Kirjoittaja Aihe: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)  (Luettu 6008982 kertaa)

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 109
 • Liked: 10840
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42090 : 13.04.2024, 21:21:59 »
Kuolleita, haavoittuneita, sipulista sekaisin menneitä lapsia, aikuisia ja vanhuksia. Perheitä, sukuja, yhdistyksiä, yrityksiä jne. joissa on ollut sekä venäläisiä että ukrainalaisia. On tuossa ihmisillä rakentamista muutamaksi sukupolveksi.

Tämä sota ja sen ympärillä vellonut puhdasta kusipäisyyttä ja mielisairautta osoittava keskustelu on kyllä jonkinlainen (taas kerran) ihmiskunnan nollapiste. Suomessa jauhetaan imbesilliä paskaa Ukrainan uskomattomasta menestyksestä ja Venäjän totaalisesta huonoudesta. Samalla muu maailma puhuu aikuisten lailla asiaa ja analysoi.

On käsittämätöntä, että jopa tällä foorumilla, jolla ollaan oltu hyvin kriittisiä suomalaista ja englanninkielistä isoa mediaa kohtaan, uskotaan täysin sokeasti siihen, mitä ne kirjoittavat Ukrainasta. Maailmassa on muitakin tietolähteitä kuin ISW, Ukrainan asevoimat (jotka ymmärrettävästi antavat omiaan kannustavia tietoja) ja iltapaskojen ”asiantuntijat.”

Ryzzitelijöille on tietysti turha puhua, koska jokainen heistä on päättänyt olla haluamatta  tietoa, asiallista analyysiä ja olla oppimatta mitään. Mutta osoittaisitte edes jotain käytöstapoja. Teille on tuotu, erityisesti yhden toimesta, valtava määrä tietoa ja analyysiä Valmiiksi Käännettynä Euroopasta, johon te vastaatte ryzzittelemällä.

Ovatko nämä sipulista sekaisin olevat lapset ja muu maailma nyt läsnä samassa huoneessa, josta näitä juttuja kirjoittelet?  ;D En halua osoittaa hyökkääjävaltiota ja sen puolustelijoita kohtaan mitään muita käytöstapoja, kuin sen minimin, mitä rikosoikeudellisen vastuun välttäminen vaatii. Siksi ryssittelen ryssiä. Vähän sama homma kuin "Mikä ero on mustilla ja neekereillä"-pilakuva meemissä. Hyökkääjä ei ansaitse mitään kunnioitusta, eikä liioin hyökkääjän puolustajat ja "vaihtoehtoisen" selityksen tarjoajat. Yritä elää sen kanssa.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 156
 • Liked: 40464
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42091 : 13.04.2024, 21:56:08 »
Ei tahdo ryzzzälle uusia   mobikki-durakkeja löytyä putlerin lihamyllyssä kuolemaan kuin kaapimalla kaikki nurkat, nyt putlerin uusi ihmease on vankiloiden tuomitut naisvangit:

Sen avautuneen amerikkalaiskenraalin mukaan tuolla rintamalla on puoli miljoonaa ryssää. Puoli miljoonaa on jo mennyt ryssän helvettiin. (sinne missä on kylmä)

Muistui tuosta mieleen katkelma Azov-pataljoonan sotilaan muistelmista kirjan kappaleesta "Shyrokyne Village".

Lainaus
... From time to time, the shooting was going. Those did not carry a particular danger to enemies or to us. Simply everyone wanted to shoot and to defuse the situation there were meaningless fire exchanges on distances of 600-900 m with AK rifles. Although I noticed that some guys after such shooting made a notch on their rifle butts... Well, well... if it goes that way, soon we had to take pouches for additional rifle butts because soon there would be no place to write down the regiments of dead enemies.
...

Kysymys lähinnä se, jotta kuinka laajalti tuollainen laskentatapa on levinnyt Ukrainan puolella, jossa näkee julkaistavan varsin mittavilta näyttäviä vihollisen tappiolukuja?
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 020
 • Liked: 40448
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42092 : 13.04.2024, 21:57:29 »
Lainaus
Forced back, Ukraine is now digging in to stop a collapse across the war’s front lines as Russian attacks and American delays leave Kyiv and its allies to confront the possibility of a painful defeat.

A $61 billion aid package has been stuck in Congress for months, leaving Ukraine exposed on the front lines — running out of ammunition and men

https://www.nbcnews.com/news/world/ukraine-digs-defenses-fears-lose-russia-war-us-aid-delays-rcna146796

Tuossa väitetään, että Ukrainalla ei ole varaa ostaa ammuksia eikä miehiä saa rintamalle ilman $61 miljardin apupakettia. Tuo vaikuttaa demokraattipuolueen propagandalta. Jos Nato-maat haluavat tukea Ukrainaa ammuksilla, niin Euroopan Nato-maat voivat ostaa sille ammukset. Miespulaa ei rahalla voi paikata.

Muuten hyvä mutta Ukrainalle toimitetaan ammuksia ilmaiseksi ( https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/03/18/with-millions-of-fresh-artillery-shells-arriving-the-ukrainians-are-devising-new-tactics-to-kill-more-russians-faster/?sh=26a4450f543d ).

Lainaus
At the Munich Security Conference on Feb. 18, Czech defense policy chief Jan Jires startled his audience when he announced his government had identified 800,000 artillery shells “sitting in non-Western countries,” potentially including South Korea.

For $1.5 billion, the Czech Republic could buy the shells—and ship them to Ukraine in order to end a potentially catastrophic shortage of artillery ammunition that began when Russia-friendly Republicans in the U.S. Congress blocked further U.S. aid to Ukraine starting in October.

Three weeks later on March 8, Czech president Petr Pavel confirmed that a consortium of 18 countries—notably excluding the United States—fully had funded the ammo-purchase.

Eri asia on riittääkö ammukset mutta se tuskin johtuu rahan puutteesta vaan valmistuskapasiteetista ja poliittisesta jäykkyydestä ulkomailla.

Lainaus
Tätä taustaa vasten on mahdoton sanoa, onko väitteissä Ukrainan heikosta sotilaallisesta tilanteesta perää vai ei.

Epäilen, että ilmassa on paljon sodan sumua, joka hämärtää kokonaiskuvaa.

Ukrainan välittömästä luhistumisesta on puhuttu ainakin jo puoli vuotta, mutta silti Ukraina näyttäisi kykenevän vastustamaan Venäjän. Jokin tässä tarinassa siis mättää. Epäilen, että tarinoissa on mukana molemminpuolista propagandaa, joka ehkä saattaa olla jopa samansuuntaista.

Venäjä haluaa ilman muuta luoda (ja luo) mielikuvan siitä, että Ukrainaan on turha enää panostaa koska Ukraina on perin pohjin häviämässä sodan minä hetkenä hyvänsä. Tähän on käytetty mm. kaiken maailman maksettuja ex-kenraaleja, jotka kertovat saman tarinan Ukrainan välittömästä tappiosta. Näitä tarinoita on tämäkin ketju täynnä.

Tällainen narratiivi hyödyntää Putleria, joka jo on peräänkuuluttanut länsiavun lopettamista, jotta hän voisi voittaa sodan. Toisaalta hänen pitää ylläpitää kansalleen illuusion siitä, että Venäjä on voittamassa minä hetkenä hyvänsä. Jos kansalaiset alkaisivat uskoa, että edessä on vielä monta vuotta sotaa, Putler saatettaisiin aika pian roikottaa Kermin muurilta Stalinin kravatti kaulassa.

Mutta myös Ukrainan kannattaisi aseavun kasvattamisen toivossa luoda mielikuva tappiomahdollisuudesta. Psykologia olisi käänteinen eli toivotaan ettei länsimaat masennu tappiomielialasta vaan pikemminkin kiihdyttää tukeaan.

Toisaalta taustalla voi myös olla läntinen propaganda, jonka puitteissa pyritään vetämään Putler yhä syvemmälle suohon uskottelemalla, että Ukraina on kohta häviämässä tarkoituksena pidentää sota niin, että Venäjän armeija on kertakaikkisesti kulutettu loppuun.

« Viimeksi muokattu: 13.04.2024, 22:00:44 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 156
 • Liked: 40464
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42093 : 13.04.2024, 23:01:46 »
Mielikuvani mukaan tässä ketjussa on satoja viestejä, joiden mukaan vähääkään Ukrainan rökälevoittoja epäilleet on nimetty putinisteiksi ja ryssän perseennuolijoiksi.

Juuri tämän takia, muutamaa erittäin sitkeää nikiä lukuun ottamatta, kukaan täysijärkinen ei jaksa postata tähän ketjuun uutisia, tietoa, näkemyksiä ja analyysiä maailmalta.

En yleensä lähde metakeskusteluun, enkä noteeraa pätkääkään, jos joku yrittää sellaisella ryhtyä peistä taittamaan. Mutta poikkeus tällä kertaa. Minusta vaikuttaa, kuin jokin silmitöntä vihaa uhkuva "jatsiorkesteri" tai vastaava olisi vallannut tämän ketjun. Yrittäen nyt puolustaa valtaamaansa poteroa henkeen ja vereen kaikkia kerettiläisiä ja vääriä näkemyksiä vastaan. Samalla onnistuen pelottelemaan kaikki täysipäiset keskustelijat muille maille.

Toki tästä saa hupiakin, kun seuraa sitä säpinää, joka syntyy kun poteroon nakkaa kranaatillisen "vääriä ajatuksia ja näkemyksiä".

Minusta tuo "ryssä räjähti, häh, häh, hää" jargoni on idioottimaista. Tuolla kuolee ihmisiä. Meneillään on murhenäytelmä, joka koskee sekä ukrainalaisia, että venäläisiä. En rakasta kumpiakaan, mutta en myös vihaakaan.

Seuraavana voi olla jo meidän vuoromme. Siksi realistisen ja viileän analyyttisen kuvan luominen tilanteesta, siihen johtaneista syistä ja miten tuo konflikti saadaan ratkottua tavalla tai toisella on meille suomalaisille elintärkeää. Sitä keskustelua parinkymmenen "jatsimiehen" ei saa antaa tyrannisoida.

Todetaan vielä, jotta neuvostokansalainen I tiesi, että media valehtelee ja kusettaa, neuvostokansalainen II ei ole vielä päässyt niin pitkälle.
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 570
 • Liked: 64890
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42094 : 14.04.2024, 00:53:15 »
Lainaus
... From time to time, the shooting was going. Those did not carry a particular danger to enemies or to us. Simply everyone wanted to shoot and to defuse the situation there were meaningless fire exchanges on distances of 600-900 m with AK rifles. Although I noticed that some guys after such shooting made a notch on their rifle butts... Well, well... if it goes that way, soon we had to take pouches for additional rifle butts because soon there would be no place to write down the regiments of dead enemies.
...

Kysymys lähinnä se, jotta kuinka laajalti tuollainen laskentatapa on levinnyt Ukrainan puolella, jossa näkee julkaistavan varsin mittavilta näyttäviä vihollisen tappiolukuja?

Kuulostaa Kadyroviiteilta ja tik-tok-pataljoonalta tuo "happy fire".

Voihan sitä ukitkin tehdä ja veistellä kiväärinperiä.

Aika paljon kait noita raatoja lasketaan kentältä ja drooneista käsin. Jos yhteydenottoja on 80 päivässä ja joka konfliktissa tulee 10 raatoa, niin se on 800 päivässä. Niin kuin joku tuossa aiemmin krijoitti, se ei ole mitenkään paljon. Yhdessä tankissa on 2 vai 3  sotilasta ja noissa btr:issä ja ällitälleissä matkaa jopa kymmenen tyyppiä. Jos siellä menee parikymmentä tankkia ja tuplaten ällitällejä, niin siellä voi olla jo 400-500 raatoa  Siihen jalkaväki päälle.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 442
 • Liked: 4402
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42095 : 14.04.2024, 09:36:49 »
keskustelija  akez:

"
Lainaus
Minusta tuo "ryssä räjähti, häh, häh, hää" jargoni on idioottimaista. Tuolla kuolee ihmisiä. Meneillään on murhenäytelmä, joka koskee sekä ukrainalaisia, että venäläisiä. En rakasta kumpiakaan, mutta en myös vihaakaan.
"

En rakasta kumpaakaan, mutta vihaan sitä joka aloitti.

Vihaan sitä joka meni toisen maahan ja sen koteihin. Vihaan sitä joka tappaa raiskaa kiduttaa rauhallisen naapurimaansa ihmisiä


Sellainen ei ansaitse kuin poismenon, omaan maahansa tai hautaan.
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 707
 • Liked: 15683
 • Junes Euroopan Parlamenttiin JEP - 180
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42096 : 14.04.2024, 12:22:32 »
keskustelija  akez:

"
Lainaus
Minusta tuo "ryssä räjähti, häh, häh, hää" jargoni on idioottimaista. Tuolla kuolee ihmisiä. Meneillään on murhenäytelmä, joka koskee sekä ukrainalaisia, että venäläisiä. En rakasta kumpiakaan, mutta en myös vihaakaan.
"

En rakasta kumpaakaan, mutta vihaan sitä joka aloitti.

En ota puolia, mutta olen kertonut jo aiemmin, että katsoin live-skriimissä Odessan murhapolttoa, jossa mätkittiin palosta hyppäämällä pelastuneita, vielä savuavia, ihmisiä rautatangoilla kuoliaiksi. Joten joidenkin omaksuma myöhempi pyhimyskertomus ei enää tarttunut meikämandoliiniin.

Olen kaikenlaista nähnyt, rikosmuseoa myöten, mutta sanotaan nyt niin, että vaikka me emme vihaisi mitään, niin vihaa on paljon liikkeellä...

Samoin paljon naureskeltua SMO:ta edelsi Ukrainan ATO, jonka konstit eivät olleet, no, antiterroristisia, ainakaan länsimaisesta ajattelusta katsottuna.

Paljon on raatoja tehty, ja tehdään vielä. Molemminpuolinen kertakaikkinen epäonnistuminen, jos minulta kysytään...
Por la raza todo, fuera de la raza nada!

Korhola Malinen EU-velka yhä huono idea #neuvottelija 252

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 570
 • Liked: 64890
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42097 : 14.04.2024, 12:42:15 »
En ota puolia, mutta...

...otat kuitenkin.

Lainaus
olen kertonut jo aiemmin, että katsoin live-skriimissä Odessan murhapolttoa, jossa mätkittiin palosta hyppäämällä pelastuneita, vielä savuavia, ihmisiä rautatangoilla kuoliaiksi....

Maailmassa tapahtuu paljon vääryyksiä ja pahaa. Tuo tapahtui noin 10 vuotta sitten. Senkö vuoksi pitää väheksyä ryssän tekemiä raiskauksia, kun ukrainalaiset ovat itsekin käyttäytyneet joskus raa'asti?

Voisit aina vähän avata noita juttujasi muutenkin. Tuo Odessan murhapoltto ei ole jäänyt verkkokalvoilleni niin kuin sinulle, joten sekin piti googlata. Kuvittelin ihan, että perustelet suhtautumistasi sodan osapuoliin jotenkin tässä sodassa tapahtuneilla raakuuksilla.

Kyllä varmaan meidänkin tulisi olla ryssän vallan alla. Tappoihan Lalli kirveellä Piispan.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 185
 • Liked: 50962
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42098 : 14.04.2024, 13:06:23 »
^ Lallista ei ole varmuutta, oliko edes olemassa, saati että olisi tappanut piispan, jota häntäkään ei tiedetä oliko olemassa, mutta se on varmaa, että Raatteentiellä kun ryssä hyökkäsi Suomeen (yritti) niin ne hyökkääjät olivat ukrainalaisia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lalli

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raatteen_tien_taistelu

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_44._divisioona

AmorEnTiemposDeCorona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 381
 • Liked: 372
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42099 : 14.04.2024, 14:23:50 »
^Ukrainan "Neuvostotasavallan" pakkovärvättyjä paraatipuvuissaan. Terveisiä Berialle ja Gaganille.  :roll: Puhutaan asioista oikeilla nimillä, Piis.
"A King may move a man, a father may claim a son, but remember that even when those who move you be Kings, or men of power, your soul is in your keeping alone.
When you stand before God, you cannot say, "But I was told by others to do thus."

D46

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 212
 • Liked: 1227
 • Olen liian nuori ja seksikäs
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42100 : 14.04.2024, 14:37:33 »
- Vittorio Nicola Rangeloni: Donbass: Le mie cronache di guerra (2022). Tämä kirja saatavilla vain italiaksi.

Rangeloni on italialainen reportteri, ...
Lainaus
JOHDANTO

...on välttämätöntä kuitenkin tehdä ensin yhteenveto Ukrainassa syksystä 2013 alkaneista tapahtumista, jotka johtivat EuroMaidanina tunnettuun vallankaappaukseen, sodan puhkeamiseen ja sen intensiivisiin vaiheisiin.

Sen voi sanoa jo nyt, että kumpikin kirja laajentaa ja avartaa radikaalisti sitä täällä tavanomaista iltapäivälehtien ja muun median horisonttia, joiden biasta ja yksipuolista narratiivia ei usein edes tunnisteta ja havaita lukevan yleisön keskuudessa. Palannen vielä aikanaan tuohon materiaaliin.

Omankin muistin virkistämiseksi tein referaatin italialaisreportterin kirjan Maidanin tapahtumia ja niitä seuranneita kehityskulkuja koskevasta kuvauksesta.
...

Uutteraa settiä jälleen sen globohomo länkkäripropagandan sijaan kaikille Itsenäisille Ajattelijoille. Tajuntaamme laajentava valtava määrä tietoa ja analyysiä Valmiiksi Käännettynä, köh, Euroopasta.

Kurkataan kuitenkin sen niin sanotun relevanssin vuoksi pikkuisen tuonkin kontribuution tuottajaa, eli kookletetaan minuutti Vittorio Nicola Rangeloni

Heppuhan on ilmetty Italian eräistä Janus Putkosista, taistellutkin ryssän riveissä Donbassissa 2015 alkaen. Vakuuttavan ja katu-uskottavan kuuloista toki, mutta eikös tuossa käännöstyössä ole melkoista talkoohenkeä kysyvä duunikin? Harrastuksensa tietysti kullakin, itse keräsin joskus postimerkkejä, mutta käytännössä suurinpiirtein samaa stooriahan voisi nauttia suomeksi vaikkapa vaan katselemalla Putkosen videoita?

https://instingov.org/wp-content/uploads/2024/01/Report-Revealing-russian-propaganda-IIG.pdf
Lainaus
6. Russian influence in Italy

Journalism and Media

Vittorio Nicola Rangeloni: he operates as both a war correspondent and a foreign fighter in Donbas.
Paradoxically, he maintains the oldest YouTube channel in the Italian language focusing only on the
Russian-Ukrainian war, reporting from the occupied Donbas since its establishment in 2015. His channel has garnered attention, leading to numerous interviews with variousmedia outlets in both Italy and Russia. Vittorio Nicola Rangeloni is known for disseminating Russian war propaganda and presenting pre-dominantly Russian perspectives on the situation in the occupied Donbas
through his reporting 323.

https://www.icct.nl/sites/default/files/2024-04/Russia%20and%20the%20Far-Right%20Insights%20from%20Ten%20European%20Countries%20-%20A4%20e-book_0.pdf
Lainaus
RUSSIA AND THE FAR- RIGHT
INSIGHTS FROM TEN EUROPEAN COUNTRIES

(sivulta 171 alkaen)
7  Italy: Russia’s Influence over Far-Right Offline and Online

Another element reinforcing the existing pro-Russian ecosystem is the reference to Italian foreign fighters in some of the channels mentioned previously. Particularly, few of the pro-Russian hackers mention the Telegram channel of Vittorio Nicola Rangeloni as a reliable source of information regarding the war in Ukraine. Even if the role of Rangeloni in Ukraine is unclear, he refers to the
Russian invasion as the liberation of a population, and his closeness to the Italian neo-fascist environment is proved by his re-sharing of posts from La Terza Roma.
^ ketjun neonatsit Ukrainassa -jahtaajille tiedoksi, että neo-fasistitkin bongattu - joskin jälleen kerran siellä rintaman ryssäläisellä puolella.

https://censor.net/en/photo_news/395972/italian_mercenaries_kill_ukrainians_in_donbas_to_make_money_photoinvestigation
Lainaus
Italian mercenaries kill Ukrainians in Donbas to make money.

Italians should know that there are many of their compatriots among militants who fight in the Donbas for money, not for beliefs. Source: https://censor.net/en/p395972
We, Italians, should think of the war that Ukrainians are forced to wage, opposing the Russian aggression, given the fact that our country is a leader in asking to lift the economic sanctions from Russia. Russian propaganda is thriving in Italy unlike in any other European country, making Donbas terrorists almost heroes. Source: https://censor.net/en/p395972

"Vittorio Nicola Rangeloni, born in Lecco, connected to Lega Nord, introduces himself as an "LPR" reporter and close friend of Cavalleri. He has been photographed many times with weapons, including a combat knife presented to him by leader of "DPR" Zakharchenko. Source: https://censor.net/en/p395972


Semmoista vähemmän yllättävää taas tällä kertaa, mutta jatkakaa toki = Russia stronk ja Russki mir.

Onhan tuo ryssän hyökkäyssota kaikin tavoin 24/7/365 painajainen. Kunpa ryssä vetäytyisikin pikaisesti oman maansa rajojen taakse miettimään samalla mitä tuli tehdyksi. Murhenäytelmä ja painajainen päättyisi.


« Viimeksi muokattu: 14.04.2024, 15:02:22 kirjoittanut D46 »
Jättiyllätys: Sanna Marin otti selfien !

Olen oksennusta pidätellen seurannut, kuinka Viktor Orbanin johtama Unkari nuolee Putinin persettä.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 020
 • Liked: 40448
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42101 : 14.04.2024, 15:14:59 »
Britit ovat vuosien varrella kehitelleet laseraseita ja nyt harkitaan niiden viemistä Ukrainan rintamalle testattavaksi:

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/british-military-laser-ukraine-b2527367.html

Lainaus
The production of laser energy and radio waves – viewed once as weapons of the future – are being fast-tracked in Britain for the battlefields of Ukraine and Red Sea passages coming under Houthi attacks.

The DragonFire system, which uses a beam to hit and destroy targets at the speed of light, and radio frequency hits taking out an adversary’s power supplies, will be tested by the Royal Navy and the Army next month in preparation for operational deployment.

The system, which the Ministry of Defence holds is world-leading, is due to be operational in three years time. But defence secretary Grant Shapps holds that one could not wait to get a system absolutely perfect in such dangerous times, and getting them ready for combat in the fastest time possible is the priority.

“In a more dangerous world, our approach to procurement is shifting. We need to be more urgent, more critical and more global .... Let’s say that it didn’t have to be 100 per cent perfect in order for Ukrainians perhaps to get their hands on it – 2027 is still the date as of this moment. But of course I’ll look to see what we can do to speed up,” he said.

The LDEW (Laser Directed Energy Weapon) is already “a game changer”, say defence scientists, highlighting its ability to strike something as small as a £1 coin from a kilometre away. The radio frequency outlets, meanwhile, can severely weaken enemy defences by cutting off communications and electricity.

As well as its lethality, the weapons system will enable massive savings, delivering a destructive shot for £10 pounds a shot compared to missiles costing £1.5m being used, for example, to shoot down Houthi rockets and drones.

Lähitulevaisuudessa laserase tuskin muuttaa mitään Ukrainan sodassa jos se sinne tuodaan, mutta tulevaisuudessa tällainen valotykki voi muutta dronesodankäynnin aika perusteellisesti.

Teknologiana laserase ei ole kovin helppo kehittää koska siihen liittyy mm. teho-ongelmia, jonka puitteissa suuri laserteho ionisoi ilman ja hajottaen säteen niin ettei teho enää riitä tuhoamaan kohdetta.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 431
 • Liked: 43217
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42102 : 14.04.2024, 16:03:48 »
Russia at war! Day 24.

Lainaus
781 ​Days of russia-Ukraine War – russian Casualties In Ukraine
April 14, 2024

Personnel – 453,650 (+890),
Tanks – 7,174 (+5) units,
APV – 13,765 (+20) units,
Artillery systems – 11,552 (+34) units,
MLRS – 1046 (+1) units,
Anti-aircraft warfare systems – 758 (+2) units,
Aircraft – 347 (+0) units,
Helicopters – 325 (+0) units,
UAV operational-tactical level – 9,235 (+34) units,
Cruise missiles – 2,089 (+1) units,
Boats / warships – 26 (+0) units,
Submarines – 1 (+0)
Special equipment – 1,905 (+12) units,
Vehicles and fuel tanks – 15459 (+63) units.

https://en.defence-ua.com/news/781_days_of_russia_ukraine_war_russian_casualties_in_ukraine-10169.html

Lainaus
19 hours ago - 48°32′N 37°59′E
Ukrainian military had 60 combat engagements with Russian forces near Bilohorivka of Luhansk region, Verkhnokamyanske, Spirne, Rozdolivka, Novyy, Opytne, Andriyivka, Ivanivske, Klischiyivka of Donetsk region, Novokalynove, Novobakhmutivka, Berdychi, Pervomayske and Nevelske of Donetsk region, Heorhiyivka, Novomykhaylivka, Urozhayne of Donetsk region, Staromayorske of Donetsk region and north-west Verbove of Zaporizhzhia region, Krynky of Kherson region, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the evening report

https://liveuamap.com/en/2024/13-april-ukrainian-military-had-60-combat-engagements-with

Herojam slava!
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 753
 • Liked: 3908
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42103 : 14.04.2024, 18:51:08 »
Jo muutaman päivän vanha artikkeli, mutta onneksi ei ihan kymmenen vuoden takainen:

Lainaus
Ukrainian drone strikes are hurting Russia’s oil industry
The world’s third-largest producer is now an importer of petrol

Selling more oil at higher prices ought to be the stuff of dreams for a petrostate. But for Russia it is a sign of a new, punishing phase in its war with Ukraine. Months of Ukrainian drone strikes on refineries have crimped Russia’s ability to produce refined fuels, such as diesel and petrol, and turned the world’s third-largest oil producer into an importer of petrol. Energy firms have tried to pare their losses by selling unrefined oil overseas, pushing exports to a ten-month high in March.

[...]

Russia’s oil giants are suffering the most. Refineries that normally produce petrol and diesel for overseas clients at a premium have been diverted to domestic production. The volume of diesel due to pass out of Russian ports has hit a five-month low. At the same time, oil barons are seeking new customers for their excess crude, on which they will stomach losses of $15 or so for every barrel that could have been exported as a refined product, says Sergey Vakulenko, a former oil executive.

[...]

Motorists have so far been shielded from Ukraine-inflicted “unplanned maintenance” (as Russia’s energy ministry puts it). The government has kept a lid on prices by banning petrol exports for six months from March 1st, and striking a deal with Belarus, its client state. Russia imported 3,000 tonnes of fuel from Belarus in the first half of March, up from zero in January. Fearing that may not be enough, officials have also asked neighbouring Kazakhstan to set aside a third of its reserves, equivalent to 100,000 tonnes, should Russia need them, according to Reuters. If attacks continue, they could start to push up prices.

[...]
https://www.economist.com/finance-and-economics/2024/04/11/ukrainian-drone-strikes-are-hurting-russias-oil-industry

Reilut kaksi vuotta kestänyt 72 tunnin erikoisoperaatio -suksee on nyt edennyt siihen pisteeseen, että aiemmin maailman kolmanneksi suurin öljyntuottaja-itänaapurimme joutuu tuomaan öljyä V-Venäjältä ja Kazakstanista  kun Ukraina on tuhonnut öljynjalostuslaitoksen toisensa perään.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 707
 • Liked: 15683
 • Junes Euroopan Parlamenttiin JEP - 180
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42104 : 14.04.2024, 19:05:20 »
En ota puolia, mutta...

...otat kuitenkin.

Lainaus
olen kertonut jo aiemmin, että katsoin live-skriimissä Odessan murhapolttoa, jossa mätkittiin palosta hyppäämällä pelastuneita, vielä savuavia, ihmisiä rautatangoilla kuoliaiksi....

Maailmassa tapahtuu paljon vääryyksiä ja pahaa. Tuo tapahtui noin 10 vuotta sitten. Senkö vuoksi pitää väheksyä ryssän tekemiä raiskauksia, kun ukrainalaiset ovat itsekin käyttäytyneet joskus raa'asti?

Jäsen akezin ja Konnetaabelin välinen keskustelu oli vihasta, ja sitä oli väestöryhmien välillä kymmenen vuotta sitten, ja paljon on ollut ennen sitäkin. Ukrainalaisessa keskusteluohjelmassa iloittiin illalla kuoriais-barbecuesta, polttomurhan feel-good -tunnelmissa. Mutta ei, en väheksy ryssän tekemiä raiskauksia.

Menee valtioiden rajat miten meneekään, niin aika tyypillinen sisällissota, brutaali ja pikkumainen, on mielestäni käynnissä, ja todella oudoksun vahvaa fanittamista, kummankaan osapuolen puolesta.

Ei minulla ollut kantaa IRA:n ja lojalistien kiistaankaan, ja ne muutamat tutut, jotka olivat fanaattisia oranialaisveljeskunnan etäjäseniä, vaikuttivat hieman kaheleilta, vaikka kait heillä syynsä oli.

Moni ukrop-only suu vaahdossa täällä paasaamassa muistuttavat paljon noita veijareita.

----------------

Aamupäivällä urheilutapahtumaa katsomaan lähdössämme rapussa meni ulos samaan aikaan pari reipasta kaksikymppistä ukrainalaisnuorta (miesoletettua), joista toinen piti kohteliaasti ovea minulle ja perheelleni auki. Ajattelin, että ainakaan he eivät ole välittömässä kappaloitumisvaarassa. Ja hyvä niin.

Täällä Prahassa on kyllä Ukraina kylässä, maailmanennätys per capita...

e:typo(s)
« Viimeksi muokattu: 14.04.2024, 23:19:42 kirjoittanut Lasse »
Por la raza todo, fuera de la raza nada!

Korhola Malinen EU-velka yhä huono idea #neuvottelija 252

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 726
 • Liked: 93390
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42105 : 14.04.2024, 19:54:21 »
En tiedä kirjoittajasta mitään muuta kuin että on kiinalainen. En tiedä kuka on suomentaja. Että siltä pohjalta sitten lukemaan.

Alkuperäinen artikkeli maksumuurin takana:
https://www.economist.com/by-invitation/2024/04/11/russia-is-sure-to-lose-in-ukraine-reckons-a-chinese-expert-on-russia

Heikki Hirvonen

12.4.2024

China-Russia strategic union is always intresting. But of course if China views things this way, they see economic benefits for themselves only in it.

Ja jonkun suomennos:

"Moskova pakotetaan vetäytymään kaikilta miehitetyiltä Ukrainan alueilta, myös Krimiltä.


Venäjän ja Ukrainan välinen sota osoittautui tuhoisaksi molemmille maille. Venäjä kuitenkin häviää varmasti Ukrainassa, sanoi johtava kiinalainen Venäjä-asiantuntija Feng Yujun The Economist -lehdessä julkaistussa artikkelissa . Yujun on yksi johtavista kiinalaisista venäläisistä tutkijoista, professori Fudanin yliopistossa Shanghaissa.

Sotilaallinen konflikti on kylmän sodan jälkeinen vedenjakaja, jolla on syvät ja pitkäaikaiset maailmanlaajuiset seuraukset, hän sanoi.

Neljä päätekijää vaikuttaa sodan kulkuun.

Ensinnäkin ukrainalaisten osoittama vastarinnan ja kansallisen yhtenäisyyden taso, joka on toistaiseksi ollut poikkeuksellista. Toinen on kansainvälinen tuki Ukrainalle, joka, vaikka se ei ole viime aikoina vastannut maan odotuksia, on edelleen laajaa.
Kolmas tekijä on nykyaikaisen sodankäynnin luonne, kilpailu, joka sisältää yhdistelmän teollista voimaa ja komento-, ohjaus-, viestintä- ja tiedustelujärjestelmiä. Yksi syy, miksi Venäjä taisteli tätä sotaa, on se, että se ei ole vielä toipunut Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen kokemastaan ​​dramaattisesta deindustrialisaatiosta.

Viimeinen tekijä on tieto. Päätöksenteossa Putin joutuu loukkuun tietokoteloon, koska hän on ollut vallassa niin pitkään. Venäjän presidentillä ja hänen kansallisella turvallisuusryhmällään ei ole pääsyä tarkkoihin tiedustelutietoihin. Niiden hallinnoimasta järjestelmästä puuttuu tehokas virheenkorjausmekanismi. Heidän ukrainalaiset kollegansa ovat joustavampia ja tehokkaampia.
Yhdessä nämä neljä tekijää tekevät Venäjän lopullisesta tappiosta väistämättömän. Ajan myötä se joutuu vetäytymään kaikilta miehitetyiltä Ukrainan alueilta, myös Krimiltä. Sen ydinvoimakkuus ei takaa menestystä. Eikö Amerikka vetäytynyt ydinaseineen Koreasta, Vietnamista ja Afganistanista?

Vaikka sota tuli Ukrainalle erittäin kalliiksi, sen vastarinnan voima ja yhtenäisyys tuhosivat myytin Venäjän sotilaallisesta voittamattomuudesta. Ukraina voi vielä nousta tuhkasta. Kun sota on ohi, se voi odottaa liittymistä Euroopan unioniin ja Natoon.
Sota on käännekohta Venäjälle. Tämä johti Putinin hallinnon laajaan kansainväliseen eristäytymiseen. Hän joutui myös käsittelemään vaikeita sisäpoliittisia virtauksia Wagner-ryhmän ja muiden sotilasryhmittymien palkkasoturien kapinoista (esimerkiksi Belgorodissa) useiden Venäjän alueiden etnisiin jännitteisiin ja äskettäiseen Moskovan terrori-iskuihin. Tämä osoittaa, että poliittinen riski Venäjällä on erittäin korkea. Putin on saatettu äskettäin valita uudelleen, mutta hän kohtaa kaikenlaisia ​​mustan joutsenen tapahtumia.

Putinin kohtaamien riskien lisäksi sota on saanut yhä useammat entiset neuvostotasavallat vakuuttuneiksi siitä, että Venäjän keisarilliset tavoitteet uhkaavat niiden itsenäisyyttä, suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta. Yhä enemmän tietoisia siitä, ettei Venäjän voitto tule kysymykseen, nämä valtiot etääntyvät Moskovasta monin eri tavoin, Venäjästä vähemmän riippuvaisen talouskehityspolitiikan kehittämisestä tasapainoisemman ulkopolitiikan harjoittamiseen. Tämän seurauksena Venäjän puolustaman Euraasian yhdentymisen näkymät ovat heikentyneet.

Sota teki Euroopan tietoiseksi Venäjän sotilaallisen aggression valtavasta uhkasta maanosan turvallisuudelle ja kansainväliselle järjestykselle, mikä päätti kylmän sodan jälkeisen leikkauksen EU:n ja Venäjän välillä. Monet Euroopan maat ovat luopuneet illuusioistaan ​​Putinin Venäjästä.

Samaan aikaan sota toi NATOn pois Ranskan presidentin Emmanuel Macronin "aivokuolleeksi" kutsumasta tilanteesta. Kun useimmat Nato-maat lisäävät sotilasmenojaan, allianssin sotilaalliset sijoitukset Itä-Eurooppaan ovat saaneet merkittävää tukea. Ruotsin ja Suomen liittyminen Natoon korostaa Putinin kyvyttömyyttä käyttää sotaa estääkseen blokin laajentumisen.
Sota auttaa myös muuttamaan YK:n turvallisuusneuvoston kokoonpanoa. Hän korosti elimen kyvyttömyyttä hoitaa tehokkaasti velvollisuuksiaan maailmanrauhan ja alueellisen turvallisuuden ylläpitämiseksi, koska jotkut pysyvät jäsenet ovat käyttäneet väärin veto-oikeuttaan. Tämä suututti kansainvälistä yhteisöä ja lisäsi mahdollisuuksia nopeuttaa turvallisuusneuvoston uudistusta. Saksasta, Japanista, Intiasta ja muista maista tulee todennäköisesti pysyviä jäseniä, ja viisi nykyistä pysyvää jäsentä voivat menettää veto-oikeutensa. Ilman uudistusta turvallisuusneuvoston tunnusmerkiksi muodostunut halvaus johtaa maailman entistä vaarallisempaan paikkaan.

Kiinan suhteet Venäjään eivät ole vakaat, ja niihin ovat vaikuttaneet viimeisen kahden vuoden tapahtumat. Venäjän ulkoministeri Lavrov vieraili juuri Pekingissä, jossa hän ja hänen kiinalainen kollegansa korostivat jälleen maidensa läheisiä siteitä. Mutta matka näyttää olleen enemmänkin Venäjän diplomaattinen yritys osoittaa, ettei se ole yksin, kuin aito rakkaus. Tarkat tarkkailijat huomauttavat, että Kiinan asema Venäjää kohtaan on palannut vuoden 2022 alun sotaa edeltäneestä "ei rajoituksia" -asenteesta perinteisiin "liittymättömyyden, vastakkainasettamattomuuden ja kolmansien osapuolien kohdistamattomuuden" periaatteisiin.
Vaikka Kiina ei ole liittynyt lännen Venäjä-pakotteisiin, se ei riko niitä systemaattisesti. On totta, että Kiina toi yli 100 miljoonaa tonnia venäläistä öljyä vuonna 2023, mutta se ei ole paljon enemmän kuin se osti vuosittain ennen sotaa. Jos Kiina lopettaa venäläisen öljyn tuonnin ja ostaa sen sijaan muilta mailta, se johtaa epäilemättä öljyn maailmanmarkkinahintojen nousuun, mikä luo valtavia paineita maailmantaloudelle.

Sodan alusta lähtien Kiina on pitänyt kaksi diplomaattista sovittelukierrosta. Menestys on osoittautunut vaikeaksi, mutta kenenkään ei pitäisi epäillä Kiinan halua päättää tämä julma sota neuvotteluin. Tämä halu osoittaa, että Kiina ja Venäjä ovat hyvin erilaisia ​​maita. Venäjä pyrkii horjuttamaan olemassa olevaa kansainvälistä ja alueellista järjestystä sodalla, kun taas Kiina haluaa ratkaista kiistat rauhanomaisesti."
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Velka maailmanhalaukseen = konkurssi
— Ei omaisuutta = systeemin orja
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Hiilineutraalisuus = hirttosilmukka
— Lähtökohtien tasa-arvo ≠ lopputulosten tasa-arvo
— Missä N, siellä R!

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 736
 • Liked: 9046
 • Je suis Charlie
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42106 : 14.04.2024, 20:33:28 »
^ Lallista ei ole varmuutta, oliko edes olemassa, saati että olisi tappanut piispan, jota häntäkään ei tiedetä oliko olemassa, mutta se on varmaa, että Raatteentiellä kun ryssä hyökkäsi Suomeen (yritti) niin ne hyökkääjät olivat ukrainalaisia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lalli

https://fi.wikipedia.org/wiki/Raatteen_tien_taistelu

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_44._divisioona

Ukrainaa ei ollut 1939 olemassa itsenäisenä entiteettinä. Se oli osa Sosialististen neuvostotasavaltojen liittoa; liittoa jota johdettiin melko rautaisella kädellä Moskovasta. Tässä jo oli 2 vuotta kestäneessä 3 päivän erikoissotilasoperaatoiossa on kyse enimmäiseen siitä, että Vladimir Vissarionovitš Putin haluaa luoda uuden Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton.

Toisen maailmankähinän päätyttyä Saksan antautimiseen, Puna-armeijan joukot ottivat palkkionsa saksalaisnaisten, 10-80 vuotiaiden, jalkovälistä. Epäilemättä sama odottaa ukrainalaisnaisia mikäli Ukraina häviää.

En rankaisisi nykyukrainalaisia Raatteentien tapahtumista.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 00:05:07 kirjoittanut Nuivinator »
3:14

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 015
 • Liked: 8800
 • Apulaisoikeusgangsteri.
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42107 : 14.04.2024, 21:49:10 »
Niin on ketjussa esitetty että jokin kahdenkymmenen kirjoittajan "jatsiorkesteri" haittaa asiallista keskustelua. Ite olen enemmän kuuntelumiehiä, kuin soittajia.

Lisäksi on huomautettu, että venäjällä on momentum nyt päällä. Ukrainalta on kuulemma tykistön ammukset loppu, iltatorjunnastakin on värkit vähissä Ym.

Mutta huomautan että minulla on poikkeuksellisen suuri luotto tähän kuuluisaan  R-TEKIJÄÄN.

Eli en pidä ollenkaan varmana, että venäjä pystyy etenemään syvyyteen, ja lyömään ukrainan armeijan kuoliaaksi. Eiköhän tämä r-tekijä pidä siitä huolta, että vituiksi menee ukrainan vapauttamisssota.
Halonen ei ollut huono presidentti, vaan paha presidentti. Hän oli tarkoituksellisesti paha, ja siinä mitä hän tarkoituksellisesti teki, hän oli varsin hyvä.

-PPT-

Suurkiitos Johanna Tukiainen!! 👍

Konnetaabeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 442
 • Liked: 4402
 • Alkuperäislajien säilymisen puolesta
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42108 : 15.04.2024, 09:14:42 »
Soitan mielelläni orkesterissa, ja laulan kuorossa. Mutta valitsen tarkoin bändini.

Nimim. "Lasse" kertoo sangen surrealistis-aatteellisen tulkintansa:

 
Lainaus
Menee valtioiden rajat miten meneekään, niin aika tyypillinen sisällissota, brutaali ja pikkumainen, on mielestäni käynnissä, ja todella oudoksun vahvaa fanittamista, kummankaan osapuolen puolesta.

Siis kun putlerin iloiset pikku partiopojat menevät tuhansin tankein ja satojentuhansin durakein torrakko kourassa luvatta raja yli Ukrainaan ryöstämään ja raiskaamaan , niin se on vain Ukrainan sisällis-sota. Vieläpä "tyypillinen sisällissota".

Tuo tulkinta nousee kauneimman neuvosto-lyriikan korkeimpiin roosapilvikorkeuksiin.
Viisas mediamme saa nalkutuksellaan minut muistamaan joka päivä miksi nuivuus on tarpeellista!

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 570
 • Liked: 64890
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42109 : 15.04.2024, 09:44:20 »
Britit ovat vuosien varrella kehitelleet laseraseita ja nyt harkitaan niiden viemistä Ukrainan rintamalle testattavaksi:

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/british-military-laser-ukraine-b2527367.html
...

Lähitulevaisuudessa laserase tuskin muuttaa mitään Ukrainan sodassa jos se sinne tuodaan, mutta tulevaisuudessa tällainen valotykki voi muutta dronesodankäynnin aika perusteellisesti.

Teknologiana laserase ei ole kovin helppo kehittää koska siihen liittyy mm. teho-ongelmia, jonka puitteissa suuri laserteho ionisoi ilman ja hajottaen säteen niin ettei teho enää riitä tuhoamaan kohdetta.

Venäjällähän väitetään olevan laserase.

https://en.wikipedia.org/wiki/Peresvet_(laser_weapon)

Kuvissa maastovihreä ajoneuvo, jossa laser.

Muistan lukeneeni jotain artikkelia, jossa oli valkoisia kontteja, joista koostui laserase. Yksi oli voimanlähde, toinen taisi olla itse laser ja kolmas oli optiikka tms.

Luin juuri wikiartikkelin, että kansainvälisesti ovat kielletty sellaiset laseraseet, joilla olisi tarkoitus esim. pysyvästi sokeuttaa sotilaita. Eli valopistetähtäimissäkään ei saa olla koherenttia valoa, joka aiheuttaisi sotilaiden sokeutumista, jos tähtäyspiste osuu suoraan silmään. Silmähän hakeutuu valopisteeseen automaattisesti. Se on refleksi.

Tuo wikiartikkelikin väittää venäjän laserasetta hoaxiksi, ja miksei olisikin. Varmaan ainakin kallis maali viedä se Ukrainaan rintamalle. Ehkä jos tuollaisia on saatu toimimaan, niitä on suunniteltu käytettäväksi ilmatorjuntaan tai johonkin star wars -tyyppiseen mieluummin kuin panssarivaunun paistamiseen pellolle.

-i-


MUOKS: Verkkouutisten artikkeli vanhasta ryssän lasertankista. Tarkoitettu sokaisemaan järjestelmiä. Vie hirveästi energiaa ja sumussa tai taistelun savussa ja pölyssä valo siroaa tehokkaasti ja menettää tehoaan. Lisäksi pölyinen, savuinen ja sumuinen ympäristö tarjoaa viholliselle selvän näköyhteyden laserin lähteeseen. Kuin valojuovaluoti johtaa katseen ampujaan.

https://www.verkkouutiset.fi/a/tama-on-szhatie-neuvostoliiton-unohdettu-lasertankki/#92b17761
« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 09:49:25 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 185
 • Liked: 50962
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42110 : 15.04.2024, 09:46:32 »
Eniten minua tässä sota-ajassa ihmetyttää, että Euroopan maat ja EU jatkaa turhanpäiväistä olemistaan ja elämistään aivan kuin sotaa ei olisikaan.

EU-maiden olisi pitänyt olla sotataloudessa jo viimeiset 2,5 vuotta. Minä esimerkiksi tiesin jo joulukuussa 2021 jännätä, milloin Ryssä hyökkää Ukrainaan, mietin vain päivämäärää, en sitä hyökkääkö.
Viimeistään niihin aikoihin olisi pitänyt kaikenlainen ilmastowokehaihattelu Euroopassa lopettaa, ja investoida ase- ja ammustuotantoon!

Mitään ei tapahdu vieläkään, eutanasialaki on vissiin Suomessakin ykkösjuttuja vaikka Ryssä eutanoi kohta koko Hölmölän!

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 803
 • Liked: 13016
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42111 : 15.04.2024, 09:47:06 »
Soitan mielelläni orkesterissa, ja laulan kuorossa. Mutta valitsen tarkoin bändini.

Nimim. "Lasse" kertoo sangen surrealistis-aatteellisen tulkintansa:

 
Lainaus
Menee valtioiden rajat miten meneekään, niin aika tyypillinen sisällissota, brutaali ja pikkumainen, on mielestäni käynnissä, ja todella oudoksun vahvaa fanittamista, kummankaan osapuolen puolesta.

Siis kun putlerin iloiset pikku partiopojat menevät tuhansin tankein ja satojentuhansin durakein torrakko kourassa luvatta raja yli Ukrainaan ryöstämään ja raiskaamaan , niin se on vain Ukrainan sisällis-sota. Vieläpä "tyypillinen sisällissota".

Tuo tulkinta nousee kauneimman neuvosto-lyriikan korkeimpiin roosapilvikorkeuksiin.

Kyllähän konfliktin tulkitseminen sisällissodaksi on perusteltua, mikäli katsoo Ukrainan olevan erottamaton osa ikiaikaista Äiti-Venäjää.  Ikiaikaisella tarkoitetaan luonnollisesti imperiumia laajimmillaan. Kaikenlaiset kansainväliset ja kahdenväliset sopimukset, jotka ovat sittemmin supistaneet tuota aluetta, ovat tehty Venäjän (hetkellistä) heikkoutta hyväksikäyttäen, eivätkä siksi ole  päteviä. 

Eikö samalla logiikalla muutaman vuoden konflikti Suomeen itärajalla alkaen vuodesta 1939 oli vain yksi sisällissota Venäjän imperiumin alueella? Tällä hetkellä vallitsee tulitauko, mutta miksi pitäisi olettaa, että venäläiset imperialistit (ja heidän läntiset hännystelijänsä) pitävät Pariisin rauhansopimusta yhtään sen sitovampana kuin Ukrainan kansainvälisesti tunnustettua itsenäisyyttä?
« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 12:34:25 kirjoittanut Siili »

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 185
 • Liked: 50962
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42112 : 15.04.2024, 09:55:27 »
^ Jokuhan laittoi taannoin tänne kuvan aidosta ja alkuperäisestä Alku-Russiasta eikä se ollut kuin pieni maapläntti jossain suurinpiirtein Moskovan ympärillä, että pidättäydytään nyt niissä alkuperäisissä Russian  rajoissa ja sotivatten ne sisällissotansa sen alueen puitteissa.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 645
 • Liked: 15403
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42113 : 15.04.2024, 10:13:19 »
Eniten minua tässä sota-ajassa ihmetyttää, että Euroopan maat ja EU jatkaa turhanpäiväistä olemistaan ja elämistään aivan kuin sotaa ei olisikaan.

EU-maiden olisi pitänyt olla sotataloudessa jo viimeiset 2,5 vuotta. Minä esimerkiksi tiesin jo joulukuussa 2021 jännätä, milloin Ryssä hyökkää Ukrainaan, mietin vain päivämäärää, en sitä hyökkääkö.
Viimeistään niihin aikoihin olisi pitänyt kaikenlainen ilmastowokehaihattelu Euroopassa lopettaa, ja investoida ase- ja ammustuotantoon!


Miksi sinä tuollaista ihmettelet!?

Kai sinä suvakin värisuoran muistat? Kaikki muotiaiheilla pelottelu: sama lähde ja sama tarkoitus.

Ei näitä uhrata jonkin Ukrainan takia.

« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 10:23:24 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 185
 • Liked: 50962
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42114 : 15.04.2024, 10:45:31 »
Eniten minua tässä sota-ajassa ihmetyttää, että Euroopan maat ja EU jatkaa turhanpäiväistä olemistaan ja elämistään aivan kuin sotaa ei olisikaan.

EU-maiden olisi pitänyt olla sotataloudessa jo viimeiset 2,5 vuotta. Minä esimerkiksi tiesin jo joulukuussa 2021 jännätä, milloin Ryssä hyökkää Ukrainaan, mietin vain päivämäärää, en sitä hyökkääkö.
Viimeistään niihin aikoihin olisi pitänyt kaikenlainen ilmastowokehaihattelu Euroopassa lopettaa, ja investoida ase- ja ammustuotantoon!

Miksi sinä tuollaista ihmettelet!?

Kai sinä suvakin värisuoran muistat? Kaikki muotiaiheilla pelottelu: sama lähde ja sama tarkoitus.

Ei näitä uhrata jonkin Ukrainan takia.

Eipä uhrata Ukrainan takia, muttei näköjään uhrata edes Euroopan ja EUn oman turvallisuuden takia.
Loppuu homomarssit ja mädätys silloinkin, kun Ryzzä ottaa valtaansa Euroopan. Nokkaansa pidemmälle ei euidiootit osaa nähdä.

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 624
 • Liked: 1213
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42115 : 15.04.2024, 11:17:32 »
Lainaus
Minä esimerkiksi tiesin jo joulukuussa 2021 jännätä, milloin Ryssä hyökkää Ukrainaan, mietin vain päivämäärää, en sitä hyökkääkö.

Päivämäärä tai lähelle veikkaus ei ollut vaikeaa. Krimille hyökättiin Olympiakisojen jälkeen. Nyt Putin ja Xi tapasivat ja sopivat, että Venäjä ei sotke Pekingin olympialaisia, joihin Kiina panosti paljon ja sai positiivista näkyvyyttä.
Hyökkäys Ukrainaan alkoi seuraavalla viikolla (3-4 vrk) talviolympialaisten jälkeen.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 645
 • Liked: 15403
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42116 : 15.04.2024, 13:52:59 »
Eipä uhrata Ukrainan takia, muttei näköjään uhrata edes Euroopan ja EUn oman turvallisuuden takia.
Loppuu homomarssit ja mädätys silloinkin, kun Ryzzä ottaa valtaansa Euroopan. Nokkaansa pidemmälle ei euidiootit osaa nähdä.

(ilmastonmuutos/patriarkaatti/homofobia/rokottamattomat/disinformaatio/Venäjä) ...jokainen on peräkkäin Hirveä Vaara, johon ratkaisu on enemmän kansainvälistä määräilyä, enemmän EUta, vähemmän itsenäisyyttä ja keskusjohtoisempi talous.

Miksi ihmiset nielevät tämän?

« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 13:54:47 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42117 : 15.04.2024, 14:12:40 »

 Samalla onnistuen pelottelemaan kaikki täysipäiset keskustelijat muille maille.


Täysipäinen = Venäjän narratiivia vuodesta toiseen resonoiva?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42118 : 15.04.2024, 14:15:48 »
Lainaus
... From time to time, the shooting was going. Those did not carry a particular danger to enemies or to us. Simply everyone wanted to shoot and to defuse the situation there were meaningless fire exchanges on distances of 600-900 m with AK rifles. Although I noticed that some guys after such shooting made a notch on their rifle butts... Well, well... if it goes that way, soon we had to take pouches for additional rifle butts because soon there would be no place to write down the regiments of dead enemies.
...

Kysymys lähinnä se, jotta kuinka laajalti tuollainen laskentatapa on levinnyt Ukrainan puolella, jossa näkee julkaistavan varsin mittavilta näyttäviä vihollisen tappiolukuja?

Kuulostaa Kadyroviiteilta ja tik-tok-pataljoonalta tuo "happy fire".

Voihan sitä ukitkin tehdä ja veistellä kiväärinperiä.

Aika paljon kait noita raatoja lasketaan kentältä ja drooneista käsin. Jos yhteydenottoja on 80 päivässä ja joka konfliktissa tulee 10 raatoa, niin se on 800 päivässä. Niin kuin joku tuossa aiemmin krijoitti, se ei ole mitenkään paljon. Yhdessä tankissa on 2 vai 3  sotilasta ja noissa btr:issä ja ällitälleissä matkaa jopa kymmenen tyyppiä. Jos siellä menee parikymmentä tankkia ja tuplaten ällitällejä, niin siellä voi olla jo 400-500 raatoa  Siihen jalkaväki päälle.

-i-

Ja Venäjältä on miehiä mennyt ja menee vauhdilla. Muuten ei olisi tarvittu kansan joukossa vihattua liikekannalkepanoa, joka yhä jatkuu. Vankiloiden tyhjentämistä rintamalle ja venäläisittäin kovapalkkaisten palkkasotilaiden laajaa värväämistä.

Poistuvuus pysyvästi rivistä on ollut laajaa.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 14:19:44 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 645
 • Liked: 15403
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Tilanne kuumenee Ukrainassa (Katso ohjeet alusta!)
« Vastaus #42119 : 15.04.2024, 14:34:12 »
Täysipäinen = Venäjän narratiivia vuodesta toiseen resonoiva?

Mistä lähtien mainstream-länsijulkaisut ovat julkaisseet Venäjän narratiivia? Minähän en muita lähteitä käytä.

Tilanne on aika hauska, tietyllä tavalla. Vaihe 1 lännen sotatiedotuksessa oli "Venäjä vaan ei pärjää". Nykyinen vaihe 2 on lähempänä todellisuutta, mutta urheat ukrainahommandot torjuvat sen täytenä putinismina.

.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2024, 14:36:35 kirjoittanut Miniluv »
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Tagit: puolustussota