Kirjoittaja Aihe: Yleinen Israel-keskustelu  (Luettu 2223482 kertaa)

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 796
 • Liked: 5428
 • Radiomiina
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11640 : tänään kello 02:55:22 »
Vihdoin täälläkin alkaa näkyä järjen valoa ja analyysiä. Britit ja YK antoivat juutalaisille heille tärkeän luvatun maan. Olisivat antaneet sen sijaan jonkin miehitysalueensa Saksasta, perkele...
Slaavien sota ja seemiläisten sota voidaan molemmat tulkita sisällisodiksi. Toinen rinnasteinen tulkinta on arpoa ne uskonsodiksi. Yksijumalaisten kansojen välisiksi.
Muslimit tukenaan kommunistit ja juutalaiset tukenaan kristityt.
Lisää analyysiä ja vähemmänM herkuttelua verisillä sotimisen seurauksilla. Vittu!!!
Alue oli Turkin provinssi 1517-1917. Turkkilaiset eivät ole seemiläinen vaan turkinsukuinen kansa.

Silti muslimeille taisi olla OK että alue ja koko Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka oli Turkin hallussa. Tekivätkö arabit terrori-iskuja turkkilaisia vastaan?

Joopa joo, Turkin valtakunta oli suuri 1517-1917 ja siihen kuului palestiinaksi kutsuttu seemiläisten asuttama alue.
I Maailmansodassa Turkki hävisi ja joutui luopumaan suuresta osasta hallitsemistaan alueista, mm. Palestiiinasta. Sen jälkeen Turkkilaisilla ei ole ollut mitään tekemistä niillä seemilästen mailla. Britit siellä YK:n kanssa möhlivät ja kyllä britteja vastaan tehtiin tehtiin joitain terrori-iskuja kunnes ymmärsivät häipyä jättäen jälkeensä kaaoksen.
Daavidin linko on valittu Suomen puolustusvoimille korkeatorjuntajärjestelmäksi. Hankinta sisältää Stunner-ohjuksia, ohjuslavetteja, datalinkkejä ja Elta Systemsin sensoreita. ITSUKO-hankeen tarjouspyynnöissä ehtona oli 15 kilometrin korkeusulottuvuus.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 739
 • Liked: 65602
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11641 : tänään kello 09:18:58 »
Gazassa on hirvittävää puutetta,---savukkeista !!
Aivan kamalaa, varsinkin kun niitä ei edes lasketa humanitäärisen avun kattamiin tarvikkeisiin !
Joten kun avustuslähetyksiä tulee Gazaan ja asemiehet ottavat lähetyksen komentoonsa ja availevat paketteja he eivät etsi ruokaa nälkäänsä vaan savukkeita omaan käyttöönsä tai myytäväksi pimeillä markkinoilla sillä yksi kartonki savukkeita voi maksaa jopa 5.000$.
https://www.youtube.com/watch?v=WnriRd0aamA

Sinne pitäisi pudottaa lentokoneesta laatikkotolkulla höpöheinällä terästettyä savuketta. Siellä sitten pössyttelisivät aamusta iltaan raukeina kun IDF kävisi keräämässä terroristit ja panttivangit talteen.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 712
 • Liked: 28115
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11642 : tänään kello 11:20:26 »
Jälleen on yksi Hamasin johtavista terroristeista poistettu tätä maailmaa pilaamasta, siististi ja siviilejä vaarantamatta eikä korttelikaan pahemmin kärsinyt.


Hyvä näyte siitä miten tuhlailematta ja tarkasti näitä rikollisia vähennetään.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 712
 • Liked: 28115
Vs: Yleinen Israel-keskustelu
« Vastaus #11643 : tänään kello 15:51:15 »
Näkymä YK:n varastoalueelle saattaa kiinnostaa, jakamattomia avustuseriä sadoittain.


YLE:ltä kohtuullisen hyvin tehty uutinen, jota lukiessaan ei tunne lukevansa sitä arkista YLE:ä joka meille propagandaa yrittää syöttää päivittäin.
https://yle.fi/a/74-20095066

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin armeijalla on hyökkäyssuunnitelma valmiina – asiantuntijat: sota Israelin ja Hizbollahin välillä ajan kysymys

Tiedä ovatko siantuntijat toiveissaan mutta jos Hizbollah ei jostain ulkoavaruudesta saa järkeä päihinsä niin se tulee saamaan päihinsä sillä tähän mennessä se on jo laittanut tulemaan yli 5.000 ohjusta, rakettia, räjähdettä Israeliin ja tuollaista ei loputtomiin tulla katselemaan.
YK:n päätöslauselman 1701 mukaan Hizbollahin pitäisi olla Litanijoen takana 15 kilometriä rajalta, mutta missään vaiheessa Hizbollah ei tätä vuodelta 2006 olevaa päätöslauselmaa ole noudattanut.
Asiantilan suhteen ei mielenosoituksia ole järjestetty eivätkä kansainväliset tuomioistuimet ole nähneet tarpeelliseksi ottaa asiaa käsittelyyn.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israel ja libanonilainen äärijärjestö Hizbollah ovat vältelleet täysimittaista sotaa, mutta tilanne kärjistyy koko ajan.

Hizbollahia on pidätellyt USA:n asevoimien vahva läsnäolo alueella, mutta todellakin pitkittyessään tilanne kärjistyy.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin armeija (IDF) hyväksyi myöhään tiistaina hyökkäyssuunnitelman Israelin pohjoisnaapuriin Libanoniin. Verkkomedia The Times of Israelin mukaan IDF päätti myös nostaa maavoimien valmiutta.

Tätä ennen Israelin ulkoministeri Israel Katz oli sanonut, että Israel tekee hyvin pian päätöksen mahdollisesta hyökkäyksestä Libanoniin.

IDF ei toimi hätiköiden eikä umpimähkää, kuten sen vastustajat näyttävät tekevän, joten ottaa aikansa laittaa paletti kuntoon ennen kuin ryhtyy maalaamaan.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Libanonissa toimiva Hamasia tukeva äärijärjestö Hizbollah ja Israel ovat kiihdyttäneet toisiinsa kohdistamiaan iskuja, ja huoli täysimittaisesta sodasta osapuolten välille kasvaa.

Kova on toimittelijoiden halu nähdä tai tehdä molemmista osapuolista yhtä syntisiä, mutta tosiasiassa Hizbollah on kaiken aikaa ollut aloitteentekijä ja Israel pelkästään vastaa siihen mitä tarjotaan.
Hizbollah voisi koska tahansa lopettaa agressiivisen toimintansa ja Israel vastaisi tähän tarjoukseen aivan samalla mitalla, mutta sehän edellyttäisi jonkinlaista järjenkäyttöä ja sitä järkeä ei Hizbollahin leiristä löydy.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Hizbollah alkoi tulittaa Israelia heti Hamasin hyökkäyksen alettua 7. lokakuuta. Tähän Israel on vastannut samalla mitalla.

On erikoista ja kuitenkin mieltä lämmittävää nähdä YLE:n uutisissa tämä arkinen tosiasia.
Libanonin rajalla olisi rauhallista mikäli Hizbollah olisi rauhallinen.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Toisin kuin Hamasin Gazan-johtajan Yahya Sinwarin arvioidaan toivoneen, Hizbollah ei aloittanut Israelin kanssa täysimittaista sotaa, vaan rajoitti iskunsa Pohjois-Israelin raja-alueille.

Hamasin mielipuolisen raakuuden takana oli ajatus yllyttää Israelia maksamaan takaisin samalla mitalla ja siten vetää koko lähiseutu sotaan Israelia vastaan sillä edes Hamasissa ei olla niin järjettömiä, että kuvittelisivan pärjäävänsä Israelille yksin.
Samainen raakuus kuitenkin kääntyi heitä itseään vastaan sillä USA näki siinä perustellun syyn saapua alueelle vahvoin voimin, ja nämä vahvat voimat pitävät Hizbollahin toimintaa pienempänä kuin mitä Hamasissa ja Iranissa odotettiin.
Iran kun muutenkaan ei ole kovin suosiossa sunnien keskuudessa niin sunniarabit ovat kieltäytyneet osallistumasta sotaan jolla Iran pelkästään vahvistaisi asemaansa.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Iranin tukemalla Hizbollahilla on keskeinen rooli Iranin sijaissodankäynnissä: se on esimerkiksi sotinut Syyriassa diktaattori Bashar al-Assadin puolella sekä kouluttanut Jemenin huthitaistelijoita.

Hizbollahilla on pitkä ja verinen suhde Israeliin. Viimeksi osapuolet kävivät täysimittaisen sodan vuonna 2006.

Viisi viikkoa kestänyt sota päättyi tulitaukoon ja YK:n päätöslauselmaan, jolla Hizbollah määrättiin muun muassa vetäytymään Israelin rajan tuntumasta Litani-joen pohjoispuolelle. Hizbollah ei ole noudattanut päätöstä.

Iran on laittanut lusikkansa moneen soppaan ja tätä ei kovinkaan ilahtuneina olla alueella katsottu.
Hizbollah ei noudata sääntöjä eikä määräyksiä, aivan samoin kuin Hamas, mutta tästä ei meteliä olla nostettu samalla tavalla kuin Israelin kohdalla nostetaan pikkuasioista tai peräti keksityistä asioista milloin mitään muuta eli löydetä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Gazan sodan aikana Israel on varoittanut, ettei se aio sietää Hizbollahin joukkoja rajansa tuntumassa. Mikäli diplomaattista ratkaisua ei löydy, Israel sanoo olevansa valmis puskemaan Hizbollahin pohjoisemmaksi sotilaallisin keinoin.

Hizbollah puolestaan sanoo, ettei se lopeta iskujaan, ennen kuin Israel lopettaa sotatoimensa Gazassa. Se myös vaatii Israelia vähentämään joukkojaan Libanonin rajan läheisyydessä, mihin Israel ei ole valmis etenkään lokakuisen hyökkäyksen jälkeen.

Mikäli Hizbollahin joukot vain olisivat siellä rajan tuntumassa niin tuskin siitä meteliä nousisi, mutta kun Hizbollah on omasta aloitteestaan, tai Iranin määräyksestä, alkanut toimimaan tavalla jota ei voi mikään valtio hyväksyä, niin sillä diplomatialla olisi kovasti kysyntää.
Mutta kuten huomaamme, Hizbollahia ei diplomatia pahemmin kiinnosta ja sille pitääkin asiat muulla tavalla tuoda esille.
Israelin joukkojen sijoittuminen Israelin sisälle ei ole Hizbollahin päänsärky ellei se omalla toiminnallaan tätä särkyä ala hankkia kuten se tähän mennessä jo on ehtinyt tekemään.
Päätöslauselma 1701 koski pelkästään Hizbollahia joten sen pitäisi pelkästään olla huolissaan omista joukoistaan Libanonin rajan läheisyydessä.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin ja Hizbollahin täysimittainen sota aiheuttaisi tuhoa molemmin puolin.

Hizbollahilla on kokeneet taistelujoukot ja huomattavasti voimakkaampi asearsenaali kuin Hamasilla.

Yhdysvaltalaislehti Foreign Policyn mukaan Hizbollahilla on eri puolilla Libanonia ja Syyriaa arviolta 130 000 ohjusta ja rakettia, jotka kykenisivät kuormittamaan Israelin ilmapuolustusta. Lisäksi myös Hizbollahilla arvioidaan olevan kattava tunneliverkosto Libanonissa, mikä tekisi sodankäynnistä Israelille vaikeaa.

Täysimittainen sota aiheuttaa Hizbollahille huomattavasti enemmän tuhoa kuin Israelille sillä Israelilla on täysi ilmaylivoima ja tämän ylivoiman käyttämiseen merkittävän hyvää taitoa.
Kokemuskaan ei tällöin auta Hizbollahin terroristeja ja USA:n ilmaylivoima on jo nyt alueella täydentämässä Israelin ilmaylivoimaa.
Hizbollahin tunnelit ovat Hizbollahin hautoja, heillä ei ole panttivankien kaltaista pidäkettä olla räjäyttämättä kaikkea kaivannoilta näyttävää.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israelin armeijan hyökkäys Libanonin tiheästi asuttuun pääkaupunkiin Beirutiin ja muualle maahan olisi puolestaan humanitaarinen katastrofi. Israelia syytettiin kohtuuttomasta voimankäytöstä myös vuoden 2006 sodassa.

Katastrofia povattiin kovasti jo ennen Rafahin valtaamista eikä minkäänlaista katastrofia ole näköpiirissä, lisäksi mikäli koko Hizbollah pakenee Beirutiin niin se ei tarkoita sitä, että sinne olisi mentävä perässä, pelkkä puhdistaminen Litanijoelle ja yleinen siivoaminen muualla saavat jo näkymät kirkastumaan muutenkin.

Israelia poikkeuksetta syytetään kohtuuttomasta voimankäytöstä milloin tämän voimankäytön tuloksellisuus alkaa näkymään.
Niin kovasti ovat vasurit lemmikeistään huolissaan.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Israel on joutunut evakuoimaan noin 80 000 siviiliä kodeistaan maan pohjoisosasta. Libanonin puolella kotinsa on jättänyt lähes yhtä moni.

Tämäkin arkinen tosiasia piti toimittelijan kääntää päälaelleen edellisessä asiaa hiponeessa YLE:n uutisessa.
Libanonin eteläosassa ei ole porukkaa yhtä paljoa kuin Israelin pohjoisosassa joten kun Israelissa evakuoidaan ja Libanonissa heitteille jätetyt pakenevat niin väistämättä lukemat ovat Israelin puolella suuremmat, vaikka toimittelijat koittavat välillä valehtelemalla muuttaa todellisuutta.

Lainaus käyttäjältä: YLE
Ranska ja Yhdysvallat ovat pyrkineet liennyttämään tilannetta ja toimimaan rauhanvälittäjinä.

Israel on riippuvainen Yhdysvaltojen poliittisesta tuesta ja aseavusta.

Yhdysvallat on hieman onnistunut hillitsemään Israelia sen sotatoimissa Gazassa – toisaalta Israelille Hamasin tuhoaminen on eksistentiaalinen kysymys, eikä se esimerkiksi ole suostunut perumaan kymmeniätuhansia ihmishenkiä vaatineita maahyökkäyksiään.

Liennyttämisestä voidaan puhua mutta Hizbollah ei lienny niin pitkään kuin Iran sitä ajaa vaikeuksiin.
Iranilla taasen ei ole minkäänlaisia pidäkkeitä sillä se itse ei ole sodassa vaan käy sitä edustajiensa välityksellä ja niiden tappiot eivät koske sitä itseään.

Yhdysvaltojen hillintä on seurausta Yhdysvaltojen presidentinvaalien läheisyydestä sekä demokraattien piirissä olevasta juutalaisvastaisuudesta jonka johdosta he tekevät politiikkaa Hamasin etujen mukaisesti vailla minkäänlaista järkeä.

Puheet kymmenistätuhansista ihmishengistä ovat jälleen kaikuja Hamasin propagandasta joka näyttää sinnikkäästi elävän niiden mielissä jotka tähän propagandaan haluavat uskoa, tosiasioiden vastaisesti.

Kuitenkin harvinaisen tasapainoinen ja tasapuolinen uutinen YLE:n uutiseksi.
Tähteet sieltä linkin takaa.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Tagit: