Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 6004977 kertaa)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10721
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40950 : 27.02.2024, 23:42:07 »

Suurempaan sotaan kaikilta loppuu nopeasti ne älyaseet, koska se mihin NATO on pääosin varautunut ei ole ollut tuhannen kilometrin rintamalinja tyylinen skenaario.

Boldasin oleelliset:
Meinaat että AFU seisois kivääri jalalla ja pyörittelis peukaloitaan siinä kun NATO vähän sotii? Juunou ne maajoukot?
Ja korjaisin seuraavasta boldauksesta ton pintamedian tilalle kreml-median ja sen kätyrit mm. täälläkin mainittu Ritter.
NATO ei ole varautunut 100km rintamalinjoihin koska sillä on yksinkertaisesti kyky tuhota vihollisen kyky käydä rintamalinjasotaa. Milläs ajelet kun lähin löpövarikko on 500km linjan takana ja sekin on tuhottu?
Niin ja jos ryssillä on nyt niin helvatan kova taso vrt. iRaq/Serbia niin miksi maa jolla ei ole merivoimia on upottanut 1/3 mustanmeren laivastosta? Miksi Ukrainalaiset räimii koneita alas kovalla tahdilla (10x yhtä monessa päivässä), tuhoaa tutka-asemia ja mitä nyt muuta pientä siinä sivussa? Niin ja pistää päreiksi kaasu- ja öljyterminaaleja, terästehtaita ja sen sellaista. Ainiin... olihan niillä ryssillä se ali expressistä tilattu robottikoira tuunattuna ninja-pst-terminaattoriksi.  :o
Mutta tämä taas tästä ratakiskon taivuttelusta.

Semmoinen kiva asia myös tulee muistaa että ryssien teknologia on vanhentunutta tai linjoja ei ole saatu käyntiin esim T14 ja Sukhoi 57
Edes lentotukialusta eivät ole saaneet rakennettua. Armeijahan on helppo rakentaa uusiksi kun ei ole edes tuotantolinjoja. Teknologiassa jäävät koko ajan jälkeen. Millainen kulttuurishokki mahtaa tulla kun tavallinen kansa tajuaa että millaista paskaa se maa on.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 643
 • Liked: 15400
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40951 : 28.02.2024, 00:46:36 »
^ Venäjällä on maailman paras ilmatorjunta. Kovinkaan monesta tekemisestä ei heistä samaa voi sanoa, mutta siitä voi.

Samoin ilmavoimien kyky on hyvin rajoitettu sodassa, jossa toiminta niin hajautettua, ettei yksittäisillä iskuilla ole kokonaisuuteen merkitystä.

Sitä ei pakoon pääse, etteikö sota tuollaista vastaan olisi pääosin kaksi maavoimaa vastakkain tyylistä. Ei Macronkaan puhu ilmavoimista, vaan maajoukkojen lähettämisestä Ukrainaan.

Heh
Mitähän näyttöjä tästä on? Esim Syyriassa jenkit antoi wagnerille selkään ilman omia tappioita. Ukrainan droneja ei saada alas. Venäjä ei halua sotaa naton kanssa.


Ilmatorjunnasta otin tämän joskus esille.

Lainaus
Over time it will replace its equipment and rebuild its coherence, drawing on a wealth of hard-won experience fighting mechanized warfare. It will bring with it advanced air defense systems that only American stealth aircraft—badly needed to deter and confront China—can reliably penetrate. Russia can pose a major conventional military threat to NATO for the first time since the 1990s in a timeframe set to a considerable extent by how much the Kremlin invests in its military. Since Moscow has already committed to an ambitious post-war military expansion program the US cannot be confident that the timeframe will be very long.[2]

https://www.understandingwar.org/backgrounder/high-price-losing-ukraine


Dronet: tämä on anekdootti, mutta joku näistä koneita kentällä -jutuista meni niin, että viisimiehinen yksikkö kantoi dronen tarpeeksi lähelle. Auttaa toki pääsemään läpi torjunnasta. Yksikön johtaja ei enää päässyt  kotiin, mutta sai wikipedia-artikkelin itselleen. (Linkkiä ei löytynyt sivuhistoriasta, joten pitää etsiä erikseen.)

Syyria-Wagner:
 
Tämä?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Khasham
« Viimeksi muokattu: 28.02.2024, 00:56:10 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 011
 • Liked: 40427
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40952 : 28.02.2024, 01:31:21 »
^ Venäjällä on maailman paras ilmatorjunta. Kovinkaan monesta tekemisestä ei heistä samaa voi sanoa, mutta siitä voi.

Ei ole mitään syytä uskoa, että Venäjällä olisi "maailman paras ilmatorjunta". S-400 ilmatorjuntajärjestelmä on se, jota on paljon kehuttu etenkin Venäjän toimesta, mutta kaikesta päätelleen se on liioiteltu samalla lailla kun Armata-tankki, jonka myös piti olla "parasta maailmassa".

S-400 on pitkälti vanha S-300 järjestelmä uudella tutkalla ja muutamalla uudella ohjusmallilla. Tutkan osalta on pääasiassa paranneltu kohteen seuranta. S-400 ei ole varsinaisesti huono järjestelmä, mutta kaikesta päätelleen se ei olisi mikään kuninkaantekijä.

Tässä juttu aiheesta:

https://www.sandboxx.us/news/the-s-400-myth-why-russias-air-defense-prowess-is-exaggerated/

Lainaus
Based on assessments, the S-400 can target aircraft like the F-35, but likely not until the jet flies within 20 miles of the system. As a result, in a one-on-one fight between America’s F-35A and Russia’s S-400, the stealth fighter would almost certainly take home the win in a future conflict thanks to the forthcoming adoption of weapons like Northrop Grumman’s Advanced Anti-Radiation Guided Missile Extended Range (ARRGM-ER).

The AARGM-ER is an advanced anti-radiation missile, or a weapon designed to detect and close with broadcasting radar arrays. This weapon is designed to be carried internally within the F-35’s weapons bay and boasts a range of at least 60 miles (though some sources claim a range as high as 80 miles). If fired from well outside the 20-mile targeting envelope of the S-400, the AARGM-ER has a high likelihood of finding its target without the F-35 being shot down, though during the short time the F-35’s weapons bay doors are open and compromising its stealth profile, the S-400 will likely be able to achieve a weapons-grade lock (not unlike how an F-117 was downed over Yugoslavia in 1999).

However, Russian troops would likely not have the opportunity to exercise that lock, as the anti-radiation missile coming toward them will likely prompt them to power their system down and relocate. If they simply power down without relocating, the missile’s onboard targeting system can still find its target using GPS.

...

What this ultimately means is that the airspace of a conflict against Russia would remain contested at best (for the Russians), and largely dominated by American or allied forces at worst. In such a scenario, using airborne assets to expand upon the S-400’s reach would prove difficult. That creates an opportunity for specific kinds of attacks.

Toinen paljon Venäjän ylistämä järjestelmä on Kinzhal supersooniset ohjukset, joita myös on käytetty Ukrainassa. Ensinnäkin ne on helvetin kalliita mutta niiden kyky on myös varsin rajoittunut ja kiinalaisten mukaan Kinzhal jättää paljon toivomisen varaa:

https://news.yahoo.com/russias-kinzhals-frustrating-chinese-analysts-052542199.html

Lainaus
But the Kinzhal, touted by the Kremlin as an "unstoppable" hypersonic weapon, is being reported by the West to have been thwarted by Patriot systems or to have simply missed its targets.

...

Yin issued a surprisingly critical review of how Russia uses the Kinzhal, otherwise known as the "Dagger," writing that the missile was "unlikely to have a significant impact" on the battlefield.

That directly contradicts how Russia, a close ally of China, has portrayed the weapon as a pivotal munition for victory.

The Chinese analyst spelled out various ways Russia had undermined its own missile, such as how the Kinzhal had been fired and its availability. The Kinzhal, they concluded, just wasn't the star that Moscow made it out to be.

Yin described the Kinzhal as an evolution of Russia's ground-launched Iskander missile that was rapidly completed in a "short-term, hasty project that was forced to be launched" as Western rivals put pressure on Moscow in the years before the war.

"This missile, which was developed based on the technical framework of the 1980s, may not have any amazing battlefield performance," the analyst added.

The Kinzhal's maneuverability, they wrote, "cannot be compared with that of a real hypersonic missile," adding that its ballistic trajectory also made the Kinzhal susceptible to defense systems such as the Patriot.

A similar view can be found in "Showdown between the Dagger and the Patriot in Ukraine," an analysis published by the prominent Beijing defense and science journal Military Arms.

The Kinzhal, this separate analysis said, was at best a "marginal hypersonic missile."

"Although Russia calls the 'Dagger' a hypersonic missile, analysts from other countries generally believe that the so-called hypersonic 'Dagger' missile is actually an air-launched version of the 'Iskander' short-range tactical ballistic missile," it said.

...

But the analyst wrote that the Su-34 was proving too sluggish to fire the Kinzhal at an optimal speed. Already slower than the Mig-31, the Su-34 was further weighed down by the heavy Kinzhal, Yin assessed.

...

They also criticized Russia's satellite system for guiding the missiles, saying it didn't have enough satellites for precision.

"The accuracy is unsatisfactory," the analyst wrote.

Yin then raised the issue of Russia simply not having enough Kinzhals, saying Western sanctions had hobbled Moscow's capacity to quickly manufacture the weapons, which limited how the missiles could be used.

Taitaa olla niin, että kaikki Venäjän ns. huippuaseet ovat lähinnä vanhaa neuvostokamaa, joka on päivitetty eikä ne suoriudu lähimainkaan sillä tasolla kun on kerrottu. Eli tässäkään asiassa ei voi uskoa ryzzän puheita vaan jutut ovat lähinnä samoja valheita kun aina ennenkin.

Ei loppuisi millään ilmavoimilla. Venäläisillä on ihan täysin toinen varustelutaso, kuin mailla johon länsiliittouma on hyökkäillyt. Eli siis ainoa keino pärjätä, ja edetä olisi maavoimat joilla on tarpeellinen muskelit mukana.

Jos Venäjä menettäisi ilmaherruuden NATOn ilmavoimia vastaan - mikä lienee varmaa - maavoimilla ei käytännössä tee enää mitään. Maavoimat kun ovat täysin avuttomia jos ylhäältä pääsee pommittamaan ilman vastatulta. Venäjän ilmapuolustuksella ei käytännössä olisi kykyä toruja NATOn ilmavoimia koska järjestelmät eivät ole tarpeeksi kyvykkäitä eikä niitä ole tarpeeksi.

Jos NATO menisi sisään ilmavoimilla Ukrainaan, se olisi käytännössä toisto Irakin 1990 sodasta missä liittouma ilmasta käsin muutti Saddamin joukot pulveriksi.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 5318
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40953 : 28.02.2024, 03:03:03 »
Jos NATO menisi sisään ilmavoimilla Ukrainaan, se olisi käytännössä toisto Irakin 1990 sodasta missä liittouma ilmasta käsin muutti Saddamin joukot pulveriksi.

Ei vastaa millään muotoa todellisuutta. Tilanne on täysin erilainen. Mikäli mahdollisuus tuollaiseen aidosti olisi ei Macron puhuisi NATO:n maajoukkojen lähettämisestä Ukrainaan, vaan puhuisi ilma-aseen käytöstä Venäjää vastaan.

Venäjällä yksinkertaisesti tällä hetkellä logistiikka on liian hajautettua ilma-aseen ylivoimaan. Tuo yhdistettynä siihen, että sillä ilma-aseella olisi vastassaan paras ilmatorjunta, eli siis paremmat systeemit nimenomaan modernien hävittäjien torjuntaan, kuin mitä lännellä on. Joka tulee ihan jo siitä, että länsi ei ole erityisen huolissaan potenttiaalisten vihollistensa hävittäjistä, joten ilmatorjunta on vähemmän mietitty ongelma lännessä.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2024, 03:41:18 kirjoittanut ApuaHommmaan »

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40954 : 28.02.2024, 08:11:30 »


Venäjällä yksinkertaisesti tällä hetkellä logistiikka on liian hajautettua ilma-aseen ylivoimaan. Tuo yhdistettynä siihen, että sillä ilma-aseella olisi vastassaan paras ilmatorjunta, eli siis paremmat systeemit nimenomaan modernien hävittäjien torjuntaan, kuin mitä lännellä on. Joka tulee ihan jo siitä, että länsi ei ole erityisen huolissaan potenttiaalisten vihollistensa hävittäjistä, joten ilmatorjunta on vähemmän mietitty ongelma lännessä.

Tosissasi tuskin kirjoittelet näitä, kun se "Venäjän maailman paras ilmatorjunta" on nähty käytössä ja tuhnuksi on osoittautunut...  ;D
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 643
 • Liked: 15400
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40955 : 28.02.2024, 08:23:47 »
Avainsanat: globohomo, notaboutistan (=liittolaisemme merten takana).


Oho, näyttää siltä, etteivät valkoiset haluakaan enää taistella heitä vihaavan hallinnon sodissa entiseen malliin.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2024, 08:25:19 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 5318
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40956 : 28.02.2024, 08:25:56 »


Venäjällä yksinkertaisesti tällä hetkellä logistiikka on liian hajautettua ilma-aseen ylivoimaan. Tuo yhdistettynä siihen, että sillä ilma-aseella olisi vastassaan paras ilmatorjunta, eli siis paremmat systeemit nimenomaan modernien hävittäjien torjuntaan, kuin mitä lännellä on. Joka tulee ihan jo siitä, että länsi ei ole erityisen huolissaan potenttiaalisten vihollistensa hävittäjistä, joten ilmatorjunta on vähemmän mietitty ongelma lännessä.

Tosissasi tuskin kirjoittelet näitä, kun se "Venäjän maailman paras ilmatorjunta" on nähty käytössä ja tuhnuksi on osoittautunut...  ;D

No samalla tavalla kirjoittaa voipi, että tosissasiko niitä kirjoitat  kun Leopardi kakkoset on nähty, ja tuhnuiksi osoittautuneet.

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 442
 • Liked: 4401
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40957 : 28.02.2024, 09:19:50 »
Lentääkö leopardit?
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 643
 • Liked: 15400
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40958 : 28.02.2024, 09:22:37 »
Lentääkö leopardit?

Kiovan aave laittaa lentämään! Pirua ja Putinia vastaan, tai ainakin Putinia!
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 638
 • Liked: 9581
 • Mikä röyhkeys
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40959 : 28.02.2024, 11:30:34 »
Voe ristus teidän kanssanne nyt taas  ;D

1) Venäjällä ei ole maailman parhaat ilmatorjuntajärjestelmät. Sellaiset on todennäköisesti Israelilla.

2) Venäjällä ei ole huonot tai kyvyttömät IT-järjestelmät. Ne samat keksinnöt ovat ampuneet alas runsaasti ryssän ilmamaaleja etenkin sodan alussa, kun länsi-iitetä ei vielä Ukrainalla ollut. Sama neukku-IT esti ryssän vapaan lentelyn Ukrainan ilmatilassa. Ei sinne tultu.

3) Vaikka joka ikinen ryssän lentokone olisi tuhottu, niin länkkärikoneet eivät lentelisi ryssän ilmatorjunnan tehokkaan kantaman sisällä muutoin, kuin erittäin korkealla riskillä. Siellä tulee pataan että kolisee.

4) Joku yksittäinen video jonkun yksittäisen ohjuksen lennosta S-400 yli lähikatveessa ei todista mitään. Montako ohjusta yhteensä? Moniko pääsi läpi? Mikä niiden kohde oli? Oliko valvontajärjestelmä hereillä? Oliko ennakkovaroitusta olemassa? Oliko samassa suunnassa omia, ja tuli siksi kielletty? Olivatko S-400:aa suojanneen Pantsir-patteriston tyypit päissään?
« Viimeksi muokattu: 28.02.2024, 14:31:10 kirjoittanut Hohtis »

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 011
 • Liked: 40427
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40960 : 28.02.2024, 11:31:04 »
Jos NATO menisi sisään ilmavoimilla Ukrainaan, se olisi käytännössä toisto Irakin 1990 sodasta missä liittouma ilmasta käsin muutti Saddamin joukot pulveriksi.

Ei vastaa millään muotoa todellisuutta. Tilanne on täysin erilainen. Mikäli mahdollisuus tuollaiseen aidosti olisi ei Macron puhuisi NATO:n maajoukkojen lähettämisestä Ukrainaan, vaan puhuisi ilma-aseen käytöstä Venäjää vastaan.

En usko, että Macron on minkäänlainen uskottava sotastrategi ja auktoriteetti, huomioiden millaisessa kaaoksessa hänen oma maansa on. Puhuvia päitähän riittää ja jokainen voi löytää itselleen sopivan kun omat argumentit on loppu.

Ilmasodan jälkeen on kuitenkin aina pakko lähettää maajoukkoja perässä siivoamaan paikat. Tosin Ukrainan tapauksessa ne ei tarvitsisi tulla NATOlta vaan paikallinen sotaväki riittäisi.

Lainaus
Venäjällä yksinkertaisesti tällä hetkellä logistiikka on liian hajautettua ilma-aseen ylivoimaan.

Ilmasodan tarkoitus ei ole pommittaa jokainen kuljetusauto ja panoslaatikko erikseen vaan saada keskeisimmät logistiset keskittymät ja kuljetuskanavat neutraloitua jotta vihollisen sotajoukot näivettyvät. Sotiminen rintamallahan loppuu kun ruoka, polttoaine ja panokset loppuvat.

Lainaus
Tuo yhdistettynä siihen, että sillä ilma-aseella olisi vastassaan paras ilmatorjunta

Kannattaa tosiaan lukea linkkamani lähde niin käsityksesi Venäjän superilmatorjunnasta muuttuu hieman realistisempi.

Lainaus
eli siis paremmat systeemit nimenomaan modernien hävittäjien torjuntaan, kuin mitä lännellä on. Joka tulee ihan jo siitä, että länsi ei ole erityisen huolissaan potenttiaalisten vihollistensa hävittäjistä, joten ilmatorjunta on vähemmän mietitty ongelma lännessä.

Ukrainassa Venäjällä ei ole mitään tosiasiallista ilmaherruutta. Itse asiassa Venäjän ilmavoimien rooli on erinomaisen vaatimaton ja tehoton suhteessa sodan laajuuteen. Tästä voidaan päätellä että Venäjällä ei joko ole toimivaa kalustoa tai se tunnistetaan olevan sen verran heikko, ettei sitä kannata laittaa ilmaan. Mielikuvasi, että Venäjällä olisi huipputason avioniikkaa käytettävissä ei siis vastaa alkuunkaan todellisuutta.

Mitä ilmatorjuntaan tulee niin sillä ei tee kovin paljon sen jälkeen kun ilmaherruus on menetetty. Ilmatorjunta, etenkin S-400 järjestelmä on hidasliikkeinen ja moniosaisena varsin kömpelö, jonka takia se pystytään ilmaherruuden menettämisen jälkeen suojamattomana eliminoida aika nopeasti. Mutta on tietenkin selvä, että Venäjän ilmatorjunta pyrittäisiin eliminoimaan jo paljon ennen kun aletaan operoimaan lentokoneilla sen enempää.

Mielikuvasi, että Venäjä pystyisi jatkamaan sotimista loputtomiin ilmatorjuntansa varassa ei siis ole realismia, ei alkuunkaan. Tällaiset puheet osoittavat joko täydellistä tietämättömyyttä tai Venäjän propagandan toistamista.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

antero

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 701
 • Liked: 2160
 • Suomi Nousuun^^^!
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40961 : 28.02.2024, 11:38:23 »
Jos Venäjä menettäisi ilmaherruuden NATOn ilmavoimia vastaan - mikä lienee varmaa - maavoimilla ei käytännössä tee enää mitään. Maavoimat kun ovat täysin avuttomia jos ylhäältä pääsee pommittamaan ilman vastatulta. Venäjän ilmapuolustuksella ei käytännössä olisi kykyä toruja NATOn ilmavoimia koska järjestelmät eivät ole tarpeeksi kyvykkäitä eikä niitä ole tarpeeksi.

Jos NATO menisi sisään ilmavoimilla Ukrainaan, se olisi käytännössä toisto Irakin 1990 sodasta missä liittouma ilmasta käsin muutti Saddamin joukot pulveriksi.
NATO:
3400 Suihkarii
1450 Taisteluhelikopteria
1100 Maahyökkäyskonetta

1000 Tiedustelukonetta

7200 Kuljetuskopteria
1500 Kuljetuskonetta
600 Tankkeria

Toisin kuin ryssillä, niin noi taitaa oikeesti toimia ja huolto pelata.
Eli käytännössä ehkä joku 10-100 kertanen ylivoima?

Ja olen edelleen sitä mieltä että kansainvälinen coalitio voisi mennä Ukrainaan turvaamaa rauhaa, ja pyyhkiä kaikki terroristit, natsit ja fasistit pois Ukrainasta. Coalitiohan voi ihan itse voittajan ominaisuudella määrittää ketkä on Ukrainassa niitä terroristeja, natseja ja fasisteja.
Kyllästyttääkö vatnikki-jäsenien jatkuva dada? Mene omaan profiilisi, klikkaa "Kaverit/estolista", klikkaa "Muokkaa estolistaa", Lisää estolistalle haluamasi vatnikit. Ja nauti Hommasta ilman vatnikkejä!

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 5318
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40962 : 28.02.2024, 12:39:22 »
Jos Venäjä menettäisi ilmaherruuden NATOn ilmavoimia vastaan - mikä lienee varmaa - maavoimilla ei käytännössä tee enää mitään. Maavoimat kun ovat täysin avuttomia jos ylhäältä pääsee pommittamaan ilman vastatulta. Venäjän ilmapuolustuksella ei käytännössä olisi kykyä toruja NATOn ilmavoimia koska järjestelmät eivät ole tarpeeksi kyvykkäitä eikä niitä ole tarpeeksi.

Jos NATO menisi sisään ilmavoimilla Ukrainaan, se olisi käytännössä toisto Irakin 1990 sodasta missä liittouma ilmasta käsin muutti Saddamin joukot pulveriksi.
NATO:
3400 Suihkarii
1450 Taisteluhelikopteria
1100 Maahyökkäyskonetta

1000 Tiedustelukonetta

7200 Kuljetuskopteria
1500 Kuljetuskonetta
600 Tankkeria

Toisin kuin ryssillä, niin noi taitaa oikeesti toimia ja huolto pelata.
Eli käytännössä ehkä joku 10-100 kertanen ylivoima?

Ja olen edelleen sitä mieltä että kansainvälinen coalitio voisi mennä Ukrainaan turvaamaa rauhaa, ja pyyhkiä kaikki terroristit, natsit ja fasistit pois Ukrainasta. Coalitiohan voi ihan itse voittajan ominaisuudella määrittää ketkä on Ukrainassa niitä terroristeja, natseja ja fasisteja.

Kuulostaa loppuun asti mietityttää rykäistä kaikki sotakalusto Ukrainaan. Nuokaan ei riittäisi mihinkään, paitsi jos samalla liikkuisi pari sataa tuhatta eliittisotilasta härvelien mukana. Sitten tulisi ydinsota.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 011
 • Liked: 40427
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40963 : 28.02.2024, 12:51:31 »
NATO:
3400 Suihkarii
1450 Taisteluhelikopteria
1100 Maahyökkäyskonetta

1000 Tiedustelukonetta

7200 Kuljetuskopteria
1500 Kuljetuskonetta
600 Tankkeria

Toisin kuin ryssillä, niin noi taitaa oikeesti toimia ja huolto pelata.
Eli käytännössä ehkä joku 10-100 kertanen ylivoima?

NATOlla on tietenkin suuri numeerinen ylivoima mutta tärkeämpi on iskukyky, strategia ja koordinaatio. Gulf-sodassa 1991 lännen ilmaylivoima tuli osoitettua etenkin operatiivisella tasolla vaikka kaluston määräylivoima ei ollut massiivinen ( https://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_air_campaign ) koalition n. 2700 vs. Saddamin n. 1100 kiinteäsiipistä ilma-alusta (eli lentokoneita, ei helikoptereita).

Saddamilla oli neuvostoteknologiaa käytössä eli sitä samaa mitä Venäjällä on nytkin parannettuina ja päivitettyinä versioina. Lännessä on tietenkin samalla tapahtunut paljon edistystä 30 yli vuodessa. Voisi siis arvailla että lännen ja Venäjän (Irakin kaluston) välinen suhteellinen laatuasetelma oli pitkälti sama 1991 kun 2024 tai jopa suurempi lännen eduksi.

Koalitio murskasi Saddamin armeijan täydellisesti minimaalisin tappioin. Ellei Venäjä ole kyennyt kehittämään sotateknologiaansa lähelle lännen tasoa, mitä vahvasti epäilen, Venäjä kärsisi samanlaisen katastrofaalisen murskatappion kun Irak aikanaan.

Oikeastaan ainoa syy miksi Putlerin armeija ei nuijittaisi maan rakoon Ukrainassa lännen toimesta on ydinaseet. Konventionaalisessa sodassa Venäjän näkymät ovat todella kehnot, mutta ydinkorttia heiluttamalla Putler on onnistunut saamaan lännen epäröimään "eskalaatiota" ja välttänyt lännen lekaa päähänsä.

Itse en usko Putlerin ydinbluffiin, mutta on ymmärrettävä että erinäiset poliittiset realiteetit lännessä tekee Venäjän sotavoimien ripeän tuhoamisen Ukrainassa vaikeaksi päätökseksi.

Lännen aktiivinen sekaantuminen Ukrainaan ja Venäjän murskatappio kun johtaisi myös poliittisiin seuraamuksiin, jotka pitää käsitellä jollain lailla. Siitä syntyisi tietysti paljon katkeruutta Venäjällä, ehkä hallinnon kaatumista, kaaosta ja jopa sisällissota. Näiden hallitseminen ei ole suoraviivaista, mutta Saksassa tehty passivointipolitiikka toisen maailmansodan jälkeen voisi yksi ratkaisu.

Lännelle olisi siis parempi jos Ukraina voittaa sodan omilla joukoillaan kun että länsi tulee aktiivisesti mukaan sotaan.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 643
 • Liked: 15400
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40964 : 28.02.2024, 12:58:07 »
Tietysti tässä vaiheessa ei mukana edes olisi "NATO", vaan jotkin yksittäiset NATO-maat.

Tämä pieni ero katosi jo Nurmeltakin IL artikkelin kesken, mutta yritetään me pitää mielessä.
« Viimeksi muokattu: 28.02.2024, 13:26:30 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 011
 • Liked: 40427
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40965 : 28.02.2024, 13:05:07 »
NATO:
3400 Suihkarii
1450 Taisteluhelikopteria
1100 Maahyökkäyskonetta

1000 Tiedustelukonetta

7200 Kuljetuskopteria
1500 Kuljetuskonetta
600 Tankkeria

Kuulostaa loppuun asti mietityttää rykäistä kaikki sotakalusto Ukrainaan.

Suuri numeerinen ylivoima tarkoittaa nimenomaan sitä ettei koko kalustoarsenaalia tarvitse viedä Ukrainaan.

Arvelisin, että satakunta hävittäjää tukikalustoineen (ilmavalvonta jne.) riittäisi. Tämä on murto-osa NATOn kapasiteetista mutta sillä saataisiin ajettua ainakin 100-200 hyökkäyskierrosta päivässä pitkin rintamaa. Jo parissa viikossa pystyttäisiin siis iskemään muutamaan tuhanteen kohteeseen, joka liene riittävä määrä rampauttaakseen Venäjän sotimisen varsin perusteellisesti. Tähän päälle sitten tarpeellinen määrä maasta ammuttavia ohjusiskuja niin eiköhän homma ole taputeltu.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 643
 • Liked: 15400
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40966 : 28.02.2024, 13:52:37 »
Mitäs kaikkia "punaisia viivoja" länsi on ylittänyt Ukrainaa avustaessaan? Siis niiitä, joiden ylittämisen venäjä on uhannut eskaloivan sotaa, aina ydinsotaan asti?

Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 430
 • Liked: 43210
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40967 : 28.02.2024, 16:17:14 »
Lainaus
735 ​Days of russia-Ukraine War – russian Casualties In Ukraine
February 28, 2024

Personnel – 412,610 (+1,060),
Tanks – 6,570 (+14) units,
APV – 12,508 (+14) units,
Artillery systems – 10,029 (+20) units,
MLRS – 1,000 (+0) units,
Anti-aircraft warfare systems – 688 (+2) units,
Aircraft – 342 (+2) units,
Helicopters – 325 (+0) units,
UAV operational-tactical level – 7,753 (+24) units,
Cruise missiles – 1,912 (+0) units,
Boats / warships – 25 (+0) units,
Submarines – 1 (+0)
Special equipment – 1,594 (+6) units,
Vehicles and fuel tanks – 13,112 (+47) units.

https://en.defence-ua.com/news/735_days_of_russia_ukraine_war_russian_casualties_in_ukraine-9665.html

Herojam slava!
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 973
 • Liked: 5318
 • Aavikolla roskiksessa
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40968 : 28.02.2024, 17:02:32 »
Arvelisin, että satakunta hävittäjää tukikalustoineen (ilmavalvonta jne.) riittäisi. Tämä on murto-osa NATOn kapasiteetista mutta sillä saataisiin een, joka liene riittävä määrä rampauttaakseen Venäjän sotimisen varsin perusteellisesti.

Tuolla ei ole mitään tekemistä tämän hetken tilannekuvan kanssa. Parituhatta kilometriä rintamalinja, ja logistiikka molemmin puolin erittäin hajautettua.


Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10721
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40969 : 28.02.2024, 19:55:25 »
Voe ristus teidän kanssanne nyt taas  ;D

1) Venäjällä ei ole maailman parhaat ilmatorjuntajärjestelmät. Sellaiset on todennäköisesti Israelilla.

2) Venäjällä ei ole huonot tai kyvyttömät IT-järjestelmät. Ne samat keksinnöt ovat ampuneet alas runsaasti ryssän ilmamaaleja etenkin sodan alussa, kun länsi-iitetä ei vielä Ukrainalla ollut. Sama neukku-IT esti ryssän vapaan lentelyn Ukrainan ilmatilassa. Ei sinne tultu.

3) Vaikka joka ikinen ryssän lentokone olisi tuhottu, niin länkkärikoneet eivät lentelisi ryssän ilmatorjunnan tehokkaan kantaman sisällä muutoin, kuin erittäin korkealla riskillä. Siellä tulee pataan että kolisee.

4) Joku yksittäinen video jonkun yksittäisen ohjuksen lennosta S-400 yli lähikatveessa ei todista mitään. Montako ohjusta yhteensä? Moniko pääsi läpi? Mikä niiden kohde oli? Oliko valvontajärjestelmä hereillä? Oliko ennakkovaroitusta olemassa? Oliko samassa suunnassa omia, ja tuli siksi kielletty? Olivatko S-400:aa suojanneen Pantsir-patteriston tyypit päissään?

Tuohon kohtaan 2 ja 3 voi todeta että eihän ryssän ilmapuolustusta ole edes testattu kunnolla uusimpien ja parhaimpien häivekoneiden kanssa. Ainakaan kovin tehokkaaksi ryssän ilmapuolustus ei ole osoittautunut.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 861
 • Liked: 4192
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40970 : 28.02.2024, 22:58:54 »
NATO-maat (+ muutama muu) pistivät jo roppakaupalla koordinoitua aseapua Ukrainaan, millä piti kuulemma häätää venäläiset Ukrainasta. Tulos helmikuussa -24 oli, että lännessä on ammuspula ja Venäjä etenee, Ukraina ei etene.

Puolustusvoimiemme mukaan Venäjän tuotantolinjat toimii täyttä häkää, Euroopassa ei vieläkään. Ajan myötä Ukrainalla ja Venäjällä on satoja tuhansia kokeneita veteraaneja ja muulla Euroopalla vain keltanokkia.

Kohta olemme oikeasti siinä tilanteessa, että Ukraina ei todellakaan saa hävitä. Nyt pitäisi antaa nopeasti täysimittainen aseapu tai alkaa neuvotella alueluovutuksista. Euroopalle tilanteen jatkuminen on myrkkyä monella tapaa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10721
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40971 : 28.02.2024, 23:18:56 »
NATO-maat (+ muutama muu) pistivät jo roppakaupalla koordinoitua aseapua Ukrainaan, millä piti kuulemma häätää venäläiset Ukrainasta. Tulos helmikuussa -24 oli, että lännessä on ammuspula ja Venäjä etenee, Ukraina ei etene.

Puolustusvoimiemme mukaan Venäjän tuotantolinjat toimii täyttä häkää, Euroopassa ei vieläkään. Ajan myötä Ukrainalla ja Venäjällä on satoja tuhansia kokeneita veteraaneja ja muulla Euroopalla vain keltanokkia.

Kohta olemme oikeasti siinä tilanteessa, että Ukraina ei todellakaan saa hävitä. Nyt pitäisi antaa nopeasti täysimittainen aseapu tai alkaa neuvotella alueluovutuksista. Euroopalle tilanteen jatkuminen on myrkkyä monella tapaa.

Np tämä toive tuskin toteutuu. Ei Venäjä ole tuolla lopettamassa sotimista. Meillä taas poliitikot puhuvat eivätkä toimi. Tuo roppakaupallakin on lähinnä katteetonta puhetta.
« Viimeksi muokattu: 29.02.2024, 02:43:17 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Reino Rivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 509
 • Liked: 1731
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40972 : 28.02.2024, 23:34:08 »
Länsimaille epäedulliseksi tilanteen tekee se, että Venäjä suuntaa itseään yhä enemmän sotatilaa palvelevaksi yhteiskunnaksi, jossa sotaa palveleva tila muuttuu normaaliksi tila. Pitkässä juoksussa sillä on kulutussodassa suuri merkitys. Etenkin kun vastustajan maa on sotatantereena ja oma maa teollisuuslaitoksineen ei.

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 742
 • Liked: 1207
 • Kaamea muumio .
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40973 : 29.02.2024, 01:03:59 »
Henkilökohtaisesti toivon tulitaukoa , aselepoa ja rauhanneuvotteluja , ihan siitä itsekkäästä syystä että että en haluaisi kirjoittaa Hommaan lähitulevaisuudessa 
otsikon alle..
 
   Tilanne kuumenee Suomessa..


   https://www.youtube.com/watch?v=bTmWCbcYwb8
« Viimeksi muokattu: 29.02.2024, 01:07:35 kirjoittanut KamalaJari »
Me heijastamme sitä, mikä ympäröi meitä, ja se, mikä ympäröi meitä, heijastaa meitä … tämä on universaali totuus. Meidän on otettava vastuu siitä, mitä elämässämme on. Olemme vastuussa onnistumisistamme, epäonnistumisistamme ja tunteistamme. Emme voi syyttää muita.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10721
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40974 : 29.02.2024, 02:01:53 »
Länsimaille epäedulliseksi tilanteen tekee se, että Venäjä suuntaa itseään yhä enemmän sotatilaa palvelevaksi yhteiskunnaksi, jossa sotaa palveleva tila muuttuu normaaliksi tila. Pitkässä juoksussa sillä on kulutussodassa suuri merkitys. Etenkin kun vastustajan maa on sotatantereena ja oma maa teollisuuslaitoksineen ei.

Tuossa on asian ydin Venäjän on vähän pakko voittaa sota isosti tai jatkaa sotimista. sotataloudesta rupeaa olemaan melko mahotonta palata normaaliin ellei koko hallinto vaihdu toiseen.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 643
 • Liked: 15400
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40975 : 29.02.2024, 08:28:41 »
New York Timesissa oli merkittävä artikkeli CIAn salaisesta tiedustelusodasta Ukrainassa lähemmäs vuosikymmenen ajalta (toivottavasti luitte?). Alex Mercourisin pohdintoja: merkittävä faktio USAssa on  pesemässä käsiään Ukrainan sodasta. Artikkelin merkitys oli sysätä vastuuta Ukrainalle ja olla ensimmäisenä julkisuudessa asian kanssa.

Budanov ei ilmeisesti tykännyt, ja hänen kommenttinsa mm. Navalnyin luonnollisesta kuolemasta voi nähdä tässä valossa.
« Viimeksi muokattu: 29.02.2024, 10:12:43 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Tuomas3

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 861
 • Liked: 4192
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40976 : 29.02.2024, 09:19:57 »
NATO-maat (+ muutama muu) pistivät jo roppakaupalla koordinoitua aseapua Ukrainaan, millä piti kuulemma häätää venäläiset Ukrainasta. Tulos helmikuussa -24 oli, että lännessä on ammuspula ja Venäjä etenee, Ukraina ei etene.

Puolustusvoimiemme mukaan Venäjän tuotantolinjat toimii täyttä häkää, Euroopassa ei vieläkään. Ajan myötä Ukrainalla ja Venäjällä on satoja tuhansia kokeneita veteraaneja ja muulla Euroopalla vain keltanokkia.

Kohta olemme oikeasti siinä tilanteessa, että Ukraina ei todellakaan saa hävitä. Nyt pitäisi antaa nopeasti täysimittainen aseapu tai alkaa neuvotella alueluovutuksista. Euroopalle tilanteen jatkuminen on myrkkyä monella tapaa.

Np tämä toive tuskin toteutuu. Ei Venäjä ole tuolla lopettamassa sotimista. Meillä taas poliitikot puhuvat eivätkä toimi. Tuo roppakaupallakin on lähinnä katteetonta puhetta.
Ukraina sai sotilaallista tukea jo ennen sotaa. Sodan aikana 2v kohdalla 250 mrd ulkoista tukea sodan aikana + vapaaehtoiset + koulutus. Suurempaa sotilaallista tukea ei ole saanut yksikään hyökkäyksen kohteeksi joutunut koko elinaikanani sitten Vietnamin.

Tietenkin nyt jälkiviisaana voi sanoa, että se oli liian vähän ja väärällä hetkellä annettu.

Venäjä on irrationaalinen toimija, niin on toki vaikea ennakoida, tekisikö rauhaa saamalla nykyiset alueet tai silloinkaan, jos se olisi häädetty alueilta. Länsimaa tekisi ja vaihtaisi johdon, jolloin päästään eteenpäin kehityksessä ja kauppa kävisi.

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 442
 • Liked: 4401
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40977 : 29.02.2024, 09:40:36 »
Ukrainan tehokas linnustus viime viikkoina on saanut ryzz-lekot pysyttelemään pois Ukrainan alueelta:

Lainaus
How the Loss of 10 Aircraft in 10 Days Affected russian Aviation

Svetlana Shcherbak
February 29, 2024

After the Ukrainian military shot down 10 russian aircraft in 10 days, russian pilots no longer risk approaching Ukraine's borders as they did before.


This statement was made by Yurii Ihnat, the spokesman for the Air Force Command of the Armed Forces of Ukraine, as reported by Ukrinform.

Lainaus
...Particularly noteworthy are the A-50 and A-50U, which is an airborne radar, a long-range radar detection aircraft that helps to monitor the radar situation deep inside our country.

Of course, this will reduce the enemy's capabilities. Although they persist in doing so, the enemy will refrain from employing its aircraft near the combat line and our borders for a while. russian pilots are now keeping a greater distance than before," Ihnat explained.

He commented on the downing of the A-50 aircraft by the Ukrainian Defense Forces, pointing out that "it hasn't been seen in the airspace for three days now."...

DefExp

Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40978 : 29.02.2024, 09:48:03 »
Henkilökohtaisesti toivon tulitaukoa , aselepoa ja rauhanneuvotteluja , ihan siitä itsekkäästä syystä että että en haluaisi kirjoittaa Hommaan lähitulevaisuudessa 
otsikon alle..
 
   Tilanne kuumenee Suomessa..


   https://www.youtube.com/watch?v=bTmWCbcYwb8

Meinaat, että Chamberlainin linja toimi? Ai niin, se ei toiminut, kuin vuoden.  Se, että Venäjä päästettäisiin tästä hyökkäyssodasta läpäytyksellä ranteelle, soo soosoolla ja palkittaisiin valtaamillaan alueilla, sinusta jotenkin estäisi Venäjää tulevaisuudessa yrittämästä samaa uudestaan Ukrainassa, tai jossain muualla, vaikka Baltiassa, Suomessa?

Tutkimattomia ovat useat ajatusvuot, nuo jokaisen oman elämän vantaanjoet...

Suomen etu on se, että Venäjä on jumissa Ukrainassa mahdollisimman pitkään ja saa siellä turpiinsa mahdollisimman pahasti. Silloin kykyä ja lopulta ehkäpä myös halua Venäjälle alkaa seikkailemaan täällä ei ole.

Se, että Venäjä päästettäisiin palkkion kera nyt irti Ukrainasta "voittajana" varustautumaan lisää olisi Suomen kannalta juuri se vaarallisin skenaario.
« Viimeksi muokattu: 29.02.2024, 10:21:21 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #40979 : 29.02.2024, 10:07:33 »
Länsimaille epäedulliseksi tilanteen tekee se, että Venäjä suuntaa itseään yhä enemmän sotatilaa palvelevaksi yhteiskunnaksi, jossa sotaa palveleva tila muuttuu normaaliksi tila. Pitkässä juoksussa sillä on kulutussodassa suuri merkitys. Etenkin kun vastustajan maa on sotatantereena ja oma maa teollisuuslaitoksineen ei.

Kyllä moinen tilanne on eniten epäedullinen Venäjälle, joka joutuu tuomaan suuren osan korkeammasta teknologiastaan ja vie vain energiaa ja bulkkia. Investoi ison siiivun vähenevistä julkisista resursseistaan aseiden tuotantoon, jotka tuhotaan Ukrainassa. Ja yrittää rahoittaa tuon kuvion käytännössä luomalla lisää ruplia. 

Tuo kuvio johtaa lopulta yleiseen yhteiskunnalle hyödyllisen talouden hyytymiseen ja hyvin suurella todennäköisyydellä talousromahdukseen, jos se jatkuu vielä pitkään. Venäjä on syönyt itsensä haltuun jääneet rahastot kohta loppuun. Puolet taas niistä on lukossa lännessa. Vientitulot energiasta ja raaka-aineista ovat romahtaneet suhteessa sodan alkuun. Siis rahaa ei saada kunnolla ulkoa, eikä säästöistä sotatalouden pyörittämiseksi. Talous ja sotatalous ei ole riittävän omavarainen, vaan iso osa teknologiasta/ sen komponenteista on tuotava kalliilla Kiinasta tai lännestä kalliita salakuljetusväyliä.

Sinä katsot kulutussotaa, minä katson talouden perustaa, jolla sitä kulutussotaa pyöritetään. Sotatalous syö sitä pohjaa, jolla myös sotatalous pyörii. Ei Venäjä kykene savijaloillaan sotataloutta loputtomiin pyörittämään, koska siitä voi seurata romahdus, kuten on käytännössä aina seurannut painokoneella luodulla rahalla rahoitetusta kulutussodista. Varsinkin, kun Venäjän talous ei ole oikeasti sisäisesti kovin omavarainen, muuten kuin energian, raaka-aineiden ja peruselintarvikkeiden osalta.

Ja veikkaan, että se "normaaliksi tilaksi muuttuminen" kyllä rapauttaa yhteiskuntaa ja sodan kannatusta kaupungistuneilla alueilla, joilla elintaso on laskenut ja laskee. Toki perspektiivittömillä perämailla, jonne korkeat sotapalkat ja korvaukset kaatuneista ovat tuoneet rahaa, sotaa voidaan pitää ihan hyvänä tilanteena, kunnes miesten riittävyys molokin kitaan alkaa tulla vastaan.

Jos rahoitus ruplaa luomalla, joka vaikuttaa seuraavaksi olevan edessä, saa aikaan superinflaation, niin koko talous voi romahtaa nopeastikin. Ja samalla menee kyky ja halu sotia Ukrainassa.

Venäjä kykenee jatkamaan kulutussotaa sotataloudella jonkin aikaa, mutta ei loputtomasti.

Ja Venäjän maa ja teollisuus on ollut laajenevassa määrin sotatoimien kohteena, toisin kuin väität. On tuhottu öljynjalostuskapasiteettia. On tuhottu LNG-kapasiteettia Suomenlahtea myöten. On tuhottu juuri iso siivu erikoisterästen tuotantokapasiteetista, esim. viimeviikon isku. Ja esim. optiikantuotantokapasiteettia (Joka rajoitti Lancet-dronejen tuotantoa.). Ilman tuhoja öljynjalostuskapasiteetissa, ei Venäjän olisi tarvinnut julistaa juuri polttoaineiden vientikieltoa, joka taas vähentää maan valuuttatuloja. Venäjän teollisuutta vastaan on selkeästi isketty kipeästi. Ja teollisuuden huolto ja korjaaminen on Venäjälle vaikeaa ja kallista pakotteiden vuoksi.
« Viimeksi muokattu: 29.02.2024, 10:16:08 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Tagit: puolustussota