Kirjoittaja Aihe: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)  (Luettu 2093041 kertaa)

mannym

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 11 248
  • Liked: 21309
  • et fabrum untolerant sensitivo
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #12360 : 27.11.2023, 06:32:56 »
tapetaan väki nyt niin lastenlastenlapsille jää parempi maailma. Mutta eihän niitä tule kun väki tapetaan nyt.

Suomen ilmastopäästöt ovat pienentyneet nyt 20 vuotta, kohta ollaan jo 50% saatu päästöjä alas, fiksuilla ja määrätietoisilla päätöksillä.

En ole huomannut että juurikaan olisi väkeä kuollut sen takia. Ei ainakaan puolet väestä ole kuollut vaikka päästöt ovat vähentyneet puoleen  ;D

https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiankaytto_suomessa/hiilidioksidipaastot

Edit.
Kivihiilivoimalaitosten duunarit on irtisanottu, ja osan turvevoimalaitoksista, niitä henkilöitä tietysti harmittaa.
Maailma muuttuu. Ehkä kannattaa hyväksyä että niitä voimalaitoksia ei enää avata. Kuten ei aikanaan hevosenkenkätehtaita tai savottakämppien keittiöitä  ;D

Hmm, 50% saatu päästöjä alas. 20 vuodessa. 1990 tasosta pitäisi päästä 60% alemmas. Tähänhän on sitouduttu.

Suomen 1990 luvun 70megatonnin tasosta pitäisi sitoumusten mukaan päästä tasoon 28megatonnia. 2022 taso oli 45,8megatonnia.

Vielä olisi siis pudotettavaa 17,8megatonnia tai 38%.

Siinäpä.onkin ihmettelemistä miten nykyisistä vielä leikataan moinen määrä. Eikun aivan kustannuksista viis, mitä sen kansan tarvitsee kämppiään tai ruokaansa lämmittää, tai kulkea töihin muulla kuin polkupyörällä  ;D

Fiksuutta onkin se turvelaitosten ja kivihiili voimaloiden alasajo samalla kuin äärimmilleen tuettu tuuli ja aurinkovoima eivät kykenekkään tuottamaan korvaavaa energiaa  ;D

Näinhän se on maailma muuttuu, pohjois korea täältä me tullaan   ;D
“I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.”

Once data has been adjusted, it is no longer data, it is an artifact of analysis...

“Human beings are born with different capacities. If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free.”

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 39 326
  • Liked: 125886
Vs: Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)
« Vastaus #12361 : tänään kello 12:56:26 »
MTV: EU:n tavoite ilmastokokouksessa: Fossiiliton maailma 26.11.2023

Lainaus käyttäjältä: MTV
YK:n ilmastokokouksessa arvioidaan, mitä lisätoimia tarvitaan, jotta Pariisin sopimuksen tavoite pysäyttää ilmastonmuutos 1,5 asteeseen voitaisiin vielä pelastaa. Fossiilisten polttoaineiden käytön lopettaminen olisi tavoitteista tärkein.

Hullua ja kuvaavaa, kun 1,5 asteen tavoite on tiedetty käytännössä mahdottomaksi jo vuosia. Hesarin uuden laskurin mukaan 1,5 asteen lämpenemisen hiilibudjetti kuluu loppuun vuonna 2026.

1,5 asteen uralle voitaisiin palata vain ilmastonmuokkauksella, ei radikaaleillakaan päästövähennyksillä, mutta ilmastonmuokkaus on ilmastokeskustelun äärimmäinen tabu.

Lainaus käyttäjältä: MTV
EU:n tavoitteena on, että ensi torstaina alkavassa kokouksessa sovittaisiin, että fossiilisten polttoaineiden eli kivihiilen, öljyn ja maakaasun käytöstä luovutaan kokonaan.

– Odotan yhteistä sitoutumista siihen, että meillä on fossiiliton tulevaisuus ja että globaali sopiminen ilmastotyöstä jatkuu. Se on tärkein väline, jolla voidaan vaikuttaa maahanmuuttopaineisiinkin 20–30 vuoden päässä, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (Kok.).

Ja lisää käsittämätöntä tyhmyyttä. Fossiilisista polttoaineista ei voida luopua globaalisti vielä ainakaan 50 vuoteen. Vaikka kokouksessa sovittaisiin ilmastotyöstä mitä tahansa uutta, sen vaikutus ilmastonmuutoksen kehitykseen 20-30 vuoden viiveellä olisi korkeintaan asteen sadasosia ja vaikutus "maahanmuuttopaineisiin" tasan nolla. Maahanmuuttoon vaikutetaan maahanmuuttopolitiikalla.

Lainaus käyttäjältä: MTV
Dubain ilmastokokouksessa valtioilta ei vielä odoteta uusia päästövähennyssitoumuksia, mutta lähivuosina niitä on saatava, jotta ilmaston lämpenemistä voidaan hillitä.

Nykyisillä sitoumuksilla ollaan matkalla yli 2,5 asteen lämpenemiseen, kun Pariisin sopimuksessa tavoitteeksi asetettiin lämpenemisen pysäyttäminen 1,5 asteeseen.

Nykyisillä lupauksilla ollaan menossa alle 2 asteen lämpenemiseen.

Lainaus käyttäjältä: MTV
1,5 asteen tavoitetta ei kannata hylätä. Sen tavoittaminen käy vuosi vuodelta hankalammaksi, kun päästöt jatkuvat, mutta jos tähdätään 1,5 asteeseen ja päädytään vähän yli, se on paljon parempi kuin jos tähdätään kahteen asteeseen ja päädytään kolmeen asteeseen, huomauttaa Kosonen.

Jos tähdätään 1,5 asteen toivottomaan tavoitteeseen, tuhlataan paljon rahaa lyhyessä ajassa tehottomiin ja epärealistisiin toimiin, mutta sehän sopii näille Greenpeacen lobbareille. Oikeasti realistisilla politiikkavaihtoehdoilla ei ole lopputuloksessa enää kuin ehkä parin, kolmen kymmenesosa-asteen haarukka.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset