Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 3603833 kertaa)

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11592
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26820 : 27.05.2022, 08:10:16 »
Kertokaa nyt mitä vikaa olisi lopputuloksessa, jossa Donetsk ja Luhansk jäisivät Venäjän valtaan?

Jos Venäjän aluevaltaukset tunnustetaan sen omiksi, maailma suistuu anarkiaan, jossa mitä tahansa saa tehdä, kunhan on kylliksi kykyä käyttää väkivaltaa. Mihinkään muuhun ei voi enää luottaa. Sellaisessa maailmassa jokaisen valtion on oman selviytymisensä vuoksi järkevää hankkia ydinaseita. Jos niin käy, on vain ajan kysymys, milloin ydinaseita päätyy Talebanin tai ISISin kaltaisille tahoille, joille tuhon tuottaminen on päämäärä sinänsä. Ja vaikka pahin ei tapahtuisikaan, on kerta kaikkiaan surkeaa, jos kansainvälisen anarkian vuoksi ihmiskunta on pakotettu käyttämään aiempaa paljon suuremman määrän resursseja sotavarusteluun. Haasteita meillä on muutenkin riittämiin, mutta resurssit eivät tuntuneet riittävän vähemmänkään sotavarustelun aikana.

Olen koko aikuisikäni pitänyt YK:ta pelkkänä huonona vitsinä, mutta tämän kevään aikana olen vihdoin ymmärtänyt sen takana olevan idean. Sääntöperusteinen maailma, perustui se kuinka epäoikeudenmukaisiin ja mielivaltaisiin olosuhteisiin tahansa (kuten toisen maailmansodan voittajiin), on kuitenkin parempi kuin anarkian vallassa oleva maailma. Se on parempi sekä suurvalloille, joiden valta-asema saa tunnustuksen, että pienille maille, joiden oikeus päättää omista asioistaan saa tunnustuksen. Toki YK:n olemassaolonkin aikana pienet maat ovat toistuvasti joutuneet suurvaltojen öykkäröinnin uhreiksi, mutta Ukrainan sota on ensimmäinen kerta, kun suurvalta yrittää viedä pienemmältä maalta kokonaan oikeuden olemassaoloon. Lisäksi näin rauhanomaisen ja demokraattisesti hallitun maan kansalaisten näkökulmasta sen pitäisi olla huolestuttavaa, että nyt hyökkäyksen uhriksi on jäänyt maa, joka noudattaa varsin hyvin YK:n peruskirjan periaatteita. Ennen Putinin sotapolitiikkaa suurvaltojen hyökkäysten kohteiksi jäivät yksinomaan maat, jotka olivat jonkinlaisessa sotatilassa jo ennestään. Nykyään ei siis voi välttää joutumasta sotaan edes olemalla itse ihmisiksi.

Donbasissa on siis kysymys periaatteesta ja ennakkotapauksesta. Jos Venäjälle annetaan lupa vallata väkivalloin neliömetriäkään Ukrainan aluetta, sille annetaan myös lupa vallata koko Suomi.
Mitään kansainvälistä oikeutta tai järjestystä ei ole todellisuudessa missään vaiheessa ollut ja tuskin tulee koskaan olemaankaan. Sotia on ollut kokoajan eri puolilla maailmaa : lähi-idässä, Afrikassa ja nyt myös Euroopassa. Ainoa syy miksi aluevaltauksia on tehty vähän vähemmän johtuu puhtaasti vaan siitä, että olemme siirtyneet maatalousyhteiskunnista jälkiteolliseen tai whatever eikä kukaan maa tarvi tyhjiä metsiä itselleen - paitsi Venäjä. Edes Suomi tuskin huolisi Karjalan metsiä itselleen vaikka väkisin annettaisiin, kun ei niistä mitään hyötyä ole.
Nyt kun ilmastonmuutos jyllää ja Lähi-idän ja Afrikan väestö räjähtää käsiin niin tietää se entistä enemmän sotia - voi tulla jopa hyvinkin pian jos Ukrainan viljan vienti vähenee Afrikkaan ja Lähi-Itään. YK ei tule tekemään mitään muutakuin vikisemään.
Vahvemman laki on aina määrännyt ja tulee määräämään, kaikki sopimukset on vain silmälumetta johon korkeintaan jotkut naivit akat uskoo.

Suomi tekee fiksusti liittoutumalla vahvojen maiden kanssa.

« Viimeksi muokattu: 27.05.2022, 08:12:08 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Simo Hovari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 849
 • Liked: 506
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26821 : 27.05.2022, 10:35:40 »
Pitäisi siis oikeastaan sanoa, että sota on tuhoisampi Ukrainalle kun Venäjälle, mikä on luontevaa kun soditaan Ukrainan maaperällä. Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole jos haluaa pysyä itsenäisenä kansakuntana.

Minä juuri sanoin, että sota on tuhoisampi Ukrainalle, kuin Venäjälle.

Ne alueet, joista puhun eivät olleet Ukrainan hallinnassa ennen Venäjän hyökkäystä, vaan ne olivat avoimessa kapinassa Ukrainan hallintoa vastaan. Ukrainan presidentti itse sanoi, että on valmis keskustelemaan niistä. Tilanne, jossa Venäjä pyrkii koko Ukrainan valtaamiseen on tietysti täysin eria asia. Ukraina on ollut itsenäinen kansakunta vuoden 2014 jälkeenkin.
Ehkä tätä voisi miettiä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä sota on tuhoisampi Ukrainalle, koska sota käydään sen alueella ja Venäjä laittaa siellä kaiken paskaksi. Ja sen mitä ei pasko, niin ryöstää tai raiskaa.

Pitkällä aikavälillä taas Venäjä on aivan fucked. Kunhan sota on ohi ja jälleenrakennus alkaa, niin Venäjä on täysin yksin (okei on sillä joku Pohjois-Korea ja Eritrea puolellaan), kun taas Ukrainalla on koko lännen tuki uudelleen rakentamiselleen. Venäjä taantuu aidoksi Neuvostoliitoksi lännen pakotteiden takia, kun Ukraina porskuttaa eteenpäin. Tämä sota on ollut ja tulee olemaan Venäjälle ja sen strategisille tavoitteille täysi katastrofi.
Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa!
- Alexander Stubb, 2.11.2011 -

Simo Hovari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 849
 • Liked: 506
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26822 : 27.05.2022, 10:53:30 »

Väitteeni on koko ajan ollut, että Ukraina ei voi kukistaa Venäjää ilman Naton joukkojen puuttumista sotaan. Venäjän koko armeija ei ole vielä ollut edes sodassa mukana. Ukrainan armeija sen sijaan on. Vaikka kuinka ollaan Ukrainan puolella, niin ei pitäisi sortua toiveajatteluun.

Siksi tämä proxysota on siis tuhoisampaa Ukrainalle, kuin Venäjälle.

Hohoijaa olisi kyllä kiva kuulla jokin järjellinen peruste tuolle. Miksi ukraina muka ei voi voittaa tai miksi olisi tuhoisampi Ukrainalle.
Kuten tossa sanottiin niin koko venäjän armeijaa ei sodassa ole vielä ollut mukana kun taas ukrainan on?.Kaikkihan tietää että miten tossa käy ja on vain ajan kysymys milloin venäläiset valtaavat ukrainan ja joka niin toisin luulee elää jonkinlaisessa fantasiakuplassa.
En tiedä onko allekirjoittaneella sarkasmitutka ruosteessa, vai onko toveri Melbac nyt ihan tosissaan? Veikkaan jälkimmäistä, jolloin ainoat kuplassa elävät kyllä ovat sellaisessa mukavassa valko-sini-punaisessa kuplassa.

Venäjän armeija on osoittautunut olevan vain iso märkä pieru. Raiskaava, ryöstävä ja tuhoava märkä pieru. Kalusto on kaukana niistä juhlapuheista, mitä siitä on kerrottu. Lähinnä siksi, että venäläiset ovat itse paskoneet koko homman ainaisella korruptiollaan. Ei näy mitään huippukalustoa, vaan 60-80-luvun romuja, joista niistäkin on parhaat osat myyty mustassa pörssissä. Ilmaherruutta Venäjä ei ole saavuttanut, mikä on häpeällistä "suurvallalle". "Täsmä"pommit eivät ole "täsmä" + nekin ovat olleet lopussa ajat sitten. Joukot ovat kurittomia, kapinoivia ja epäpäteviä. Liikekannallepanoa Venäjä ei voi tehdä, koska sillä ei ole kykyä siihen ja poliittisesti se olisi Putkoselle itsemurha. Jne. jne.

NATO ei leikkiin mukaan lähde, sillä ei ole siihen edellytyksiä, koska NATO-maa ei ole hyökkäyksen kohteena. Ukraina tulee kuitenkin saamaan muuta tukea, kuin joukkoja, länsimailta niin paljon, että Venäjän tappio on varma ja joka toisin luulee elää jonkinlaisessa fantasiakuplassa.           
Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa!
- Alexander Stubb, 2.11.2011 -

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 700
 • Liked: 37907
 • Ego sum Spartacus
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26823 : 27.05.2022, 10:59:53 »
Lainaus
X

Venäjä tyhjentää järjestelmällisesti Itä-Ukrainan valtaamansa alueet paikallisista asukkaista, kertoo uutiskanava CNN.

Uutiskanava on saanut tietonsa neljältä lähteeltä, joilla on ollut pääsy Yhdysvaltain tiedustelutietoihin.

Jo aiemmin on tullut tietoon, että Venäjä siirtää ukrainalaisia siviilejä "suodatusleireihin", joissa heidän poliittiset kantansa tutkitaan. Olot leireillä ovat huonot ja niillä kerrotaan tapahtuvan myös kidutusta.

Leireiltä ihmisiä siirretään Venäjän vähävaraisille syrjäseuduille aina Kaukoitää myöten ilman mahdollisuutta palata.

CNN:n mukaan käytäntö vahvistaa Venäjän valtaa vallatuilla alueilla, kun Kiovan hallitukselle uskolliset asukkaat on poistettu. Venäjän armeijalla oli sama käytäntö myös Tšetšenian sotien aikana. Ihmisoikeusjärjestöt puhuvat "kulttuurisesta kansanmurhasta".

Siirrettyjen ihmisten määristä ei ole tarkkaa tietoa. Arviot vaihtelevat kymmenistä tuhanisista miljoonaan.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12314941

Valli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 126
 • Liked: 7259
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26824 : 27.05.2022, 14:48:29 »
Eipä tämä sota kovin hehkeältä vaikuta ukrainalaisten silminkään.


Lainaus
Stuck in their trenches, the Ukrainian volunteers lived off a potato per day as Russian forces pounded them with artillery and Grad rockets on a key eastern front line. Outnumbered, untrained and clutching only light weapons, the men prayed for the barrage to end — and for their own tanks to stop targeting the Russians.

“They [Russians] already know where we are, and when the Ukrainian tank shoots from our side it gives away our position,” said Serhi Lapko, their company commander, recalling the recent battle. “And they start firing back with everything — Grads, mortars.

“And you just pray to survive.”

Ukrainian leaders have projected and nurtured a public image of military invulnerability — of their volunteer and professional forces triumphantly standing up to the Russian onslaught. Videos of assaults on Russian tanks or positions are posted daily on social media. Artists are creating patriotic posters, billboards and T-shirts. The postal service even released stamps commemorating the sinking of a Russian warship in the Black Sea.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 36 690
 • Liked: 35399
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26825 : 27.05.2022, 15:11:58 »
Asemasotaan juuttuneet. Ei ole yllätys. Howitzer miehistöjen koulutus on vielä kesken ja käytössä vielä ei ole montaakaan - n. tusinan verran. Piakkoin töihin pääsee n. 100 kpl uudenlaisia tykkejä. Sen lisäksi länsimaat ovat luvanneet vielä lisää. Eli syksyyn tämä savotta venyy.

Lainaus
The 93rd Day of the War: Russian Casualties in Ukraine
May 27, 2022

Personnel - more 29750 (+150),
Tanks ‒ 1322 (+7) units,
APV ‒ 3246 (+11) units,
Artillery systems – 623 (+6) units,
MLRS – 201 (+0) units,
Anti-aircraft warfare systems – 93 (+0) units,
Aircraft – 206 (+0) units,
Helicopters – 170 (+0) units,
Vehicles and Fuel tanks – 2226 (+1) units,
Boats / cutters – 13 (+0) units,
UAV operational-tactical level – 503 (+1) units,
Special equipment – 48 (+1),
Cruise missiles - 115 (+1).

https://en.defence-ua.com/news/the_93rd_day_of_the_war_russian_casualties_in_ukraine-3082.html
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

pjentti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 843
 • Liked: 1743
 • Dirty old man
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26826 : 27.05.2022, 15:23:14 »
Suomalainen murkula (155 tkr 88)+sytytin bongattu!
Toivottavasti tekee r-sanoille kipeää!

« Viimeksi muokattu: 27.05.2022, 15:27:20 kirjoittanut pjentti »
"I'll lead an effective strategy to mobilize trunalimunumaprzure."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 700
 • Liked: 37907
 • Ego sum Spartacus
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26827 : 27.05.2022, 16:28:32 »
Aika hidasta toimintaa verrattuna noihin tötöileviin tykkimiehiin, ihmettelen miksi tykkimiehille Suomen armeijassa ei opeteta kulkemista tietyssä linjassa jotta eivät kehitä härdeliä.


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 700
 • Liked: 37907
 • Ego sum Spartacus
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26828 : 27.05.2022, 18:52:40 »
Lainaus
X

Venäjä yllyttää kansanmurhaan Ukrainassa ja rikkoo YK:n yleissopimusta kansanmurharikosten estämisestä ja niistä rankaisemisesta, arvioivat pohjoisamerikkalaiset New Lines Institute ja Rauol Wallenberg Centre.

New Lines Instute on riippumaton ajatuspaja, joka käsittelee Yhdysvaltain ulkopoliittisia kysymyksiä. Rauol Wallenberg Centre on Kanadassa toimiva kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö.

Yli 30 asiantuntijan kokoamasta raportista kertoo yhdysvaltalainen CNN(siirryt toiseen palveluun).

Raportin mukaan Ukrainassa on välitön ja vakava riski kansanmurhan toteutumiselle. Jo nyt Venäjän syyllistyy hirmutekoihin, joiden päämääränä on ukrainalaisten tuhoaminen.

Raportin mukaan voidaan todistaa, että Venäjä on syyllistynyt siviilien joukkosurmiin muun muassa Butšassa, pakotettuihin karkottamisiin ja ukrainalaisten epäinhimillistämiseen. Esimerkiksi presidentti Vladimir Putin on julkisesti kieltänyt Ukrainan oikeutuksen olemassoloon itsenäisenä valtiona.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12464144

https://edition.cnn.com/2022/05/27/europe/russia-ukraine-genocide-warning-intl/index.html

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 268
 • Liked: 7320
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26829 : 27.05.2022, 19:07:56 »


Venäjä yllyttää kansanmurhaan Ukrainassa ja rikkoo YK:n yleissopimusta kansanmurharikosten estämisestä ja niistä rankaisemisesta, arvioivat pohjoisamerikkalaiset New Lines Institute ja Rauol Wallenberg Centre.


Mitähän jenkkilän media sanoo kun Biden ei van uskalla pistää tuolle stoppia. Samoiten EU on myös täysin munaton ja hampaaton ryssän edessä.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 816
 • Liked: 18053
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26830 : 27.05.2022, 19:45:16 »

^mitä Oraakkeli itse tekisi?

EU:n sotajoukot kehiin? Saksa? Ranska?  :D

Yhdysvaltain massiivinen ilmasilta Länsi-Ukrainaan? Maajoukkoja, lentotukialuksia ja risteiljöitä Mustallemerelle?

Et ydinohjuksia sentään? Vai annetaanko mennä nekin?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 136
 • Liked: 63420
 • Takaisinviskaaja, takaisintyöntäjä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26831 : 27.05.2022, 21:19:16 »
Et ydinohjuksia sentään? Vai annetaanko mennä nekin?

Kuka noista hulluista tietää? On niitä ennenkin räjäytelty.

Ilmakehässä on tehty kaikkiaan 512 ydinräjäytystä useilla eri koepaikoilla
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Olen aina tiennyt, että vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

pjentti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 843
 • Liked: 1743
 • Dirty old man
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26832 : 27.05.2022, 21:32:23 »
Suomalainen murkula (155 tkr 88)+sytytin bongattu!

https://www.facebook.com/suomensotilas/posts/10158986051810686

Lainaus
Suomen Sotilas
2 tuntia ·

UkrainaWeaponTracker -niminen Twitter-sivusto on julkaissut tänään videon, jossa luultavasti Virosta peräisin olevaan Fh-70 vedettävään haupitsiin ladataan suomalaisia ampumatarvikkeita.

Kyseessä ovat 155 mm:n 155 trk88 onteloperäiset trotyylikranaatit, joita Vammas Oy teki Puolustusvoimillemme noin 30 vuotta sitten. Niiden valmistukseen hankittiin lisenssi ranskalaiselta Luchairelta (nykyään Nexter). Sytyttiminä näkyi olevan myös suomalainen is70 -sytytin, jonka nimi sattumalta sointuu hauskasti tykin tyyppimerkinnän kanssa. Panosten tyyppiä ei näy, joten ne eivät ehkä ole Suomesta peräisin.

Luultavasti videolla haluttiin varta vasten näyttää a-tarvikkeiden alkuperä eikä liene sattumaa, että se julkaistiin juuri kun pääministeri Sanna Marin kävi Ukrainassa. Meillä ei ole varmaankaan liikaa itsellämmekään tätä tykistömme tärkeintä ammuttavaa, joten miksi olemme antaneet niitä pois?

Pari mahdollista syytä tulee mieleen:

Olemme saaneet lupauksen, lähinnä varmaan USA:lta, että uudet korvaavat ammukset toimitetaan kunhan ehditään. Voi myös olla niin, että 155 mm kranaatit ovat vähissä koko Länsi-Euroopalta. Isoja varastoja ei luultavasti ole missään ehkä Israelia lukuun ottamatta eikä uustuotantoakaan hetkessä saada aikaan. Samoinhan kävi 2011 Libyan interventiossa, jossa hetken sotimisen jälkeen lentopommit loppuivat koko Euroopasta.

Suomen Sotilas kysyi asiasta myös Puolustusvoimilta, mutta sieltä viestitettiin, ettei asiaan ole kommentoitavaa.

Edit: Tuosta saa sellaisen käsityksen, ettei noita murkuloita enää valmistettaisi kotimaassa. Noiden valmistus on varmasti ollut liian kallista, joten nekin rahat säästyvät nyt johonkin tärkeämpään. Verenpaineeni vuoksi en edes mieti mihin.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2022, 21:44:17 kirjoittanut pjentti »
"I'll lead an effective strategy to mobilize trunalimunumaprzure."

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11592
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26833 : 27.05.2022, 21:32:48 »

^mitä Oraakkeli itse tekisi?

EU:n sotajoukot kehiin? Saksa? Ranska?  :D

Yhdysvaltain massiivinen ilmasilta Länsi-Ukrainaan? Maajoukkoja, lentotukialuksia ja risteiljöitä Mustallemerelle?

Et ydinohjuksia sentään? Vai annetaanko mennä nekin?
Onhan se loogista koska eihän ne ole edes ihmisiä vaan örkkejä. Ja mitä vastusta niistä nyt olisi, Moskova kaatuu kuin korttitalo kun kerran puhaltaa onhan sen nyt jo historia osoittanut. Vain suuri sota takaa Suomen hyvinvoinnin, olen täysin vakuuttunut siitä. Jahka Mordor on pilkottu sataan osaan niin voidaan Suomeenkin liittää Karjala takaisin.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2022, 21:35:14 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 268
 • Liked: 7320
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26834 : 27.05.2022, 22:52:59 »

^mitä Oraakkeli itse tekisi?

EU:n sotajoukot kehiin? Saksa? Ranska?  :D

Yhdysvaltain massiivinen ilmasilta Länsi-Ukrainaan? Maajoukkoja, lentotukialuksia ja risteiljöitä Mustallemerelle?

Et ydinohjuksia sentään? Vai annetaanko mennä nekin?

No ihan niin yksinkertaisella toimenpiteellä ryssä kaatuu kuin

A Laadullisesti  ja määrällisesti riittävästi sotilasapua
b Ukrainalaisten sotilaiden koulutusta.
C Muutakin apua, joka tukee sotimista
D Venäjään vaikuttaminen propagandan keinoin.


IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 865
 • Liked: 12712
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26835 : 27.05.2022, 23:13:27 »
Onhan se loogista koska eihän ne ole edes ihmisiä vaan örkkejä. Ja mitä vastusta niistä nyt olisi, Moskova kaatuu kuin korttitalo kun kerran puhaltaa onhan sen nyt jo historia osoittanut. Vain suuri sota takaa Suomen hyvinvoinnin, olen täysin vakuuttunut siitä. Jahka Mordor on pilkottu sataan osaan niin voidaan Suomeenkin liittää Karjala takaisin.

Näin.

Monet näistä, jotka uhoavat ryssän tuhoa, eivät tajua edes sitä, että Ukrainan puolella taistelee paljon ryssiä, mutta ei yhtään suomalaista, ellei lasketa mukaan muutamaa, joita nämä uhoajat pitävät rikollisina tai natseina.

Ukrainassa asuu ihmisiä, joilla on puhtaasti venäläinen geneettinen perimä, mutta ukraina äidinkielenä, seillä asuu ihmisiä, joiden geneettinen perimä on ukrainalainen, mutta äidinkieli venäjä. Täällä kun uhotaan ryssät sitä ja ryssät tätä, niin ei ollenkaan huomata, että sama koskee myös ukrainalaisia. Kannattaa katsoa Karin haastattelu. Siitä ilmenee, että joukkomurhiin ovat syyllistyneet myös suomensukuiset joukot, joille oli kerrottu, että he lähtevät sotimaan natseja vastaan. Toki tämä Karikin voi olla putinisti, koska kaikki nykyään voivat olla sitä, elleivät huuda pää punaisena sotapropagandan kulloistakin totuutta.
qui non est mecum adversum me est

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 740
 • Liked: 3432
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26836 : 27.05.2022, 23:17:12 »
Koska sota on muuttunut tykistön tuhoamissodaksi, kunhan Ukraina saa riittävän iskukyvyn mm jenkken lupaamien raskaiden raketinheitinten kautta, örkit tulevat palamaan ja räjähtämään palasiksi ja hyökkäys hidastuu vaikka kuinka örkit painavat, niin se vaan on ja tulee olemaan. Mordor on jo nyt hävinnyt tämän pelin vaikka ei siltä näytäkkään

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 268
 • Liked: 7320
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26837 : 27.05.2022, 23:35:28 »
ella taistelee paljon ryssiä, mutta ei yhtään suomalaista, ellei lasketa mukaan muutamaa, joita nämä uhoajat pitävät rikollisina tai natseina.

Ukrainassa asuu ihmisiä, joilla on puhtaasti venäläinen geneettinen perimä, mutta ukraina äidinkielenä, seillä asuu ihmisiä, joiden geneettinen perimä on ukrainalainen, mutta äidinkieli venäjä. Täällä kun uhotaan ryssät sitä ja ryssät tätä, niin ei ollenkaan huomata, että sama koskee myös ukrainalaisia. Kannattaa katsoa Karin haastattelu. Siitä ilmenee, että joukkomurhiin ovat syyllistyneet myös suomensukuiset joukot, joille oli kerrottu, että he lähtevät sotimaan natseja vastaan. Toki tämä Karikin voi olla putinisti, koska kaikki nykyään voivat olla sitä, elleivät huuda pää punaisena sotapropagandan kulloistakin totuutta.

Aito ryssä on sellainen joka on Putinin alamainen. Ukrainalainen taas on ukrainan kansalainen, ja ei  pidä itseään Putinin alamaisena.
Tuskin suomalaisia vapaaehtoisia muut pitävät natseina kuin Putin.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 146
 • Liked: 6780
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26838 : 28.05.2022, 07:52:29 »
Jos Pohjois-Vietnam karkotti USA:n joukot, miksei Ukraina karkottaisi Venäjän joukkoja? Pohjois-Vietnam ei sotinut pelkillä omilla rahoilla ja aseilla vaan se sai tukea Neuvostoliitosta ja Kiinasta.

USAa ei ajanut pois Vietnamista P-Vietnamin armeija taistelemalla vaan:
-huumeet, amerikkalaisille saatiin massiivinen huumeongelma aikaan
-propaganda, hipit ja media, My Lai
-Vietnam oli hyvin kaukana USAsta, ei mikään rajanaapuri, eivät tunteneet asiaa omakseen
-kutsuntajärjestelmä, mustat kouluttamattomat kaupunkilaiset viidakkoon, koulutetut valkoiset saivat helpolla vapautuksen / karkasivat Ruotsiin tai Kanadaan
-kaikki etelän bordelleista baareihin saakka oli solutettu VietCongin porukalla, tietovuodot
-aika, "meillä on aikaa tapella, noilla amerikkalaisilla ei" periaate.
-kokemus ranskalaisista ja amerikkalaisista, kyllä ne jossain vaiheessa lähtee kun tekee jokapäiväisen elämän niille vaikeaksi
-USAlla hölmöjä sotilasjohtajia ja vainoharhainen Nixon

Sama Afganistanissa
-meillä on aikaa
-meillä on tietoa miten Britit,  NL ja USA toimii
-meillä on Allah, ja paratiisi odottaa jos käy hassusti
 

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 202
 • Liked: 2434
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26839 : 28.05.2022, 08:42:20 »
Tuohon se lisäys Vietnamin sodan aikana 1964-1975 presidentteinä olivat Johnson, Nixon ja hänen erottuaan Ford joka lusi Nixonin loppukauden.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2022, 08:48:07 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 461
 • Liked: 10226
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26840 : 28.05.2022, 11:18:08 »
Ukrainalaisetkin saavat kyllä tavaraa niskaansa.


Ukrainankin puolella tapahtuu jo kieltäytymisiä josta ei jälleen puhuta julkisuudessa. Ukrainalaisen perusmosun näkökulmasta sota on nyt sitä että kaivat poteron jonnekin pellolle ja odottelet koska termobarinen isku pistää kilometrin säteellä alueen parkkipaikaksi. Misään vaiheessa et edes näe vihollista. No, loppu on sentään nopea ja tuskaton. Siinä saa yltiöisänmaallisinkin hakea motivaatiota aika syvältä. Jonkun on silti pakko olla siellä tykinruokana muuten vihollinen tulee läpi. Vapaaehtoiset käsi ylös?

Aikalailla huvitavaa että täälläkin on hehkutettu moderneja täsmaseita mutta sota on tasan tarkkaan samaa mitä oli jo 100 vuotta siten. Ukot käkkii juoksuhaudoissa ja odottaa vain kuolemaa. Mitään muuta ei tapahdu kuin massiivinen jauhelihan tuotanto.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 341
 • Liked: 1872
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26841 : 28.05.2022, 11:21:38 »
Aikalailla huvitavaa että täälläkin on hehkutettu moderneja täsmaseita mutta sota on tasan tarkkaan samaa mitä oli jo 100 vuotta siten. Ukot käkkii juoksuhaudoissa ja odottaa vain kuolemaa. Mitään muuta ei tapahdu kuin massiivinen jauhelihan tuotanto.
Venäjällä ei ole paljoa täsmäaseita. Ero USAan on järkyttävän suuri.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 109
 • Liked: 45377
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26842 : 28.05.2022, 12:19:45 »
Ukrainankin puolella tapahtuu jo kieltäytymisiä josta ei jälleen puhuta julkisuudessa. Ukrainalaisen perusmosun näkökulmasta sota on nyt sitä että kaivat poteron jonnekin pellolle ja odottelet koska termobarinen isku pistää kilometrin säteellä alueen parkkipaikaksi. Misään vaiheessa et edes näe vihollista. No, loppu on sentään nopea ja tuskaton. Siinä saa yltiöisänmaallisinkin hakea motivaatiota aika syvältä. Jonkun on silti pakko olla siellä tykinruokana muuten vihollinen tulee läpi. Vapaaehtoiset käsi ylös?

Yritin etsiä netistä, miten termobaarisia vastaan kykenee suojautumaan.

Ei oikein mitenkään.

Vanha kunnon kapea potero lienee paras, jos pommi ei räjähdä ihan päällä. Ilmamolekyylien käyttäytymisestä johtuen nopea paineisku etenee räjähdyspisteestä säteittäin. Kulman taakse se ei käänny kovin nopeasti, jos edessä on tilaa. Eli maan päällä tapahtuvan räjähdyksen paineisku ei käänny kapeaan poteroon lähellekään niin voimakkaana, kuin mitä se esimerkiksi puhaltaa maan päälliseen suojarakennelmaan. Räjähdyksen jälkeinen alipaine (sanotaan että termobaarinen ase repii keuhkot pihalle) voikin olla se pahempi juttu.

Haa, nyt löytyi kaikille termobaarisista kiinnostuneille maanpuolustuskorkeakoulun tutkimusraportti (opinnäytetyö):
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/119929/Vuorio_KO.pdf

Näemmä johtuen aerosoli- tai termobaarisen aseen (nämä ovat hyvin eroteltuna tutkimuksessa) paineaalto etenee puolta hitaammin kuin sirpaleaseen paineaalto. Osin siksi sen tunkeuma myös "nurkan taakse" on suurempi kuin nopeamman paineaallon. Poteron seinät voivat heijastaa paineiskua ja vahvistaa sitä. Mutta silti hyvin kapea syvä potero (90 asteen mutka paineaallon maanpinnan suuntaiseen "päävirtaussuuntaan" nähden) voisi olla hyvä yritys.

Tutkimuksen perusteella tulisi päivittää Suojelun käsikirjaa, joka ei toistaiseksi ota kantaa termobaarisilta suojautumiseen.

Mutta tutkimuksessa mitatut suojaetäisyydet katetussa poterossa ovat kuitenkin vain kymmeniä metrejä räjähdyksestä. Eli jos TOS-keskitys menee 50-100 metriä kohteesta tai rintamasta sivuun, hyvin linnoittautunut sotilas voi olla turvassa.

Räjähdyksen jälkeisen happivajeen suhteen paras suoja olisi sellainen, mihin palavat aerosolihiukkaset eivät tule suoraan, eli siellä sekä happivaje, että kuumuus on alhaisempi. Kapea potero ja pään yli vedetty sarkamantteli ei kuulostaisi kovin huonolta vaihtoehdolta, jos TOSsuja alkaa sataa taivaasta.

-i-
« Viimeksi muokattu: 28.05.2022, 12:22:20 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 236
 • Liked: 5040
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26843 : 28.05.2022, 13:12:43 »
Termobariset aseet on taas yksi wunderwaffen. Odottakaas kun ne tulee!!

Tällähetkellä niissä TOSseissa on surkea kantama, jopa meidän 122millisillä voi kurmoottaa niitä. Ja ne pamahtaa komeasti kun niihin osuu.

Ja kuten jo Rommelin kirjassa todettiin, hiki säästää verta. Eli kun liike loppuu, kaivaminen alkaa.

Ukrainan tasangoilla niiden teho saattaa olla askeleen suurempi kuin meidän monimuotoisissa metsissä.

Eilen tuli uusi video armeijalta. Siinä esiteltiin linnoittautumisen tekemistä ja kaikki tämä auttaa noita paineiskuja vastaan.

Ja muistakaa ne välit ja hajautus! Ei keräännytä kasaan vaan pidetään reippaat välit.
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 12786
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26844 : 28.05.2022, 13:26:50 »
^Samoin Suomi voisi alkaa valmistella kenttätykistölle samanlaista ammunnan johtamisjärjestelmää kuin Ukrainalla on itse kehitettynä. Tuliasemapääte jokaiselle tykille/heittimelle, em. kalut levälleen kuin Ellun kanat.

Sitten N kpl putkea ampuu tarvittaessa yhtä maalia yhdellä tulikomennolla. Vastapään tykistötutkat näkevät satunnaisia murkuloita saapumassa satunnaisista suunnista, vastatykistöinti tuossa tilanteessa on aika turhaa.
"Ennen oli kunnollista kun tykit oli pattereittain rivissä ja ampuivat siitä!"

Uusiksikeksittyä Nenosen taktiikkaa mutta nykyleluilla joka tekee moisen helpolla mahdolliseksi.

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 461
 • Liked: 10226
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26845 : 28.05.2022, 13:34:32 »
Vanha kunnon kapea potero lienee paras, jos pommi ei räjähdä ihan päällä.

Mitenköhän mahtaa kaivautuminen onnistua ylipäätään noilla pelloilla? Jo metrin päästä tulee varmasti sellaista kuraa vastaan joka ei enää kenttälapiolla pysy edes kasassa.

Voisin kuvitella että taktiikka tuolla on ensin ruskoida asemat paskaksi tavanomaisella tykistö-, kranaatin- ja raketinheitintulella. Tuollakin videolla koko alue on jo karaatereina ennenkuin tossuja satelee.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 236
 • Liked: 5040
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26846 : 28.05.2022, 13:39:13 »
  Jo metrin päästä tulee varmasti sellaista kuraa vastaan joka ei enää kenttälapiolla pysy edes kasassa.
 
Tuleeko? Varmasti?
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 109
 • Liked: 45377
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26847 : 28.05.2022, 13:43:23 »
Vanha kunnon kapea potero lienee paras, jos pommi ei räjähdä ihan päällä.

Mitenköhän mahtaa kaivautuminen onnistua ylipäätään noilla pelloilla? Jo metrin päästä tulee varmasti sellaista kuraa vastaan joka ei enää kenttälapiolla pysy edes kasassa.

Voisin kuvitella että taktiikka tuolla on ensin ruskoida asemat paskaksi tavanomaisella tykistö-, kranaatin- ja raketinheitintulella. Tuollakin videolla koko alue on jo karaatereina ennenkuin tossuja satelee.

Onhan tuolla ollut noita esim. rata- tai tiepenkereisiin hyökkääjänkin kaivamia "majoitteita" ja linnoitteita. Tosin jos pystypenkereeseen kaivautuu,  niin rintaman taakse ammuttu termobaarinen onkin se litistävä voima. Suoraan alaspäin on parasta.

Omassa pihassa on ihan sinisavea. Hidasta kaivaa, mutta on sinne päivän aikana kaivettu mattotelinekompleksille neljä isoa kuoppaa valukönttejä varten. Aika monenlaiseen maahan sitä tuli intissäkin reikä kenttälapiolla kairattua kun setä käski.

Oletteko muuten huomanneet, että nuo tykistö- ja kranaattikeskitykset tähdätään aika usein peltojen välissä olevia metsäkaistaleita kohti. Harvassa ovat näkösuojat tuolla peltojen keskellä.

-i-
« Viimeksi muokattu: 28.05.2022, 13:44:55 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

jka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 461
 • Liked: 10226
 • Kuka vei meidän munat?
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26848 : 28.05.2022, 13:50:26 »
  Jo metrin päästä tulee varmasti sellaista kuraa vastaan joka ei enää kenttälapiolla pysy edes kasassa.
 
Tuleeko? Varmasti?

No varmasti tulee pelkkää multaa tai savea ensimmäisestä sentistä alkaen. Tämän jälkeen kyse on vain vesipitoisuudesta. Ei tarvita kuin reipas kesäinen sade niin takuuvarmasti on jo pellon pintakin sellaista kuraa että ei kasassa pysy.

Mitä noita asemia on katsellut niin aikalailla paikallisia teitä tai metsäkaistaleita nekin seuraa. Ne on edes jollain tavalla vahvistettu tai jo valmiiksi paremmin kantavaa maaperää.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 236
 • Liked: 5040
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #26849 : 28.05.2022, 13:51:49 »
  Jo metrin päästä tulee varmasti sellaista kuraa vastaan joka ei enää kenttälapiolla pysy edes kasassa.
 
Tuleeko? Varmasti?

No varmasti tulee pelkkää multaa tai savea ensimmäisestä sentistä alkaen. Tämän jälkeen kyse on vain vesipitoisuudesta. Ei tarvita kuin reipas kesäinen sade niin takuuvarmasti on jo pellon pintakin sellaista kuraa että ei kasassa pysy.

Mitä noita asemia on katsellut niin aikalailla paikallisia teitä tai metsäkaistaleita nekin seuraa. Ne on edes jollain tavalla vahvistettu tai jo valmiiksi paremmin kantavaa maaperää.
Miksi sitten kaivaa pellolle jos on vaihtoehtoja?
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Tagit: