Kirjoittaja Aihe: Yleinen esittäytymisketju  (Luettu 1022519 kertaa)

häjy

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 43
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #420 : 16.03.2010, 18:04:47 »
Terveisiä pohjanmaalta! En olisi ikinä ajatellut muutoin tänne rekisteröityväni, mutta tänä päivänä tapahtui jotain, joka muutti elämäni: Maakunta-lehti Ilkkaan ilmestyi ensimmäinen, ihka oikea Mokutus, vieläpä Pääkirjoituksena! Tämä aiheutti välittömän allergisen reaktion, joka pakotti minut nyt tälle tielle kääntymään, ehkä lopullisesti. Saavatpa syyttää vain itseään, jos Lapuan Liike uudelleen nousee. Että semmoista.

Itsestäni sen verran, että olen VHM, en polta, mutta juon. Sen enempää en itsestäni sitten kerrokaan, ettei Vallesmanni käy päälle.

Faidros

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 1
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #421 : 16.03.2010, 21:57:35 »
Hyvää iltaa itse kullekin.

Itse päätin tässä myös vihdoin rekisteröityä jäseneksi. Hetken sitä kyllä pohdiskelin sillä vaikka liittyminen teknisesti on helppoa niin jo ennen alkua piti vähän miettiä omaa mielenkiinnon tasoa ja vaikuttamisen tahtotiloja. Kun niitä parin nukutun yön jälkeenkin oli riittävästi niin asiassa oli aika mennä eteenpäin.

Olen 45-vuotias mies, joka on elämänsä aikana toiminut useassa eri yrityksessä pääosin jonkinlaisena johtajana ja välissä myös yrittäjänä. Lapsia itselläni on viisi ja heidän kanssaan puuhailu on vienyt hyvän osan rajallisesta vapaa-ajastani. Loppu ajasta on mennyt luontopainotteisiin harrastuksiin ja matkusteluun - ja erinäiseen filosofiseen pohdiskeluun, jotta tästä olemisesta saisi jotenkin jonkinlaista tolkkua. Siinä itsenäinen ajattelu ja kavereiden kanssa maailman parantelu pikkutunneille asti on ollut yksi tapa päästä jäsentelyssä eteenpäin, mutta myös erinäiset nettidebatit ihan kaikesta taivaan ja maan välillä. Itse arvostan terävää, tarvittaessa tarkoitushakuista, kommentointia jota mm. Jussi Halla-Aho edustaa. Asioiden haltuunotto ja muuttaminen vaatii aina niitä rohkeita, jotka joutuvat tulikasteensa hankkimaan sen kovimman kautta.

Ennen kaikkea itseäni tässä ajaa eteenpäin vastuunkantaminen tulevien sukupolvien puolesta. En ole millään muotoa rasisti enkä koe, että olemme erillinen saareke tästä pienestä maapallostamme, mutta tapa miten osallistumme paremman huomisen rakentamisen itsellemme ja muille tulee olla tarkkaan harkittu, kokonaisvaikutuksen ymmärtävä ja kaikilta osin transparentti. Siksi arvosta tätä keskustelua täällä hommafoorumilla, jopa itseisarvoisesti - sillä sitä avoin ja kriittinen keskustelu on. Ilman sitä emme voi tehdä niitä tulevina päivinä tarvittavia viisaita päätöksiä.

Aiemmin kapitalisesta taustani huolimatta äänestin aiemmin yleensä vihreitä, mutta nykyisin valitettavasti koen heidät enemmänkin taantumukselliseksi voimaksi. Olen syvästi pettynyt heihin nettikeskustelun sekä "väärän mielipiteen" tukahduttamisen tahtotiloista. Heitä äänestämällä en usko enää turvaavani parempaa yhteiskuntaa lapsilleni enkä enää edes luonnon suojelemisen osalta.

Uskon, että tällä foorumilla on potentiaalia käsitellä kriittisesti, ja uusia mahdollisuuksia kartoittaen, monia muitakin yhteiskunnan kipeitä asioita kuin maahanmuuttoa. Niihin liittyvät mm. yhteiskunnan oikeudenmukaisuus ja päätöksenteon läpinäkyvyys eri tasoilla, vastuumme pitää huolta lapsista ja vanhuksista, nuorten työllisyydestä, turvata maamme jatkossakin varusmiespalveluksella ja miten voimme tuottaa jatkossa parempia palveluja velkaisena ja köyhtyneenä maana entistä kustannustehokkaammin.

Toivon ennen kaikkea olevani teidän muiden aktiivisten kanssa tässä keskustelussa tekemässä sitä parempaa ja oikeudenmukaisempaa Suomea.

doemaar

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 21
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #422 : 17.03.2010, 00:38:35 »
Tervetuloa muillekin uusille!

Siinäpä tervetulleita maahanmuuttajia! Mutta elämäntilanne ei anna periksi heille muuttaa. Ilmeisesti elävät kumminkin kaaoksen keskellä. Josko tuosta lohkeaisi peruste humanitaariseen maahanmuuttoon ja siitä kaikki avustukset sitä myöten?

En tiedä, irtoisko meille mahiksia humanitääriseen maahanmuuttoon. Taitaa mieheni olla vähän liian kalpea ja kulttuuria rikastuttamaton (kun ei edes metelöisi naapurustossa eikä vaatisi sossulta rahaa "erikoistarpeisiin"). Kaaoksen keskellä kyllä eletään, se on ikävä tosi. Katsotaan sitten, kun opiskeluni ovat valmiit (olen kieli-ihmisiä, työnikin softafirmassa on nelikielinen kommunikointi. Olen menossa lukemaan saksa&ranska opettajan paperit, mutta se pyhä lehmä, ruotsi, taitaa omalta kohdaltani tehdä työllistymisen Suomessa mahdottomaksi, ellei ihmettä tapahdu).

Lukekaa amerikkalaisen Christoffer Caldwell'in viime vuonna ilmestynyt kirja "Reflections on the Revolution in Europe. Immigration, Islam and the West.

Tuota kirjaa tarkastelin tänään Amsterdamissa kirjakaupassa. On kyllä menossa hankintalistalle. En ole tähän aihepiiriin liittyvää yleis-eurooppalaisesti kirjoitettua kirjaa vielä lukenut.

Tässä on se Hommaforumilla huomiota herättänyt kirjoitus.

http://tarjuccia.blogspot.com/2010/01/hulluus-ei-kysy-kansalaisuutta.html

On minullakin ollut hilpeitä hetkiä tuota blogia lukiessani. Kun luin sitä ennen tänne muuttoani, en ainakaan pystynyt vahingossakaan kehittämään mitään huonoja ennakkokäsityksiä tästä yhteiskunnasta, johon olin asettumassa. Kukkaisia kuvia vain on annettu. Olin ennen muuttoani oikeasti niiden kelkassa, joiden mielestä maahanmuutto ei aiheuta harmia, korkeintaa virkistyttää. (Mutta olinkin asunut siihen mennessä vain maalla ja suuren kaupungin keskustassa siellä Suomessa.) Pikkuhiljaa joka kuukauden myötä, joka Hollannissa tuli plakkariin, minulla alkoi vahvistua tunne, että (ainakin minun laisesti ajattelevalle, jonka mielestä kehitysmaiden ongelmia ei ratkaista tuomalla ne muualle) täällä on jokin pielessä. Ei välttämättä kaikkien mielestä, mutta minun mielestäni kyllä. Olen Suomessa ja Italiassa tottunut vahvoihin alueellisiin ja kansallisiin erikoispiirteisiin, jotka ovat yleensä olleet nautittavia, eivätkä käsien viuhtomista tai uudenvuodentinan valamista ihmeellisempiä. Täällä kaikki sellainen oma, jota ennen tietenkin oli, on hukkunut tämän monikulttuurisen-ihanansuvaitsevan-meollaankaikkisamanlaisiaJEE -moskan alle. En pidä tällaisista maista. Esim. Ranska sentään uskaltaa vielä joissakin asioissa puolustaa kulttuuriaan, ja Italiassa maahanmuuttajat eivät saa senttiäkään tukea kulttuurinharjoittamiseensa, eli siellä ei voida edes epäillä mitään tukien väärinkäyttöä. Täällä vapaaehtoisesti raivataan tilaa sellaiselle, josta jokainen tietää, ettei se sovi meidän vapauskäsityksille. Mutta vienosti hymyillään vaan ja voidaan näyttää kaikille, kuinka ollaan niin suvaitsevaisia. Muiden saama vaikutelma itsestään kun on se tärkein tässä asiassa ainakin Hollannissa. "Nyt tuo huomaa, että minä olen suvaitsevainen, joten minulla on nyt hyvä olla".
« Viimeksi muokattu: 17.03.2010, 00:53:19 kirjoittanut doemaar »

tance

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 16
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #423 : 17.03.2010, 18:26:13 »
Hei kaikille,
useammalle teistä olen jo ennestään tuttu "tosi-elämästä", vaikka en tällä palstalla kauheasti näyttäydy. Olen 27-vuotias Turussa asuva inkeriläinen, viime aikoina aktiivisesti yrittänyt osallistua maahanmuuttoaiheisiin tilaisuuksiin ja toimintaan. Olin Muutos tulee Turkuun-tilaisuudessa vierailevana puhujana (ehkä kiintiömaahanmuuttajanakin  ;)), minulla on myös muutama luottamustehtävä Perussuomalaisten puolueessa.
Omasta maahanmuuttajataustastani huolimatta (olen asunut Suomessa 7 vuotta) olen aina suhtautunut varsin skeptisesti Suomessa harjoittavaan maahanmuuttopolitiikkaan. Tiedostaen itsessäni ristiriitoja (maahanmuuttaja kritisoi uuden kotimaansa maahanmuuttoa) olen kuitenkin käsittänyt, että ristiriidat eivät ole ainakaan minun omasta ymmärryskyvystäni johtuvia.
Luettelen tässä muutaman epäkohdan, joiden havaitseminen ja käsitteleminen on tehnyt minusta juuri NÄIN ajattelevan ihmisen, jona tänään olen.
-inkeriläiset ovat oikeutettuja sukujuuriensa takia saamaan oleskeluluvan Suomeen (mutta monella näkemälläni inkeriläisellä paluumuuttajalla sukujuuriensa tai sukunimensä lisäksi ei kuitenkaan ole yhtään mitään, mikä mielestäni tekisi heistä edes osaksi suomalaisen (asenteet suomalaista yhteiskuntaa, suomalaisuutta ja suomalaista kultturia kohtaan, mentaliteetti, kotoutumismotivaatiot, suhteet ja siteet synnyinmaahansa Venäjään ja venäläisyyteen)
-harva tietää, että sossu maksaa työttömälle maahanmuuttajalle oleskeluluvan (ellei peräti kansalaisuudenkin, joka maksaa 400€). Ensimmäiset kaksi vuotta maahanmuuttajalla on vuoden voimassa olevat oleskeluluvat, sen jälkeen annetaan pysyvän. Jos maahanmuuttaja ei pysty huolehtimaan edes siitä, että on rahat viisumiin/oleskelulupaan, niin... en edes jaksa kommentoida enempää.
-sossu maksaa myös: lautasantennit, sanakirjat, pesutupamaksut.
-maahanmuuttajakoulutukset ovat täynnä ihmisiä, jotka käyvät siellä vain Kelan maksaman ns. ylläpitokorvauksen takia (olisiko 9€ päivässä).
-maahanmuuttajakoulutukset ovat kieli- ja ammattitaitoisten ihmisten rangaistus omasta maahanmuuttajuudestaan. On erittäin motivoivaa joutua tekemään ryhmätyötä yksin sellaisten ihmisten kanssa, jotka osaavat suomeksi vain tervehtiä ja kertoa siitä, mistä päin ne ovat kotoisin ja kuinka suuri perhe heillä on. Yrittäkääpä sellaisten kanssa keskustella siitä, mikä on lääninhallitus, hoitotiede, sosiaalipolitiikka, hyvinvointi. On olemassa ulkomaalaisia hoitoalan opiskelijoita, jotka eivät esim. ymmärrä suomeksi edes sellaisia sanoja, kuten "raiskaus". Ryhmän kielitaitoinen saa siten yksin tehdä kaikki hommat, ja muut hengailevat muuten vaan mukana. Arvosana kuitenkin kaikille tulee samanlainen.
-ammattitutkintojen ja koulutusten vastaavuusselvittely on aivan kauheaa. Olin Venäjällä sairaanhoitaja, fysioterapeutti ja hieroja. Arvatkaa vaan, kauanko kesti, ennen kun sain luvan ja pätevyyden toimia edes sairaanhoitajana Suomessa.
-kun puhutaan suvaitsevaisuudesta, ei aina ajatella, kuinka suvaitsevaisia ovat maahanmuuttajat itse toisiaan ja/tai kantaväestöä kohtaan. Kävisittepä lukemassa maahanmuuttajien omilla keskustelupalstoilla, kävisittepä kuuntelemassa maahanmuuttajien omissa tilaisuuksissa, mitä siellä puhutaan.
-maahanmuuttajissa saatetaan kasvattaa asennetta, että maahanmuuttajuutensa takia ne ovat oikeutettuja etuihin, levennyksiin, helpotuksiin, erikoisoikeuksiin, ja että nämä kaikki on itsestäänselvyys.
-työvuomapulaa Suomessa ei ole edes hoitoalalla, eikä ole tulossakaan. Jos lyhyessä varoitusajassa ei saatu keikkatyöläistä vuodeosastolle, se ei tarkoita, että täytyy kymmennittäin tuoda maapallon toiselta puolelta työntekijöitä.
-maahanmuuttajillakin on omat kastit. Toiset ovat enemmän maahanmuuttajia, kun toiset.
-Suomessa harjoitetaan enemmän rasismia oman kantaväestönsä edustajia kohtaan (vammaiset, nuoret, pitkäaikaissairaat) kun maahanmuuttajia kohtaan. Vrt. suomalaisen opiskelijan tilanne (opintotuki, asumistuki, kaikki joutuu hankkimaah itse) ja maahanmuuttaja (kustannetaan ja korvataan lähes kaikki mahdollinen).
-maahanmuuttajien käsittely mediassa onttuu. Ei osata edes erotella eri ryhmiä keskenään.
Itse olen kuitenkin suunnattomasti kiitollinen suomalaisille, koska suomalaisten ansiosta minusta on tullut ihminen, ja elämäni on muuttunut valoisammaksi. Taidan myös olla ikuisesti kiitollinen suomalaisille sukujuurilleni ja niille inkeriläisille sukulaisilleni, jotka sodan aikana henkilökohtaisella panoksellaan tietämättään varmistivat sen, että tänä päivänä minulla on mahdollisuus nauttia elämästäni tässä maassa. Haluan elää yhtä vahvasti suomalaisuudessa, kuten nekin aikoinaan elivät.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 041
 • Liked: 23239
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #424 : 17.03.2010, 20:41:56 »
Tervetuloa kaikki uudet, hienoja kirjoituksia ja hyviä kommentteja sekä tietoja.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Pliers

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 570
 • Liked: 24
 • Every human being is the author of his own health
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #425 : 17.03.2010, 21:02:47 »
On muuten älyttömän kiva huomata, että Hommaan rekisteröityy helkkarin selväpäistä porukkaa! (Rikastuttamaan vanhojen sisäsiittoista omalaatuista geeniperimää  ;D) Ihan mahtavaa saada freesejä näkemyksiä.
"The hardest thing in the world to understand is the income tax."
"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
-Albert Einstein-

Ihan sama kohtelu kauttaaltaan kaikille ei ole kuitenkaan yhdenvertaisuutta. -toiminnanjohtaja Eva Lindberg, Pakolaisneuvonta ry-

Rahikainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 180
 • Liked: 311
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #426 : 17.03.2010, 21:03:56 »
Lyhyesti:

Asun työperäisesti pysyvästi ulkomailla. Olen akateeminen, mutta en tiedeuskovainen; ylpeä suomalaisista sukujuuristani; teisti, siihen nyt sen syvällisemmin menemättä.

En voi käsittää, miten suomalaisten pitäisi painaa itsensä alas omassa maassaan. Siksipä Homman keskustelu kiinnostaa.

Seuraan Jussi Halla-ahon blogia. Ilahduttavaa tekstia.

Asiat ovat vielä korjattavissa.  
« Viimeksi muokattu: 12.11.2010, 06:02:17 kirjoittanut Rahikainen »

erilainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 876
 • Liked: 3
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #427 : 17.03.2010, 21:14:31 »
Tervetuloa itsekukin. Cwk:lta hieno lausahdus: "Suomessa harjoitetaan enemmän rasismia oman kantaväestönsä edustajia kohtaan (vammaiset, nuoret, pitkäaikaissairaat) kun maahanmuuttajia kohtaan."

Noista mamujen foorumeista olisi kiva saada linkkiä. Missäpäin tykkäävät keskustella, koska tuskin on mamu-foorumia. Sellaisen voisi kyllä perustaa. Saisivat sitten media lukea hirveyksiä sieltä.
Oli vaikea sanoa kumpi oli vihaisempi, perseeseen ammuttu karhu vai osuman saanut Ossi.

tance

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 74
 • Liked: 16
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #428 : 18.03.2010, 00:01:03 »
Noista mamujen foorumeista olisi kiva saada linkkiä. Missäpäin tykkäävät keskustella, koska tuskin on mamu-foorumia. Sellaisen voisi kyllä perustaa. Saisivat sitten media lukea hirveyksiä sieltä.

Kiitos, erilainen, kommentistasi. Maahanmuuttajat juttelevat keskustelupalstoillaan omalla äidinkielellään, mikä estää suomalaisia ymmärtämästä. Foorumit tietty jakautuvat kielen mukaan. Tunnen useamman venäjänkielisen nettifoorumin, ja voin toki kääntääkin parhaita paloja suomeksi. Facebookissa myös saattaa olla jotakin hyödyllistä. Mutta täytyypä katsoa vielä tarkemmin.

erilainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 876
 • Liked: 3
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #429 : 18.03.2010, 00:28:10 »
Noista mamujen foorumeista olisi kiva saada linkkiä. Missäpäin tykkäävät keskustella, koska tuskin on mamu-foorumia. Sellaisen voisi kyllä perustaa. Saisivat sitten media lukea hirveyksiä sieltä.

Kiitos, erilainen, kommentistasi. Maahanmuuttajat juttelevat keskustelupalstoillaan omalla äidinkielellään, mikä estää suomalaisia ymmärtämästä. Foorumit tietty jakautuvat kielen mukaan. Tunnen useamman venäjänkielisen nettifoorumin, ja voin toki kääntääkin parhaita paloja suomeksi. Facebookissa myös saattaa olla jotakin hyödyllistä. Mutta täytyypä katsoa vielä tarkemmin.

Eiköhän kielitaitoa löydy tarpeen tullen. Ketjua vaan aukaisemaan kun löytyy materiaalia.
Oli vaikea sanoa kumpi oli vihaisempi, perseeseen ammuttu karhu vai osuman saanut Ossi.

DRT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 68
 • Liked: 9
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #430 : 18.03.2010, 07:32:52 »
Olen kolmikymppinen lääkäri ja pikkulapsen isä. Jo vuosien ajan olen ollut nuiva Scriptan lukija. Aktivoiduin nyt Homman suhteen, kun tuli kova huoli millaisen Suomen tytölleni jätän. Halla-ahon ajatuksia olen tuonut jo pidempään esille kahvipöytäkeskusteluissa ja on ollut hienoa huomata, miten suhtautuminen Halla-ahoon ja maahanmuuttoon on viime vuosina muuttunut. Pari vuotta sitten vielä työpaikallani maahanmuuttokriittisyyttä karsastettiin, mutta nyt valtaosa työkavereistani on enemmän tai vähemmän nuivia.

Doc

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 2
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #431 : 18.03.2010, 23:50:58 »
Ja tässä seuraava lääkäri. Mikä näitä lääkäreitä oikein vaivaa...

Tuo DRT:n teksti oli kuin omasta suustani, vuosia on vain muutama enemmän. Halla-ahoa arvostin jo miljoona vuotta sitten, kun luin hänen tekstejään eräällä km-palstalla. Erityisesti kirjoitus "mustaa huumoria" jäi mieleeni  ;D

V-tuttaa, mihin maa on menossa. Jopa sen verran paljon, että on pakko sensuroida itseäni, tai Thors kokisi itsensä taas kiihotetuksi...

Kiva olisi, jos jotakin voisi tehdä asialle. Aseenkantolupaa ei tosin ole (kyynistä huumoria). Ympäristö saa kyllä kuulla mamuasioista, mutta suuri(n) osa kaipaa vain leipää ja sirkushuveja, eikä omien lapsien tulevaisuus juuri tunnu häiritsevän.

Että silleen. Jatkakaa.

Wili

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 1
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #432 : 19.03.2010, 13:29:28 »
Tervehdys vaan.

Sisun palstalla tuli vietettyä aikaa vuodesta 2000 viime vuosiin saakka, kunnes palsta hiljentyi ja pilaantui pois.

Hommaa olen lukenut vähäisesti alusta saakka, ja jos nyt koittaisi saada enemmän aikaa   tällekin asialle. "Tuttuja" en ole kauheasti täällä nähnyt, tosin vähäistä on ollut palstan lukemisenikin... IDA ja Jussi on bongattu, sekä muutama nimellään kirjoittava.  On tainnut porukka vaihtuakin ja ainakin nimimerkit.

Mieleen jäi muutamat kirjoittajat, joista en ole aikoihin kuullut mitään. Esim. Jykä-81(?) ja Catilina on aina välillä tullut mieleen, että mitä mahtaa herroille tänä päivänä kuulua. Idan ja Jussin touhuista pääseekin lukemaan intternetistä :)

Sitten on ikävä tamperelaisten sotaa, mutta se taitaa onneksi olla jo ohi. Saakin jäädä sinne 2000-luvun alkuvuosien kultaiseen kirjaan..

Ja lopuksi palstan modeille kysymys. Kun itse toimin aikoinaan Sisun palstan apuylläpitäjänä, joutui ilta/yöaikaan siivoamaan mielisairaiden ihmisten sisulaisiin yms. tahoihin kohdituneita tappo yms. tervehenkisiä uhkauksia ja muita tuotoksia välillä oikein hiki päässä. Onko maailma sen suhteen rauhoittunut? Tänne ei tietenkään voi ilman kirjautumista edes kirjoittaam niin ainakin sen osalta tilanne on parempi.

Joo, ei muuta kuin hyvää keväänalkua kaikille!

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 720
 • Liked: 15530
 • 100% kaafir, 100% goy
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #433 : 19.03.2010, 14:37:45 »
Lainaus
Ja lopuksi palstan modeille kysymys. Kun itse toimin aikoinaan Sisun palstan apuylläpitäjänä, joutui ilta/yöaikaan siivoamaan mielisairaiden ihmisten sisulaisiin yms. tahoihin kohdituneita tappo yms. tervehenkisiä uhkauksia ja muita tuotoksia välillä oikein hiki päässä. Onko maailma sen suhteen rauhoittunut? Tänne ei tietenkään voi ilman kirjautumista edes kirjoittaam niin ainakin sen osalta tilanne on parempi.

Moi, Wili.

Voin varmaan sanoa, että elämä on rauhoittunut. Niitä kuuluisia yksittäistapauksia ovat ne, jotka tänne rähinöidäkseen kirjautuvat. Tilanteen voi käydä toteamassa Kehitysalueen "Annetut bannit, varoitukset ja kirjoituskiellot"-ketjusta.

Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Eugen235

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 938
 • Liked: 640
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #434 : 20.03.2010, 12:18:34 »
Terve.

Olen ollut jo -80-luvulta saakka hommalainen. Tai oikeastaan -60-luvulta saakka. Nähnyt ja kokenut kekkos-, rauhanjuna-, solidaarisuus- ja Neuvostoliittokiimat.

Ensimmäisen kerran tapasin aivan uuden lajin edustajan, maahanmuuttokiimaisen ihmisen,  noin vuonna 1986. Tuolloin tajusin, että yliopiston ainejärjestöaktiiveissa oli ihmisiä, joiden mielestä "rasismi" on ällöttävämpi ja pahempi rikos kuin pikkulapsen murhaaminen. Sitten toinen kurssikaverini julisti, että "Suomi voisi ihan hyvin ottaa miljoona pakolaista Afrikasta". Ja oli siis tosissaan.

Niistä ajoista lähtien olen tajunnut, että tällaisia vaarallisia idiootteja on olemassa.

Ja nyt on vuosi 2010. Maahanmuuttokiimasta ja asioiden orwellilaisesta vääristelystä on tullut julkinen uskonto. Yle ja HS-Pravda, ev-lut kirkko, useat eduskuntapuolueet ovat tässä kybällä mukana. Kaikki ovat huolissaan, että planeetan parhaimpia sosiaalitukia nauttivat luku- ja kirjoitustaidottomat ovat "rasismin" kohteena, mutta kukaan ei juuri ole kiinnostunut siitä, että kantaväestön mummoja ei voi yhdistää pääkaupunkiseudulla asuviin perheisiinsä - tai että nämä mummot makaavat paskoissaan koska terveyskeskuksen vuodeosaston vaippakiintiötä on pienennetty kun on niin saatanan kova rahapula.

Kaikki nämä vuodet olen ollut töissä näköalapaikalla, Toimituksessa. Toimittaja on sellainen ihminen, että se on sopuli. Niin kuin Suomen 1990-alun laman pääarkkitehti Mauno Koivisto aikoinaan totesi. Sopuli tekee niin, että se julistaa sitä sanaa minkä arvelee olevan ylempiensä mieleen. Vaikka olisikin itse eri mieltä. Nyt tämä evankeliumi on jo pitkään ollut tämä "rasismin" vastustaminen, "suvaitsevaisuus", Suomi "tarvitsee" satoja tuhansia maahanmuuttajia, kantaväestön nöyryyttäminen sekä, ennen kaikkea, sen tosiasian hämärtäminen että "maahanmuuttaja" voi olla aivan eri asia kuin islaminuskoinen lisääntymisikäinen sosiaalietuuksia ylenmäärin nauttiva mutta silti saatanasti valittava kulttuurifasisti.


Itse olen ollut työvuoteni dissidentti eli kaikki tietävät minun olevan monikultturismin ihanuuden uskontoa vastaan. Toisaalta, en ole lähimainkaan voinut esiintyä kunnolla omana itsenäni, koska silloin tulisi kenkää 6-0. Muistan hyvin nuoruudestani, miten "porvareita ja fasisteja" savustettiin ulos toimituksista, kulttuuripaikoista ja tehtaista. Jopa koulussa välitunneilla porukat kuulustelivat muilta että "oletko porvari". Nyt elämme jälleen samanlaisia aikoja. Toisinajattelijoita etsitään. Eli en voi leimautua halla-aholaiseksi mikäli mielin olla töissä päivääkään. 


Mitähän sitä muuta voisi tehdä kuin äänestää oikein? Ja tyytyväisenä todeta tällaisten Homma-juttujen sentään syntyneen. Ja huomata, että äääääärettömän vastenmielinen Halonen on noussut pinokkio-nenineen puolustamaan Thorsin-Stubbin linjaa.

Mitä muuta voi tehdä kuin Väyrysen tavoin ihmetellä voiko vitutukseen kuolla? Ja maksaa kannatusmaksua Hommalle?

Juha J.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 774
 • Liked: 88
 • Ilmapiirin pehmentäjä
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #435 : 21.03.2010, 03:06:50 »
Hyvää iltaa itse kullekin.

Itse päätin tässä myös vihdoin rekisteröityä jäseneksi. Hetken sitä kyllä pohdiskelin sillä vaikka liittyminen teknisesti on helppoa niin jo ennen alkua piti vähän miettiä omaa mielenkiinnon tasoa ja vaikuttamisen tahtotiloja. Kun niitä parin nukutun yön jälkeenkin oli riittävästi niin asiassa oli aika mennä eteenpäin.

Terve.

Viipyilevä tyylisi vaivuttaa viettelevästi uneen tai HERÄTYKSEEN!
Chillax mothafuckas. Toimitaan järkevästi.

Hommelitäti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #436 : 21.03.2010, 08:59:24 »
Moikka kaikille!

Täällä kirjoittelee pirkanmaalainen neljääkymppiä lähestyvä kolmen lapsen äiti. Syntymänuivahko, nuivistuminen vahvistunut vuosien varrella sekä vapaa-ajan että työkokemusten kautta. Scriptaan eksyin sattumalta vasta tämän vuoden alussa ja tilasin heti ko. kirjankin - kovin on luettu teos lähipiirissä tällä hetkellä  :)
Tärkeänä pidän, että Suomi säilyisi turvallisena maana tulevillekin sukupolville. Myös sosiaaliturvalainsäädännön porsaanreikien tukkiminen - koskien esimerkiksi moniavioisten perheiden erityissuosimista - on tällä hetkellä "sydäntäni lähellä".
En häpeile maahanmuuttokriittisyyttäni, päinvastoin se on asia jonka otan aina sopivan hetken tullen esille keskustellessani kenen tahansa kanssa. Olen huomannut, että moni sellainenkin ihminen, joka on suhtautunut neutraalisti tai myönteisesti nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan, on muuttunut kriittisemmäksi saatuaan asiasta faktoihin perustuvaa tietoa. Ongelmana taitaa keskivertokansalaisille ollakin, että tätä faktatietoa on hankalasti saatavilla, varsinkin jos ei käytä nettiä.

Akateeminen tutkintokin on takana, mutta siitä on jo sen verran aikaa että en osaa kirjoittaa täällä yhtä hienostuneesti kuin monet tekevät. Todella osuvaa ja hauskaa tekstiä löytyy usealtakin foorumilaiselta.
Antoisia keskustelu- ja lukuhetkiä kaikille!
Kulttuurin rikastaminen on kallista puuhaa.

doemaar

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 21
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #437 : 21.03.2010, 12:57:19 »

En häpeile maahanmuuttokriittisyyttäni, päinvastoin se on asia jonka otan aina sopivan hetken tullen esille keskustellessani kenen tahansa kanssa. Olen huomannut, että moni sellainenkin ihminen, joka on suhtautunut neutraalisti tai myönteisesti nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan, on muuttunut kriittisemmäksi saatuaan asiasta faktoihin perustuvaa tietoa. Ongelmana taitaa keskivertokansalaisille ollakin, että tätä faktatietoa on hankalasti saatavilla, varsinkin jos ei käytä nettiä.

Tervetuloa! Kivaa nähdä, että on paljon pirkanmaalaisia liikkeellä! Olen itsekin sieltä, vaikka nyt asun Hollannissa. Haaveena on muuttaa takaisin rakkaalle Pirkanmaalle.

Hienoa, että et häpeile mielipiteitäsi. Ei tarvitse hävetäkään, kun tietää, että niille on pohjaa. Jos minulle tulee joku mokuttaja haukkumaan minua mielipiteitteni takia, niin sanon vaan, että jokapäiväinen elämä Hollannissa on ne mielipiteeni saanut aikaan. Mielipiteitäni vain vahvistaa tieto. Ei kaunisteltu, vaan se oikea tieto. Parasta on juuri se, että me tästä asiasta huolestuneet puhumme muille asiallisesti ja osoitamme, että emme ole kenenkään _ihonväriä_ vastaan.

Hommelitäti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 286
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #438 : 21.03.2010, 22:12:08 »

Tervetuloa! Kivaa nähdä, että on paljon pirkanmaalaisia liikkeellä! Olen itsekin sieltä, vaikka nyt asun Hollannissa. Haaveena on muuttaa takaisin rakkaalle Pirkanmaalle.


Kiitos! Olen tutustunutkin kirjoituksiisi, ja mielelläni luen jatkossakin lisää aina kun vain ehdin. Olet oikein kunnon näköalapaikalla näiden maahanmuuttoasioiden suhteen.
Kulttuurin rikastaminen on kallista puuhaa.

Alceste

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 668
 • Liked: 3
 • Kyynikko ja ikävä ihminen, vetelä vasurilibertaari
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #439 : 22.03.2010, 10:05:17 »
Uskomatonta mutta totta, olen jättänyt tähän ketjuun kirjoittamisen väliin. Korjataanpas homma.

Mies, 37, helsinkiläinen, entinen pastelli-punavihreä, nykyinen Muutoksen rivijäsen.
Ateisti, skeptikko, kyynikko, rajatapausnihilisti.

Äänestin aikani hyvänä ihmisenäTM vasemmistoliittoa ja vihreitä. Sitten vasureilta lähti punainen lanka hukkaan, mopo käsistä ja pipakin valahti silmille. Vihreät muuttuivat Kokoomuksen puutarhaosastoksi ja viimeisenä niittinä minulle oli heidän yksimielinen jaa-äänestämisensä sairaanhoitajien orjatyölain puolesta.

Tuolloin silmiltäni putosivat viimeisetkin suomut ja aloin katsella ympärilleni kriittisesti. Olin astunut pois pimeältä puolelta.

Nyt olen siis maahanmuuttokriitikko - kiellän olevani rasisti (olen siis automaattisesti rasisti sen yhden hihhulin mukaan), enkä edes usko rotujaotteluun(1. Olen yhä kallellani vasemmalle, joskin Suomessa ei ole sopivaa vasemmistopuoluetta.

Työkseni olen viime vuodet kehittänyt erästä toiminnanohjausjärjestelmää, mutta tämän viikon lopulla jättäydyn sapattivapaalle jäähdyttelemään päätäni.


(1 - Ice-T & Bodycount: Last Days (Gandhia lainaten): "There is only one race - the human race"
"At last, the gods remove cock from fucking ass."
--Quintus Lentulus Batiatus

"'Suosi suomalaista' on nykyään ainakin rasistinen ilmaisu. Joutsenmerkki ja suomenlippu ovat rasistisen tuotteen merkkejä. Suomalainen peruna on rasisti."
--Sotakoira@Muro

Mariluoto

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #440 : 22.03.2010, 17:37:25 »
Uskaltaakohan tänne edes kirjoittaa? Olen hieman pelästynyt sitä raivoa jolla lehdistö ja päättäjät vastaavat arvosteluun. Enempää en halua vielä paljastaa, kuin että olen liki nelikymppinen kahden lapsen äiti.

Tulin tänne, koska minulla ei ole enää poliittista kotia. Olen vuosikaudet kannattanut demareita mutta rajansa kaikella, tämänpäiväinen meni aivan liian pitkälle. Demareiden valmius käyttää rasismin käsitettä kotisivujensa puolustamiseksi asettaa naurunalaiseksi kaiken mitä he ovat rasismia vastaan tehneet tai väittäneet tehneensä. Ennen muuta se häpäisee oikean rasismin ja rotusorron uhrit. Rasismilla ei ole enää mitään merkitystä jos suomalaisten kotisivujen turmelukin on rasismia. Rasismilla ei ole enää mitään merkitystä SDPlle joka katsoo voivansa käyttää sanaa miten tahansa. Onko sillä merkitystä muillekaan päättäjille? Ei näytä siltä! Paljon sanoja mutta vähän tekoja.

PaulR

 • Vieras
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #441 : 22.03.2010, 17:44:55 »
Tunnen Jutasta seuraavan. OK tyyppi ja puolueen vaihdon tarpeessa.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #442 : 22.03.2010, 20:28:37 »
Uskaltaakohan tänne edes kirjoittaa? Olen hieman pelästynyt sitä raivoa jolla lehdistö ja päättäjät vastaavat arvosteluun. Enempää en halua vielä paljastaa, kuin että olen liki nelikymppinen kahden lapsen äiti.

Tervetuloa ja mitä enemmän olet pelästynyt, sitä suuremmalla syyllä mukaan vaan joukkoon tiedostavaan. Suomi on demokratia, jossa kansan ei todellakaan tule alistua median tai "päättäjien" raivoamiseen. Sillä päättäjiä olemme me.

Tulin tänne, koska minulla ei ole enää poliittista kotia. Olen vuosikaudet kannattanut demareita mutta rajansa kaikella, tämänpäiväinen meni aivan liian pitkälle. Demareiden valmius käyttää rasismin käsitettä kotisivujensa puolustamiseksi asettaa naurunalaiseksi kaiken mitä he ovat rasismia vastaan tehneet tai väittäneet tehneensä. Ennen muuta se häpäisee oikean rasismin ja rotusorron uhrit. Rasismilla ei ole enää mitään merkitystä jos suomalaisten kotisivujen turmelukin on rasismia. Rasismilla ei ole enää mitään merkitystä SDPlle joka katsoo voivansa käyttää sanaa miten tahansa. Onko sillä merkitystä muillekaan päättäjille? Ei näytä siltä! Paljon sanoja mutta vähän tekoja.

Kovin kuulostaa tutulta. Terveisin liki nelikymppinen kahden lapsen isä ja voisi kai sanoa että myös entinen vasuri.
 :)

Olli-Pekka Nilsén

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 65
 • Liked: 25
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #443 : 22.03.2010, 21:04:07 »
tämä on toinen posti tälle foorumille. postasin just äsken kajaanin ulkomaalaisen miehen ahdistelleensa naista topiikkiin. ja nyt se esittely.. olen tällanen ameriikan auto harrastaja,,muay thai on lähellä sydäntä. ja kritisoin hiljaa mielessä maahanmuutto politiikkaa.ja uskallan esiintyä omalla nimelläni. olli-pekka nilsén

Heinrich

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 32
 • Liked: 1
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #444 : 23.03.2010, 18:19:37 »
Terve vaan kaikki  :)

Olen viime kesästä asti Hommaa selaillut, ja useaan otteeseen Hesaria/Uutiset ja media-palstaa lukiessa tai TV-uutisia katsellessa on jokin asia sen verran ottanut päähän/ihmettänyt, että on tehnyt mieli avata sanainen arkku. No, kirstu aukesi sitten eilen.  ;)

Haluaisin kiittää mitä kohteliaimmin Homman ylläpitoa ja jäseniä mahtavasta forumista! Tämä selaaminen on kyllä kaksijakoista hommaa, näiden uutisten luku on otsasuonta tykyttävää ja verenpainetta nostavaa, mutta hommalaisten mahtava huumorintaju sitten tuo valoa synkimpiinkin hetkiin! Mahtavia juttuja, olen monta kertaa ääneen naureskellut. Huumorin lisäksi on ilo lukea täällä vaikuttavien taitavien ja älykkäiden kirjoittajien nokkelia huomioita.

Homman haukkuminen rasistinatsiKKKmuukalaisvihamielis-jne forumiksi on aivan täysin absurdia, ja onnistuu vain tietoisella valehtelulla tahi metrin paksuisten ideologisten linssien läpi. Hommawatchin logiikka on myös ratkiriemukas: kun mikä tahansa muu nettisivu poistaa painokelvotonta materiaalia, on kyse vastuullisesta ylläpidosta, mutta kun Homma tekee niin, niin yritetään vain piilotella takana kummittelevia umpirasistisia motiiveja  ;D

Eipä muuta, jatkakaa samaan malliin!

Vk

 • Vieras
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #445 : 23.03.2010, 23:30:43 »
Olen alle kolmekymppinen virkamies. Mikään ei nuivista niin tehokkaasti kuin työni, sillä käsieni läpi virtaa kattava otos kaikista turvapaikanhakijoista joita Suomeen valuu. Toistaiseksi satojen käsittelemieni tapausten joukossa on ollut yksi yksittäinen hakija sekä yksi perhe, joille itse voisin turvapaikan suoda. Muut ovat olleet enemmän tai vähemmän onnenonkijoita.

Olen seurannut Hommaa ja Scriptaa jo pitkään, mutta olen välttänyt kirjautumista, koska pelkään viettäväni liiankin suuren osan vähästä vapaa-ajastani täällä. Rasisminvastainen viikko kuitenkin katkaisi kamelin selän. Peli näemmä kovenee.

Julkituloni jää puolitiehen, koska en esiinny omalla nimelläni. Tämä taas johtuu siitä, että virkasähköpostini on muotoa etunimi.sukunimi jne., enkä kaipaa sinne rakkaudentunnustuksia anarko-akuliinoilta. Lisäksi joudun olemaan silloin tällöin tekemisissä Pakolaisneuvonnan sekä muiden ihmisoikeusprospektoreiden kanssa, ja yhteistyö saattaisi julkinuivuuden vuoksi vaikeutua.

Yritän asioiden tullessa esiin oikoa väärinkäsityksiä ainakin turvapaikkaprosessin yms. suhteen. Yleisluontoisesti, yksittäistapauksiin kajoamatta.

EDIT: Kappas vaan, armollinen työnantajani on eilisellä päivämäärällä julkaissut tiedotteen, jonka mukaan ammattikuntani edustajana esiintyminen internetissä "virkatehtävien ulkopuolella on toimintatapa, joka XXXhallinnossa ei ole hyväksyttävä". Koska olen kuuliainen hallintoalamainen, tyydyn päätökseen, jota tosin pidän kohtuuttomana. Omani ei ole sen kummempi ammatti kuin bussikuski tai opettaja, ja virkamiehelläkin saa tietääkseni vielä toistaiseksi olla mielipiteitä.
« Viimeksi muokattu: 24.03.2010, 10:40:37 kirjoittanut Vk »

mikkostadista

 • Vieras
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #446 : 23.03.2010, 23:36:01 »
Lämpimästi tervetuloa.

TommyP

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 9
 • Liked: 0
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #447 : 24.03.2010, 13:42:18 »
-84 syntynyt mieshenkilö Keski-Suomesta. Nuiva olen ollut niin kauan kuin muistan, lukuunottamatta yhtä vuotta teini-iässä kun hiphop-kulttuuri nosti päätään. Tähän  trendiin tietysti oli helppo samaistua iässä jolloin on muutenkin altis vaikutteille, mutta onneksi tajusin ettei aina tarvitse mennä porukan mukana vaan on pidettävä omista mielipiteistään kiinni ja seistävä niiden takana. Tulen keskiluokkaisesta perheestä johon edellinen lama jätti pysyvän jälkensä. Isävainaa oli, no suoraansanottuna rasisti, äiti on taas asioihin objektiivisesti suhtautuva ja järkevästi nuiva. Molemmilta olen vaikutteita ottanut, niin hyviä kuin pahojakin.
Harrastuksiakin löytyy: metsästys, urheiluammunta, kalastus ja on autot sekä prätkätkin lähellä sydäntäni. Tunnen olevani se sorrettu valkoinen heteromies (oliko lyhenne se VHM?) jonka oikeuksia poljetaan aina vaan syvemmälle maanrakoon.
Tällainen poika minä oon, terve vaan kaikille!  ;D
"Peli ei ole pelattu ennen kuin peli on pelattu" Roope Ankka

suomelle

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 687
 • Liked: 1
  • Pelleily riittää suomalaiset poliitikot
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #448 : 24.03.2010, 13:49:08 »
EDIT: Kappas vaan, armollinen työnantajani on eilisellä päivämäärällä julkaissut tiedotteen, jonka mukaan ammattikuntani edustajana esiintyminen internetissä "virkatehtävien ulkopuolella on toimintatapa, joka XXXhallinnossa ei ole hyväksyttävä". Koska olen kuuliainen hallintoalamainen, tyydyn päätökseen, jota tosin pidän kohtuuttomana. Omani ei ole sen kummempi ammatti kuin bussikuski tai opettaja, ja virkamiehelläkin saa tietääkseni vielä toistaiseksi olla mielipiteitä.

Törkeitä tekevät mokut ja niiden lakeijat estääkseen tämän Muutoksen voittokulun?!
EI tule onnistumaan!

Koe itsesi erittäin paljon tervetulleeksi.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 846
 • Liked: 6107
 • Järkioikeistolainen
Vs: Yleinen esittäytymisketju
« Vastaus #449 : 24.03.2010, 13:59:21 »
EDIT: Kappas vaan, armollinen työnantajani on eilisellä päivämäärällä julkaissut tiedotteen, jonka mukaan ammattikuntani edustajana esiintyminen internetissä "virkatehtävien ulkopuolella on toimintatapa, joka XXXhallinnossa ei ole hyväksyttävä".

Kyllä minä tuollaisen linjauksen ymmärrän. En minäkään edusta työnantajaani tai työnantajani näkemyksiä työtehtävien ulkopuolella. Vielä paremmin ymmärrän asian, jos edustetaan poliittisia näkemyksiä jonkun ammatti- tai virkamiesryhmän edustajana.

Mutta tuohan ei ole sama asia kuin kertoa, että yksityishenkilönä olen asiasta x mieltä y ja työskentelen z-laitoksella. Ei siinä ole mitään väärää.