Kirjoittaja Aihe: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta  (Luettu 35885 kertaa)

Nrsisti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 20
 • Liked: 44
Jotain ehkä pystytään korjaamaan, mutta Emo taisi tarkoittaa, että ennalleen ei pysty palauttamaan. Lisäksi psyykkiset seuraukset voivat olla tosi pahoja.

Nappasin suoraan meidän raportista eri ympärileikkaus tyypit:

Lainaus
Tyyppi I: Klitoriksen hupun postaminen ja/tai klitoriksen osittainen tai täydellinen poistaminen

Tyyppi II: Klitoriksen poistaminen sekä pienten häpyhuulien poistaminen osittain tai kokonaan

Tyyppi III: Ulkoisten sukupuolielimien osittainen tai kokonaan poistaminen sekä typistettyjen häpyhuulten ompeleminen yhteen jättäen vain pienen aukon vitsalle ja kuukautisvuodolle

Tyyppi IV: Luokittelemattomat tavat: klitoriksen ja/tai häpyhuulien pistely, lävistäminen tai    viiltely; klitoriksen ja/tai häpyhuulten venyttäminen; klitoriksen ja ympäröivien    kudosten polttaminen; emätinaukon raaputtaminen tai emättimen viiltäminen; veren    vuodattaminen emättimeen laitettavien syövyttävien aineiden avulla; emättimen    ahtauttaminen, sinne laitettavien yrttien avulla

Yleisimpiä ovat I ja II tyypit (n. 80%), tyypin III osuus noin 15%.


Tyyppi III oli muistaakseni erityisesti Somaliassa käytössä. Varmaksi en muista, eikä sitä ole tähän työhön kirjattu ylös.

Tarkoitinkin siis sitä, että vaikka silpojat luulevat poistavansa koko klitoriksen, todellisuudessa siitä on vielä osa jäljellä lantion sisällä. Klitoriksen kokonaispituus voi olla jopa 9 cm, josta suurin osa on piilossa. En tietenkään tarkoita, että sukupuolielimiä saisi korjattua täysin ennalleen tai seksuaalista toimintakykyä täysin palautettua. Itselleni oli vain yllätys, kun kuulin, että korjausleikkauksia voidaan tehdä. Tämä tulee harvemmin esille keskusteluissa ja toivoisin, että tieto leviäisi. :)

En itse ole lääketieteen asiantuntija enkä osaa tutkimustuloksien oikeellisuutta analysoida (etenkin kun ne ovat minulle vieraalla kielellä), mutta en nyt ihan kaikkea WHO:n julkaisemaa ryhtyisi kyseenalaistamaan vain sen julkaisijan takia. Tuo oli ensimmäinen linkki, jonka löysin aiheesta.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2014, 13:46:09 kirjoittanut Nrsisti »
Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki.

Oho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 432
 • Liked: 1134

Eiköhän tuo tyttöjen leikkely ole Suomessa aika hyvin kontrollissa.

Toki se on moitittava mutta todellisuudessa sallittu operaatio, vähän niinkuin perjantaipullon kumoamisella tuotettu kumara.

Vai onko yhtään syytettä nostettu? Saatikka annettu tuomiota? Niin pitkään kun "valistusta" kummempiin keinoihin ei ilmiön kitkemiseksi ryhdytä on älyllisesti epärehellistä väittää toimenpidettä rangaistavaksi.

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1118
 • Suvaitse tai saat turpaas!
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Niinhän sitä luulis..

Ja lentäväthän linnutkin, saati klisut ja muut pimppalirpakkeet.

Mutta suvaita pitää ja peitellä asiaa, "ei meillä Suomessa" jne...


Mielestäni olisi enemmän kuin reilua että jokaiselle naisten ympärileikkauksiin suvaitsevaisesti suhtautuvalle, ja sen esiintymistä Suomessa vimmatusti peittelevälle mokutädille tehtäisiin tuo operaatio.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2014, 22:04:10 kirjoittanut Ano Nyymi »

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 335
 • Liked: 9413
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tus
Toki tuollaiset itsestäänselvyydet kukin varmasti tajuaa mutta pointti on, että nimestään huolimatta ja leikkauksen erillisistä tavoitteista huolimatta näitä leikkauksia tehdään, niiden alkulähtökohta on sukuelinten silpominen ja se pointti, että ne maksaa. 

Olennaista suomalaisesta näkökulmasta on kustannukset ja myös yhtä painoarvoisesti kulttuurinen järkytys, jonka aihepiiri tuottaa yksistään siksi, että kyse on pikkulasten äärimmäisyyteen menevästä henkisestä ja fyysisestä kiduttamisesta, joka nyt kukkahattujen toimesta on asetettu asemaan missä se muka pitää hyväksyä. On siten kysymys siitä, että tulijoissa on ihmisiä joille silpominen on ihan okei.

Ei voi olla järkevää kohdistaa maahanmuuton houkutustekijöitä juuri niihin maihin, joissa kulttuurien erot on niin suuria kuin Somalian ja Suomen välillä. Pelkkä kulttuuriero tässä tapauksessa tuottaa kokonaan uuden konkreettisen leikkaustarpeen koko tulijoiden ikäpolvelle kerrallaan, jopa näiden lapsille sekä trauman hoidollisia tarpeita. Sehän on absurdia mutta se on erittäin totta. Saadaan painetta ennestään liitoksistaan rakoilevalle terveydenhuoltokoneistolle potilasjonojen massakasvuna ja vastapainoksi, niin mitä saamme vastapainoksi, lisää kulttuuria? Ainakin kauhufilmeihin varmaankin saataisiin normaaliakin ahdistavampaa kuvamateriaalia.

On turha kysyä minne rahat menevät. Voidaan kysyä jo ihan reilusti että miksi?

Somalialainen maahanmuutto on aivan erityisen vahingollista. Mikäli naista ei korjata millään tavalla, seuraavaksi hoidetaan naisen lisäksi jopa miestä, hänen penisruhjeitaan sekä muuten ylläri sentään myös hänen henkisiä ruhjeita. Tässäkin dokumentissa viitataan asiaan:
http://kirjastot.diak.fi/files/diak_lib/Helsinki1999/OsmanDeqaRoblehArman1999.pdf

Somalit ilmeisesti varsin usein siirtyvät anaaliyhdyntään, koska normihommat on molemmille osapuolille hankalia.

Ja tietenkään normaaliin länsimaiseen tapaan ei ole olemassa mitään "etnistä rekisteriä", josta voitaisiin tarkistaa paljonko ryhmien hoitaminen nupista pyllyyn länsimaiseen terveydentasoon maksaa, joten siitä puolesta ainoa keskustelu mitä saa aikaiseksi on kukkahattupuolen perusilmaisu, "ei se paljoa maksa". Joka on lisäksi väärä vastaus väärään kysymykseen. Oikea kysymys on miksi maksamme pikkutyttöjen sukuelinten SILPOMISESTA. Jos sinulta kysyttäisiin rahoitusta Argenton kauhufilmin uusfilmatisointiin, keskimäärin et suostu. Tähän kukkahattutodellisuuteen suostut pakolla mutta edes keinoveri ei ole käytössä. Jäävuoren päälle suomalainen veronmaksaja hoitaa silpoutumismatkakustannuksia.

Enää puuttuu, että otamme tästä häpeän kannettavaksi. Orjalaivojen terva vaihtuu pikkutyttöjen vulviin. Tekisi mieli sanoa, että kyllähän me olemmekin yhteisönä syyllisiä kun sallimme, emmekä estä. Emme edes lievennä.

Olisi hyvin paljon reilumpaa, halvempaa ja tytölle kivuttomampaa tehdä koko homma kerralla täällä kun tyttö on noin 6 vuotias, eli iässä jolloin hän ei pysty eikä osaa itse kieltäytyä. Siis kertaoperaatio alaikäisen tytön muuttaminen kirurgisesti frigidiksi niin, että hänen muu terveydentilansa etukäteen asetetuin rankoin fyysisin ja psykologisin rajoin säilyy. Ongelmana on vain ne rajat. Tämä ääriradikaalinen ehdotus on kyllä paljon inhimillisempi ajatus kuin nykytila mutta mikä myrsky nousisikaan, jos joku vähänkään vakavammin otettava taho kehtaisi pohtia julkisesti mikä olisi asiassa hyväksyttävän rajoissa. Voin jo kuvitella otsikot, Tertska Vulvonen*) fantasioi pikkutyttöjen sukuelinten silpomisella. Ja ihan oikeassa olisivatkin kohutessaan, koska mikään myönnytys asian suhteen on täysin ehdottoman väärin. Mutta sekin on siis parempi kuin nykytila.
(*Nimi keksitty)

Nykyinen tilanne on maahanmuuton kannattajille tyypillinen kaksinaismoralistinen todellisuus. Saarnataan lasten hyvinvoinnin puolesta ja kylmä ilme kasvoilla lähetetään saarnan jälkeen pedofialiankin toiseksi jättävän kohtelun piiriin likaiseen savimajaan.

Rasismia eli ei, somalialaisten Suomeen tulo tulisi yksiselitteisesti kieltää mikäli perheeseen liittyy tätä toimintaa. Silloin ja vain silloin tämä saataisiin loppumaan välittömästi. Esimerkiksi käytännössä vain niiden perheiden tulo sallitaan, joiden jälkikasvussa ei ole merkkejä pahoinpitelystä. Jos Suomeen tulo koetaan yleisesti siellä päin maailmaa välttämättömäksi, ehkä se koetaan niinkin välttämättömäksi, että ollaan valmiit muuttumaan, eikä lähtiessä esimerkiksi silvota perheen pienimmän emätintä toimintakyvyttömäksi muuhun kuin virtsaamiseen liittyen. Nythän silpominen tehdään päinvastaisesta syystä ennakkoon. Epäilevät, että Suomessa estetään se. Väärin epäilevät.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10

En koske, liikaa tabuja. Ja kyllähän kaiken ikäisten tyttöjen pillua saa puukottaa, jos kulttuuri.

Seal

 • Vieras
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 017
 • Liked: 10075
 • On a mission from The God

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Englannissa joku Somali FGM aktivisti teki kokeen ja vetosi ihmisiä hyväksymään ajatuksen poliittiseen korrektiuteen vedoten.

Puolen tunnin urakalla hän sai 19 kannattajaa. Ihan järkyttävää.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2478822/Female-circumcision-campaigner-horrified-shoppers-sign-pro-cutting-petition--theyre-scared-culturally-insensitive.html
Ceterum censeo Multiculturam esse delendam

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Arvasin, joten en edes lukenut. Kamalia nämä ennakkoluulot.

KeiKei

 • Vieras
Perushuttua: Asiasta saa ja pitää keskustella, mutta ei siten kuin nyt on keskusteltu. Ja keskustelijakin oli ihan väärä, väärän värinen ja ylimielinen vielä.

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Tässä on ihan viihdyttävä tiedostavien ihmisten keskustelu Facebookissa aiheeseen liittyen Veronika Honkasalon seinällä: https://www.facebook.com/veronika.honkasalo/posts/10151956691353031?stream_ref=10

Ei jumalauta... siinä vaiheessa kun toi Veronika rupesi valittamaan siitä, että näitä ympärileikkaajia kritisoidaan, lakkasin lukemasta. Vastenmielinen akka. Antaa tulla kunnianloukkaussyytettä jos siltä tuntuu.

Arvasin, joten en edes lukenut. Kamalia nämä ennakkoluulot.

Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.

Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
***
Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.

Pähkinänkuoressa: vitut uhreista, kilpailevia naaraita. VHM on syyllinen. Ollaan hiljaa vaan, niin uhrit eivät vaikene täysin, so. kuole omiensa toimesta,

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.

Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Jep, avaa silmiä suvakkifemakkojen aarvomaailmasta. Arfikkalaiset neekerit voivat tehdä vaikka mitä julmuuksia, aina täytyy miettiä miten niitä kommentoisi ettei vain kaikkialle levittäytynyt rasismi lisääntyisi.

Myöskin valkoisten täytyy kantaa häpeätaakkaa omasta ihonväristään ja tiedostaa oma positionsa yms. paskaa. Miksi ei vain voi tuomita julmuuksia, oli ne sitten afrikassa tehtyjä tai ei? Jos valkoisten naisten vittuja leikeltäisiin, niin olen aika varma, että tämä(kin) tiedostava pohdinta oltisi jäänyt kirjoittamatta. Suvakit kun näkevät afrikkalaiset aina uhreina - ihan sama mitä tekevät.

Siinähän nimenomaan kritisoitiin länsimaisia suvakkifemakkoja:
Lainaus
afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
***
Jos valkoisten naisten vittuja leikeltäisiin, niin olen aika varma, että tämä(kin) tiedostava pohdinta oltisi jäänyt kirjoittamatta. Suvakit kun näkevät afrikkalaiset aina uhreina - ihan sama mitä tekevät.

Ainakin Oulussa joku ammattiylpeä kraatarin oppipoika tarjosi saksia feminiimisiin genitaaleihin taannoin, pyytämätä ja yllätyksenä, tosin vasta suoritettuaan sen oppiarvon, jonka torjumiseen leikkely liitetään.

Missähän mahtaa liikettään pitää, kraatari, nykyään?

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
***
Siinähän nimenomaan kritisoitiin länsimaisia suvakkifemakkoja:
Lainaus
afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde.

Miten tämä muuten illmenee? Vähän konkretiaa?

Taitaa olla sellainen stealth-operaatio, ja sitten ennen loppua Chuckina Norris putsaa pöydän?

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Siinähän nimenomaan kritisoitiin länsimaisia suvakkifemakkoja:
Lainaus
afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde.
Nyt lainasit hieman tarkoitushakuisesti. Ei hän suoraan kritisoinut, vaan kirjoitti afrikkalaisten femakkojen kritisoineen. Koko kohta menee näin:
Lainaus
Mieleen tulee monta ongelmaa, jossa seuraavassa muutama. 1) Mm. afrikkalaiset feministitutkijat ja –aktivistit ovat pitkään kirjoittaneet siitä, kuinka afrikkalaisten naisten sukupuolielimistä ja seksuaalisuudesta ylipäätään on tullut länsimaisten feministien pakkomielle ja suuren pelastusoperaation kohde. Tässä hyvää tarkoittavassa operaatiossa tyttöjen ja naisten ruumiillisuutta, seksuaalisuutta ja näihin liittyvää itsemääräämisoikeutta harvoin kunnioitetaan. Ympärileikkauksen ajatellaan olevan kerta kaikkiaan niin barbaarinen asia, että tytöt ja naiset ollaan valmiita uhraamaan länsimaisen voyerismin näyttämölle. Puhutaan ”silpomisesta” vaikka esim. YK on uhrien kunnioittamisen vuoksi suositellut käyttämään termiä ympärileikkaus. Mutta ”silvottu tyttö” on shokeeraava termi ja se väistämättä luo kuvan ympärileikatuista vajavaisina ja puolikkaina naisina.
Todellisuudessa länsimaiset femakot pitävät laput silmillään mitä tulee muslimien ja muiden varsinaisten tekoihin naisia kohtaan.

Että kritiikki ei voi olla validia, jos sen tekee feministi, vai mitä tarkoitat? Afrikassa ja muualla ei-länsimaissa feminismille vielä ihan aidosti on tilausta, länsimaissa tapahtuvana se varmaan monesti on juuri sellaista hyvän tahtoista egon pönkittämistä vailla varsinaista asiantuntemusta (esimerkiksi afrikassa tapahtuvasta fgm:stä), ja sitähän tuossa kritisoitiin.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
***
Että kritiikki ei voi olla validia, jos sen tekee feministi, vai mitä tarkoitat? Afrikassa ja muualla ei-länsimaissa feminismille vielä ihan aidosti on tilausta, länsimaissa tapahtuvana se varmaan monesti on juuri sellaista hyvän tahtoista egon pönkittämistä vailla varsinaista asiantuntemusta (esimerkiksi afrikassa tapahtuvasta fgm:stä), ja sitähän tuossa kritisoitiin.

Eli sitten vain toimittamaan, reippaasti ja sassiin!

TULTA MUTAWEENEILLE, julistaa VULVA!
« Viimeksi muokattu: 11.01.2014, 03:25:50 kirjoittanut MW »

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Edelleen, mikä ihmeen kritiikki? Hänhän vain kirjoitti afrikkalaisten femakkojen kritisoineen ympärileikkauksia. Länsimaissa suvakit eivät uskalla yhtään puuttua muslimien ja muiden varsinaisten naisia alistaviin käytäntöihin. Rikkaus & voimavara nääs. Ettei vaan rasismi leviä.

Mitä ihmeen egon pönkittämistä? Ei ole meidän vika jos emme käyttäydy yhtä barbaarisesti kuin afrikkalaiset. Totta kai saamme heidän barbaarisia käytäntöjä kritisoida. Suvakkien mielestä emme, koska uhrius ja toiseus + VHM. MOT.

No eikö vaikkapa tuo hesarin juttu ja tuo äsköinen Honkasalon kritiikki ja koko tämä keskustelu ole sitä kritiikkiä? Mielestäni kukaan ei ole missään sanonut etteikö saisi ja pitäisikin kritisoida, vaan kyse oli siitä, että mikä on paras ja järkevin tapa kritisoida.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Yllättävän vaikea oli löytää hotlinkattavaa versiota tästä klassikosta: voiko feminismi jopa sensuroida nettiä?

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Honkasalo kuitenkin päättää pitkähkön kirjoituksensa näin:
Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Eli aina jos tekijänä on varsinainen, niin ei voi kritisoida samalla tapaa kuin pottunokkaa. Koska uhrius ja orjalaivojen terva. En vain ymmärrä mikä siinä on niin vitun vaikeaa, että ihonväriin katsomatta julmuukset tuomitaan. Ja jos joku etninen ryhmä korostuu näissä julmuuksissa, niin voi voi.

Jätit nuo boldaamatta: "vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. ". Jos noin käy, niin kritiikki ei ole onnistunut. Eikä edelleenkään ole ollut pienintäkään epäselvyyttä tekojen tuomittavuudesta, ainoastaan tavasta tehdä kritiikkiä.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Honkasalo kuitenkin päättää pitkähkön kirjoituksensa näin:
Lainaus
Kyllä, ympärileikkauksesta pitää puhua, ja ilmiötä vastaan pitää tehdä töitä. Mutta samalla on otettava vakavasti monien feministien kritiikki siitä, kuinka väkivallan vastainen työ saattaa pahimmassa tapauksessa pönkittää rasismia, vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. Tämä kaikki ehkä tiedostamattakin, vaikka tarkoitus ja aikeet olisivat aivan päinvastaisia.
Eli aina jos tekijänä on varsinainen, niin ei voi kritisoida samalla tapaa kuin pottunokkaa. Koska uhrius ja orjalaivojen terva. En vain ymmärrä mikä siinä on niin vitun vaikeaa, että ihonväriin katsomatta julmuukset tuomitaan. Ja jos joku etninen ryhmä korostuu näissä julmuuksissa, niin voi voi.

Jätit nuo boldaamatta: "vaientaa uhrit täysin, nostaa länsimainen asiantuntijan jalustalle. ". Jos noin käy, niin kritiikki ei ole onnistunut. Eikä edelleenkään ole ollut pienintäkään epäselvyyttä tekojen tuomittavuudesta, ainoastaan tavasta tehdä kritiikkiä.

Jalusta sille, kelle jalusta kuuluu. Kuuulisin mielelläni ehdotuksiasi rrrakentavasta kritiikistä, snap crackle pop. Ritisevän rapeaa.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 412
 • Liked: 14239
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.
Silmiäavaava Veronika Honkasalosta. Alkaen nyt vaikka siitä, että kuinka valheellisesti alkoi sönköttämään kuinka "silpominen" on väärä termi.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Kannattaa lukea, ihan ajatuksella. Minusta tuo oli hyvä ja silmiä avaava kirjoitus.
Silmiäavaava Veronika Honkasalosta. Alkaen nyt vaikka siitä, että kuinka valheellisesti alkoi sönköttämään kuinka "silpominen" on väärä termi.

Veronika voisi lähteä elämysmatkalle, kokemaan asioita muutoin kuin "valkoisen asiantuntijan" silmin. Demo varmaan järjestyisi pientä korvausta vastaan. Osallistun kyllä matkakuluihin, jos Veronikalla proletaarina on vähän tiukkaa.

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1963
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Verinican seinän viimeisin kommentti:
 Ahmed Al-Nawas
Ymmärrän hyvin tämän moniulotteisen keskustelun paradoksaalisuutta. Mutta silti itselleni herää montaa naiivikysymystä. Onko dokumentaristi missään vaiheessa yrittänyt pelastaa uhrit? Jos kerran Kenian valtio kieltää ympärilakkauksen, onko kuvaaja myös syyllistynyt Kenian lain mukaan rikokseen kun hän osallistui rikostapahtumaan? Olisiko valokuvaaja/sosiologi/etnograafikko/tutkija ilmoittanut asiasta viranomaisille jos se olisi tapahtunut esim. Suomessa? 

Meeri kirjoitti että tytöltä sahattiin koko vagina tunnistamattomaksi, vaikka Maasaiden parissa yleisin leikkausmalli on klitoriksen poisto. Voiko tämä poikkeuskäyttäytyminen olla osaa niin sanottua "tarkkailijan efekti"?Muokattu
 · ""1
 · 3 tuntia sitten""

Syyllinen oli taas vh..no valkoinen. ""Ihan vähän olis nipistäny muuten ja vaan korvasta, mutta kun..


Oma vaatimaton valistusohjeeni olisi : Koskepa pilluun saksilla, revin pääsi irti raksilla" , mutta se on kait liian valkoinen ja kulttuuria huomioimaton, joten mikäs minä puuttumaan ja neuvomaan parempia,
 yhteisöllisempiä, pulppuilevia..
Näin se vaan meillä menisi. Ihan terävät koukut, ei satu yhtään..
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

pingviini

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 582
 • Liked: 406
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Unicefin Suomen ohjelmajohtajan mukaan ongelma ei ole leikkauksissa vaan siinä että silvottujen tyttöjen kasvot näkyivät kuvissa.  Ei merkkiäkään siitä, että olisi kritisoinut itse ympärileikkaustapaa.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/unicef%20silpominen-14185
http://unicef.typepad.com/main/2014/01/h%C3%A4net-silvottiin-suomalaisten-lukijoiden-edess%C3%A4-sunnuntaina.html

Ihonvärin näkyminen oli varmaan paha kanssa. Ruotsissakin on valkopikselöintikurssit jäissä, kun joku epäili, että valkoinenkin on väri.

Täydellinen häivytystekniikka on vielä vähän hakusessa, mutta siihen päästänee.

Jari Leino

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 047
 • Liked: 6500
 • Äääeeentinen puoluejohtaja
  • Kotisivu
Lainaus
Veronica Honkasalo: Mikä olisi ollut kuvien vastaanotto, jos kohteena olisi valkoinen tyttö, joka on seksuaalisen väkivallan uhri, jonka naama huutaa tuskasta ja jossa jalat ovat levällään ja lattialla verta?

Tarkoittaako Veronica Honkasalo tuolla sitä, että Hesarin toimittajien ei välttämättä olisi tarvinnut lähteä lasitalostaan Afrikkaan asti elämysmatkalle, vaan pienempikin kierros Kiasman nurkilla ja Kaisaniemen puistossa olisi saattanut tuottaa tuloksenaan järkyttävää kuvamateriaalia aiheesta, josta Suomessa yritetään vaieta?

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Lainaus
Veronica Honkasalo: Mikä olisi ollut kuvien vastaanotto, jos kohteena olisi valkoinen tyttö, joka on seksuaalisen väkivallan uhri, jonka naama huutaa tuskasta ja jossa jalat ovat levällään ja lattialla verta?

Tarkoittaako Veronica Honkasalo tuolla sitä, että Hesarin toimittajien ei välttämättä olisi tarvinnut lähteä lasitalostaan Afrikkaan asti elämysmatkalle, vaan pienempikin kierros Kiasman nurkilla ja Kaisaniemen puistossa olisi saattanut tuottaa tuloksenaan järkyttävää kuvamateriaalia aiheesta, josta Suomessa yritetään vaieta?

Vai viittasiko yksityisyyden suojaan?

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 927
 • Liked: 1963
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
Niin, kyllä yksityisyydensuoja on ensiarvoisen tärkeää sivistyneessä yhteiskunnassa.
Hienoa, että Verinica pohtii ja opastaa meitä tässä erittäin tärkeässä ihmisoikeuskysymyksessä.
 http://vimeo.com/m/47510079
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 278
 • Liked: 18443
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Niin, kyllä yksityisyydensuoja on ensiarvoisen tärkeää sivistyneessä yhteiskunnassa.
Hienoa, että Verinica pohtii ja opastaa meitä tässä erittäin tärkeässä ihmisoikeuskysymyksessä.
 http://vimeo.com/m/47510079

Veronica taitaa pohtia omaa oikeuttaan sulkea silmänsä, ja samalla haistattaa VHM:lle.

Elcric12

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 413
 • Liked: 353
Veronica taitaa pohtia omaa oikeuttaan sulkea silmänsä, ja samalla haistattaa VHM:lle.

Oletetaan, että ongelmana on pedofilia. On minusta aiheellinen kysymys pohtia sitä olisiko paras tai tehokkain tapa ehkäistä lapsien raiskaamista se, että teosta julkaistaan kuvamateriaalia, josta uhri on tunnistettavaissa (eikä ainoastaan uhrin yksityisyydensuojan kannalta). Tämä ei tarkoita silmien sulkemista ongelmalta.

Tagit: