Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 2696255 kertaa)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18000 : 12.04.2021, 19:57:14 »
Eri sotilaslähteissä on arveltu, että itäinen imperialistinen suurvalta voisi isänmaallisuuden osoituksena omille kansalaisilleen aloittaa pientä suuremman rähinän Voiton päivänä eli 9.5.2021. Tuohon päivämäärään mennessä kaikki jo tähän mennessä Krimille ja Itä-Ukrainaan ja sen liepeille komennetut joukotkin (40.000 sotilasta) olisi nätisti saatu ryhmitettyä ja huoltolinjat saatu toimintaan. Kesän tullessa on mukavampi myös ylitellä vesiesteitä amfibiovempeleillä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Victory_Day_(9_May)
https://www.unian.info/war/donbas-escalation-russia-may-resort-to-bombing-donetsk-parade-to-frame-ukraine-analyst-11382601.html

Yksi mielenkiintoinen lisämauste tässä Venäjän agressiossa Ukrainaa kohtaan on Mustan meren toisen alueellisen suurvallan eli Turkin osallisuusasteen lisääntyminen Ukrainan tilanteeseen. Turkki ja Venäjä jakavat alueellisia intressejä Mustalla merellä sen runsaiden öljy- ja kaasuvarojen muodossa. Turkki julkisti viime lokakuussa löytäneensä Mustan meren puoleisilta aluevesiltään ennätyksellisen 47 miljoonan kuution kaasuvarannot ja aikoo niitä hyödyntäen pyrkiä omavaraiseksi energiantuotannossa. Turkkia häiritsee lisäksi Venäjän Krimille tuomat S400-ilmapuolustusjärjestelmät, jotka ulottuvat kattamaan käytännössä koko Turkin alueen.

Se, että Turkki NATO-maana osti pari vuotta sitten Venäjältä itselleen samanlaisen S400-ilmapuolustusjärjestelmän vastoin USAn voimakasta painostusta, vaikuttaa pelkältä detaljilta samankaltaisessa tilanteessa kuin missä Natsi-Saksa ja Neuvostoliitto solmivat hyökkäämättömyyssopimuksen aikanaan ennen II maailmansodan syttymistä.

Al-Jazeera raportoi eilen, että Ukrainan presidentti Zelenskyy oli vierailulla Turkissa, Istanbulissa, jo toistamiseen 6kk kuukauden sisällä. Turkki on presidentti Erdoganin suulla voimallisesti todennut olevan Ukrainan suvereniteetin puolella ja tarjonnut suoran avun lisäksi yhteistyötä monella rintamalla, myös sotilasteknologian kehityksessä. Lisäksi Erdogan on tuonut varsin suorin sanakääntein julki sen, ettei Turkki koskaan hyväksy Krimin miehitystä saatu tunnusta sitä Venäjän alueeksi.

Turkki on menestyksekkäästi kehittänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana huipputehokkaan drooniarmeijan (UCAV, unmanned combat aerial vechile), jota se käytti omassa hyökkäyksessään Syyrian pohjoisosiin. Jo ennen tätä Turkki oli testannut ohjuslennokkejaan Libyan sisällisodassa ja varsinainen voitonmarssi Turkin droonien avulla saatiin viime vuonna Azerbaizanin hyökättyä Armenian hallussapitämään Vuoristo-Karabachiin, jossa Azeribaizanin joukot turkkilaisen sotilasavun ja neuvonantajien johdolla löi murskaavan tehokkaasti Armenian joukot vain muutamassa viikossa pakottaen Armenian nöyryyttävään antautumiseen ja rauhansopimukseen. Toisella puolella näissä sodissa on aina ollut jollain tavalla Venäjän tukemat joukot, joille Erdoganin armeija siis on näyttänyt närhen värkit useampaan otteeseen.

Ukraina hankki ensimmäiset 6 kpl näitä Turkin Bayraktar TB2-drooneja sekä niihin 200 tehokasta ohjusta 69M USD kaupalla. Varmuudella Ukrainalla on näitä drooneja nyt lisää sekä koulutettua henkilökuntaa käyttämään niitä tehokkaasti Venäjän panssarijoukkoja vastaan, jos pullistelu eskaloituu rähinäksi. Samoin on huomioitava se, että Ukrainalle on toimitettu länsimaista kehittyneitä puolustusjärjestelmiä, kuten tykistön paikallistamiseen soveltuvia tutka-asemia ja panssarintorjuntaohjuksia. Kun ottaa lisäksi huomioon sen, että Ukrainan armeija on nyt merkittävästi organisoituneempi, motivoituneempi ja suorituskykyisempi kuin se oli 6-7 vuotta sitten, voi hyökkääjän tappiot nousta erittäin korkeiksi suhteessa saavutettuihin maa-alueisiin.

https://www.aljazeera.com/news/2021/4/11/russia-talks-of-full-scale-war-with-ukraine-kiev-turns-to-turkey

Kuten Ukrainan presidentti on tänään todennut, Ukraina on valmis puolustamaan omaa maataan, mutta koettaa hakea ratkaisua diplomatian avulla.

Lainaus
Ukraine ready for Russian invasion – President Zelensky
(...)
Ukrainian President Volodymyr Zelensky has said a Russian invasion is "a very real possibility" his country is bracing for.
(...)
"They are ready, but we are also ready because we are on our land and our territory," Zelensky said.
(...)
Zelensky assures that the Ukrainian Army is able to repel an enemy offensive, adding that Ukraine seeks to achieve peace in Donbas through diplomacy.

https://www.unian.info/war/kyiv-moscow-tensions-ukraine-ready-for-russian-invasion-president-zelensky-says-11385328.html

« Viimeksi muokattu: 12.04.2021, 20:02:10 kirjoittanut Ahmed Ahne III »
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18001 : 13.04.2021, 06:09:04 »
Muistutan, että katsokaa taas isompaa kuvaa. Venäjän Federaatio sijaitsee NATO:n ja Kiinan välissä. NATO ja Kiina seuraavat tarkasti Venäjän armeijan näyttöjä.

@artti Kiinnostaisi ymmärtää ajatuksenjuoksuasi. Mita tarkoitat isommalla kuvalla eli mikä on sinun perusteltu käsityksesi?

^ satuinkin lukemaan em. kysymysten jälkeen kirjoituksiasi tuolta Venäjä, venäjä-ketjusta.
Joo, jaan ainakin näkemyksesi tuosta Putinin ja Erdoganin keskinäisestä kisailusta proxy-sotineen.

Anteeksi lainauspyramidi, originaali parantaa ymmärrystä. Nimimerkkiäni klikkaamalla pääsee lukemaan aiheesta ajattele isommin, ajattele kaukonäköisemmin. Kirjallisuuteni ei ole vitsi

Näkisin Ankaran ja Kremlin vastakkainasettelun tässä. Kaverit ovat häärineet toistensa tonteilla ahkerasti

Merkittävä syy siihen, että Ankaran ja Kremlin välillä aiemmin ei ole nähty suoraa yhteenottoa on logistiset pulmat. Ankara ja Kreml ei voi kovin ankarasti taistella, kun toinen ei saa logistiikkaa paikalle. Kremlillä on logistisia pulmia Syyriassa, Libyassa ja Armeniassakin

Syyria on Venäjältä katsottuna Turkin toisella puolella, ja Libya on vieläkin kauempana. Päästäkseen Syyriaan Venäjän armeijan täytyy kiertää Turkki laivaamalla Bosborinsalmen kautta ja lentämällä Kaspianmeren ja Iranin ja Irakin ilmatilan kautta. Turkki pystyy blokkaamaan helposti Turkkia kiertävän logistiikan. Armeniallakaan ei ole rajayhteyttä Venäjän kanssa. Armenia sijaitsee Venäjältä katsottuna Georgialle kuuluvien vuorten takana

Kremlin kannalta oli nöyryyttävää, että Turkin tukema Azerbaidzan löylytti Venäjän tukeman Armenian, ja vastaus tulee!!! siksi, että sotilaallinen uskottavuus on diktaattoreille tärkeätä. Hävettää ihan Kremlin puolesta tuo Armenian yksinjättäminen!!!

Nyt on noussut keskiöön Krim ja Donbass. Krim ja Donbass rajautuvat Venäjään. Se helpottaa logistiikkaa. Krim ja Donbass ja koko Ukraina olivat aiemmin Neuvostoliittoa, jonka ihanat muistot särkevät kuin haamusärky, jota pitää lääkitä vodkalla ja suolakurkuilla

Ukrainassa Kreml taistelee Turkin kanssa ilman logistisia pulmia. Vähän jännittää, että kykeneekö Venäjän armeija antamaan uskottavan osoituksen kyvyistään. Katsotaan isompaa kuvaa. Venäjä ja aiempi Neuvostoliitto sijaitsevat NATO:n ja Kiinan välissä. Jos Venäjän armeija kadotti uskottavuutensa niin NATO ja Kiina törmäävät toisiinsa Neuvostoliitossa siksi, että Venäjän armeijan uskottavuuden katoaminen tuotti tyhjiön kahden supervallan väliin, joka laukaisi kilpajuoksun tärkeälle puskurivyöhykkeelleVenäjän ulkoministeriö sanoo twitterissä, että ryhmittelemällä Venäjä protestoi sitä, että Ukraina aikoo liittyä NATO:oon. Pelottelu vain vahvistaa Ukrainan pyrkimystä NATO:oon. Toisaalta voi arvata, että Moskova painostaa Kiovaa avaamaan Krimille johtavat kastelukanavat. Karttaa zoomaamalla näkee tarkemmin missä ne Dnepr joen rannalla sijaitsevalta Nova Kah'ovkalta alkavat kanavat kulkevat

https://www.google.com/maps/@46.4231913,33.5365068,10.26z

Kreml unohti Krimiä vallatessaan vallata Krimille johtavat Dneprin vesikanavat, ja nyt ne korjaa erehdyksensä, että kannattaisiko Ukrainan harkita evakuoida ihmiset Khersonin alueelta
« Viimeksi muokattu: 15.04.2021, 12:58:34 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18002 : 13.04.2021, 19:52:47 »
Poliittissotilaallisia lausuntoja tänään:

Lainaus
Russian Defense Minister Shoigu
”Two armies and three airborne divisions *) were deployed to the western borders of Russia to carry out combat training tasks as part of a combat readiness test.”
https://www.themoscowtimes.com/2021/04/13/moscow-takes-measures-in-response-to-threatening-nato-actions-a73581

Lainaus
Russian Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov
”The information about the appearance of Turkish drones in southeastern Ukraine is concerning.” **)
https://twitter.com/AJABreaking/status/1381906468656586754

Lainaus
Naton pääsihteeri:
”Stoltenberg urged Russia against the “unjustified” and “largest massing of Russian troops” since Russia annexed Ukraine’s southern Crimean peninsula in March 2014.”
https://www.aljazeera.com/news/2021/4/13/russia-must-end-military-build-up-on-ukraines-borders-nato-says

*) Shoigun väite sananmukaisesti otettuna tarkoittaisi noin 300.000 miestä, mikä ei voi pitää paikkaansa. Sen sijaan pitänee paikkaansa, että Ukrainan rajoille on ryhmittynyt osittain kaksi venäjän armeijakuntaa (”armeijaa”) Venäjän sotilasstrategisiin maantieteellisiin vastuualueisiin liittyen, nimittäin Western Military District ja Southern Military District.

Venäläinen hyperbola huomioiden (myös ilman nelipolvista trokeeta) läntiset tiedustelulähteet ml. Ukrainan asevoimat, ovat arvioineet Venäjän vakituisen armeijan joukkoja olevan tällä hetkellä Ukrainan rajojen tuntumassa (myös Krim ja Donbass sisältyen) noin 80.000.

**) Tässä Ryabkov viittaa eilen julkisuuteen tulleisiin tietoihin, joiden mukaan Ukrainalla on kohtalainen arsenaali turkkilaisia ohjusdrooneja eli monelta venäläiseltä panssarikyyhöttäjältä voi kärventyä ukkoloihe perskarvat, jos tositoimet alkavat. e: Ohjuksissa on tietysti tarkat kamerat, joten venäläisten panssarien tuhoamisista voi saada melkoisen propaganda-aseen, samaan tapaan kuin Azerbaizan julkisti kymmenittäin tankintuhoamisvideoita sodassa Armeniaa vastaan. Huom. Al-Jazeeran alkuperäinen arabiankielinentwiitti 😜


P.S. Jos joku kärsii vakavasta unettomuudesta ja haluaa tutustua varsin seikkaperäiseen kattauksen Venäjän armeijan taktiikoista, niin voi ladata itselleen reilun 400 sivun dokumentin selventävine piiroksineen täältä (in English).
https://www.armyupress.army.mil/Portals/7/Hot%20Spots/Documents/Russia/2017-07-The-Russian-Way-of-War-Grau-Bartles.pdf
« Viimeksi muokattu: 13.04.2021, 20:00:06 kirjoittanut Ahmed Ahne III »
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18003 : 14.04.2021, 08:54:18 »
Lännen Ukraina-strategia on odotella, että Venäjältä ehtyy öljy, josta seuraa merkittäviä haasteita Venäjän taloudelle ja niin Ukraina on vapaa.

Länsi odottaa, että Neuvostoliitto tipahtaa ojennettuun kämmeneen kuin kypsä omena, samalla tavalla kuin aiemmin Itä-Eurooppa ja Baltian neuvostotasavallat.  8)

Mutta laskelmassa on yksi merkittävä muuttuja, nimittäin Kiina. Mitä Kiina tekee. Mikä on Kiinan vastaus lännen laajentumispolitiikkaan.

Haastaako Kiina lännen laajentumiskilpailuun vai osoittautuuko, että Kiina on savijalkainen jättiläinen: onko totalitarismi sisäpoliittisesti vakaa. Jo totalitarismi itsessään kertoo, että totalitarismi joutuu käyttämään pakkovaltaa pitääkseen asemansa. Kun katsoo historiaa niin keisarien valtakuntien kukistuttua niiden paikalle tulleet totalitarismit olivat lyhytikäisiä.

On helppoa ennakoida, että tällä vuosisadalla kehittyy asetelma, jossa on länsi ja Kiina, ja valtava määrä heiveröisiä pikkuvaltioita. Tilanne, jossa on kaksi voimakasta supervaltaa ja niiden välissä runsas määrä heiveröisiä pikkuvaltioita on vaarallinen siksi, että supervallat alkavat kilpailemaan valtioiden valtailussa. Erityisesti valtiot, joiden sijainti on suoraan lännen ja Kiinan välissä niin ne ovat ensimmäisenä linjalla.

Liitteen kartasta voi päätellä kuinka paljon niitä öljyn, kaasun, hiilen, metallien, timanttien ja kullan viennistä riippuvaisia valtioita planeetalla onkaan. Että tälläinen se kartta-asetelma on, kun planeetalla on Kiina ja länsi ja suuri lukumäärä valtioita, joissa talous rysähti öljyn, kaasun, hiilen, metallien, kullan ja ja timanttien vientitulojen kadottua, ja kleptokratian osoittauduttua uudistumiskyvyttömäksi.

Lännen mahdin ja Kiinan mahdin tae on teknologia, fuusioreaktorit ja avaruus. Valtiot, jotka ovat ainoastaan mineraalien siirtomaita, ja hallintomalliltaan kleptokratioita, niiden kohtalo on kauniisti sanottuna haasteellinen.

Korostan, että valtioiden tulevaisuus riippuu johtamisen laadusta!!!
« Viimeksi muokattu: 19.04.2021, 18:02:42 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Kaaoskeisari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 319
 • Liked: 510
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18004 : 14.04.2021, 09:40:27 »
Hassua kyllä, pitkällä aikavälillä jos Venäjä heikkenee (paljon kytkeytyy euroopan energiapolitiikkaan ja sen tulevaisuuteen) ja Kiina jatkaa vahvistumistaan niin uskon että Venäjä hyvinkin saattaa omasta aloitteestaan lähestyä Länttä.

Molempiin suuntiin vihamielinen se ei voi olla vaikutusvallan heikentyessä ja kun viimein on pakko valita puolensa, niin uskon että Venäjä paljon mieluummin haluaa olla vaikutusvaltainen, suuri kumppani lännelle kuin Kiinan varjossa oleva vasallivaltio.

Tähän liittyy myös rotu ja kulttuurikysymykset. Venäjä on värikäs maa, mutta kyllä sen vilkaisulta näkee mihin heimoon kallellaan Moskovan ja Pietarin suuret pamput ovat.

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 279
 • Liked: 672
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18005 : 14.04.2021, 12:20:41 »
Lainaus
War between Russia and Ukraine would lead to the ‘coming of the Messiah’ says 300-year-old Jewish prophecy

A FEARED outbreak of war between Russia and Ukraine could herald the coming of the Messiah, scholars claim.

A rabbi says it would fulfil a centuries-old prophecy by his famous ancestor Vilna Gaon, who is hailed as one the most influential Jewish leaders in modern history.
...

The worrying escalation in military tension has been cited by scholars as the fulfilment of Vilna Gaon's prophecy made in the 18th century.

The cleric - also known as Rabbi Elijah of Vilna - was a leading interpreter of religious texts and one of the most influential Jewish figures since the Middle Ages.

He is said to have handed down a prophecy to his son that said: "When you hear that the Russians have captured the city of Crimea, you should know that the times of the Messiah have started, that his steps are being heard.

"And when you hear that the Russians have reached the city of Constantinople, you should put on your Shabbat clothes and don't take them off, because it means that the Messiah is about to come any minute."

While Christians believe Jesus Christ was the Messiah, Jews believe the promised saviour who will transform the nations of the Earth is yet to come.

Russian forces have not yet entered Constantinople - now called Istanbul - although they have come into conflict with Turkish forces in Syria.
...

Vilna Goan's prophecy was brought to light by his great-grandson Rabbi Pinchas Winston, an author who specialises in theories about the end of days.

He says the alarming situation in Eastern Europe seems to parallel the war of Gog and Magog, the opponents of God mentioned in some apocalyptic Biblical texts.

"It is known that the Gog and Magog will come from the north," Rabbi Winston said.

"The Hebrew word for 'north' also implies 'hidden'."

He also noted that war between Turkey and Russia was predicted to happen before Gog and Magog.

"The two nations have faced off before," he said.

"Each time is like the building of a tower of explosives.

"It may seem like small events set off major conflicts but in every case, the conditions were all in place, waiting for a spark to set them off."

Other scholars have also linked Russia with with the Biblical invader Gog.

In the early 19th century, some Hasidic rabbis identified Napoleon's invasion of Russia as "The War of Gog and Magog".

Others in the 20th century suggested the Soviet Union was the Gog figure that could trigger the end of the world.
...

https://www.thesun.co.uk/news/14585501/russia-ukraine-war-messiah-prophecy/

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18006 : 17.04.2021, 00:14:42 »
Suomalaisena lähettäisin mielelläni Hornetit Ukrainaan, mutta .... Kremlin propaganda on koko ajan operaatio barbarossa tunnelmissa ja etenkin nyt, kun toukokuun 9. voitonparaatit pidetään. Jos Suomi ja Saksa auttaisivat Ukrainaa niin Kremlin propaganda alkaisi kirkumaan natsien hyökkäystä isommalla raivolla   ;D

Kreml uhkailee Ukrainaa siksi, että Kreml pelkää Kiinaa. Jos Kremliin nousisi isäntä, joka ryhtyisi johtamaan Venäjää länsileirin jäseneksi niin se siirtäisi sotilaallisen eskalaation Venäjän ja Kiinan väliselle rajalle. Totalitaristisen Kiinan painajainen olisi tilanne, että länsileiriin liittynyt Venäjä sallisi NATO:n perustaa tukikohtia Kiinan rajalle. Siksi Peking kannustaa Kremliä vastakkainasetteluun lännen kanssa, että sillä tavalla Peking pitää lännen poissa Kiinan maarajoilta   :P

Kremlin pyrkimys painostaa sotilaallisesti Ukrainaa ainoastaan työntää Ukrainan syvemmälle NATO:oon. Kreml ei pysty estämään Euroopan unionia ja NATO:a ottamasta Ukrainaa uudeksi länsileirin jäseneksi   >:(

Suositan Kremlille liittymistä länsileiriin. Voimakkaassa länsileirissä vuosisadan haasteet ovat helpompia kohdattavia   8)
« Viimeksi muokattu: 08.05.2021, 12:15:48 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18007 : 18.04.2021, 06:21:14 »
https://liveuamap.com/ on konfliktiuutisiin keskittynyt twitteriä lähteenään käyttävä uutisia kartalle sijoittava sivusto, joka alunperin luotiin seuraamaan Ukrainan konfliktia, mutta kysynnän vuoksi sivusto laajensi muillekin konfliktialueille

https://liveuamap.com/about
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18008 : 19.04.2021, 22:22:01 »
Tilanne kiristyy edelleen. Venäjä on keskittänyt jo yli 150.000 sotilasta Ukrainan rajalle ja laittomasti haltuunsa anastamalleen Krimin niemimaalle. Venäjän laivastolla on menossa lisäksi suuri laivastosotaharjoitus Krimin länsipuolella ja kaikki meriliikenne on estetty myös Kertsinsalmesta Asovanmerelle Ukrainan puolelle, kuten Mariopoliin.

Putin pitää tärkeäksi etukäteen mainostetun puheensa ylihuomenna, keskiviikkona 21.4.2021.

Mitä puhe käsittelisi?

Itse veikkaan Putinin julistavan Venäjän ja Valko-Venäjän päässeen sopuun vuoden 1999 valtioliiton syventämisestä ja paluuta takaisin täydelliseen liittovaltioon maiden kesken. Tämän jälkeen on olemassa vain yksi valtio, Venäjä, johon Valko-Venäjä tulee liittymään molempien maiden parlamenttien hyväksyttyä asia.

Samalla, tai muutamia päiviä tai korkeintaan viikkoja tästä ratifioinnista, yhtenäisen Venäjän armeijat marssivat kylmän viileästi kolmelta suunnalta Ukrainaan ja pakottavat Ukrainan antautumaan. Vähintään Donbas ja Krim tulee antautumissopimuksen ehdoissa liitetyksi pysyvästi Venäjään. Mikäli sisäisissä kriiseissään alituisesti piehtaroinut länsi, erityisesti EU ja Yhdysvallat, lupaisi joukkojaan ja sotilaallista tukeaan Ukrainan hallitukselle, Venäjä uhkaa käyttää ydinaseita torjuakseen Ukrainalle tarjottavan sotilasavun. Lännelle hinta tulla vedetyksi suursotaan ydinasevallan kanssa tuhat kilometriä Naton rajojen ulkopuolella olisi liian kova. Putin tietää sen. Länsi tulee yllätetyksi jälleen kerran.

Tämä on skenaario, jota toki en haluaisi nähdä. Toivon, että olen väärässä.

Lainaus
REUTERS: Russia has concentrated more than 150,000 troops on Ukraine's border and in annexed Crimea, the EU's top diplomat Josep Borrell said on Monday.
https://www.reuters.com/world/europe/russian-military-build-up-near-ukraine-numbers-more-than-150000-troops-eus-2021-04-19/
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18009 : 20.04.2021, 09:19:18 »
Vähän villiä arvailua     :roll:

Aika on lännen puolella. Venäjä ja Kiina ovat taloudellisesti ja poliittisesti epävakaita valtioita, joiden suhteen tarvitsee vain odotella ja ylläpitää rauhaa, kunnes Venäjä ja Kiina putoavat lännen kämmenelle kuin kypsät omenat     ;D

Kyseessä on hyökkäysalustojen valtailu, kun hyökkäysalusta on vallattu niin sitä seuraa jatkohyökkäys     >:(

Kohta näemme Neville Chamberlain look a liken kirmaavan lentokoneesta lappua heilutellen ja hihkuvan "rauha meidän aikanamme"     ;D

Kreml tietää, että perikato tulee joka tapauksessa, he laittavat vihollisen maksamaan kalliin hinnan     >:(

Kreml pelaa kovaa peliä. Kreml antaa ymmärtää aikovansa pelata pitkään kyteneen pelin loppuun asti. Kremlin ilmeinen tavoite on poistaa pakotteet ja pysäyttää NATO:n ja Euroopan unionin laajentuminen. Kreml laittaa lännen miettimään minkä arvoisia Moldova, Georgia, Ukraina, Valko-Venäjä ja koko Neuvostoliitto ovat     >:(

Lännen peli on napata Neuvostoliitto ja sitten siirtää geopoliittinen peli Kiinan rajalle. Pelin huipennus on napata Kiina, jonka jälkeen länsi on napannut Maapallon herruuden, joka varmistaa, että avaruus on lännen monopoli     :D
« Viimeksi muokattu: 20.04.2021, 19:56:31 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18010 : 20.04.2021, 10:47:07 »

Pelotteluun perustuvat rahastot ja bisnes, kuten sotilaallis-teollinen ja massamedia lietsovat hätähuutoja siksi, että se hyödyttää heidän bisneksiään. Ydintuholla leikittelevä toimittaja ja poliitikko pitäisi potkaista helvettiin

Kremlin kannalta merkittävin seikka on, että Venäjä sijaitsee NATO:n ja Kiinan välissä. Venäjän ja Kiinan hallinto on korruptoitunut kleptokratia ja mielivalta, jossa yrityksen perustaminen on jatkuvaa taistelua mielivaltaa vastaan, hiukan samaan tyyliin, jos Suomessa olisi vallassa punakaartit. Sellainen hallintomalli ei ole kestävä, se on vain ajan kysymys milloin mielivalta romahtaa. Ja länsi odottelee kaikessa rauhassa milloin mielivalta suvaitsee romahtaa
« Viimeksi muokattu: 20.04.2021, 10:51:14 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18011 : 21.04.2021, 06:58:40 »
IS availee Putinin etukäteen mainostettua puhepäivää otsikolla:

Lainaus
Venäjän sotilaalliset mahdollisuudet Ukrainassa ovat joustavat – mutta Krimin valtauksen kaltainen temppu ei enää onnistuisi

VENÄJÄ on koonnut Ukrainan-vastaiselle rajalleen ja miehittämälleen Krimin niemimaalle kaksi armeijaa ja kolme maahanlaskujoukkojen yhtymää, yhteensä arviolta yli 100 000 sotilasta.
(...)
Venäjän keskittämiin joukkoihin sisältyy ukrainalaislähteiden mukaan kaikkiaan 56 pataljoonan taisteluosastoa. Ne ovat taktisesti joustavia, nopeasti liikkuvia ja itsenäiseen taistelutoimintaan kykeneviä osastoja. Yhdessä tällaisessa taisteluosastossa on panssarivaunukomppania, kolme mekanisoitua jalkaväkikomppaniaa, panssarintorjuntakomppania, kaksi tai kolme patteria telatykistöä, raketinheitinpatteri ja kaksi ilmatorjuntapatteria. Sen tulivoima on jopa suurempi kuin amerikkalaisen prikaatin taisteluosaston, kertoo Yhdysvaltain maasotainstituutin tutkimus.
(...)
Mutta mitä Venäjä voi tällaisella joustavalla sotilaallisella voimalla tehdä? Mikä on presidentti Vladimir Putinin tavoite?
(...)
Sotilaallisia tavoitteita voi olla useita. Tässä niistä muutamia.

Maakäytävän avaaminen Krimille
LAITTOMASTI anastetun Krimin ainoa napanuora äiti-Venäjään kulkee Kertshinsalmen yli rakennetun uuden maantie- ja rautatiesillan kautta. ”Putinin sillaksi” kutsuttu, lähes 20 kilometriä pitkä maakannas ja kaarisilta valmistuivat vuonna 2018.

Jos Venäjä haluaa toisen maayhteyden, se pitäisi avata Donetskin alueelta Ukrainan eteläosien kautta niemimaalle. Silloin venäläisjoukot hyökkäisivät kahdelta suunnalta Ukrainan satamakaupunkeihin Asovanmeren rannikolla.

Samalla Venäjä voisi ratkaista Krimin vesihuoltoa koskevan ongelman ja ottaa haltuunsa Dneprjoelta niemimaalle rakennetun kanavan. Ukraina katkaisi kanavan menetettyään niemimaan seitsemän vuotta sitten. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi varten Venäjä voisi tehdä maihinnousun Ukrainan ja Krimin välisen kannaksen lounaispuolelle. Krimin vesihuolto on niin kriittinen asia, että Venäjä voi ryhtyä rajoitettuun iskuun pelkästään sen turvaamiseksi.
(...)

”Venäläisen identiteetin” suojeleminen
JOS presidentti Putinin tarkoituksena on suojella Ukrainan venäjänkielisen ja venäläismielisen väestön henkeä ja terveyttä, hän voi tehdä sen joko suppeassa tai laajassa mitassa. Ensimmäinen vaihtoehto on joukkojen vyöryttäminen Donetskin ja Luhanskin ”kansantasavaltoihin”, toinen laajan ”kansantasavaltojen liiton” luominen Ukrainan sisään.
(...)
... täysin mahdollisena ”dramaattista ja tuhoisaa” paikallista eskalaatiota, jonka yhteydessä Venäjä sijoittaisi ”rauhanturvajoukkoja” kapinallisalueiden ja Ukrainan väliselle kontaktilinjalle. Tällöin nykyinen aluejako säilyisi ennallaan, mutta Venäjä saisi joukkonsa ”rauhanturvaamisen” varjolla aivan Ukrainan kylkeen – ja ne pidettäisiin nopeassa toimintavalmiudessa.
(...)

Koko Ukrainan valtaaminen
TÄTÄ vaihtoehtoa sotilasasiantuntijat pitävät käytännössä poissuljettuna. Ukrainan rajoille keväällä 2021 kootut voimat eivät riitä laajaan valtausoperaatioon, miehityksestä puhumattakaan.

Ukrainan asevoimat ei myöskään enää ole yhtä helppo pala venäläisille kuin vuonna 2014, jolloin ne eivät tehneet Krimillä minkäänlaista vastarintaa Venäjän tunnuksettomia ”vihreitä miehiä” vastaan.
(...)

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007931643.html

Jännää, miten sitä itse onkin jo viikkoa aikaisemmin tullut kerrottua hyvin samoja vaihtoehtoja ja jopa käytetty samoja kielikuvia, kuten ”laittomasti anastettu”. No, ehkä kysymys on vain normaalista ’kaiku’-ilmiöstä, kun samoja asioita seuraavat käyttävät samoja lähteitä. ;-)
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 924
 • Liked: 1821
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18012 : 21.04.2021, 08:44:13 »
"Laittomasti anastettu" alue. Riippuuko tuon teon tuomittavuus siitä, kuka anastaa? Onko joillain valtioilla erityinen oikeus anastaa ja toisilla ei? Logiikan nimessä samat säännöt kaikille tai ei kenellekään.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18013 : 21.04.2021, 09:29:04 »
Ukrainassa pidetään parlamenttivaalit lokakuussa 2023 ja presidentinvaalit 2024. Ukrainan parlamentissa on 450 paikkaa, joista Ukrainan Presidentti Zelenskyn Kansan palvelija puolueella 254 paikkaa. Zelenskylla ja Kansan palvelija puolueella on vahva asema vastattaessa Kremlin ryhmittelyyn. Se miten Zelensky ja Kansan palvelija puolue hoitaa tämän casen ratkaisee sen pääseekö Zelensky toiselle kaudelle ja voittaako Kansan palvelija puolue toisenkin kerran enemmistön Ukrainan parlamentissa

Näyttää siltä, että Ukraina ei ilmeisesti evakuoi Khersonissa, jossa sijaitsevat Drepriltä Krimille vettä johtavat kanavat, ja Zaporizhiassa, joka sijaitsee Khersonin ja Donetskin välissä Azovinmeren rannalla. Jos Kreml hyökkää niin he käyttävät ukrainalaisia siviilejä puskurina, joka estää Ukrainaa käyttämästä tykistöä ja ilmavoimien pommikoneita. Ukrainan olisi tarpeen nyt evakuoida ne siviilit Khersonista ja Zaporizhiasta, jolla Ukraina osoittaa, että he aikovat käyttää tulivoimaa mikäli Kreml pyrkisi ottamaan Khersonin ja Zaporizhian

Ukrainan pitää ymmärtää, että jos Kreml ottaa Khersonin ja Zaporizhian niin näistä alueista tulee hyökkkäysalustoja Kremlin jatkovalloituksissa. Kreml käyttää viipalointitaktiikkaa, jossa he valtaavat Ukrainaa palan kerrallaan. Että nyt on aika laittaa kova kovaa vastaan, ja harkita Krimin ja Donetskin ja Luhanskin takaisinvaltausta mikäli Venäjän armeijan taistelukyky vaikuttaa erityisen surkealta todellisen massasodankäynnin asettamassa testissä. Toisaalta, jos Venäjän armeija koki tappiota taistelussa Ukrainaa vastaan ja kadotti uskottavuutensa sillä tavalla, että yritys ottaa Kherson ja Zaporizhia kääntyikin yllättäen Krimin ja Donetskin ja Luhanskin palauttamiseksi Ukrainalle, kun tilaisuus avautui, ja näin Ukraina kykeni yllättäen palauttamaan Ukrainalle Krimin ja Donetskin ja Luhanskin, niin Kiina voi katsoa, että hekin voivat vallata Mantsurian heikoksi osoittautuneelta Kremliltä. Mantsuriassa sijaitsee etenkin tärkeä Vladivostokin satama, joka oli Kiinan tavoite jo Korean sodassa 25. kesäkuuta 1950 – 27. heinäkuuta 1953. Kiina yritti valloittaa Korean niemimaan siksi, että he tahtovat Tsushimansalmen, joka avaisi laivareitin Vladivostokiin. Mantsuria ja Vladivostok olisi Kiinan hyökkäysalusta jatkovalloituksissa edettäessä Beringinsalmen valloitukseen

Muistetaan, että Venäjän Tsaarin vallasta suistuminen alkoi Tsushimansalmen meritaistelusta Toukokuun 27. päivänä 1905 Japania vastaan. Tsushimansalmen meritaistelu liittyi Keisarillisen Venäjän ja Keisarillisen Japanin sotaan, joka oli tuimaa 8. helmikuuta 1904 – 5. syyskuuta 1905. Japanin nopeat torpedoveneet upottivat Keisarillisen Venäjän Itämeren laivaston, joka oli Tsaarin ylimielisyyden takia matkannut toiselle puolelle Vanhaa Mannerta näyttämään närhen värkit Keisarilliselle Japanille. Tsaari yritti pelastaa Venäjän Tyynenmeren laivaston, joka oli jumissa Port Arthurin satamassa, joka sijaitsee Kiinan ja Korean niemimaan muodostamassa poukamassa. Tsaarin massiivinen virheliike upottaa Venäjän Itämerenlaivasto toisella puolella maailmaa rohkaisi suuresti kansallismielisiä suomalaisia nousemaan taisteluun itsenäisen Suomen puolesta

Että Kreml pelaa nyt isoa peliä, jossa Venäjän armeijan uskottavuuden kadottaminen voi aiheuttaa erittäin suuria haasteita Venäjän alueelliselle laajuudelle Siperian suunnalla
« Viimeksi muokattu: 23.04.2021, 08:53:26 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Lobotomite

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 425
 • Liked: 1440
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18014 : 21.04.2021, 10:42:32 »
Kreml pelaa nyt isoa peliä, jossa Venäjän armeijan uskottavuuden kadottaminen voi aiheuttaa erittäin suuria haasteita Venäjän alueelliselle laajuudelle Siperian suunnalla.

On aika epätodennäköistä, että Kiina tekisi mitään sotilaallisia valtauksia. Ydinaseet on kuitenkin Venäjän koskemattomuuden viimeinen tae. Lisäksi, Siperia ei ole mitään muuta kuin luonnonvaroja, joita Kiina voi ostaa joka tapauksessa köyhtyvältä Venäjältä.

Kiina voi hyvin odotella Venäjän hajoamista ja ehkä edistyttää sitä voitelemalla oikeita poliitikkoja Siperiassa. Siperiassa ja muuallakin Venäjällä on tyytymättömyyttä siihen, että kaikki raha virtaa Moskovaan ja Pietariin samalla kun asiat kurjistuvat maaseudulla ja varsinkin Siperiassa.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18015 : 21.04.2021, 10:44:08 »
Vladimir Putin, teidät on kutsuttu Donbassiin

Lainaus
Menen sinne joka kuukausi. Herra Putin! Olen valmis menemään vielä pidemmälle ja kutsumaan sinut tapaamaan missä tahansa Ukrainan Donbasissa, missä käydään sotaa.

Lainaus
Kaverit ukrainalaiset!

Elämässä on hetkiä, jolloin sinun on puhuttava avoimesti, rauhallisesti, ilman kiirettä ilman, että matkapuhelin häiritsee sinua. Ei kuuntelemaan, vaan kuulemaan. Ei puolella korvalla, vaan koko sydämestäsi. Kun meidän kaikkien on viritettävä yksi aalto Ukrainan tärkeimmistä kysymyksistä tänään.

Me kaikki, sukupuolesta, iästä ja asemasta riippumatta. Ei ole väliä asumme kylässä tai kaupungissa, Mustanmeren, Dneprin, Tiszan tai Siverskyi Donetsin rannalla. Ei ole väliä puhumme ukraina, venäjä, krimin tataari, unkari vai viittomakieli. Ei ole väliä kenen puolesta äänestimme. Ei ole väliä, noudatammeko paastoa vai ramadaania, käytämme krusifiksiä, Daavidin tähtiä, hijabia vai emmekö usko ketään jumalaa.

Meidän kaikkien on ymmärrettävä, mitä tapahtuu ja mitä meidän on tehtävä. Mitä tapahtuu tänään? Ja mitä tapahtuu huomenna?

Aloitetaan ensimmäisestä. Mitä tapahtuu tänään? Suuri määrä venäläisiä joukkoja on keskittynyt valtion rajojemme lähelle. Venäjä kutsuu sitä virallisesti harjoitukseksi. Epävirallisesti koko maailma kutsuu sellaisia ​​kiristys. Huolestiko tämä meitä? Joo. Edellyttääkö Ukraina ja sen kansainväliset kumppanit joukkojen vetämistä rajoiltamme? Joo. Loppujen lopuksi Venäjän federaatio toistaa jatkuvasti, että se etsii rauhaa, mutta samalla luo kaikki edellytykset eskaloitumiselle.

Onko loogista? Ei. Mutta onko se odottamatonta? Ei. Tarkoittaako tämä, että kärjistyminen on väistämätöntä? Ei.

Haluako Ukraina sotaa? Ei. Onko se valmis siihen? Joo. Lopetaako Ukraina taistelun rauhan puolesta diplomatian avulla? Ei koskaan. Aikooko Ukraina puolustautua tarpeen vaatiessa? Aina.

Periaatteemme on yksinkertainen: Ukraina ei aloita sotaa ensin, mutta Ukraina seisoo aina viimeisen miehen kanssa.

Mitä sinun tarvitsee tehdä? Ensimmäinen. Ymmärrä, että uhka ei ole vain ulkomaisia ​​joukkoja, vaan myös tunteemme. Kuinka reagoimme tietoon ja mistä saamme sen.

Kolme kertaa kannattaa miettiä, pitäisikö sinun luottaa täysin Internetin asiantuntijoihin, "luotettaviin" medialähteisiin, tuntemattomien sähke-kanavien sisäpiiriin. Huhut minibussissa, markkinoilla ja lähellä sisäänkäyntiä. Huhut tuttavilta, joiden tuttavilla on tuttavia puolustusministeriössä ja jotka salaa jakoivat salaisia ​​tietoja. Ja mikä tärkeintä - pitäisikö sinun luottaa poliitikkojen lausuntoihin, joiden kannalta ei ole etusi, vaan äänesi.

Poliitikot, jotka ovat sankarillisia komentajia Facebookissa ja Twitterissä. Kuka huutaa, että meidän on aloitettava sota välittömästi, mutta eivät sano, että he tarkoittavat meidän, ei heidän lapsiaan. Ja pahinta - poliitikot, joille voitto on maan tappio ja mahdollisuus sanoa: me sanoimme ja varoitimme.

Pitääkö meidän olla valppaina tänään? Joo. Pitääkö meidän pelätä? Ei. Koska Ukraina-2021 on hyvin erilainen kuin Ukraina-2014.

Emme pelkää, koska Ukraina-21: llä ei ole illuusioita. Ymmärtää kuka on todellinen ystävä ja veli. Kuka on valmis antamaan olkapään ja kuka voi lyödä selkää. Siksi Ukraina-21 ymmärtää kaikki mahdolliset skenaariot ja tietää, mitä se tekee vastauksena kaikkiin tilanteisiin. Emme pelkää, koska meillä on uskomaton armeija ja uskomattomia puolustajia. Viime viikolla vietin kaksi päivää heidän kanssaan etulinjassa. Mitä he sanovat tilanteesta? He eivät ole tottuneet puhumaan vaan tekemään työnsä.

Heillä on laadukkaita varusteita ja aseita, arvokasta kokemusta, rohkeutta, korkea moraali, halu torjua ketään ja selittää mahdollisimman selvästi, että maamme läpi kulkeminen tai lentäminen on kielletty ja mahdoton ei-toivotuille vieraille.

Ehkä heillä ei ole jotain? Joo. Pelko ja epäusko omiin voimiinsa.

Emme pelkää, koska meillä on uskomaton yhteiskunta, joka on valmis joukkojen vapaaehtoiseen mobilisointiin, joka antaa kaiken, löytää kaiken ja tuo kaiken. Milloin tahansa, milloin tahansa.

Emme pelkää, koska olemme kaunis kauniiden ihmisten kansa. Armeija, lääkärit, tutkijat, insinöörit, suunnittelijat, IT-asiantuntijat, arkkitehdit, rakentajat, maanviljelijät, taiteilijat, muusikot, runoilijat. Olemme luojien kansa, emme tuhoajia. Emme tuhoa muita maita ja kansakuntia. Mutta tämä ei tarkoita, että annamme kenenkään tuhota meidät. Ja olemme kaikki valmiita laittamaan pois kannettavat tietokoneemme, osoittimet, mikroskoopit, harjat, lastat, haravat ja lapiot maamme puolustamiseksi. Koska meillä ei ole muuta maata. Koska emme aio paeta. Koska emme ole tottuneet luopumaan.

Emme pelkää, koska meillä on vahva kansainvälisten kumppaneiden tuki. Olen puhunut Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Yhdistyneen kuningaskunnan, Turkin johtajille, Euroopan neuvoston presidentille ja Naton pääsihteerille. He, kuten kaikki muutkin kumppanit, ovat puolellamme. He näkevät täydellisesti Venäjän todelliset motiivit. He ovat valmiita tukemaan meitä taloudellisesti. He ovat valmiita määräämään yhä tiukempia pakotteita ja hyväksymään ankaria päätöslauselmia. Tämä on oikein, tämä on välttämätöntä, ja Ukraina on vilpittömästi kiitollinen kaikesta tästä. Samalla kansalaisten on todella ymmärrettävä mihin muuhun maailma on valmis. Kuinka tarkalleen ja kenen avulla autat meitä, jos joku taas jättää huomiotta rajat Euroopan keskellä? Ymmärrätkö, että Ukraina ja koko maailma, joka uskoo kansainvälisen oikeuden voimaan ja loukkaamattomuuteen, saattavat tarvita paljon muuta kuin diplomaattista huolta. Me kaikki tarvitsemme päättäväisyyttä. Onko maailma valmis ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia? Aikooko se piiloutua epämiellyttäviltä aiheilta, jos Venäjän federaatio, mukaan lukien YK: n turvallisuusneuvosto, Euroopan neuvoston parlamentaarinen edustajakokous, Nord Stream 2, hyökkää laajasti?

Kansalaiset tarvitsevat selkeitä signaaleja siitä, että sodan kahdeksantena vuonna maa, joka on Euroopan kilpi kansalaistensa henkien kustannuksella, saa tukea paitsi kumppaneilta, rostrumsilta, myös yhden joukkueen pelaajilta suoraan kentällä olkapää harteilta.

Ja haluaisin puhua pohjoisesta naapuristamme erikseen. Kerran Venäjän federaation presidentti sanoi: jos taistelu on väistämätöntä, sinun täytyy lyödä ensin. Mutta mielestäni jokaisen johtajan on tänään ymmärrettävä, että taistelu ei voi olla väistämätöntä, kun kyse ei ole portista ja huligaaneista, vaan todellisesta sodasta ja miljoonista ihmiselämistä. Ja toisin kuin taistelussa, kaikki osapuolet häviävät sodassa. Ja että et voi puolustaa jotakuta hyökkäämällä. Ja että on mahdotonta vapauttaa jotakuta kaappaamalla. Ja että on mahdotonta saada rauhaa säiliöön. Ihmisille, jotka eivät ymmärrä, keneltä heitä suojellaan ja vapautetaan ja miksi heitä voidaan ampua ja pommittaa tämän vuoksi. Mukaan lukien vanhat ihmiset, jotka ovat edelleen elossa, jotka vapauttivat tämän maan natseista eivätkä ymmärrä, miksi heidän rauhallinen elämänsä 75 vuotta myöhemmin

Ukraina ja Venäjä katselevat tulevaisuudesta yhteisestä menneisyydestä huolimatta eri tavalla. Olemme keitä olemme. Olet kuka olet. Mutta tämä ei välttämättä ole ongelma, tämä on mahdollisuus. Ainakin - mahdollisuus lopettaa tulevien sotilaallisten menetysten tappava matematiikka ennen kuin on liian myöhäistä. Eilen ja tänään Normandian neljän ja TCG: n turvallisuusalaryhmän neuvonantajien kokouksissa keskusteltiin täydellisen tulitauon palauttamisesta, mutta kaikkien osapuolten tuesta huolimatta Venäjä kieltäytyi tukemasta yleistä lausuntoa.

Samanaikaisesti tehtiin ehdotus tavata rajauslinjalla, jotta tilanne nähdään ja ymmärretään mahdollisimman tarkasti. Mitä minun pitäisi ymmärtää? Menen sinne joka kuukausi. Herra Putin! Olen valmis menemään vielä pidemmälle ja kutsumaan sinut tapaamaan missä tahansa Ukrainan Donbasissa, missä käydään sotaa.

Kunnia Ukrainalle!

https://www.president.gov.ua/en/news/zvernennya-prezidenta-ukrayini-shodo-bezpekovoyi-situaciyi-v-68073
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18016 : 21.04.2021, 11:42:13 »
On aika epätodennäköistä, että Kiina tekisi mitään sotilaallisia valtauksia. Ydinaseet on kuitenkin Venäjän koskemattomuuden viimeinen tae. Lisäksi, Siperia ei ole mitään muuta kuin luonnonvaroja, joita Kiina voi ostaa joka tapauksessa köyhtyvältä Venäjältä.

Kiina voi hyvin odotella Venäjän hajoamista ja ehkä edistyttää sitä voitelemalla oikeita poliitikkoja Siperiassa. Siperiassa ja muuallakin Venäjällä on tyytymättömyyttä siihen, että kaikki raha virtaa Moskovaan ja Pietariin samalla kun asiat kurjistuvat maaseudulla ja varsinkin Siperiassa.

Amerikan ja Aasian välillä on sellainen jo Jääkaudelta periytyvä juttu, että aasialaiset vaelsivat ensimmäisinä Amerikan mantereelle Beringinsalmen kautta. 1492 jälkeen kristuksen Amerikan löysivät eurooppalaiset valloittajat, jotka syrjäyttivät Aasiasta tulleet aasialaiset siksi, että intiaanit olivat jääneet kivikaudelle tilanteessa, että eurooppalaisilla oli ruutiaseet ja miekat. Lisäksi intiaanien vastustuskyky eurooppalaisten taudeille oli heikko.

Karttaa tutkimalla voi havaita helposti, että jos Kiina nappaisi Siperian niin Siperiasta tulisi Kiinan hyökkäysalusta Amerikan mantereelle, että Kiina tekisi jatkohyökkäyksen Beringinsalmen ja Aleuttien saarijonon kautta valloittaakseen Amerikan mantereen Beringinsalmesta Cape Horniin. Suorin laivareitti Kiinasta Yhdysvaltoihin kulkee Aleuttien saarijonon kautta. Pohjoisnapaa kiertävät tuulet puhaltavat koko ajan itään, joka suosisi Kiinaa. Yhdysvaltain sotilastukikohdat Japanin saarilla ja Etelä-Koreassa ja Alaskassa ovatkin Amerikan tärkein etulinja Kiinaa vastaan.

Toisessa maailmansodassa Japani mittasi Yhdysvaltain sotilaallisen voiman ja joutui toteamaan, että Amerikan mantereen sotilaallinen takaisinvaltaus ei onnistukaan. Sitten Aasian johtavaksi supervallaksi nousi Kiina, jota varmaankin närästää, että aasialaiset olivat ensimmäisenä Amerikassa, mutta että eurooppalaiset veivät Amerikan. Kiina voi salaa haaveilla Amerikan valtaamisesta takaisin aasialaisille. Kukaan ei tietenkään oikeasti kuvittele, että Kiina pystyisi ainakaan sotilaallisesti valtaamaan Amerikan. Sen sijaan Kiina voisi sanoa kiinalaisille, että voitte vapaasti muuttaa Amerikkaan, että miten siinä sitten kävisi Euroopasta tulleille. Joutuisivatko he matkustamaan takaisin Eurooppaan. Amerikan mantereella Beringinsalmesta Cape Horniin asuu miltei miljardi ihmistä joilla on eurooppalaiset geenit.

Tietysti Yhdysvallat on maailman voimakkain sotilasmahti, ja heillä on niin valtava ydinarsenaali, että he kenties käyttäisivät ydinasetta vihollisen lähettämien mannertenvälisten ydinohjusten torjumiseen räjäyttämällä niitä taivaalla vihollisen ydinohjusten lentoradalla. Näemmekö hegemonioiden taistelun. Tuleeko lännestä Maapallon suvereeni johtaja.
« Viimeksi muokattu: 08.05.2021, 12:35:33 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18017 : 22.04.2021, 18:49:23 »
Lainaus
Venäläinen uutistoimisto RIA kertoo maan puolustusministeriön määränneen armeijan johtoa aloittamaan joukkojensiirrot takaisin tukikohtiin harjoituksista, jotka on pidetty muun muassa Ukrainan raja-alueilla.

Puolustusministeriön mukaan vetäytyminen alkaa perjantaina.

Ruplan kurssi nousi ilmoituksen jälkeen, kun sen tulkittiin lieventävän jännitteitä, joita joukkojensiirrot olivat aiheuttaneet viime viikkoina.
(...)

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007935194.html

Näitä asioita en itse usko, ellen näe...x on x vaikka voissa paistais.
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18018 : 22.04.2021, 19:07:48 »
Yhdysvaltain senaatin Ulkoasianvaliokunta julkisti eilen tiedon, että valiokunta on yksimielisesti puoltanut Ukrainalle tälle vuodelle myönnettävän sotilasavun noston 300M USD, sisältäen ns. ”tappavat aseet”.

https://www.foreign.senate.gov/press/chair/release/menendez-risch-on-committee-passage-of-ukraine-security-partnership-act

Ensimmäinen erä eli 150M USD hyväksyttiin jo maaliskuun alussa 2021 kongressissa pitäen sisällään mm. kaksi partiolaivaa.
https://apnews.com/article/ukraine-russia-b983b35504f61ec8e7edc24503e5c091

Avainkohdat kongressin ulkoasianvaliokunnan päätöksessä ovat:

Lainaus
Ukraine Security Partnership Act
-Requires the president to report to Congress within 15 days whether Nord Stream 2 AG, the company building the Nord Stream 2 pipeline, and 19 other entities are eligible for sanctions under the Protecting Europe’s Energy Security Act;
-Reaffirms the United States’ commitment to Ukraine’s democratic transition, to deterring Russian aggression toward Ukraine, and restates our refusal to recognize Crimea’s illegal annexation;
-Authorizes $300 million in foreign military financing (lethal and non-lethal), of which $150 million will be subject to conditions;
-Allows Ukraine to receive expedited excess defense article transfers;
-Authorizes $4 million for international military education and training;
-Requires a strategy on vulnerability to predatory investments in Ukraine’s defense industry;
-Requires a report on the strategy for how the United States will support Ukraine diplomatically;
-Encourages the creation of a Ukraine working group with European allies; and
-Encourages the appointment of a special envoy for Ukraine on negotiations & regional issues.
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18019 : 23.04.2021, 07:00:46 »
Ensin Zelenski kutsui Putinin Donbassiin, sitten Putin kutsui Zelenskin Moskovaan. Ehdotan, että Suomi kutsuu Putinin ja Zelenskin Suomeen vierailemaan samaan aikaan samassa paikassa
« Viimeksi muokattu: 26.04.2021, 09:40:12 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Ahmed Ahne III

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 353
 • Liked: 1502
 • Sed puto quod imperium mutata esse debet.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18020 : 06.05.2021, 16:12:25 »
Kuten 22.4.2021 lausuin, epäilykseni Venäjän lupauksesta sotilasjoukkojensa vähentämiseen Ukrainan rajalla on ollut silkkaa maskirovkaa. Mitään vetäytymistä ei ole tapahtunut.

Kesä tulee, mutta ryssä tatittaa paikoillaan kuin kuuluisa torttu Junttilan tuvan katossa. Siitä on käskyn tullessa helppo ponnistaa virallisesti isolla joukolla Kiovan suuntaan.

Lainaus
(...)
Russia has withdrawn only a few thousand troops from the border with Ukraine, senior Biden administration officials said, despite signals from Moscow last month that it was dialing down tensions in the volatile region.
Senior Defense Department officials said that close to 80,000 Russian troops remained near various strips of the country’s border with Ukraine, still the biggest force Russia has amassed there since Moscow annexed Crimea in 2014.
(...)
https://www.nytimes.com/2021/05/05/us/politics/biden-putin-russia-ukraine.html
Kirjailemani viestit kohdistuvat yhteiskunnallisten ja poliittisten mielipiteiden perusteella määrittyviin ihmisryhmiin eikä niistä ole tunnistettavissa sellaista vakaumusta, jonka perusteella määrittyvät ihmisryhmät saavat kiihottamisrikoksessa tarkoitettua suojaa heihin kohdistuvalta uhkaavalta viestinnältä.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18021 : 08.05.2021, 11:52:08 »
Politiikka, jota Kreml harjoittaa perustuu muistoihin Venäjän Keisarikunnan ja Neuvostoliiton suuruudenajoista *sniisk*. Että Kreml ajattelee, että Ukraina, Moldova, Valko-Venäjä, Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Georgia, Armenia, Azerbaidzan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzikistan, Kirgisia ja Kazakstan kuuluvat Kremlille siksi, että ne ovat ennenkin kuuluneet Kremlille, ja että Varsovan liitto on Kremlin puskurivyöhykettä, ja että Afganistan on Kremlin hyökkäysalusta palvellen tavoitetta, että neuvostoliittolainen sotilas uittaa varpaitaan Intian valtameressä!Lisään vielä aiemminkin kyllästymiseen asti kertomaani asiaa, että Venäjän taloudelle keskeistä on Siperian öljykentät ja Uralin metallit, ilman näitä Venäjän talous kutistuu luokkaan, jossa Venäjän on vaikea ylläpitää suurvaltaa :-\

Arvelisin, että 2030-luvulle mennessä Venäjän on pitänyt poistaa Neuvostoliiton aikana valmistettu kalusto käytöstä 100 prosenttisesti. Että paljonko kalustoa kokonaisuudessaan olisi 2030-luvulla, kun Neuvostoliiton asevarastot ja kaikki varaosatkin ovat kulutettu

Muistutan, että Neuvostoliitto lakkautettiin virallisesti 25. joulukuuta 1991 :o

Pinta-alaltaan Venäjän kokoiselle maalle ilmakuljetuskyky on tärkeä. Venäjän ilmakuljetuskyky on suurimpien lentokoneiden osalta Neuvostoliiton aikana valmistettujen lentokoneiden varassa. Tänäkin päivänä merkittävä osa Venäjän ilmavoimien taistelukyvystä on Neuvostoliiton aikana valmistettujen lentokoneiden varassa. Venäjä on modernisoinut ilmavoimiaan SU-30 sarjan taistelulentokoneilla, joiden lukumäärä ei vielä riitä kattamaan Venäjän ilmavoimien koko taistelukykyä. SU-30 sarja perustuu silminnähtävän vahvasti SU-27 lentokoneisiin. Venäjä on yrittänyt modernisoida ilmavoimiaan Sukhoi SU-57 häivelentokoneilla

Venäläisen ilmatorjuntaohjuksen hallintapaneeli on kuin hyppäisi 60-luvulle, mikä sitä hyvää muuttamaan, jos se ajaa edelleen tarkoituksensa, näitä hallintapaneeleja näkee videoilla, joita Venäjän armeija julkaisee you tubessa

Venäjän laivastolla on edelleen käytössä Neuvostoliiton aikana rakennettuja taistelulaivoja. Venäjä on rakentanut muutamia uusia laivoja, kuten korvetteja ja sukellusveneitä

Venäjä on yrittänyt modernisoida maavoimiaan T-14 Armata panssarivaunuilla, joista yksi jumahti paraatiharjoituksissa punaisella torilla toukokuussa 2015 :facepalm:

Venäjän maavoimien tekniikka perustuu valtaosin Neuvostoliiton kehittämään tekniikkaan

Neuvostoliiton asevarastot ja Ukrainan alueelle jääneet tehtaiden laitteet ovat merkittävä osa Ukrainan taistelukykyä. Ukrainan armeija perustuu miltei 100 prosenttisesti Neuvostoliiton asevarastoihin ja tehtaiden laitteisiin, jotka toimivat edelleen Ukrainan valtion omistamina asetehtaina. Jos Venäjä ja Ukraina törmäisivät toisiinsa, isossa mittakaavassa, niin kummallakin osapuolella käytettäisiin Neuvostoliitolta jääneitä asevarastoja, mutta se on selvää, että nämäkään asevarastot eivät kestä ikuisesti, että joskus Neuvostoliiton aikaisia asevarastoja ei olekaan enään siksi, että ne ovat loppuun kulutettu

Nykyinen Venäjän armeija on vaikea haaste Ukrainalle, mutta lännen armeijaa Venäjän armeijan ei varmaan olisi viisasta lähteä haastamaan varsinkaan siksi, että lännen armeijan keskeinen voima ovat jatkuvasti sotaa käyvät läntiset suurvallat. Kiinan armeija on mittava, mutta Kiinan armeija on kokematon, joka voi tasoittaa punnuksia Venäjän kokenutta armeijaa vastaan 8)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_Navy_ships

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_military_aircraft

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Russian_Ground_Forces

Lainaus
Varsovan liitto, viralliselta nimeltään Sopimus ystävyydestä, yhteistyöstä ja keskinäisestä avunannosta (myös Varsovan sopimus), oli sotilasliitto, jonka itäblokin maat solmivat 14. toukokuuta 1955 Varsovassa Naton vastapainoksi

[..]

Liittosopimuksen allekirjoittivat Albania, Bulgaria, Saksan demokraattinen tasavalta (DDR), Neuvostoliitto, Puola, Romania, Tšekkoslovakia ja Unkari

https://fi.wikipedia.org/wiki/Varsovan_liitto
« Viimeksi muokattu: 11.05.2021, 21:20:16 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 924
 • Liked: 1821
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18022 : 09.05.2021, 12:31:50 »
Artti, ihan vinkkinä: venäläisten koneitten oikeat suomenkieliset kirjoitustavat ovat esimerkiksi Suhoj Su-57 ja Su-27. Jotkut jounilaarit ovat myyneet sielunsa niin totaalisesti bryssille, että oman äidinkielensä kunnioittamisen sijaan he toistelevat bryssää/ämeriikkää/nätöä.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18023 : 06.06.2021, 02:58:32 »
Jotakin tärkeätä tapahtuu, kun NATO:nkin twitter whinee ilmaston muuttumisesta. Neuvottelut Ukrainan jäsenyydestä NATO:ssa käyvät niin kuumina, että mannerjäätiköt sulaa. Kuumaa ilmaa puskee Valko-Venäjältä ja Venäjältä.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2021, 18:31:38 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 313
 • Liked: 1919
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18024 : 06.06.2021, 04:45:26 »
Artti, ihan vinkkinä: venäläisten koneitten oikeat suomenkieliset kirjoitustavat ovat esimerkiksi Suhoj Su-57 ja Su-27. Jotkut jounilaarit ovat myyneet sielunsa niin totaalisesti bryssille, että oman äidinkielensä kunnioittamisen sijaan he toistelevat bryssää/ämeriikkää/nätöä.
heh,kielipoliisi iski taas.Yleensä taidetaan käyttää nato nimityksiä koneista että kaikki ymmärtävät mistä koneesta on kyse jos on porukkaa eri maista.Ihan vaan siksi ettei tule sekaannuksia.

/edit
Venäläisten hallintapaneelit taitaa olla yksinkertaisia siksi koska ne ohjuksetkin on yksinkertaisia?.Ammutaan ja toivotaan että osuu johonkin.En tiedä nykyisistä mutta wanhoissa oli isot taistelukärjet siksi ettei tarvinnut osua tarkasti vaan riitti että pääsi tarpeeksi lähelle ja sen ison räjähdyksen tarkoitus oli sitten vaurioittaa/tuhota se kohde.Yksi hyvä kommentti oli noista joltain lentäjältä jota kohti noita ammuttiin että se pelästy hitosti kun lentävä puhelintolppa lensi vierestä.:P
« Viimeksi muokattu: 06.06.2021, 04:54:15 kirjoittanut Melbac »

arctic-tern

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 423
 • Liked: 1709
 • Lapintiira on vapaa lintu.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18025 : 20.06.2021, 10:37:48 »
Kävin katsomassa Ukrainalaisen elokuvan (Kyborgit) Helsingissä. Yleisönä Suomessa asuvia ukrainalaisia, ja sitten muutama minun kaltaiseni suomalainen ystävä. Henkeä nostattaneen elokuvan lopussa koko yleisö huusi kuin yhdestä suusta "Kunnia Ukrainalle!". Näytöksen jälkeen keskustelin yhden ukrainalaisen kanssa tilanteesta sotanäyttämöllä. Kysyin, että oliko lukemani uutinen, jossa väitettiin tuhannen Donbassin veteraanin tehneen itsemurhan kotiuduttuaan, totta. Hän vastasi, että luku oli varmasti vielä suurempikin. Jäin ihmettelemään epäsuhtaa isänmaallisen huudon ja sen tosiasian välillä, että mitään konkreettista ei isänmaan hyväksi tehty.

Kiovassa käydessäni tapasin eräässä puistossa sodassa kaapattuja venäläisiä panssariajoneuvoja. Jokaisen vieressä oli kyltti, että mistä yksiköstä ja sotilaspiiristä se oli kaapattu. Ajoneuvot oli tarkkaan tunnistettu, esimerkiksi tähtäinlaitteiden avulla.

Jokainen tapaamani ukrainalainen haluaa pitää kynsin hampain kiinni Krimistä. Mutta miten se tulisi palauttaa, on epäselvää. Hiljattain ehdotettiin, että sallitaan Venäjän rakentaa Itämeren kaasuputki valmiiksi, jos se palauttaa Krimin.  Ilmeisesti tätä maanpetoksellista suunnitelmaa ei kovin moni kannattanut. Suomalaisena olisi muuten kovin vaikea kuvitella, että täällä mahdollisesti menevää Venäjän kaasuputkea ei pistettäisi poikki maan jouduttua sotaan. Venäjän kaasu on virrannut Ukrainan läpi keskeytyksettä koko konfliktin ajan.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 924
 • Liked: 1821
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18026 : 23.06.2021, 01:16:48 »
heh,kielipoliisi iski taas.Yleensä taidetaan käyttää nato nimityksiä koneista että kaikki ymmärtävät mistä koneesta on kyse jos on porukkaa eri maista.Ihan vaan siksi ettei tule sekaannuksia.

Ei muuten käytetä. Esimerkiksi ulkomaalaisissa pätevissä lentokonealan lehdissä käytetään lehden kotimaan kielen mukaisia kirjoitusasua, ei nätöjä. Samoin esimerkiksi Jane'sin hakuteoksissa ne ovat oikein. Sekaannusväitteesi on sekin täysin väärä, sillä esimerkiksi Su-57-koneen nimittäminen idioottislaaristisesti lyhenteellä "SU-57" on vääristävä, sillä SU-57 on itseliikkuva tykkijärjestelmä (Samohodnaja Ustanovka).
Pesunkestävä militaristivaskisti.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18027 : 23.06.2021, 17:12:29 »
Kun katsotaan geopoliittisia realiteetteja kartalla. Ukrainan ja Georgian NATO:n jäsenyys eteni edellisessä NATO kokouksessa, joka kehittää tilannetta, että Venäjän armeija on Krimillä ja Donbassissa, ja Etelä-Ossetiassa ja Abhasiassa, samaan aikaan, kun Ukraina ja Georgia ovat NATO:n jäseniä. NATO on epämääräinen, että mitä NATO tekisi, kun Ukraina ja Georgia ovat NATO:n jäseniä, ja Kreml on edelleenkin Krimillä ja Donbassissa ja Etelä-Ossetiassa ja Abhasiassa. NATO kertoo internetsivuillaan tukevansa Ukrainan ja Georgian alueellista koskemattomuutta ja suvereniteettia. Lännen tukemat Valko-Venäjän demokraattiset voimat rakentelee liittolaisista koostuvaa verkostoa kaataakseen Lukashenkon. Kreml tukee Lukashenkoa. Venäläiset sotilaat Transnistriassa ovat jääneet saarroksiin Ukrainan ja Romanian väliin tilanteessa, että Moldova tahtoo Euroopan unionin jäseneksi. Luulen, että Peking käyttää lännen paineen aiheuttamaa maailman autokratioiden tilannetta hyväkseen. Länsi joutuu toimimaan harkiten, ettei länsi työntäisi demokratiavallankumousten aallon edetessä maailman autokratioita Kiinan liittolaisiksi. Tavoite on tietenkin vaihtaa Kiinan punainen lippu johonkin toiseen Kiinan historiasta tuttuun lippuun
« Viimeksi muokattu: 23.06.2021, 18:02:28 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18028 : 30.07.2021, 09:34:51 »
Kukaan ei tietenkään toivo tilanteen kuumentumista Ukrainassa, eikä missään muuallakaan

Ukraina on joutunut sotaan Venäjää vastaan siksi, että Ukraina etsii NATO:n ja Euroopan unionin jäsenyyttä, se tuo NATO:n ja Euroopan unionin jäsenmaille moraalisen velvoitteen tukea Ukrainan edistymistä jäsenyyden saamisessa. Se miten Kreml ryhmittelee Ukrainan rajoille ja Valko-Venäjälle harjoitukset peitteenä vaatii tietenkin, että länsikin ryhmittelee, olkoon vaikka miten puolustava ryhmittely

Ukraina perustaa eräänlaiset suojeluskunnat puolustaakseen itseään. Alunperin Euroopassa meinattiin siirtyä ammattiarmeijoihin, mutta ammattiarmeijan kapasiteetti ei riitä valtakunnan kattavaan puolustukseen, siksi tarvitaan kansan mobilisointi

Lainaus
Zhytomyrin alueella Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyy allekirjoitti erityisoperaatioiden päivän yhteydessä järjestettävien tapahtumien aikana lait "Kansallisen vastarinnan perusteista" ja "Asevoimien lukumäärän muuttamisesta" Ukrainasta ".

"Nämä lait liittyvät suoraan erityisoperaatioiden joukkoihin, jotka saavat vipua vastarintaliikkeen rakentamiseen, voivat täydentää rivejään uusilla asiantuntijoilla ja vahvistaa entisestään osuuttaan valtiomme puolustuskyvyn parantamisessa. Ja olen iloinen voidessani allekirjoittaa nämä kaksi tärkeää lakia meille, Ukrainalle, sankarilliselle armeijallemme täällä, tällä tärkeällä, ammattilomallasi ", valtionpäämies sanoi puhuessaan erikoisjoukkojen sotilaille.

Presidentti on vakuuttunut siitä, että näiden kahden lain säännösten täytäntöönpano, joita Verhovna Radan perustuslaillinen enemmistö kannatti, on seuraava ja erittäin tärkeä vaihe SOF: n kehityksessä.

"Kansallisen vastarintajärjestelmän luominen Ukrainaan on vahva signaali kaikille, että maamme puolustaa itseään, estää vuoden 2014 tapahtumat ja että Ukrainan puolustaminen meille on valtakunnallinen asia", sanoi Volodymyr Zelenskyy.

Presidentti lisäsi, että laissa kansallisen vastarinnan perusteista säädetään joukosta tärkeitä toimenpiteitä, joilla pyritään kehittämään alueellista puolustus- ja vastarintaliikettä sekä ottamaan käyttöön järjestelmä väestön valmistamiseksi kansallista vastarintaa varten. Hänen mukaansa asiakirja antaa tarvittaessa mahdollisuuden ottaa koko Ukrainan väestö mukaan kotimaansa, maansa ja perheensä suojeluun ja yhdistää kaikki ukrainalaiset näiden tärkeiden, ensisijaisten ideoiden ympärille.

"Kansallisen vastarinnan toimenpiteitä toteutetaan sekä valtiomme valvotuilla että väliaikaisesti miehitetyillä alueilla", presidentti sanoi.

https://www.president.gov.ua/en/news/glava-derzhavi-pidpisav-zakoni-pro-nacionalnij-sprotiv-i-zbi-69809Jokainen järkevä valtio pyrkii lännen yhteyteen siitä huolimatta, että lännen johtavat poliitikot ajavat naurettavia politiikkoja, kuten päästörajoitusten vaatiminen tilanteessa, että fossiiliset polttoaineet loppuvat

Kaatuvat hallinnot elävät menneisyydessä, niillä ei ole tulevaisuutta

Venäjän bruttokansantuote on sama kuin Espanjalla. Venäjän talous on riippuvainen öljynvientituloista. Venäjän bruttokansantuote pienenee edelleen, kun Siperian öljykentät ovat tyhjennetty. Kreml yrittää pakottaa väkivallalla ja uhkailemalla Kremlin valtapiiristä irtautuneet valtiot uppoavaan laivaan siksi, että Kreml kuvittelee, että irtautuneet valtiot orjikseen palauttamalla loiston ja suuruuden ajat jotenkin palautuisivat. Mikään järkevä valtio ei liity uppoavaan laivaan vaan pyrkii irtautumaan uppoavasta laivasta. Kremlin valtapiirissä on ainoastaan muita autoritaarisia kleptokratioita, joiden niidenkin bruttokansantuote on riippuvainen fossiilisten polttoaineiden ja metallien viennistä, että se koko kerho on taloudeltaan uppoavia autoritaarisia kleptokratioita. Kun niiden kaikkien talous heikkenee samaan aikaan niin siinä samalla heikkenee valtioiden sisäinen väkivaltamonopoli, josta seuraa sisäpoliittisia yhteenottoja, kun eri ryhmittymät taistelevat. Isossa kuvassa vallitsee demokratian ja autokratian taistelu hegemoniasta. Demokratia on kansan etu, autokratia on valtaa pitävien etu
« Viimeksi muokattu: 20.08.2021, 00:18:40 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 879
 • Liked: 1098
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18029 : 20.08.2021, 00:58:56 »
Kannatan Ukrainan jäsenyyttä NATO:ssa, mutta Ukrainan on kyettävä puolustamaan itse itseään. NATO on kokonaisuutena paljon vahvempi, kun jäsenmaat itsekin ovat voimakkaita

Ukrainan Presidentti vastasi tiedotusvälineiden kysymyksiin pulmista NATO:oon liittymisessä. Nimittäin, jotkin jäsenmaat vastustavat Ukrainan jäsenyyttä väittäen, että korruptio rehottaa Ukrainassa

Lainaus
Mikään maa maailmassa ei ole täysin vapaa korruptiosta, joten tämä kriteeri ei voi olla tärkein Ukrainan liittymiskysymyksen ratkaisemisessa. Tämän totesi presidentti Volodymyr Zelenskyy haastattelussa Normandian neljän maiden ja Yhdysvaltojen toimittajille - Washington Post, Liberation, Funke Media, "Novoe Vremya" ja "Novaya Gazeta".

Volodymyr Zelenskyy kommentoi väitettä, jonka mukaan Ukrainan on poistettava korruptio ennen kutsun saamista liittoutumaan, sanoi: ”Ukrainaa on helppo syyttää korruptiosta. Mutta olkaamme rehellisiä: mikään maa ei ole täysin vapaa korruptiosta, korruptoituneista virkamiehistä tai oligarkeista. Mutta edellisinä vuosina Ukraina on luonut korruption vastaisen infrastruktuurin, jolla ei ole analogia Euroopassa tai ehkä jopa ympäri maailmaa. "

Valtionpäämies korosti, että Ukrainalla on useita riippumattomia korruption vastaisia ​​elimiä, kuten kansallinen korruption vastainen toimisto tai korkein korruption vastainen tuomioistuin.

"Ukraina on lähes EU: n jäsen ja melkein Naton jäsen. Maa elää jo eurooppalaisten standardien mukaan. Ja sotilaskomentokeskukset täyttävät Naton vaatimukset", hän sanoi.

Se, että Ukrainaa ei kutsuta Natoon, on hämmentävää ja lähettää negatiivisen signaalin muille ehdokasvaltioille, presidentti sanoi.

"Viesti on, että tie Natoon on erittäin vaikea. Tämä puolestaan ​​luo tyhjiön, jonka Venäjä täyttää mielellään", Volodymyr Zelenskyy selitti.

https://www.president.gov.ua/en/news/ukrayina-za-ostanni-roki-stvorila-antikorupcijnu-infrastrukt-70169

Seuraavat liittyvät ohuesti edelliseen, mutta eivät varsinaisesti kuulu tähän ketjuunOn myös syytä mainita, että Venäjän bruttokansantuote on Espanjan kokoluokkaa

Afganistan osoitti miten nopeasti armeija romahtaa, kun armeijalle kuuluvat rahoitus ja varusteet on varastettu, että länsi suhtautunee vastaisuudessa kleptokratiaan entistäkin aggressiivisemmin. Tosin se pulma Afganistanissa ei ollut pelkästään rahoituksen ja varusteiden varastaminen vaan merkittävä romahduksen aiheuttaja oli myös Afganistanin armeijan etninen läheisyys Talebaneihin
« Viimeksi muokattu: 21.08.2021, 07:24:46 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)

Tagit: