HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)

(1/8626) > >>

kriittinen_ajattelija:

--- Lainaus ---Ukrainan mielenosoittajat yöpyivät kaduilla ja ovat nyt päivällä saartaneet hallintorakennuksia.
Ukrainassa hallituksen vastaiset mielenosoitukset jatkuvat.

Presidentti Viktor Janukovitshin eroa vaativat mielenosoittajat ovat saartaneet hallintorakennuksia pääkaupungissa Kiovassa. Monet kadut ovat poikki, eivätkä virastojen työntekijät pääse töihin.

Presidentinviraston luona on puhjennut kahakoita mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välillä. Poliisi on ampunut kyynelkaasua väkijoukkoon.

Protestijohtajat ovat kehottaneet ukrainalaisia ryhtymään yleislakkoon. Ei ole tiedossa, missä määrin ihmiset ovat noudattaneet kehotusta.

Ukrainan parlamentin puhemies Volodymyr Rybak on tarjonnut mielenosoittajille neuvotteluja, mutta oppositio ei ole kommentoinut tarjousta.

Protestit alkoivat viikko sitten, kun presidentti Janukovitsh ilmoitti, ettei allekirjoita kauppa- ja yhteistyösopimusta EU:n kanssa vaan haluaa läheisempiä suhteita Venäjään.

Eilisiin mielenosoituksiin osallistui joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 350 000 ihmistä.
--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---Klitshko on esiintynyt mielenosoituksissa vaimonsa Natalian kanssa ja vaatinut Ukrainan lähetymistä Eurooppaan.

- Meiltä on viety unelmamme, hän julisti sunnuntaina Itsenäisyyden aukiolla.
--- Lainaus päättyy ---
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288627429494.html

[url width=400]http://rt.com/files/galleryitem/62/b3/00/00/7.jpg[/url]
http://rt.com/in-vision/ukraine-protests-clashes-violence/
En kyllä tajua mikä EU:ssa niin kiinnostaa ukrainalaisia.


Kirjoitusohjeet 22.7.2014:

- Kirjoitetaan asiaa ja asiallisesti.
- Älä käytä sanaa ryssä.
- Putinistien, epäisänmaallisten jne. jahtaamista ei kaivata. Kenenkään ei tarvitse alkaa todistelemaan, että on hyvien puolella
- Sitäkään ei tarvitse erikseen kummastella, että foorumilla ilmaistaan omien kanssa erilaisia mielipiteitä
- Viestien poistoa ja banneja luvassa, jos ohjeet eivät mene perille

Lisäyksenä 05/22: ryssä-sanan käyttö on kielletty pelkässä ryssittelytarkoituksessa, vrt.  neekeri-sana. Jos et tiedä oletko ryssittelemässä vain ryssittelyn vuoksi vai käytätkö sanaa hyväksytyssä kontekstissa, jätä ryssittelemäti ja yritä pitäytyä myös kiertoilmaisujen keksimisestä.


--- Lainaus käyttäjältä: Hommaforum Admin - 14.12.2008, 09:58:16 ---Käyttäjät olkoon kohteliaita toisilleen sekä aivan erityisesti niille, jotka kirjoittavat omalla nimellään.

--- Lainaus päättyy ---

Nationalisti:
Hesarille ja muille euroviestimille kelpaavat tällä kertaa myös äärikansalliset mielenosoittajat (svoboda). Lehtikuvissa he ovat geneerisiä pro-eurooppalaisia mielenosoittajia, eivät "äärioikeistolaisia" tai "ultrakansallismielisiä".

Emo:
Venäjältä 9,6 mrd € / vuodessa? – Tutkija: EU menetti kasvonsa

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/64573-venajalta-96-mrd-eu-vuodessa-tutkija-eu-menetti-kasvonsa


--- Lainaus ---Euroopan unionin pitäisi jatkaa itäistä kumppanuusohjelmaansa takaiskuista huolimatta, kirjoittaa ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes kommentissaan.

Marraskuussa Ukraina päätti, että se jäädyttää neuvottelut EU:n kanssa ja aloittaa neuvottelut Euraasian liiton kanssa. Pettymys varjosti Vilnassa marraskuun lopussa järjestettyä itäisen kumppanuuden huippukokousta.

– Ukrainalta saadut pakit olivat EU:lle diplomaattinen kasvojen menetys, ja sen on pakko tunnustaa tappionsa, Moshes kirjoittaa.

Neuvotteluista näyttää tulleen Venäjän ja EU:n välinen kilpailu maiden suosiosta. Venäjä houkuttelee omaan Euraasian tulliliittonsa osin samoja maita, joiden kanssa EU neuvottelee lähentymisestä.

EU on pyrkinyt tekemään selväksi, että kumppanuusohjelma ei ole Venäjän etujen vastainen. Venäjä on kuitenkin sitä mieltä, että EU:n lähentyminen Venäjän naapurimaiden kanssa on Venäjältä pois.

Mosheksen mukaan Venäjän etu on, että sillä on tarjota maille selkeät poliittiset ja taloudelliset ehdot.

– Sen viesti naapurimaille on selvä ja vilpitön: Venäjä edellyttää alistuvaa suhdetta, jonka vastineeksi se tarjoaa mittavaa taloudellista apua, Moshes kirjoittaa.

Mosheksen mukaan Venäjä on luvannut Ukrainalle jopa 6,7–9,6 miljardia euroa vuodessa, mikäli Ukraina liittyy Euraasian tulliliittoon.  Toisaalta Venäjällä on käytössään myös tehokkaita sanktioita, kuten kaasutoimitukset ja ukrainalaistuotteiden tuonnin vaikeuttaminen.

EU sen sijaan ei tarjoa suoria rahapalkintoja, vaan epämääräiseksi jäävää ”kumppanuutta” ja vapaakauppaa.

EU aloitti itäisen kumppanuushjelman vuonna 2009. Ohjelman tarkoitus oli lähentää viittä entistä neuvostomaata, Ukrainaa, Moldovaa, Valko-Venäjää, Armeniaa, Azerbaidžania ja Georgiaa unioniin taloudellisesti ja poliittisesti. Armenia ilmoitti jo syksyllä suuntaavansa Euraasian tulliliittoon.

EU haluaa tukea maiden uudistuksia demokraattiseen suuntaan, mutta unionin jäsenyyteen niille ei tarjota mahdollisuutta. Ukrainalle ehtona oli entisen pääministerin Julija Tymošenkon vapauttaminen vankilasta.

Mosheksen mukaan EU:n pitää ottaa Ukrainan pakeista opikseen. Hänen mukaansa EU ei pysty ulkopolitiikassaan yhdistämään ”geopoliittisia tavoitteita” ja pyrkimystä muuttaa maiden omia järjestelmiä.

– Siihen kyetäkseen unionin tulisi olla sisäisesti yhtenäinen, sen tavoitteiden ja viestien tulisi olla selviä, ja sen pitäisi olla halukas käyttämään kaikki mahdolliset voimavarat tavoitteisiin päästäkseen, Moshes kirjoittaa.

Venäjällä nämä edut Mosheksen mukaan ovat.

Mosheksen mukaan EU:n pitäisikin keskittyä neuvotteluihin Moldovan kanssa, sillä se vaikuttaa lupaavimmalta kumppanilta. Resurssien keskittäminen lisäisi Mosheksen mukana kykyä vastustaa Venäjän painostusta. Moshesin mukaan EU:n olisi viisainta tarjota eniten huomiota ja resursseja niille maille, jotka ovat yhteistyöhön halukaimpia.

– Haluttomat kumppanimaat ja niiden johtajat tarkastelkoot vapaasti muita tarjolla olevia vaihtoehtoja. Mikäli ne sitten ovat valmiita kääntymään EU:n puoleen, unionin tulisi olla valmis vastaamaan kutsuun – mutta mikäli eivät, kumppanuus saa typistyä pelkäksi retoriikaksi, Moshes kirjoittaa.

--- Lainaus päättyy ---

Suomi ei osannut neuvotella tätäkään asiaa itselleen edullisesti, Suomessa ollaan alistuvia ilman mitään kipukorvauksia.
Ei vaan me maksetaan siitä, että saamme kärsiä!

kriittinen_ajattelija:
(http://static.squarespace.com/static/50bd74f8e4b00e09a217a924/t/529c7b8ae4b0ef97324eb0a2/1385986955565/Femen-Pissboy.jpg?format=750w)
Femen kannattaa EU:hun liittymistä.

Kun tekee aina päinvastoin kuin mitä Femen ohjeistaa niin menestys on varma.  8)

foobar:

--- Lainaus käyttäjältä: kriittinen_ajattelija - 02.12.2013, 17:08:05 ---En kyllä tajua mikä EU:ssa niin kiinnostaa ukrainalaisia.

--- Lainaus päättyy ---

Varmaan se, ettei se ole Venäjä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta