UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?  (Luettu 102799 kertaa)

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 391
 • Liked: 3238
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #360 : 29.08.2020, 12:40:00 »
Joku taisi kuitenkin kirjan polttaa ja ählämit tietty vaistonvaraisesti laittoivat paikat palamaan.

Höblän jutussa linkittämässäsi Iltalehdessäkin siteerattu imaami Samir Muric aivan erityisesti tähdentää, että riehujilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa ("ingenting med islam att göra"). Muuten poliisia ja pelastushenkilökuntaa vastaan hyökänneiden mellakoijien taustaa ei valoteta kummassakaan jutussa suuntaan eikä toiseen, mutta tehdään kyllä selväksi, että he vastustivat "äärioikeistoa".

Lainaus käyttäjältä: imaami Samir Muric
"Heidän huutonsa 'la ilaha ill Allah' ja 'Allahu Akbar' ovat vain ilmaisuja, joita he eivät tarkoita – sillä jos he todella tarkoittaisivat, he eivät olisi ikinä toimineet tällä tavalla."  (käännös)

Hbl: Våldsamt upplopp i Malmö efter islamfientliga manifestationer, många gripna 29.8.2020

Edit: Riehujien tausta jätetty kertomatta myös Ylen, Maikkarin ja Hesarin uutisissa kuin sopimuksesta.

Samir Muricilta on, varmaankin vahingossa, kerran päässyt totuus ulos. Aika hyvin ajankohtaiseen tapahtumaankin sopivasti kirjoitteli 2018 näin:

Lainaus käyttäjältä: Samir Muric 2018-01-10
Snacka hur mycket ni vill om ’kuffar’ och dess brister, men deras områden är hundra gånger mera säkra, renare och trevligare än de områden vi muslimer är en majoritet i. Och nej, det har ingenting med rasism eller ’strukturell diskriminering’ att göra, utan att vi inte tar eget ansvar. Bara gå och kollaexempelvis på sophusen i förorterna, vem källsorterar? Vem tar hänsyn till grannar och renlighet?

https://detgodasamhallet.com/2018/01/19/imamen-som-tankte-efter/


Suomeksi suunnilleen:

"Puhu niin paljon kuin haluat "kafiireista (ei-muslimeista)" ja heidän puutteistaan, mutta heidän alueensa ovat sata kertaa turvallisempia, puhtaampia ja mukavampia kuin alueet, joissa on muslimienemmistö. Ja ei, sillä ei ole mitään tekemistä rasismin tai "rakenteellisen syrjinnän" kanssa, vaan sen ettemme itse ota vastuuta. Tutustu vaikkapa vain lähiöiden jätekatoksiin, kuka lajittelee? Kuka huolehtii naapuruston puhtaudesta?"

Tuostahan taitaisi alkaa ei-muslimin kirjoittamana poliisitutkinta, ainakin Suomessa. Muuten imaamin jutut ovat tainneet olla normisettiä ja kuinkahan siellä moskeijan sisäpuolella partaan päristään...
« Viimeksi muokattu: 29.08.2020, 12:43:11 kirjoittanut Echidna »

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 004
 • Liked: 27005
 • Kiihottavat vieraslajit
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #361 : 29.08.2020, 13:49:20 »
Jotenkin toivoisi että tuo monikulttuurinen liikentihnä leviäisi koko maahan pienet tuppukylät mukaan lukien, kaikkialle missä rikkautta on. Polttaisivat koko maan paskaksi. Tosin se blm taitaa innostaa ja koraanin poltto laukaista porukan liikkeelle siellä missä tuota porukkaa on tarpeeksi paljon. Ruotsi saa sitä mitä on tilannut. On turha syyttää jotain koraanin polttoa mellakoiden aiheuttajaksi. Se halu mellakoida on siinä porukassa sisällä ja olisi purkautunut jostain muusta syystä. Koraanin poltto on kuin vaikkapa auton testaus. Jos se kottero menee testauksessa rikki niin ei se ole testauksen vika vaan sen kotteron heikkous ja se heikkous tulee korjata eikä jättää kyseistä testiä tekemättä.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 044
 • Liked: 79576
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #362 : 29.08.2020, 17:36:43 »
Suomen valtamedian lainaamat imaami Samir Muricin riehuvia muslimeja valkopesevät lausunnot ovat poskettomuudessaan mahtavia:

Lainaus
Imaami tuomitsee Ruotsin Malmön väkivaltaiset mellakat: ”Tämä on väärä tapa toimia”

[...]

Muric tuomitsee vahvasti koraanin polttamisen, mutta vähintään yhtä vahvasti hän tuomitsee mielenosoittajien toiminnan. Hänen mukaansa suurimmalla osalla mellakoijista ei ollut uskonnollista taustaa.

– Nämä ihmiset käyttävät haavoittuvaista tilannettamme hyväkseen purkaakseen omia tuntemuksiaan. Kaikki, joiden kanssa olen puhunut, korostavat tämän olevan väärin. Yksikään muslimi ei kannata väkivaltaa, Muric sanoo.

Hän perustaa havaintonsa mielenosoittajien käyttäytymiseen, pukeutumiseen ja kielenkäyttöön. Jos he olisivat olleet uskontoaan hartaita muslimeja, he olisivat Muricin mukaan pitäneet taukoja ja rukoilleet ajallaan.

– Kukaan ei tehnyt niin. He myös kiroilivat paljon ja käyttäytyivät tavalla, joka viittaa siihen, etteivät he olleet uskontoaan harjoittavia muslimeja. Minun arvioni on, että he halusivat vain rähistä. He eivät olleet sellaisia ihmisiä, joita yleensä näen moskeijassa.

[...]

Malmön poliisista kerrottiin uutistoimisto AFP:lle, että Paludanin uskottiin rikkovan Ruotsin lakeja.

– Oli myös olemassa riski, että hänen käytöksensä uhkaisi yhteiskuntaa.
Ilta-Sanomat 29.8.2020

Vähissä ovat Ruotsin todelliset muslimit, jos tuossa on kriteerit.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 476
 • Liked: 1156
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #363 : 29.08.2020, 20:23:03 »
^Paludan on uhka ruotsalaiselle yhteiskunnalle, uhka eivät ole riehuvat muslimimatut  ;D ;D ;D

No, mikäpä siinä. Dialogikyttä myöntää, että islamin ehdoilla mennään, islam on kiinteä osa ruotsalaista yhteiskuntaa mutta islamisaatiota ei ole. Joo, ei mitään uutta tai ihmeellistä. Älyllisessä epärehellisyydessään monikulturistien perussettiä.

Sananvapaus voidaan uhrata, pääasia etteivät muslimit loukkaannu.  :facepalm:

Toistaiseksi muslimien oikeuksia parhaiten suojaavat monikulturistit. Pari vuosikymmenen demografinen muutos, niin islam alkaa pärjäillä Ruotsissa ihan omin voimin.
"If something cannot go on forever, it will (eventually) stop."
-Herbert Stein, Richard Nixonin ja Gerald Fordin talouspoliittinen neuvonantaja

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 996
 • Liked: 9610
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #364 : 29.08.2020, 21:02:16 »
Näissä tapauksissa on aina sellainen selitys että jos härnäät koiraa niin koira puree. Oma vikasi, mitäs härnäsit.

Siis suvakit itse infantilisoivat lemmikkinsä ihan apinan tasolla oleviin otuksiin jotka eivät osaa olla kuin ihmiset eivätkä mahda käytöksellensä mitään vaan toimivat vaistojensa varassa.

Tässä voidaan taas kysyä että ketkä niitä oikeita rasisteja ovatkaan?  ;D

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 12 281
 • Liked: 16992
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #365 : 31.08.2020, 08:33:48 »
Joku taisi kuitenkin kirjan polttaa ja ählämit tietty vaistonvaraisesti laittoivat paikat palamaan.

Mutta tämä ei taaskaan johdu islamista, vaan esimerkiksi koronasta ja koska: "Osa ihmisistä vieraantuu, kun asukkaat osallistetaan yhden tietyn etnis-paikallisidentiteetin kautta. Samaan aikaan niistä brändätään globaaleja metropoleja, Palonen sanoo.", kuten Emilia Palonen meitä valistaa:

Miksi Malmössä mellakoidaan? Tutkija listaa syyt, joista yksi on korona-ahdinko
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8445f391-e3ac-4843-b0e7-940c2cd7b4af

Lainaus
Ruotsissa on nähty viime kuukausina useita väkivaltaisuuksia.

Helsingin yliopistonlehtori ja poliittisen ekstremismin ja populismin tutkija Emilia Palonen on harmissaan, että Malmön viime päivien väkivaltaiset mielenosoitukset vaikuttaisivat olevan osa pitkää väkivaltaisuuksien sarjaa.

– Jotenkin tuntuu vaikealta sanoa, että tämä olisi nyt jotenkin normaalia, koska eihän sen pitäisi olla normaalia. Toisaalta se on se ihmisten toivottomuuden tunne, joka alkaa eskaloitua, Palonen sanoo.

Tämän viikonlopun väkivaltaisuudet lähtivät liikkeelle, kun äärioikeistolaiset polttivat kaupungissa Koraanin, minkä jälkeen yli 300 ihmistä kerääntyi Rosengårdin kaduille protestoimaan. Tilanne eskaloitui mellakaksi ja lopulta poliisi joutui pidättämään ainakin 15 ihmistä.

– Osa ihmisistä vieraantuu, kun asukkaat osallistetaan yhden tietyn etnis-paikallisidentiteetin kautta. Samaan aikaan niistä brändätään globaaleja metropoleja, Palonen sanoo.
...
Palosen mukaan osa ruotsalaisen yhteiskunnan tämänhetkisestä levottomuudesta tulee maan löysästä koronalinjasta.

– Korona on aiheuttanut hyvin epätasa-arvoisen tilanteen. Keskiluokkaiset paperinpyörittäjät kyllä voivat valita, tekevätkö työnsä etänä vai toimistossa, mutta matalapalkka-aloilla samaa valinnanvaraa ei ole.
...
– Koronatilanne itsessään on jo aiheuttanut toivottomuuden tunnetta ja kun siihen lisätään tällainen kettuilu Koraanin polttamisen kautta, niin se aiheuttaa näitä liikehdintöjä, Palonen sanoo.

Palonen uskoo viime kuukausina esille nostetun rasismikeskustelun voimistaneen tällaista liikehdintää.
...
Palonen pohtii, mistä äärioikeiston islamin vastustus kumpuaa.

Eihän kukaan sano vain vihaavansa pinaattilettujakaan, vaan kyllä siinä taustalla on aina jokin syy. Onko se tässä tapauksessa lopulta muu kuin valkoisen ylivallan kannattaminen, se pitäisi tässä tapauksessa selvittää, Palonen sanoo.

Koraanin polttaminen ei Palosen mukaan kuulu ilmaisunvapauden piiriin, kuten ei minkään muunkaan pyhän kirjan polttaminen.

– Kyllä sitä uskoa saa kritisoida argumentoimalla ja käsittelemällä sitä, mitä siinä kirjassa on kirjoitettu, mutta kirjan polttaminen itsessään on huono tapa ajaa asiaa, Palonen sanoo.
...
Palonen näkee, että ruotsalaisessa yhteiskunnassa ei olla onnistuttu osallistamaan suurta muslimiväestöä niin, että muslimiväestökin kokisi ruotsalaisen yhteiskunnan omakseen. Siksi mielenosoittajat kävivät myös poliisin kimppuun, joka nähtiin tilanteessa sinä ruotsalaisen yhteiskunnan osasena, joka on marginalisoinut heidät yhteiskunnan ulkopuolelle, eräänlaisiksi kakkosluokan kansalaisiksi.

– Miten saamme nyt muodostuneen muslimiyhteiskunnan, ruotsalaisen yhteiskunnan ja anti-muslimiaktivistit keskustelemaan keskenään ja elämään rinta rinnan? Tämä on se kysymys, joka pitäisi pystyä ratkaisemaan, Palonen miettii.
...
– Ei ole kohtuulista vaatia, että ihminen luopuisi omasta uskostaan, Palonen päättää.

Oslossakin syntyi vastaava muslimimellakka, vaikka siellä on erilainen koronapolitiikkaa:

Oslossa syttyi mellakka Koraanin repimisen jälkeen – poliiseja heitettiin kivillä ja rauta­tangoilla, 29 ihmistä otettiin kiinni
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006618286.html

Lainaus
Tilanne kärjistyi sen jälkeen kun islamia vastustavan järjestön edustaja ”häpäisi Koraanin” vastamielenosoittajien edessä.

POLIISI otti 29 ihmistä kiinni Oslossa syttyneen mellakan jälkeen lauantaina, kertoo norjalainen Verdens Gang -lehti (VG). Kiinniotettujen joukossa oli poliisin mukaan useita alaikäisiä.

Välikohtaus käynnistyi sen jälkeen kun norjalainen islaminvastainen järjestö SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) järjesti mielenilmauksen Norjan parlamenttitalon Stortingetin edustalla.

Paikalle oli kokoontunut vastamielenosoittajia, jotka huusivat SIAN-järjestöä vastustavia iskulauseita. Valtaosa vastamielenosoittajista käyttäytyi rauhallisesti, VG kertoo. Lehden mukaan osa vastamielenosoittajista pyrki kuitenkin koko ajan poliisin pystyttämän suoja-aidan yli, ja poliisi käytti kyynelkaasua heitä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 31.08.2020, 08:36:45 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 247
 • Liked: 2184
 • Mayday, mayday. Maantievirus matkalla pohjoiseen!
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #366 : 31.08.2020, 11:14:47 »
Malmö ei opeta mitään uutta. Ruotsi on valinnut linjansa, paskiaiset kehtasivat valtion litteroilla kyyditä yli 30 000 läpsyttäjää Suomeen. Seuratkoon siitä ikuisen vihanpidon valaminen teräsbetoniin. Sitä temppua ei ylimielisten ruotsinpaskojen olisi pitänyt tehdä. Kuolkoot koronaan koko rasistinen rodunjalostajien paskasakki.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 818
 • Liked: 5392
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #367 : 31.08.2020, 12:03:35 »

Miksi Malmössä mellakoidaan? Tutkija listaa syyt, joista yksi on korona-ahdinko
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8445f391-e3ac-4843-b0e7-940c2cd7b4af
Kaikkea soopaa nämä roskalehdet ihmisille suoltaa! Näitä riehumisia on nähty Malmössä jo ennen koronaa ja tullaan näkemään myös koronan jälkeen. Koronalla ei ole asian kanssa yhtään mitään tekemistä!


Oslossa syttyi mellakka Koraanin repimisen jälkeen – poliiseja heitettiin kivillä ja rauta­tangoilla, 29 ihmistä otettiin kiinni
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006618286.html
Tässä tuosta videota. "Siirtolaisnuoret hyökkäävät poliisia vastaan Oslossa" -> https://youtu.be/KHp9vuqtj0Q
« Viimeksi muokattu: 31.08.2020, 12:28:00 kirjoittanut Riukulehto »
Koronan torjuntatoimet "tappavat" enemmän ihmisiä kuin itse virus.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 2127
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #368 : 19.09.2020, 22:33:11 »
Koraaninpolttomellakoiden vahingot maksavat rapiat miljoona kruunua. Tämä sisältää siis vain aineelliset vahingot.

SVT: Skadegörelse i Malmö kostade en miljon kronor

Lainaus
Skadegörelsen i samband med upploppen i Malmö kostar stadens skattebetalare en miljon kronor. Det handlar om trasiga trafikljus, förstörda väg- skyltar och upprivna gatustenar som ska lagas eller ersättas.

Summan avser endast skadegörelsen, och inte kostnader för socialtjänst, polis och liknande, enligt SVT Nyheter Skåne.

De våldsamma upploppen inträffade efter en koranbränning och en icke tillståndsgiven manifestation i slutet av augusti i år.

Malmön kaduilla voipi saada vaaleatukkainen viikinkien jälkeläinen pahasti pataansa katveesta.

PT-Media: Video: Arabiaano tyrmää ruotsalaisen tytön kadulla

Lainaus
Filmin pätkä tulee Malmöstä, jossa arabiaanonuorukaiset hurvittelevat ruotsalaisen tytön kustannuksella. Yksi arabiaano hivuttautuu häijysti kadulla kävelevän tytön sivulle ja taakse ja sen jälkeen vetää täydellä nyrkillä tyttöä päähän viistosti takaa.

Tytöllä ei ole mitään mahdollisuutta väistää, puolustautua tai varautua salakavalaan nyrkin iskuun. Arabiaanon kaveri kuvaa tapahtumaa edestä ja nauraa hillittömät naurut kun tyttö kaatuu katuun
menettäen hetkellisesti tajuntansa.

Aftonbladet: Se bilderna på det brutala överfallet i Malmö

Lainaus
Ett brutalt överfall på öppen gata i Malmö. Gärningsmannen är nu identifierad, men polisen vill få tag på kvinnan som faller offer för vansinnesattacken.

Ja sitten kunnon Nimby-ilmiötä kun vähän kokeillaan vähän sekoittaa asumista (tähän oli joku termikin? sekoitettu asuttaminen?).

Expressen: Oron växer – hyresgäster flyttar in i rika stadsdelen]https://www.expressen.se/kvallsposten/oron-vaxer-hyresgaster-flyttar-in-i-rika-stadsdelen/]Expressen: Oron växer – hyresgäster flyttar in i rika stadsdelen

Lainaus
Limhamn. A picturesque old fishing village that is being transformed into a "ghetto", or just a natural rubbish when different socio-economic groups meet.

The development with newly built apartment buildings in Limhamn will reduce segregation, but opinions about the development differ.

- Many of us pay dearly to live here and so it moves in a neighbor with social complications. It does not feel so fun, says Mia Lindroth, who has a condominium in the newly built area.

Lainaus
- This is not the right way to integrate people. I do not know how to do it, but to push them into a neighborhood that they more or less destroy and lower the value is wrong. Crime such as violent crime and theft have admittedly always existed here, but it has increased since the rental complex came up. But you are not allowed to say that because then you are a racist, says Camilla Marinus, who for 17 years has had a dog daycare very close to the new buildings.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 211
 • Liked: 8517
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #369 : 19.09.2020, 23:40:06 »
Ja sitten kunnon Nimby-ilmiötä kun vähän kokeillaan vähän sekoittaa asumista (tähän oli joku termikin? sekoitettu asuttaminen?).

Expressen: Oron växer – hyresgäster flyttar in i rika stadsdelen]https://www.expressen.se/kvallsposten/oron-vaxer-hyresgaster-flyttar-in-i-rika-stadsdelen/]Expressen: Oron växer – hyresgäster flyttar in i rika stadsdelen

Lisää poimintoja artikkelista: Malmön yliopiston kaupunkirakentamisen proffa pitää tärkeänä, että integraatiota tapahtuu kaikissa kaupunginosissa.  Ei niin kuin ennen, kun yritettiin rakentaa (esimerkiksi) Rosengårdia sellaiseksi, että keskiluokkakin haluaisi muuttaa sinne.  Kaupunkia pitää katsoa kokonaisuutena, ja integraatiota pitäisi tapahtua myös rikkaammilla alueilla, ei vain "miljoonaohjelman" alueilla.

Lainaus
Det är också, menar Carina Listerborn, långsiktigt fördelaktigt för staden som helhet att integrationen sker i alla stadsdelar.

– Tidigare har man framför allt tittat på hur man ska bygga så att medelklassen ska vilja flytta in i Rosengård. Men det är viktigt att se staden som en helhet och inte tänka att integration är något som ska ske enbart i miljonprogrammen utan också i de rikare områdena.

Proffa myös vakuuttaa, että piti siitä tai ei, mikään ei viittaa siihen, että kehitys pysähtyisi.  Päinvastoin.  Linham on vasta alkua, ja muut kaupunginosat seuraavat perästä.  Mikään kaupunki ei hänen mukaansa voi hyvin olemalla erittäin homogeeninen.  On luonnollista kaupungille kasvaa ja muuttua.  On ymmärrettävää, että väki pitää turvallisena tuttua olotilaa, mutta aika ei pysy paikallaan. Muutos ei ole ainoastaan positiivista, vaan väistämätöntä.

Lainaus
Oavsett vad man tycker om utvecklingen på Limhamn så är det inget som pekar på att förändringen kommer upphöra. Tvärtom.

Förtätningen med integrerade boendeformer i sjöstaden är bara början. Flera andra stadsdelar står redan på tur.

– Ingen stad mår bra av att vara väldigt homogen. Det är en naturlig sak med staden att den hela tiden växer och förändras. Det är förståeligt att folk tycker det känns tryggt att ha det som de alltid haft det, men tiden står inte still, och det är inte bara något positivt utan också något helt oundvikligt, säger Carina Listerborn.

Kovasti on proffa pistämässä taviksia ojennukseen.  Olisi mukava tietää, millaisella alueella proffa itse asuu ja mitä sinne on suunnitteilla.  Veikkaan, että se on loppuunrakennettu omakotialue, jossa nimet Gunnar, Åke ja Birgitta ovat pysyvästi valtavirtaa.
« Viimeksi muokattu: 19.09.2020, 23:43:44 kirjoittanut Siili »

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 2127
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #370 : 19.09.2020, 23:52:52 »
Miksi Malmössä mellakoidaan? Tutkija listaa syyt, joista yksi on korona-ahdinko
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8445f391-e3ac-4843-b0e7-940c2cd7b4af

Lainaus
Helsingin yliopistonlehtori ja poliittisen ekstremismin ja populismin tutkija Emilia Palonen on harmissaan, että Malmön viime päivien väkivaltaiset mielenosoitukset vaikuttaisivat olevan osa pitkää väkivaltaisuuksien sarjaa.

Alkaa olla jo aika pitkä värisuora ja jatkuu vaan.

Lainaus
– Jotenkin tuntuu vaikealta sanoa, että tämä olisi nyt jotenkin normaalia, koska eihän sen pitäisi olla normaalia. Toisaalta se on se ihmisten toivottomuuden tunne, joka alkaa eskaloitua, Palonen sanoo.

Mitä se toivottomuus tässä tapauksessa on Palonen? Tämän kaltainen toivottumuus ei tunnu katsovan paikkaa, enempikin etnisiteettiä ja kulttuuria.

Lainaus
Palosen mukaan osa ruotsalaisen yhteiskunnan tämänhetkisestä levottomuudesta tulee maan löysästä koronalinjasta.

Voisikohan tutkija Palonen hieman avata tätä tarkemmin? Ruotsin levottomuuksien erityispiirteet eivätkä niiden esiintymistiheydet ole mitenkään poikkevia koronaa edeltävästä ajasta eivätkä levottomuuksien pääosaa näyttelevät paljon eväänsä hetkauta maan löysästä koronalinjasta.

Lainaus
– Koronatilanne itsessään on jo aiheuttanut toivottomuuden tunnetta ja kun siihen lisätään tällainen kettuilu Koraanin polttamisen kautta, niin se aiheuttaa näitä liikehdintöjä, Palonen sanoo.

Liikehdintöjä? Kettuilu? Kettuiliko Tervo Uutisvuodossa? Onko toisille/mutta ei toisille pyhän kirjallisen teoksen polttaminen kettuilua? Mitkä kaikki yhteiskunnassa esiintyvät ilmiöt ovatkaan kettuilua? Ovatko Ruotsissa tapahtuvat autojen polttamiset kettuilua vai liikehdintää? Koronatilanne aiheuttaa edelleen todennäköisesti toivottomuutta korkeintaan sellaisille ruotsalaisen yhteiskunnan jäsenille, jotka eivät harrasta liikehdintää.

Lainaus
Eihän kukaan sano vain vihaavansa pinaattilettujakaan, vaan kyllä siinä taustalla on aina jokin syy. Onko se tässä tapauksessa lopulta muu kuin valkoisen ylivallan kannattaminen, se pitäisi tässä tapauksessa selvittää, Palonen sanoo.

Miten tämä valkoinen ylivalta nyt tähän kuvioon tuli? Kyllä, aika monikin muuten vain sanoo vihaansa pinaatti/porkkana/veri/ihan mitä vaan -lettuja.

Lainaus
Koraanin polttaminen ei Palosen mukaan kuulu ilmaisunvapauden piiriin, kuten ei minkään muunkaan pyhän kirjan polttaminen.

– Kyllä sitä uskoa saa kritisoida argumentoimalla ja käsittelemällä sitä, mitä siinä kirjassa on kirjoitettu, mutta kirjan polttaminen itsessään on huono tapa ajaa asiaa, Palonen sanoo.

Kyllä, kirjojen polttaminen on vähän huono tapaa asiaa, mutta ei sen myöskään tarvitse kuulua ilmaisunvapauden piiriin ollakseen sallittua. Tätä kyseistä toimenpidettä ei ole erikseen kielletty.

Lainaus
Palonen näkee, että ruotsalaisessa yhteiskunnassa ei olla onnistuttu osallistamaan suurta muslimiväestöä niin, että muslimiväestökin kokisi ruotsalaisen yhteiskunnan omakseen. Siksi mielenosoittajat kävivät myös poliisin kimppuun, joka nähtiin tilanteessa sinä ruotsalaisen yhteiskunnan osasena, joka on marginalisoinut heidät yhteiskunnan ulkopuolelle, eräänlaisiksi kakkosluokan kansalaisiksi.

Tuskin kokisin jotain (syötä vapaavalintainen Lähi-Idän maa/tai ihan mikä tahansa maa, mm. Ruotsia on tullut kokeiltua livenä) yhteiskuntaa omakseni, mutta en nyt lähti tämän vuoksi käymään poliisin kimppuun. Suurta muslimiväestöä? Eivätkö ne yhteiskunnan eri tehtävissä, mm. poliisina toimivat muslimit ole osa tätä suurta muslimiväestöä?

Lainaus
– Miten saamme nyt muodostuneen muslimiyhteiskunnan, ruotsalaisen yhteiskunnan ja anti-muslimiaktivistit keskustelemaan keskenään ja elämään rinta rinnan? Tämä on se kysymys, joka pitäisi pystyä ratkaisemaan, Palonen miettii.

Eli tutkija Palonen siis tunnustaa, että Ruotsiin on syntynyt vahvoja erillisiä yhteiskuntia? Tämä peli taisi sitten olla tässä.

Lainaus
– Ei ole kohtuulista vaatia, että ihminen luopuisi omasta uskostaan, Palonen päättää.

Olisiko kohtuullista vaatia sopeutumaan pohjoismaiseen demokratiaan ja olemaan ihmisiksi?

Edit: korjattu raamatun viskojan nimi oikeaksi
« Viimeksi muokattu: 20.09.2020, 07:04:12 kirjoittanut Luka Mokonesi »
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 991
 • Liked: 2453
 • Maanantaikappale
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #371 : 20.09.2020, 10:43:24 »
^ Valkoisen ylivallan kannattamisen vastustaminen on siis Ruotsissa esiintyvän lähiöväkivallan (ns) syytä? Huhheijaa ja rommia pullo - aikamoista 'minä puhun nyt niin totta kuin osaan' tason astiantuntijajargonia EP:ltä.
"I believe in the death of the emotions and the triumph of the imagination."   - JG Ballard

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 349
 • Liked: 935
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #372 : 20.09.2020, 11:57:12 »
Paloselta pitäis kysyä että miten ja miksi ei-muslimit, yleensäkin muualta kuin lähi-idästä ja afrikasta tulleet on sitten onnistuneet integroitumaan  ihan hyvin ruotsalaiseen yhteiskuntaan? Ehkä se on pelkästään tahtokysymys.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 2127
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #373 : 05.10.2020, 17:46:13 »
Malmö opettaa, että not in my back yard  ja white flight.

SVT 2020-05-15: De flyttade från Malmö till Trelleborg: ”Tryggheten stor faktor”

Teksti on lyhyt, mutta videoklippi on katsomisen arvoinen, tai ainakin siinä on pari hupaisaa kohtaa;

Trelleborgissa ei tarvitse nukahtaa poliisihelikopterin meluun kuten Malmössä, mutta himskatti, Trelleborgista ei löydy Pecorino-juustoa ja Malmön hipsterikulttuuriakin on ikävä.

Siinä missä 2015 Haaparannasta tulvi hädänalaisia pakolaislapsia Äiti Suomen helmoihin turvaan, tulvi Saksasta 2015 lauttalastettain näitä poloisia juuri mm. Trelleborgiin josta osa sitten jatkoi vaarallista matkaansa Ruotsin kauhujen läpi kohti pohjoista vapauden ja turvan porttia, Tornio-Haaparantaa.

"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

no enpä tiedä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 64
 • Liked: 254
 • poikkeamaton valkonormatiivi
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #374 : 05.10.2020, 19:01:40 »
Trelleborgissa ei tarvitse nukahtaa poliisihelikopterin meluun kuten Malmössä, mutta himskatti, Trelleborgista ei löydy Pecorino-juustoa ja Malmön hipsterikulttuuriakin on ikävä.

Olen käynyt pelaamassa Järvan frisbeegolfradalla (Tukholma) vuosittain vuodesta 2010, paitsi kuluneena kesänä. Yleensä siellä vierähtää 2-3 päivää kerralla. Motarin toisella puolella vähän matkan päässä on Rinkeby ja muut kuldduurilähiöt. Mutta frisbeegolfradan puolella on esimerkiksi Järva folkets park sekä pieniä kantisten vuokraviljely kommuuneja asuinrakennuksineen. Muutaman viime vuoden aikana ilmassa pörräävien helikopterien määrä on kasvanut alueella huomattavasti. Mitenkähän on käynyt paikallisten puistoviljelijöiden yöunille  ;D.

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 056
 • Liked: 2127
Vs: Mitä Malmö opettaa monikulttuurisuudesta?
« Vastaus #375 : 20.10.2020, 16:28:35 »
Expressen: Nya hyreslägenheter i Malmö måste erbjudas bidragstagare

Sosiaalisten kokeilujen helmiä. Vuokra-asuntoja täytyy tarjota tukien saajille. Seuraa lainauksia konekäännöksenä.

Lainaus
New apartment buildings in Malmö must leave room for people without any secured income.

The municipal board has decided that
, writes Sydsvenskan.

- This increases the risk that property owners instead build outside Malmö, says Susanne Rikardsson, CEO of Fastighetsägarna Syd, to the newspaper.

Lainaus
According to the new land allocation policy from the city of Malmö, everyone who builds new apartment buildings in the city must lease apartments to the homeless and people with income support, something that Hem & Hyra was the first to tell about.

Ten percent of the apartments will be rented out to the municipality, which in turn will rent them out to the homeless. An additional ten percent must be paid for queuing at Boplats Syd, without special income requirements.

- We believe that this is feasible and that the industry will accept it, says Andreas Schönstedt (S), chairman of the Technical Committee, to Sydsvenskan.

The formal decision is expected to be made soon in the municipal council, but several parties have opposed the changes.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Tagit: malmö