HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)

<< < (8680/8785) > >>

Totti:

--- Lainaus käyttäjältä: KamalaJari - 27.06.2024, 13:44:19 ---Persu kaveri vahvasti todisti telkkarissa aamusella että venäjä on saanut sotateollisuutensa kuntoon ja pukkaa tuotetta tarpeisiin.
--- Lainaus päättyy ---

Kaverisi taisi unohtaa mainita, että Venäjän keskuspankin mukaan talous on "kuolemassa":

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9ac14c3e-5305-456c-9440-f25326bdbdfa


--- Lainaus ---Uudet pakotteet Venäjää vastaan voivat johtaa maan talouden ”kuolemaan”, Venäjän keskuspankki varoittaa. Uusien pakotteiden myötä Venäjälle kulkevia pankkimaksuja estetään kovalla otteella, ja maksuongelmat ”on ratkaistava mahdollisimman nopeasti”.

Länsimaiset pakotteet koskevat myös Venäjän ”ystävällisinä” pitämien maiden kautta kulkevia maksuja. Se tarkoittaa, että Venäjän kaupankäynti kumppanien kanssa tyrehtyy, jos maksuja ei saada järjestymään toisella tavalla.

– Se, mikä vielä eilen ei ollut meillä suosittua – vaihtokaupat, kryptovaluutat, jotkin selvitysjärjestelmät – on kaikki testattava, kaikkea täytyy kokeilla. Jos normaaleja maksutapoja ulkomaan kauppaan liittyvissä toiminnoissa ei ole, viennistä ja tuonnista riippuvaiselle maallemme se on yksinkertaisesti kaikki, se on kuolemaksi, Venäjän keskuspankin varapuheenjohtaja Vladimir Tšistjuhin sanoo RBK:n mukaan.

Venäläisyritykset ovat kohdanneet ongelmia talven alusta lähtien sen jälkeen, kun Yhdysvallat alkoi estää Venäjää tukevilta pankeilta dollarien käyttöä.

Venäjälle tärkeät kauppakumppanit Turkki ja Arabiemiraatit alkoivat estää venäläisiä maksuja. Myös kiinalaispankit liittyivät ”rahoitussaartoon”. Kiinan Renmin-yliopiston arvioiden mukaan 80 prosenttia Venäjän ja Kiinan välisestä maksuliikenteestä keskeytettiin kevään aikana.

Vladimir Putin ja Xi Jinping keskustelivat maksuverkostojen luomisesta Putinin Kiinan-vierailun aikana toukokuussa, mutta sen mittakaava osoittautui paljon pienemmäksi kuin Venäjä oli toivonut, lähteet kertovat Financial Timesille.

...

Maksuongelmien seurauksena kokonaistuonti Venäjälle laski tammi-huhtikuun välisenä aikana kymmenyksellä. PSB:n analyytikkojen mukaan uudet pakotteet voivat nakertaa tuonnista vielä 15–20 prosenttia lisää.
--- Lainaus päättyy ---

Jos keskuspankki kertoo, että pitäisi siirtyä oravannahkoihin ja bitcoineihin, epäilen ettei sotateollisuus porskuta kovinkaan hyvin.


--- Lainaus ---Sama mestari kertoi että ukit ovat täysin lännen pelivehkeiden varassa , olishan siellä ollut aikaa masinoida omaakin tuotantoa kasaan , miksi näin ei ole tehty ?
--- Lainaus päättyy ---

Tottakai Ukraina on lännen aseiden varassa. Omaa rautaa on mennyt niin paljon, että Ukraina on käytännössä täysin riippuvainen aseavusta ehkä jotain perus ammustuotantoa ja piendroneja lukuun ottamatta.

Laajemman ja monimutkaisemman oman tuotannon kuten tankkien rakentaminen keskellä sotaa on vaikeaa. Miehiä on rintamalla ja resurssit pystyttää uusia tehtaita pommitettujen tilalle on vähän. Ukraina keskittyy sen takia oman tuotannon osalta droneihin ja ammuksiin sekä länsiohjusten sovittaminen neukkokoneisiinsa.

Hohtis:

--- Lainaus käyttäjältä: Totti - 27.06.2024, 13:47:06 ---Törmäsiin mielenkiintoiseen kommenttiin koskien F16 hävittäjiä, joita Ukrainalle on luvattu ja miten ne voisivat vaikuttaa sotaan.

https://www.youtube.com/watch?v=BtJV094eB5Q

Kommentaattorina on USA:n tiedustelussa työskennellyt Ryan McBeth, jolla on myös oma Substack ( https://ryanmcbeth.substack.com/ ) ja YouTube kanava ( https://www.youtube.com/@RyanMcBethProgramming ), jossa hän kommentoi mm. erinäisiä Ukrainan sodan tapahtumia tiedustelukäkökulmasta (intelligence).

Huomioitavaa on se, että ryzzät ei tällä hetkellä juurikaan uskalla lentää Ukrainan yllä vaan pamauttelee Migeillään liitopommeja menemään omalta puoleltaan. McBethin mukaan F16 siirtäisi Migit kauemmaksi ryzzien puolelle välttääkseen tappioita.

--- Lainaus päättyy ---


Ihan asiantunteva kommentaattori ja hyvää juttua.

1) A-A: Tuossa todettiin, että F-16 + AMRAAM siirtää Venäjän Mig-31BM -koneet ja niiden käyttämät R-37 -ohjukset kauemmas etulinjasta. Näin voi tietysti olla jossain määrin, mutta en näe F-16 block 50-52 AN/APG-66 tutkan tai 60-80 NM väitetyn Arskan kantaman olevan sateentekijä Venäjän Irbis-E -tutkaan ja R-37 215 NM väitetyn kantaman suhteen. Lisäksi tuossa jää huomioimatta pitkän kantaman IT, molemmin puolin rajaa. Kuten myös se, että mitä pitemmän kantaman ohjus, sitä enemmän ohjuksen kohteella on aikaa reagoida ja tehdä vastatoimia.

Se mikä jäi tuossa haastattelussa sanomatta on Ukrainan ilmapuolustuksen integroituminen läntiseen valvonta- ja taistelunjohtojärjestelmään. F16 saa Link16 välityksellä tunnistettua ilmatilannekuvaa Ukrainan ilmatilan ulkopuolella lentävältä lännen AWACS:ilta ilman, että sen tarvitsee käyttää omaa tutkaansa tai edes nousta niin ylös jossa ne näkyy vihollisen tutkille - ellei vihollisella ole A-50 ilmassa. Tämä muuttaa ilmasodan taktiikat ihan kokonaan.


2) HARM SP (Self-Protection) ja TOO (Target Of Opportunity) mode. Tähän asti vähäryssän ryskylenskareihin 'teipillä' kiinnitetyt tutkasäteilyyn hakeutuvat AGM-88 -ohjukset on pitänyt ohjelmoida maassa (PB, Pre-Briefed mode) jolloin niiden käyttö ei ole ollut dynaamista, niitä ei ole voitu käyttää kesken tehtävän havaittuihin uhkiin. Nyt F-16 RWR (Radar Warning Receiver) kilisee kun Z käynnistää jonkun IT-aseensa tulenjohtotutkan ja F-16 asejärjestelmä ehdottaa välittömästi HARM-ohjuksen laukaisua havaittuun kohteeseen. Tämä on suuri parannus.


3) JDAM-ER. (Joint Direct Attack Munition - Extended Range) eli länkkäri liitopommi, joka hakeutuu ennalta tai kesken tehtävän ohjelmoituun maalipisteeseen satelliittinavigoinnin avulla. Kommentaattori esittää, että suojatakseen kohteensa VF joutuu häiritsemään GPS-signaalia joka paljastaa häirintälähettimen ja sinne voidaan kohdistaa tulta. No joo, periaatteessa näin mutta tarkan paikan haarukoiminen vaatii kolmiomittaamisen useammasta pisteestä ja tulos on silti epätarkka.

Paljonko kannattaa käyttää resursseja melko halvan ja massamaisesti tuotettavan GPS-häirintälähettimen paikantamiseen ja tuhoamiseen... jos sille tielle lähdetään, niin Z todennäköisesti tekee vastareaktiona paljon 1227,6 MHz ja 1575,42 MHz taajuudella toimivia harhauttavia lähettimiä.

JDAM tarkkuus pelkällä inertialla ilman GPS-signaalia on sekin hämmästyttävän hyvä. Tähän en anna lähdettä. Toki etäisyyden kasvaessa myös ryömintä kasvaa.

HARM käyttö GPS-häirintälähettimeen on kärpäsen ampumista tykillä. Jos HARM hakupää edes tarttuu noin kaukana tulenjohto- ja maalinosoitustutkien tyypillisistä taajuuksista olevaan lähettimeen.


4)  HARPOON meritorjuntaohjus. Vaikea sanoa onko tämä gamechanger kun en tiedä mikä määrä Ukrainalla on meritorjuntaohjuksia käytössään ylipäänsä. Ehkä tämä mahdollistaa ainakin sen, että ryssän laivat Mustallamerellä joutuvat ainakin pakittamaan joitain merimaileja. Tietysti Z pyrkii suojaamaan laivansa, eli vähintään tämä Ukrainan uusi kyky sitoo lisää ryssän resursseja Mustallemerelle.


***

Drone + AI mainittu. Tämä yhdistelmä kuulostaa melkoisen pelottavalle, ainakin päästessään "irti", eli hallitsemattomaksi. Mutta se ei ole tämän ketjun aihe.

Hamsteri:

--- Lainaus käyttäjältä: KamalaJari - 27.06.2024, 13:25:47 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Hamsteri - 27.06.2024, 11:32:54 ---Venäjä on aika iso maa eli arvelisin, että ydinpommin salakuljettaminen sinne on aika helppoa.

Ampuu sen Moskovaan ja syyttää siitä ryssiä itseään, että sähläsivät omien pommiensa kanssa, niin peli sillä selvä.

--- Lainaus päättyy ---

Salakuljeta ydinase Venäjälle ja ammu se moskovaan , nyt on kyllä kaikki nähty , ainakin melkein niin luulisin  ;D

--- Lainaus päättyy ---

En ole konseptia miettinyt pidemmälle, koska uusi stealth-sodankäynnin muoto.

Loppupeleissä homma nyt kuitenkin menee ydinpommitteluksi, niin toivottavasti Moskova, koska aloittelevat sen verran tiuhaan sotia.

Jos alottaa sodan, niin pitää olla ok sen kanssa, että tulee ydinpommitetuksi.

Nuivinator:

--- Lainaus käyttäjältä: Hamsteri - 27.06.2024, 15:34:54 ---
--- Lainaus käyttäjältä: KamalaJari - 27.06.2024, 13:25:47 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Hamsteri - 27.06.2024, 11:32:54 ---Venäjä on aika iso maa eli arvelisin, että ydinpommin salakuljettaminen sinne on aika helppoa.

Ampuu sen Moskovaan ja syyttää siitä ryssiä itseään, että sähläsivät omien pommiensa kanssa, niin peli sillä selvä.

--- Lainaus päättyy ---

Salakuljeta ydinase Venäjälle ja ammu se moskovaan , nyt on kyllä kaikki nähty , ainakin melkein niin luulisin  ;D

--- Lainaus päättyy ---

En ole konseptia miettinyt pidemmälle, koska uusi stealth-sodankäynnin muoto.

--- Lainaus päättyy ---

Mitä ajattelit tehdä sille, että ydinpaukut jättävät selkeästi havaittavat "sormenjäljet"? Ydinreaktorit / rikastamot tuottavat uniikissa suhteissa niitä isotooppeja. Räjähdyksen jälkeen on aika triviaalia arvioida lämpöjälkien / muuttuneen maiseman peristeella paljonkos papatista vapautui energiaa ja säteilevien päästöjen isotooppijakaumasta voi approksimoida sitä että missä se papatti oli tehty. Vaikka venäläisillä ei välttämättä ole tiedossa täsmällisesti sitä, että millaisen jakauman mikäkin amerikkalainen/brittiläinen/israelilainen/kiinalainen/intialainen/pakistanilainen/japanilainen laitos tuottaa, niin omat laitoksensa tuntevat kuitenkin. Siis mikäli malttavat mittailla ja vasta sitten syyttää.

Pidän todennäköisempänä kuitenkin sitä että esimerkiksi Punaisella torilla paukahtanut pienikinen taktinen papatti triggeröi massiivisen vastatoimen ennenkuin sienipilvi on haihtunut.

Miniluv:

--- Lainaus ---niin toivottavasti Moskova
--- Lainaus päättyy ---

Pelin nimi on molemmi puolin varmistettu tuho. Ei voi olla vieras kösite kenellekään, joka on muutaman kerran avannut kirjan ja lehden 70-luvun jälkeen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mutual_assured_destruction

Lainaukset kuntoon, eli linkki siihen lähteeseen. Kiitos.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta