Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 6251720 kertaa)

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #300 : 21.02.2014, 12:25:42 »
Onpa lopputulos miten vaan niin käsittämätön tilanne tästäkin tuli, ei helvetissä oman maan viranomaiset saa omia ihmisiä ampua, tämmöinenhän vallankumouksen viimeistään aikaan tulee saamaan.

Toisaalta ainakaan oman oikeuskäsitykseni mukaan kansalaiset eivät saa myöskään viranomaisia heitellä polttopulloilla.

https://www.youtube.com/watch?v=wEKviJYIlJ4

Luotien eteen pomppiminen aseistamattomana puolestaan on mielestäni silkkaa typeryyttä ja ihmishenkien haaskausta.
Onhan niitä ennakkotapauksia, jossa poliisin alkaessa runsaammin ampua omia kansalaisiaan, armeijan yksiköt ovat alkanneet harkita uudelleen lojalitettiaan. Riittävät massat aseistamattomia siviilejä kaatavat asevoimiin tukeutuvia hallituksia.

Tämä yleisenä toteamuksena. Ukrainan tilannetta en katso tuntevani rittävästi, että haluaisin ottaa siihen kuka tekee mitä ja kuinka kannatettavista motiiveista.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 40605
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #301 : 21.02.2014, 12:57:36 »
Noin tunti sitten: Twitterissä on julkaistu kartta, joka osoittaa, mistä Ukrainan taisteluissa kuolleet ovat lähtöisin. Mukana Maidanin ja Berkutin kuolonuhrit. Kartan tekijä Sergiej Gorbaczow.

(http://bi.gazeta.pl/im/1b/86/ec/z15500827AA.jpg)

http://wyborcza.pl/1,75477,15300590,Po_nocnym_ataku_na_Majdan__Sa_zabici_i_wielu_rannych_.html
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 40605
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #302 : 21.02.2014, 13:01:35 »
TÄRKEÄ Hetki sitten: Janukovits ilmoitti, että Ukrainassa pidetään ennenaikaiset presidentinvaalit.

http://wyborcza.pl/1,75477,15300590,Po_nocnym_ataku_na_Majdan__Sa_zabici_i_wielu_rannych_.html

Jotakin alkaa tapahtumaan?
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #303 : 21.02.2014, 13:04:33 »
Kaikki olennainen selitetään. Ensijaisesti se, mistä tässä on kysymys ja minkä länsimediat systemaattisesti unohtavat mainita; EUn tarjoama soppari Ukrainalle olisi ollut maalle niin katastrofaalisen huono, ettei sitä voinut mitenkään ottaa vastaan. Tyypillistä IMF meininkiä, millä ajettini alunperin hyvin länsimyönteinen itsenäinen Venäjä kaaokseen ja normalisoitumiseen Putinin johdolla; kuten myös Ukraina, kuten myös moni Itä-Euroopan maa jne. Venäjän tarjous taas oli realistinen.

Totta kai Venäjä tarjosi valtavan hyvää sopimusta Ukrainalle, mutta aina ei rahalla ratkaista maan sisäisiä ongelmia. Eikä siitä rahastakaan ole apua, jos tavan kansalaiset näkevät siitä vain murto-osan korruptoituneen hallinnon takia.

Onko yhdessäkään Venäjän alaisessa valtiossa asiat kovin hyvällä tolalla Venäjän takia (entiset Neuvostotasavallan maat)? EU vaikuttaakin lähes taivaalta verrattuna siihen mitä on odotettavissa, jos Venäjä hallitsee. Rahalla ei korvata ihmisten vapautta.

Olen tästä täysin samaa mieltä. Tämä onkin syy miksi siellä protestoidaan. Pelätään Venäjän tukahduttavia toimia jos siihen sitoudutaan tehokkaammin. Mutta Venäjän suuntaan tuolla käännyttiin siksi, koska se oli tuossa tilanteessa pienempi paha. Protestit olisivat lähteneet Kreikan tyyliin liikkeelle joka tapauksessa kun taloudellinen tuho jota Länsi ei ollut mitenkään kiinnostunut edes noteeraamaan olisi materialisoitunut. Venäjä pyrki ainakin ylläpitämään stabiliteettiä maassa turvaamalla sen taloutta, ja tietenkin tästä huolehtimaan sitoutunut hallitus joutui ensisijaisesti näkemään vaan sen.

Mutta ongelma on siinä, että Ukrainassa oli ennen slogani 'olemme köyhiä koska emme ole vapaita'. Tämän vuoksi maa itsenäistyi Neuvostoliitosta. Mutta ovat havainneet olevansa nyt sekä vapaita että köyhempiä kuin ennen, siinä kuin muut siinä ympäristössä ovat vaurastuneet. Joten pakkohan tuolle joku syntipukki on saada. Ongelmallista on myös se, että oranssi vallankumous jossa Venäjä-myönteinen regiimi heivattini vex oli ja meni, mutta tämän jälkeen vapaissa vaaleissa Venäjä myönteinen regiimi äänestettin takaisin - ja nämä vaalit katsottiin rehelliseksi. Ei Putin korruptoitunutta Janukovitsia valtaan hoidellut, vaan iha Ukrainalaiset tekivät sen itse taloudellisten kylmien realiteettien takia. Tätä ei länsiblokki ole noteerannut. Enemmistölle kuitenkin se leipä on tärkeämpi kun ilman sitä kuolee. JOS länsi olisi halunnut Ukrainan etupiiriinsä, heidän olisi vähintään pitänyt tajuta tämä, vaan eivät tajunneet.

Pointti on vaan se, että EU / USA toimii vaan käsittämättömän typerästi olettaen ettei konkurssissa olevan kehitysmaan taloudellisista huolista olisi tarvinnut oikeasti välittää. Sitten Putin on mukamas syyllinen destabilisaatioon, vaikka EU omat ehdot olisivat täysin luoneet saman skenaarion vielä pahemman kautta. Pitää muistaa että sekä Venäjällä että Ukrainalla ynnä muilla itäblokin mailla on tästä aiheesta hyvin kivuliaita muistoja!! Länsi joka katsoo aina tekevänsä oikein ei vain halua myöntää, että homma mokattiin jo 90-luvulla ja megamoka onkin koittaa vain toistaa samaa epäonnistunutta kaavaa uudestaan ja olettaa että tällä tuhotut maat riemuissaan hyppäisivät kelkkaan mukaan. Tulee ihan mieleen kommarimaiden resepti ongelmiin 'lisää sosialismia'. Sekä ex-kommunistiblokki kuin nykyinen talousliberalismin nimeen vannova länsiblokki ovat kumpainenkin jääneet sen uhriksi kun uskovat omaan propagandaansa. Hävinnyt osapuoli on oppinut aiheesta jotain kantapään kautta, mutta erinomaisuudessaan lilluva voittanut osapuoli ei ole. Tämä kuvio onkin eri muodoissaan toistunut hyvin usein historiassa.

Oma kirjoitteluni tähän tästä kaikkein keskeisimmästä aiheesta kriisin synnylle on lähinnä närkästystä länsimedian huonosta tasosta, että tätä kaikkein keskeisintä aihetta kriisin synnylle ei ole oikeastaan missään vaivauduttu antamaan minkäänlaista palstatilaa. Ei hesarissa ja vielä vähemmin jossain jenkkimedioissa. Siksi se on tärkeää tuoda esiin edes täällä missä nyt vaihtoehtoisillekkin näkemyksillä on tilaa, ja mitä palstaa valtamediankin edustajat salaa lukevat jos saisivat virikkeitä omiin artikkeleihinsa.

Klasu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 132
 • Liked: 42
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #304 : 21.02.2014, 13:07:54 »
Katsele enemmän kuvia niin näet enemmän aseita. Klikkaamalla kuvia pääset näkemään tekstiäkin.

www.google.com/search?q=ukraine+protesters+guns&client=ms-opera-mini&channel=new&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0gwHU96rJKuY0QW_yICgCA&ved=0CAcQ_AUoAQ

99% ilmapistooleita ja ilmakivääreitä.  Joukossa jopa airsoft uzi  ;D  Ei sillä etteikö niilläkin saisi vahinkoa aikaan.
Those who melt their guns into plows will plow for those who don't

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #305 : 21.02.2014, 13:11:41 »
TÄRKEÄ Hetki sitten: Janukovits ilmoitti, että Ukrainassa pidetään ennenaikaiset presidentinvaalit.

http://wyborcza.pl/1,75477,15300590,Po_nocnym_ataku_na_Majdan__Sa_zabici_i_wielu_rannych_.html

Jotakin alkaa tapahtumaan?

Tämä on erittäin hyvä.

Mielestäni protestit olisivat onnistuneet, jos ne olisivat fokusoituneet rehellisesti siihen, minkä vuoksi miltei kaikki tuolla ovat. Janukovitsin regiimi on läpimätä ja tulisi vaihtaa. Se oli ongelma, kun protestit olivat jonkun EU-myönteisyyden puolesta mikä ei olisi tuonut maalle tässä tilassa mitään hyvää. Katso nyt vaikka Kreikkaa jos ettei usko... Eikä Ukraina olisi tukipaketittavaksi päässyt samaan tapaan kuin eurofinanssijärjestelmälle velkaa olevat maat, mutta suurin osa protestoijista ei tätä ymmärrä. Ja sitten case Nuland olikin varsinainen propagandapommi...

'Euromaidan' satoi täysin Putinin syliin, sillä tuolla sloganilla protestit todellakin vaikuttivat ulkoa päin ohjailluilta, toimimaan ulkoisten toimijoiden intressien eteen. Jos fokus olisi ollut vain mädän hallinnon vaihtamisessa, protesti olisi vaikuttanut kansasta itsestään lähtevältä, ja sen päämäärä olisi ollut puhtasti maan sisäinen ulospäin täysin ymmärrettävä asia. Ja sitten case Nuland olikin varsinainen propagandapommi, mikä ihan aidosti todistikin ulkoapäin masinoidun vaikutuksen missä oikeutettujen asioiden puolesta protestoivat näyttivätkin yhtäkkiä vain hyödyllisiltä idiooteilta.

Lännen toiminta satoi Putinin laariin, taas jälleen kerran. Venäjällä tuon kaaoksen katselun jälkeen ihan rivikansalaistenkin keskuudessa tulee olemaan aika nuivat näkemykset minkäänlaista liberaaliopposition järkeviäkin vaatimuksia kohtaan jos mielletään että tuo sitten on lopputuloksena. Kannattaa muistaa Venäjän kansallinen trauma minkä bolsevikkivallankumous jätti, ja mistä nykyinen Putinismi on voimakkaasti irtisanoutunut ja siksi hyvinkin kovaotteisesti on sitoutunut siihen että vastaava ei maan historiassa enää tule toistumaan, minkä kansakin hyväksyy. Länsi ei tätä kansallis-psykologista tekijää tunnu ymmärtävän lainkaan omaksi vahingokseen.

Siksi säälittää Ukrainalaisia.

Marija

 • Vieras
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #306 : 21.02.2014, 13:28:54 »
Kun taas tavallinen uutistenkuuntelija tietäis, mistä siellä pohjimmillaan tapellaan...

Ihan näin ulkopuolisen logiikalla ja EU:n vastustajan näkökulmasta, suosittelisin Ukrainan väkeä säilyttämään oman kansallisen identiteettinsä, eikä myymään sitä voinapista, niinkuin Suomen vasemmistolaiset tekivät.

Ukrainan kansalle kai levitetään samaa lööperiä kuin meille aikoinaan: työstä, kansojen yhteisestä rauhasta, halvemmasta kauppakassista. Ukrainalaiset kai ovat slaaveja, luulen. Uskontonsa puolesta ainakin ortodokseja, oletan myös osin roomalaiskatolilaisia, osa muslimeja, sekä reipas ripaus ateisteja.

Jos nyt oikein käsitän, Ukrainan vasemmisto halajaa irti slaavilaisista veljistään ja €uron kuvat silmissään ovat perinteiseen tapaan myymässä isänmaataan, jota he eivät tunnusta. Kommunisti on aina tunnustanut vain oman rahapussinsa.

Siellä idempänä hurskaat ortodoksiset slaavit haluavat pitää yhtä Isoon Veljeen, Venäjään. Näissä Balkanin ympäristön sodissa on aina muistettava kaksi sanaa, jotka liittävät ja jakavat kansaa ja valtioita: slaavilaisuus = ortodoksisuus = pyhä maa, kansa ja usko.

Myös itse Ison Veljen näkökulma on sama. Venäläiset ovat aina puolustamassa slaavilaisuutta, sekä siihen oleellisesti liittyvää ortodoksista uskoa, Ukrainan ympäristössä myös kreikkalaiskatolilaisuudeksi kutsuttua. Tiukan paikan tullen katolilaisuus vetää aina yhtäköyttä, Katolinen Kirkko on yksi. Esim. Venäjän Kaksoiskotkan tunnus kuvaa yhtä Katolista Kirkkoa, jonka toinen kotkanpää katsoo kohti Bysanttia, toinen kohti Roomaa. Tätä Kirkkoa myös Venäjä vartioi.

Ihan hienoa, en minä vastaan väitä.  (http://www.lisaleinonen.com/files/lisaleino.kotisivukone.com/Maisemakuvat/kaksoiskotka.jpg)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 218
 • Liked: 40605
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #307 : 21.02.2014, 13:44:46 »
TÄRKEÄ Hetki sitten: Janukovits ilmoitti, että Ukrainassa pidetään ennenaikaiset presidentinvaalit.

http://wyborcza.pl/1,75477,15300590,Po_nocnym_ataku_na_Majdan__Sa_zabici_i_wielu_rannych_.html

Jotakin alkaa tapahtumaan?

Tämä on erittäin hyvä.

Mielestäni protestit olisivat onnistuneet, jos ne olisivat fokusoituneet rehellisesti siihen, minkä vuoksi miltei kaikki tuolla ovat. Janukovitsin regiimi on läpimätä ja tulisi vaihtaa. Se oli ongelma, kun protestit olivat jonkun EU-myönteisyyden puolesta mikä ei olisi tuonut maalle tässä tilassa mitään hyvää. Katso nyt vaikka Kreikkaa jos ettei usko...

No sen helposti uskoo, kun on tullut seurattua Bulgarian tilannetta. Maa on eu:n köyhimpiä, eikä eu maahan vaurautta tuonut, vaikka niin luvattiin. Tuotantolaitokset myytiin ulkomaalaisille. Sähkö ja vesi tulee ulkomaalaisten omistamista langoista ja putkista. Samalla hinnat nousivat. Ei tullut investoijia ja kapitaalia, vaikka niin luvattiin. Vain eu-tukirahaa mm. mustalaisiin ja pakolaisiin tärvättäväksi.

Maassa oli aikoinaan 9 miljoonaa asukasta, nyt miljoonaluokalla on väki lähtenyt maasta, etenkin nuoret ja koulutetut. Prognoosi on, että väestömäärä kutistuu lähitulevaisuudessa 5 miljoonaan. Stagnaatio tuolla menolla sinne koituu ja maa vajoaa pysyvästi periferiaksi. Ainoa lohtu on, että samalla pääsevät eroon maan miljoonasta mustalaisesta. Ei mennyt heillä juttu putkeen eu:n kanssa. Sama todennäköisesti tapahtuisi myös Ukrainalle. Siitä tulisi vain uusi suuri markkina-alue saksalaisille tuotteille ja mittava halpatyövoimareservi Saksan taloudelle. Pienellä kähminnällä "ryöstötaloustoimetkin" onnistunee.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 21.02.2014, 13:47:44 kirjoittanut akez »
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #308 : 21.02.2014, 13:49:04 »
Kun taas tavallinen uutistenkuuntelija tietäis, mistä siellä pohjimmillaan tapellaan...

Ihan näin ulkopuolisen logiikalla ja EU:n vastustajan näkökulmasta, suosittelisin Ukrainan väkeä säilyttämään oman kansallisen identiteettinsä, eikä myymään sitä voinapista, niinkuin Suomen vasemmistolaiset tekivät.

Ongelma vaan siinä, että Ukraina on ennen ja jälkeen II maailmansodan jälkeen luotu täysin keinotekoinen kansa jonka kansallinen identiteetti on enemmän kuin epäselvä.

Aika paljonhan mielenosoitusten taustalla onkin eri sisäisten ryhmien köydenveto siitä, miten tämä kansallinen identiteetti kuuluisi määritellä. Ei vaatimukset Eurooppaan päin kääntymisestä ole pelkästään Janukovitsin regiimiä tai Venäjää vastaan. Uskon että ne monelle paikallaolijalle ovat toisin näkevää Itä-Ukrainan väestöä vastaan, osana kamppailua miten tämä Ukrainan kansallinen identiteetti määritetään. Ulkomaiden mediassa tätä kuviota taas ei kyetä ymmärtämään lähtökohtaisesti lainkaan, joten hyvä käsitellä asiaa täällä.

Tässä mielessä olisikin kaikile parasta jos maa hajoaisi eri osiin joilla se oma identiteetti on ja jotka voivat sitä jälkeenpäin lujittaa. EU:lle voikin tulla aika hauskaa sitten Länsi-Ukrainan poliittisten energioiden kanssa pelatessa. Cecilia Malmström varmasti olisi sydänkohtauksen partaalla. Mutta ehkäpä kunnon dialogi Svobodalaisten kanssa ravistelisi EU-eliittiä kummasti maanpäälliseen todellisuuteen, joten ei huonompi skenaario.

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #309 : 21.02.2014, 14:26:19 »
https://www.facebook.com/suomensotilas

Lainaus
Suomen Sotilas jakoi linkin.

2 tuntia sitten.

Ukrainan presidentti Viktor Janukovitsh, maan oppositiojohtajat ja EUn sekä Venäjän edustajat ovat saavuttaneet Ukrainan Pravdan tänään välittämän tiedon mukaan sopimuksen Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

Sopimus allekirjoitetaan Pravdan mukaan tämän viestin julkaisun aikoihin, päivällä. Sopimuksessa pitäydytään vuoden 2004 perustuslain presidentinvallan määrittelmässä ja edellytetään että maahan muodostetaan koalitiohallitus 10 päivän kuluessa. Sopimuksen mukaan presidentinvaalit aikaistetaan joulukuulle 2014.

Janukovitsh kieltäytyi hyväksymästä EuroMaidan protestiliikkeen päävaatimusta välittömästä erostaan ja mielenosoittajien väkivaltaiseen kohteluun syyllistyneiden rankaisemisesta.
 
Jos pravdan tieto sopimuksesta on totta, niin paljon tulee riippumaan siitä, miten se mielletään ukrainalaisten parissa: jos sopimus nähdään ja markkinoidaan presidentin heikkouden osoituksena ja mielenosoittajien voittona, Janukovitshin lähipiiri saattaa hajota ja uuden presidentin valinta on vain kuukausien kysymys. JP
 


http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/02/21/7015397/view_print/

Lainaus
Suomen Sotilas

6 tuntia sitten.

Näin tilanteesta kerrotaan paikanpäällä yhdessä paikallisessa mediassa:
 
Ukrainan Pravdan otsikoita (uusimmasta vanhimpaan):
 
* Janukovytsh valmis myönnytyksiin rauhan palauttamiseksi
 * Kanada asetti uusia pakotteita Ukrainan regionäärejä vastaan
 * Regionäärit pakenivat pääkaupungista ennen Radan äänestystä
 * Maidanistit päästivät vangitsemansa sisäministeriön joukot vapaaksi
 * Venäjän suurlähettiläs ja io-valtuutettu neuvotteluihin Janukovytshin kanssa
 * Terveysministeriön mukaan 75 ihmistä kuollut yhteenottojen alettua
 * Alueiden puolue kehotti kaikkia osapuolia laskemaan aseensa
 * Ahmetovin edustaja äänesti Radassa tulitauon puolesta
 * Krimin parlamentti pitää erityisistunnon, antautuakseen Venäjälle?
 * Rada käsittelee perjantaina perustuslakikysymystä, yleisen syyttäjän vastuuta
 * Ranskan, Puolan ja Saksan UM:n vartijat pidätettiin, epäiltiin titushkeiksi
 * Jatsenjuk ja Tjahnybok uskovat, että Radan päätös tuo rauhan
 * Taas viisi regionääriä erosi puolueen parlamenttiryhmästä
 * Lontoon ukrainalaiset valmistuvat tapaamaan Ahmetovin
 * Maidanin mielenosoittajat vahvistivat asemiaan, eivät aio hajaantua
 * Rada äänesti tulitauon puolesta, turvallisuusjoukkojen palattava kasarmille
 * Kiovan kaupunginhallituksen mukaan 562 ihmistä haavoittunut kolmessa päivässä
 * Obaman mukaan Putin ei kunnioita ukrainalaisia
 * Puolan, Saksan ja Ranskan ulkoministerit aikovat tavata Janukovytshin
 * Rinat Ahmetov on edelleen Donetskissa, kiistää lähteneensä Ukrainasta
 * Regionäärien kansanedustaja Tihipko neuvotteli Klitshkon ja Jatsenjukin kanssa
 * Donald Tuskin mukaan Janukovytsh suostui ennenaikaisiin vaaleihin tänä vuonna
 * EU asetti pakotteita Janukovytshin regiimiä vastaan
 * EU:n UM:t ehdottavat Janukovytshille uutta hallitusta, perustuslakia ja vaaleja
 * SBU:n erikoisyksikkö Alfa käynyt maidanisteja vastaan
 * NATO:n Rasmussen kehottaa Ukrainan armeijaa olla käyttämättä väkivaltaa
 * Ahmetovin Airbus lensi Donetskista Lontooseen
 * USA vaatii Janukovytshia vetämään turvallisuusjoukot välittömästi takaisin
 * Tymoshenko vaatii lopettamaan neuvottelut Janukovytshin kanssa
 * Lutskissa poliisi ja sisäministeriön joukot siirtyivät kansan puolelle
 * Puolustusministeriö valmis käyttämään aseita “radikaaleja” mielenosoittajia vastaan
 * Putin lähettää Janukovytshin pyynnöstä io-valtuutettunsa neuvotteluihin
 * Yhteenotoissa Kiovassa tapettu 67-100 ihmistä
 * Alueiden puolueen Rivnen osasto päätti likvidoida järjestönsä
 * Krimin tataarit lupaavat pitää Krimin osana Ukrainaa
 * Ukrainalaiset diplomaatit tuomitsivat lausunnot maan jakaantumisesta
 * Ukrainan ortodoksikirkko kehottaa lopettamaan rukoukset hallituksen puolesta
 * Janukovytsh keskeytti tapaamisen EU-ministerien kanssa soittaakseen Putinille
 * Sisäministeri Zahartshenko käskee “ekstremistejä” laskemaan aseensa
 * Kiovan metro alkoi taas toimia; junat lännestä Kiovaan kulkevat taas
 * Tsherkasskissa SBU:n toimiston pihalla poltetaan asiakirjoja
 

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #310 : 21.02.2014, 14:58:26 »
Katsele enemmän kuvia niin näet enemmän aseita. Klikkaamalla kuvia pääset näkemään tekstiäkin.

www.google.com/search?q=ukraine+protesters+guns&client=ms-opera-mini&channel=new&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0gwHU96rJKuY0QW_yICgCA&ved=0CAcQ_AUoAQ

99% ilmapistooleita ja ilmakivääreitä.  Joukossa jopa airsoft uzi  ;D  Ei sillä etteikö niilläkin saisi vahinkoa aikaan.

Montako pyssyä tarvitaan jotta saadaan hengiltä riittävän monta poliisia, jotta poliisi alkaa ampua takaisin?

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #311 : 21.02.2014, 14:58:57 »
Katsele enemmän kuvia niin näet enemmän aseita. Klikkaamalla kuvia pääset näkemään tekstiäkin.

www.google.com/search?q=ukraine+protesters+guns&client=ms-opera-mini&channel=new&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0gwHU96rJKuY0QW_yICgCA&ved=0CAcQ_AUoAQ

99% ilmapistooleita ja ilmakivääreitä.  Joukossa jopa airsoft uzi  ;D  Ei sillä etteikö niilläkin saisi vahinkoa aikaan.

Montako pyssyä tarvitaan jotta saadaan hengiltä riittävän monta poliisia, jotta poliisi alkaa ampua takaisin?

Marija

 • Vieras
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #312 : 21.02.2014, 15:05:56 »
No. Ukrainan asiathan alkavat hoitua. Huomatkaa Venäjän osuus rauhanneuvotteluissa.

Mutta kelpaako tällainen järjestyksen tulo väkivaltaa rakastaville muslimeille ja paikallisille vihervassareille, jotka mielellään kansan verta juovat? Koskaanhan mikään hyväkään teko, mikä ei ole kommunistien itsensä rakentamaa ja täytä heidän suuren aatteensa laatuvaatimuksia, ei missään tapauksessa heille kelpaa. Aina löytyy natkutettavaa.

Toivottavasti kansa osoittautuu maltilliseksi ja viisaaksi ja havaitsee ketkä heitä ovat pissattaneet ja ketkä haluavat vain rauhaa.

Toivoen kaikkea hyvää Ukrainan kansalle.  :)

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 249
 • Liked: 1535
 • Wanha Waskisti
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #313 : 21.02.2014, 15:47:09 »
No. Ukrainan asiathan alkavat hoitua. Huomatkaa Venäjän osuus rauhanneuvotteluissa.

Mutta kelpaako tällainen järjestyksen tulo väkivaltaa rakastaville muslimeille ja paikallisille vihervassareille, jotka mielellään kansan verta juovat? Koskaanhan mikään hyväkään teko, mikä ei ole kommunistien itsensä rakentamaa ja täytä heidän suuren aatteensa laatuvaatimuksia, ei missään tapauksessa heille kelpaa. Aina löytyy natkutettavaa.

Toivottavasti kansa osoittautuu maltilliseksi ja viisaaksi ja havaitsee ketkä heitä ovat pissattaneet ja ketkä haluavat vain rauhaa.

Toivoen kaikkea hyvää Ukrainan kansalle.  :)

Mitä sä sössötät?

MITKÄ muslimit? Vihervassarit? Kommunistit?
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 172
 • Liked: 7684
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #314 : 21.02.2014, 16:25:29 »
Mutta kelpaako tällainen järjestyksen tulo väkivaltaa rakastaville muslimeille ja paikallisille vihervassareille, jotka mielellään kansan verta juovat?

Voinet varmaan kertoa, missä on muslimeita ja vihervasureita näkynyt.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #315 : 21.02.2014, 20:00:10 »
...
No sen helposti uskoo, kun on tullut seurattua Bulgarian tilannetta. Maa on eu:n köyhimpiä, eikä eu maahan vaurautta tuonut, vaikka niin luvattiin. Tuotantolaitokset myytiin ulkomaalaisille. Sähkö ja vesi tulee ulkomaalaisten omistamista langoista ja putkista. Samalla hinnat nousivat. Ei tullut investoijia ja kapitaalia, vaikka niin luvattiin. Vain eu-tukirahaa mm. mustalaisiin ja pakolaisiin tärvättäväksi.

Maassa oli aikoinaan 9 miljoonaa asukasta, nyt miljoonaluokalla on väki lähtenyt maasta, etenkin nuoret ja koulutetut. Prognoosi on, että väestömäärä kutistuu lähitulevaisuudessa 5 miljoonaan. Stagnaatio tuolla menolla sinne koituu ja maa vajoaa pysyvästi periferiaksi. Ainoa lohtu on, että samalla pääsevät eroon maan miljoonasta mustalaisesta. Ei mennyt heillä juttu putkeen eu:n kanssa. Sama todennäköisesti tapahtuisi myös Ukrainalle. Siitä tulisi vain uusi suuri markkina-alue saksalaisille tuotteille ja mittava halpatyövoimareservi Saksan taloudelle. Pienellä kähminnällä "ryöstötaloustoimetkin" onnistunee.

EDIT typo

Näinhän homma on ajateltu menevän myös Suomenkin kohdalla.

Jokainen tähän ketjuun kirjoittanut voipi sitten miettiä, millaiseen toimintaan oma omatunto taipuu tuollaisessa Ukrainan kaltaisessa tilanteessa, jossa läpmätä hallinto odottaa jonkun toisen hoitavan myös ne tosi likaiset työt.

Lähteäkö varusteissa Helsinkimaidanille? Laittaako vaimo tai äiti lämmintä vaatetta reppuun? Vai paeta koko tilannetta jonnekin ulkomaille?

Ketkä ovat hiiriä ja ketkä ovat miehiä?

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #316 : 21.02.2014, 20:20:49 »
TÄRKEÄ Hetki sitten: Janukovits ilmoitti, että Ukrainassa pidetään ennenaikaiset presidentinvaalit.

http://wyborcza.pl/1,75477,15300590,Po_nocnym_ataku_na_Majdan__Sa_zabici_i_wielu_rannych_.html

Jotakin alkaa tapahtumaan?

Itse en koskaan edes uskonut (enkä usko jatkossakaan), että Ukrainan tilanne kärjistyisi sisällissodaksi. Ei Euroopassa käy niin kuin Lähi-Idässä.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 536
 • Liked: 43638
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #317 : 21.02.2014, 20:25:23 »
[...]
Mutta kelpaako tällainen järjestyksen tulo väkivaltaa rakastaville muslimeille ja paikallisille vihervassareille, jotka mielellään kansan verta juovat? [...]

Hhmm. Liikaa kiljua, foliota, muuta mitä?

Uskoisin että Ukrainassa ei ole kovin muodikasta olla muslimi tai vihervassari - vielä. Vasta EU -jäsenyyden myötä alkaa mokutus ja pakko-islamisaatio. Vapaa liikkuvuusperseily näes. Siihen asti tuolla näyttää olevan kolme tahoa: ryssänmieliset, EU-mieliset ja patriootit.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 460
 • Liked: 3447
 • Eih bennek, eih blavek!
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #318 : 21.02.2014, 20:25:42 »
Jokainen tähän ketjuun kirjoittanut voipi sitten miettiä, millaiseen toimintaan oma omatunto taipuu tuollaisessa Ukrainan kaltaisessa tilanteessa, jossa läpmätä hallinto odottaa jonkun toisen hoitavan myös ne tosi likaiset työt.

Lähteäkö varusteissa Helsinkimaidanille? Laittaako vaimo tai äiti lämmintä vaatetta reppuun? Vai paeta koko tilannetta jonnekin ulkomaille?

Samalla voi miettiä miten Suomessa tuollainen tilanne hoidettaisiin. Oma veikkaukseni on, että Paateron miehillä olisi kovat piipussa kun yli sata metalliputkea heiluttelevaa kypäräpäätä on saatu paikalle. Sehän näissä on aina hauskaa kun länsimaiden hallitukset kauhistelevat vieraissa maissa mellakoitsijoita vastaan käytettyjä voimakeinoja vaikka eivät itse varmasti epäröisi vastaavassa tilanteessa hetkeäkään laittaa poliisia ja turvallisuusjoukkoja ampumaan kohti.
Ei ole turhia päiviä, tai jos on, on koko elämä.

Marija

 • Vieras
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #319 : 21.02.2014, 20:46:26 »
[...]
Mutta kelpaako tällainen järjestyksen tulo väkivaltaa rakastaville muslimeille ja paikallisille vihervassareille, jotka mielellään kansan verta juovat? [...]

Hhmm. Liikaa kiljua, foliota, muuta mitä?

Uskoisin että Ukrainassa ei ole kovin muodikasta olla muslimi tai vihervassari - vielä. Vasta EU -jäsenyyden myötä alkaa mokutus ja pakko-islamisaatio. Vapaa liikkuvuusperseily näes. Siihen asti tuolla näyttää olevan kolme tahoa: ryssänmieliset, EU-mieliset ja patriootit.

Muistanko mä ny tyystin väärin, mutta eikö se joku feme-porukka, puolialasti seisten pistänyt juuri Ukrainassa Stalinin kristittyihin kohdistuneiden vainojen uhrien risti-muistomerkkiä moottorisahalla palasiksi?

Siitä mää ne paikalliset vihervassarit päättelin. Tuollaiset lespot tädit kai usein ovat vihervassareita.
Pussy Riotit ja muut kirkkotanssijat. Anteeksi.

mikkoR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 674
 • Liked: 1220
 • uskonto pyhittää nai.. tytön iän
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #320 : 21.02.2014, 20:53:48 »
Jokainen tähän ketjuun kirjoittanut voipi sitten miettiä, millaiseen toimintaan oma omatunto taipuu tuollaisessa Ukrainan kaltaisessa tilanteessa, jossa läpmätä hallinto odottaa jonkun toisen hoitavan myös ne tosi likaiset työt.

Lähteäkö varusteissa Helsinkimaidanille? Laittaako vaimo tai äiti lämmintä vaatetta reppuun? Vai paeta koko tilannetta jonnekin ulkomaille?

Samalla voi miettiä miten Suomessa tuollainen tilanne hoidettaisiin. Oma veikkaukseni on, että Paateron miehillä olisi kovat piipussa kun yli sata metalliputkea heiluttelevaa kypäräpäätä on saatu paikalle. Sehän näissä on aina hauskaa kun länsimaiden hallitukset kauhistelevat vieraissa maissa mellakoitsijoita vastaan käytettyjä voimakeinoja vaikka eivät itse varmasti epäröisi vastaavassa tilanteessa hetkeäkään laittaa poliisia ja turvallisuusjoukkoja ampumaan kohti.

Veit jalat suustani, ihan samaa olen itse miettinyt.
Joskus telkkarista tuli dokkari kun 90-luvun alussa oli työttömien mielenosoitus eduskunnan edessä ja eri rakennuksissa oli melko massiivinen poliisijoukko odottamassa mahdollista tilanteen eskaloitumista, puhumattakaan mach acem (vai mikälie) kokouksesta jossa meni kansanedustajatkin nippusiteissä bussiin odottamaan.
Paras tapa päästä eroon laittomista aseista on toki luoda riittävä määrä väyliä laillisille aseille.

Onnikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 961
 • Liked: 358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #321 : 21.02.2014, 20:59:22 »

Veit jalat suustani, ihan samaa olen itse miettinyt.
Joskus telkkarista tuli dokkari kun 90-luvun alussa oli työttömien mielenosoitus eduskunnan edessä ja eri rakennuksissa oli melko massiivinen poliisijoukko odottamassa mahdollista tilanteen eskaloitumista, puhumattakaan mach acem (vai mikälie) kokouksesta jossa meni kansanedustajatkin nippusiteissä bussiin odottamaan.
Jekku piilee siinä että Suomessa - jossa olot ovat köyhemmillä paljon kehnommat kuin tuolloin - ei ole mitään järjestöä joka tahtoisi järjestää mielenosoituksia suomalaisvihaa vastaan. Muutama hörhöanarkisti tms. ei ole järjestö vaan tiukasti kontrolloitu systeemi joka näyttelee että tällaisia ne tyytymättömät ovat, älkää olko tällaisia.
Kaikki ammattiyhdistykset ovat kiltisti hallituksen talutusnuorassa ja tältäkin foorumilta voi lukea mitä mieltä sitten "parempi"osaiset ovat köyhemmistä.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 172
 • Liked: 7684
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #322 : 21.02.2014, 21:00:16 »
Samalla voi miettiä miten Suomessa tuollainen tilanne hoidettaisiin. Oma veikkaukseni on, että Paateron miehillä olisi kovat piipussa kun yli sata metalliputkea heiluttelevaa kypäräpäätä on saatu paikalle. Sehän näissä on aina hauskaa kun länsimaiden hallitukset kauhistelevat vieraissa maissa mellakoitsijoita vastaan käytettyjä voimakeinoja vaikka eivät itse varmasti epäröisi vastaavassa tilanteessa hetkeäkään laittaa poliisia ja turvallisuusjoukkoja ampumaan kohti.

Sammakon voi keittää elävältä, eli 90-luvun laman muistavana en luottaisi kansalaisrohkeuteen liikoja.
Jos kansa jostain syystä köyhtyisi Itä-Euroopan tasolle, niin mahdollinen käännekohta tulisi arabikevään tavalla; jokin kaikkia järkyttävä teko, ja isolla kansanosalla valmiiksi tuskin mitään menetettävää.

Suomalaisten toinen luonteenpiirre, eli armoton kosto saattaisi silloin nostaa päätään. Nämä kaksi ominaisuutta kun ovat sukua toisilleen: Yli normaalin kipupisteen menevän nöyryyttämisen nieleminen, ja vihantäyteinen kosto padon murruttua.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2014, 21:03:16 kirjoittanut Punaniska »
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 941
 • Liked: 68034
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #323 : 21.02.2014, 21:16:02 »
[...]
Mutta kelpaako tällainen järjestyksen tulo väkivaltaa rakastaville muslimeille ja paikallisille vihervassareille, jotka mielellään kansan verta juovat? [...]

Hhmm. Liikaa kiljua, foliota, muuta mitä?

Uskoisin että Ukrainassa ei ole kovin muodikasta olla muslimi tai vihervassari - vielä. Vasta EU -jäsenyyden myötä alkaa mokutus ja pakko-islamisaatio. Vapaa liikkuvuusperseily näes. Siihen asti tuolla näyttää olevan kolme tahoa: ryssänmieliset, EU-mieliset ja patriootit.

Muistanko mä ny tyystin väärin, mutta eikö se joku feme-porukka, puolialasti seisten pistänyt juuri Ukrainassa Stalinin kristittyihin kohdistuneiden vainojen uhrien risti-muistomerkkiä moottorisahalla palasiksi?

Siitä mää ne paikalliset vihervassarit päättelin. Tuollaiset lespot tädit kai usein ovat vihervassareita.
Pussy Riotit ja muut kirkkotanssijat. Anteeksi.

Edelleen, mitä tekemistä näillä on Ukrainan nykyisten mielenosoitusten kanssa? Vois ehkä hieman kääntää sitä omaa postausruuvia pienemmälle, jos ei ole pienintäkään käsitystä asiasta, josta puhutaan.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #324 : 21.02.2014, 23:31:57 »
Mustasotnialaisten eräs mielenkiintoinen nykyhetken reinkarnaatio, Venäjän Liitto (Русское Собрание) niminen, otaksuttavasti hyvin isänmaallinen, järjestö, vaatii nähtävästi Putinilta Venäjän lainsäädäntöön aiemmin sisällytettyn "maamies" -käsitteen ihka aitoa reaalimaailmaan sijoittuvaa koeponnistusta:

"Venäjän on suojeltava maamiehiään Ukrainassa", koska "Venäjä omaa täyden moraalisen oikeutuksen, ja enemmänkin, (Venäjä) on velvollinen toimittamaan kaiken välttämättömän avun maamiehillemme".

Lähde: http://ruskline.ru/news_rl/2014/02/21/rossiya_dolzhna_zawitit_sootechestvennikov_na_ukraine/

Mm. ilmeisesti tämän asian tiimoilta pidetään Harkovassa pidetään kokous huomenna 22.2. kaakkoisukrainalaisten oblastien (läänin tasoinen paikallishallintoalue), Sevastopolin kaupungin ja Krimin autonomisen alueen "edustajien" (депутать) kesken. Ketkä sinne ilmaantuvat ja minkälaisilla valtuuksilla, ja mitä siellä puhellaan, selvinnee huomenna.

Lähde: http://ruskline.ru/politnews/2014/02/21/predsedatel_harkovskoj_gosadministracii_kiev_kak_stolica_sebya_ischerpal_zavtra_deputaty_yugovostoka_ukrainy_soberutsya_v_harkov/

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #325 : 22.02.2014, 00:10:10 »
Itse en koskaan edes uskonut (enkä usko jatkossakaan), että Ukrainan tilanne kärjistyisi sisällissodaksi. Ei Euroopassa käy niin kuin Lähi-Idässä.

Tuskin se kärjistyykään. Kreikassa oli paljon suurempia mielenosoituksia ja hallinnon vaihtovaatimuksia paljon pitempään. Ei tulleet panzerit kadulle, eikä meno muuttunut. Ulkovaltojen asenne oli Kreikkaa kohtaan ihan toinen. Ei ollut tarkka-ampujia, eikä ministerejä vaatimassa hallituksen eroa. Espanjassa meni samoin. Siellä tuli muuten ennen joulua voimaa uudet erikoistiukat mielenosoituslait. Alkoholin käyttö mielenosoituksessa: sakkoa 30000 euroa. Ilman lupaa järjestettyyn mielenosoitukseen osallistuminen -- tai järjestäjänä toimiminen tai jotain --: sakko 600 000 euroa. Silti siellä on yhä jatkuvasti mielenosoituksia. Lehdissä ne ovat jääneet Sothsin, Ukrainan ja tissien takia sivuun.

Uskon edelleen tässä vain pelattavan aikaa kunnes Sothsi saadaan pakettiin. Sitten myllätään isosti -- puolin ja toisin. Sisällissotaan ei silti päästä.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #326 : 22.02.2014, 00:20:12 »
Mustasotnialaisten eräs mielenkiintoinen nykyhetken reinkarnaatio, Venäjän Liitto (Русское Собрание) niminen, otaksuttavasti hyvin isänmaallinen, järjestö, vaatii nähtävästi Putinilta Venäjän lainsäädäntöön aiemmin sisällytettyn "maamies" -käsitteen ihka aitoa reaalimaailmaan sijoittuvaa koeponnistusta:

"Venäjän on suojeltava maamiehiään Ukrainassa", koska "Venäjä omaa täyden moraalisen oikeutuksen, ja enemmänkin, (Venäjä) on velvollinen toimittamaan kaiken välttämättömän avun maamiehillemme".

Tuollaisesta ei ole muita ennakkotapauksia kuin Georgian sodaksi kutsuttu Etelä-Ossetian rauhanturvaoperaatio, josta opimme vain, ettei venäläisiä rauhanturvaajia kannata tappaa parakkeihinsa tai muuten on riski joutua sotaan Venäjän kanssa.

Elikkä Venäjä pitää huolen omistaan sikäli kun se on sen etujen mukaista. Jos ei ole niin Ukrainan venäläiset ovat aika lailla omillaan.

ikki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 010
 • Liked: 347
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #327 : 22.02.2014, 03:04:07 »
Itse en koskaan edes uskonut (enkä usko jatkossakaan), että Ukrainan tilanne kärjistyisi sisällissodaksi. Ei Euroopassa käy niin kuin Lähi-Idässä.

Tuskin se kärjistyykään. Kreikassa oli paljon suurempia mielenosoituksia ja hallinnon vaihtovaatimuksia paljon pitempään. Ei tulleet panzerit kadulle, eikä meno muuttunut. Ulkovaltojen asenne oli Kreikkaa kohtaan ihan toinen. Ei ollut tarkka-ampujia, eikä ministerejä vaatimassa hallituksen eroa. Espanjassa meni samoin. Siellä tuli muuten ennen joulua voimaa uudet erikoistiukat mielenosoituslait. Alkoholin käyttö mielenosoituksessa: sakkoa 30000 euroa. Ilman lupaa järjestettyyn mielenosoitukseen osallistuminen -- tai järjestäjänä toimiminen tai jotain --: sakko 600 000 euroa. Silti siellä on yhä jatkuvasti mielenosoituksia. Lehdissä ne ovat jääneet Sothsin, Ukrainan ja tissien takia sivuun.

Uskon edelleen tässä vain pelattavan aikaa kunnes Sothsi saadaan pakettiin. Sitten myllätään isosti -- puolin ja toisin. Sisällissotaan ei silti päästä.

Kreikassa yks henkilö on tapettu.

Ukrainassa ~100. Veri kutsuu verta, eikä koston kierre lopu ihan vielä :(
Sitä varten jomman kumman puolen pitää nähdä omaa kamppailua mielettömänä verilöylyyn verrattuna.
Vielä vaaditaan kuitenkin veristä kostoa murhaajille.

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1963
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #328 : 22.02.2014, 03:18:18 »
Niin se on. Suomessa tuo n. sata räjäyttäisi pankin, noista en tiedä, tottuneet vähän suurempiin toleransseihin kait.
 Rahalla kuulemma houkutellaan mielenosoitukseen ...ja sitten se muuttuu henkilökohtaisesta suvun asiaksi.
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Marius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 811
 • Liked: 2480
 • Normaali erilainen.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #329 : 22.02.2014, 07:17:34 »
Ukrainalaiset vain haluavat päästä suomalaisten kukkarolle.
Tästä vain on kysymys. Follow the money.
Yksi plus yksi on kolme, koska enemmistö sanoo niin.

Tagit: