Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 6251198 kertaa)

Parsifal

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 572
 • Liked: 3238
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #390 : 23.02.2014, 22:25:40 »
Ukrainan talous on ollut pitkään ongelmissa ja samalla se on hyvin riippuvainen Venäjästä. Jos ja kun Venäjää tukevat nyt joutuvat joksikin aikaa Ukrainassa oppositioon, niin talouskurjimus sen kuin vain pahenee ja käsi ojennetaan kohti Brysseliä. Siinähän maksaa. Pelkästään Ukrainan akuutti valuuttavarantotarve on 20 mrd e.
Mielummin sitä tässä tilanteessa kuitenkin Ukrainaa avustaisi kuin Kreikkaa. Tosin Suomella ei nyt taida olla varaa juuri minkäänlaiseen rahalliseen avutsukseen.
Jos fiksut antavat aina periksi, ainoastaan idiootit saavat tahtonsa läpi.

"With the first link the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #391 : 23.02.2014, 22:39:41 »

Ainahan Rehn lupailee tukia milloin minnekin, koska EU on hänen mielestään ilmeisesti loppumaton rahasampo. Ukraina ei oikeasti edes tarvitse tukia, koska vajaan 50 miljoonan asukkaan valtio pärjää hyvin omillaankin.

Länsimediassa ei ole tuotu esiin, mutta ainakin itse olen useaan otteeseen tässä ketjussa kirjoittanut, että koko EU-lähentymissopimuksen hylkäämisen syy on vain se, että Ukrainan kannalta sopimus oli sietämättömän huono ja minimaalista lainaa vastaan (610 m eli joku vajaa 15 e per asukas) oli älyttömät tyypilliset IMF ehdot, jotka maa kävi läpi jo 90-luvulla. Tulos oli siinä, että 2/3 BKT:stä neukkuajoilta katosi(!!) tämän kuurin seurauksena. Ei ihme, jos tuolla tiedetään mitä olisi seurannut. Venäjän tarjoama soppari taas ol 15 mrd laina ilman minkäänlaisia kuristusehtoja, ja alennus kaasun hintaan.

IMF kaltaista talouskurjistus touhua on ollut mm. Kreikassa ja siellä on olleet yllättäen tismalleen samanlaiset mielenosoitukset pyörimässä. Näistä on ollut ihan tarpeeksi homman eurokriisiketjussa. Sama olisi toistunut tuolla paljon pahempana.

Vapaakauppa EU:n kanssa ei juuri hyödytä maata jolla on mitään myytävää kovin vähän. Nimimerkki Akez kirjoitti oikein hyvin mitä Bulgarialle on tapahtunut moisen seuraksena; koulutettu väestö katosi maasta, samanaikaisesti myös Romanit pääsivät levittäytymään pitkin Eurooppaa. Tietty varmaan tarkoitus onkin, että länsifirmat hankkisivat valtaa maassa kun pääsevät luomaan omistuksia, mutta on kyseenalaista miten tämä hyödyttäisi maata.

Iso kuvio on vielä siinä, että Venäjä myönteiset itä-alueet ovat niitä vauraimpia ja itseasiassa elättäneet maan läntisiä osia. On aivan varmaa, että nämä alueet tulevat protestoimaan voimakkaasti jos vallankumoushallitus alkaa määrätä liiaksi. Tietty maan jako on ainoa vaihtoehto.

Nimimerkki Punaniska heitti aivan erinomaisen linkin aiemmin ketjuun josta näkyy aika hyvin taloudellinen yllämainittu kuvio:

http://darussophile.com/2014/02/everything-is-annihilated-the-split-of-ukraine-on-the-basis-of-economic-data-important-text/#more-11129

Lainaus
Nowadays, the Transcarpathian, Ivano-Frankivsk and Lvov regions, number almost 78,000 companies, many of which are created with the participation of foreign capital. But the seven outer areas of the country are exporting less than little Estonia ($ 15 billion) and isolated Belarus ($ 46 billion). The geographic proximity to Europe does not help at all, even small Slovakia ($ 80 billion per year) exports more than all the regions of Ukraine combined (not to mention the western regions).

Vapaakauppasopimukset eivät kauheasti hyödytä maata jolla ei ole paljoa myytävää, mutta paljon esimerkiksi mustan mullan maata halvalla agribisnes-korporaatioille ryöstettävissä. Ylläoleva käsittelee siis länsi-Ukrainaa. Merkittävin Ukrainan vienti tulee maan itäosista, jotka voivat hyvinkin alkaa kapinoida tätä uutta järjestystä vastaan jos vaikkapa itää edustava alueiden puolue todellakin kielletään kuten uutisisa on väläytelty.  Suuri osa itäosien viennistä menee Venäjälle osittain sopimustotantona ja tehtaat pyörivät alehintaan toimitetulla Venäläisella kaasulla. Kalpaten kävisi, jos kuvio katkeaisi ja asukkaat idässä tietävät sen.

Siitä todellakin voi tulla aika mielenkiintoista jos EU sitten saa maan hajotessa irtautuvan länsi-Ukrainan elätettäväkseen. Ainakin keskustelusta Svobodan kanssa tulee mielenkiintoinen show.  Jos ei kukaan suostu elättämään niin...

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #392 : 23.02.2014, 22:54:10 »

Timoshenkonkaan  ura ei ole mikään kirkasotsaisen ihmisoikeusaktivistin ura, vaan bisnesnaisen, joka itsekin on osannut diilata hyvävelisysteemissä. Se, että hän oli juuri nyt linnassa ei tee hänestä sankaria. Ja muistini mukaan juuri hänen kaveeraamisensa Putinin kanssa herätti aikanaan pahaa verta siellä. Hän lienee jonkinlainen UKK-henkinen pragmaatikko, jossa pelin voittaminen on itsetarkoitus, eikä sääntökirjoja lueta tai säännöistä välitetä.

Rehn jo telkkarissa lupasi EU:n tukea talousuudistuksia vastaan. Toivottavasti pitävät päänsä kylmänä eivätkä näihin seireenihoukutuksiin lankea. Edelleen, jos mahdollista, kannattaisi ottaa helpommilla ehdoilla Venäjän tukea ja kiristää rauhassa EU:lta rehdimpää pakettia yhteistyöhön.

Mitä Timoshenkoon tulee, kannattaa muistaa että hän hävisi rehellisissä vaaleissa juuri Punaniskan mainitsemista syistä. Paluu politiikkaan onkin jo herättänyt protesteja. Mielestäni voisi olla hyvä neuvottelija, mutta ongelmia tulee jos laitetaan hallitsijaksi.

http://en.itar-tass.com/world/720612
Lainaus
Some 5,000 people gather in Kiev to protest Timoshenko’s return to politics

“Timoshenko’s return was never on the list of Maidan’s demands. Instead, the talk was about changing the entire system to administer the country,” says a resolution adopted after the rally.
Ongelmia syntyy kun yhtäkkiä vaatimuslistalla onkin asioita joista ei puhuttu protesteja tehtäessä. Osa mielenosoittajista kokee että heitä on kusetettu. Saa nähdä mitä valtakamppailuja on edessä.

---

Itämediassa kerrotaan mitä lännessä ei, maan on aivan romuna taloudellisesti, ja Venäjältä ovat hattu kourassa. Jos Putin jostain syystä sanoa njet, se on joku romahdus, tai helvetininmonen tukipaketti lännestä.... Tietty kuristusehtoja vastaan joista maa on saanut tarpeeksi kokemusta Neukkulan romahdettua:

http://en.ria.ru/world/20140223/187814384/Ukraine-Says-Economy-in-Critical-State-Russia-Uncertain-Over-Aid.html
Lainaus
MOSCOW/KIEV, February 23 (RIA Novosti) – Ukraine’s parliament speaker and interim president said on Sunday the national economy was in a “critical state” hours after Russia made it clear that it was yet undecided on planned financial aid to its neighbor.

"The situation in Ukraine, first of all in its economy, is disastrous. The rule of [Viktor] Yanukovych has driven the economy to the brink of a catastrophe,” Oleksandr Turchynov said, calling for a soonest formation of a new cabinet.

The acting president said the account of the country’s treasury was “absolutely empty” and the country’s pension fund, national currency and banking system were facing “immense problems.”

Russian Finance Minister Anton Siluanov warned earlier in the day that Moscow would put on hold the planned purchase of Ukrainian eurobonds as part of its financial aid to Kiev until Ukraine formed a new government.

The purchase of $2 billion Ukrainian eurobonds was to be the second tranche of Russia's $15 billion aid package to its neighbor, agreed between President Vladimir Putin and Yanukovych in December.

“We indeed discussed the purchase of eurobonds last week. But since the situation in Ukraine has changed dramatically, we should understand with what government we will cooperate. We plan to wait until a new government is formed to understand its economic policy,” Siluanov told journalists at the G20 meeting in Sydney.

Russia bought $3 billion worth of Ukrainian bonds in December in a bid to support its neighbor’s economy. Russia also agreed to a 30 percent cut the natural gas price for Ukraine, which owes Moscow $2.7 billion for gas supplies last year.Parsifal

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 572
 • Liked: 3238
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #393 : 23.02.2014, 23:00:07 »
Janukovitsin syrjäyttäminen on oikein kiva jutt, mutta kylkiäisenä näemmä tulee muutakin josta ei hesarissa tai länsimediassa kerrota. Hemmo Koskiniemi on kääntänyt jonkun jutun Gazetasta:

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161390-ukrainassa-valta-on-kiovan-itsenaisyysaukion-neuvostolla

Lainaus
Ukrainassa valta on Kiovan Itsenäisyysaukion neuvostolla !?
23.2.2014 14:51 Hemmo Koskiniemi 10 kommenttia

Ukrainan mellakoitsijoiden ytimessä ovat kansallismieliset ja äärioikeistolaiset voimat, jotka vallankaappauksen uhossa ja vihassa ovat kieltämässä muiden puolueiden toiminnan.

Tänään Ukrainan tynkäparlamentti on lakkauttamassa mielenosoittajien vaatimuksesta maan suurimman "Alueiden puolueen" jolla on 185 kansanedustajaa 450 henkilön parlamentissa. Saman kenttätuomion saa kommunistinen puolue, jolla on 43 kansanedustajaa.

Muilla puolueilla:

Isänmaa 101

Udar 40

Svoboda 37

Lisäksi 43 sitoutumatonta sekä 7 jonkun muun ryhmittymän edustajaa.

EU:n johdosta ei ole kuullut minkäänlaisia kommentteja Ukrainan parlamentin laillusuudesta ja puolueiden lakkauttamisesta.

Ilmeisesti ulkoministeri Erkki Tuomioja EU-ministeri kumppaneineen siunaa Kiovan Itsenäisyysaukion mielenosoittajien neuvoston päätökset ja tuomiot.

Vaaleilla valituilta kansanedustajilta on estetty mahdollisuus osallistua parlamentin työhön..

*****
Alueiden puolue tuomitsee Janukovitshin toimet ja valtaryhmittymän.

Gazeta.ua

http://gazeta.ua/articles/politics/_regionali-zasudili-vtechu-i-legkoduhist-anukovicha-nazvavshi-jogo-zradnikom/543756

Tästä siirrosta voi tulla jo ongelmia. Kyseessä kun ei ole enää epäsuositun poliitikon syrjäyttäminen, vaan vallankaappaus. Siis puolet rehelliseksi todettujen vaalien kautta nousseiden kansanedustajien määrästä tasan puolet vain lakkautettaisiin näiden kannattajakuntaa kuuntelematta.

Olivatpa vaalit rehdit tai eivät, niin ryhtyessään murhauttamaan omia kansalaisiaan parlamentti - ainakin sen rikollista presidenttiä tukenut osa - menettää kyllä legitimiteettinsä.
Jos fiksut antavat aina periksi, ainoastaan idiootit saavat tahtonsa läpi.

"With the first link the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #394 : 23.02.2014, 23:10:54 »
Vau onpas isot erot, lännessä asuu ukrainalaisia ortodoksi slaaveja ja idässä asuu venäläistaustaisia ortodoksi slaaveja. Mitä eroa on ylipäätänsä ukrainalaisella ja venäläisellä?

Eroa on suunnilleen saman verran kuin tsekeillä ja slovakeilla, jota päättivät varmuuden vuoksi jakaa Tsekkoslovakian kahtia nätisti, ettei se olisi tapahtunut myöhemmin rumasti, ja ihan tyytyväisinähän ne ovat sen jälkeen elelleet.

Kannattaa lukea vaikkapa seuraavat Wikiartikkelit Ukrainan sisäisten erojen luonteen monimuotoisuuden alkeiden johdannoksi:

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Lviv

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Crimea

http://en.wikipedia.org/wiki/Zaporozhian_Cossacks

http://en.wikipedia.org/wiki/New_Russia

Nää on tärkeitä tietää jos haluaa ymmärtää.

Ruukinmatruunalla myös hyvä yhteenveto tuon rajamaan historiasta:

http://takkirauta.blogspot.fi/2014/02/minne-menet-ukraina.html

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #395 : 23.02.2014, 23:12:42 »

Olivatpa vaalit rehdit tai eivät, niin ryhtyessään murhauttamaan omia kansalaisiaan parlamentti - ainakin sen rikollista presidenttiä tukenut osa - menettää kyllä legitimiteettinsä.

Totta, paine on nyt voiton huumassa varmaan kova.

Mutta se ei tule yhtään vähentämään itäisten osien vastareaktiota mikäli tämä tapahtuisi. Saa nähdä mihin tapahtumat johtavat....

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #396 : 24.02.2014, 05:29:08 »
Janukovitsin syrjäyttäminen on oikein kiva jutt, mutta kylkiäisenä näemmä tulee muutakin josta ei hesarissa tai länsimediassa kerrota. Hemmo Koskiniemi on kääntänyt jonkun jutun Gazetasta:

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161390-ukrainassa-valta-on-kiovan-itsenaisyysaukion-neuvostolla

Lainaus
Ukrainassa valta on Kiovan Itsenäisyysaukion neuvostolla !?
23.2.2014 14:51 Hemmo Koskiniemi 10 kommenttia

Ukrainan mellakoitsijoiden ytimessä ovat kansallismieliset ja äärioikeistolaiset voimat, jotka vallankaappauksen uhossa ja vihassa ovat kieltämässä muiden puolueiden toiminnan.

Tänään Ukrainan tynkäparlamentti on lakkauttamassa mielenosoittajien vaatimuksesta maan suurimman "Alueiden puolueen" jolla on 185 kansanedustajaa 450 henkilön parlamentissa. Saman kenttätuomion saa kommunistinen puolue, jolla on 43 kansanedustajaa.

Muilla puolueilla:

Isänmaa 101

Udar 40

Svoboda 37

Lisäksi 43 sitoutumatonta sekä 7 jonkun muun ryhmittymän edustajaa.

EU:n johdosta ei ole kuullut minkäänlaisia kommentteja Ukrainan parlamentin laillusuudesta ja puolueiden lakkauttamisesta.

Ilmeisesti ulkoministeri Erkki Tuomioja EU-ministeri kumppaneineen siunaa Kiovan Itsenäisyysaukion mielenosoittajien neuvoston päätökset ja tuomiot.

Vaaleilla valituilta kansanedustajilta on estetty mahdollisuus osallistua parlamentin työhön..

*****
Alueiden puolue tuomitsee Janukovitshin toimet ja valtaryhmittymän.

Gazeta.ua

http://gazeta.ua/articles/politics/_regionali-zasudili-vtechu-i-legkoduhist-anukovicha-nazvavshi-jogo-zradnikom/543756

Niin, siis ainoa asia mikä tuossa gazetan jutussa minittiin oli tuo "Alueiden puolue tuomitsee Janukovitshin toimet ja [hänen] valtaryhmittymän[sä]."
http://translate.google.com/translate?sl=uk&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fgazeta.ua%2Farticles%2Fpolitics%2F_regionali-zasudili-vtechu-i-legkoduhist-anukovicha-nazvavshi-jogo-zradnikom%2F543756

Janukovitshin aikaisemmat apulaiset ja liittolaiset Ukrainassa tuntuvat tuntevan häntä kohtaan yhtä suurta lojaliteettia kuin Ceausescun komentajat jouluaattona 1989. Sen sijaan tuolle väitteelle "alueiden puolueen" sulkemiselle pois parlamentistä en ole nähnyt mitään viitettä tai todistetta.

(toinen linkki, sisällöltään suunilleen saman sisältöinen edeltävän kanssa)
http://voiceofrussia.com/news/2014_02_23/Party-of-Regions-faction-blames-Yanukovych-for-fatalities-in-Ukraine-events-5981/

Eiköhän Moskovakin ole tullut johtopäätökseen, että heidän on parempi löytää joku toinen liittolainen Ukrainassa.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2014, 07:11:46 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #397 : 24.02.2014, 08:20:51 »
Tällä viikolla pääsemme luultavasti pääsemme nauttimaan suomalaisen tiedostavaiston analyyseistä laajemminkin, koska Olympialaiset päättyivät ja nyt on taas aikaa tuoda itseään esille.

Arhiskin on voinut jo selvitä sen verran Valko-Venäjän ryyppyreissun jäljiltä, että ehtii keräilemään irtopisteitä.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25734
 • Blues for Allah
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #398 : 24.02.2014, 08:26:51 »
Jää pikkunen jälkimaku, eikä ihan pieni kuitenkaan, että Janukovitsista tehdään syntipukki kaikkeen pahaan. Puolue yrittää tällä konstilla selvitä mahdollisimman vähin vaurioin.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 305
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #399 : 24.02.2014, 09:54:37 »
Jaaha, Ukrainan länsi- ja eteläosissa, Harkovassa ja Krimillä, paikalliset viranomaiset ovat julistautuneet, että ottavat "vastuun perustuslaillisesta järjestyksestä" alueillaan. Tällä viitataan tietenkin tähän uudempaan parin vuoden takaiseen. Yanukovich julisti Harkovassa, että hän on edelleen laillinen presidentti, kuten opposition kanssa tehty sopimus sanoo, aina ensi vaaleihin asti. Venäjän delegaatio vieraili viikonloppuna Harkovassa.

Lisäksi Krimillä ilmoitettiin, etteivät enää ota komentoja Kiovasta(!) ja aikovat lopettaa verojen maksun Kiovaan.

Kiovan parlamentti poisti viikonloppuna vähemmistö/virallisen statuksen venäjän kieleltä (jota puhuu äidinkielenään 30% maan asukkaista, mukaan lukien 12% ukrainalaisiksi itsensä mieltävistä), koska se venäjän kieli on lausunon mukaan "vihamielistä ukrainan kieltä kohtaan". Lisäksi Länsi-Ukrainassa on kaadeltu  neuvosto-sotilaiden patsaita (Viron patsaskiista, anyone?).

Venäjä kutsui kotiin oman Ukrainan suurlähettiläänsä "konsultaatioita varten".

Länsi-Ukrainassa on kaadeltu neuvostoajan patsaita

Ei Ukraina tuosta vakautunut, vaan alkaa vain eskalaation 2. vaihe.

"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16460
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #400 : 24.02.2014, 10:05:24 »
Kiovan parlamentti poisti viikonloppuna vähemmistö/virallisen statuksen venäjän kieleltä (jota puhuu äidinkielenään 30% maan asukkaista, mukaan lukien 12% ukrainalaisiksi itsensä mieltävistä), koska se venäjän kieli on lausunon mukaan "vihamielistä ukrainan kieltä kohtaan".

Tuon lain voimassaolo ei tosin alkanutkaan ennen vuotta 2012.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

unikeko

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 372
 • Liked: 260
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #401 : 24.02.2014, 10:10:28 »
Tuossa videokuvaa torstailta (20.2) poliisin linjojen takaa.
On siellä tarkka-ampujaa sun muuta.

https://www.youtube.com/watch?v=nz7cqjiPtdY
:flowerhat: Wippajei!

Onnikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 961
 • Liked: 358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #402 : 24.02.2014, 10:13:40 »
Jaaha, Ukrainan länsi- ja eteläosissa, Harkovassa ja Krimillä, paikalliset viranomaiset ovat julistautuneet, että ottavat "vastuun perustuslaillisesta järjestyksestä" alueillaan. Tällä viitataan tietenkin tähän uudempaan parin vuoden takaiseen. Yanukovich julisti Harkovassa, että hän on edelleen laillinen presidentti, kuten opposition kanssa tehty sopimus sanoo, aina ensi vaaleihin asti. Venäjän delegaatio vieraili viikonloppuna Harkovassa.

Lisäksi Krimillä ilmoitettiin, etteivät enää ota komentoja Kiovasta(!) ja aikovat lopettaa verojen maksun Kiovaan.

Kiovan parlamentti poisti viikonloppuna vähemmistö/virallisen statuksen venäjän kieleltä (jota puhuu äidinkielenään 30% maan asukkaista, mukaan lukien 12% ukrainalaisiksi itsensä mieltävistä), koska se venäjän kieli on lausunon mukaan "vihamielistä ukrainan kieltä kohtaan". Lisäksi Länsi-Ukrainassa on kaadeltu  neuvosto-sotilaiden patsaita (Viron patsaskiista, anyone?).

Venäjä kutsui kotiin oman Ukrainan suurlähettiläänsä "konsultaatioita varten".

Länsi-Ukrainassa on kaadeltu neuvostoajan patsaita

Ei Ukraina tuosta vakautunut, vaan alkaa vain eskalaation 2. vaihe.
Eilisen uutisissahan Merkel ja Putin sanoivat, uutisten mukaan siis, ettei kukaan kannata maan jakoa. Tarkoittaisiko tämä sitä, että maan jako on alkamassa.  :D
Kun ei ole tullut perehdyttyä tilanteeseen, hankala sitä pohtia vaillinaisten tietojen pohjalta muuten kuin että parempi jakaa kuin sotia ja ihmisten kuolla.
Eu ei taida kovin innokas tukipaketteja jakamaan olla koska omakin talous on onnistuttu laittamaan kuralle. Eli olisivat ehkä tyytyväisempiä olleet jos tilanne olisi pysynyt entisellään ja presidentti johdossa.
Englanti jo luvannut rahaa kumminkin, olisiko silläkin ollut osaa ja arpaa Ukrainassa jossain vaiheessa historiaa.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/10657082/Ukraine-revolution-Britain-offers-cash-to-Kiev-as-the-world-waits-on-Putin.html
Lainaus
George Osborne, the Chancellor, said that Britain and other countries will be ready “with a chequebook” to help “rebuild” Ukraine following the bloody violence that has seen 88 killed and hundreds more injured.
Muita maita ei nimetty.

Whomanoid

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 929
 • Liked: 391
 • Ihminen kriittisessä tilassa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #403 : 24.02.2014, 10:29:31 »
Jää pikkunen jälkimaku, eikä ihan pieni kuitenkaan, että Janukovitsista tehdään syntipukki kaikkeen pahaan. Puolue yrittää tällä konstilla selvitä mahdollisimman vähin vaurioin.

Tottakai. Silti samanlaisia läpikorruptoituneita pikkuputineita odottaa vuoroaan puolueessa.
Väärin liputettu!

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 948
 • Liked: 19477
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #404 : 24.02.2014, 10:51:39 »
Lainaus
Janukovitshista pidätysmääräys
Julkaistu: 24.2.2014 10:31, päivitetty: 24.2.2014 10:38

Ukrainan erotetusta presidentistä Viktor Janukovitshista on annettu pidätysmääräys.
Janukovitshia epäillään joukkomurhasta.

Asiasta kertoi Reutersin mukaan Ukrainan virkaatekevä sisäministeri Arsen Avakov Facebook-tilillään.

- Janukovitsh sekä muut vastuulliset on etsintäkuulutettu, hän kirjoitti.

Janukovitshin olinpaikka ei ole tiedossa. Hän lähti Kiovasta tiettävästi perjantaina.

Kiovassa mellakkapoliisin syytetään surmanneen kymmeniä mielenosoittajia viime viikon rajuissa yhteenotoissa.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288658065887.html

Ne meistä, jotka ovat riittävän vanhoja, varmasti muistavat joulun 1989. Vähän samaa tunnelmaa on nyt ilmassa.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 249
 • Liked: 1535
 • Wanha Waskisti
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #405 : 24.02.2014, 10:52:07 »
Ja Tymoshenko ja Turchynov eivät ole korruptoituneita eiväthän?  ;D

Venäläisten viestimien mukaan Tymoshenkon paluuta protestoi 5000 mielenosoittajaa Kiovassa.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Onnikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 961
 • Liked: 358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #406 : 24.02.2014, 11:21:36 »
http://yle.fi/uutiset/ukraina_tarvitsee_25_miljardia_euroa_talousapua/7104918

25 miljardia olisi pyyntö. Halpoja ovat jos Kreikkaan vaikka vertaa.
Ottaen väkimäärän huomioon, ehdotan nollaa perään että edes jossain näkyy rahat.  :D

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #407 : 24.02.2014, 11:30:11 »
25 miljardia olisi pyyntö. Halpoja ovat jos Kreikkaan vaikka vertaa.
Ottaen väkimäärän huomioon, ehdotan nollaa perään että edes jossain näkyy rahat.  :D

Ei niitä parane totuttaa liian isoihin rahoihin, koska ne pitää myöhemmin opettaa makselemaan Etelä- ja Keski-Euroopan maatalous- ja muita tukia.

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 305
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #408 : 24.02.2014, 12:10:08 »
Sain sen käsityksen, että Yanukovich olisi Harkovassa (ellei jo lähtenyt Venäjälle).
"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25734
 • Blues for Allah
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #409 : 24.02.2014, 12:25:22 »
Sain sen käsityksen, että Yanukovich olisi Harkovassa (ellei jo lähtenyt Venäjälle).

Radiosta kuulin vahvistamattoman tiedon, että hänet on otettu kiinni Krimillä ja ollaan kuljettamassa Kiovaan.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 305
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #410 : 24.02.2014, 12:35:30 »
Sain sen käsityksen, että Yanukovich olisi Harkovassa (ellei jo lähtenyt Venäjälle).

Radiosta kuulin vahvistamattoman tiedon, että hänet on otettu kiinni Krimillä ja ollaan kuljettamassa Kiovaan.

Ukrainan väliaikainen sisäministeri kiisti tämän ankan jo eilen.
"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 305
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #411 : 24.02.2014, 12:36:48 »
Ai niin, venäläisviestimissä kerrotaan, että Ukrainan itäosissa ja krimillä perustellaan venäläisten toimesta aseellisia miliisejä paikallisten poliisien tuella. Tämä siis sen lisäksi, etteivät enää aio totella mitään ukaaseja Kiovasta.


"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 948
 • Liked: 19477
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #412 : 24.02.2014, 12:45:13 »
Mitäköhän Putin aikoo tehdä?
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

desperaato

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 617
 • Liked: 524
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #413 : 24.02.2014, 13:02:38 »
25 miljardia olisi pyyntö. Halpoja ovat jos Kreikkaan vaikka vertaa.

Empä tiiä onko pyydetty vai tyrkytetty mutta siitä lähdetään, että ei viitsitä edes yrittää kartottaa josko Ukrainasta sattuisi löytymään "unohdettuja" ja "hukattuja" miljaardeja ja realisoitavaksi kelpaavaa minkä Janut + kumppanit on vohkinu duunarilta?
Kaikki voidaan ratkaista tunkemalla selvitystilassa oleviin, mafian enemmän tai vähemmän hallitsemiin maihin kymmeniä tai satoja miljardeja €uroja velkarahaa??
« Viimeksi muokattu: 24.02.2014, 13:06:02 kirjoittanut desperaato »

Turjalainen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 880
 • Liked: 305
 • Kun normikonservatismi ei riitä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #414 : 24.02.2014, 13:09:04 »
Putinin tarvitsee vain odottaa. Aika pelaa Venäjän taskuun.

Jos länsi alkaa rahoittaa länsimielistä hallintoa, tuloksena on korkeintaan väliaikainen vakaus, mutta alle vuodessa rahat on syöty ja kansa on taas kadulla. Ja hallinnon aloittamat toimet ovat jo aikaansaaneet venäläisväestön (kielellisesti noin kolmannes maan väestöstä) nousun varpailleen. Lisäksi maan itäosissa eivät ukrainaakaan äidinkielenään puhuvat juuri hurraa ajatuksille EU:n talousmatokuurista ja teollisuuden sekä työpaikkojen menosta sen sileän tien.

EU-sopimusten läpivienti edellyttää IMF:n protokollien saattamista voimaan, mikä tarkoittaa kaasun ja öljyn hinnan nostoa maailmanmarkkinatasolle (eli tuottajamaa Venäjän kaverialen poistoa), eläkkeiden ja palkkojen leikkausta, sekä maan teollisuuden yksityistämistä sekä ajamista EU:standardien mukaiseksi. Tämä tarkoittaisi että maan teräs- ja metalliteollisuus, joka työllistää yli kolmanneksen työväestä, joutuu saneerattavaksi eli työpaikat lähtevät.

Ja jos Ukraina hajoaa, EU saa kaverikseen Länsi-Ukrainen, joka on Romaniaakin köyhempi maatalousmaa. Venäjä sen sijaan saa vauraamman ja teollistuneen Itä- ja Etelä-Ukrainan, jossa teollisuus elää jo nyt viennistä Venäjän ja Keski-Aasian markkinoille.

Eli vaikka Janukovitshin kaatuminen on ollut imagollinen isku Venäjän kasvoille, lännellä on nyt käsissään ns. tynnyrillinen paskaa selvitettävänä. Venäjän tarvitsee vain odottaa, milloin Ukraina joko hajoaa - jolloin maan parempi puolisko liittyy sen völjyyn -  tai koko maa juoksee - haluten tai vastentahtoisesti - takaisin hattu kourassa kaveruutta hakemaan.

Moskovassa tämä kaikki tiedetään, joten siellä naureskellaan, näennäisestä tappiosta huolimatta.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2014, 13:12:01 kirjoittanut Turjalainen »
"Sotilaspapin puheen jälkeen koko miesjoukko seisoi hiljaisena pidätellen tunnevyöryä. Siellä täällä pari liikutuksen kyyneltä tipahteli rynnäkkökiväärin kylmälle teräkselle, valuen siitä asetta puristavalle kädelle ja tippuen lopulta maahan - isiltä perittyyn ja isien verellä lunastettuun maahan"

desperaato

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 617
 • Liked: 524
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #415 : 24.02.2014, 13:27:41 »
Niin kun aika moni muukaan, en oikeasti tiedä paskaakaan UKR mutta jo aiemmin linkattu juttu on lukemisen arvoinen. Antaa perspektiiviä YLEn propagandalle.

http://www.mahorkka.com/ukraina-kaikki-ovat-helvetillisessa-shokissa/

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #416 : 24.02.2014, 13:31:06 »
Mitäköhän Putin aikoo tehdä?

Itsenäinen Itä-Ukraina varmaan kiinnostaa enemmän kuin sisällissota, mutta eiköhän tuo yrittäne pitää rauhan maassa. Jos jotain mullistavaa tapahtuu niin se voi levitä venäjällekin.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2014, 15:19:31 kirjoittanut törö »

Marija

 • Vieras
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #417 : 24.02.2014, 14:04:12 »
Olympialaisten kautta, sekä jo monien aiempien, hyvien poliittisten valintojen tähden, sekä Venäjä, että presidentti Putin ovat nyt suosionsa huipulla. Tätä nyt saavutettua glooriaa ei kannattaisi töpeksiä, eikä astua vihollisten ansoihin.

Eli mielestäni Putinin kannattaisi nyt yhdessä ulkoministeri Lavrovin kanssa todella toimia harkiten ja diplomaattisesti. Kysymys on kaikenlisäksi Ukrainan omasta asiasta, joten Iso Veljen olisi hyvä sallia ukrainalaisten itse hoitaa asiansa mahdollisimman itsenäisesti, eikä sekaantua liian läheltä heidän valintoihinsa.

Näin Venäjän kunnioitus senkun kasvaisi ja kasvaisi ja korkealla se jo onkin!

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #418 : 24.02.2014, 14:12:26 »
^^ Miten sen nyt ottaa, Ukrainan tapahtumat olivat valtava arvovaltatappio Venäjälle ... .... mutta vain lyhyellä tähtäimellä.

Pitkällä tähtäimellä aika tulee todellakin pelaamaan Putinin puolelle, Itä-Ukraina haluaa syvempää Venäjä-integraatioita koska on ainoa toivonsa, mikäs siinä kun siellä on kaikki maan vauraus.

Venäjällä itsessään Putinilla tulee nyt olemaan aina vaan rajattomampi kansan tuki kaiken maailman värivallankumouksia vastaan, maalla on valtavana kipupisteenä muistot bolsevikkien kumouksesta ja neuvostoromahduksen aiheuttamasta vallankumouksesta ja kaaoksesta ja siksi kannattavat vahvaa johtajaa joka estää moiset painajaiset. Saavat nyt katsella vierestä kun Ukraina tulee vajoamaan kaaokseen joka - kuten Nuland jutut toivat esiin oli tietyssä määrin myös lännestä masinoitu - ellei Länsi sitten jostain syystä tulisi työntämään Ukrainaan valtavia määriä stabilisaatiorahaa jota lännellä nyt ei oikein ole. Putinin ns. kansan mandaatti vahvistuu Venäjän sisällä kun kansa näkee mitä naapurissa tulee tapahtumaan.

Siinä Marija onkin oikeassa että Venäjän kannattaa nyt mennä oikein hitaasti, valtaan tulee vallankumouksen jälkeinen regiimi eikä tartte kuin odotella että sille käy samoin kuin oranssin vallankumouksen 2004 jälkeen, tai miten muslimiveljeskunnalle Egyptissä kävi vallankumouksen jälkeen - tulee vastavallankumous kun fyrkat on loppu. Siinä vaiheessa Venäjä voikin tulla mukaan normalisoimaan maan tilannetta - kovia ehtoja vastaan. Arvovaltatappio on hyvin akuutti tällä hetkellä, mutta aika on puolella.

Itseäni arvotuksettaa enemmän mitä EU aikoo tehdä? Ei taida olla suunnitelmaa?? Ainakaan järjellistä sellaista Rehnin puheiden mukaan. USA on tehnyt paljon ja pumpannut Nuland puheiden mukaan 5 mrd dollaria maan itsenäisyyden aikana poliittisen järjestelmän muokkaamiseen mikä nyt konkretisoituikin. Mutta he haluavat ulkoistaa kaiken likaisen duunin ja maksamisen EU:n niskaan, joka onkin ymmärrettävästi ollut hieman passiivinen siinä mitä tuleman pitää. 

Marija

 • Vieras
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #419 : 24.02.2014, 14:23:51 »
Mielestäni EU:n ei myöskään pitäisi sekaantua Ukrainan sisäisiin asioihin.

Ei Ukraina kuitenkaan ole mikään Syyria, vaan kansa Ukrainassa on sivistynyttä, eikä sotatila ole sille itsetarkoitus. Kansa itse nousee lopulta väkivaltaa vastaan, eivätkä väkivallan levittäjät ole silloin hyvässä huudossa, heidät tuomitaan. Eli asiat menevät ihan ihmisluonteen omalla painolla, uskoisin.

Jos kaaos vain leviäisi, silloin olisi ukrainalaisten itsensä pyydettävä apua ulkopuolelta. Toisaalta se kaukaa viisaasti voisi tehdä sen jo nyt, mutta toisaalta, ulkopuolisten liian nopea puuttuminen Ukrainan sisäisiin asioihin, kääntyisi dramaattisesti auttajia vastaan, jotka sittemmin syyllistettäisiin.

Eli: annetaan me ulkopuoliset, varsinkin EU:ssa, ukrainalaisten rauhassa tapella ja itse sopia asiansa. Etnisesti ja kulttuurisesti he ovat enemmän slaaveja ja Venäjään päin kallellaan, eurooppalainen kulttuuri on vähän muuta.

Kulttuureja ei tosiaan pitäisi yrittää sekoittaa, ne ovat arvokkaita omana itsenään, sillä ne lähtevät kansan sielusta. Kun kulttuuri hävitetään, silloin hävitetään kansa.

Tagit: