Kirjoittaja Aihe: 2014-01-10 IS: Suomessa on paljon ympärileikattuja tyttöjä  (Luettu 4589 kertaa)

ElinaElina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 549
 • Liked: 628
IL 10.1.2014:Suomessa on paljon ympärileikattuja tyttöjä
http://www.iltalehti.fi/nainen/2014011017915271_na.shtml

Lainaus
Mohamed on työskennellyt Suomessa paljon maahanmuuttajien keskuudessa. Hän kouluttaa ihmisiä tyttöjen ympärileikkauksesta vastaanottokeskuksissa, vetää nuorille ja perheille keskusteluryhmiä, sekä antaa asiantuntijaneuvoa suomalaisille terveydenalan työntekijöille sekä viranomaisille.

- Esimerkiksi Suomessa gynekologit ja neuvolatyöntekijät osaavat ohjata naisia avaus- ja korjausleikkauksiin, jos he tapaavat vastaanotolla ympärileikatun naisen. Moni ympärileikatuista naisista menee yksityiselle ja maksaa laskun itse, hän tietää kertoa.

On se kauheaa.  :o Maksaa laskun itse! Onneksi heitä osataan ohjata halvempaan paikkaan jotta me suomalaiset saamme maksaa, ihan itse, kollektiivisesti veroissa.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2014, 10:51:53 kirjoittanut Saippuakupla »
Facebookissa kiva sivu: Lieksa maahanmuutto kuvia

guest9169

 • Vieras
Kumma juttu, miten rikkaamman kulttuurin jälkiä pitää juoppojen metsäläisten suomalaisten toimesta korjailla suomalaisten rahoilla. Sinänsä nämä pahasti silvotut naiset eivät voi esim. synnyttää alateitse, mikä lisää rikkaushintaa jo itsessään. Mutta hei, me tienataan tällä

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 153
 • Liked: 2767
Lainaus
Lapsena ympärileikattu: Toivon, ettei kukaan kokisi sellaista kipua

Unicefilla vuosia työskennellyt Fadumo Dayib oli keskiviikkona A-studiossa puhumassa naisten ympärileikkauksista.

Somaliasta Suomeen 90-luvulla muuttanut Fadumo Dayib kertoi A-studion haastattelussa, kuinka hän on selviytynyt ympärileikkauksesta.

Suomessa alettiin keskustella ympärileikkauksista, kun Helsingin Sanomat julkaisi Meeri Koutaniemen kuvia kenialaislasten silpomisista.

Tohtoriksi kouluttautuva, Unicefillakin vuosia työskennellyt Dayib on itse kokenut ympärileikkauksen lapsena Somaliassa.

Katso haastattelu: YLE

tai Yle Areena (32:40)
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 489
 • Liked: 10572
Lainaus
Suomessa viisi vuotta asunut guinealainen Nanou Konate, 42, ei antaisi ympärileikata itseään, jos saisi nyt valita.
Nanou Konate, 42, ympärileikattiin kahdeksanvuotiaana kotimaassaan Guineassa, Länsi-Afrikassa.

– Minulta ei kysytty yhtään mitään. Se oli maassamme tuolloin yksinkertaisesti pakko. Olen siitä katkera. En lähtisi leikkaukseen uudestaan, jos saisin valita. Jos minulla olisi tyttäriä, en ympärileikkaisi heitä, sanoo Suomeen vuonna 2008 tullut Konate.

Kaunis nainen puhuu ranskaa pehmeällä äänellä. Hän osaa suomea jonkin verran, mutta haastattelussa on apuna tulkki.

– Ympärileikkaus muutti tunteitani, ikään kuin pienensi niitä. Voin olla pitkiä aikoja rakastelematta olleenkaan. Leikkaus on kai aina ollut taka-alalla miessuhteissani, Konate kertoo.

Kovia fyysisiä kipuja ympärileikkaus ei kuitenkaan ole tuonut hänen elämäänsä.

– Jos nainen ei ole Guineassa ympärileikattu, hänen on vaikea saada aviomiestä. Kun poikaystävä saa tietää, että nainen ei ole leikattu, hän laittaa sanan kiertämään.


Monet leikattiin
ilman puudutusta


Konate muistaa yhä hyvin leikkaushetkensä. Kymmenen tyttöä vietiin hänen pienestä kotikylästään Labista kaupungin sairaalaan leikattaviksi.

– Yhtenä aamuna minut vain herätettiin, vietiin pesulle ja sitten lähdettiin. Mitään ei selitelty, kysymyksiin ei vastattu. Ihmettelimme tyttöjen kanssa, mitä meille tehdään.

Konate oli neljäntenä jonossa.

– En kuullut mitään, kun toisia leikattiin. Siitä huoneesta tytöt poistuivat toista kautta niin, että me muut emme nähneet heitä ennen omaa leikkaustamme, hän selvittää.

– Isälläni oli rahaa niin, että pääsin sairaalaan ja sain puudutuksen leikkauksen ajaksi, pistoksen kipua vastaan.

Siinä mielessä Konate oli onnekas. Monet tytöt leikattiin kylällä ilman puudutuksia, halvemmalla.

– Itkin koko sen päivän. En onneksi muista enää, millainen se kipu oikein oli. Minulta leikattiin kaikki pois.

Kymmeneen päivään tyttö ei syönyt mitään.

– Olin sairas. Vuosin verta kolme päivää. Mutta kolmeen kuukauteen minun ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin levätä ja syödä.

Tuon ajan hän vietti kymmenen kohtalotoverinsa kanssa yhteisessä majoituksessa.

– Noin parin viikon kuluttua meillä oli jo iloakin, tanssimme ja söimme yhdessä.

Repeämät huomattiin
vasta Suomessa


Konaten lapsuudenperheessä oli yhteensä 13 lasta, joista kaikki tytöt ympärileikattiin. Hänellä itsellään on 18-vuotias poika Guineassa. Hänet on ympärileikattu, sillä maan laki vaatii niin. Lapsi syntyi avioliiton ulkopuolella, mikä herätti pahennusta, ja Konaten isä heitti tämän ulos.

Konaten oli sen jälkeen vaikea löytää aviomiestä, eikä hän mennyt koskaan Guineassa naimisiin. Synnytystä ympärileikkaus
hankaloitti.

– Paikkojani repesi, eikä niitä ommeltu kunnolla kiinni.

Vasta Suomessa rutiinitarkastuksessa – noin 13 vuotta myöhemmin – repeämät huomattiin ja hoidettiin.

Viime aikoina Guineassa on Konaten tietämän mukaan alettu kyseenalaistaa tyttöjen ympärileikkaukset.

– Isoissa kaupungeissa leikkauksia tehdään yhä vähemmän, mutta maalla perinnettä jatketaan. Leikkausten tekemistä on kuitenkin alettu jarruttaa, ja tyttöjä leikataan vähemmän kuin minun aikanani, Konate sanoo.

Hän on kehityskulusta hyvillään.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288643646789.html

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 312
 • Liked: 3144
 
Lainaus
Jos nainen ei ole Guineassa ympärileikattu, hänen on vaikea saada aviomiestä.

Lainaus
Hänellä itsellään on 18-vuotias poika Guineassa. Hänet on ympärileikattu, sillä maan laki vaatii niin. Lapsi syntyi avioliiton ulkopuolella, mikä herätti pahennusta, ja Konaten isä heitti tämän ulos.

Konaten oli sen jälkeen vaikea löytää aviomiestä, eikä hän mennyt koskaan Guineassa naimisiin. Synnytystä ympärileikkaus
hankaloitti.

Tässä on jotakin ironista (olisiko se sopiva sana) leikkauksen suorittajan kannalta. Turhaan rääkkäsivät; tytär ei säilynyt siveänä, ja avioitumismahdollisuudet heikkenivät.

sense

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 784
 • Liked: 1385
Ihan normikamaa!

Monikulttuurisuuden ihanuutta näin suomalaisesta näkövinkkelistä, Guineassa toki ihan tavallista arkea, kun tytöltä "leikataan kaikki pois".

Kukkahatut ja kulttuurirelativistit toki haluavat kyseenalaistaa, millä oikeudella Nanou Konate kritisoi ympärileikkauksia joissa tytöltä "leikataan kaikki pois": entä etnisten ryhmien oikeus ympärileikata? Ja tässä yhteydessähän on aina yhtä tärkeätä muistuttaa, että ympärileikkaus ei liity uskontoon eli asiassa ei siis ole mitään ongelmaa. Simple as that!

Tänä päivänä joka ikinen monikulttuurisuusymmärtäjä on osaltaan vähintään moraalisessa vastuussa, kun joltakin tytöltä "leikataan kaikki pois". Saisivat minun puolestani itse joutua samanlaisen kohtelun kohteeksi niin ehkä havahtuisivat huomaamaan, mistä on kyse.

Merkillistä sinällänsä, että jos esimerkiksi joku selkeästi rasistinen henkilö hyökkäisi syrjäisellä kadulla neekeritytön kimppuun ja leikkaisi tältä partaveitsellä "kaikki pois", niin kyseessä olisi selkeästi kutakuinkin oksettavin kuviteltavissa oleva äärimmäisen raakalaismainen ja alhainen rikos.

Mutta kun aivan sama teko tehdään kulttuurin tai uskonnon varjolla, niin asia onkin kukkahattuymmärtäjille ihan OK. Puolustuksena esitetään, että jälkimmäinen versio tehtiin hyväntahtoisessa hengessä, mikä saman logiikan mukaan sallii mm. raiskaukset, kunhan ne selitetään tehdyksi hyväntahtoisuuden merkeissä.

Outoa, ettei Euroopassa osata pitää kiinni omasta selkeästi ylivertaisesta kulttuurista ja sen tavoista ja arvoista?

SuperSaatana

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 492
 • Liked: 683
Jälleen kerran sama kaava toistuu: Viisi vuotta notkunut Suomessa ja tarvitsee edelleen tulkkia? Kertoo kyllä jotain näistä moniosaajista  :facepalm:

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 717
 • Liked: 41229
 • The Buddha of Kerava
Otsikko on hämäävä.

Siinä väitetään, että kyseessä olisi helsinkiläisnainen, mikä antaa ymmärtää, että kyseessä olisi suomalainen ihminen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan puheenaoleva nainen on guinealainen.

Samaan tapaan hämäävästi puhutaan espoolaisisästä, joka käy sissisotaa Syyriassa. Mies on kuitenkin ensisijaisesti somalialainen, ei suomalainen tai espoolainen.

Ja tänään kerrotaan "töölöläisprofessorista", joka on tavannut Pohjois-Korean johtajan, vaikka kyseessä ei ole töölöläinen, vaan amerikkalainen professori, joka osan vuotta asuu Töölössä.

Tietysti lehdistöllä on halu luoda mieltäkiinnittäviä otsikoita, mutta tämänkaltaisissa tapauksissa kyse on lähinnä väärien mielikuvien antamisesta, ellei suoranaisesta valehtelemisesta.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.


John Doe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 949
 • Liked: 302
Miksi guinealaisnainen asuu nyt täällä? Taikaseinän mannekiini?
"Suomessa Nanou Konate siivoaa tällä hetkellä metroja. Alkujaan hän tuli auttamaan pikkusiskoaan tämän kolmen lapsen kanssa."

Ota tuosta jälkimmäisestä lauseesta selvää.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 335
 • Liked: 15885
 • Manner-Suomen Tasavalta
Lainaus
Kaunis nainen puhuu ranskaa pehmeällä äänellä. Hän osaa suomea jonkin verran, mutta haastattelussa on apuna tulkki.

Arkipäivän seksismiä, ulkonäkö ja äänen pehmeys eivät kuulu itse asiaan mitenkään, eivätkä vaikuta yksilön kokemaan kärsimykseen mitenkään.

Lainaus
Hänellä itsellään on 18-vuotias poika Guineassa. Hänet on ympärileikattu, sillä maan laki vaatii niin.

Yhteiskunta koostuu ihmisistä, ja Guinean ihmiset ovat säätäneet lain että miespuoliset lapset kategorisesti on silvottava alapäästään? :o Vai viittaako sana "hän" nyt Nanou Konateen, eli kaikki naiset on lailla määrätty silvottaviksi? Joka tapauksessa kivat ihmiset sielläkin, ja pysykää siellä kiitos vaan.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Kivikova

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 553
 • Liked: 656
 • Nuiva Taiteen Maisteri
Mahtaa muuten mokuttajia vituttaa, kun mamu on ympärileikkausta vastaan. Mamu ei siis halua kunnioittaa omaa kulttuuriaan ja sekös mokuttajaa tympii. ;D
- Lukihäiriötä jo vuodesta 1977.
- Pessimisti ei pety!
- Tykkää Natsi-suklaa Eskimosta.

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 356
 • Liked: 8594
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
"Ympäri mennään, ympärileikatuksi tullaan", vanha Guinealainen sananlasku. Ympärileikkaukset ovat mielisairautta ja siksi suvaitsevaiset niitä kannattavat.
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

SimoMäkelä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 951
 • Liked: 1626
Eikä IS:ssa jälleenkään kommentointi mahdollisuutta. Ilmeisesti IS ei halua, että asiasta keskustellaan. Alkaa mennä lehti poikottiin hyysäysasenteensa johdosta. Eikä,pelasta enää edes Ulla Appelsiinin järkikirjoituksetkaan.

Ja ajankohtainen ongelma pikenmminkin Suomessa on nyt, että poikien ympärileikkaus missä ja miten vaan on laillisestikin sallittua. Haluaako IS siirtää huomiota pois asiasta. Tyttöjen ympärileikkaus on vakava ongelma, mutta suhtautuminen siihen on yksiselitteisen kielteinen yhteiskunnassa ja sen instituutioissa.

Keskustelua pitäisi nyt käydä poikien ympärileikkauksista ja oikeuslaitosten/päättäjien suhtautumisesta niihin.

Rusinapulla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 926
 • Liked: 1562
 • Vilttiketjun pullahalaaja
Mites keskustelet kun mm. IS:n kommentointimahdollisuus on nolla. Tehkööt Afrikassa mitä tekevät, rikkaassa kultturissa josta suomalaisillakin olisi paljon opittavaa.
"Teidän on pakko hyväksyä meidän ikivanhat perinteemme: lihakarjan teurastaminen islamilaiseen tapaan tai vaikka se, että naiset pitävät huivia. Tästä ei voi keskustella."
- H. Bahmanpour 16.9.2014 Helsingin Sanomat

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 044
 • Liked: 19075
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Tuo nainen on asunut Suomessa jo 5v ja tarvitsee edelleen tulkkia? Mitä ihmettä nuo ihmiset oikein puuhaavat, kun eivät edes kieltä opi?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Kivikova

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 553
 • Liked: 656
 • Nuiva Taiteen Maisteri
Nyt täytyy poiketa yleisestä linjasta ja kompata tota mimmiä. Kuitenkin hän tuo kyseistä primitiivistä rituaalia - josta muuten on puhuttu enemmänkin viime aikoina - ja sen brutaaliutta esille ja sitä kautta tasa-arvoasioita - länsimaisia arvoja. Vittu, tuo punaviini taisi vetää meikäläiseltä särmät pois, mutta komppaan kuitenki ja onhan nyt viikonloppu.  :)
- Lukihäiriötä jo vuodesta 1977.
- Pessimisti ei pety!
- Tykkää Natsi-suklaa Eskimosta.

Ano Nyymi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 909
 • Liked: 1120
 • Suvaitse tai saat turpaas!
"Ympäri mennään, ympärileikatuksi tullaan", vanha Guinealainen sananlasku. Ympärileikkaukset ovat mielisairautta ja siksi suvaitsevaiset niitä kannattavat.

Mutta ympäriinsä laikataanHAN länsimaissakin naisia  :flowerhat:
Tosin ne ovat niitä kauheusleikkauksia, mutta silti se on taatusti heteromiehen syytä.

falco

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 695
 • Liked: 2034
Sanoma-konserni liikkuu pienin askelin kohti todellista kipupistettä. Tosin en usko, että liikkuminen on tietoista laatua.

Ensin julkaistiin Meeri Koutaniemen kuvareportaasi brutaalista silpomisesta Afrikassa. Pääkirjoitustoimittaja laitettiin kirjoittamaan selittely siitä, miksi tytöt oli kuvattu ja oliko mahdollisesti yksityisyyttä loukattu, ettei kukaan loukkaannu yksilönsuojasta. Tavatonta höpöhöpöä.

IS kertoi silvotun guinealaisen naisen tarinan. Ankara, rankka perinne Afrikassa, joka toiviopuheiden mukaan olisi vähenemässä.

Näistä julkaisuista tuntuu olevan aivan tavaton journalistinen silta Suomen tilanteeseen. Guinea on Guinea ja Kenia on Kenia, eikä lauseessa edes mainittu Somaliaa tai somalialaista perinnettä asian suhteen, sehän on se asia, joka liittyy nyky-Suomeen.

Suomalaisen yhteiskunnan kannalta sillä, mitä tapahtuu Keniassa tai Guineassa, ei ole mitään merkitystä. Oleellista on, mitä Suomessa tapahtuu Suomessa syntyneille Suomen kansalaisille. Tuntuma on, että kaikkia ei suojella yhtä tarmokkaasti. Mikä on nuorten somalityttöjen oikeus olla tulleeksi silpomatta Suomessa?

Missä viipyy kampanja, jonka tavoitteena olisi: ei enää yhtään silvottua tyttöä Suomessa? Mikä tahansa järjestö tällaisen tavoitteen julkistaisi, siirtäisin sille helposti hyväntekeväisyysrahani. Silvotut tytöt lienee yksi pahimmista ihmisoikeusongelmista Suomessa tällä hetkellä. Rikoksen uhriksi joutuneiden joukko ei ole perin suuri, mutta rikoksen vakavuus on ankaraa luokkaa.

Virallinen media vaikenee takapihan tapahtumista. Keniassa on ikävä meininki mutta Suomessa kaikki hyvin.

« Viimeksi muokattu: 18.01.2014, 22:07:07 kirjoittanut falco »

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3949
 • Mankuva rasitin.
Jälleen kerran sama kaava toistuu: Viisi vuotta notkunut Suomessa ja tarvitsee edelleen tulkkia? Kertoo kyllä jotain näistä moniosaajista  :facepalm:
Lainaus
Kaunis nainen puhuu ranskaa pehmeällä äänellä. Hän osaa suomea jonkin verran, mutta haastattelussa on apuna tulkki.

Hän ei välttämättä aikonut jäädä Suomeen ensimmäisinä vuosinaan täällä. Sitten suunnitelmat muuttuivat, avioitui pottunokan kanssa (josta nyt eroaa, sinkkumiehet huom, jos ympärileikkaus ei haittaa) ja jäi maahamme siivoamaan metroja.

Kaikki kunnia rouva Konatelle. Tekee raskasta työtä pienellä palkalla, ja julkisesti vastustaa ympärileikkauksia.

Kuli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 990
 • Liked: 4133
 • Let no man pull you so low as to hate him. M.L.K.
Ihan ok näköinen nainen. Harmi vaan, että on lopullisesti piloilla. Tuossa ympärileikkaus perinteessähän on muuten kyse yhteisöllisestä keinosta estää naisten syrjähypyt. Ei varmaan hirveästi seksi kiinnosta muiden miesten kanssa, kun ei voi seksistä edes nauttia. Sama juttu poikien ympärileikkausten kanssa: Ympärileikkaukset on alunperin aloitettu, jotta voidaan hallita poikien seksuaalisuutta paremmin.

Luin joskus vuosia sitten jostain, että ympärileikatut ovat tutkimusten mukaan  keskimäärin perversimpiä, kuin ympärileikkaamattomat (tässä oli miehistä siis kyse). En silloin tajunnut miten esinahan poisto tekee miehestä perversimmän. Lamppu syttyi vasta paljon myöhemmin, kun tajusin kaikkien muslimien olevan ympärileikattuja.
Kiitos kaikesta Rähmis.