Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 3460095 kertaa)

dura0

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 69
 • Liked: 392
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26160 : 10.05.2022, 20:12:35 »


Muistutan jälleen että Donbas on ollut sodassa jo 8 vuotta tätä ennnen. Ei siellä ole mikään muuttunut tämän sodan myötä. Venäjämielinen separatistiporukka taistelee ihan yhtä vahvasti oman itsenäisyytensä puolesta ja niilläkin on kirjaimellisesti oma henki vaarassa.

Mielenkiinnosta, uskotko myös Terijoen hallitukseen? Kuten nyt, sekin pyysi Venäjän apua.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 131
 • Liked: 1410
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26161 : 10.05.2022, 20:14:05 »
Uskon, että Ukraina valtaa alueensa takaisin, kun ukrainalaiset ovat koulutettu käyttämään lännestä saatuja raskaita aseita. Jos ukrainalaiset oppivat nopeasti niin takaisinvaltaus nähdään tämän kesän aikana, jos sota on silloin edelleen käynnissä

Kun lueskelee näitä monimutkaisia ja vaikeita pakotepolitiikkoja mitä Ukraina ja länsi kehittelee niin monimutkaisista ja vaikeista pakotepolitiikoista ilmentyvänä erittäin ilmeisenä sanattomana viestinä on, että normaalioloihin paluu toteutuisi helpoimmin korvaamalla Putinin kuppikunta järkevillä venäläisillä johtajilla, joka auttaisi suuresti sodan loppumisessa

Englanninkielinen

https://fsi.stanford.edu/working-group-sanctions

Ukrainankielinen

https://www.president.gov.ua/storage/j-files-storage/01/14/13/5e7c0cf09566de4ec2468d9f1aaf362e_1652118729.pdf

pdf tiedostot saa suomeksi tallentamalla pdf tiedosto omalle tietokoneelle ja avaamalla se omista tiedostoista google kääntäjän dokumentit painikkeen takaa avautuvilla toiminnoilla

https://translate.google.fi/?hl=fi
« Viimeksi muokattu: 15.05.2022, 09:59:18 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

Socrates

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 740
 • Liked: 707
 • Siloviki
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26162 : 10.05.2022, 21:26:13 »
Kun katsoo uutisia Ukrainasta, niin kyllähän valtavasti isoin osa Ukrainasta elää jokseenkin normaalia elämää. Ihmiset käppäilevät kaduilla ja palvelut pelaavat. Jopa Kiovassa, joka oli kovan prässin alla.
Nettikeskustelun tavoite on aina se, että joku hakataan tai ainakin uhataan hakata👊

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 412
 • Liked: 10168
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26163 : 10.05.2022, 21:32:05 »
Donbasissa oli ennen 24.2.2022 matalan intensiteetin sota, jonka vaikutus muualla Ukrainassa oli taloudellisesti rajattu. Se oli ns. "contained problem" hieman samaan tyyliin kun Pohjois-Irlannin kahakat aikoinaan. Tällä hetkellä Donbas on rintaman keskiössä, joka ei voi olla vaikuttamatta merkittävästi alueellisesti myös talouden osalta.

Ei tuon taloudellinen vaikutus tuossa suhteessa mitä esität ollut pointti. Pointti oli että sotilaallisesti tilanne ei ole muuttunut ukrainalaisen näkökulmasta joka asuu vaikka Kiovassa muuta kuin huonompaan suuntaan. Sama rintamalinja kuin ennenkin, ainoa mitä voidaan voittaa on Donbas takaisin ihan kuten ennenkin. Sotilaallisesti nyt vain hinta on paljoin kovempi kuin aikaisemmin joka näkyy sitten myös taloudessakin. Eli kaikki mitä ei saatu jo viimeisen kahdeksan vuoden aikana pitäisi saada seuraavan parin vuoden aikana ehkä 1000-kertaiseen hintaan. Eipä Ukraina ollut valmis kovin kovaa hintaa maksamaan Donbasista ennen tätäkään kahdeksan vuoden aikana, joten mistä se valmius nyt tulee? Palkintohan ei ole mitään muuta kuin se sama Donbas mikä oli tarjolla jo siis murto-osahintaan mutta ei kelvannut. Uhraukset ja kompensaatio pitää olla aina tasapainossa, muussa tapauksessa kyseessä on pelkkä idiotisimi. Ja sama koskee tietysti myös Venäjää.


Hämmästelen sitä että et näe mitään eroa ukrainalaisten ja "separatistien" asemassa. Minusta ero on kristallinkirkas: ukrainalaiset puolustavat isänmaataan, "separatistit" avustavat ulkoista hyökkääjää.

Minusta on aikalailla pelkkää lässytystä pohtia sotien moraalisia taustoja. Ei tuolla ole mitään merkitystä. Minä pohdin tässä vain tulevaisuudenskenaaroita ilman sen kummempia arvopohjia.

Moraaliselta kannalta noilla voi olla jotain eroa mutta mitä sitten? Kuten tuolla jo edellä totesin niin sodan ainoa tarkoitus on suorittaa omaisuuden ja vallan uusjako.  Sitähän myös sepratistit tekee aina jo määritelmällisesti, oli ne ketä tahansa. Tuossa ei ole mitään oikeasti moraalista koskaan. Aina voidaan todeta että toisen vapaustaistelija on toisen terroristi. Mutta moraali ei siltikäään asu kummallakaan puolella loppupeleissä joten siitä puhuminenkin on turhaa. Tai voi siitä joku olla kiinnostunut, minä en.

Ja niille pipertäjillä jotka kysyy seuraavaksi että koskeeko sama myös Suomen Talvisotaa. Tottakai koskee. Jos olisi pitänyt pohtiä tulevaisuudenskenaarioita 1939 että miten homma etenee niin mitä hiton väliä oli sillä että NL hyökkäsi ja Suomi puolusti ja Terijoen hallitus ja kenen puolella oli moraali? Sota päättyi kuitenkin siihen että rauha solmittiin lopulta ja Suomi luovutti maa-alueita. Tuo oli ainoa lopputulema ja sen ennustamiseen ei tarvittu mitään moraalikysymysten pohdiskeluja. Ei tarvita edes näin jälkikäteen jos haluaa tarkastella miten historia meni. Loppupelissä Talvisodankin ratkaisi vain ja ainostaan uhraukset ja kompensaatio. Noiden laskeminen riitti siihen että kykeni sanomaan miten homma etenee.


Tuskin. He pakkaavat ukrainalaisilta varastetut tavarat autoonsa ja lähtevät Venäjälle. Rajan yli voi kirjaimellisesti kävellä lähes missä kohtaa tahansa. Sen kun hyppää vain rajaojan yli.

Ei tietenkään pakkaa. Kuten sanottu sodassa on kyse omaisuuden ja vallan uusjaosta. Niin kauan kuin olet tai ainkin kuvittelet olevasi saamapuolella niin et tietenkään pakkaa.

Ja sama koskee tietysti Ukrainaakin. Niin kauan kun kuvittelee että Krim otetaan takaisin niin totta hitossa kannattaa yritttää. Ja sama koskee Venäjää. Tuostahan sodassa on perimmältään kyse. Mutta jos hinta ja mahdollinen kompensaatio ei yksinkertaisesti enää mätsää niin kyse on silloin vain idiotismista. Jos siis Donbasissa tulee Ukrainalta pataan niin totta hitossa kannattaa silloin lähteä. Ainaostaan idiootti jää tässäkin kuolemaan häivittyyn sotaan jos hinta ja kompensaatio ei enää mätsää.

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 318
 • Liked: 31974
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26164 : 10.05.2022, 21:36:25 »
Ne droneiksi kutsutut lentohärvelit taitavat tehdä melkoista tuhoa R-positiivisille. Erinomainen vekotus miehittäjiä vastaan ja sillä saadaan tuhottua niin kalustoa kuin miehistöä eikä vaadi porukkaa ympärilleen. Verraton vekotus kun etsitään missä Jallu luuraa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 084
 • Liked: 14976
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26165 : 10.05.2022, 21:41:55 »
Verraton vekotus kun etsitään missä Jallu luuraa.

Dronen parhaimpia ominaisuuksia esim kaupunkitaistelussa on, että sen ei tarvitse olla lennossa koko ajan sen kanssa voidaan väijyä jotain tiettyä paikkaa tuntikausia niin, että laskeutuneesta dronesta näkee kuvan ja kun apaja on valmis, niin tämä tai toinen drone käy niputtamassa zyssät. Toki muukin tulituki onnistuu kun koordinaatit on selvillä.

Varsin näppärä varsinkin silloin kun etsitään esim tiettyä henkilöä, kenraali tjtn...
googleta ja pissaa pisimmälle !

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 413
 • Liked: 4269
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26166 : 10.05.2022, 21:59:23 »
Ja sama koskee tietysti Ukrainaakin. Niin kauan kun kuvittelee että Krim otetaan takaisin niin totta hitossa kannattaa yritttää. Ja sama koskee Venäjää. Tuostahan sodassa on perimmältään kyse. Mutta jos hinta ja mahdollinen kompensaatio ei yksinkertaisesti enää mätsää niin kyse on silloin vain idiotismista. Jos siis Donbasissa tulee Ukrainalta pataan niin totta hitossa kannattaa silloin lähteä. Ainaostaan idiootti jää tässäkin kuolemaan häivittyyn sotaan jos hinta ja kompensaatio ei enää mätsää.
Tapasi ajatella credit/debit laskuna sotaa toimii, jos ajatellaan kiistanalista aluetta neutraaliksi, josta osapuolet sitten kiistelevät ja suunnitelmat tehdään sen perusteella ajatellaanko olevan 'saamapuolella'.

Näinhän ei ole Ukrainassa eikä ollut talvisodassa. Saama puolella oli ainoastaan ja koko ajan Venäjä/Neuvostoliitto. Sekä Suomi että Ukraina yrittävät minimoida tappiotaan. Ei ole realistista ajatella, että Ukraina voisi valloittaa ja pitää Venäjän alueita sen enempää kuin Suomenkaan.

Tarkastelusi pohjalta vaikuttaisi, että puolustautuminen on aina turhaa, koska ei voi olla 'saamapuolella' vaan paras tilanne on päästä ns. nollaan. Näkisin, että Ukraina pyrkii nollaan. Mikä on se hinta ja kompensaatio, jossa puolustautuminen kannattaa lopettaa?
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26167 : 10.05.2022, 22:08:52 »
Ja sama koskee tietysti Ukrainaakin. Niin kauan kun kuvittelee että Krim otetaan takaisin niin totta hitossa kannattaa yritttää. Ja sama koskee Venäjää. Tuostahan sodassa on perimmältään kyse. Mutta jos hinta ja mahdollinen kompensaatio ei yksinkertaisesti enää mätsää niin kyse on silloin vain idiotismista. Jos siis Donbasissa tulee Ukrainalta pataan niin totta hitossa kannattaa silloin lähteä. Ainaostaan idiootti jää tässäkin kuolemaan häivittyyn sotaan jos hinta ja kompensaatio ei enää mätsää.

Aika pitkälle noin, vaikka itse näen tässä myös moraalisen puolen, joka säteilee sitten tulevaisuuteen ja historiaan. Minusta Ukrainan kansa on kuitenkin jo osoittanut pystyvänsä taistelemaan ylivoimaista hyökkääjää vastaan. Nykyinen verenvuodatus alkaa olla turhaa.

Krimin väestö oli melko täysin venäjämielistä ja Donbassin alueen väestö ilmeisesti myös erittäin paljon. Tilanne ei vertaudu Terijoen hallitukseen lainkaan. Itä-Karjalassa oli erittäin menestyvä ja taloudellisessa nousuhteessa oleva tasavalta, jonka kommunistit kansamurhalla tuhosivat, koska kokivat sen olevan uhka kommunismille. Sieltä kansanmurhan aikaan myös pakeni ihmisiä Suomeen ja kertoi mistä on kysymys. Vaikka sotien aikana joitain paikallisia desantteja olikin, niin suurin osa Kotkan kommunisteistakin tajusi, että Terijoen hallitus on pelkkä huono vitsi. Donbassissa taas on merkittävä osa väestöä sitä mieltä, että Venäjän hyökkäys on ok. Krimillä 2014 lähes kaikki taisivat olla sitä mieltä. Venäjän erikoisjoukot valtasivat sen juurikaan laukauksia ampumatta. Venäjä onnistui jopa pseudouskottavasti väittämään, että Krimillä ei ollut heidän joukkojaan lainkaan. Siis kansainvälisen diplomatian tasolla.

Oma kysymykseni on se, että miksi me panemme niin paljon paukkuja tuon Donbassin alueen puolesta, että verenvuodatuksen siellä pitäisi jatkua? Jos olemme sitä mieltä, että Venäjä voidaan tässä sodassa tuhota ja pistää polvilleen, niin moraalisempaa olisi sitten itse lähteä rintamalle ja antaa palaa, eikä katsoa uhoten vierestä, kun toiset menettävät henkensä sodan uhreina.

Ja perustan edelleen näkemykseni siihen, että Donbassin haltuunoton jälkeen Venäjä on vähintään valmis jäädyttämään konfliktin. Jos, mitä en usko, Venäjä olisi tavoittelemassa koko Ukrainan hallintaa, niin sitten tilanne on tietysti toinen. Konfliktin jäätyessä Venäjä tietysti painostaa Ukrainaa, Puolaa, Baltian maita ja Suomeakin omaan etupiiriinsä, mutta silloin sitä vastaan on paljon enemmän keinoja puolustautua, kuin avoin sota. Venäjää ei voi tuhota avoimella sodalla, ellei siihen käytetä koko Naton arsenaalia ja silloin suuri osa Natomaista tuhoutuu mukana.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2022, 22:13:04 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 412
 • Liked: 10168
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26168 : 10.05.2022, 22:14:40 »
Tapasi ajatella credit/debit laskuna sotaa toimii, jos ajatellaan kiistanalista aluetta neutraaliksi, josta osapuolet sitten kiistelevät ja suunnitelmat tehdään sen perusteella ajatellaanko olevan 'saamapuolella'.

Näinhän ei ole Ukrainassa eikä ollut talvisodassa. Saama puolella oli ainoastaan ja koko ajan Venäjä/Neuvostoliitto. Sekä Suomi että Ukraina yrittävät minimoida tappiotaan. Ei ole realistista ajatella, että Ukraina voisi valloittaa ja pitää Venäjän alueita sen enempää kuin Suomenkaan.

Tarkastelusi pohjalta vaikuttaisi, että puolustautuminen on aina turhaa, koska ei voi olla 'saamapuolella' vaan paras tilanne on päästä ns. nollaan. Näkisin, että Ukraina pyrkii nollaan. Mikä on se hinta ja kompensaatio, jossa puolustautuminen kannattaa lopettaa?

Eihän se noin mene. Tuolla ylempänä jo totesin että suurin kompensaatio Ukrainalle oli itsenäisyyden säilyttäminen kuten se oli Suomellekin. Mutta jäljempänä olen todennut myös että Ukraina ei taistele enää itsenäisyyden säilyttämisestä. Kuten ei Suomikaan taistellut itsenäisyydestään vaikkapa jatkosodan alussa.

Joku voisi ajatella että itsenäisyys on ultimaattinen kompensaatio jolle voi uhrata siis kaiken. Itsekin olen taipuvainen tähän tulkintaan. Mutta tuon jälkeen ei ole enää mitään jonka arvo olisi ääretön, ei ainakaan minulle. Joten kaikki tuon jälkeen jo määritelmällisesti sisältyy uhraus/kompensaatiolaskelmien sisään. Eli aluemenetyskään ei ole missään tapauksessa äärettömän uhrauksen arvoinen.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 205
 • Liked: 11048
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26169 : 10.05.2022, 22:17:15 »
Mitä ihmettä tämä nyt on. :o :facepalm:

Lainaus
Onko puolustajakin vastuussa sodan uhreista?

Aseet laskemalla säästyisi elämää, mutta se ei ehkä olisi elämisen arvoista.

Mikko Puttonen HS
9.5. 2:00 | Päivitetty 9.5. 10:59

Saksassa on hiljattain julkaistu kaksi avointa kirjettä, joissa älymystön edustajat vaativat Ukrainalle annettavan aseavun lopettamista. Allekirjoittaneissa on toimittajia, poliitikkoja, taiteilijoita, kirjailijoita ja tutkijoita, ja kirjeet on osoitettu liittokansleri Olaf Scholzille.

Vetoomusten tekijät eivät ole Venäjän hyökkäyksen puolella vaan ajavat rauhan asiaa. He haluavat suojella elämää ja torjua maailmansodan uhkaa. Rauhaan ei vain pitäisi pyrkiä voittamalla vastustaja vaan lopettamalla sotiminen.

Yhden kirjeen mukaan Kiovan, Harkovan ja Odessan pitäisi julistautua ”kaupungeiksi, joita ei puolusteta”.

Kirjeiden mukaan aseapu pitkittää sotaa ja vain lisää ukrainalaisten kärsimyksiä. Sodan jatkuessa seurauksena on vain enemmän tuhottuja kaupunkeja ja lisää ukrainalaisia kuolonuhreja.

”Niin katkeraa kuin onkin perääntyä kansainvälistä lakia rikkovan väkivallan edessä, se on kuitenkin inhimillisin ja realistisin vaihtoehto”, ryhmä kirjoittaa Berliner Zeitungin mukaan.

Toinen älymystöjoukko huomauttaa, että moraalista vastuuta uusista ukrainalaisista siviiliuhreista ei voi jättää vain Ukrainan omien päättäjien harteille. Toisin sanoen vastuussa ovat nekin maat, jotka tukevat sodan jatkamista.

--

Mutta loppuisiko kärsimys puolustuksen lopettamiseen? Venäläisjoukkojen raakuudet Butšassa ja muualla ovat osoittaneet, ettei siihen voi luottaa. Ilman näitä raakuuksiakin elämä autoritaarisen, denatsifikaatiopropagandassa marinoidun Venäjän alaisuudessa olisi painajaismaista. Vaikka siis elämää säästyisi aseet laskemalla, se tuskin olisi elämisen arvoista.

Kirjoittaja on HS:n tiedetoimituksen toimittaja.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008795697.html

Toivottavasti nämä kaikki "intellektuellit" ovat jo kaikkien tiedustelupalvelujen valvontalistoilla. Saksassahan on "perustuslain puolustamisen virasto" tjsp. joka vakoilee uusnatseja ja muita.

Kiova on pääkaupunki ja isoin kaupunki, jonka Venäjä jo kertaalleen epäonnistui vallata. Nytkö se pitäisi antaa pois, kun puolustustaistelu on voitettu? Ja Harkova on toiseksi isoin, ja liikennesolmu, sieltä pääsisi etenemään eri suuntiin, ja Odessan kautta Venäjä saisi maareitin Transnistriaan, eli sota nimenomaan laajenisi Moldovaan. Sellainen "inhimillisin ja realistisin vaihtoehto". Niin kuin Hesarikin mainitsee, intellektuellien(kaan) osa valloitetuilla alueilla ei ole ollut kadehdittava. Allekirjoittajat voisivat vähän miettiä samaa oman kotikaupunkinsa kohdalle.

Jos osaisin saksaa niin kysyisin näiltä että olisiko Varsovan getonkin pitänyt vain antautua? Olisiko se ollut inhimillisin ja realistisin vaihtoehto? Ja jos ei, niin missä menee se raja antautumisen ja taistelemisen ihmillisyyden välillä. Jos Venäjän valloittamillaan alueilla suorittamat rikokset eivät vielä riitä, mutta esimerkiksi Natsi-Saksan riittivät, niin missä raja menee, ja taistelujen jatkaminen muuttuu inhimilliseksi.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 724
 • Liked: 3356
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26170 : 10.05.2022, 22:35:44 »
Omana yleiskommenttina on että sota menee Venäjän kannalta äärimmäisen pahaksi, ja meidän suomalaisten näköpiiristä taasen erittäin hyväksi. Jos olisin Venäjän johtaja lopettaisin sodan välittömästi vaikka nyt tekosyynä että tavoitteet tavoitettu. Jos Venäjä päästää Kiinan mukaan, veikkaan että Venäjän peli on menetetty ja ihan muulle maalle, vahva arvaus että nyt menossa tämä peli

D46

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 49
 • Liked: 252
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26171 : 10.05.2022, 22:44:51 »
^^^ ja ^^^^.  Kun zyssän örkkiroistoarmeija on siivottu Ukrainan rajojen ulkopuolelle, alkaa jälleenrakennus zyssien tuhotöiden jäljiltä, joka sitten kestää. Saapa nähdä, missä määrin Saksa saa Ukrainan suunnasta tarjouspyyntöjä saati urakoita. Kunhan Ukraina nousee jaloilleen ja alkaa nälkäisenä & isona valtiona kukoistamaan, muistaa varmasti pitkään, kenen kanssa kauppaa tehdään ensi- ja toissijaisesti.

Siinä junassa britit on ekassa vaunussa ja Saksa tulee resiinalla perässä. Jälleenrakennuksen kustannukset toki maksetaan ensi alkuun zyssien jäädytetyistä varoista (saattavat mennä jo Mariupolin rakentamiseen) ja muista sotakorvauksista neuvotellaan piiitkään.

Luonnollisesti Ukrainan ehdoton minimi on rajat ennen zyssien hyökkäystä, tuskinpa sekään riittää ja se on varsin ymmärrettävää & hyväksyttävää. Ukraina tarvitsee ilman muuta esimerkiksi Asovanmeren satamat käyttöönsä kuten aiemminkin ja oikeudet porata öljyä ja kaasua vaikkapa Sevastopolin sataman suulla. On ihan pellejuttua, että tilanne nyt olisi Ukrainan kannalta tällä hetkellä millään tavoin "normaali", vaikka laukaustakaan ei enää ammuttaisi.

Mitä sitten tulee Donetskin ja Luhanskin zyssän valevaaleilla (tai siis vaalejahan ei oikeasti edes pidetty) perustettuihin nukkevaltioihin, eiköhän siellä ole viimeisetkin ryssänrähmäiset silmät auenneet. Siellähän pakotetaan kaikki alle 60v äijät nyt tykinruoaksi rintamalle zyssän puolelle ja naganilla niskaan uhaten.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2022, 22:52:49 kirjoittanut D46 »

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26172 : 10.05.2022, 22:45:32 »
Tapasin juuri kesänä ennen koronaa saksalaisen perheen Saimaan kanavan risteilyllä Viipuriin ja takaisin Lappeenrantaan, valehtelematta mies n 35v kävi itkemään kun kerroin kuinka tärkeä osasto Kuhlmey oli meille ja kuinka paska ryssän kohtalo oli meille tulossa, kaveri kuunteli tarkkaan kertomani Tali-Ihantalasta. Totaalisen aivopesty oli kaveri

Valkealassa on marketin pihalla osasto Kuhlmey pudonneen koneen lentäjien muistokivi. Käytiin aikanaan yhden kaverin kanssa aina laittamassa sinne kynttilät palamaan. Pitäisi ottaa tämä sama traditio uudestaan käyttöön nuoremman sukupolven kanssa.
qui non est mecum adversum me est

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 724
 • Liked: 3356
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26173 : 10.05.2022, 22:51:46 »
Tapasin juuri kesänä ennen koronaa saksalaisen perheen Saimaan kanavan risteilyllä Viipuriin ja takaisin Lappeenrantaan, valehtelematta mies n 35v kävi itkemään kun kerroin kuinka tärkeä osasto Kuhlmey oli meille ja kuinka paska ryssän kohtalo oli meille tulossa, kaveri kuunteli tarkkaan kertomani Tali-Ihantalasta. Totaalisen aivopesty oli kaveri

Valkealassa on marketin pihalla osasto Kuhlmey pudonneen koneen lentäjien muistokivi. Käytiin aikanaan yhden kaverin kanssa aina laittamassa sinne kynttilät palamaan. Pitäisi ottaa tämä sama traditio uudestaan käyttöön nuoremman sukupolven kanssa.
Immolasta löytyy myös. Ja täysin samaa mieltä. Kyse oli meidän kulttuurimme, suomalaisuuden olemassaolosta, jo siksikin ukrainalaiset taistelevat meidän puolestamme

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26174 : 10.05.2022, 22:56:41 »
Immolasta löytyy myös. Ja täysin samaa mieltä. Kyse oli meidän kulttuurimme, suomalaisuuden olemassaolosta, jo siksikin ukrainalaiset taistelevat meidän puolestamme

Samaa mieltä tästä, mutta olen erittäin epävarma siitä kannattaako ukrainalaisten taistella juuri nyt vai hyväksyä rauha.
qui non est mecum adversum me est

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 413
 • Liked: 4269
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26175 : 10.05.2022, 23:05:24 »
Eihän se noin mene. Tuolla ylempänä jo totesin että suurin kompensaatio Ukrainalle oli itsenäisyyden säilyttäminen kuten se oli Suomellekin. Mutta jäljempänä olen todennut myös että Ukraina ei taistele enää itsenäisyyden säilyttämisestä. Kuten ei Suomikaan taistellut itsenäisyydestään vaikkapa jatkosodan alussa.

Joku voisi ajatella että itsenäisyys on ultimaattinen kompensaatio jolle voi uhrata siis kaiken. Itsekin olen taipuvainen tähän tulkintaan. Mutta tuon jälkeen ei ole enää mitään jonka arvo olisi ääretön, ei ainakaan minulle. Joten kaikki tuon jälkeen jo määritelmällisesti sisältyy uhraus/kompensaatiolaskelmien sisään. Eli aluemenetyskään ei ole missään tapauksessa äärettömän uhrauksen arvoinen.

Eli onko se siis Ukraina, joka nyt ylläpitää tätä sotaa? Onko venäjä saavuttanut ne tavoitteet, jotka se ilmoitti sodan alussa? Niihin se tulee pyrkimään pitkällä aika välillä mikäli kapasiteettia riittää. Vaikka pitäisikin esim. kahdeksan vuoden tauon välissä.

Tarkoitan siis, että nähdäkseni niin kauan kuin venäjä haluaa sotia, Ukraina käy selviytymistaistelua.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Hohtis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 66
 • Liked: 401
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26176 : 10.05.2022, 23:16:14 »
Immolasta löytyy myös. Ja täysin samaa mieltä. Kyse oli meidän kulttuurimme, suomalaisuuden olemassaolosta, jo siksikin ukrainalaiset taistelevat meidän puolestamme

Samaa mieltä tästä, mutta olen erittäin epävarma siitä kannattaako ukrainalaisten taistella juuri nyt vai hyväksyä rauha.

Anteeksi, etten ole seurannut jokaista uutista. Onko Ukrainalle esitetty rauhanehdot Venäjän toimesta ja jos on, mitä ne pitävät sisällään?

Jos momentum on tällä hetkellä Ukrainalla, niin nyt pitää antaa isän kädestä. Bucha never forget. Mitä enemmän ryssä saa turpiinsa, sitä kauemmin kestää, että se yrittää uudestaan. Koska se yrittää. On aina yrittänyt. 

D46

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 49
 • Liked: 252
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26177 : 10.05.2022, 23:24:29 »
Jos momentum on tällä hetkellä Ukrainalla, niin nyt pitää antaa isän kädestä. Bucha never forget. Mitä enemmän ryssä saa turpiinsa, sitä kauemmin kestää, että se yrittää uudestaan. Koska se yrittää. On aina yrittänyt.
Ja momentum vain paranee koko ajan paitsi aseavun myötä, myös siksi, että muistan jostain lukeneeni ryssien sopimussolttujen (niidenkin, jotka ovat vielä hengissä) sopparien umpeutuvan pääsääntöisesti kesäkuussa. Sopparien uusijoista saati uudesta tykinruoasta ei välttämättää ole zyssillä runsauden pulaa.

Ukrainassa tulee pitkä kuuma kesä - lauloi 155mm tykistö päästyään vauhtiin.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 383
 • Liked: 6693
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26178 : 10.05.2022, 23:28:31 »
Immolasta löytyy myös. Ja täysin samaa mieltä. Kyse oli meidän kulttuurimme, suomalaisuuden olemassaolosta, jo siksikin ukrainalaiset taistelevat meidän puolestamme

Samaa mieltä tästä, mutta olen erittäin epävarma siitä kannattaako ukrainalaisten taistella juuri nyt vai hyväksyä rauha.


Ryssät on ajettu Kharkovasta valtakunnan rajoille tänään liki joka kohdasta. Rintama on romahtanut siellä venäläisillä. Ainoa ongelma on se, että kun he vetäytyvät rajojensa taakse, niin he voivat edelleen kiukkupäissään ammuskella tykeillä sieltä. Ukrainan ja YK:n pitäisi luoda vähintään kuusikymmentä kilometriä syvä demilitarisoitu alue Venäjän puolelle, jota vahtivat YK:n joukot. YK:lle lupa ampua 200km syvyyteen Venäjän puolelle, jos tarve ja jos havaitaan sotilaallista toimintaa Venäjällä, jota on syytä epäillä, tai jonka nähdään kohdistuvan Ukrainaa tai DMZ:taa vastaan.

Koska mitään rauhantarjousta tuskin koskaan tulee, niin kauan kuin Putin ja silovikit ovat vallassa, niin vaihtoehtoja on kaksi. Joko Ukraina taistelee, tai antautuu ja lakkaa olemasta valtiona, jolloin alkaa Ukrainan kielen, kulttuurin ja monien muiden instituutioiden järjestelmällinen joukkotuhonta. Tässä ei hirveästi epävarmuustekijöitä jää, ellei shillaa Kremlin puolella ja oikein odota, että mitäs kansanmurhapestejä sieltä mielikuvitustasavalloista oikein aukeaakaan.


Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26179 : 10.05.2022, 23:48:49 »
Anteeksi, etten ole seurannut jokaista uutista. Onko Ukrainalle esitetty rauhanehdot Venäjän toimesta ja jos on, mitä ne pitävät sisällään?

Heti sodan alussa Ukrainan presidentti totesi, että he ovat valmiit neuvottelemaan Donbassin alueesta ja Natoon liittymisesestä-


Lainaus
Jos momentum on tällä hetkellä Ukrainalla, niin nyt pitää antaa isän kädestä. Bucha never forget. Mitä enemmän ryssä saa turpiinsa, sitä kauemmin kestää, että se yrittää uudestaan. Koska se yrittää. On aina yrittänyt.

Minusta momentum on vain näennäisesti Urkrainalla. Ryssä ei ole vielä saanut turpiinsa Ukrainassa, vaan on saavuttamassa kaikki julkilausutut tavoitteensa.
qui non est mecum adversum me est

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 118
 • Liked: 12788
 • never go full retard
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26180 : 11.05.2022, 00:18:58 »
-mutta minusta Ukrainan itsenäisyys ei ollut koskaan edes uhattuna.

Kyllähän tuo ehdalta Lavrovilta kuulostaa. Hehe, tiedän, miltä kaalipieru haiskahtaa, mutta mahorkansavu on minulle tuntematon, (ja malporoakaan ei ole mennyt yli viiteentoista vuoteen).

Muistaakseni Putler on sanonut ihan vakavissaan, että VF:llä ei ole mitään aikeita miehittää itsenäistä Ukrainaa, mutta ilmeisesti hän tarkoitti maalukittua Tynkä-Ukrainaa, joka jää sitten Puolan nappaaman Galician ja mustanmeren aaltojen huljutteleman Novo-Rossian väliin.

No, kävi miten kävi, en usko Euro-Sovjetin maaperälle päässeiden ylpeiden kansallimielisten ukrainalaisten enää ikinä palaavan mustanmullan maille. Federaatiossa on leipä sikäli leveämpää. Itse asiassa viikon sisään on faseeni tullut kolme kaupallista tarjousta, no, ihoihmisiltä. Mutta olen pirun pihi, eikä vaimokaan ehkä arvostaisi, vaikka vanha koira oppisikin uusia temppuja, niin siirsin viestit suosiolla rodeen...

...........................................

Seuraavan todellisuusperää en sitten tiedä, mutta ehkä joillakin on käsitys siitä, minkälainen arvostus ugreilla on ystäviemme ukien parissa:

Lainaus
The Ukrainian Military Command Organization: A perspective from a pro-Ukrainian source.

https://t.me/ice_inii/615

[GB: The report translated below is from a Telegram source that goes by the name “iniy” (frost), who, while being staunchly pro-Ukrainian, to the point of systematically calling Russians “moksha” (used as a derogatory moniker, the word refers to a subset of the Mordva ethnic group that speak a language that belongs to the Finno-Ugric group of languages and is utilized to insinuate that Russians are not of Slavic origin but come from the ethnic set of peoples that Ukrainian nationalists consider sub-human), is nonetheless highly critical of the Ukrainian authorities and the corrupt elements of the Nazi movement in Ukraine (a Nazi critical of other Nazis—a thing like that) and realistically pessimistic about the Ukrainian prospects in the war. The use of foul language and other characteristics of the report have been faithfully preserved—my apologies if they cause anyone offence.]

Look boys, what a three-dimensional system of control over the Ukrainian defence has emerged. Watch and learn—such carefully-organized chaos is a rarity.

The 1st Group: the Nazis and the SBU [GB: Zelensky’s regime’s secret police, the Ukrainian State Security Service]. We have no clue whether they have centralized command, but we are sure of the fact that Azov and all other rabble-ated [consolidated] nationalist battalions and homo-units [units] are only very tenuously under the command of the General Staff. On a day-to-day basis, they spend their time engaged in cowboy-style fuckery or hiding in the bunkers.

The 2nd Group is under the command of our dear “allies.” They have put a yoke on the Chief Intelligence Directorate, the Special Operations Forces, the remnants of the Air Force, and the most battle-worthy missile and artillery units. This part of the Ukrainian Armed Forces is engaged in real net-centric warfare using small groups and is the one responsible for most of the inconvenience to the Russian forces. All this is fucking awesome, but it leads down the path to a strategic dead end. Later, we will explain why.

The 3rd Group consists of the core of the Ukrainian Armed Forces, the grimy regulars in the fortified strongholds, and the part of the territorial defence (the majority of them) that lacks the nerve or a charismatic leader at SBU that could get into the 1st Group or lacks the skills to get them into the 2nd Group. This cannon fodder is under the control of the General Staff and other military command, and they’ve been assigned the prestigious task of marching to slaughter, while the “allies,” with the assistance of the 2nd Group, try to “win the war” (which they cannot).

All in all, we have neither a unified command, nor logistics and supply, nor a general plan for this war. The opinion of a pimply cocksucker, recently graduated from USMA and incapable of controlling his own bladder when a shell lands nearby (true story), carries more weight than the opinion of a Ukrainian control.

Good morning, Vietnam! It’s a good day to be a gook!
(korostus minun)

Edit. Näyttää tosiaan siltä, että ainakin osio Ukrainan kansallismielisistä pitää ugreja ali-ihmisinä, mikä on kalloistakin mitattu:

How Moscow Hijacked the History of Kyivan Rus.
https://www.messon.fi/kiovalaiset.htm
Lainaus
Within a brief time (50-80 years) every Finnish tribe was imposed with a prince of the Riurykovyches, whose mother was either a woman of Mer, Murom or Kokshan… Thus appeared the ‘Moksel’ princedoms: Vladimir, Riazan, Tver, and others. At this time, some missionaries appeared in the land of Moksel to spread Christianity. It is impossible to consider a mass ‘migration’ of Slavs from the Dnipro river region, as Russian historians insist. Why should the Slavs leave behind their fertile Dnipro lands and relocate more than a thousand kilometers through impassable undergrowth and swamps into an unknown semi-savage land?

Under the influence of Christianity, the land of ‘Moksel’ started to form their language, which in time became Russian. Up until the XII century, only Finn tribes lived in the land of ‘Moksel’. The archaeological findings of O.S. Uvarova (Meria and their everyday life from kurhan excavations, 1872 – p. 215) support this. Out of 7729  excavated kurhans, not a single Slavic burial was discovered.

And the anthropological investigations of human skulls by A. P. Bohdanov and F. K. Vovk support the differentiated characteristics of the Finnish and Slavic ethnoses.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2022, 13:07:08 kirjoittanut Lasse »
NOVUS ORDO HOMMARUM
-All Wars Are Bankers' Wars-

"Intrigue your sole desire, you sold your wife, your child
You sell your oldest friends, you sold your countrymen
And yet we know your name, traitor, traitor"

D46

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 49
 • Liked: 252
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26181 : 11.05.2022, 00:28:22 »
Ryssä ei ole vielä saanut turpiinsa Ukrainassa, vaan on saavuttamassa kaikki julkilausutut tavoitteensa.

* Reps * Juu, kaikki sujuu suunnitelmien mukaan  ;D Kohta on nazitkin denatzifioitu tai jotain.

 - Edit: twiitti poistettu -

Ja Harkovan rintamallakin kuuluu kummia, Ukrainan armeija etenee ja Mordorin valtakunnan raja on enää muutaman kilometrin päässä. Syytä kyllä onkin:

https://www.verkkouutiset.fi/a/ukrainan-ihmisoikeusedustajan-mukaan-venaja-on-rakentanut-keskitysleirin-harkovaan/

Lainaus
Ukrainan ihmisoikeusedustajan mukaan Venäjä on rakentanut keskitysleirin Harkovaan

Ihmisoikeusasiamies Ljudmila Denisova sanoo, että leirille vietyjä kidutetaan

Ukrainan ihmisoikeusasiamies Ljudmila Denisovan mukaan Venäjä on perustanut Ukrainan Harkovan alueelle keskitysleirin, jonne on kuljetettu siviilejä.

Denisova kertoo Telegramissa, että leiri on pystytetty tehdasalueelle Vovtshanskissa.

– Siellä Harkovan alueen asukkaita kidutetaan ja pakotetaan tekemään yhteistyötä, Ljudmila Denisova kirjoittaa.

Hänen mukaansa vastaavaa on tapahtunut myös miehitetyssä Izyumissa. Siellä hyökkääjän tavoitteena oli ihmisoikeusasiamiehen mukaan saada alueen väestöä ”mobilisoitua” eli liittymään sotaan Venäjän puolelle.


 
« Viimeksi muokattu: 11.05.2022, 00:38:28 kirjoittanut D46 »

Hohtis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 66
 • Liked: 401
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26182 : 11.05.2022, 00:32:40 »
Anteeksi, etten ole seurannut jokaista uutista. Onko Ukrainalle esitetty rauhanehdot Venäjän toimesta ja jos on, mitä ne pitävät sisällään?

Heti sodan alussa Ukrainan presidentti totesi, että he ovat valmiit neuvottelemaan Donbassin alueesta ja Natoon liittymisesestä-


Lainaus
Jos momentum on tällä hetkellä Ukrainalla, niin nyt pitää antaa isän kädestä. Bucha never forget. Mitä enemmän ryssä saa turpiinsa, sitä kauemmin kestää, että se yrittää uudestaan. Koska se yrittää. On aina yrittänyt.

Minusta momentum on vain näennäisesti Urkrainalla. Ryssä ei ole vielä saanut turpiinsa Ukrainassa, vaan on saavuttamassa kaikki julkilausutut tavoitteensa.


Me varmaan olemme seuranneet eri uutisia. Minusta Venäjän julkilausutut tavoitteet olivat:

Kreml tiivisti Venäjän tavoitteet kahteen sanaan – tätä ne tarkoittavat

Lainaus käyttäjältä:  IS 24.2.
KREML perustelee Reutersin mukaan hyökkäystään kahdella sanalla. Venäjän operaatio Ukrainassa perustuu kahteen Putinin asettamaan tavoitteeseen: Ukrainan demilitarisointiin ja ”denatsifikaatioon”.

Demilitarisointi tarkoittaa aseista riisumista. Denatsifikaatio viittaa natsismin poistamiseen.

Demilitarisaatio on mennyt siinä mielessä pitkin vittua, että Ukrainan armeija on vahvistunut paljon siitä, mitä se oli sodan alussa. Läntistä materiaalista tukea on saatu paljon, Ukrainan armeija on oppinut uusia taistelutapoja, valtava määrä venäläistä sotamateriaalia on tuhottu ml. Mustanmeren laivaston lippulaiva CG Moskva. Venäjän armeija ottaa tällä hetkellä käkättimeen Itä-Ukrainassa eikä vahvistuksia ole luvassa. Parhaat aseetkin on jo käytetty.

Denatsifikaatio sikäli kun sillä tarkoitetaan Ukrainan hallinnon vaihtamista ei olisi sekään voinut mennä enemmän pieleen. Ukrainan nykyhallinto on päinvastoin valtavan paljon vahvemmassa asemassa kuin ilman sotaa. Zelenskyistä tulee sankari, jota Ukrainassa muistellaan kuin Mannerheimia Suomessa.

Muut VF vaatimukset kuten Naton laajenemisen estäminen ei sekään vaikuta onnistuneen aivan 6/5. Naton ja Venäjän raja on näillä näkymin kaksinkertaistumassa Euroopassa ja Itämeri muuttumassa Naton sisämereksi. Ainoa realistinen keino estää se vaikuttaisi olevan maailmanlaajuinen termonukleaarinen ydinsota, jossa Venäjä lakkaa olemasta. Länsi ei lakkaa, koska olen melko varma, että VF ydinaseet toimivat aivan yhtä loistavasti kuin kaikki muukin Venäjän sota tähän asti. Putin tietää sen ja ei ihmekään, että käsi tärisee Kremlin taikinanaamaisella kääpiöllä. Hauskaa loppuelämää Siperiassa, Shoigun kanssa mato-ongella.

Miten meni niinku omasta mielestä?

D46

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 49
 • Liked: 252
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26183 : 11.05.2022, 01:10:18 »
No, kävi miten kävi, en usko Euro-Sovjetin maaperälle päässeiden ylpeiden kansallimielisten ukrainalaisten enää ikinä palaavan mustanmullan maille. Federaatiossa on leipä sikäli leveämpää. Itse asiassa viikon sisään on faseeni tullut kolme kaupallista tarjousta, no, ihoihmisiltä. Mutta olen pirun pihi, eikä vaimokaan ehkä arvostaisi, vaikka vanha koira oppisikin uusia temppuja, niin siirsin viestit suosiolla rodeen...

Et sitten oikeastaan enää muuta keksinyt, kuin vihjailla ukrainalaisia naisia huoriksi. Kyllä pienturkisvuokraajien ammattikunnassa varmasti ukrainalaisiakin on, mutta täältä katsoen tuo kuulostaa lähinnä siltä, että sulla alkaa olla paukut yhtä vähissä kuin ryssillä ohjukset.

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 134
 • Liked: 559
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26184 : 11.05.2022, 01:18:32 »
Rys-tankki suorittaa tahatonta miinanraivausta. Toinen paukku pompauttaa tankin hauskasti ilmaan:

If they want a new war, this time we will kill them all.

Hohtis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 66
 • Liked: 401
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26185 : 11.05.2022, 01:31:19 »
Kun katsoo uutisia Ukrainasta, niin kyllähän valtavasti isoin osa Ukrainasta elää jokseenkin normaalia elämää. Ihmiset käppäilevät kaduilla ja palvelut pelaavat. Jopa Kiovassa, joka oli kovan prässin alla.

Kyllähän Buchan ja Azovstalin kellareissakin elettiin ja eletään jokseenkin normaalia elämää, parta kasvaa ja suoli toimii. Miten nyt ikinä normaali elämä halutaan määritellä.

En saanut ihan kiinni siitä mitä hait tällä postauksellasi? Onko se jokseenkin normaalia elämää, että jatkuvasti saat pelätä tuleeko Toska-ohjus katosta läpi lastesi päiväkotiin ja kaikki sotakuntoiset miehet ovat rintamalla, poissa normitöistään?

Sillä, että Kiovassa joku vielä toimii saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että muutama ukrainalainen ukko ja akka päätti laittaa vähän hanttiin ja lännestä alkoi tulvia nykyaikaisia aseita Ukrainaan.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26186 : 11.05.2022, 01:49:18 »
* Reps * Juu, kaikki sujuu suunnitelmien mukaan  ;D Kohta on nazitkin denatzifioitu tai jotain.

Edeleen puhun niistä tavoitteista, jotka julkilausutusti sanottiin ja lupaan tarjota tuopit, jos Venäjä ei niitä saavuta.

Kaikki natsijutut ovat sitä samaa roskaa mitä Suomenkin  media on syytänyt viimeiset 20 vuotta. Venäjän on hyvä käyttää propagandassaan sitä mitä länsimedia on itse tehnyt. Ja hyvin Venäjä on onnistunutkin.
qui non est mecum adversum me est

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 633
 • Liked: 12201
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26187 : 11.05.2022, 02:06:42 »
Täytyy nyt tämä pointti todeta, että ei Venäjä syyttäisi Ukrainan oikeaa sektoria natseiksi, ellei länsi itse olisi ensin tehnyt niin. Suomessa muakin, joku vasemmistosivusto syyttää natsiksi vain sen takia, että olin Awekening tapahtumassa kuuntelemassa Ukrainan Oikean sektorin edustajan puheen. Erittäin hyvä puhe olikin.

Minusta täältä nyt puuttuu aika täysin suuren kuvan ymmärrys. Esimerkiksi tämä, että Venäjä voitaisiin tässä kamppailussa lyödä ukrainalaisten toimesta sotilaallisesti on ihan mielöton ajatus ja pidän sen levittämistä vastuutttomana.

Venäjän lyöminen taloudellisestikin on jokaiselle Euroopan maalle todella vaikeaa. Ensi talvena tulee kylmä. Ja pahimmassa tapauksessa todella kylmä. Siinä saa sitten jokainen insinööri olla mukana vetämässä piuhaa Kreikasta Suomeen. Siitä seuraa sisäisiä levottomuuksia, koska niin valheellissella propagandalla mitä nykyisin syötetään ei rivejä saa kasaan kukaan.
qui non est mecum adversum me est

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 749
 • Liked: 5097
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26188 : 11.05.2022, 02:19:53 »
IDA, Emme ole lyömässä Venäjää hyväksikäyttäen Ukrainaa.
Me lyömme yhdessä Venäjää, koska ei ole vain Ukrainan vihollinen, vaan meidänkin (eurooppalaisuus, länsimaalaisuus) vihollinen. Venäjä on kuin islam. Pahaa lääkettä meille.

Hohtis

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 66
 • Liked: 401
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26189 : 11.05.2022, 02:49:59 »
Täytyy nyt tämä pointti todeta, että ei Venäjä syyttäisi Ukrainan oikeaa sektoria natseiksi, ellei länsi itse olisi ensin tehnyt niin. Suomessa muakin, joku vasemmistosivusto syyttää natsiksi vain sen takia, että olin Awekening tapahtumassa kuuntelemassa Ukrainan Oikean sektorin edustajan puheen. Erittäin hyvä puhe olikin.

Hetkinen, Venäjän sotaa puolusteleva ja oikeuttava narratiivi, siis sotapropaganda Ukrainan juutalaisten leimaamisesta "natseiksi" on siis jollain logiikalla lännen syy? Nyt mulle samat lääkkeet.  ;D


Minusta täältä nyt puuttuu aika täysin suuren kuvan ymmärrys. Esimerkiksi tämä, että Venäjä voitaisiin tässä kamppailussa lyödä ukrainalaisten toimesta sotilaallisesti on ihan mielöton ajatus ja pidän sen levittämistä vastuutttomana.

Venäjä voidaan lyödä ukrainalaisten toimesta, lännen tuella Ukrainan maaperällä sotilaallisesti ja niin tulee tapahtumaan. Kukaan ei ole väittänyt, että Zelenskyi vetäisi Ukrainan lipun salkoon Vladivostokissa tai edes Moskovassa.


Venäjän lyöminen taloudellisestikin on jokaiselle Euroopan maalle todella vaikeaa. Ensi talvena tulee kylmä. Ja pahimmassa tapauksessa todella kylmä. Siinä saa sitten jokainen insinööri olla mukana vetämässä piuhaa Kreikasta Suomeen. Siitä seuraa sisäisiä levottomuuksia, koska niin valheellissella propagandalla mitä nykyisin syötetään ei rivejä saa kasaan kukaan.

Ei Venäjä lähde tuhoamaan viimeisiä taloutensa rippeitä lopettamalla ainoan oljenkortensa eli öljyn ja kaasun myymistä Eurooppaan niin kauan kuin sitä joku ostaa.

Valheellisella propagandalla ja sisäisillä levottomuuksilla taidat nyt viitata vähän väärälle puolelle Vaalimaan puomia. Kaikille yleisesti ja yhtäläisesti tiedoksi; YYA loppui 1991 samalla kun Neuvostoliitto loppui. Kannattaa päivittää omat tietolähteensä viimeistään nyt.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2022, 02:51:50 kirjoittanut Hohtis »

Tagit: