Kirjoittaja Aihe: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille  (Luettu 36958 kertaa)

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #150 : 22.09.2014, 19:58:55 »
^^ Itsekin olen myös kuullut kaikkea jännää Turun saaristossa tapahtuneista itärahoitetuista projekteista jo ajat sitten. Tuota aihetta kannattaa pitää silmällä itse kunkin.

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 851
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: 2014-01-09: A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #151 : 22.09.2014, 21:18:55 »
piip

En muista olenko aiemmin postannut tämän ketjuun, vaikka olisin, niin kertaus opintojen äiti.

http://turjalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/85421-venajan-maaostot-suomesta-strategista-valmistautumista-sotaan-ja-alueen-haltuunottoon

Lainaus
Venäjän maaostot Suomesta - Strategista valmistautumista sotaan ja alueen haltuunottoon

10.10.2011 14:55 Veli-Pekka Kortelainen Kotimaa

Sunnuntaina 9.10 järjestettiin Jyväskylässä PS-nuorten turvallisuuspoliittinen seminaari, jossa muiden aiheiden ohella luennoitiin Venäjän maaostoista Suomessa. Asiasta kertoivat ilmiötä yli kolme vuotta tutkineet vanhempi konstaapeli Asko Hackzell ja insinööri Kalevi Kuorelahti. Myös MTV3 kertoi viime viikolla samasta aiheesta (MOT).

Tutkimusten tulos on yhdistettynä hälyttävä: Venäjä on käytännössä hankkinut omistukseensa maita ja kiinteistöjä lähes kaikkien Suomen lentokenttien, sotilastukikohtien, varikkojen, varalaskeutumispaikkojen, satamien, viestikeskusten ja tärkeimpien laivareittien läheltä.

Tutkijat sanoivat, että ei tarvitse kuin tietää, onko jossain esim. radio- tai telemastoa, varikkoa, varalaskeutumiskaistaa, tms. ja alkaa tutkia lähialueiden maanomistusta, niin törmää outoihin tapauksiin, bulvaaniyhtiöiden hankkimiin autiotiloihin, jne. Bulvaaniyhtiöiden takaa löytyy yleensä joko Baltiaan, Suomeen tai veroparatiiseihin rekisteröidyt yhtiöt, joiden takaa löytyy Venäjän valtiota lähellä olevat tahot.

Näiden yhtiöiden omistajilla on yleensä suorat suhteet Kremliin. Kyse ei siis ole yksittäisten venäläisten yksityishenkilöiden ostamista pienistä tonteista tai kiinteistöistä, vaan isoista, yli 10 hehtaarin maa-alueista ja isoista kiinteistöistä. Yhtiöt ostelevat myös hotelleja, leirintä-alueita ja muuta majoituskapasiteettia, jota ilmeisesti tarvitaan sotilaille. Ero tavanomaisiin turismi- ja matkailu sijoituksiin on, että näissä tapauksissa asialla ovat nämä samat Kremliä ja turvallisuuskoneistoa lähellä olevat piirit.

Osassa paikoissa on valmiina rakennettu tyhjiä varikkohalleja tukipisteiksi. Venäjä valmistautuu siis tohinalla sotaan, ja varsinkin konfliktin alussa tapahtuvaan Suomen alueen sekä sotilaskohteiden haltuunottoon, ettei NATO ehtisi ensin. Tämä noudattaa tutkijoiden mukaan sama strategiaa, jota Venäjä noudatti mm. Georgian sodan alla, ja tekee ilmeisesti
myös Baltiassa.

Mitä tekee hallituksemme? Se sanoo ettei ole mitään hätää ja tumputtelee tyytyväisenä NATO- ja EU-kiimassaan. Virhe. Nato-juna meni jo. Jos siihen olisi haluttu hypätä, se olisi pitänyt tehdä 90-luvulla.

Nyt on myöhäistä. Jos nyt haluttaisiin paikata edes osa tehdyistä virheistä, pitäisi säätää poikkeuslaki, jolla perutaan kaikki strategisesti arveluttavat maaostot. Puolustusmäärärahat pitäisi yli kaksinkertaistaa toistaiseksi tuleville vuosille ja kertausharjoituttaa kaikki alle 30-vuotiaat ikäluokat seuraavan nelivuotiskauden aikana.  Lisäksi pitäisi joka tapauksessa rakentaa oikeasti valmiudessa olevat valmiusprikaatit. 6-12 tunnin valmiusaika ei riitä, kun venäläiset ehtisivät jo 4-tunnissa Vaalimaalta Helsinkiin. Eli nykyisellään strategisen iskun tullen kukaan olisi oikeasti vastaamassa tuleen, kuten taannoinen Maanpuolustuskorkeakoulun raportti tylysti kertoi.

Toinen vaihtoehto olisi nähdäkseni vain uusi lievennetty YYA. Jos vaikka tekisimme sellaisen; "Me ei ikinä liitytä NATO:on ja te myytte meille jatkossa öljyä ja kaasua -15% kaverialennuksella" -sopimuksen Venäjän kanssa?

Jos emme tee kumpaakaan edellä mainituista, niin edessämme on nykyisen taloudellisen ja geopoliittisen tilanteen huomioiden joutuminen suursodan jalkoihin. Tämän hetkisen arvioni mukaan sellainen on edessä viimeistään 5 vuoden päästä.

 
P.S. Muistatteko kun taannoin uutisoitiin, miten ulkoministeriö on ulkoistanut viisumien käsittelyn Venäjällä "intialaiselle yritykselle"? No, sen takaa on paljastunut "kansainvälinen sijoitusyhtiö", joka onkin venäläinen, Kremlin miesten bulvaanifirma. Me ollaan käytännössä annettu itänaapurille siis viisumivapaus, suurlähetystö vain lyö leimat niihin papereihin, mitä
"intialainen" yhteistyökumppani tuo pöytään.Asia huolettaa jopa demareita:

Linkki uutiseen

Lainaus
"Mistä se raha löytyy?" - IS: Tappiollinen venäläisfirma ostaa saaria Suomen huoltovarmuusreitiltä
 
Turun edustalla useita saaria omistava venäläistaustainen yritys huolettaa demarikansanedustaja Sanna Kymäläistä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan venäläistaustainien Airisto Helmi - niminen matkailuyritys on ostanut useita saaria tärkeän kauppamerenkulun pääväylän lähistöltä.

"Se on ainoa siinä saaristossa oleva syväväyläreitti, joten se on huoltovarmuusreitti", Kymäläinen sanoo IS:ssä. Väylää pitkin kulkee muun muassa raakaöljyä Naantalin Neste Oilin jalostamoon.

Yritys on vuodesta 2008 tehnyt tuntuvia tappioita, mutta se on silti jatkanut saarien ja ranta-alueiden ostoa. Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet ovat Venäjän kansalaisia.

"Tehdään vuosia tappiota ja pystytään siitä huolimatta  hankkimaan mittavia omistuksia. Mistä se raha löytyy?" Kymäläinen ihmettelee lehdessä.

IS kertoo yrittäneensä soittaa yhtiön numeroihin, mutta niihin ei ole vastattu.

Varmasti ihan viatonta turismia, mökkeilyä ja liiketoimintaa, kuten ne radiomastojen lähettyvillä olevat venäläistontitkin...

Mutta tosiaan, mistä se raha löytyy? Ei kai kyseessä mitenkään voisi olla Kremlin peitefirma...


Tästä on vatkattu nyt jo vuosia. Kansa verotetaan sekä mokutetaan hengiltä, mutta tälle ei tehdä mitään. Tämä maanpetos on jumalauta lopetettava!

« Viimeksi muokattu: 23.09.2014, 01:17:40 kirjoittanut Miniluv »

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #152 : 22.09.2014, 22:37:01 »
Ostajan motiivit ostaa lienevät selviä, joten mitäpä siitä nyt kitistä, jos sitä ei laillisin keinoin estetä.

Ehkä se on tosiaan sitä, miltä se näyttääkin. Ehkä Kremlissä on alettu varautumaan jo aikoja sitten siihen, mistä olen puhunut jo jonkin aikaa. Vaikka näkemykseni ärsyttää monia, voin todeta sen tässä taas uudestaan. Venäjällä ei ole halua valloittaa Suomea itselleen omaksi, mutta sillä on halu suojella itseään viimeiseen saakka, mikäli Suomi alkaa valua liiaksi vihollisen eli Naton eli amerikkalaisten leiriin. En usko, että Venäjällä on mitään muuta intressiä Suomea kohtaan kuin pitää meidät puskurina.

Eräs hypoteesi on Moskovan valtiaiden intresseistä on tarkoittamasi puskurin ja seuraavassa aiemmin tähän ketjuun postaamissani puheenvuoroissa tarkoittamani puskurin yhdistelmä, jota voitateen kutsua vaikka ilmaisulla Venäjän defensiivinen Suomi-strategia.

Toisessa ketjussa nim. siviilitarkkailija kirjoitti näin:

Venäläiset omistavat niin paljon maata ja varallisuutta Suomessa, että ei ole mitään järkeä edes yrittää kyseisen omaisuuden arvon laskemista interventio- tai provokaatiomielessä. Venäjän ökyrikkaat ovat halunneet Suomesta omalle omaisuudelleen pienen turvasataman, kuten autonomian aikanakin suuriruhtinaskunnan oli tarkoitus olla. Pienen eliitin oma pieni ankkalammikko.
...

Kyllä kai Suomesta kiinteää omaisuutta ostaneet venäläiset ovat tämän ajatuskuvion todenneet jo moneen kertaan oman päänsä sisällä. Heillä tuntuu silti olevan vaan hinku on sijoittaa ”suomalaiseen säästöpossuun” sellaisessa tilanteessa, jossa Venäjän valtiovalta ajaa viisumivapautta mm. Suomen ja Venäjän välille.

Kuten totesin aiemmin: en ihan nyt ymmärrä, ellei todellakin jollakin porukalla Venäjällä olla aikeissa rakentaa Suomesta jotain pikkusievää sisäsiistien tsuhnien työpanoksella pyöritettävää ankkalammikkoa ja lomakeskusta, jonne ei ainakaan Venäjältä päin pääse kuka tahansa ihan noin vain nurkissa notkumaan.

^^ Yksi mahdollisuus on luoda erilaisia sellaisia diilejä, venture capital investointeja ynnä muita joiden varjolla oligarkit voivat sijoittaa rahaa ylipäätään turvaan Putinin veropolitiisin pitkältä kouralta. Nimimerkki yritetty on..

Kaipa hyypiöt Cayman -saarilla tai jossakin muualla mm. noitakin instrumentteja osaa ansiokkaasti veivata. Ei kysymykseni ydin liittynyt siihen, mikä olisi sopiva instrumentti jotakin tarkoitusta varten vaan siihen miksi, joku uskoisi tai luottaisi suomalaisten ihan Venäjän vieressä hoitavan venäläisen sijoittajan kannalta sijoituksia paremmin kuin esim. joku tunnettu veroparatiisi ja vieläpä jopa sellaisessa tilanteessa, että venäläistä rahaa pursuaa sieltä täältä pitkin Suomea vaikkapa miljoonan venäläisen yksilön vähemmistön majaillessa Suomessa enemmän tai vähemmän vakituisesti.

Laskeeko kenties joku Venäjällä sen varaan, että ne tsuhnat ovat niin hölmöjä, että lähtevät vaikka uuteen talvisotaan tappelemaan ja itseään tapattamaan, jotta venäläisten Suomeen sijoittamat varat eivät ajatutuisi Venäjän verokarhun tassuihin?

Ihan oikeasti nyt alkaa foliohattuttamaan - tai sitten ei lainkaan.

Inhoittavassa reaalimaailmassa Venäjän defensiivinen Suomi-strategia toteutuessaan nyt tässä esitetyssä hypoteettisessa muodossaan olisi kovin tuhoisaa Suomen kansalliselle itsenäisyydelle ja kansalliselle identiteetille. Tästä syystä ei oikein Moskovan valtiaiden hypoteettiseen mm. nim. Phantasticumin mainitsemaan puskuri -pyrkimykseenkään, mikäli se suunnilleen vastaa esiintuomaani defensiivisen strategian hypoteesin sisältöä, voi Suomen kansallisen edun nimessä suhtautua varauksettoman myönteisesti.

Täten keskustelu siitä, että mikä mahtaisi olla Venäjän Suomea kohtaan tuntemän hypoteettisen puskuri -intressin sisältö, olisi todennäköisesti enemmän kuin tarpeellinen. Esitin yllä erään hypoteettisen puskurikombinaation, toki vain osana hypoteettistä Venäjän defensiivinen Suomi-strategiaa, koska uskon, että mikäli Moskovan valtiailla on olemssa Suomea varten jokin defensiivisluonteinen strategia ylipäätään olemassa, se on yllättävän moniuloitteinen eikä sisällä vain perusteesejä itsenäisen Suomen divisioonien säästävän venäläistä verta ja jonkinmoinen kaupallinen kahdenvälinen erikoisjärjestely kuten menneinä vuosikymmeninä, vaan jotakin muutakln ja todennäköisesti huomattavasti tiukemmin, ainakin joillain tasoilla ja joillain piirteiltään, kauko-ohjattuna kuin taannoin Kekkoslandiassa. Venäjältä päin katsottuna NATO on vaan nyt niin paljon lähempänä kuin YYA-Suomen aikoihin, joten silloinen järjestely ei taida sellaisenaan vain yksinkertaisesti riitä Moskovan valtiaille enää. Ei enää. Ei edes defensiivisenä vaihtoehtona.

Olisijo korkea aika sille, että suomalaiset valtiomies -tason tasolle kykenevät henkilöt astuisivat pikkuhiljaa vihdoin esiin piiloistaan. Muutoin suomalaiset eivät kansakuntana edes kykene käyttämään hallussaan olevia diplomaattisia keinoja täysimääräisesti menestykselliseen etujensa ajamiseen edes vihreällä veralla. Onneksi tämmöisestä on ainakin tietyin osin ehkä jo nähtävissä hentoja positiivisia signaaleja...

PS Pahoittelen pitkää lainauspyraamiidiä, jota lyhentelin ja lihavoin sanoman selkiyttämiseksi.

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: 2014-01-09: A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #153 : 22.09.2014, 23:00:31 »

itse pidän joka ainoaa sellaista, joka ei ajattele oman kansansa etua ja sitä kuinka nyt tehdyt päätökset vaikuttavat lapsiemme elämään, maanpetturina.

Valitettavasti maassamme ovat ne rehelliset miehet ja naiset neuloina heinäsuovassa.
Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #154 : 22.09.2014, 23:34:30 »
Inhoittavassa reaalimaailmassa Venäjän defensiivinen Suomi-strategia toteutuessaan nyt tässä esitetyssä hypoteettisessa muodossaan olisi kovin tuhoisaa Suomen kansalliselle itsenäisyydelle ja kansalliselle identiteetille. Tästä syystä ei oikein Moskovan valtiaiden hypoteettiseen mm. nim. Phantasticumin mainitsemaan puskuri -pyrkimykseenkään, mikäli se suunnilleen vastaa esiintuomaani defensiivisen strategian hypoteesin sisältöä, voi Suomen kansallisen edun nimessä suhtautua varauksettoman myönteisesti.

Pitää ilmeisesti tarkentaa, mitä tarkoitan puskurilla. Tarkoitan tällä yksinkertaisuudessaan sitä, että Nato ei laajene Suomen itärajalle. Jos ei laajene, niin elämä jatkuu Suomessa yhtä normaalisti kuin on jatkunut tähänkin asti. Tässä mielessä en näe, miten tämä voisi vaarantaa millään lailla Suomen kansallista etua. Jos Suomi hoitaa omat asiansa sekaantumatta Naton ja Venäjän välisiin kärhämiin, niin miksi Venäjä ehdoin tahdoin haluaisi tehdä Suomen ja Venäjän välisestä rajasta uuden kriisialueen?

Tosin joku asia on ilmeisesti nyt muuttunut. Se isäntämaasopimuksen pykälä, joka takaa kriisitilanteessa "viholliselle" Suomen käytön kauttakulkumaana, muuttaa asetelmia. En esimerkiksi tajua, miksi ihmeessä suomalaisten on ollut pakko sekaantua Nato-maiden ilmatilaloukkauksiin. Mikäli siis eilisessä Hornetien lennoissa on ollut jostain tällaisesta kysymys. Antaisi heidän, jota asia koskee, leikkiä kissa ja hiiri leikkinsä keskenään. Mitä se meille kuuluu.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 026
 • Liked: 23200
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #155 : 22.09.2014, 23:39:54 »
Eikös me olla Naton isäntämaa? Kai se meille kuuluu.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Jari Leino

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 047
 • Liked: 6502
 • Äääeeentinen puoluejohtaja
  • Kotisivu
Asia huolettaa jopa demareita:

Lainaus
"Mistä se raha löytyy?" - IS: Tappiollinen venäläisfirma ostaa saaria Suomen huoltovarmuusreitiltä

Turun edustalla useita saaria omistava venäläistaustainen yritys huolettaa demarikansanedustaja Sanna Kymäläistä, kertoo Ilta-Sanomat.

Muistaakseni Suna Kymäläinen (nimi väärin ainakin Taloussanomien jutussa) pääsi alun perin kansanedustajaksi nimenomaan siksi, että hän arvosteli hyvin äänekkäästi venäläisten tonttikauppoja itä-Suomessa. Hän on jatkanut linjalleen uskollisena, joten "Asia huolettaa jopa demareita" -heitto on vähän kuin ihmettelisi, että jopa Halla-aho olisi valmis leikkaamaan maahanmuutosta.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2014, 22:20:09 kirjoittanut Jari Leino »

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 940
 • Liked: 6522
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #157 : 23.09.2014, 11:21:26 »
Olen kehitellyt sellaista lakia, joka veisi maanomistajalta nautintaoikeuden maaomaisuuteensa pois, mikäli mantujaan ulkomaalaiselle myy. Yhteiskunta suorittaisi intervention ja ottaisi maat ns. huostaan. Mikäli ajan myötä maanomistaja tulee järkiinsä tai lähiomaisista löytyy täysipäisempiä tapauksia, voidaan huostaanotto purkaa ja maat luovuttaa omistajalleen takaisin. Laki olisi taannehtiva, ja astuisi voimaan vuodesta 2000. Tästä taannehtivuudesta on jo olemassa ennakkotapaus, jota nimenomaan ryssät aikanaan sotasyyllisyysoikeudenkäynteihin vaativat ja saivat, joten asiassa ei liene heillekään mitään ongelmaa. Näin saadaan maat hienosti takaisin omaan hallintaan.
For thirty years, Germans lectured Ukrainians about fascism. When fascism actually arrived, Germans funded it, and Ukrainians died fighting it - Timothy. D. Snyder

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #158 : 23.09.2014, 11:33:19 »
Inhoittavassa reaalimaailmassa Venäjän defensiivinen Suomi-strategia toteutuessaan nyt tässä esitetyssä hypoteettisessa muodossaan olisi kovin tuhoisaa Suomen kansalliselle itsenäisyydelle ja kansalliselle identiteetille. Tästä syystä ei oikein Moskovan valtiaiden hypoteettiseen mm. nim. Phantasticumin mainitsemaan puskuri -pyrkimykseenkään, mikäli se suunnilleen vastaa esiintuomaani defensiivisen strategian hypoteesin sisältöä, voi Suomen kansallisen edun nimessä suhtautua varauksettoman myönteisesti.

Pitää ilmeisesti tarkentaa, mitä tarkoitan puskurilla. Tarkoitan tällä yksinkertaisuudessaan sitä, että Nato ei laajene Suomen itärajalle. Jos ei laajene, niin elämä jatkuu Suomessa yhtä normaalisti kuin on jatkunut tähänkin asti. Tässä mielessä en näe, miten tämä voisi vaarantaa millään lailla Suomen kansallista etua. Jos Suomi hoitaa omat asiansa sekaantumatta Naton ja Venäjän välisiin kärhämiin, niin miksi Venäjä ehdoin tahdoin haluaisi tehdä Suomen ja Venäjän välisestä rajasta uuden kriisialueen?

Tosin joku asia on ilmeisesti nyt muuttunut. Se isäntämaasopimuksen pykälä, joka takaa kriisitilanteessa "viholliselle" Suomen käytön kauttakulkumaana, muuttaa asetelmia. En esimerkiksi tajua, miksi ihmeessä suomalaisten on ollut pakko sekaantua Nato-maiden ilmatilaloukkauksiin. Mikäli siis eilisessä Hornetien lennoissa on ollut jostain tällaisesta kysymys. Antaisi heidän, jota asia koskee, leikkiä kissa ja hiiri leikkinsä keskenään. Mitä se meille kuuluu.

Jaan suunnilleen tämän yleisnäkemyksen kanssasi, lukuunottamatta lihavoimaani kohtaa puheenvuorossasi: "Jos (NATO) ei laajene (Suomen itärajalle), niin elämä jatkuu Suomessa yhtä normaalisti kuin on jatkunut tähänkin asti." Sulkujen sisältö minun lisäämäni, toivottavasti ymmärsin oikein ajatuksesi.

Vaikka Suomi ei liittyisikään NATO:on, Venäjä tulee joka tapauksessa mitä todennäköisimmin toimimaan nimenomaan aiempaa aktiivisemmin Suomen suuntaan, jopa siinäkin tapauksessa, että sattuisivat valitsemaan defensiivisen peruslinjan Suomen strategiansa.

Onko todellakin niin, että tässä kohtaa näkemyksemme poikkeavat selvästi toisistaan? Onko niin, että uskot Venäjän pidättäytyvän aktiivisesti toimistaan, jolla lisätä vaikutusvaltaansa Suomesta, vaikka NATO joukot jäävät ihan fyysisesti läsnäolollaan "turvaamaan" Viroa, partioimaan hyvin aktiivisesti pitkin Itämerta, Ruotsi ja Ukraina liittyisi NATO:on, NATO perustaisi nopean toiminnan joukkojensa suurtukikohdan Pohjois-Norjaan tai Gotlantiin jne...? Jos vastaat tähän ei, vastaat mielestäni silloin myöntävästi kyllä seuraavan kaltaisten vaikutusvallan lisäämiseen tähtäävien toimenpiteiden tietoiseen rakentamiseen Suomea vastaan, koska tämmöisten "pehmeiden keinojen" rakentaminen ja yhdistely tehokkaaksi kokonaisuudeksi vaatii aina aikaa, henkilösuhdeverkostoja, loputonta kärsivällisyyttä ja suunnatonta päämäärätietoisuutta. Juuri siksi niitä rakennellaan nimenomaan juuri silloin, kun kaikki on päällisin puolin hyvin ja sopuisasti. Nämä kaikki ovat nimenomaan niitä ominaisuuksia, joiden organisatorisessa kehittelyssä jo esim. KGB loisti parhaimmillaan.

"Mielenkiintoisilta paikoilta" kiinteistöjen osto on vain osa tätä perustoimintaa. Moskovan patriarkaatin kirkon ja seurakunnan rakentamispuuhat Suomeen ovat toinen osa. Hanhikiven ydinvoimala ainoastaan kolmas osa. Viisumivapauspuuhastelu on neljäs osa. Lapsiasianmiehen (tai jonkin vastaavan Ö-luokan venäläisen virkamiehen) satunnaiset ulostulot ovat viides osa. Jne... aina Bättiksen paapomiseeen siellä ja täällä pitkin Venäjää ja sen tiedotusvälineissä. (Tätä listaa voi jatkaa lähes loputtomiin ... Enkä todellakaan pidä en. listan mainittuja seikkoja merkittävyydeltään keskenään samanarvoisina; lista valikoitui lähinnä osoittamaan kuinka eriaisia luonteeltaan yhdistelykelpoiset seikat saattavat olla)

Toki on mahdollista pitää esim. näitä seikkoja ja nimenomaan niiden seikkojen yhteisvaikutusta, sekä täysin satunnaisina että täysin vaarattomina Suomen kansalliselle turvallisuudelle. Jos näin, perusteluita pyydetään.

Summa summarum: Jos ryssä, varsinkin virallisesti rahaton ryssä, ostaa jatkuvasti kiinteistöjä "mielenkiintoisilta paikoilta" tosiasiaksi jää, että niiden kiinteistöjen omistus on turvattu Suomen lainsäädännöllä maailman tappiin saakka; ts. kiinteistön myynti on käytännössä peruuttamaton teko Suomen mahdollisesta NATO-jäsenyydestä riippumatta. Se vieraan vallan omaava kyky muodostaa uhkaa Suomen kansalliselle turvallisuudelle, mikä ko. kiinteistöjen omistamiseen elimellisesti saattaa (!!!) liittyä, ei muutu sinänsä tippaakaan Suomen NATO-jäsenyyden tai NATO-isäntämaasopimuksen myötä. Sen sijaan näiden tekijöiden vaikutuksesta se saattaa muuttua, kuinka aktiivisesti tätä uhkan muodostamiskykyä lähdetään venäläisissä aivoissa jatkokehittelemään ja kuinka suureksi koetaan uhkanmuodostamiskyvyn realisoimisen kynnys ja kuinka pakottavaksi koetaan saavuttaa tavoite, johon uhkan realisoimiskynnyksen ylittämisella pyritään.

PS. Kannatan toki muiden kuin Suomen kansalaisten ja yritysten kohdalla nykyistä rajoitetumpaa kiinteistön omistusoikeutta. En siis kohdista kiinteistönomistuksen kohdalla mussutustani vain venäläisiin ulkomaalaisina kiinteistön omistajina.

edit tarkennuksia
« Viimeksi muokattu: 23.09.2014, 11:35:24 kirjoittanut kelloseppä »

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 231
 • Liked: 51108
^^Myyjää se tarkoitti.

Jospa myyjä on päätellyt, että epäisänmaallisuus on nykyään maan tapa. Ja kun poliitikkomme lahjoittavat Suomen luonnonvaroineen ns. Lännelle, niin myyjä tasapainon vuoksi MYY maansa Idälle. Saa sentään edes maksavalta asiakkaalta rahat itselleen, päättäjämme lahjoittavat velkarahammekin muille.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13235
 • Puhekin on teko
Vs: Venäläisten haamurakennusostot Suomesta
« Vastaus #160 : 23.09.2014, 14:20:06 »
Lainaus
"Mistä se raha löytyy?" - IS: Tappiollinen venäläisfirma ostaa saaria Suomen huoltovarmuusreitiltä

Turun edustalla useita saaria omistava venäläistaustainen yritys huolettaa demarikansanedustaja Sanna Kymäläistä, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan venäläistaustainien Airisto Helmi - niminen matkailuyritys on ostanut useita saaria tärkeän kauppamerenkulun pääväylän lähistöltä.

"Se on ainoa siinä saaristossa oleva syväväyläreitti, joten se on huoltovarmuusreitti", Kymäläinen sanoo IS:ssä. Väylää pitkin kulkee muun muassa raakaöljyä Naantalin Neste Oilin jalostamoon.

Yritys on vuodesta 2008 tehnyt tuntuvia tappioita, mutta se on silti jatkanut saarien ja ranta-alueiden ostoa. Yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenet ovat Venäjän kansalaisia.

"Tehdään vuosia tappiota ja pystytään siitä huolimatta  hankkimaan mittavia omistuksia. Mistä se raha löytyy?"
Kymäläinen ihmettelee lehdessä.

IS kertoo yrittäneensä soittaa yhtiön numeroihin, mutta niihin ei ole vastattu.

http://www.talouselama.fi/uutiset/mista+se+raha+loytyy++is+tappiollinen+venalaisfirma+ostaa+saaria+suomen+huoltovarmuusreitilta/a2267072

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #161 : 23.09.2014, 15:58:18 »
Kaikkea kiinteistöbisnestä ei tehdä sotilaallisin perustein. Kiinteistökeinottelua harjoittavat suomessa pääosin lontoolaiset pankit. Liikekiinteistöistä on nykyisellään tyhjillään Vantaallakin jopa viidennes. Siinä ei ole mitään uutta, ihmeellistä tai pelättävää -- paitsi lamanjohdosta kasvaneen ennätyksellisen suuren määrän takia. Venäläisillä on maansa laajuudesta historiallisesti merkittävistä mullistuksista johtuen erittäin mielenkiintoinen ja oiva suhtautuminen kiinteistökauppaan. Siellä jäi Neuvostoliiton romahdettua puolet tehtaista tyhjilleen; Siperiassa jotkut kaupungit kutistuivat kymmenesosaan. He voivat kuvitella Eurostoliitossa käyvän samoin, ja rakentavat kannattavuusarviot sen varaan -- tai sitten kuvittelevat jotain muuta, ja rakentavat arvionsa jonkun muun varaan.

Iltasanomien uutisointi on jälleen propagandistista. Tappiollinen venäläisfirma ei tarkoita mitään. Sillä pelotellaan vain kansaa. Jos joku katsoisi, miten paljon Aberdeen Asset Managementilla on kiinteistöjä Suomessa, ja miten tappiollinen se on, voisi ihmetellä, mistä se raha löytyy. Minä kerron, mistä se löytyy: Pankit antavat. Eurostoliiton sisäisiin sijoituksiin pankit -- ja kiinteistösijoittajat -- saavat rajattomasti vakuudellista lainaa alle prosentin vuosikorolla. Vakuudeksi kelpaa ostettu kiinteistö -- 100% vakuusarvona. Sillä tavalla Aberdeen ja venäläinen keinottelija voivat hankkia satojen miljardien eurojen kiinteistöomaisuuden muutaman sadan tuhannen euron omalla pääomalla.

Kerron vielä pelin hengen eli miksi niin tehdään. On todennäköistä, että kiinteistöjen arvo tulee romahtamaan pian. Niitä ei kannattaisi siis ostaa. Mutta on myös todennäköistä, että euron arvo tulee romahtamaan. Siksi euroissa kannattaa lainata niin paljon kuin pystyy. Nämä romahdukset ovat myös keskinäisriippuvaisia eli jos toinen tulee, tulee myös toinen. Kiinteistöjen arvojen romahdus tulee kuitenkin olemaan pienempi kuin rahan arvon romahdus. Jos nyt ostaa saaren miljoonalla velkaeurolla, niin parin vuoden päästä sen voi myydä sadalla tuhannella eurolla -- nykyrahassa. Rahan arvon laskusta johtuen siitä kuitenkin saa sata miljoonaa euroa. Voittoa tulee siten 99 miljoonaa euroa eli 99% velkarahasta, joka sekin on lainattu eli vivutettu vähintään 99% eli voittoprosentti on vähintään 99,99%. Näin kävi Neuvostoliiton romahduksessa. Eivät oligarkit rahoja saaneet perintönä tai puolukoita myymällä. He vivuttivat ja keinottelivat omistuksilla -- suurimmat pääosin tehtailla ja kaivoksilla, mutta myös kiinteistöillä -- ruplan romahduksen aikana Neuvostoliiton hajotessa. Sitä he tekevät taas tällä kertaa meidän maassamme.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

kelloseppä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 087
 • Liked: 2899
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #162 : 24.09.2014, 00:24:53 »
Kaikkea kiinteistöbisnestä ei tehdä sotilaallisin perustein.
...

Ei tehdäkään - kaikkea.

Nim. sivullinen toi esiin erinomaisia huomioita, jotka eivät kuitenkaan pois sulje sitä mahdollisuutta, että Moskovan valtiaat pyrkisivät pelaamaan oligarkkien Suomessa tapahtuvan "kiinteistöbisneksen" jo Venäjällä Neuvostoliiton loppuajoista lähtien hiotunutta toimintalogikkaa samalla myös Venäjän valtiollisen edun pussiin. Eivät nämä kaksi tavoitetta väistämättä poisulje toisiaan, ei ainakaan, jos oligarkki ymmärtää riittävän selvästi ja riittävän useasti osoittaa ymmärtävänsä venäläisen ravintoketjun luonteen.

Jankkaan vielä:

...Kuten totesin aiemmin: en ihan nyt ymmärrä, ellei todellakin jollakin porukalla Venäjällä olla aikeissa rakentaa Suomesta jotain pikkusievää sisäsiistien tsuhnien työpanoksella pyöritettävää ankkalammikkoa ja lomakeskusta, jonne ei ainakaan Venäjältä päin pääse kuka tahansa ihan noin vain nurkissa notkumaan.

...Laskeeko kenties joku Venäjällä sen varaan, että ne tsuhnat ovat niin hölmöjä, että lähtevät vaikka uuteen talvisotaan tappelemaan ja itseään tapattamaan, jotta venäläisten Suomeen sijoittamat varat eivät ajatutuisi Venäjän verokarhun tassuihin?...

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Norja:Sotilastukikohta päätyi venäläisten käsiin
« Vastaus #163 : 05.04.2015, 12:17:03 »
Lainaus
Norjassa heräsi huoli: Salainen sotilastukikohta päätyi venäläisten käsiin
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015040519471168_ul.shtml
Naton nykyinen pääsihteeri johti maata, kun sukellusvenetukikohta päätettiin myydä.
Kylmä sota oli 1960-luvulla valloillaan, kun Nato-maat päättivät pystyttää Norjaan massiivisen sukellusvenetukikohdan.

Olavsvernin tukikohta koverrettiin vuoren sisään maan pohjoisosassa sijaitsevan Tromssan kaupungin ulkopuolelle.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin satoja miljoonia euroja niellyt kompleksi oli valmis. Se kätki Forbesin mukaan uumeniinsa muun muassa sukellusveneille tarkoitetun kuivatelakan, tunneliverkoston, hätävoimajärjestelmän sekä satoja huoneita.

Tuolloin Eurooppa oli kuitenkin käynyt jo läpi suuren murroksen. Berliinin muuri oli kaatunut, Neuvostoliitto hajonnut ja kylmä sota päättynyt.

Olavsvern jäi vähälle käytölle, ja vuonna 2009 Naton nykyisen pääsihteerin Jens Stoltenbergin johtama hallitus päätti sulkea sen. Vuonna 2011 salainen tukikohta laitettiin kuvineen myyntiin finn.no-sivustolle, Newsweekia lainaten "Norjan eBayhin".

Pyyntihinta oli rakennuskustannuksiin verrattuna hyvin vaatimaton: reilut 12 miljoonaa euroa. Sekin jäi haaveeksi, kun liikemies Gunnar Wilhelmsen lopulta kuittasin kompleksin omakseen reilulla neljällä miljoonalla eurolla.

Nyt Wilhelmsen vuokraa sitä edelleen venäläisten tutkimusalusten käyttöön....napsis....

Ei auta Nato eikä mikään kun myyntihaluja on....
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25732
 • Blues for Allah
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #164 : 05.04.2015, 12:23:18 »
Norjalla on omat "turvallisuuslait" joiden perusteella voitaisiin vuokraminen estää, jos sen katsottaisiin uhkaavan kansallista turvallisuutta.
Iltapäivälehtien lööppejä...
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 028
 • Liked: 14132
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #165 : 14.05.2015, 14:47:43 »

Nostan tämän ketjun, kun siinä on keskusteltu samasta aiheesta, josta alla ajankohtainen uutinen haliitutusneuvotteluihin liittyen.

Lainaus
 
Sipilä: Tonttikauppoihin ja kaksoiskansalaisuuteen ehkä lakimuutoksia – syynä Suomen turvallisuus

 TURVALLISUUSPOLITIIKKA Keskiviikkona julkistetussa hallitusneuvotteluiden ulko- ja turvallisuuspoliittisessa linjauksessa nostetaan esiin tonttikaupat ja kaksoiskansalaisuus.
”Hallitus tarkentaa kokonaisturvallisuuden kannalta merkittävien maa-alueiden ja kiinteistöjen hankintaan sekä kaksoiskansalaisuuteen liittyvää lainsäädäntöä”, todetaan ulko- ja turvallisuuspolitiikan työryhmälinjauksessa.

– Tämä tarkoittaa juuri sitä, mihin presidentti ja puolustusministeri ottivat kantaa joku kuukausi sitten. Asia viedään sitten eteenpäin. Näihin kysymyksiin voi tulla lainsäädäntömuutoksia, hallitusneuvotteluita johtava puheenjohtaja Juha Sipilä (kesk) sanoi IS:lle keskiviikkoiltana valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa.

Miten kaksoiskansalaisuus voisi muuttua?

– Se selvitetään huolella. Siitä tässä on kysymys, Sipilä sanoi.

Liittyykö tämä Venäjään?

– Tämä selvitetään huolella. Ei tämä nyt liity mihinkään. Tähän keskusteluun, joka käytiin joku kuukausi sitten. Toimia on jo menossa. Selvitykset viedään loppuun saakka.

Haglund yhdisti Ukrainan sotaan

Puolustusministeri Carl Haglund (r) otti kantaa ulkomaalaisten tonttikauppoihin Suomessa maaliskuun alussa maanpuolustuskurssin avajaisissa pitämässään puheessa ja yhdisti asian Ukrainan sotaan.

– Ukrainan sodan yhteydessä käytetyt menetelmät; laajamittainen propaganda, informaatiosodankäynti ja toisen valtion sisällä tapahtuva vaikuttaminen ”pienine vihreine miehineen”, ovat saaneet meidät Suomessakin tarkastelemaan monia asioita uudella tavalla. Esimerkkinä vaikkapa suhtautuminen ulkomaisiin kiinteistöomistuksiin, joihin liittyvät epäselvyydet ovat aika ajoin kiinnittäneet mediankin huomion, Haglund sanoi puheessaan.

– Asiaa pohdittuani olen tullut siihen johtopäätökseen, että asialle on tehtävä jotakin. Ei voi olla niin, että valtiolla ei ole mahdollisuutta puuttua omistuksiin strategisesti merkittävien kohteiden ympäristössä.

Niinistö otti kantaa

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi asiaa maaliskuussa Haglundin jälkeen.

Niinistö totesi, että joissakin maissa on perustettu suoja-alueita rajojen tai strategisten kohteiden lähettyville.

– Tämän tyyppistä selvitystä Suomessakin varmasti tehdään, Niinistö sanoi Etelä-Saimaa-lehden mukaan.

Venäläisiin liittyvät tonttikaupat strategisesti merkittävillä alueilla ovat nousseet toistuvasti mediaan. Ilta-Sanomat kirjoitti aiheesta viime syyskuussa.

Antti Honkamaa
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

ArtturiE

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 254
 • Liked: 5163
 • Vitutuspuhe päivässä pitää unelman loitolla
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #166 : 14.05.2015, 15:03:37 »
Täysin turhaa spekuloida minkä maan kansalainen saa ostaa maata mistäkin.

Yksiselitteisesti pitäisi olla niin, että valtion turvallisuudelle arat kohteet pitää ympäröidä alueilla, joita ei kukaan voi hankkia omistukseensa, niiden omistaja pitää olla Suomen valtio.
Jos alueet on yksityisomistuksessa, ne pitää pakkolunastaa valtion omistukseen.
Ei siinä sen kummempaa politikointia ja arpomista tarvita.  Ihan sama oli ostajana moskovan oligarkki tai pihtiputaan mummo, se on jyrkkä ei.

Loppujen lopuksi koko kohu on ihan omaa syytämme, kun ei ole laitettu asioita kuntoon niinkuin muualla maailmassa tehtäisiin tällaisissa turvallisuuteen liittyvissä asioissa.
« Viimeksi muokattu: 14.05.2015, 15:06:28 kirjoittanut ArtturiE »
Peace. And that really has nothing to do with islam.
-Pat Condell
Jussi Halla-aho pääministeriksi 2019
Laura Huhtasaari presidentiksi 2024
Giorgia Meloni http://www.fratelli-italia.it
Matteo Salvini http://www.leganord.org

”keskiaasialainen”


Monokulttuuri FM
https://www.youtube.com/channel/UCXDMEjhhzvzqJQvXUPWVXfA

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 307
 • Liked: 2651
 • minä sinä hän me te he nämä juo ne
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #167 : 14.05.2015, 16:09:07 »
Tai ainakin valtiolle säädettäisiin oikeus lunastaa joku tärkeän alueen naapurialue, jos tämän omistaja kuolee tai (firmana) kaatuu.

Ulkomaalaisten oikeuteen ostaa mitä tahansa maata on rajoitettava, olen minä mieltä.

Hyvä, että kaksoiskansalaisuuden ihanuudesta päässemme. Omalta osaltaan se selkiyttäisi asioita. Maailmanrakastajien sfääreissä joku voi olla sekä maan kansalainen, että toisen maan kansalainen.

Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 064
 • Liked: 10345
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Venäläisten maakaupat uhkien joukossa
« Vastaus #168 : 14.02.2016, 21:05:57 »
Lainaus
Venäläisten maakaupat uhkien joukossa – Turvallisuuskomitea listasi hybridisodan ilmiöitä

Valtioneuvostoa ja ministeriöitä avustava Turvallisuuskomitea on listannut venäläisten strategisten kohteiden lähellä tekemät kiinteistökaupat uudeksi hybridisodan ilmiöksi. Puolustusministeriön mukaan kiinteistöillä voitaisiin esimerkiksi haitata liikekannallepanoa
.

Turvallisuusympäristö Suomessa ja koko Euroopassa on muuttunut viime vuosina selvästi epävarmempaan suuntaan. Valtioneuvoston kanslian alaisuudessa toimiva Turvallisuuskomitea on yksi keino lisätä turvallisuutta hybridiajan Suomessa.

Poikkihallinnollinen Turvallisuuskomitea on listannut hybridisodan ilmiöitä. Komitea on tuottanut kansallisen turvallisuuden strategian, josta löytyy salassa pidettäviä operatiivisia keinoja hybridi-ilmiöiden aiheuttamien häiriöiden minimoimiseksi ja torjumiseksi Suomessa.

– Uudempia hybridisodan ilmiöitä ovat pakolaisvirrat, informaatiosota ja maanhankinta strategisten kohteiden läheltä, listaa komitean sihteeristön yleissihteeri Tatu Mikkola.

Turvallisuuskomitea on hyödyntänyt strategiatyössään muun muassa puolustusministeriön alaisen maakauppatyöryhmän tuottamaa tietoa.

Maakauppatyöryhmä on kartoittanut ulkomaalaisten maa- ja kiinteistöhankintoja Suomen turvallisuuden kannalta merkityksellisten, strategisten kohteiden läheisyydessä 2000-luvun Suomessa.

Työryhmän muistio valmistui viime kesänä.

– Muistiossa esitimme valtiolle etuosto-oikeutta Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisten kohteiden lähialueilla tekeillä oleviin kauppoihin, kertoo työryhmän puheenjohtaja, hallitusneuvos Matti Piispanen puolustusministeriöstä.

Piispasen mukaan tieto kiinteistökaupoista saadaan viimeistään siinä vaiheessa, kun kauppa lainhuudatetaan ja viedään Maanmittauslaitoksen ylläpitämään kiinteistörekisteriin.

– Kaupanvahvistajan tai viimeistään Maanmittauslaitoksen pitäisi tiedottaa puolustushallintoa tai sisäministeriötä strategisten kohteiden lähialueilla tehdyistä kiinteistökaupoista. Näin valtio pääsisi etuosto-oikeuden avulla kauppojen väliin, hallitusneuvos Piispanen selvittää.

Lakia valtion etuosto-oikeudesta ulkomaalaiskaupoissa valmistellaan parhaillaan oikeusministeriön lainsäädäntöosastolla.

Vilkasta kaupankäyntiä strategisten kohteiden liepeillä

Venäläiset yksityishenkilöt ja yritykset ovat hankkineet maata ja kiinteistöjä Suomesta 2000-luvun alusta saakka. Kauppoja on tehty puolustusvoimien harjoitus- ja varuskunta-alueiden sekä asevarikoiden ja sotilaslentokenttien lähialueilla.

Maata ja kiinteistöjä on hankittu myös keskeisten tietoliikennemastojen, sähkönjakelun kantaverkkojen ja ydinvoimaloiden naapurustosta sekä kumipyörä- ja raideliikenteen solmukohdista.

Saaristomerellä, Turun ja Naantalin edustalla venäläistaustainen yhtiö on napsinut järjestelmällisesti saaria kaikkien mantereelta avomerelle johtavien syvävesiväylien varrelta.

Kauppoja on tehty myös Rajavartiolaitoksen itärajalle hylkäämistä rajavartioasemista sekä hotelleista, huoltoasemista, kouluista ja leirikeskuksista eri puolilla Suomea.

Yksinomaan itärajaa myötäilevältä 6-tieltä löytyy lähes 30 venäläisomisteista suurkiinteistöä. Kiinteistöt on hankittu matkailuliiketoimintaa varten. Liiketoiminta ei ole kuitenkaan käynnistynyt etukäteen luvatulla tavalla.

Ulkomaalaiskauppojen täsmällistä kokonaismäärää ei edelleenkään tiedetä.

– Kauppoja on tehty yrityksillä ja niissä on käytetty bulvaaneja, selittää hallitusneuvos Matti Piispanen puolustusministeriöstä.

Lainsäädäntövalmistelussa oleva valtion etuosto-oikeus puree vain tuleviin kauppoihin. Jo tehtyjen, strategisessa mielessä Suomelle merkityksellisten hankintojen osalta voidaan Piispasen mukaan hyödyntää pakkolunastusmahdollisuutta.

– Sitä pitää miettiä tapauskohtaisesti. Näitä kohteita selvitellään asianomaisissa ministeriöissä.

Uhkana liikekannallepanon hankaloittaminen

Suomen valtio puuttui venäläisten maakauppoihin ensimmäisen kerran viime kesänä. Venäläistaustainen yhtiö yritti ostaa mittavan maa-alueen armeijan harjoituskäytössä olevan ampuma-alueen vierestä Taipalsaaren Sarviniemessä. Noin 80 hehtaarin kaupat keskeytyivät Metsähallituksen ja puolustusvoimien yhteistyöllä.

Puolustusministeriön mukaan maa- ja kiinteistökaupoissa voidaan nähdä yritystä liikekannallepanon hankaloittamiseen mahdollisessa kriisitilanteessa.

Asiantuntijoiden mukaan pakkolunastusten täytäntöönpano hybridiajalle tyypillisessä sekavassa ja kaaosmaisessa kriisitilanteessa saattaa olla mahdoton tehtävä.

Puolustusministeriön mukaan ulkomaalaiskiinteistöjen tyhjennys olisi kriisitilanteessa sisäisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta vastavan poliisin tehtävä. Poliisihallinnosta ennakoidaan, ettei vastapuolen strategisen hankinnan avulla omistukseensa hankkimien kiinteistöjen puhdistaminen onnistu yhtä tehokkaasti kuin viranomaisten kriisiajan valmiussuunnitelmissa on visioitu.

Suomi vapautti kiinteistömarkkinat

Suomi purki ulkomaalaiskauppojen luvanvaraisuuden kahden portaan kautta 1990-luvulla. Ensimmäinen etappi oli 1993, toinen kuusi vuotta myöhemmin. Vuosituhannen vaihteessa kaikki kaupankäynnin esteet purettiin.

EU:n liittymisasiakirjan siirtymämääräys velvoitti poistamaan kiinteistöjen hankkimista koskevat rajoitukset vain unionin jäsenvaltioiden osalta. Suomi tarjosi kuitenkin oma-aloitteisesti kiinteistömarkkinat myös ETA-alueen ulkopuolisten valtioiden kansalaisille, käytännössä venäläisille.
YLE
Koko juttu koska yle ja verot
Ylivertaisuusvinouma on kognitiivinen vinouma, jossa yksilö yliarvioi itsensä jossakin suhteessa kuten vaikkapa jonkin taidon hallinnassa. Lisäksi tyypillisesti mitä huonompi yksilö on kyseisessä taidossa sitä enemmän hän yliarvioi osaamistaan.

Artisti

 • Vieras
Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #169 : 03.11.2016, 20:05:34 »
Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen

Torstai 3.11.2016 klo 19.52

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova syyttää Supoa vainoharhaiseksi.

    Venäläismediat kertovat, että maan ulkoministeriö pitää Supoa vainoharjaisena maakauppaepäilyjen vuoksi.
    Venäjän ulkoministeriö tiedottaja puhui asiasta torstaina.

    Taustalla on Suojelupoliisin raportti eduskunnalle.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kommentoi torstaina Suomessa laajasti uutisoituja venäläisten maakauppoja. Hän totesi, että Suomen Suojelupoliisi on vainoharhainen ja russofobinen.

Zaharovan mukaan hän ei ymmärrä, miten suomalaiset voivat jatkuvasti elää pelon tunteessa. Hänen mukaansa se on jo lähellä vainoharhaisuutta.

Zaharova sanoi, etteivät suomalaiset ymmärrä, että oman kansan pelottelu johtaa ongelmiin.

- Jossain vaiheessa fobiasta tulee mania, hän sanoi.

He eivät ymmärrä, että oman kansan jatkuva pelottelu johtaa lopulta ongelmiin. Jossain vaiheessa fobiasta tulee mania.

Supon huolesta venäläisten maakauppoja kohtaan uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. Supo raportoi eduskunnan hallintovaliokunnalle, että Suomessa ostettuja kiinteistöjä saatetaan kriisitilanteessa käyttää vieraan valtion sotilaiden majoittamiseen tai liikenneväylien katkaisemiseen.

Venäjän ulkoministeriön kommenteista kertoi ensimmäisenä Yle.

Lähteet: Rambler News Service ja Ekonomika Segodna
NINA LEINONEN
nina.leinonen@iltalehti.fi

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110322563093_ul.shtmlSitä kohtaa en ymmärtänyt, miten fobiasta voi tulla mania. Ehkä tarkoitus oli sanoa jotain nasevaa, mutta ei oikein lähtenyt.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 445
 • Liked: 27403
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #170 : 03.11.2016, 20:07:55 »
Mikä puolestaan selittää sen, että Venäjä kieltää suomalaisilta maakaupat? Vainoharhaisuus vai suomalaisvihako?
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68033
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #171 : 03.11.2016, 20:18:15 »
Mikä puolestaan selittää sen, että Venäjä kieltää suomalaisilta maakaupat? Vainoharhaisuus vai suomalaisvihako?

Hys hys, ei tuollaista mitätöntä pikkuseikkaa pitäisi tuoda julki, kun nyt on kuitenkin kyse suomalaisten kamalasta russofobiasta. Venäjä vain suojelee omaa maataan, mutta muut ovat foobikkoja.

Koko termi on yhtä naurettava kuin esimerkiksi islamofobia.

---

Eikös se ulkomaalaisia koskeva ostokieltoalue ulottunut Venäjällä noin parinsadan kilometrin päähän rajasta?
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

f-35fan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 280
 • Liked: 936
 • CIA:n rogue-haamukirjoittaja
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #172 : 03.11.2016, 20:23:48 »
Ennenvanhaan puhuttiin neuvostovastaisuudesta. Nykyään käytetään sanaa russofobinen.
Kuitenkin uhkailusta ei ole epäilystäkään.

Mielenkiintoista kuinka eräät kepulaiset tulevat reagoimaan tähän.

NATOa kohden ollaan menossa ja vauhtia annetaan oikein kunnolla Moskovasta saakka!

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 611
 • Liked: 7561
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #173 : 03.11.2016, 20:38:01 »
Eikös se ulkomaalaisia koskeva ostokieltoalue ulottunut Venäjällä noin parinsadan kilometrin päähän rajasta?

Muistan kuulleeni, että mainittu ostokieltovyöhyke olisi 600 kilometriä rajasta. Jäi siitä mieleen, kun joku supliikkityyppi tokaisi heti perään, että suomalaisten pitäisi laittaa sama kilometrimäärä voimaan Suomessakin ;D

Kyllä venäläiset ovat takuulla seuranneet suomalaisten päättäjien toimintaa siinä tilanteessa, kun maailmalta heitellään rasse- ja nasse-kortteja suomalaisille. Koska venäläiset eivät voi kyseisiä kortteja kovin uskottavasti käyttää, vedetään sitten russofobia-kortti pakasta. Ja takuulla toimii joihinkin.

Niin, muuten, olen sitä mieltä, että venäläisille voi kernaasti vuokrata kiinteistöjä Suomesta, mutta maa- ja kiinteistökaupoille on laitettava ehdoton STOPPI!
"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #174 : 03.11.2016, 20:38:49 »
Kalikan osuminen kertoo vaan, että SuPo oli oikeassa.

Sanotaan Zaharovalle nyt vaikka että niillä tonteilla oli Amnestyn kokoustiloja ja vuokrat maksamatta.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 456
 • Liked: 11724
 • Mullaki o kissa
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #175 : 03.11.2016, 21:15:58 »
Kalikan osuminen kertoo vaan, että SuPo oli oikeassa.

Sanotaan Zaharovalle nyt vaikka että niillä tonteilla oli Amnestyn kokoustiloja ja vuokrat maksamatta.

Nimenomaan! Pakkolunastetaan Amnestyn maat Suomestakin, mutta rahalla, yksi kopeekka per kiinteistö. Reilumpaa kuin ryssien meininki, eikö?
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #176 : 03.11.2016, 21:35:46 »
Kalikan osuminen kertoo vaan, että SuPo oli oikeassa.

Sanotaan Zaharovalle nyt vaikka että niillä tonteilla oli Amnestyn kokoustiloja ja vuokrat maksamatta.

Nimenomaan! Pakkolunastetaan Amnestyn maat Suomestakin, mutta rahalla, yksi kopeekka per kiinteistö. Reilumpaa kuin ryssien meininki, eikö?

Eeemmänyttiedä... Kyllä Amnesty nyt tapaa pikkusen joskus ärsyttämään, myönnetään, mutta se että järjestön toimitilat laitettaisiin säppiin, en nyt aivan niin pitkälle menisi.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 456
 • Liked: 11724
 • Mullaki o kissa
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #177 : 03.11.2016, 22:03:09 »
Kalikan osuminen kertoo vaan, että SuPo oli oikeassa.

Sanotaan Zaharovalle nyt vaikka että niillä tonteilla oli Amnestyn kokoustiloja ja vuokrat maksamatta.

Nimenomaan! Pakkolunastetaan Amnestyn maat Suomestakin, mutta rahalla, yksi kopeekka per kiinteistö. Reilumpaa kuin ryssien meininki, eikö?

Eeemmänyttiedä... Kyllä Amnesty nyt tapaa pikkusen joskus ärsyttämään, myönnetään, mutta se että järjestön toimitilat laitettaisiin säppiin, en nyt aivan niin pitkälle menisi.

Rautalankaa. Epäilys, että rysvenäläisten kiinteistöt omistaakin Amnesty, ja sitten pakkolunastetaan ne valtiolle a la Putin.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 245
 • Liked: 9365
Vs: 2014-01-09 A-Talk: Stoppi venäläisten tonttikaupoille
« Vastaus #178 : 04.11.2016, 09:34:05 »
"Olisi jo korkea aika sille, että suomalaiset valtiomies -tason tasolle kykenevät henkilöt astuisivat pikkuhiljaa vihdoin esiin piiloistaan".

Siinä tapauksessa hautausmailla kävisi aikamoinen hyörinä. Elossa olevista henkilöistä ei taida valtiomies-tasoisia löytyä ainuttakaan.

Kumkvatti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 295
 • Liked: 326
Vs: Venäjän ulkoministeriö maakaupoista: Supo on russofobinen
« Vastaus #179 : 04.11.2016, 09:59:06 »
Mikä puolestaan selittää sen, että Venäjä kieltää suomalaisilta maakaupat? Vainoharhaisuus vai suomalaisvihako?

Myykö muunmaalaisille? Kyse voi olla terveestä itsetunnosta.