Kirjoittaja Aihe: Hetki ennen tuskaa - suomalaisvalokuvaaja todisti tyttöjen ympärileikkausta  (Luettu 36911 kertaa)

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 503
 • Liked: 2630
 • Tylsä hetero
http://www.hs.fi/datajournalismi/Hetki+ennen+tuskaa++suomalaisvalokuvaaja+todisti+kahden+tytön+ympärileikkausta+Keniassa/a1305766700849?ref=hs-art-new-1

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi pääsi seuraamaan kahden teini-ikäisen tytön ympärileikkausta maasai-heimon kylässä Keniassa joulukuussa 2013. Ympärileikkaukset eli käytännössä tyttöjen sukuelinten silpomiset ovat Keniassa laittomia, mutta niitä tehdään runsaasti varsinkin maan koillisosassa. Siellä 80 prosenttia tytöistä ja naisista on ympärileikattu.

LAPSEN KÄDESSÄ oli taskulamppu. Se oli savimajan ainoa valonlähde. Lapsi osoitti lampulla tyttöä, joka makasi majan lattialla. Valokeila osui tytön paljaiden reisien väliin.

Ympärileikkaaja valmistautui tehtäväänsä taskulampun valossa.

Lamppua pitelevä lapsi ei jaksanut keskittyä. Hänen katseensa harhaili pitkin majaa, ja samalla taskulampun valokeila heilui holtittomasti.

VALOKUVAAJA Meeri Koutaniemi oli saapunut kenialaiseen maasai-kylään edellisenä päivänä. Monta tuntia oli ajettu kärrypolkua. Lähin kaupunki on Narok.

Koutaniemen matkakumppani oli maasai-heimoon kuuluva mies. Koutaniemi oli tutustunut häneen Facebookissa. Mies työskenteli opettajana kenialaisessa turvatalossa, johon ympärileikkausta pakenevat maasai-tytöt voivat tulla. Siellä he pääsevät kouluun.

Koutaniemi oli selittänyt miehelle, että hän halusi valokuvata tyttöjen ympärileikkauksen. Hän halusi taistella ikivanhaa perinnettä vastaan ja aikoi tehdä aiheesta kirjan.

Yllättäen mies oli palannut asiaan sähköpostitse. Kuvaus voisi onnistua.

Koutaniemi lensi Keniaan.

LÄNSI-AFRIKASTA Arabian niemimaalle Jemeniin kulkee nauhamainen alue, jolla tyttöjen sukuelinten silpominen kuuluu perinteiseen kulttuuriin. Alueella on sellaisia maita kuin Sierra Leone, Senegal, Guinea, Mauritania, Mali, Sudan, Egypti, Djibouti, Etiopia, Eritrea, Somalia ja Jemen. Vanhaa tapaa noudattavat muslimit, mutta yhtä lailla kristityt ja luonnonuskontojen harjoittajat.

Perinne lienee saanut alkunsa siksi, että naisen sukuelimiä on pidetty epäpuhtaina. Tarkoitus on myös ollut vähentää naisten seksuaalista nautintoa ja siten naisten aviorikoksia.

Joissain paikoissa tytöt leikataan vauvoina, toisissa vasta teini-iässä.

Lievimmillään klitoriksesta leikataan pieni pala. Väkivaltaisimmissa operaatioissa tytöiltä poistetaan kaikki ulkoiset sukupuolielimet: klitoriksen huppu, klitoris sekä pienet ja suuret häpyhuulet. Joskus emättimen suu ommellaan kiinni niin, että virtsaa, kuukautisverta ja yhdyntää varten jää pieni aukko. Esimerkiksi Somaliassa tällaiset leikkaukset ovat yhä tavallisia, vaikka ympärileikkauksia vastaan on kampanjoitu vuosia.

Leikkaukset tehdään alkeellisissa oloissa, ja niihin liittyy monenlaisia riskejä. Tyttö voi saada kipusˇokin tai verenmyrkytyksen. Myöhemmin naiset voivat kärsiä jatkuvista tulehduksista, ja virtsaaminen ja yhdyntä voivat olla kivuliaita ja synnyttäminen hengenvaarallista.

Maailman terveysjärjestön WHO:n arvion mukaan silvottuja naisia on 140 miljoonaa.

Joka vuosi Afrikassa silvotaan kolme miljoonaa tyttöä. Unicefin mukaan Somaliassa, Guineassa, Djiboutissa ja Egyptissä vähintään yhdeksän naista ja tyttöä kymmenestä on ympärileikattu.

Esimerkiksi Egyptissä leikkaukset kiellettiin vuonna 2008, ja sen jälkeen ne ovat vähentyneet. Silti jopa maan pohjoisosan kehittyneemmissä kaupungeissa puolet tytöistä joutuu edelleen ympärileikattaviksi. Näillä alueilla asuu paljon niin sanottuja koptikristittyjä. Myös he noudattavat tapaa.

Keniassakin tyttöjen ympärileikkaukset ovat laittomia. Joissain heimoissa, kuten maasaiden keskuudessa, ne ovat silti arvostettu perinne. Sellaista on vaikea saada lopetetuksi.

Valtaosa maasaista harjoittaa luonnonuskontoa, mutta kristittyjäkin on. Vanhan tavan mukaan ajatellaan, että vain leikattu tyttö on normaali, puhdas ja kunniallinen.

KUN VALOKUVAAJA Meeri Koutaniemi viimein saapui perille, kylän miehet olivat humalassa, suorastaan umpikännissä. Ympärileikkaukset ovat tärkeä juhla, kiljua näytti riittävän.

Koutaniemi puheli kyläläisten kanssa ja kuvasi savimajoja, kotieläimiä ja rituaaleja. Pari eläintä teurastettiin juhlan kunniaksi.

Ympärileikkaukset tehtäisiin seuraavana päivänä.

Tällä kerralla leikattaisiin erään miehen kaksi tytärtä ja kaksi poikaa, jotka olivat keskenään sisarpuolia. Heillä oli siis eri äidit.

Koutaniemi kutsuu tyttöjä Isinaksi ja Nasirianiksi. Asia on vaikea, eikä tytöistä voi käyttää heidän oikeita nimiään. He ovat noin 14-vuotiaita.

Koutaniemi sai seurata sisällä majassa, kun heidän päänsä ja kulmakarvansa ajeltiin paljaiksi. Sen jälkeen tytöt pidettiin majassa odottamassa aamua.

Poikien ympärileikkauksen tekisi lääkäri. Tyttöjä varten paikalle oli kutsuttu perinteinen ympärileikkaaja samasta kylästä. Kuten tapana on, hän oli nainen.

Poikien ympärileikkauksia tehdään eri kulttuureissa kaikkialla. WHO:n mukaan noin joka kolmas mies maailmassa on ympärileikattu. Lääketieteellisesti poikien ympärileikkaukset ovat melko vaarattomia ja ongelmattomia, jos ne tehdään steriileissä oloissa.

AURINKO LASKI, ylängön kyliin putosi kylmä yö. Lämpötila painui alle kymmenen asteen.

Koutaniemi sai yösijakseen yhden kylän majoista. Puulaverin päällä oli viltti. Aamulla hänen ihonsa oli pienillä paukamilla, jotka kutisivat.

Ympärileikkaus tapahtui aikaisin aamulla. Kumpikin tyttö leikattiin kotonaan.

Oli sovittu, että Koutaniemi sai seurata toimitusta ja kuvata vapaasti, kunhan ei ottaisi kuvia tyttöjen sukupuolielimistä.

Hän pani merkille, että kylän majat koostuivat kahdesta ikkunattomasta huoneesta: toisessa asuivat ihmiset, toinen oli eläimiä varten. Ihmisten puolella poltettiin avotulta. Savua varten oli vain pieni reikä seinässä.

Naiset kokoontuivat eläinten puolelle. Maalattialle levitettiin eläimen talja, jonka päälle Nasirianin tuli käydä makaamaan.

KAIKKI TAPAHTUI nopeasti.

Huoneessa oli pimeää, ja se oli niin täynnä savua, että sisällä oli vaikea hengittää. Nasirian sidottiin käsistään ja jaloistaan.

Tyttö oli vahva ja rimpuili. Kuusi naista oli kontallaan maassa ja yritti pitää häntä aloillaan. Häntä ei puudutettu, eikä mitään kivunlievitystä käytetty. Päälle kaadettiin sangollinen kylmää vettä.

Ympärileikkaaja otti esiin tavallisen partakoneenterän.

Koutaniemi yski ja kuvasi. Hän näki, että Nasirianista alkoi vuotaa valtavasti verta.

Pieni lapsi piteli taskulamppua. Sen valokeila harhaili ympäriinsä.

Nasirian huusi.

Koutaniemi oli tukehtua. Hänen oli pakko juosta välillä savuisesta huoneesta ulos yskimään ja pidättämään pahoinvointia.

Sisältä majasta kuului hirvittävää huutoa.

TULI ISINAN VUORO, ja Meeri Koutaniemi siirtyi toiseen majaan.

Kun toinen ympärileikkaus oli jo alkanut, majan luo tuli vanhoja maasai-miehiä. He olivat vihaisia ja käskivät Koutaniemeä lopettamaan kuvaamisen. He sanoivat, että Koutaniemi oli rikkonut sopimuksen ja kuvannut sukuelimiä. Koutaniemi joutui poistumaan majasta.

Leikkauksen jälkeen verta valuvat tytöt vietiin lepäämään. Koutaniemi sai vierailla vain lyhyesti Nasirianin luona. Tämä makasi majassa peittojen alla.

Koutaniemelle selitettiin, että tyttöjen piti maata aloillaan neljä viikkoa, syödä lihaa ja juoda lehmän verta. Niin oli aina tehty.

Sen perusteella, mitä hän näki, tytöiltä poistettiin valtaosa ulkoisista sukuelimistä. Emättimen suuta ei kuitenkaan ommeltu kiinni.

”Se oli paljon brutaalimpaa kuin olin kuvitellut”, Koutaniemi sanoo. ”Tytön sukuelin oli silpomisen jälkeen täysin tunnistamaton.”

Kun kaikki oli ohi, hän tunsi olonsa lamaantuneeksi ja vihaiseksi. Oli vaikea yrittää olla reipas ja ystävällinen, vaikka hyvät tavat vaativat sitä. Hän kuvasi kylässä vielä muutamia tunteja. Sitten oli pakko päästä pois.

KUMMALLEKAAN ympärileikatulle tytölle ei ollut vielä valittu aviomiestä. Niin Koutaniemelle ainakin sanottiin.

Tyttöjen vanhemmat halusivat, että tytöt ympärileikataan, jotta nämä pääsevät naimisiin, ja sitä varten he järjestivät seremonian.

Kun Koutaniemi kysyi, miksi he halusivat ympärileikkauksen, vanhemmat toistelivat samaa asiaa:

Tämä on hieno perinne, he sanoivat. Tahdomme tyttöjen parasta, he perustelivat.

Toisen äidin viidestä tyttärestä neljä vanhinta oli jo leikattu. Yhden heistä Koutaniemi tapasi Narokin kaupungissa.

Tyttö oli lähetetty sinne lukioon.

Sama mies, joka vaati tyttärensä ympärileikattaviksi, oli siis valinnut yhden lapsistaan koulutettavaksi. Ja tämä oli tyttö.

Isä ei kuitenkaan tiennyt, mitä kaupungissa oli tapahtunut. Lukiossa tämä tyttö oli alkanut vastustaa ympärileikkauksia. Hän oli päättänyt ryhtyä puhumaan niiden vaaroista myös kotikylässään.Ihan "hyviä" kuvia.

« Viimeksi muokattu: 05.01.2014, 23:44:05 kirjoittanut Saippuakupla »
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

ilkka75

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 471
 • Liked: 366
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014010517898767_ul.shtml

Lainaus
HS: Suomalaiskuvaaja todisti järkyttävää tapahtumaa - tytöt ympärileikattiin

Sunnuntai 5.1.2014 klo 08.55

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti Afrikkaan kuvaamaan ympärileikkauksia, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi tutustui Facebookissa kenialaiseen opettajaan, jonka onnistui järjestää tälle harvinainen kuvausmahdollisuus maasai-heimon kylässä. Tyttöjen sukupuolielintn silpomista vastaan taisteleva Koutaniemi pääsi seuraamaan vierestä kahden tytön ympärileikkausta.

Molemmat tytöt olivat tekohetkellä noin 14-vuotiaita. Koutaniemi seurasi molempien leikkauksia majan sisäpuolella kuvaten. Operaation toimitti perinteinen ympärileikkaajanainen samasta kylästä, poikien ympärileikkaukset suorittaa Keniassa taas usein lääkäri.

- Se oli paljon brutaalimpaa, kuin olin kuvitellut, Koutaniemi kertoo Helsingin Sanomissa.

Kaikki tapahtui Koutaniemen mukaan nopeasti. Lapsi sidottiin käsistä ja jaloista, ja hänen päälleen kaadettiin kylmää vettä. Muuta kivunlievitystä hän ei saanut. Sitten otettiin esille partakoneenterä.

Lapsesta alkoi vuotaa valtavasti verta. Hän myös huusi kovasti. Kuvaaja yski ja kuvasi, ja alkoi voida pahoin. Lopulta hänen oli lähdettävä teltasta. Samana päivänä Koutaniemi seurasi vielä samanlaista operaatiota tehtävän toiselle tytölle.

Koutaniemi kertoo, että sen perusteella, mitä hän näki, tytöiltä poistettiin valtaosa ulkoisista sukupuolielimistä.

- Tytön sukupuolielin oli silpomisen jälkeen täysin tunnistamaton.

Afrikassa silvotaan joka vuosi kolme miljoonaa tyttöä. WHO:n arviolta ympärileikattuja naisia on maailmassa noin 140 miljoonaa.

Lähde: Helsingin Sanomat
IL

Laatta lentää.
"Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

-- Albert Einstein

"Suomi voi välttää lännen virheet maahanmuuttajien kotouttamisessa."

-- Dosentti Pasi Saukkonen

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 927
 • Liked: 38009
Ammutaan viestintuoja.

Toisaalta mocut epäilemättä nostavat hattua sille, ettei kuvattu somaleja. Heidän keskuudessaanhan ympärileikkaukset (tai pikemminkin silpomiset) ovat vain sekopäiden työhypoteesi, näin virallisen mielipiteen mukaan. Kukaan ei vahingossakaan erehdy kysymään yhdeltäkään suomensomalilta onko heitä silvottu. Tieto kun voisi lisätä tuskaa siitä, ettei todellisuus olekaan pakkoajettavan agendan mukainen.
"Voi sen sanoa, paitsi ettei oikein voi, koska sillä antaa samalla avoimen valtakirjan EU:ssa tapahtuvalle mielivallalle."
- ApuaHommmaan siitä, voiko sanoa Venäjän tekevän Ukrainassa siviilien kidutusmurhia ja voiko ne tuomita.

ilkka75

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 471
 • Liked: 366
Hieno on perinne, joo. Kaikki kulttuurit ovat samanarvoisia. Pistetäänkö nämä karkelot samalle viivalle vaikka rippileirin kanssa? Suuhun nousi vähän oksennusta just nyt.
"Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

-- Albert Einstein

"Suomi voi välttää lännen virheet maahanmuuttajien kotouttamisessa."

-- Dosentti Pasi Saukkonen

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 586
 • Liked: 17820
 • Kuka jos en minä
Onhan noita videoitujakin. Se sitten ettei jaksa goresivujen kierto kiinnostaa. Älytöntä hommaa joka tavalla. Mutta ei kai sitten tuolla äly riitä parempaan. Yksi mikä ärsytti myös oli tuo että miehet/pojat ohitetaan sivulauseessa vaikka saman lauseen mukaan kolmannes pallon miespuolisista ihmisistä ympärileikataan. Tuossa ole sen enempää tolkkua kuin ainoastaan joissain harvinaisissa lääketieteellisissä tapauksissa.

Mutta minkäs teet. Ruokitaan lisää silpojia ja silvottavia ja tuetaan näitä kulttuureita miljardeilla ja järjestetään toki oman kulttuurin koulutusta ja kursseja tännekin tuotua. Järjettömyyden huippu. Moku on. 
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

JmR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 80
Kyllähan kristitytkin leikkaavat
1§ "Suomi on täysivaltainen tasavalta."

Sietäjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 783
 • Liked: 240
Edit: kommentti lähti väärään ketjuun.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2014, 09:35:02 kirjoittanut Sietäjä »

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 586
 • Liked: 17820
 • Kuka jos en minä
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Hölmöydestä ei tee yhtään vähemmän hölmöä että muutkin hölmöt sitä harjoittavat.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Machine Head

 • Vieras
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Niinhän sitä luulis..


Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 610
 • Liked: 29043
 • Apukeittiöpsykologi
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Eivät leikkaa.

Tiedätkö Suomessa yhtään sellaista tapausta, että kristityt olisivat silponeet tytön sukuelimiä?
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Dr Lecter

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 90
 • Liked: 158
Artikkelissa toki muistutettiin muutamaan otteeseen, että kristitytkin tekevät niin. Poikien ympärileikkaus sai jostain syystä yliolkaisen kohtelun.

Ihmeellisintä näissä alkukantaisissa heimoissa on niiden muuntautumiskyky: a) Sillä siunaamalla hetkellä kun neljää vaimoa hallitseva heimopäällikkö saapuu Suomeen, hän muuttuu mahdollisuudeksi ja voimavaraksi. Juuri sellaiseksi, jota suomalainen työtön ei koskaan ole eikä tule olemaan. b) Pari vuotta Suomeen saapumisen jälkeen he ovat jo tuottavassa työssä, kun taasen suomalainen litkii siellä peräkammarissaan edelleen keskiolutta, koska ei opi uimaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen.

JmR

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 702
 • Liked: 80
Kyllähan kristitytkin leikkaavat

Eivät leikkaa.

Tiedätkö Suomessa yhtään sellaista tapausta, että kristityt olisivat silponeet tytön sukuelimiä?
Hyysäri muistuttaa, että kristitytkin leikkelevät Afrikassa

Lainaus
LÄNSI-AFRIKASTA Arabian niemimaalle Jemeniin kulkee nauhamainen alue, jolla tyttöjen sukuelinten silpominen kuuluu perinteiseen kulttuuriin. Alueella on sellaisia maita kuin Sierra Leone, Senegal, Guinea, Mauritania, Mali, Sudan, Egypti, Djibouti, Etiopia, Eritrea, Somalia ja Jemen. Vanhaa tapaa noudattavat muslimit, mutta yhtä lailla kristityt ja luonnonuskontojen harjoittajat.
1§ "Suomi on täysivaltainen tasavalta."

Juho V.N.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 122
 • Liked: 137
Miksi Koutaniemen tarvitsi afrikkaan asti lähteä? Vartin matka metrolla stadista itäänpäin olisi riittänyt.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 610
 • Liked: 29043
 • Apukeittiöpsykologi
Lainaus
Hyysäri muistuttaa, että kristitytkin leikkelevät Afrikassa

Hyysäri olisi myös voinut muistuttaa, että vain afrikkalaiset leikkelevät Afrikassa, eivät eurooppalaiset. Ja että sama pätee Suomessakin: suomalaiset eivät leikkele, mutta afrikkalaiset saattavat sen tehdäkin.

Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Rusinapulla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 926
 • Liked: 1562
 • Vilttiketjun pullahalaaja
Mikä tämänKIN rapparin tarkoituksena oli? Esitellä eksoottisia afrikkalaisia perinteitä? Miten kauan hyysärin lukijat sietävät paskan hieromista naamaansa? Mitä suomalainen mies/nainen/Atlas voi tehdä tämän kuvottavuuden lopettamiseksi? Rakennetaanko lastensairaala Keniaan? Hopi hopi Justus lentokoneeseen ja missit perään.
"Teidän on pakko hyväksyä meidän ikivanhat perinteemme: lihakarjan teurastaminen islamilaiseen tapaan tai vaikka se, että naiset pitävät huivia. Tästä ei voi keskustella."
- H. Bahmanpour 16.9.2014 Helsingin Sanomat

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 827
 • Liked: 16402
 • Honk honk
Lainaus
Poikien ympärileikkauksia tehdään eri kulttuureissa kaikkialla. WHO:n mukaan noin joka kolmas mies maailmassa on ympärileikattu. Lääketieteellisesti poikien ympärileikkaukset ovat melko vaarattomia ja ongelmattomia, jos ne tehdään steriileissä oloissa.

Kait ne tyttöjenkin silpomiset olisivat ookoo toimittajan mielestä jos ne tehtäisiin steriileissä oloissa. Ko? Onhan niitä kauneusleikkauksia tuheroille. Tämä silpominen on sitten vaan puutteellisissa oloissa harjoitettua kauneuskorjailua. Ja toki KELA-korvauksen piikkiin pitää mennä.

Rasismia tätä vastustaa on. Ihmisen olla ihminen anna, imperialistipaska.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Finka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 663
 • Liked: 973
Afrikkalaisten väestönkasvun hillitseminen vähentäisi myös niiden lasten  määrää, jotka silvotaan.
“On helppoa olla silmiinpistävän ’myötätuntoinen’, jos muut pakotetaan maksamaan kustannukset.”-Murray Rothbard

Mohammed Al-gazzaz: "Iraqis and Finns have never met in thoughts, culture and religions. There is huge gap between them and it will never go away. I'm talking in general ofcourse there is exception" -FB:RHC

Michael in memoriam

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 179
 • Liked: 2122
 • Kissavideofani
Eiköhän tuonkin artikkelin perimmäinen tarkoitus ole puolustella hirviöiden rahtaamista eläteiksi Suomeen.

Juurikin näin, miten muuten voimme pelastaa nuo tyttöparat? Onhan meillä varaa!
"Tullessaan hallituksen jäseneksi suomalainen muuttuu automaattisesti heti 50% tyhmemmäksi." - Juho Kusti Paasikivi

Parsifal

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 570
 • Liked: 3232
Toisekseen meitä kiinnostaa se, mitä Suomessa tapahtuu. Afrikassa afrikkalaiset saavat toki tehdä, mitä heidän päihinsä pälkähtää, kunhan eivät tule Suomeen tekemään sitä.

Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2014, 11:37:12 kirjoittanut Parsifal »
Jos fiksut antavat aina periksi, ainoastaan idiootit saavat tahtonsa läpi.

"With the first link the chain is forged. The first speech censored, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 330
 • Liked: 14245
Miksi Koutaniemen tarvitsi afrikkaan asti lähteä? Vartin matka metrolla stadista itäänpäin olisi riittänyt.
Matka lähimpään synnytyssairaalaan olisi riittänyt. Tiedossa on että kätilöt näkevät suomessa ikänsä asuneiden synnyttäjien silvottuja toosia vähän väliä. Mutta kun ei voi, ei saa ja ei pysty ilmoittamaan viranomaisille. Vaitiolovelvollisuus, mokutuskoneiston uhka ja suunsa avaaville kätilöille yllättäviä ongelmia tulevien työtehtävien osalta, koska rasismi.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Jurvakainen

 • Vieras
Tuonkin sairaan perinteen harjoittajille tekisi eetvarttia työntää vessaharja perseeseen.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 995
 • Liked: 39039
Suomesta viedään tyttöjä silvottavaksi? – ”Epäilyksiä on”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia

Lainaus
Vantaan kaupungin maahanmuuttajien terveydenhoitaja Hannele Rauha uskoo, että Suomessa syntyviä tyttöjä joutuu yhä ympärileikkauksen eli sukupuolielinten silpomisen uhriksi. Virallista näyttöä asiasta ei kuitenkaan ole.

–Olen kuullut, että Suomestakin on viety tyttöjä ulkomaille ympärileikattavaksi, maahanmuuttajien parissa vuosikymmeniä työskennellyt Rauha sanoo Uudelle Suomelle.

Joissakin Afrikan, Lähi-idän ja Aasian maissa harjoitettava tyttöjen ympärileikkaus katsotaan Suomessa kaikissa muodoissaan väkivaltarikokseksi. Ympärileikkauksista ei kuitenkaan ole annettu tuomioita eikä tapauksia ole myöskään poliisin rikostutkinnassa.

Muissa Pohjoismaissa maahanmuuttajataustaisia tyttöjä on viety ulkomaille silvottavaksi, minkä vuoksi sosiaali- ja terveysministeriö on pyrkinyt selvittämään ja ehkäisemään ympärileikkauksia Suomessa. Varsinaista näyttöä uhkakuvien todenperäisyydestä ei ministeriön mukaan kuitenkaan ole.

Kenttätyötä tekevän Hannele Rauhan mielestä ei voida olettaa, että Suomi olisi poikkeus.

–Meidän viranomaisten tietoon ei ole tullut tietoa. Epäilyksiä on ollut ja niihin on puututtu heti. Yksikään niistä ei ole kuitenkaan johtanut rikostutkintaan. On ollut väärinkäsityksiä ja uhkia, Rauha kertoo.

Rauhan mukaan synnytyssaleissa on törmätty ympärileikattuihin, Suomessa syntyneisiin naisiin.

–Jos papereista näkee, että synnyttäjä on itse syntynyt Suomessa ja huomataan, että hänet on ympärileikattu, voi vain ihmetellä, että missä välissä se on tapahtunut, Rauha sanoo.

Moni kätilö ei Rauhan mukaan edes tiedä, että ympärileikkaus on Suomessa rikos. Tämä siitä huolimatta, että ministeriö on toimintaohjelmallaan pyrkinyt levittämään tietoa asiasta.

Helsingin Naistenklinikan synnytyslääkärin Erja Halmesmäen mukaan ympärileikattuja naisia kohtaa Suomessa yhä harvemmin. Hän ei vahvista Hannele Rauhan havaintoa.

–Suomessa syntyneet tytöt ovat yleensä säästyneet ympärileikkauksilta. En ole törmännyt tällaiseen, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäen mielestä lääkärin ei ole aiheellista viedä asiaa eteenpäin ilman potilaan toivomusta, jos huomataan, että nainen on ympärileikattu.

–Jos nainen haluaa alkaa hakea oikeutta tällaisesta asiasta, joka hänelle on tehty ehkä vuosia sitten, se kyllä meille sopii, mutta emme ala hänen puolestaan riitelemään asiasta, Halmesmäki sanoo.

–Ei ole todellakaan sopivaa tai asiallista käytöstä alkaa synnytystilanteessa kysellä naiselta, että mitä sinulle on tehty.

Sisäministeriön ympärileikkauksia vastustavalla KokoNainen-hankkeella on Rauhalan mielestä ollut iso merkitys tiedon levittämisessä.

–Se on vaikuttanut asenteisiin. Pääpaino on ollut ruohonjuuritasolla ja tieto asiasta on levinnyt, Rauha sanoo.

Hänen mukaansa kaikista äärimuotoisin ja julmin ympärileikkaustyyppi on selvästi vähentynyt.

–Suomesta kotimaassaan käyvät ihmiset kertovat siellä, mitä täällä ajatellaan ympärileikkauksista, joten tieto leviää, Rauha kertoo.

Rauha arvioi, että Suomessa asuvien maahanmuuttajien asenteet tyttöjen ympärileikkauksia kohtaan ovat muuttuneet selvästi viimeisen 20 vuoden aikana.

–Silloin ajateltiin, että totta kai se pitää tehdä. Se on ainoa keino päästä naimisiin, Rauha kertoo.

Rauhan mukaan esimerkiksi suuri osa Suomessa asuvista somaleista ajattelee nykyisin, että ympärileikkausta ei missään nimessä pidä tehdä. Jotkut kannattavat edelleen lievimpiä ympärileikkauksia.

–Joillekin se voi olla pelkkä pisto. Toisilta otetaan klitoris pois, Rauha sanoo.

Rauha toivoo, että kouluterveydenhoitajat keskustelisivat vanhempien kanssa ympärileikkauksista.

–Tärkeää olisi tietää, onko somalivanhemmat ympärileikattu ja miten he suhtautuvat asiaan, Rauha kertoo.

Pahimmassa tapauksessa ympärileikkaukseen voi kuolla.

–Suurimmalle osalle ei tule hirveitä haittoja, mutta joillain asiakkaillani on ollut ongelmia virtsaamisen kanssa. Rakon paikka ja anatomia muuttuvat kun ne suljetaan ja silvotaan, Rauha kertoo.

–Ääritapauksissa ympärileikkaus voi aiheuttaa kuoleman. Kun suljetaan, tulee infektioriski. Entä jos kuukautiset eivät tulekaan ulos? Rauha sanoo.

Lisäksi ympärileikkaus vaikuttaa seksuaalisuuteen.

–Jos otetaan klitoris pois, se vaikuttaa aika paljon naisen mielihaluun. Ensimmäinen seksisuhde on äärimmäisen pelottava, kun paikat pitää uudelleen avata. Synnytykset ovat vaikeita, Rauha sanoo.

Miten ympärileikatut naiset puhuvat asiasta?

–He yleensä toteavat, että tiedetään sen olevan kiellettyä, mutta heille se kuuluu kulttuuriin, eikä ole ollut vaihtoehtoa, Rauha vastaa.

–Naiset usein sanovat, että eivät missään nimessä hyväksy ja tekevät paljon työtä sitä vastaan. Asenne on muuttunut valtavasti, hän lisää.

Jotkut kertovat ympärileikkausten kuuluvan uskontoon. Varsinaisesti näin ei ole, sillä silpominen on islamin uskoa vanhempi perinne.

–Olemme ottaneet yhteyttä moskeijoihin. He ovat kertoneet vastustavansa ympärileikkauksia. Se ei kuulu uskontoon, Rauha kertoo.

Hän korostaa, että ongelma on maailmanlaajuinen, eikä ympärileikkauksia pidä yhdistää pelkästään somaleihin.

Kommenteista:

Lainaus
Ei muuta kun tarkistuksia tietyn ikäisille tytöille.
 Tarkistetaanhan sitä poikien kiveksiäkin. Ei se sen kummempaa.
 Jos ympärileikattuja löytyy, niin samantien syyte vanhemmille.
 Heidän vastuu on suojella alaikäistä lasta.

Ja reippaat tuomiot. Vähintään törkeä pahoinpitely ja pysyvän vammantuottamisesta korvaukset. Ja korotukset vielä siitä, jos huoltajan hyväksynnällä lasta silvottu.

Juuri näin pitäisi toimia. Tavanomaisten terveystarkastusten yhteydessä ei tulisi edes mitään lisäkuluja.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 9497
Kannatan tarkistukisa. Katsomisesta ei ole vahinkoa ja samalla myös tietysti tarkastetaan ikäluokan terveydentila tältäosin. Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella saadaan koko ikäluokan tarkastus todennäköisesti hoidettua, jos puhutaan vain katsomisesta. Tietenkin tarkastus voi yhdistyä kouluterveydenhoitoon käytännöllisyyssyistä. Mikäli oppilas kieltäytyy, asia siirtyy heti viranomaisille. Tässä voitaisiin toteuttaa käännetty todistustaakka siinä kuin ns. Harmaan työvoiman kysymyksissä.

Tämän seurauksena Suomeen muuttavat ottavat joko ison askeleen kohti integroitumista tai vaihtoehtoisesti eivät muuta tänne. Kaikki voittaa.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 995
 • Liked: 39039
... Siihen kuluva rahoitus tulee takaisin moninkertaisesti jälkikäteen vähenevien muuntoleikkausten ansiosta. Jo yhden takaisinleikkauksen kustannuksella

Senverran kommentoin, että mitään takaisinmuuntoleikkauksia ei pystytä tekemään, hermotuksia ei korjata millään kirurgisella toimenpiteellä ja tuskin pehmytkudosvaurioitakaan pystyttäisiin korjaamaan likikään täydellisesti vaikka olisi miten hyvä kirurgi työn äärellä.

Muuttohaukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 457
 • Liked: 4117
Minun mielestäni tällaisen hirviömäisyyden lopettaminen vaikka väkisin olisi kyllä moraalinen velvollisuus. Siirtomaa-aika loppui liian varhain; työ jäi kesken ja pahasti.

 Tämä hirviömäisyys pitää kyetä lopettamaan keinolla millä tahansa. Onhan olemassa YK:n lastenoikeuksien julistus, jonka pitäisi koskettaa kaikkia maailman maita ja kansoja. Eikö noita saada vastuuseen teoistaan? Yksi silpoja kun annettaisin pohjoiskorealaiseen tapaan 120 koiran revittäväksi, niin ehkä bongorummut kertoisivat muillekin ja leikkaajat vähenisivät.
 Yhtään senttiä kehitysapua ei noihin maihin ja yhtään ainoaa "pakolaista" ei noista maista tänne.

 Siinä vain jotain niin groteskia, että kuvaaja löytää tämän Facebookin välityksellä. Miten edes kehtaa sen mainita ja vielä lennot ja muut. Tuokin kuvaaja sai vielä juttunsa lehteen.

Inhotuksen ja kuvotuksen määrää ei voi enää lisätä.

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 478
 • Liked: 9973
 • Sameiden vesien sukeltaja
Naisten sukuelimiä silvotaan selvästi eniten Afrikassa, jonkin verran myös Lähi-idässä sekä Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Silpominen on yleisintä Somaliassa, jossa 97 prosenttia naisista silvotaan. Yli tai lähes 90 prosenttia naisista silvotaan lisäksi Egyptissä, Eritreassa, Malissa, Etiopiassa, Sierra Leonessa ja Sudanissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Naisen_sukupuolielinten_silpominen
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Matias Turkkila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 568
 • Liked: 3451
 • Päätoimittaja, Suomen Uutiset

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia

Lainaus
Helsingin Naistenklinikan synnytyslääkärin Erja Halmesmäen mukaan ympärileikattuja naisia kohtaa Suomessa yhä harvemmin. Hän ei vahvista Hannele Rauhan havaintoa.

–Suomessa syntyneet tytöt ovat yleensä säästyneet ympärileikkauksilta. En ole törmännyt tällaiseen, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäki ei ehkä ole törmännyt, mutta ilmiö on silti erittäin yleinen. THL:n vuonna 2012 toteuttaman maahanmuuttajien terveyttä ja hyvinvointia kartoittaneen tutkimusraportin mukaan tutkimukseen osallistuneista kurdinaisista 31,8 % oli ympärileikattu. Somalinaisista hurjat 69,8 %. Somaleilla ympärileikkaukset olivat sitä yleisempiä, mitä vanhemmista naisista oli kyse, mutta nuorimmassa 18.29 ikäryhmässäkin yli puolet oli ympärileikattu.

Tutkimuksen mukaan merkittävä osa tämän toimenpiteen läpikäyneistä naisista oli kokenut leikkauksesta aiheutuvia terveysongelmia.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 995
 • Liked: 39039

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/61892-suomesta-viedaan-tyttoja-silvottavaksi-epailyksia

Lainaus
Helsingin Naistenklinikan synnytyslääkärin Erja Halmesmäen mukaan ympärileikattuja naisia kohtaa Suomessa yhä harvemmin. Hän ei vahvista Hannele Rauhan havaintoa.

–Suomessa syntyneet tytöt ovat yleensä säästyneet ympärileikkauksilta. En ole törmännyt tällaiseen, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäki ei ehkä ole törmännyt, mutta ilmiö on silti erittäin yleinen. THL:n vuonna 2012 toteuttaman maahanmuuttajien terveyttä ja hyvinvointia kartoittaneen tutkimusraportin mukaan tutkimukseen osallistuneista kurdinaisista 31,8 % oli ympärileikattu. Somalinaisista hurjat 69,8 %. Somaleilla ympärileikkaukset olivat sitä yleisempiä, mitä vanhemmista naisista oli kyse, mutta nuorimmassa 18.29 ikäryhmässäkin yli puolet oli ympärileikattu.

Tutkimuksen mukaan merkittävä osa tämän toimenpiteen läpikäyneistä naisista oli kokenut leikkauksesta aiheutuvia terveysongelmia.

Tuota juuri minäkin mietin, että eikö Erja Halmesmäki enää tee muuta kuin hallinnollisia hommia vai eikö hän poliittisesti korrektina halua nähdä naisten silvottuja alapäitä; nimittäin jokainen äitiysneuvola- ja synnytyssalityötä tekevä silvottuja sukuelimiä varmasti näkee. Tiedän tämän varmasti ja omakohtaisesti.

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 375
 • Liked: 4243
Tässä linkki viiden vuoden takaiseen aihetta sivuavaan ketjuun.

Viestissä oleva linkki Mopedin "kulttuurisivulle" on nykyisin http://www.moped.fi/kulttuurit/somalia4.html

Lainaus
Varsinainen yhdessä asuminen alkaa vihkijuhlasta. Tytön toivotaan olevan neitsyt ja tytön "aukaisu" hääseremonioiden jälkeen on miehen miehisyyskoe.

Kiitos Hesarille ja valokuvaaja Meeri Koutaniemelle raakalaismaisen totuuden näyttämisestä ja kertomisesta!

Milloin näemme päivän, jolloin myös Opetushallituksen tukema Monikulttuurisen opetuksen virtuaalikoulu Moped jakaisi "tietona" muuta kuin siloiteltua diipadaabaa? Ai niin, mutta sehän edellyttäisi, että ensin pitäisi virallisesti luopua monikulttuuri-ideologiasta ja päästä irti totuudenpelosta.

Tagit: