaminen ei enää ole vaihtoehto vaan pitää yrittää luoda parempaa informaatiota juoruilemalla muiden kusipäiden kanssa.

Hommaforumkin varmaan mainitaan taas kerran pahiksena, vaikka täällä lähinnä kaivetaan täydennystä Ylen uutisille. Mä en muista nähneeni tässä ketjussa yhtään viestiä siltä pieneltä vähemmistöltä, jonka mielestä Yle on Saatanasta.


Lainaus
Get 100% Free Full Version
Social Media Blocker

https://xenarmor.com/socialmediablocker-free-full-version-software/
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 19:27:38 kirjoittanut törö »

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 837
 • Liked: 3152
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4502 : 15.03.2020, 19:20:18 »
Näyttää tosiaan olevan hallituksen ja pormestarinkin tarkoituksena päästää virus leviämään. Kuvittelevatko sitten että se leviää hallitusti, ja samalla vältettäisiin kulukuuri. Selvää on että WHO:ta ei olla kuunneltu, ja parhaimmille asiantuntijaneuvoille osoitetaan ovea. Poliitikot kaivavat omaa hautaansa jättäessään viruksen leviämään nopeasti. Opettajakunnan kannattaisi aloittaa saikuttelu välittömästi, ja vaatia koulujen sulkemista. Etenkin keski-iän ylittäneiden opettajien. Painetta hallituksen suuntaan. 
Jussin persut jytkyn otti, porvareista tehtiin motti.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 065
 • Liked: 2843
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4503 : 15.03.2020, 19:22:23 »
Nähdäkseni yhteiskunta on jo osin menettänyt Suomessa käskyvaltansa legimiteetin.

Perustelut:

Kaikkia koskevia yhtenäisiä ohjeita ei anneta, vaan kukin hallinnollinen yksikkö tekee omia ykilöllisiä ratkaisujaan ilman minkaanlaista uhkaa, että joku isommat natsat omaava viranoainen moittii, vaati korjaamaan ja tarvittaessa kumoaa yleisohjeistuksen vastaiset toimenpiteet.

Ratkaisujen kirjon moninaisuus tulee vain kasvamaan ja kohta kansalaiset ovat täysin sekaisin toimintaohjeiden ja ratkaisukäytöntöjen tavattoman moninaissen joukon keskellä.

Tästä mielestäni seuraa:

Yksittäisen kansalaisen tulee toimia rauhallisen ja harkitun johdonmukaisen määrätietoisesti kuten parhaaksi saamanasa tiedon mukaan näkee. Juuri siten, kuten monet loistavat kirjoittajat ovat tässä ketjussa, kehoittaneet, eikä jäädä odottmaan jonkun "pelletoimistotasoisen" viranomaisen toimintaohjeita.

On siis aika nousta kantamaan täysinvaltaisen kansalaisen tavoin turvaamaan läheistensä ja itsensä turvallisuutta yhteistyössä toisten täysivaltaisten kansalaisten kanssa. Ja pitää silmät ja korvat auki kahteen suuntaan: ehdottoman ensimmäiseksi luotettavaan tietoon kohti ja vasta toiseksi maanpatokseen juuri nyt syyllistyvien toimiin kohti.

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 347
 • Liked: 5387
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4504 : 15.03.2020, 19:25:33 »
Vapaavuoren/porvarien kanta koulujen auki pitämiseen on ihan selviö, mutta miten feministinen vasemmistohallitus on kusetettu siihen mukaan?

Kokoomus haluaa aina ja joka tilanteessa kaikkien työläisten olevan töissä, eikä korona tee tässä poikkeusta niin kuin huomataan.

Vasemmistonaisille lienee kusetettu jotain terveydenhuollon sakkaamisesta yms. kun äidit jää kotiin yms.

Todellisuudessa harvassa taloudessa molemmat vanhemmat työskentelevät hoitoalalla! Valmiuslailla voidaan määrittää myös se, että hoitoalalla työskentelevä priorisoidaan töihin ja toinen vanhempi jää tarvittaessa hoitamaan lapsia.

Mutta sekin hidastaisi taloutta ja kapitalistien rahavirtaa, joka ei Kokoomukselle luonnollisestikaan käy.

Sodassa tulee aina uhreja ja Kokoomus vaikuttaa riskeeraavan Suomen nuorimmat lapset?

Ja hallitus on niin epäpätevä, ettei kykene omiin ratkaisuihin.

Muistakaa kuitenkin pukea 1.-luokkaisillenne ne heijastinliivit, kun liikenne sisältää riskejä!

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 317
 • Liked: 8698
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4505 : 15.03.2020, 19:25:55 »
Suomen koulut sulkeutuvat joka kesä luonnostaan yli kahden kuukauden ajaksi. Jos lapset saadaan silloin hoidettua, kyllä se tässäkin tilanteessa jukolauta onnistuu!
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 526
 • Liked: 1084
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4506 : 15.03.2020, 19:28:03 »
Räsäsen Päivi varmaan taas levittää disinformaatiota:

Lainaus
Sain tänään suomalaisen tehohoidon asiantuntijan, anestesiaylilääkärin viestin:

”Tähän aamuun mennessä olen luottanut, että selviämme koronasta lievin seurauksin. Nyt en enää ajattele niin lukiessani Italian ja Ranskan tehohoitolääkäreiden raportteja. Kyllä, nyt olen sitä mieltä, että kaikki koulut ja ei-välttämättömät työpaikat puhumattakaan muista asioista on suljettava heti. Enää ulkonaliikkumiskieltokaan ei tunnu ylimitoitetulta toimenpiteeltä. Jos emme pysty leikkaamaan huippua, tulee merkittävää kuolleisuutta koska tehohoidon kapasiteetti on täysin riittämätön tällaiseen tilanteeseen!”

Suurin ongelma tulee olemaan juuri tehohoidossa. Suomessa tila- ja laitekapasiteettia riittää suhteellisen hyvin, mutta tehohoitoon koulutettua henkilökuntaa ei ole riittävästi näköpiirissä ja jo nyt hyvin ennustettavissa olevan koronaepidemian tarpeisiin. Tehohoidon kapasiteetti on jo sidottu olemassa oleviin ja tuleviin tehohoitopotilaisiin. Tämän takia on heti käynnistettävä sairaaloiden sisäiset koulutusohjelmat, joissa anestesiahoitajat ja muiden toimenpideyksiköiden hoitajat koulutetaan tehohoidon edellyttämiin tehtäviin. Vakituisesta tehohoitoyksiköiden henkilökunnasta osa tulee myös sairastumaan ja heille tarvitaan korvaajat.

Odotan hallitukselta voimakkaita toimia koronakuolemien torjunnassa. Hallituksen tulisi jo tänään antaa yhtenäisiä suosituksia kouluille ja oppilaitoksille, koska tällä hetkellä kuntien toimet poikkeavat huomattavasti toisistaan. Päiväkotien ja alakoulujen lapsimäärää voidaan rajoittaa niin, että kotiin siirtyvät ne lapset, joiden vanhemmilla on mahdollisuus hoitaa lapsensa kotona. Terveydenhoitohenkilöstön ja muiden välttämättömien työtehtävien suorittajien lapset tulee hoitaa. Ihmisten lähikontaktit tulisi nyt rajata vain välttämättömään toimintaan.

Näin se vaan suomeenkin iski, vaikka ei epidemian uhkaa. Joku kyseli, että onko tehohoidossa porukkaa, no näemmä on. Tietysti kyseessä on vain joku sivurooli hallituksen mielestä, anestesiaylilääkäri vain. Paremmin kai ne THLssä tietää näist...  :roll:

https://www.facebook.com/paivi.rasanen.71/posts/3398573060169329
En nyt sanoisi nukutuslääkäriä kulkutautien "asiantuntijaksi".Noi perustaa noi päätökset faktoihin mitä niille kerrotaan ja kun katsoo noita tietoja mitä ne saa niin ei tätä tilannetta voisi sanoa pandemiaksi suomessa.Ulkomailla on sitten eri juttu.Meidän olisi kyllä pitänyt aikaisemmin ottaa tiukempi asenne maahantuloon eli karanteeniin tyypit jotka tulee ulkomailta koska nehän ton on tänne tuoneet.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 526
 • Liked: 1084
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4507 : 15.03.2020, 19:29:42 »
Vapaavuoren/porvarien kanta koulujen auki pitämiseen on ihan selviö, mutta miten feministinen vasemmistohallitus on kusetettu siihen mukaan?

Kokoomus haluaa aina ja joka tilanteessa kaikkien työläisten olevan töissä, eikä korona tee tässä poikkeusta niin kuin huomataan.

Vasemmistonaisille lienee kusetettu jotain terveydenhuollon sakkaamisesta yms. kun äidit jää kotiin yms.

Todellisuudessa harvassa taloudessa molemmat vanhemmat työskentelevät hoitoalalla! Valmiuslailla voidaan määrittää myös se, että hoitoalalla työskentelevä priorisoidaan töihin ja toinen vanhempi jää tarvittaessa hoitamaan lapsia.

Mutta sekin hidastaisi taloutta ja kapitalistien rahavirtaa, joka ei Kokoomukselle luonnollisestikaan käy.

Sodassa tulee aina uhreja ja Kokoomus vaikuttaa riskeeraavan Suomen nuorimmat lapset?

Ja hallitus on niin epäpätevä, ettei kykene omiin ratkaisuihin.

Muistakaa kuitenkin pukea 1.-luokkaisillenne ne heijastinliivit, kun liikenne sisältää riskejä!
Eikös aika usea sairaanhoitaja yms mene naimisiin jonkun lääkärin kanssa eli taitaa olla montakin perhettä joissa kummatkin toimii hoitoalalla?.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4508 : 15.03.2020, 19:35:37 »
Videolinkki.

Lainaus
Police use drones to enforce movement restrictions in Spain's fight against the coronavirus infection.

On Saturday, the country's 47 million citizens were ordered to stay indoors except for necessary trips.

Social gatherings were banned.

https://www.bbc.com/news/av/world-europe-51900325/coronavirus-please-stay-at-home?intlink_from_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Ftopics%2Fcyz0z8w0ydwt%2Fcoronavirus-pandemic&link_location=live-reporting-map

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 347
 • Liked: 5387
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4509 : 15.03.2020, 19:37:26 »
Vapaavuoren/porvarien kanta koulujen auki pitämiseen on ihan selviö, mutta miten feministinen vasemmistohallitus on kusetettu siihen mukaan?

Kokoomus haluaa aina ja joka tilanteessa kaikkien työläisten olevan töissä, eikä korona tee tässä poikkeusta niin kuin huomataan.

Vasemmistonaisille lienee kusetettu jotain terveydenhuollon sakkaamisesta yms. kun äidit jää kotiin yms.

Todellisuudessa harvassa taloudessa molemmat vanhemmat työskentelevät hoitoalalla! Valmiuslailla voidaan määrittää myös se, että hoitoalalla työskentelevä priorisoidaan töihin ja toinen vanhempi jää tarvittaessa hoitamaan lapsia.

Mutta sekin hidastaisi taloutta ja kapitalistien rahavirtaa, joka ei Kokoomukselle luonnollisestikaan käy.

Sodassa tulee aina uhreja ja Kokoomus vaikuttaa riskeeraavan Suomen nuorimmat lapset?

Ja hallitus on niin epäpätevä, ettei kykene omiin ratkaisuihin.

Muistakaa kuitenkin pukea 1.-luokkaisillenne ne heijastinliivit, kun liikenne sisältää riskejä!
Eikös aika usea sairaanhoitaja yms mene naimisiin jonkun lääkärin kanssa eli taitaa olla montakin perhettä joissa kummatkin toimii hoitoalalla?.

Ja edelleen jää vaihtoehdoksi eri työvuorot. Läpsystä vaihto!

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7593
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4510 : 15.03.2020, 19:38:52 »
Täällä on peräänkuulutettu perussuomalaisilta aggressiivisempaa hallituksen kritisointia ja haastamista. On syytä ottaa askel taaksepäin ja tajuta kokonaiskuva.

Olemme sellaisen ongelman edessä, jonka on määrä yhdistää kansaa. Nyt poliittisilla taipumuksilla ei ole niinkään merkitystä, sillä tämä ongelma on vakava ja yhteinen eikä sitä kukaan järkevä ihminen kiistä. Tässä vaiheessa kaikenlaiseen politikointiin suhtauduttaisiin varmasti enemmistön mielestä varsin nyrpeästi. Ollaan tilanteessa, joka menee perinteisen päivänpolitiikan väännön yläpuolelle.

Hallitus tekee sen itse. Tai jättää tekemättä. Ennemmin tai myöhemmin, kun pöly on laskeutunut ja aletaan arvioida jälkikäteen, että kuinka hyvin hallitus epidemian hoiti, tilastot eivät valehtele. Ne kertovat sen, että Suomen hallituksen reaktiivinen politiikka ja tarvittavien toimien puute johtivat isompaan määrään ruumiita kuin mitä verrokkimaissa, joissa tehtiin proaktiivista politiikkaa jämäkkäällä otteella. Ja kaiken järjen mukaan se tulee johtamaan suuriin poliittisiin seurauksiin. Siinä vaiheessa ei raikuvat aplodit YK:n kokouksessa paljon auta vaan koetellaan koko hallituksen kasassa pysymistä.

Kuten Napoleon Bonabarte sanoi; älä koskaan keskeytä vihollistasi kun hän tekee virhettä.

Likettäisin muuten, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa olisin viimeisestä lauseesta hiukan eri mieltä. Kyllä minä tässä tapauksessa keskeyttäisin.

Edit: Lisäys:
Arvasin väärin. Jan Vapaavuori ei mennytkään HUSsin infektiolääkärin selän taakse, vaan pääministerin ja jonkun selektiivisesti valitsemansa random kansalaisen kirjeen. Rohkea mies.
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 19:41:29 kirjoittanut Kokoliha »
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

simplex

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 996
 • Liked: 6607
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4511 : 15.03.2020, 19:43:37 »
Lainaus
Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) linjasi sunnuntaina, että Helsinki pitää edelleen koulut auki.

”Laadimme selkeän ohjeistuksen päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Verkko-opetuksen osuutta lisätään yläkoulussa ja toisella asteella. Ruokailuja ja välitunteja porrastetaan eikä kouluissa järjestetä yhteistilaisuuksia. Ne vanhemmat, jotka kokevat, että heidän lapsensa kuuluvat riskiryhmään, voivat olla yhteydessä kouluun ja päiväkotiin”, hän sanoi tiedotustilaisuudessaan sunnuntai-iltana.

Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koulujen ja päiväkotien kiinnipitäminen oleellisesti hidastaisi viruksen leviämistä. Sen sijaan on näyttöä siitä, että varsinkin jos se tehtäisiin hallitsemattomasta, se haittaisi viruksen hallintaa”, Vapaavuori katsoo.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/8c19261c-c9b9-4b40-a779-5c7ae0d04081

Eli vapaavuorella on luulo siitä, että virus on jotenkin "hallinnassa". Ok.

Niinpä. Vapaavuoren kommenteissa oli jotain sellaista, että tärkeiden alojen ihmisiä joutuisi jäämään kotiin, jos päiväkoteja ja kouluja laitetaan kiinni. Jos nyt tehdään semmoinen (optimistinen) oletus, että sairaaloissa jotenkin riittävät suojavarusteet henkilökunnan suojaamiseen, niin mitäs sitten, kun sairaalahenkilökunnan (tai muun tärkeän alan) penskat tuovat koulusta kotiin sen taudin. Silloinhan juuri se tärkeä henkilökunta saa tartunnan, sairastuu ja jää pois. Toisin kuin töissä, eivät ne taida kotona käyttää mitään FFP2/3 -maskeja. Tilannehan on juuri se, että ehdottomasti nimenomaan hoitohenkilökunnan tartuntariskiä pitäisi minimoida myös siellä TYÖPAIKAN ULKOPUOLELLA!

Varmasti olisi kehitettävissä jotain järjestelyjä siihen, että koulujen ja päiväkotien työpanoshävikkiä saataisiin minimoitua. Voitaisiin esimerkiksi luopua hetkeksi perhepäivähoitajien osalta kaikenlaisesta **tunmoisesta byrokratiasta ja kannustaa siihen, että esim. yksi kotiin jäävä hoitoalan ammattilainen hoitaa vaikka sitten myös kotonaan kahden muun vastaavan alan ammattilaisen pienet lapset. Tuollaisiin "perhepäivähoitoyksiköihin" tulisi vain joku 3-5 lasta ja siten kontakteja olisi hitosti vähemmän kuin jossain 200 lapsen varhaiskasvatusyksikössä tai 500 oppilaan koulussa. Samalla hoitoalan pienten lasten vanhemmista vain 1/3 joutuisi jäämään kotiin. Ja vielä villimpi ehdotus on se, että se kotiin jäävän ei tarvitsisi olla hoitoalan ammattilainen ensinkään. Ja sille, joka hoitaa tuon perhepäivähoitovastuun, voisi maksaa sen palkan, jonka kunta (tai valtio yliopistosairaalan tapauksessa?) maksaa töissä käymisestä.

Ja ehkä joku muukin kätevä ratkaisu olisi saatavissa aikaan.

Tuntuu, että tästä touhusta puuttuu mielikuvitus kokonaan ja ollaan jotenkin ihan saamattomia. Vaihtoehtoja on, jos oikeasti niin päätetään. Mutta nyt on sitten jotenkin polarisoiduttu vähän kärjistäen akselille "koulut auki" vs. "hoitoalan ammattilaiset joutuvat jäämään kotiin". Typerää.

Mutta se keskeisin pointti tässä on se, että koulujen auki pitäminen on riski nimenomaisesti juuri noille kriittisten alojen työntekijöille, jos heillä on pieniä lapsia. Nuo lapset tuovat taudin kotiin ja vanhemmat vievät sen sitten työpaikan kahvihuoneeseen. Ja sitten onkin henkilökuntaa toipilaana oikein huolella. Myös niitä, joilla ei pieniä lapsia ole. Tämä sitten varmaan edistää terveydenhuoltojärjestelmän kestävyyttä potilastsunamin edessä?

Edit/Lisäys:
Ja Vapaavuoren kommenttiin "Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että koulujen ja päiväkotien kiinnipitäminen oleellisesti hidastaisi viruksen leviämistä" vielä sen verran, että näytön puuttuminen ei tarkoita sitä, etteikö asia olisi kuitenkin noin. Näyttöä ei ole nimittäin siitäkään, etteikö se hidastaisi leviämistä oleellisesti. Muiden virusten tapauksessa tästä hidastusvaikutuksesta on selvää näyttöä, joten siitä voisi ehkä varovaisuusperiaatteen mukaisesti ekstrapoloida jotain tällekin virukselle.
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 19:59:32 kirjoittanut simplex »

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 498
 • Liked: 2671
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4512 : 15.03.2020, 19:44:25 »
Koen nämä kaikenkarvaiset asiantuntijat, professorit ja tutkijat äärimmäisen ärsyttävinä. Rikkiviisaita paskoja, mitä nämä julkisuustyrkyt kuvittelevat saavuttavansa tunkemalla mediaan aukomaan päätään? Toistaiseksi ovat saaneet aikaan vain väärää turvallisuudentunnetta. Pilatuskin pesi käsiään.
“Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming “Wow! What a Ride!” -Hunter S. Thompson

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4513 : 15.03.2020, 19:45:42 »
Iranissa on desinfioitu katuja. Siitä ne ulkonaliikkumiskiellot johtuvat.

Lainaus
With 500 dead, Iran to empty the streets, check all 80 million people for virus

13 March 2020, 8:00 pm

Top general announces: ‘Over next 10 days, entire nation will be monitored via cyberspace, by phone and, if necessary, in person; those suspected of being ill will be identified’

TEHRAN (AFP) — Iran said Friday the security forces will clear the streets nationwide within 24 hours so all citizens can be checked for coronavirus — its toughest measure yet to combat the outbreak.

The COVID-19 epidemic in Iran — a nation of more than 80 million people — has now claimed over 500 lives and infected more than 11,000.

Since it announced the first deaths last month, Iran has shut schools, postponed events and discouraged travel ahead of Nowrouz, the country’s New Year holidays.

But despite those and other measures including the cancellation of the main weekly Friday prayers, the official number of deaths and infections has continued to grow exponentially.

Iran’s supreme leader on Thursday ordered the armed forces to lead the battle against the outbreak.

Ayatollah Ali Khamenei instructed the security forces to bring their services together and expand efforts to combat the virus.

Acting on those orders, armed forces chief of staff Major General Mohammad Bagheri chaired a meeting on Friday that included Revolutionary Guard commander Hossein Salami and police chief Hossein Ashtari.

Among other top brass at the gathering was Gholamreza Soleimani, who heads the Basij, a volunteer militia loyal to the establishment, as was Defence Minister Amir Hatami.

Bagheri appeared in front of the cameras later to say a newly formed commission had been charged with overseeing the “emptying of shops, streets and roads” within the next 24 hours.

https://www.timesofisrael.com/with-500-dead-iran-to-empty-the-streets-check-all-80-million-people-for-virus/

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 302
 • Liked: 23890
 • antikomintern
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4514 : 15.03.2020, 19:47:43 »
No nyt se vasta myrkyn lykkäsi. Isiskin lykkää joukkojensa lähettämistä eurooppalaisia murhaamaan, etteivät sen jalot soturit saa tartuntaa...

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/78ab1b18-87f9-41b3-bb52-90f54346a1db
Lainaus
Terroristijärjestö Isis antoi matkustusohjeet koronan takia - välttäkää Eurooppaa (15.3.2020)

Isis kehottaa tukijoitaan pysymään poissa Euroopasta.

Terroristijärjestö Isis on ohjeistanut tukijoitaan pysymään poissa Euroopasta koronaviruksen takia, kertoo The Times. Aiemmin Isis on kehottanut tukijoitaan tekemään hyökkäyksiä eurooppalaisissa kaupungeissa.

Nyt Isisin terroristeja ohjeistetaan Timesin mukaan ”pysymään poissa epidemian maalta”, jotta he eivät saisi tartuntaa.

(...)

diipadaapa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 844
 • Liked: 1841
 • GCM - löyhä sopimus
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4515 : 15.03.2020, 19:48:49 »
Koen nämä kaikenkarvaiset asiantuntijat, professorit ja tutkijat äärimmäisen ärsyttävinä. Rikkiviisaita paskoja, mitä nämä julkisuustyrkyt kuvittelevat saavuttavansa tunkemalla mediaan aukomaan päätään? Toistaiseksi ovat saaneet aikaan vain väärää turvallisuudentunnetta. Pilatuskin pesi käsiään.

Aivan, miksi ei vain julkaista tätä hommaforumin narua hätä-tiedotteena maanlaajuisesti, täällä ne todelliset asiantuntijat tekee pilkuntarkkoja analyyseja tilanteesta.
"Empä tiiä, mutta tämmöstä se on, ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa...ootahan kohta on minareetti tuossa ukko huutaa siellä tolpassa... öööaaaah! Aamusella viiden aikaa alottaa, sitä on mukava kuunnella."
-Teuvo Hakkarainen-

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 512
 • Liked: 7250
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4516 : 15.03.2020, 19:48:58 »
Italian päivän luvut tulevat illemmalla.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

3 590 uutta tartuntaa, yhteensä 24 747. Uusi vuorokausiennätys.
368 kuollutta, yhteensä 1 809. Uusi vuorokausiennätys.
1 672 kriittisessä tilassa (serious/critical). Eiliseen nousua 154.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

vastapopoulus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 111
 • Liked: 117
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4517 : 15.03.2020, 19:50:06 »
Vapaavuori tuli sitten julkisesti kertomaan kaupunginvaltuuston kannan.

Helsingin kaupunginvaltuuston kokoonpano: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/valtuustoryhmat/

Puolue                                    Paikat
Kokoomus                            24
Vihreät                                    21
Sosialidemokraattinen puolue    12
Vasemmistoliitto                    10
Ruotsalainen kansanpuolue           5
Perussuomalaiset                         4
Keskusta                                     2
Sininen valtuustoryhmä              2
Liike Nyt Helsinki                         1
Kristillisdemokraatit                     1
Feministinen puolue                     1
Avoin Puolue                               1
Terve Helsinki                              1
Yhteensä    85

Jos katsoo näitä valtuustoryhmien suhteita:

Vihreät 21 + SDP 12+ Vasemmistoliitto 10 + RKP 5 + Keskusta 2 = 50 paikkaa. Lisänä vielä Feministinen puolue 1, joka tukee.

Vastaan:

Kokoomus 24 + Perussuomalaiset 4 + Liike Nyt 1 + Kristillisdemokraatit 1 = 30 paikkaa.

Helsingin linjaukset ovat tiukasti hallituspolitiikan takana, kuten Vapaavuoren puheista kävi ilmi. Ei hän sentään yksin voine päätöksiä tehdä. Päätökset koulujen sulkemisesta tekee sosiaali- ja terveysalan jaosto, johon valtuusto nimittää jäsenet: https://www.hel.fi/sote/fi/paatoksenteko/jaosto/

[EDIT: korjattu perussuomalaisten paikkamäärä]
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 20:16:24 kirjoittanut vastapopoulus »

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 261
 • Liked: 10123
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4518 : 15.03.2020, 19:53:09 »
Tästä koulujen sulkemisesta on tullut jokin arvovaltajuttu päättäjille. Erittäin hyvä hetki alkaa jostain arvovallasta huolehtimaan.  :facepalm:

Sota-aikanahan koulut olivat koko ajan kiinni ja ne toimittivat usein sairaalan virkaa. Ei sota-ajan kouluikäisistä kuitenkaan yhtään puupäisempiä tullut vaikka koulu olikin vähän aikaa seis.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 721
 • Liked: 30804
 • Easter Worshipper
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4519 : 15.03.2020, 20:01:22 »
Iranissa on desinfioitu katuja. Siitä ne ulkonaliikkumiskiellot johtuvat.

Uutisissa oli mielenkiintoinen vekotin, jolla desinfioivat katuja. Jossain uutisissa puhutaan "fire brigade" eli palokunnan ajoneuvosta, jonka "joka letkusta" suihkutetaan desinfiointiainetta. Liitekuvan lähteenä Daily Mail:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8099925/Troops-spray-disinfectant-Tehrans-streets-fight-deadly-coronavirus.html
Toisen kuvan kuvatekstistä, jossa samainen aerosoliauto:
Lainaus
Disinfectant can be seen being sprayed from the hoses on the fire truck during a mission to halt the spread of the coronavirus on the streets of Tehran today

Tämä vanhan mersun alustalle rakennettu vekotin ei näytä minusta miltään paloautolta. Siellä on ritilän takana iso puhallin kuin lumitykissä, joka jostain säiliöstä painaa nestettä auton molemmilla puolilla olevista suutinriveistä.

Mielenkiintoista mikä mellakanhallintakyynelkaasulevitin tuo on. Vai onko jokin biologiseen sodankäyntiin liittyvä.

Kenellekään tullut sama ihmetys mieleen?

-i-
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 20:44:37 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Catalpa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 261
 • Liked: 559
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4520 : 15.03.2020, 20:03:29 »
Luin Facebookista keskustelua eräästä maaseudun koulusta, jossa on todennäköinen koronavirustapaus (perhe palannut lomalta, lapsella muutaman koulupäivän päästä oireita). Koska perusterveitä ei testata, ei tapauksesta olla aivan varmoja. Nyt Facebookissa kuntalaiset taittavat peistä aiheesta. Osa aikoo pitää lapsensa kotona, osa ilmoittaa että heidän lapsensa pysyy koulussa, kunnes joku "viisaampi" päättää sulkemisesta. Jotkut vääntävät aiheesta vitsiä ("annan lapselle paskapaperirullan että pysyy kaukana virukset") ja loput kannustavat. Kunta ilmoittaa noudattavansa hallituksen ohjeistusta, eli ei kouluja kiinni toistaiseksi.

Keskustelua lukiessa tuli aika skeptinen olo. Monet ilmeisesti vieläkin uskovat, ettei tämä tauti koske lapsia tai etteivät he voi välittää sitä eteenpäin. Tai sitten heidän vanhuksensa ovat terästä, johon koronakin kilpistyy.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 758
 • Liked: 3158
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4521 : 15.03.2020, 20:05:50 »
Italian päivän luvut tulevat illemmalla.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

3 590 uutta tartuntaa, yhteensä 24 747. Uusi vuorokausiennätys.
368 kuollutta, yhteensä 1 809. Uusi vuorokausiennätys.
1 672 kriittisessä tilassa (serious/critical). Eiliseen nousua 154.

Ohoh, se alkaa olla jumbojetti-tasoa. Jos 747 tipahtaisi Italiassa tuolla uhrimäärällä, niin maahan julistettaisiin muutaman päivän maansuru. Jännää, ettei katolisen kirkon päämies ole nyt antanut lisää pro-tippejä. Olisi sangen raflaavaa, että sieltä tulisi jotain aivan käsittämätöntä "Pakkautukaa kaikki kirkkoihin rukoilemaan ja kuuntelemaan kirkonmenoja". Veikkaan, että Paavillakin on nyt sellaiset pirut taustalla, että papan turpa pidetään kiinni vaikka teipaten, ettei mitään "uskonto parantaa" loihtimista laiteta käyntiin. Italiaanot kun ovat uskossaan sen verran totisia, että siellä kyllä löytyy riittävästi sakkia täyttämään ne kirkot, jos käsky käy ylimmältä tasolta.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 538
 • Liked: 5662
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4522 : 15.03.2020, 20:07:05 »
Jos suomessa kuolee vuosittain 500 henkeä kausiflunssaan ja jos oletetaan että Italiassa kuolee samanverran suhteutettuna väkilukuun niin italiassa kuolee vuosittain 6000 henkeä kausiflunssaan.

Joo, niin kuolee. Wuhanilainen tappoi Italiassa kolmessa viikossa neljäsosan tuosta 6000:sta, eikä se ole lähellekään yhtä levinnyt tauti tässä vaiheessa kuin kausiflunssa on.

Tieteellisen rehellisyyden nimissä käydään lävitse seuraava juttu. Ohessa lisää Italian influenssakuolleisuudesta vuosilta 2013-2016. Pahimpana aikana 2016-2017 25000:n ihmisen arvioidaan kuolleen influenssaan, mutta alimmillaan 2013 se on ollut noin 7000. Suomessa influenssaan arvoidaan (lähteestä riippuen) kuolevan noin 500 ihmistä.jeps, kiitti linkistä. Oli mielenkiintoinen.

Koska sain tuon materiaalin käteen niin hiukan vielä jankutan tästä kausilentsusta vaikka se selvästi toisia ärsyttää. Se ei ole kuitenkaan tarkoitus.

Tuon perusteella voidaan sanoa että Italiassa kuolee vuosittain keskimäärin 17000 henkeä influenssaan. Se hätkähdyttävästi sama luku kuin mitä Italiassa on kuollut viimeisen kuukauden aikana vuositasolla(16800). Eli toisin sanoen kuolemien määrä on vähintääkin tuplaantunut normaalista viimeisen kuukauden aikana ja ilmeisesti myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä. Terveydenhuolto natisee liitoksistaan koska tilannetta pahentaa lisäksi se, että merkittävä osa sairastuneista tarvitsee tehohoitoa.

Aamen.

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 669
 • Liked: 27696
 • mRNA:ta odotellen
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4523 : 15.03.2020, 20:09:36 »
Nyt jos koskaan olisi koululaisilla aihetta mielenosoitukseen ek-talon edessä.

Hallituksen ja Vapaavuoren linjaus merkitsee huomattavaa riskiä heidän äitiensä, isiensä ja isovanhempiensa terveydelle, vakaviin koronaoireisiin asiamukaisen sairaanhoidon saamiselle ja siten hengelle.
www.endcoronavirus.org
www.eroonkoronasta.fi

Sanna Marinin hallitus ja STM ovat epäonnistuneet koronan torjunnassa Suomen rajoilla, viruksen tukahduttamisessa ja rokotteiden hankinnassa. Epidemia maksaa suomalaisille menetettyjen ihmishenkien ja terveyksien lisäksi kymmeniä miljardeja euroja.

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7593
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4524 : 15.03.2020, 20:12:01 »
täällä ne todelliset asiantuntijat tekee pilkuntarkkoja analyyseja tilanteesta.
Eikä siinä vielä kaikki; lisäksi he välittävät esimerkiksi italialaisten lääkärien, WHO:n näkemyksen tilanteesta jne. Itse uskon esimerkiksi italialaisten lääkärien omaavan tällä hetkellä kliinistä evidenssiä jo sen verran, että ehkä heitä kannattaa kotva kuunnella?

Voisit myös vastata siihen kaikkia askarruttavaan kysymykseen, että ovatko esimerkiksi Tanskalaiset niin tyhmiä, että me tiedämme heitä paremmin, mikä heillekin olisi hyväksi?
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

PekoniPasta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 14
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4525 : 15.03.2020, 20:13:00 »
Satakunnassa Huittinen aloitti pistämällä kaikki koulut kiinni, Säkylä seurasi. Eura ja Sastamala sulkevat osan kouluista, lukioita ja yläkouluja. Maalla kuntapäättäjiltä löytyy vielä tervettä järkeä ja rohkeutta tehdä päätöksiä?

https://www.satakunnankansa.fi/a/0e806852-b03c-4e5e-910a-af5cbbbf451f

Lainaus
Seuraamme tilannetta: Useat koulut Satakunnassa ovat ilmoittaneet siirtyvänsä maanantaina etäopetukseen – osassa kunnista muutos koskee kaikkia oppilaitoksia, toisissa vain osaa

Useat kunnat Satakunnassa ja lähialueilla siirtyvät koronaviruksen uhan vuoksi kokonaan tai osin etäopetukseen. Muutoksista ovat ilmoittaneet tähän mennessä Eura, Huittinen, Harjavalta, Säkylä, Pomarkku, Kokemäki ja Sastamala. Porissa arvioidaan tilannetta maanantaina.

Huittisten perusopetuksen koulut ja Lauttakylän lukio siirtyvät etäopetukseen maanantaista alkaen. Toistaiseksi etäopetus on käytössä perjantaihin 27. maaliskuuta asti, mutta järjestelyä jatketaan tarvittaessa.

Huittinen oli Satakunnan kunnista ensimmäinen, joka kertoi etäopiskeluun siirtymisestä.

Oppilaat saavat ohjeita Wilman kautta tai puhelimitse. Luokanopettajat ovat henkilökohtaisesti yhteydessä omiin oppilaisiinsa päivittäin.

Porin kaupungin kouluissa työ jatkuu normaalisti ainakin maanantaina. Päätöksiä ei kaupungin koulujen sulkemisesta ole toistaiseksi tehty.

– Vielä ei ole tehty päätöstä mahdollisesta koulujen sulkemisesta. Koronatyöryhmä kokoontuu taas maanantaina, katsotaan taas tilannetta, kertoo Porin sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäki.

(...)

Euran yhteiskoulu siirtyy tarjoamaan etäopetusta vuosiluokkien 7–9 oppilaille 16.–27. maaliskuuta. Mahdollista on kuitenkin osallistua myös lähiopetukseen koulussa.

Kaikkien koulujen vuosiluokat 1–6 jatkavat Eurassa toimintaansa normaalisti.

Euran lukiossa puolestaan opiskellaan etänä ainakin 16.–27. maaliskuuta.

(...)

Kaikki Säkylän perusopetuksen koulut ja Säkylän seudun lukio siirtyvät etäopetukseen 16. maaliskuuta alkaen. Näin jatketaan ainakin 20. maaliskuuta asti ja tarvittaessa pitempään.

Etäopetusjakson aikana koululaisille ei järjestetä ruokapalveluita. Myös iltapäivätoiminta jää tauolle.

Harjavallan Keskustan yläkoulussa ja Harjavallan lukiossa opiskellaan etänä maanantaina 16. maaliskuuta, Oppilaille annetaan tehtävät kotiin joko Wilman tai Pedanetin kautta. Henkilökunta on koulussa ja auttaa tarvittaessa etätehtävien teossa,

Tulevien päivien työskentelystä ilmoitetaan maanantain aikana.

Varhaiskasvatus ja luokkien 1–6 opetus järjestetään maanantaina normaaliin tapaan.

(...)


Lainaus puuttui.
« Viimeksi muokattu: 15.03.2020, 21:23:03 kirjoittanut Alaric »

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 063
 • Liked: 10510
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4526 : 15.03.2020, 20:13:07 »
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10563
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4527 : 15.03.2020, 20:19:07 »
Iranissa on desinfioitu katuja. Siitä ne ulkonaliikkumiskiellot johtuvat.

Uutisissa oli mielenkiintoinen vekotin, jolla desinfioivat katuja. Jossain uutisissa puhutaan "fire brigade" eli palokunnan ajoneuvosta, jonka "joka letkusta" suihkutetaan desinfiointiainetta.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8099925/Troops-spray-disinfectant-Tehrans-streets-fight-deadly-coronavirus.html

Näkyisi olevan improvisoitu vehje, joka jäljittelee kiinalaisien improvisoimia vehkeitä. Noilla isoilla lähinnä sumutetaan vettä, että ilman epäpuhtaudet sataisivat maahan, ja desinfiointiaineet levitetään sellaisilla sumuttimilla, joilla voi tähdätä tarkasti.

https://www.youtube.com/watch?v=3-RqckJAulM

https://www.youtube.com/watch?v=lQMMTw1f43s

https://www.youtube.com/watch?v=XrPF4WD760k

https://www.youtube.com/watch?v=vLdwCdyiDCw

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 134
 • Liked: 7593
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4528 : 15.03.2020, 20:23:52 »
No nyt se vasta myrkyn lykkäsi. Isiskin lykkää joukkojensa lähettämistä eurooppalaisia murhaamaan, etteivät sen jalot soturit saa tartuntaa...

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/78ab1b18-87f9-41b3-bb52-90f54346a1db
Tuossa on jotain omituista. Kai sitä muslimisoturi pääsee oikotietä paratiisiin riippumatta siitä, kuoleeko pyhässä sodassaan poliisien luoteihin vaiko koronaan? Vai pääseekö hän molemmissa tapauksissa paratiisiin, mutta jää paitsi 72:ta neitsyttä, jos kyse oli koronasta? Mikäli näin, kuulostaa pahalta. Tällöinhän kaikille Euroopassa jo oleville muslimisotureille tulee kiire tehdä kunnon isku heti ensimmäisten COVID-19 -oireiden ilmaannuttua.

Nyt tarvittaisiin kaiketi jo Jaakko Hämeen-Anttilaa tulkinta-avuksi.
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 453
 • Liked: 19873
Wuhan Koronavirus-Pandemia (nCov) 2019/2020 -part 1
« Vastaus #4529 : 15.03.2020, 20:24:01 »
Italian päivän luvut tulevat illemmalla.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

3 590 uutta tartuntaa, yhteensä 24 747. Uusi vuorokausiennätys.
368 kuollutta, yhteensä 1 809. Uusi vuorokausiennätys.
1 672 kriittisessä tilassa (serious/critical). Eiliseen nousua 154.

Kannattaa tarkkailla Italian tilannetta sillä meillä pyritään tuohon samaan tilanteeseen.

Kolme päivää lisää tuota kuolleisuustahtia ja Kiina on jätetty taakse.
Samaa tahtia vuoden verran niin kuolleita on yli 130.000, jolloin useamman vuoden kausiflunssat on kuitattu, paitsi että ne kausiflunssat joudutaan kuitenkin kuittaamaan ajallaan.
Kuolleisuus on nyt 7,3% virallisista tartunnan saaneista, todellisia tartunnan saaneita huomattavasti enemmän.

Jos oletetaan ettei Italian epidemia ole yhtään sen kummallisempi kuin Etelä-Korean, ainoastaan käsistä karannut, ja jos vielä oletetaan että Italian terveysjärjestelmän romahtamisen piikkiin ei tarvitse kovin montaa kuolemaa laittaa, niin voimme laskea suoraan kuolleiden määrästä tartunnan saaneiden todellisen määrän.
Etelä-Koreassa tartunnan saaneita on hivenen yli 8.000, ja kuolleisuus hivenen alle 1%, joten Italian tartunnan saaneiden todellinen määrä näin ollen on 7,3 X 8.000 = 58.400.
Pidän kuitenkin saatua tulosta vielä alakanttiin olevana, mutta kun otetaan huomioon, että koronaviruksen R0 luku on yli 2, niin epidemian kaksinkertaistumista toiselle sadalle tuhannelle ei tarvitse kauaa odotella, ellei se jo siellä ole.

Aivan kohta me opiskelemme toisten tekemät virheet tekemällä ne itse.

Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Tagit: