Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 6069281 kertaa)

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 028
 • Liked: 14132
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40260 : 30.01.2024, 21:37:30 »
Huhumyllytystä Zaluzhnyn ympärillä.

- -

Tästä suomenkielistä uutisointia:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/877521f6-81ee-4151-8921-3aab819600ee

Lainaus
Media: Zelenskyi valmistautuu rajuun ratkaisuun – Armeijan komentaja saamassa potkut

Valtataistelu Ukrainassa kiristyy, sillä Zelenskyin arvellaan valmistautuvan erottamaan korkeimman sotilaskomentajansa.

Monet lähteet poliittisista sotilaallisiin spekuloivat maanantaina, onko Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi irtisanonut sotilaskomentaja Valeri Zalužnyin.

- -

Financial Timesin mukaan Zelenskyi olisi maanantaina tarjonnut kenraalille uutta roolia puolustusneuvonantajana, mutta Zalužnyi kieltäytyi. FT:n lähteiden mukaan presidentti oli tehnyt selväksi, että riippumatta siitä, ottaako Zalužnyi uuden tehtävän vastaan, hänet erotetaan nykyisestä.

- -

– Zalužnyilla on erittäin hyvä arvostus armeijassa, kommentoi luutnantti Pavlo Velytško, joka palvelee Ukrainan 101. aluepuolustusprikaatissa.

– Signaali kaiken tasoisille komentajille: riippumatta siitä, miten hyvin teet työsi, sinut voidaan erottaa ilman syytä, hän lisää.

Myös Ukrainan entinen presidentti ja johtava oppositiohahmo Petro O. Porošenko on ottanut kantaa huhuihin. Hän on puolustanut kenraalia ja kutsunut tätä valtion yhtenäisyyden henkilöitymäksi vaikeana aikana. Porošenkon mukaan kenraalin erottamista ei ohjaa ”sotilaallinen tai strateginen” syy vaan ”tunteet ja mustasukkaisuus”.

- -

Poliittiset analyytikot ovat pitäneet kenraalia potentiaalisena haastajana Zelenskyille, sillä hänen suosionsa on ollut nousussa sotilaallisten voittojen myötä. Joulukuussa julkaistussa ukrainalaiskyselyssä 88 prosenttia sanoi luottavansa ”rautakenraalin” liikanimen saaneeseen Zalužnyiin ja 62 prosenttia Zelenskyiin.

Miesten välit kiristyivät entisestään syksyllä, kun kenraali julkaisi tekstin, jossa taisteluiden kerrottiin ajautuneen umpikujaan vastahyökkäyksen hiipuessa. Teksti oli ristiriidassa Zelenskyin toiveikkaiden väitteiden kanssa.

Sen jälkeen he ovat olleet julkisesti erimielisiä myös siitä, pitäisikö siviili- vai sotilasjohdon olla vastuussa puolen miljoonan sotilaan liikekannallepanosta. Suunnitelman uskotaan aiheuttavan hallaa sille taholle, joka joutuu runnomaan epäsuositun hankkeen läpi.
Korostus minun.

Muutaman päivän vanha uutinen USAn strategian muutoksesta Ukrainassa:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f9a948af-a625-4953-8de2-d056636547e3

Lainaus
WP: Yhdysvalloilta täyskäännös Ukrainan suhteen – Suomalaisasiantuntija ei yllättynyt

Yhdysvallat valmistelee suunnitelmaa, jolla pyritään varmistamaan Ukrainan turvallisuus pitkällä aikavälillä. Yhdysvaltain politiikan asiantuntijan mukaan Ukrainan sota on tullut Yhdysvalloille kalliiksi.

- -

Sunnuntai 28.1.2024 klo 16:47
Yhdysvallat valmistelee paraikaa pitkän aikavälin suunnitelmaa Ukrainan tukemiseen. The Washington Postin haastattelemien virkamieslähteiden mukaan suunnitelmissa ei odoteta Ukrainan enää kykenevän vapauttamaan merkittäviä maa-alueita.

Valmistelussa oleva suunnitelma on selkeä muutos viime vuoteen, jolloin Yhdysvallat liittolaisineen aseisti Ukrainaa tämän suunnittelemaa vastahyökkäystä varten. Ukraina ei kuitenkaan ole juuri onnistunut valtaamaan miehitettyjä alueitaan takaisin, ja nyt Yhdysvaltojen pyrkimyksenä onkin auttaa Ukrainaa ennen kaikkea säilyttämään nykyiset asemansa.

Yhdysvaltojen valmistelema suunnitelma on osa länsimaiden hanketta, jolla pyritään takaamaan Ukrainan turvallisuus pitkällä aikavälillä. Aikaisemmin tammikuussa Iso-Britannia ja Ukraina kertoivat solmineensa kymmenvuotisen turvallisuussopimuksen. Washington Postin mukaan Ranskan odotetaan olevan seuraava, joka julkaisee vastaavanlaisen sitoumuksen.

Yhdysvaltain politiikan asiantuntija ja kansanedustaja Jani Kokko (sd) pitää Yhdysvaltain päätöstä luonnollisena ottaen huomioon, että Ukraina ei ole onnistunut vastahyökkäyksissä toimitulla tavalla.

– Sota on tullut varsin kalliiksi Yhdysvalloille ja sitä kautta amerikkalaisille veronmaksajille, hän sanoo.

Washington tekee nyt Kokon mukaan uudelleenarviointia siitä, milloin on mahdollista aloittaa rauhanneuvotteluita niin, että Ukrainalla olisi neuvotteluissa kuitenkin etunoja.

– Yhdysvalloissa on ollut historiallinen perinne siitä, että kansa kyllä tukee, jos kyseessä on lyhyt ja voittoisa sota, Kokko sanoo.

Sen sijaan pitkäkestoiset ja kuluttavat konfliktit heikentävät hallinnon kannatusta merkittävästi. Tämän hetken taloustilanteessa osa amerikkalaisista kyseenalaistaa Kokon mukaan sen, miksi Yhdysvaltojen tulisi olla kiinnostunut Ukrainasta.

- -

– Tämä luo entistä enemmän painetta Ukrainalle näyttää, että sen taistelutahto on korkealla.

Yhdysvaltojen päätös korostaa Kokon mukaan myös Yhdysvaltojen strategisen kulman muuttumista. Euroopalle siirretään entistä vahvempi rooli Ukrainan tukemisessa.

Biden on pyytänyt maan kongressilta 61 miljardia dollaria Ukrainan tukemiseen. Washington Postin haastattelemien virkamiesten mukaan vain noin puolet tuosta rahasta käytettäisiin välittömään aseelliseen tukemiseen.

Toisella puolikkaalla valmisteltaisiin Ukrainaa pärjäämään tulevaisuudessa ilman lännen voimakasta tukea.
Se voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi keskeisten kaupunkien ilmatorjunnan vahvistamista sekä maan talouden ja demokratian tukemista.

- -
Korostus minun.

Presidentti Zelenskyin tilanne ei ole kadehdittava. Liittolaisten tuki horjuu ja sotaa johtavan kenraalin vaihtaminen houkuttelee mutta samalla vaarantaa ukrainalaissotilaiden taistelumoraalin.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 662
 • Liked: 65325
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40261 : 30.01.2024, 22:05:43 »
Milloinkahan tuota erikoisoperaatiota voi alkaa kutsumaan kansanmurhaksi. Reilu puoli miljoonaa ihmistä on kuollut siinä eikä kyseessä ole sota vaan erikoisoperaatio, denatsifikaatio. On se sellainen erikoisoperaatio että ohsat pois, hävitys hirvittävää ja inhimillinen kärsimys.

Harva kansanmurhan tekijä lähettää oman kansansa murhattavaksi?

Nykytahdilla reilu kaksi viikkoa ja 400 000 raja menee ryssän menetyksissä rikki kalmonakan mukaan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 656
 • Liked: 9699
 • Mikä röyhkeys
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40262 : 30.01.2024, 22:20:43 »
Samasta aiheesta:
https://www.verkkouutiset.fi/a/pekka-toverin-mielesta-venajan-gps-hairintaan-pitaisi-vastata-olemme-liian-kiltteja/#f23f220d
Lainaus
Pekka Toverin mielestä Venäjän GPS-häirintään pitäisi vastata – ”Olemme liian kilttejä”
Tömäkkä toimi olisi tuhota häirintälaitteet, sanoo kansanedustaja ja pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö.

Edustaako hyökkäys Venäjälle hallituksen virallista kantaa asiassa? Pekka Toveri on eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen, ja tietysti hallituspuolueen kansanedustaja myös. Pitäisikö Suomen olla hyökkääjä?

Yrittäisit edes vähän. Tuo on niin laiskaa trollaamista, että se herättää lähinnä myötähäpeää. Jos olisit viitsinyt lainata muuten kuin tarkoituksellisen harhaanjohtavasti:

Lainaus
– Tällaisessa tilanteessa tömäkkä toimi olisi tuhota käytössä olevat häirintälaitteet. Mutta ei meillä tietenkään sellaiseen ryhdytä, sehän olisi jo sotatoimi, Toveri sanoo.
Heti kun tyhmät, laiskat ja lahjattomat huomaavat olevansa enemmistö he keksivät sosialidemokratian.

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 482
 • Liked: 4527
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40263 : 31.01.2024, 08:46:47 »
putlerin maailmanvalloitus-tournee Ukrainasta alkaen on ollut niin nolo ele, ettei sille oikein voi edes antaa mainintaa "a nice try". Menihän siinä ryzzlandialta yksi armeija, kohta liki 400 000 durakkia, mutta ryzzzänmaallahan noita riittää, ja vankiloitakin saatiin vähän siivottua.

Mutta mikään ei lannista uljasta maailmanvalloittaja-putleria: uutta uljasta armeijaa kootaan jo kovalla kiireellä:

Lainaus
Venäjä haalii kokoon uutta armeijaa

Venäjällä on tavoitteena löytää 20 000 uutta sotilasta Afrikka-joukkoihin.

Jotta jos ei oikein zeta-armeija Eurooppaa kukistakaan (ei edes Ukrainaa), niin josko tuo Afrikka olisi helpompaa alistaa orjavaltiokseen. putlerin vennnäänmaalla ei ole rajoja, usotsä!


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/47bece7c-4739-4755-80f8-2ecf1a5f5f84
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 930
 • Liked: 94045
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40264 : 31.01.2024, 09:26:07 »
Tällaista tällä kertaa, raportoi Fox News.

5 Ukrainian officials arrested over theft of $40 million in war funds as Ukraine corruption persists

The funds were intended to purchase 100,000 mortar shells for the war against Russia

Anders Hagstrom Fox News | January 28, 2024

Five Ukrainian officials were arrested this weekend on accusations of stealing nearly $40 million in funds meant to purchase military equipment for the war against Russia.

Ukraine's security service said members of the defense ministry conspired with members of a Ukrainian arms firm to embezzle the funds, which were meant to purchase 100,000 mortar shells. The allegations come amid division in the U.S. over whether to send more aid to Ukraine, with some critics pointing to Ukraine's longtime struggles with corruption.

The five individuals arrested face up to 12 years in prison if found guilty. Ukraine's prosecutor general says the $39.6 million has since been seized and returned to the defense budget.

Accusations from Ukraine say defense officials organized the payment to Lviv Arsenal, a defense contract firm, to secure the delivery of artillery shells. The ordnance never arrived, however, and the funds were instead transferred to accounts belonging to the defense officials and members of the firm.

Corruption has been a longstanding issue in Ukraine, with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy winning election on an anti-graft campaign even before Russia's invasion in 2022

Lisää kuraa linkistä.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Reino Rivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 512
 • Liked: 1736
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40265 : 31.01.2024, 10:17:11 »
Venäläisiä miehiä on samassa ajassa tullut asevelvollisuusikään noin kymmenen kertaa enemmän kuin mitä on sodassa kuollut.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 679
 • Liked: 15464
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40266 : 31.01.2024, 10:45:30 »
Putlerin isäntä julisti henkseleitään paukutellen pari vuotta sitten, että ottaa haltuunsa Ukrainan pääkaupungin kolmessa päivässä ja vaihtaa hallinnon.

Olisko tästä jotain lähdettä?

Siinähän on kommentissani linkki DefExp kautta, missä kerrotaan S400-ohjuspatterien asettumisesta Moskovan ympärille.

ryzzzlandin ohjusvarastojen hiipuminen taas näkyy siinä, että Ukrainasta on löytynyt suutariksi jääneistä ryz-ohjuksista osia, joiden merkinnät kertovat ohjusten olevan valmistettuja v. 2023. Vanhat varastot on siis jo näköjään kulutettu aika loppuun, ne hiipuvat kuin putlerin suuren sotaretken suosio ryzzzlandin kansassa.

Kysyin sinulta tuosta 3 päivää -lausunnosta, en suutareista tai ohjuksista.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2024, 10:47:48 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 465
 • Liked: 43357
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40267 : 31.01.2024, 15:23:52 »
Lainaus
707 ​Days of russia-Ukraine War – russian Casualties In Ukraine
January 31, 2024

Personnel – 385,230 (+1,090),
Tanks – 6,310 (+10) units,
APV – 11,757 (+32) units,
Artillery systems – 9,195 (+51) units,
MLRS – 974 (+2) units,
Anti-aircraft warfare systems – 663 (+0) units,
Aircraft – 332 (+0) units,
Helicopters – 324 (+0) units,
UAV operational-tactical level – 7,100 (+16) units,
Cruise missiles – 1,846 (+0) units,
Boats / warships – 23 (+0) units,
Submarines – 1 (+0)
Special equipment – 1,452 (+4) units,
Vehicles and fuel tanks – 12,231 (+40) units.

https://en.defence-ua.com/news/707_days_of_russia_ukraine_war_russian_casualties_in_ukraine-9358.html

Lainaus
19 hours ago - 46°44′N 33°7′E
Ukrainian military had 78 combat engagements with Russian forces near Synkivka of Kharkiv region, Terny and Yampolivka of Donetsk region, Bohdanivka and Klischiyivka of Donetsk region, Avdiyivka, Pervomayske and Nevelske of Donetsk region, Heorhiyivka, Pobyeda and Novomykhaylivka of Donetsk region, at Solodke-Kostyantynivka direction, at the east bank of Dnipro river in Kherson region, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the evening report

https://liveuamap.com/en/2024/30-january-ukrainian-military-had-78-combat-engagements-with

Herojam slava!
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 160
 • Liked: 39460
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40268 : 31.01.2024, 16:17:06 »
Milloinkahan tuota erikoisoperaatiota voi alkaa kutsumaan kansanmurhaksi. Reilu puoli miljoonaa ihmistä on kuollut siinä eikä kyseessä ole sota vaan erikoisoperaatio, denatsifikaatio. On se sellainen erikoisoperaatio että ohsat pois, hävitys hirvittävää ja inhimillinen kärsimys.

Harva kansanmurhan tekijä lähettää oman kansansa murhattavaksi?

Nykytahdilla reilu kaksi viikkoa ja 400 000 raja menee ryssän menetyksissä rikki kalmonakan mukaan.

-i-
Löytyyhän noita, Stalin, Mao, Pol Pot jne. Taitaa tuossakin kalmokasassa enemmistö olla kansallisuudeltaan muita kuin venäläisiä vaikka Venäjän kansalaisia ovatkin. On muuten melkoinen kalmokasa, jos riviin haudattaisiin niin letkan pituus olisi liki 1000 kilometriä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40269 : 31.01.2024, 16:26:09 »


Kysyin sinulta tuosta 3 päivää -lausunnosta, en suutareista tai ohjuksista.

Tuskin tuosta virallista lausuntoa on annettu missään, mutta eikö kaikki valmistelut viitanneet siihen että sodasta odotettiin lyhyttä. Ei ryssä ollut valmistautunut pitkään sotaan.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40270 : 31.01.2024, 16:32:46 »
Tuolla oli tieto että ryssät olisivat koittaneet osua droneen  S400 ohjuksella? Voikohan tuo olla totta että tulaavatten S400 ohjuksia droneihin ja vielä eivätkä edes osu?
Luulisi että olisi jokin järkevämpi ja kustannustehokkaampi keino tuhota droneja.

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 341
 • Liked: 7703
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40271 : 31.01.2024, 16:42:38 »
Putlerin isäntä julisti henkseleitään paukutellen pari vuotta sitten, että ottaa haltuunsa Ukrainan pääkaupungin kolmessa päivässä ja vaihtaa hallinnon.

Olisko tästä jotain lähdettä?

En tiedä kuka on "Putlerin isäntä" mutta eikö ainakin Putlerin puhetorvi Simonjan jotain sellaista horissut?
https://www.newsweek.com/russian-state-tv-guest-denies-past-claims-taking-kyiv-three-days-1795732
"One of those clips showed Simonyan saying that in a "hot war, we would defeat Ukraine in two days."

pjentti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 275
 • Liked: 3637
 • Tipi tipi pum pum
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40272 : 31.01.2024, 19:24:36 »
Kysyin sinulta tuosta 3 päivää -lausunnosta, en suutareista tai ohjuksista.
Vastaan vaikkei minulta kysytty. Tuo kolme päivää tulee muistaakseni siitä, että kolme päivää erikoisoperaation alusta joku putskun hallinosta, tai joku muu olisi ilmoittanut erikoisoperaation tavoitteet saavutetun. Tämä viesti katosi kylläkin hyvin pian. Voin tietysti muistaa väärinkin.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 821
 • Liked: 13088
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40273 : 31.01.2024, 19:44:24 »
Kysyin sinulta tuosta 3 päivää -lausunnosta, en suutareista tai ohjuksista.
Vastaan vaikkei minulta kysytty. Tuo kolme päivää tulee muistaakseni siitä, että kolme päivää erikoisoperaation alusta joku putskun hallinosta, tai joku muu olisi ilmoittanut erikoisoperaation tavoitteet saavutetun. Tämä viesti katosi kylläkin hyvin pian. Voin tietysti muistaa väärinkin.

26.2.2022 RIA-Novosti julkaisi pääkirjoituksen Venäjän voitosta, mutta perui sen nopeasti.  Internet kuitenkin muistaa.  BBC:n artikkelista löytyy linkkejä:

https://www.bbc.com/news/technology-60562240

Lainaus
A Russian news agency has published and then deleted an article prematurely praising Russia's success in invading Ukraine.

It applauds Russian President Vladimir Putin for solving the Ukraine "problem", saying that "Ukraine has returned to Russia" through military action. It suggests the author anticipated a rapid victory and the piece was published prematurely.
Lainaus
Some claims on social media say that the timing of the article's publication - exactly 08:00 on Saturday - shows that it was planned in advance by those who thought that the war would reach a swift conclusion.

Kirjoitus on arkistoitu ja  käännettävissä Googlen avulla.

https://web.archive.org/web/20220226051154/https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html

Kuinka todennäköistä on, että kyseessä on yli-innokkaan journalistin spontaania hörhöilyä, ilman mitään impulssia korkeammalta taholta?
« Viimeksi muokattu: 31.01.2024, 19:53:20 kirjoittanut Siili »

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 446
 • Liked: 11709
 • Mullaki o kissa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40274 : 31.01.2024, 21:43:50 »
En tiedä kuka on "Putlerin isäntä" mutta eikö ainakin Putlerin puhetorvi Simonjan jotain sellaista horissut?
https://www.newsweek.com/russian-state-tv-guest-denies-past-claims-taking-kyiv-three-days-1795732
"One of those clips showed Simonyan saying that in a "hot war, we would defeat Ukraine in two days."

Does not compute! @Miniluv nimenomaan kysyi lähdettä 3 päivälle ...

Haen vain takkini  8)
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 945
 • Liked: 25583
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40275 : 31.01.2024, 22:14:18 »
Tuolla oli tieto että ryssät olisivat koittaneet osua droneen  S400 ohjuksella? Voikohan tuo olla totta että tulaavatten S400 ohjuksia droneihin ja vielä eivätkä edes osu?
Luulisi että olisi jokin järkevämpi ja kustannustehokkaampi keino tuhota droneja.

Tuhota drooni pienellä muuntajalla, öljysäiliöllä tai sotilas/turvallisuusviranomaisten esikunnalla, jotka ovat halvempia kuin S400.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2024, 22:21:00 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 028
 • Liked: 14132
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40276 : 31.01.2024, 22:24:55 »
Unkari hidastaa rahojen kulkua Ukrainaan.

Lainaus
Tämä on pahin skenaario, jos Orbán ei taivu – Ukrainan loppu?

Jos Ukraina ei saa EU:lta tukipakettia, Ukrainan taloudelta voisi mennä pohja. Tutkijat kertovat, mikä on pahin skenaario.

EU-johtajat yrittävät saada läpi 50 miljardin euron tukipaketin Ukrainalle ylimääräisessä huippukokouksessa, joka alkaa torstaina. Paketti kaatui joulukuussa Unkarin vastustukseen.

Unkarin itsevaltaista pääministeriä Viktor Orbánia on tämän jälkeen painostettu niin paljon ja sen verran monesta suunnasta, että poliittisen historian dosentti Katalin Miklóssy Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista uskoo paketin menevän nyt läpi. Hänen EU-virkamiehiltä saamiensa tietojen mukaan kulissien takaiset keskustelut viittaavat siihen, että Unkari olisi taipumassa.

– Selvää on, että Euroopan unionin kärsivällisyys on loppunut, Miklóssy sanoo.

- -

– Unkarissa on vallassa Fidesz-puolue, joka on täysin bolševikkipuolueen kaltaisesti rakennettu vahvasti hierarkkinen puolue. Koko maata johtaa yksi ainoa ihminen, eikä hänen mielipiteistään tai niiden vaihtumisesta tiedä kukaan muu kuin hän.

Ukrainalle on tarkoitus myöntää 50 miljardia euroa EU:n budjetista, millä tuettaisiin Ukrainaan seuraavien neljän vuoden ajan. Koska kyse on EU:n pitkäaikaisesta budjetista, tuen pitää saada 27 EU-maan yksimielinen hyväksyntä, kertoo uutistoimisto AP.

Rahat ohjattaisiin sekä Ukrainan valtion ylläpitämiseen että puolustusmenoihin. EU on Ukrainan suurin tukija rahallisessa mielessä siinä missä Yhdysvallat on lähettänyt eniten aseellista apua.

- -

Tilanne on huono myös, jos EU:lta ei tule rahaa. Tällä olisi vakavia makrotaloudellisia vaikutuksia esimerkiksi Ukrainan valuutan ja kansalaisten taisteluhalun suhteen, eikä Ukraina välttämättä pystyisi maksamaan palkkoja sotilailleen.

Miklóssyn mukaan tukipaketin kaatumisella olisi Ukrainalle valtavia vaikutuksia, erityisesti siksi, ettei USA:n tukipaketista ole varmuutta. Ilman EU-rahoja Ukraina ei hänen mukaansa kykene puolustautumaan tai ylläpitämään valtiohallintoa. Eikä Ukrainalla ole juuri omia tuloja nyt, kun esimerkiksi viljaviennit Mustanmeren kautta muuttuivat mahdottomiksi ja vienti Eurooppaankin on törmännyt yhä enemmän vaikeuksiin.

- -

Nizhnikaun mukaan EU:ssa olisi kiire löytää ratkaisuja, joilla voidaan estää Orbánin kaltaisten toimijoiden kiristys ja mahdollisuus estää EU:n toimintakyky täysin, koska se on vastoin EU:n samoin kuin Suomen intressejä.

– Kyse ei ole enää Unkarin yrityksestä turvata kansallista intressiään, vaan Unkari tekee tätä tahallaan haavoittaakseen EU:n yhteisiä intressejä.

- -

Miksei Unkaria potkita pois EU:sta?

– Perussopimus ei mahdollista, että jäsenmaa voitaisiin potkia ulos, kun on kerran päästetty sisään, Miklóssy sanoo.

Laajemmassa kuvassa EU:ssa alkaa olla kiire valmistautua myös siihen mahdollisuuteen, että EU joutuu olemaan Ukrainan ainoa tukija. Jos Donald Trump valitaan presidentiksi syksyllä, on Miklóssyn mukaan ”herran hallussa”, miten USA:n Ukraina-tuelle käy. Sillä voi olla vaikutuksia myös Euroopassa.

– Mikäli Yhdysvallat perääntyisi, ja Euroopan unioni jäisi yksin tukemaan Ukrainaa, se voisi tarkoittaa sitä, että Ukraina-kriittiset äänet alkaisivat todella vahvistua. Kysyttäisiin, että onko meillä todella varaa siihen.

– Viktor Orbán on nostanut tätä asiaa pöydälle. Tämä ei tule olemaan kellekään helppoa. EU:n rahat ovat veronmaksajien rahoja, ja monen EU-maan, mukaan lukien Suomen ja Saksan, talous sakkaa.

Miklóssy kutsuu Orbánin antamaa esimerkkiä ”vaaralliseksi”, sillä hänen ”mielipiteensä voivat levitä”.

- -

Jos Unkari saa läpi haluamansa ratkaisun, voi sillä olla vaikutuksia myös muihin EU-maihin ja niiden haluun tukea Ukrainaa sodassa.

– Ne äänet, jotka jo nyt vaativat, että Ukrainan on istuttava alas rauhanneuvotteluihin ja tehtävä myönnytyksiä Venäjälle, tulevat kovenemaan.

– Jos meillä ei ole rahaa, Ukrainan täytyy niin sanotusti ottaa lusikka kauniiseen käteen ja alkaa neuvotella Venäjän kanssa. Ei ole vaihtoehtoja. Joko meillä on halu antaa rahaa tai ei ole.

- -

Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen EU on tukenut Ukrainaa noin 85 miljardilla eurolla, mihin sisältyy 40 miljardia Ukrainan taloudelle, 27 miljardia sotilaallista apua ja yli 17 miljardia, jolla EU-maat ovat tukeneet sotaa pakenevia ukrainalaisia.

Hyvä uutinen Ukrainan suhteen on Nizhnikaun mukaan, että mikäli 50 miljardin paketti kaatuu Orbánin vastustukseen, muitakin vaihtoehtoja on. Miklóssyn mukaan EU-tuet saadaan tällä kertaa Ukrainalle, tavalla tai toisella. Kyse on lähinnä siitä, millä järjestelyllä.

– Tiedämme, että EU voi löytää rahaa. Brysselin näkökulmasta tämä ei ole iso raha.

- -

Jos EU saa 50 miljardin paketin läpi, pitäisi sen Nizhnikaun mukaan alkaa heti alkaa ajatella uutta pakettia. Ukrainalle summa neljän vuoden aikana on ”käytännössä ei mitään”.

– Se on jotain, millä Ukraina pysyy pinnalla, ja sen talous selviää. Se ei ole ratkaisu, jonka avulla Ukraina voi voittaa sodan.
Korostus minun.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6224671-1072-46ae-a3a6-5ae47f6058f5

Tämä sota vaatii myös länsimaista nyt ja jatkossa valtavia resursseja, kun 50 mrd euroa ei ole juuri mitään. Tietysti kun pelätään, ettei Putin tyydy vain Ukrainaan tai edes osaan siitä, on ymmärrettävää vaatia noita resursseja. USA luopunee ensin maksamasta.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Tunkki

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 257
 • Liked: 16499
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40277 : 31.01.2024, 22:25:17 »
^ Takuulla ovat tietämättään tuhlanneet kalliita S400-puikkoja käytännössä lennokeihinkin jotka ovat ns decoy eli valemaaleja.

D46

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 212
 • Liked: 1227
 • Olen liian nuori ja seksikäs
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40278 : 31.01.2024, 22:51:01 »
Scott Ritter, tuo Kremlin propagandakaasuase, jota jotkut imevät jopa tahallaan keuhkoihinsa, on ollut turneella mm. Tsetseniassa.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

Videolla kyseinen Amerikan Janus Putkonen pitää puhetta Mariupolin, Luhanskin ja Donetskin sankareille

https://twitter.com/i/web/status/1743627014433587410
Lainaus
This is surely one of the most surreal moments of the war yet Scott Ritter has turned up in Chechnya and spoken in broken Russian (some of which I couldn’t make out) to thousands of Kadyrov’s fighters about his efforts to strengthen the "friendship between Chechnya and America"
Jättiyllätys: Sanna Marin otti selfien !

Olen oksennusta pidätellen seurannut, kuinka Viktor Orbanin johtama Unkari nuolee Putinin persettä.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40279 : 31.01.2024, 23:47:31 »
^ Takuulla ovat tietämättään tuhlanneet kalliita S400-puikkoja käytännössä lennokeihinkin jotka ovat ns decoy eli valemaaleja.

Noita S400 ohjuksia tuskin kyetään pakotteiden aikana tuottamaan rajattomasti. Voivatten loppua vielä kesken.

Simo Hovari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 041
 • Liked: 1745
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40280 : 01.02.2024, 09:49:46 »
Kysyin sinulta tuosta 3 päivää -lausunnosta, en suutareista tai ohjuksista.
Vastaan vaikkei minulta kysytty. Tuo kolme päivää tulee muistaakseni siitä, että kolme päivää erikoisoperaation alusta joku putskun hallinosta, tai joku muu olisi ilmoittanut erikoisoperaation tavoitteet saavutetun. Tämä viesti katosi kylläkin hyvin pian. Voin tietysti muistaa väärinkin.
Tuo kolmen päivän operaatio on sen verran notorinen seikka tätä nykyä, että ei siitä tarvitse lähteitä esittää. Mutta kun kuitenkin tästä tulee mussutusta, niin tässä ohessa yksi lähde:https://web.archive.org/web/20220226051154/https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html

Kyseessä siis valtio-omisteisen uutistoimisto RIA Novostin uutinen 26.2.2022 (kun erikoisoperaatio alkoi 24.2.2022) klo 08:00. Kyseessä on siis selkeästi etukäteen valmisteltu uutinen, joka sitten vedettiin pikapikaa pois, mutta internet ei unohda.

Uutisessa mainitaan mm. (englanniksi käännettynä)

"Now this problem (Ukrainan erkaantuminen emäryssälästä) is gone - Ukraine has returned to Russia.  This does not mean that its statehood will be liquidated, but it will be reorganized, re-established and returned to its natural state as a part of the Russian world. "
"The West as a whole, and even less so Europe individually, did not have the strength to retain Ukraine in its sphere of influence, much less take Ukraine for itself."

EDIT: olin hidas, mutta kertaus on opintojen äiti...
« Viimeksi muokattu: 01.02.2024, 09:52:58 kirjoittanut Simo Hovari »
Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa!
- Alexander Stubb, 2.11.2011 -

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 679
 • Liked: 15464
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40281 : 01.02.2024, 10:23:16 »
Eli "Putleri" lausumassa olikin "joku putskun hallinnosta".

Ymmärränkö oikein? Eihän tämä mikään iso asia ole.
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 482
 • Liked: 4527
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40282 : 01.02.2024, 10:39:18 »
putput-köh = putleri = putteliini = putikainen = hra presidentti putin.

Putlerin isäntä on myös just sama roisto (ilmaustapa vanhan agraarisuomenkielen suunnalta). Sen verran koominen hahmo, suurine maailmanvalloitusyrityksineen  (=nolo pelinavaus), että kehittää pilkkanimiä.

Suuret on nulikalla puheet ja mahtavat eleet, mutta mitään kykyä tai osaamista ei ole valtiomiestasolle. Moraali ja etiikka on kuin postinumero-gangsta-räp-teinillä, pitää olla itellä paljo blingiä, mutta muut voi potkia maassa makaavinakin kuoliaaksi.
« Viimeksi muokattu: 01.02.2024, 10:41:13 kirjoittanut Konnetaabeli »
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 679
 • Liked: 15464
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40283 : 01.02.2024, 10:40:43 »
How Russia Stopped Ukraine’s Momentum
A Deep Defense Is Hard to Beat

https://www.foreignaffairs.com/ukraine/how-russia-stopped-ukraines-momentum

Lainaus
Many held high hopes for Ukraine’s 2023 summer offensive. Previous Ukrainian successes at Kyiv, Kharkiv, and Kherson encouraged expectations that a new effort, reinforced with new Western equipment and training, might rupture Russian defenses on a larger scale and sever the Russian land bridge to Crimea. If it did, the thinking went, the resulting threat to Crimea might persuade Putin to end the war.

The results fell far short of such hopes. Although the summer brought some Ukrainian successes (especially against Russian warships in the Black Sea), there was no breakthrough on land. Limited advances were bought at great cost and have now been significantly offset by Russian advances elsewhere on the battlefield.
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Simo Hovari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 041
 • Liked: 1745
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40284 : 01.02.2024, 10:59:35 »
How Russia Stopped Ukraine’s Momentum
A Deep Defense Is Hard to Beat

https://www.foreignaffairs.com/ukraine/how-russia-stopped-ukraines-momentum

Lainaus
Many held high hopes for Ukraine’s 2023 summer offensive. Previous Ukrainian successes at Kyiv, Kharkiv, and Kherson encouraged expectations that a new effort, reinforced with new Western equipment and training, might rupture Russian defenses on a larger scale and sever the Russian land bridge to Crimea. If it did, the thinking went, the resulting threat to Crimea might persuade Putin to end the war.

The results fell far short of such hopes. Although the summer brought some Ukrainian successes (especially against Russian warships in the Black Sea), there was no breakthrough on land. Limited advances were bought at great cost and have now been significantly offset by Russian advances elsewhere on the battlefield.
Oliko sinulla itselläsi tähän jotain annettavaa?
Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa!
- Alexander Stubb, 2.11.2011 -

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 821
 • Liked: 13088
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40285 : 01.02.2024, 11:29:48 »
Milloin muuten Kreml tiedotti viimeisen kerran, että "sotilaallinen erikoisoperaatio" etenee suunnitelmien mukaan? Taitaa siitä olla jo jonkin aikaa.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 679
 • Liked: 15464
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40286 : 01.02.2024, 11:34:27 »
Foreign Affairs on yksi niistä julkaisuista, joista näkee, mistä tuuli puhaltaa.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Council_on_Foreign_Relations
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 930
 • Liked: 94045
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40287 : 01.02.2024, 13:17:05 »
Petteri Orpo @PetteriOrpo

Saimme EU-huippukokouksessa päämiesten kesken sovun Ukrainan tukemisesta. EU tukee Ukrainaa 50 miljardilla eurolla. Päätös syntyi yksimielisesti. On tärkeää, että pääsemme eteenpäin ja Ukrainan tuki jatkuu suunnitellusti vahvana. #EUCO

12:29 PM · Feb 1, 2024
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 681
 • Liked: 7294
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40288 : 01.02.2024, 14:25:03 »
EU tukee Ukrainaa 50 miljardilla eurolla.

Ehkä jonain päivänä selviää kuinka monta kymmentä prosenttia tuosta katosi korruptioon... Mutta pääasia, että Ukraina-hypetys pysyy yllä.

Maan tuorein korruptiosija on maailman valtioista 104/180, kun se esimerkiksi Suomella on 2/180 (toisin sanoen Suomi luokitellaan maailman toiseksi vähiten korruptoituneeksi maaksi, Tanskan ollessa ykkönen). Silti, jos Suomeenkin kipattaisiin 50 miljardia kaikenlaisiin hankkeisiin (tuo tukipaketti ei ole sotilaallinen), niin voi vaan kuvitella millainen vedätys siitä alkaisi. No, onneksi Sanna Marin tulee valvomaan varojen käyttöä...

Korruptiopisteillään 36 Ukraina on Algerian, Sambian, Etiopian ja Egyptin tasoa, eli sellaista parempaa afrikkalaista tasoa verrattuna johonkin Somaliaan ja Kongoon.

https://cpi.ti-ukraine.org/en/

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 028
 • Liked: 14132
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40289 : 01.02.2024, 14:41:33 »
Petteri Orpo @PetteriOrpo

Saimme EU-huippukokouksessa päämiesten kesken sovun Ukrainan tukemisesta. EU tukee Ukrainaa 50 miljardilla eurolla. Päätös syntyi yksimielisesti. On tärkeää, että pääsemme eteenpäin ja Ukrainan tuki jatkuu suunnitellusti vahvana. #EUCO

12:29 PM · Feb 1, 2024
Korostus Lalli.

Unkari eli Fidesz eli Viktor Orban siis antoi periksi. 

Lainaus
Unkarin Orban taipui

- -

PÄÄMINISTERI Petteri Orpo (kok.) sanoo viestipalvelu X:ssä olevan tärkeää, että Ukrainan tuki jatkuu suunnitellusti vahvana ja että EU pääsi asiassa eteenpäin.

Orpo kertoi, että EU-johtajat saivat EU-huippukokouksessa aikaan sovun Ukrainan tukemisesta. Päätös syntyi myös hänen mukaansa yksimielisesti.

Toistaiseksi ei ole tullut julki, minkälaisia muutoksia Unkari mahdollisesti sai kokouksen loppulauselmiin tai miten Unkarin pääministeri Viktor Orban taipui sopuun. Yksi keskeinen kiistakohta on ollut se, voiko Unkari vuosittain jumittaa Ukrainan rahat yksimielisyysvaatimuksen turvin vai ei.

EU-johtajat ovat esittäneet kokouksen alla tiukkasanaisia kommentteja siitä, että Unkarin edessä ei tule taipua.
Korostus minun.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/eun-michel-kaikki-hyvaksyivat-tuen-ukrainalle-unkarin-orban-taipui-lahes-valittomasti/

Tämä raha ei riitä kuin alkuun, kuten eilisestä uutisesta voinee päätellä:

Lainaus käyttäjältä: Iltalehti
Jos EU saa 50 miljardin paketin läpi, pitäisi sen - - alkaa heti alkaa ajatella uutta pakettia. Ukrainalle summa neljän vuoden aikana on ”käytännössä ei mitään”.

Se on jotain, millä Ukraina pysyy pinnalla, ja sen talous selviää. Se ei ole ratkaisu, jonka avulla Ukraina voi voittaa sodan.
Korostus minun.

Lisää verorahaa siis tarvitaan. Suomalaiset toki mielellään ovat mukana, koska nyt pelätään Venäjän hyökkäävän Lappiin:

Lainaus
Tanskalaisasiantuntija varoittaa: Venäjä voisi hyökätä Pohjois-Suomeen

Venäjän tavoite olisi ensi sijassa kyseenalaistaa 5. artikla ja hajottaa Nato, sanoo tanskalaisasiantuntija.

31.1. 17:08
TANSKALAINEN sotilasasiantuntija Anders Puck Nielsen varoittaa mahdollisuudesta, että Venäjä voisi lähivuosina yrittää hajottaa Natoa rajoitetulla sotilasoperaatiolla, joka kohdistuisi Pohjois-Suomeen.

Venäjän tavoitteena ei olisi suoraan vallata Suomea tai käydä täysimittaiseen sotaan Naton koko sotakoneistoa vastaan, vaan pyrkiä testaamaan sotilasliiton yhtenäisyyttä rajoitetulla hyökkäyksellä.

Jos se ei laukaisisi Naton vastaiskua, sotilasliitto lakkaisi Puck Nielsenin mukaan käytännössä olemasta, ja Venäjällä olisi tulevaisuudessa vapaat kädet Euroopassa.


- -

Puck Nielsen on toiminut sotilasanalyytikkona Tanskan kuninkaallisessa puolustusakatemiassa. Hän jakaa ajatuksiaan Youtube-kanavallaan, jossa hän on myös julkaissut Pohjois-Suomea koskevan varoituksensa videolla, jonka otsikko kuuluu: Nato-Russia war: Can it really happen.

Puck Nielsenin mukaan spekulaatioihin Naton ja Venäjän mahdollisesta sodasta liittyy väärinkäsityksiä.

Se ei hänen mukaansa tarkoittaisi täysimittaista sotaa, sillä sellaisen Venäjä häviäisi tavanomaisin asevoimin miteltynä nopeasti.

– Venäjän päätavoite ei myöskään ole valloittaa lisää maita, vaan hajottaa Nato, Puck Nielsen sanoo.

Hänen mukaansa Venäjä voisi ryhtyä operaatioon ehkä seuraavan viiden vuoden kuluessa.

Vastaavanlaisesta skenaariosta on varoittanut myös saksalaisasiantuntija Fabian Hoffman, joka on esittänyt ajatuksensa sekä X-tilillään että myös STT:n haastattelussa.

Venäjän päätavoite ei myöskään ole valloittaa lisää maita, vaan hajottaa Nato.
Hoffman spekuloi ajatuksella, että Venäjä haastaisi Naton sotilasoperaatiolla Baltian maissa tai Romaniassa, mutta Puck Nielsenin mukaan se voisi olla liian aggressiivista.

Siksi kohteeksi sopisi hänen mielestään paremmin syrjäisempi alue, jossa konfliktissa ei olisi niin monta maata osallisena. Näin myös mahdollisimman monella Nato-maalla olisi syy jättäytyä konfliktin ulkopuolelle.

– Kun katson karttaa, niin todennäköisempi paikka Venäjän hyökkäykselle Natoa vastaan on vaikkapa Pohjois-Suomi, jonne Venäjä voisi yrittää perustaa jonkinlaisen turvavyöhykkeen.

– Alue on syrjäinen, siellä olisi vain kaksi maata osallisena, joten se olisi mielestäni täydellinen paikka.

Venäjällä on pohjoisessa myös tärkeitä sotilaskohteita suojattavana Kuolan niemimaalla.

PUCK NIELSENIN pohtii, että varsinkin suuret Nato-maat voisivat olla haluttomia riskeeraamaan konfliktin laajan eskaloitumisen jonkin pienen Lapissa sijaitsevan alueen vuoksi.

Vaikka Suomi esittäisi liittolaismaille avunpyynnön, ne voisivat Puck Nielsenin mukaan yrittää vähätellä yhteenottoa ja keksiä verukkeita olla lähettämättä sotilaitaan kuolemaan sen vuoksi.


- -
Lihavointi minun, kursivointi alkuperäinen.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010192652.html
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Tagit: puolustussota