Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 3463507 kertaa)

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 641
 • Liked: 3612
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18240 : 25.01.2022, 20:09:11 »
Vastustan Nato jäsenyyttä nyt. Jos hyökkäys uhkaa Suomea niin silloin kaikki apu on toki tarpeen...
Hyökkäyksen aikana pidät otollisena tilanteena hakea liittolaisia...? Miksei ennen sitä?
Toimiiko maailma noin?
Mites maailma toimii? Puola oli saanut turvatakuut Ranskalta ja briteiltä. Kun NL hyökkäsi -39, ja miehitti puolet Puolaa, niin ainoa apu jota liittolaismaat antoivat oli paheksunta. Suomi kokeili samoihin aikoihin sotilaallista yhteistyötä ja liittoa Saksan kanssa. Ensimmäinen johti Suomen myymiseen NL:n etupiiriin ja jälkimmäisessä Saksa julisti sodan Suomenkin puolesta NL:a vastaan ja myöhemmin poltti Lapin. Suomen ja itäisen Euroopan kokemukset liittoutumisista ovat perin huonoja, onpa se liitto ollut itään tahi länteen. Oma vahva armeija ilman sotilasliittoja, kiitos.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18241 : 25.01.2022, 20:54:18 »

Mites maailma toimii? Puola oli saanut turvatakuut Ranskalta ja briteiltä. Kun NL hyökkäsi -39, ja miehitti puolet Puolaa, niin ainoa apu jota liittolaismaat antoivat oli paheksunta.


Lopetit kiitokseen. Itse pyytäisin, että muita kunnioittaaksesi, et kirjoittaisi tarkoituksella roskaa. Kiitos.

Tiedät varmasti, että UK ja Ranska julistivat Saksalle sodan Puolaan hyökkäämisen vuoksi . Se aloitti rintamasodan Saksan ja Ranskan välillä. Ja. Sotatila jatkui UK:n kanssa toukokuuhun 1945.

Vähän enemmän tuo oli kuin välittämäsi paheksunta. Sodassa kuoli 560 000 ranskalaista ja 450 000 brittiä.

Lainaus
Suomi kokeili samoihin aikoihin sotilaallista yhteistyötä ja liittoa Saksan kanssa. Ensimmäinen johti Suomen myymiseen NL:n etupiiriin ja jälkimmäisessä Saksa julisti sodan Suomenkin puolesta NL:a vastaan ja myöhemmin poltti Lapin.

Suomi "ei kokeillut samoihin aikoihin liittoa Saksan kanssa" ennen "myymistään" Neuvostoliiton etupiiriin Molotov-Ribbentropp-sopimuksessa 23.8.1939.  Tuokin väite on puhdasta soopaa. Miksi kirjoitat puhdasta soopaa, mikä on motiivisi valehdella?

Lisää rehellisyyttä, kiitos.

« Viimeksi muokattu: 25.01.2022, 21:06:11 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 705
 • Liked: 7528
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18242 : 26.01.2022, 07:57:19 »
Euroopan hampaattomuutta Ukrainan kriisin suhteen miettiessä tuli mieleen, pystyisikö Euroopassa asustavista, mutta vain Venäjän kansalaisista tekemään toimivan "pehmeän pakotteen" Putinia vastaan, uhkaamalla tämän suosiota?

Suosio omien kansalaistensa keskuudessa on Putinille tärkeää ja pikkumies käyttää myös sotatoimintansa perusteena oman kansansa "puolustamista" ja heidän etujen valvomista. Annetaan sitä pikkumiehelle!

Eurooppa voisi vaatia Krimin palauttamista Ukrainalle ja venäläisjoukkojen vähentämistä Urkainan rajan tuntumasta sodanuhan välttämiseksi, tai;

1. Ukrainan joutuessa sotaan Venäjän kanssa, Venäjän aloittamat sotatoimet tulee aiheuttamaan väistämättä puutetta ja hyvinvoinnin heikentymistä myös muualla Euroopassa.
2. Venäjän toimien johdosta heikenevän turvallisuustilanteen seurauksena Eurooppa ei pysty takaamaan hyvinvoinnin säilymistä alueellaan, ei omille, eikä muiden maiden kansalaisille.
3. Muista maista saapuneiden henkilöiden hyvinvointi on Eurooppalaisille kunnia asia. Varotoimena Venäjän sotatoiminnan mahdollisesti heikentävälle tilanteelle, Eurooppa aloittaa kansalaisten, joiden kotimaan suostuvat ottamaan vastaan omia kansalaisiaan, palauttamisen kotimaihinsa.
4. "Venäjä on upea ja turvallinen maa venäläisille ja venäläiset ovat varmasti aina tervetulleita palaamaan hienoon kotimaahansa!" Kotimaahansa Äiti Venäjälle palaaminen lienee venäläiselle aina mieluinen asia?
5. Jos Putin aloittaa sotatoimet Ukrainaa vastaan, aiheuttaa Putin samalla myös turvattomuutta muualle Eurooppaan ja Euroopan maat aloittavat Eurooppassa asuvien venäläisten palauttamisen heidän elintasonsa ja hyvinvointinsa turvaamiseksi!
6. Korostamme! Päätös on pelkästää Putinin. Ilman sodanuhkaa Eurooppa pystynyt takaamaan mantereellaan asuvien henkilöiden hyvinvoinnin kansallisuudesta riippumatta.

Epäsuosio omiensa joukossa on Putinille silminnähden myrkkyä! Uhka palautuksesta Putininen toimien saurauksena on uhka myös pikkumiehen suosiolle! Euroopassa lienee ihan merkittävä määrä merkittäviäkin venäläisiä?
« Viimeksi muokattu: 26.01.2022, 08:02:46 kirjoittanut Pakkanen »

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 409
 • Liked: 11965
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18243 : 26.01.2022, 09:30:11 »
Lainaus
Britannia: Kreml yrittää saada Ukrainaan Venäjä-mielisen johtajan

Britannian ulkoministeriön mukaan se on saanut haltuunsa tietoja, joiden mukaan useat entiset ukrainalaispoliitikot ovat pitäneet yhteyksiä Venäjän tiedustelupalveluihin.

Britannia syyttää Venäjää siitä, että maa yrittää saada Ukrainaan Venäjä-mielisen johtajan.
Miten tuo voisi onnistua? Ukrainalaisiksi itsensä mieltävät muuttuisivat entistä enemmän Venäjän vastaisiksi, jos Venäjä miehittäisi Ukrainan ja panisi valtaan nukkehallitsijan tyyliin Tsekkoslovakia 1968.

Ukrainan asukasluku on 40 miljoonaa. Maan miehittämiseen tarvitaan valtava määrä sotilaita.

Suunnitelma voisi onnistua, jos Venäjällä on paljon kannatusta Ukrainan pääväestön keskuudessa. Onko sitä?

Tämä kiehunta Ukrainan ympärillä vaikuttaa teatterilta. Näytelmän tarkoitus ehkä on erottaa Itä-Ukraina lopullisesti Ukrainasta. En itse näe realistisena, että alue enää palaisi Ukrainan hallintaan.

Teatterin toinen tarkoitus on nostaa Putinin hallituksen suosiota Venäjällä. Oletan, että suurin osa venäläisistä tukee kovaa linjaa Ukrainan hallitusta vastaan. Ehkä he ajattelevat Ukrainan hallituksen olevan Naton asettama nukkehallitus.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 583
 • Liked: 24149
 • Blues for Allah
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18244 : 26.01.2022, 13:32:26 »
Kannattaa miettiä myös sitä millaisesta valtiosta Ukraina haluaa länsimaalaistua?

Tuossa on pitkä video surkeudesta, kauneudesta, hyvyydestä, huonoudesta, mitä Venäjä voi tarjota Länteen tavoittelevalle Ukrainalle.

https://www.youtube.com/watch?v=yhEsnhHoJC8

Toivon ettei moderaatio ihan heti poista videota, sillä siellä on myöskin venäläismielistä materiaalia.

Tutkikaa ensin, ennenkuin tuomitsette! ;)
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 384
 • Liked: 6700
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18245 : 26.01.2022, 14:41:41 »
Kannattaa miettiä myös sitä millaisesta valtiosta Ukraina haluaa länsimaalaistua?

Tuossa on pitkä video surkeudesta, kauneudesta, hyvyydestä, huonoudesta, mitä Venäjä voi tarjota Länteen tavoittelevalle Ukrainalle.

https://www.youtube.com/watch?v=yhEsnhHoJC8

Toivon ettei moderaatio ihan heti poista videota, sillä siellä on myöskin venäläismielistä materiaalia.

Tutkikaa ensin, ennenkuin tuomitsette! ;)

En itse arvota Venäjää ja Ukrainaa noiden autokolari- yms höpövideoklippien perusteella. Niitä tulee joka puolelta maapalloa. Venäjällä ja Ukrainassa useasti käyneenä ja jatkossakin sinne menevänä osaan jo katsoa maita viisaammin silmin. Siellä näkyy kerroksittain maan (Venäjän keisarikunta, Neuvostoliitto, Venäjän nykyaika) kehitys. Neuvostoliiton ollessa voimissaan kaupungeissa ei rahan ja kapitalismin puutteen vuoksi kärsitty Turun taudista samoin kuin Suomessa. Keskustoissa on jäljellä upeaa rakennuskantaa, jota on restauroitu entiseen Venäjän keisarikunnan aikaiseen loistoon. Jopa Viipuria on korjattu ja siellä ymmärretään, että miten ainutlaatuinen rakennusperintö siellä on. Se on ilo itselle, koska sekä isän että äidin sukujen puolelta maata ja rakennusomaisuutta jäi luovutettuun Karjalaan. (Äidin isä asui Sakkolassa, isän isä Jaakkimassa lähellä Lahdenpohjaa.) 90-luvun puolenvälin tienoilla tehdyissä Karjalan kotiseutureissuilla kaikki oli vielä paskana ja tienvarret olivat kaatopaikkoja. Eivät ole enää, mikä on hyvä. Mikään ei olisi kummankin puolen uhrauksia enempää nolaavaa kuin se, että taistellusta ja puolustetusta maasta tehdään kaatopaikkaa ja joutomaata.

Suurinta osaa Venäjän keisarikunnan aikaisista kaupungeista ympäröi valtavat rykelmät "Hrustsovka"-tyylisiä elementtitaloja. Neuvostoliittolaiset olivat oikeasti eteviä rakentamaan niitä, elementtiteollisuus kehittyi hyväksi siellä, vaikka jälki oli joskus karkeaa. Työkaveri, jolla on puoliso Pietarissa, asuu tuollaisessa ja kertoo, että rakenteet ovat superlujia. Venäläisillä ei ollut tietokoneita eikä tarvetta ylipäätään tehdä kustannustehokkaita juuri-ja-juuri mitat ja vaatimukset täyttäviä elementtejä. Koska resursseja oli, niin monessa paikassa materiaalia voi olla kaksinkertaisesti verrattuna siihen, mitä esimerkiksi Suomessa vastaavissa elementtitaloissa on. Äänieristys on hyvä. Tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin tuon aikakauden taloihin. Osa rakennettiin sillä ajatuksella, että rakennusten käyttöiäksi riittää 25 vuotta. Sieltä tulee nykyään ne rouheimmat kuvareportaasit, koska tuota rakennuskantaa ei korjata.

Nykyaika näkyy niin, että kaikki uusi rakennuskanta, tiestö ja infrastruktuuri, mitä Venäjälle rakennetaan, täyttää vaatimukset erittäin hyvin. Viisaus, joka sanoo, että "Köyhillä ei ole varaa paskaan", näyttää toteutuvan tuolla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki on hyvin ja kaikki on kunnossa, rötöjä on ja tulee olemaan, koska iso osa venäläisistä ja ukrainalaisista sinnittelee liki olemattomilla eläkkeillä. Voin vain kuvitella elämän kovuutta, jos rahaa tulee n. 45 euroa kuukaudessa. Saa sitten tuollaiselta vanhukselta jollain mp-reissulla pussillinen herkullisia piroshkoja, eikä ruplat kelpaa, niin voi sanoa, että sydän värisee.

Koska Ukraina on kokenut Neuvostoliiton alusvaltiona heti alkumetreillä kansanmurhan, vainoja, keinotekoisen nälänhädän, ollut toisen maailmansodan taistelunäyttämönä ja menettänyt enemmän kuin viisikymmentä vuotta mahdollisuuksia kehittyä normaalisti, niin siksi en usko, että Ukrainalaiset haluaisivat takaisin alusvaltioksi. Se, mitä pääsi tapahtumaan, oli se, että Venäjä sai häärätä rauhassa liki kaksikymmentä vuotta tuolla ja heikentää Ukrainan demokratian toimivuutta kaikilla keinoilla, mukaan lukien murhat ja myrkytykset. Tämä onnistui, koska EU:lla oli täysi työ tuoda Itä-Euroopan valtioita jäseniksi ja Ukrainasta saatiin vaikutelma, että siellä oli pientä kleptokratiaa ja oligarkismia, mutta ei mitään vakavaa. Vasta Euromaidan herätti ihmiset täällä ja Venäjällä. Täällä huomattiin, että Ukrainan kansalle ei kelpaakkaan rosvojoukon ja Neuvostoliitto-larppaajien hallinto, Venäjällä huomattiin, että nyt ei enää kaikki vehkeily yksinkertaisesti vaan mene enää läpi, ukrainalaiset olivat fiksuuntuneet.

Nyt ei ole enää poliittisesta köydenvedosta kyse Ukrainan suhteen. Putin on joukkojen keskittämisellä suoraan tehnyt selväksi sen, että millään Venäjän poliittisilla siirroilla Ukrainan asemaa ei voida muuttaa. Nyt on vain enää kyse siitä, että meneekö tuon vanhuksen päähän se, että tulossa on Neuvosto-Afganistania pahempi paikka, jos hän marssittaa sotilaat sisään Ukrainaan.

Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 724
 • Liked: 17563
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18246 : 26.01.2022, 17:29:47 »
Se, mitä pääsi tapahtumaan, oli se, että Venäjä sai häärätä rauhassa liki kaksikymmentä vuotta tuolla ja heikentää Ukrainan demokratian toimivuutta kaikilla keinoilla, mukaan lukien murhat ja myrkytykset. Tämä onnistui, koska EU:lla oli täysi työ tuoda Itä-Euroopan valtioita jäseniksi ja Ukrainasta saatiin vaikutelma, että siellä oli pientä kleptokratiaa ja oligarkismia, mutta ei mitään vakavaa. Vasta Euromaidan herätti ihmiset täällä ja Venäjällä. Täällä huomattiin, että Ukrainan kansalle ei kelpaakkaan rosvojoukon ja Neuvostoliitto-larppaajien hallinto, Venäjällä huomattiin, että nyt ei enää kaikki vehkeily yksinkertaisesti vaan mene enää läpi, ukrainalaiset olivat fiksuuntuneet.

Nyt ei ole enää poliittisesta köydenvedosta kyse Ukrainan suhteen. Putin on joukkojen keskittämisellä suoraan tehnyt selväksi sen, että millään Venäjän poliittisilla siirroilla Ukrainan asemaa ei voida muuttaa. Nyt on vain enää kyse siitä, että meneekö tuon vanhuksen päähän se, että tulossa on Neuvosto-Afganistania pahempi paikka, jos hän marssittaa sotilaat sisään Ukrainaan.

Jotensakin näin.

Onkohan Ukrainan ukrainalaisenemmistön suorituskyky niin alhainen ettei se ole 30 vuoden aikana pystynyt saamaan aikaan parempia valtiollisia rakenteita? Vai onkohan Venäjä ja Ukrainan venäläisvähemmistö niin etevää, että se on 30 vuodessa pystynyt yksinään lamauttamaan Ukrainan kehittymisen. Korruptiota ja rappiota joka paikassa edelleen. Kaikki tappelevat keskenään. Ainoa mikä mitenkään yhdistää on Venäjän vastustaminen.

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 043
 • Liked: 353
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18247 : 26.01.2022, 17:45:24 »
Vittu mikä tyhmä ryssää nuoleva kusipää tuo Mika Niikko. Saattoi aluevaalit olle viimeinen kerta kun Persuja äänestin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008564565.html?share=c99ac42ec5520d6619b356dcfa1fb7e2

Lainaus
Samansuuntaisesti vastaa oppositiopuolue perussuomalaisten Mika Niikko, joka on ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

”Suomessa on aina painotettu sitä, ettei aseita viedä kriisialueille, ettei Suomi omilla toimillaan lietsoisi kriisejä.”
------------------------------
Näin sanoo puolestaan Mika Niikko Viron toiveesta lähettää tykkejä Ukrainaan: ”Oma mielipiteeni on, että ei pitäisi sallia. – – Saksan kielteinen päätös oli viisas, ja Suomen olisi mielestäni syytä toimia samoin.”


Tajuaako tuo vitun paska-aivo että Suomi saattaisi olla tulevaisuudessa samassa tilanteessa kuin Ukraina nyt? Venäjän agression kohteena?

Ja todellakin toivon että silloin muut maat hyväksyvät asekuljetukset meille, jotta voimme paremmin puolustaa itseämme!

« Viimeksi muokattu: 26.01.2022, 17:48:21 kirjoittanut JNappula »
"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 730
 • Liked: 11469
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18248 : 26.01.2022, 18:38:50 »
Vittu mikä tyhmä ryssää nuoleva kusipää tuo Mika Niikko. Saattoi aluevaalit olle viimeinen kerta kun Persuja äänestin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008564565.html?share=c99ac42ec5520d6619b356dcfa1fb7e2

Lainaus
Samansuuntaisesti vastaa oppositiopuolue perussuomalaisten Mika Niikko, joka on ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

”Suomessa on aina painotettu sitä, ettei aseita viedä kriisialueille, ettei Suomi omilla toimillaan lietsoisi kriisejä.”
------------------------------
Näin sanoo puolestaan Mika Niikko Viron toiveesta lähettää tykkejä Ukrainaan: ”Oma mielipiteeni on, että ei pitäisi sallia. – – Saksan kielteinen päätös oli viisas, ja Suomen olisi mielestäni syytä toimia samoin.”


Tajuaako tuo vitun paska-aivo että Suomi saattaisi olla tulevaisuudessa samassa tilanteessa kuin Ukraina nyt? Venäjän agression kohteena?

Ja todellakin toivon että silloin muut maat hyväksyvät asekuljetukset meille, jotta voimme paremmin puolustaa itseämme!
No kannattaisiko mennä itse vaan vapaaehtoisena Ukrainaan ampumaan ryssiä jos niin liipasinsormea syyhyttää, älä vedä muita suomalaisia mukaan tähän kuitenkaan.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 132
 • Liked: 1411
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18249 : 27.01.2022, 02:03:32 »
Kun toinen ryhmittelee niin toinenkin joutuu ryhmittelemään

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Venäjän Keisarikunta hajosi ja monet valtiot itsenäistyivät Venäjällä alkaneen punaisen vallankumouksen yhteydessä. Punaiset voittivat Venäjän sisällissodan ja ottivat vallan ja nimesivät Venäjän Neuvostoliitoksi

Suomi itsenäistyi Venäjän Keisarikunnasta 1917. Keväällä 1918 Suomessa syttyi sisällissota siksi, että suomalaisista kommunisteista koostuvat punakaartit olivat yllättäen kaapanneet Helsingin ja Tampereen, jonka takia Suomen itsenäisyyden 1917 alunperin perustanut hallinto siirtyi Venäjän Keisarikunnan sotilaiden aseista riisumisen jälkeen valtaamaan punaisilta takaisin Tampereen ja Helsingin. Kevään 1918 aikana Carl Gustaf Emil Mannerheimin johtamat valkokaartit voittivat sisällissodan ja marssivat Helsinkiin. Sisällissodan voittaneet valkokaartit johtivat Suomea seuraavina vuosikymmeninä, joiden aikana Suomi koulutti ja varusti armeijaa. Erityisen tärkeässä roolissa taisteluvalmiuden ylläpitämisessä oli suojeluskunnat

Suomen Talvisotaa 1939 edeltävinä vuosina Venäjän sisällissodan voittaneet punaiset valtasivat takaisin Venäjän Keisarikunnasta irtautuneet valtiot ilman merkittävää vastarintaa siksi, että Venäjän Keisarikunnasta irtautuneilla valtioilla ei ollut taistelukykyistä armeijaa. Stalin kohtasi kovaa taistelua vasta Suomessa siksi, että Suomella oli taistelukykyinen armeija. (Stalin ei kyennyt valtaamaan Suomea)

Ja nyt historia toistaa itseään

Neuvostoliitto hajosi 25. joulukuuta 1991, kun neuvostotasavallat irtautuivat ja itsenäistyivät. Neuvostoliitto muuttui Venäjäksi, mutta Kremlin imperialistiset tavat eivät muuttuneet. Kreml aloitti hyökkäysten sarjan naapurivaltioihin vallatakseen alueet takaisin. Ensiksi kohteina olivat Moldova, Georgia ja Ukraina. Ja kuinka ollakaan ilmeni, että Neuvostoliitosta irtautuneet valtiot eivät taaskaan ymmärtäneet ajoissa luoda taistelukykyistä armeijaa vaikka varmasti tiesivät, että Kreml hyökkää liittääkseen valtiot takaisin Venäjään, mutta tällä kertaa Kreml ei yllättäen hyökännytkään suoraan pääkaupunkeihin liittämään valtioita takaisin Venäjään vaan Kreml jäi raja-alueille pyörimään, joka antoi Neuvostoliitosta irtautuneille valtioille aikaa vahvistaa armeijaa

Nyt Ukrainan ja Georgian NATO jäsenyyden häämöttäessä Kreml ryhmittelee Ukrainan rajoille ja siksi Ukrainan pitäisi kiireellisesti evakuoida väestö ulkorajoilta sisämaahan ja mobilisoida armeija rakentamaan panssarivaunuesteitä ja miinoituksia ja tuliasemia, mutta näyttää siltä (Korostan, että se näyttää siltä, en tiedä miten se on todellisuudessa), että Ukraina seisoo tumput suorana, ja Ukrainan turvallisuuspoliittinen johtajisto vakuuttelee kansalle, että "ei ole mitään syytä paniikkiin". Uskon, että jos Kreml ryhmittelisi Suomen rajoille niin Suomi mobilisoisi

Lainaus
"Tämän kokouksen tulos ei ole mediatilalle äänekkäitä päätöksiä, vaan tärkeitä johtopäätöksiä yhteiskunnalle ja kansalaisille. Ne kuulostavat yksinkertaisilta: kaikki on hallinnassa, ei ole syytä paniikkiin. Kokouksen ensimmäinen kysymys tietysti oli Itä-Ukrainan tilanne", Volodymyr Zelenskyy sanoi videopuheessaan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston kokouksen jälkeen.

https://www.president.gov.ua/en/news/rnbo-pid-golovuvannyam-prezidenta-rozglyanula-pitannya-zabez-72529
« Viimeksi muokattu: 28.01.2022, 08:27:28 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1784
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18250 : 27.01.2022, 10:04:04 »
Ukraina on aivan täysi shithole-maa, ja ainoa syy miksi se ansaitsee sympatiaa on sotansa Venäjää vastaan. Ukraina on joillain mittareilla jopa Venäjää vähemmän kehittynyt maa, mikä on melkoinen saavutus.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 583
 • Liked: 24149
 • Blues for Allah
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18251 : 27.01.2022, 15:04:26 »
Ukraina on aivan täysi shithole-maa, ja ainoa syy miksi se ansaitsee sympatiaa on sotansa Venäjää vastaan. Ukraina on joillain mittareilla jopa Venäjää vähemmän kehittynyt maa, mikä on melkoinen saavutus.

Voisiko tämä johtua siitä että Nl ryösti maata noin 70 vuotta ja ainoa tapa menestyä Ukrainassa oli kommunistisen puolueen kautta myydä Moskovaan kaikki mitä maasta irtosi?
Kommarit suorittivat paljon pahemman kansanmurhan alueella nälkään tappamalla kuin natsit, jotta vain Moskovassa olisi silava riittänyt.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1784
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18252 : 27.01.2022, 15:08:40 »
Ukraina on aivan täysi shithole-maa, ja ainoa syy miksi se ansaitsee sympatiaa on sotansa Venäjää vastaan. Ukraina on joillain mittareilla jopa Venäjää vähemmän kehittynyt maa, mikä on melkoinen saavutus.

Voisiko tämä johtua siitä että Nl ryösti maata noin 70 vuotta ja ainoa tapa menestyä Ukrainassa oli kommunistisen puolueen kautta myydä Moskovaan kaikki mitä maasta irtosi?
Kommarit suorittivat paljon pahemman kansanmurhan alueella nälkään tappamalla kuin natsit, jotta vain Moskovassa olisi silava riittänyt.
Tuo ei selitä miksi Ukraina ei ole kehittynyt itsenäisyytensä aikana kuten Baltian maat, Puola, Tsekki, jne.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 583
 • Liked: 24149
 • Blues for Allah
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18253 : 27.01.2022, 15:41:34 »
^Siksi kun entiset rikastuneet kommunistit muuttuivat riistokapitalisteiksi ja myivät valtion omistukset kenelle tahansa Nl:n romahdettua.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 132
 • Liked: 1411
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18254 : 27.01.2022, 23:43:56 »
Kremlin ehdotus turvatakuiksi Venäjä Venäjä Venäjä ketjussa

https://hommaforum.org/index.php/topic,107334.msg3376163.html#msg3376163

Kreml on vaatinut Yhdysvalloilta turvatakuita, joka tarkoittaa käytännössä etupiirisopimusta, joka muodostaisi Venäjän ja NATO:n väliin harmaan vyöhykkeen puskurivaltiot. Länsi ei suostu Euroopan jakopolitiikkaan siksi, että jos länsi suostuisi siihen niin se tekisi ennakkotapauksen, josta seuraisi, että seuraavaksi totalitaristinen Kiina tekisi etupiirivaatimuksia. Länsi viestittää Kremlin autokratialle ja Pekingin totalitarismille Molotov-Ribbentrop sopimuksista kieltäytymällä, että Kremlin ja Pekingin etupiirivaatimuksiin ei suostuta, ei sittenkään vaikka ne kiristäisivät ryhmittelemällä

Kreml siirtää panssarivaunuja erittäin lähelle Ukrainan rajaa, että näkisin, että metsästys alkaa


https://twitter.com/GirkinGirkin/status/1486763036857835528

https://belarus.liveuamap.com/en/2022/27-january-tanks-filmed-near-ukrainebelarus-border-in-belarus

Ilmeistä on, että Ukraina, Valko-Venäjä ja Venäjä ovat jättäneet siviilit evakuoimatta, että jos siellä alkaa Stalinin urut lentää niin siviilit ottaa osumaa. Lännen täytyisi nyt vaatia osapuolia rauhoittumaan siksi, että alueilla on runsain määrin siviilejä

Arvailisin, että Peking yllyttää Kremliä hyökkäämään Ukrainaan siksi, että se tarkoittaa, että Kreml joutuu siirtämään kaluston ja sotilaat Siperiasta Eurooppaan, joka avaa Kiinalle tien kiristää Kremliä Siperian valtauksella siksi, että Kreml on kiinni Euroopan suunnalla. Siperian alue on tärkeä Yhdysvalloille ja Kiinalle siksi, että suorimmat lentoreitit Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä kulkevat Siperian ylitse. Suorin laivareitti Yhdysvaltain ja Kiinan välillä kulkee pohjoisen Tyynenmeren kautta, että kun Venäjä heikkenee niin se luo tyhjiön, joka vetää Kiinan ja Yhdysvallat sisään. Venäjän heikentyminen on seikka, joka laittaa seikat liikkumaan
« Viimeksi muokattu: 28.01.2022, 09:42:41 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1784
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18255 : 27.01.2022, 23:55:51 »
Arvailisin, että Peking yllyttää Kremliä hyökkäämään Ukrainaan siksi, että se tarkoittaa, että Kreml joutuu siirtämään kaluston ja sotilaat Siperiasta Eurooppaan, joka avaa Kiinalle tien kiristää Kremliä Siperian valtauksella siksi, että Kreml on kiinni taistelussa Euroopan suunnalla. Siperian alue on tärkeä Yhdysvalloille ja Kiinalle siksi, että suorimmat lentoreitit Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä kulkevat Siperian ylitse. Suorin laivareitti Yhdysvaltain ja Kiinan välillä kulkee pohjoisen Tyynenmeren kautta, että kun Venäjä heikkenee niin se luo tyhjiön, joka vetää Kiinan ja Yhdysvallat sisään. Venäjän heikentyminen on seikka, joka laittaa seikat liikkumaan
Kiinalla ei ole mitään erityistä intressiä Siperiaan, eikä Kiinan intresseissä ole alistaa Venäjää sotilaallisesti. Kiina on Kiinan ja Venäjän välisen suhteen dominoiva osapuoli. Mitään konfliktia Kiinan ja Venäjän välillä ei ole nähtävissä. Siinä ei myöskään olisi mitään järkeä Kiinan kannalta.

Lyhyin lentoreitti Kiinasta Yhdysvaltoihin on Tyynenmeren yli Yhdysvaltain länsirannikolle.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 132
 • Liked: 1411
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 749
 • Liked: 5098
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18257 : 28.01.2022, 05:18:59 »
[
Kiinalla ei ole mitään erityistä intressiä Siperiaan,...
Kiinalla on intressit Siperian raaka-ainelähteille.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 730
 • Liked: 11469
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18258 : 28.01.2022, 08:53:45 »
[
Kiinalla ei ole mitään erityistä intressiä Siperiaan,...
Kiinalla on intressit Siperian raaka-ainelähteille.
Kiinahan on tekemässä Venäjästä vasallivaltiotaan jokatapauksessa pehmeillä keinoilla, en ymmärrä miksi se valtaisi voimalla nuo alueet siten.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 641
 • Liked: 3612
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18259 : 28.01.2022, 09:18:58 »

Mites maailma toimii? Puola oli saanut turvatakuut Ranskalta ja briteiltä. Kun NL hyökkäsi -39, ja miehitti puolet Puolaa, niin ainoa apu jota liittolaismaat antoivat oli paheksunta.


Lopetit kiitokseen. Itse pyytäisin, että muita kunnioittaaksesi, et kirjoittaisi tarkoituksella roskaa. Kiitos.

Tiedät varmasti, että UK ja Ranska julistivat Saksalle sodan Puolaan hyökkäämisen vuoksi . Se aloitti rintamasodan Saksan ja Ranskan välillä. Ja. Sotatila jatkui UK:n kanssa toukokuuhun 1945.

Vähän enemmän tuo oli kuin välittämäsi paheksunta. Sodassa kuoli 560 000 ranskalaista ja 450 000 brittiä.

Lainaus
Suomi kokeili samoihin aikoihin sotilaallista yhteistyötä ja liittoa Saksan kanssa. Ensimmäinen johti Suomen myymiseen NL:n etupiiriin ja jälkimmäisessä Saksa julisti sodan Suomenkin puolesta NL:a vastaan ja myöhemmin poltti Lapin.

Suomi "ei kokeillut samoihin aikoihin liittoa Saksan kanssa" ennen "myymistään" Neuvostoliiton etupiiriin Molotov-Ribbentropp-sopimuksessa 23.8.1939.  Tuokin väite on puhdasta soopaa. Miksi kirjoitat puhdasta soopaa, mikä on motiivisi valehdella?

Lisää rehellisyyttä, kiitos.
Saksa hyökkäsi Puolaan ainoastaan 16pv ennen kuin NL. Saksalle olisi riittänyt kaksi pientä saksankielistä aluetta Puolasta, kun taas Stalin halusi jakaa puolan kahteen osaan Saksan ja NL:n kesken (Moskovan arkistot). Saksalla oli olleet neuvottelijat UK:ssa ja tarkoitus hyökätä NL:on. Ribbentrop väitti saaneensa saaneensa UK:lta vakuutuksen, ettei case Puola, johda sodanjulistukseen. Kun NL hyökkäisi Molotov-Ribbentropin sopimukseen perustuen Puolaan, koko läntinen Eurooppa olisi NL:a vastaan ja pääosin Saksa hoitelisi kommunismin uhan. Kuitenkin liittoutuneet valitsivat viholliseksi Saksan NL:n sijaan, joka johti Puolan päätymiseen NL:lle ja stalinismin ikeen alle.

Liittoutumisissa pienet maat ovat isoille myytäviä tai pelattavia nappuloita. Ukrainan kriisissäkin on varottava joutumasta minkäänlaiseen liittoon tai koalitioon. Oma vahva puolustus, kauppasuhteet ja diplomatia ovat aina viime kädessä riittäneet ja sotilasliitoista on ollut pelkkää harmia.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 132
 • Liked: 1411
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18260 : 28.01.2022, 09:21:14 »
Kreml alkoi ryhmitellä Ukrainan rajalle samana ajankohtana kuin Pekingin talviolympialaiset pidetään 2.2.2022 - 20.2.2022 - mitähän Peking siitä sanoo

Pekingin talviolympialaisten olympiaohjelma

https://olympics.com/beijing-2022/olympic-games/en/results/all-sports/olympic-schedule.htm
« Viimeksi muokattu: 31.01.2022, 12:32:19 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 641
 • Liked: 3612
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18261 : 28.01.2022, 09:29:51 »
Ukrainan suhteen on mielenkiintoista seurata mediaa ja valtiojohtajien propagandaa. Biden (ja moni länsimedia) väittää totuutena, että Ukrainaan hyökätään (ja sallisi pienen hyökkäyksen), ajankohtakin annettu. Putin ja venäläismedia väittää, ettei hyökkäystä tule. Saapa nähdä, kumpi puhuu puhdasta palturia korona-ajan runtelemille kotijoukoilleen.

Mielenkiintoista myös, ettei Trumpin aikana Ukrainan tilanne kärjistynyt tai eskaloitunut millään tavalla. Pakostakin saa käsityksen, että USA:n hallinnolla, on jokin merkittävä osa tässä, koska ongelmia on ainoastaan demokraattien valtakaudella. Onko se pelkästään propagandaa ja Ukrainan militarisoimista vai liekö kyseessä enemmänkin. Ainakin tavoite on jo pitkään ollut haitata Venäjän taloutta ja kauppasuhteita, ja viedä niitä apajia.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 131
 • Liked: 4285
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18262 : 28.01.2022, 09:56:03 »
Muistaakseni Georgian sota alkoi olympialaisten aikaan 2008. Oli muuten Pekingissä nekin.

Diplomatia ja liittoutumattomuus yhdistettynä vahvaan puolustukseen kuulostaa kauniilta. On kysyttävä, onko Suomen puolustus "vahva", eli "do you feel lucky, punk".
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 236
 • Liked: 1784
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18263 : 28.01.2022, 09:56:58 »
[
Kiinalla ei ole mitään erityistä intressiä Siperiaan,...
Kiinalla on intressit Siperian raaka-ainelähteille.
Kiina saa raaka-aineita rahalla. On turhaa toiveajattelua ajatella, että Kiinan kaltainen nouseva maailmanmahti riitauttaisi välinsä Venäjän kanssa. Siinä ei olisi mitään järkeä Kiinan kannalta. Tästä kertoo myös maiden väliset suhteet: Kiina ja Venäjä on hyvissä väleissä keskenään.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 132
 • Liked: 1411
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18264 : 28.01.2022, 10:47:22 »
Muistaakseni Georgian sota alkoi olympialaisten aikaan 2008. Oli muuten Pekingissä nekin.

Kreml kaappasi Georgialta Etelä-Ossetian ja Abhasian alkaen 8. elokuuta 2008. Sotaa käytiin viisi päivää 12. elokuuta 2008 saakka. Pekingin kesäolympialaiset pidettiin 8. elokuuta 2008 - 24. elokuuta 2008. Dmitri Medvedev oli silloin Venäjän presidenttinä ajalla 7. toukokuuta 2008  - 7. toukokuuta 2012
« Viimeksi muokattu: 28.01.2022, 11:40:13 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 405
 • Liked: 12358
 • ὕβρις, νέμεσις, και κριτική
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18265 : 28.01.2022, 11:02:31 »
Muistaakseni Georgian sota alkoi olympialaisten aikaan 2008. Oli muuten Pekingissä nekin.

Diplomatia ja liittoutumattomuus yhdistettynä vahvaan puolustukseen kuulostaa kauniilta. On kysyttävä, onko Suomen puolustus "vahva", eli "do you feel lucky, punk".

Englanninkielisen Wikipedian mukaan Venäjä hyökkäsi1 Georgiaan Pekingin kesäolympialaisten2 avajaispäivänä. Ehkä Pekingin talviolympialaisten avajaispäivä on vastaavan operaarion aloituspäivä, tai -yö, Ukrainassa.

1
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russo-Georgian_War
Lainaus
Russia accused Georgia of "aggression against South Ossetia", and launched a full-scale land, air and sea invasion of Georgia on 8 August which Russia called a "peace enforcement" operation.
Lihavointi minun.

2
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kes%C3%A4olympialaiset_2008
Lainaus
Kesäolympialaiset 2008 pidettiin Pekingissä Kiinassa 8.–24. elokuuta 2008. Ne olivat järjestyksessään 26. kesäolympialaiset. Kilpailut käynnistyivät jalkapallon alkusarjan otteluilla ja kisojen varsinaiset avajaiset pidettiin 8. elokuuta.
Lihavointi minun.
“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 405
 • Liked: 12358
 • ὕβρις, νέμεσις, και κριτική
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18266 : 28.01.2022, 11:24:35 »
Vastustan Nato jäsenyyttä nyt. Jos hyökkäys uhkaa Suomea niin silloin kaikki apu on toki tarpeen...
Hyökkäyksen aikana pidät otollisena tilanteena hakea liittolaisia...? Miksei ennen sitä?
Toimiiko maailma noin?
Lihavointi minun.

Hyökkäyksen uhka ei ole sama kuin hyökkäys. En pidä harhaanjohtamisesta. On poliitikkojen ja sotilaiden tehtävä arvioida, milloin hyökkäyksen uhka on niin suuri, että siihen on reagoitava. Toki kansalaiset voivat arvailla riskiä myös itse. Helppo on toki kotisohvalta sanoa, että riski on tai ei ole suuri. Sanon jokatapauksessa että Pjotr Tolstoin puheet voi jättää huomiotta. Riski Venäjän hyökkäyksestä Suomeen on suuri vain sitä pelkäävien painajaisissa.
“The greatest thrill is not to kill but to let live.”

James Oliver Curwood, The Grizzly King, 1916.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 132
 • Liked: 1411
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18267 : 28.01.2022, 11:35:57 »
Käänsin Google Chrome selaimen kääntäjällä omalla luvalla muutamia otteita Valkoisen Talon hallintovirkamiesten taustatiedotuspuhelusta tiedotusvälineille. Valkoisen Talon hallintovirkamiehet tiedottivat tiedotusvälineille, että Yhdysvallat ja Euroopan unioni valmistelevat kovempia sanktioita, jotka astuvat voimaan, jos Kreml jatkaa hyökkäystä Ukrainaan. Lisäksi tiedotettiin, että Yhdysvallat ja Euroopan unioni järjestelevät Venäjältä tulevaa maakaasua korvaavia maakaasun toimituksia Eurooppaan

Lainaus
Background Press Call by Senior Administration Officials on Russia Ukraine Economic Deterrence Measures
JANUARY 25, 2022
STATEMENTS AND RELEASES
Via Teleconference

MODERATOR: Kiitos kaikille, että olette mukana tänä aamuna. Vain lyhyt johdanto yläreunaan, ja sitten siirrän sen kaiuttimillemme.

Joten tämänpäiväinen puhelu koskee jatkuvia pyrkimyksiämme vastata kysymyksiin vakavista taloudellisista kustannuksista, joita Yhdysvallat liittolaisten ja kumppaneiden kanssa asettaa Venäjälle, jos se hyökkää edelleen Ukrainaan.

Jotkut teistä ovat kysyneet valmiussuunnittelusta ja vaikutuksista, joten käytämme tätä puhelua käsitelläksemme asiaa ja vastataksemme mahdollisiin kysymyksiisi.

[]

Olet epäilemättä kuullut meidän puhuvan siitä, kuinka Yhdysvallat liittolaistensa ja kumppaneidensa ohella jatkaa joukon vakavia taloudellisia toimenpiteitä Venäjää vastaan, jos se hyökkää Ukrainaan edelleen. Ja toistan, olemme valmiita toteuttamaan sanktioita, joilla on valtavia seurauksia, joita ei otettu huomioon vuonna 2014.

Tämä tarkoittaa, että menneisyyden asteittaisuus on poistunut, ja tällä kertaa aloitamme eskalaatioportaiden huipulta ja pysymme siellä. Olemme pyrkineet ilmaisemaan tämän aikeen hyvin selvästi. Ja sanoisin, että Venäjän markkinoiden myynnin syveneminen, sen lainakustannukset, valuutan arvo, markkinoiden implisiittinen maksukyvyttömyysriski heijastavat niiden taloudellisten seurausten vakavuutta, joita voimme ja aiomme aiheuttaa Venäjän taloudelle uuden hyökkäyksen yhteydessä.

Taloudellisten pakotteiden lisäksi, joilla on välitön ja näkyvä vaikutus niiden voimaantulopäivänä, olemme myös valmiita ottamaan käyttöön uusia vientivalvontaa, joka tekisi Putinille heikon strategisen käden keskipitkällä aikavälillä.

Ja haluan käyttää hetken keskustellakseni näiden säätimien läpi, koska niihin ei ole kiinnitetty niin paljon huomiota, vaikka ne ovatkin uskomattoman tehokkaita.

Joten aivan kuten taloudelliset pakotteet, jotka rajoittavat ulkomaista pääomaa, viennin valvonta kieltää Venäjältä jotain, mitä se tarvitsee ja jota ei voi helposti korvata mistään muualta.

Viennin valvonnassa puhumme kehittyneistä teknologioista, joita suunnittelemme ja valmistamme ja jotka ovat olennaisia ​​panoksia Venäjän strategisille tavoitteille.

Joten voit ajatella näitä vientivalvontaa kaupan rajoituksina, jotka palvelevat Yhdysvaltojen laajempia kansallisia turvallisuusetuja. Käytämme niitä estääksemme tuotteiden viennin Yhdysvalloista Venäjälle ja mahdollisesti tiettyjen ulkomaisten tuotteiden viennin, jotka kuuluvat Yhdysvaltojen vientisäädösten piiriin.

Ja kun otetaan huomioon – syy niiden toimintaan on: Jos astut taaksepäin ja katsot Yhdysvalloista peräisin olevien ohjelmistojen, teknologian ja työkalujen maailmanlaajuista dominanssia, liittolaisten ja kumppaneiden kanssa harkitsemamme vienninvalvontavaihtoehdot osuisivat Putinin strategisiin teollistumistavoitteisiin. hänen taloutensa melko vaikea. Ja se heikentäisi osa-alueita, jotka ovat hänelle tärkeitä, olipa kyse tekoälystä tai kvanttilaskennasta, puolustuksesta, ilmailusta tai muista avainsektoreista.

Tämä ei ole tyhjentävä luettelo, jonka juuri mainitsin. Kaikki vaihtoehdot ovat hyvin pöydällä, ja olemme yhdessä liittolaisten ja kumppaneiden kanssa määrätäksemme Venäjälle vakavia seurauksia, jos se hyökkää Ukrainaan edelleen.

 Ja kuten olemme sanoneet, vaikka toimintamme ja EU:n toimet eivät ehkä ole identtisiä, olemme yhtenäisiä aikeissamme aiheuttaa massiivisia seurauksia, jotka antaisivat vakavan ja välittömän iskun Venäjälle ja tekisivät sen taloudesta ajan myötä entistä hauraammaksi ja alivoimaisemmaksi. Putinin pyrkimykset vaikuttaa maailman näyttämöllä.

[]

Ennen kuin siirrän asian [ylemmän hallintovirkamiehen] puoleen puhuakseni näistä ponnisteluista, haluan tuoda esiin yhden avainkohdan, jonka olen nähnyt puuttuvan kattavuudesta. Joten jos Venäjä päättää aseistaa maakaasun tai raakaöljyn toimituksia, se ei olisi ilman seurauksia Venäjän taloudelle.

Muista, että tämä on yksiulotteinen talous, mikä tarkoittaa, että se tarvitsee öljy- ja kaasutuloja vähintään yhtä paljon kuin Eurooppa tarvitsee energiansa.

Muista siis, että öljyn ja kaasun vientitulot ovat kaksi kolmasosaa Venäjän kokonaistuloista ja noin puolet Venäjän federaatiobudjetin tuloista. Tämä ei siis ole epäsymmetrinen etu Putinille; se on keskinäinen riippuvuus.

[]

Näillä toimenpiteillä olisi minimaalinen vaikutus maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin, koska puhumme sen kannalta kriittisten jatkojalostustuotteiden kieltämisestä Venäjältä. omat tavoitteet kehittää korkean teknologian valmiuksia ilmailu- ja puolustusteollisuudessa, lasereissa ja antureissa, merenkulussa, tekoälyssä, robotiikassa, kvanttiteollisuudessa ja niin edelleen.

Ja jokaisessa toimitusketjussa me ja/tai liittolaisemme ja kumppanimme suunnittelemme ja valmistamme teknologiaa. Ja viennin valvonta eväisi Venäjältä kehittyneen panoksen, jota se ei voi korvata kotimaisella tuotannolla tai vaihtoehtoisilla toimituksilla.

Ja kun rakennamme tätä työtä liittolaisten ja kumppaneiden kanssa, olemme valmiita työskentelemään minkä tahansa maan kanssa estääksemme Venäjältä panoksen, jota se tarvitsee taloutensa monipuolistamiseksi.

Ja kun valitsemme nämä alat, mainitsemani alat, se on varsin tarkoituksellista. Nämä ovat aloja, joita Putin itse on puolustanut tienä, jolla Venäjä voi monipuolistaa talouttaan öljyn ja kaasun lisäksi.

Ja monissa tapauksissa, jos Venäjä haluaa kehittää näitä aloja, sen on tuotava maahan teknologioita ja tuotteita, joita vain me ja liittolaisemme ja kumppanimme tuotamme. Ja se johtaisi Venäjän tuotantokapasiteetin surkastumiseen ajan myötä. Se eväisi Venäjältä kyvyn monipuolistaa talouttaan. Ja meidän näkökulmastamme se antaa heille erittäin heikon strategisen käden keskipitkällä aikavälillä.

[]

Muistakaa, että vuonna 2014, kun asetimme paljon lievempiä pakotteita kuin nyt harkitsemme, ulkomaisen pääoman rajoittaminen Venäjälle aiheutti ennätysmäärän pääoman ulosvirtauksia. Tämä aiheutti valuutan arvon heikkenemisen jopa 50 prosenttiin ja Venäjän keskuspankin joutui käyttämään 25 prosenttia valuuttavarannoistaan ​​puolustaakseen ruplaa. Sitten se luopui ruplan puolustamisesta. Inflaatio kiihtyi "mid-teens" (13-19) puoliväliin asti. Korkoja nostettiin hätätilanteessa "mid-teens" (13-19) puoliväliin asti. Se romautti todellisen ostovoiman. Se romautti todellisen kulutuksen ja investoinnin. Ja Venäjä päätyi merkittävään taantumaan.

[]

Ja öljyä ja kaasua koskevaan kysymykseenne, tiedättehän, mainitsin Venäjän talouden riippuvuuden noista vientituloista ja niiden budjetista. Ja ajan mittaan, jos Putin aseistaa energiansaannin, hän luo Euroopalle merkittävän kannustimen nopeuttaa energiansaannin monipuolistamista pois Venäjältä. Ja se poistaisi entisestään Venäjän mahdollisuuden ansaita tuloja vientipuolella ja budjetissa.

Ja jos heidän on turvauduttava vain Kiinaan öljyn ja kaasun ostamisessa tai teknologian toimittamisessa, uskomme sen tekevän Venäjän taloudesta paljon hauraamman.

 Jos tarkastellaan, mistä maailman tärkeimpien perustekniikoiden panokset tulevat, ne tulevat edelleen lännestä. Kyllä – kyllä, Kiina kilpailee monilla näillä aloilla, mutta jos kiellät itseltäsi mahdollisuuden tuoda tuontia lännestä – Euroopasta, Yhdysvalloista, liittolaisiltamme ja kumppaneiltamme – aiot heikentää merkittävästi tuotantokapasiteettiasi ja innovaatiopotentiaalia.

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/01/25/background-press-call-by-senior-administration-officials-on-russia-ukraine-economic-deterrence-measures/
« Viimeksi muokattu: 28.01.2022, 23:50:06 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 939
 • Liked: 7928
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18268 : 28.01.2022, 11:37:32 »
Riski Venäjän hyökkäyksestä Suomeen on suuri vain sitä pelkäävien painajaisissa.

Tuo on historian saatossa vääräksi todettu ihan riittävän monta kertaa.

Mutta kuten itsekin totesit, kotisohvalta voi heitellä mitään vain, ainoan merkitsevän arvion tekevät sotilasasiantuntijat. Ja heidän arvionsa on selvä: Venäjän sotilaallisiin toimiin varaudutaan nyt ympäri Eurooppaa myös Suomessa.
« Viimeksi muokattu: 28.01.2022, 11:39:20 kirjoittanut justustr »

Pellonpekko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 712
 • Liked: 800
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #18269 : 28.01.2022, 12:19:05 »
[
Kiinalla ei ole mitään erityistä intressiä Siperiaan,...
Kiinalla on intressit Siperian raaka-ainelähteille.

Toki on, mutta ei keinoja saada sotilaallisesti niitä. Venäjällä sattuu olemaan pirusti ydinaseita, eikä se ole erityisen nuuka niiden käytössä, jos joku typerys aidosti lähtisi yrittämään Venäjän alueiden valloitusta. Kiinalle riittää ja täytyy riittää Venäjän alistaminen taloudellisesti omiin pyrkimyksiinsä, ja saahan Venäjäkin siitä itselleen välttämättömiä etenkin mikäli kaasu ei kohta virtaa enää EU:n suuntaan.

Tagit: