Kirjoittaja Aihe: Islanti antoi pankkiensa kaatua - nykyisin täystyöllisyys  (Luettu 15299 kertaa)

Jari Martikainen

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 297
 • Liked: 153
Vs: Islanti antoi pankkiensa kaatua - nykyisin täystyöllisyys
« Vastaus #60 : 01.02.2014, 15:14:13 »

Esko Seppäselta mielenkiintoinen kirjoitus 2010
Lainaus

Islannin kapitalistirääpäleet rupesivat rikkaiksi velalla, muiden rahoilla. Kun kaiken maailman pankit ajautuivat ylikeinottelukriisiin, heidän pankeillaan ei ollut rahaa maksaa takaisin niihin ulkomailla, Suomessakin - korkeilla koroilla - houkuteltuja talletuksia. Kyseessä oli pieni maa, jossa oli yksityistä velkaa yli kymmenen kertaa enemmän kuin maan kansantuote. Niinpä Islantia voitiin kohdella kaltoin. Se julistettiin terroristivaltioksi. Englannin ja Hollannin hallitukset, Kansainvälinen Valuuttarahastokin(IMF), vaativat Islannin valtiota maksamaan vieraiden maiden kansalaisten ylikorkotalletukset ja niiden korot terroristien puolesta. Samoilla perusteilla ison USA:n, jota ei ole julistettu terroristivaltioksi, kuuluisi maksaa konkurssiin päästetyn Lehman Brothers-pankin velat muiden maiden tallettajille. USA:lta ei sitä vaadita samaan, ja muut jopa sallivat sille pankkivelkojen kansallistamisen setelirahoituksella eli painamalla katteettomia dollareita valtion velkojen maksuun.

Islantilaiset äänestivät lauantaina kansanäänestyksessä yksimielisesti EI konkurssipankkiensa ulkomaanvelkojen sosialisoimiselle. Mekin olisimme äänestäneet?

Suomi omasta puolestaan on kiinni eurossa kuten eräs entinen varis tai täi tervassa. Meille kerrotaan, että euro on puhdas menestystarina, mutta nyt on paljastunut sen likainen takapuoli: systeemi ei ole yhteensopiva kaikille maille, ei varsinkaan Kreikalle.

Kreikkalaiset ovat eläneet EU:n kustannuksella yli varojensa. Koko maa toimi kuin Islannin terroristit, gangsterit ja banksterit. EU salli Kreikan oikeiston väärentää taloustilastonsa, ja niin Kreikka pääsi vilpillä, viekkaudella ja vääryydellä mukaan yhteisvaluuttaan.
Lainaus

Samaa juttua voi lukea aika eri tavoin...

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 423
 • Liked: 9383
Vs: Islanti antoi pankkiensa kaatua - nykyisin täystyöllisyys
« Vastaus #61 : 01.02.2014, 15:33:15 »
Esitin omat faktat, voit uskoa lähteeseen tai et.
"'You are entitled to your opinion. But you are not entitled to your own facts."

Sinä olet kiistattomasti ollut väärässä, olit sen valmis myöntämään tai ei. Kyse ei ole uskonasiasta.

Lainaus
Sen lisäksi keksit asioita ihan omasta päästä, kaikennäköisiä valheita esität minusta mitä en ole väittänyt. Hyi sua likaista...RP

Lainaus
Se että EU-päättäjät ovat keskittyneet velkaan ja leikkaamiseen ja epäonnistuneet surkeasti, ei tee velasta talouden tärkeintä indikaattoria.
tai näin
Lainaus
Ehkä sinä määrittelet sana "pankkipeluri" koskemaan koko Islannin kansaa. Joka tapauksessa pankkien omistajille ja lainoittajille Islannin tapuksessa tuki valui vähemmän kuin Kreikan tapauksessa.
Lainaus
    Vaikka hyväksyisikin kanssasi tuon kansantaloustieteen Nicolae Ceaușescu -koulukunnan, josaa valtionvelka on asioiden ainoa mittari, olisit silti väärässä.
Siis minä olen syyllistynyt tarkalleen ottaen mihin - sanonut sinun pitävän velkaa talouden tärkeimpänä mittarina? Jos sinun kontribuutiosi olisi perustunut johonkin muuhunkin kuin (virheellisiin) velkatietoihin moista mielikuvaa ei varmaan olisi päässyt syntymään.

Jos "pankkipelurilla" tarkoitit jotain suppeampaa ryhmää kuin Islannin kansaa (lauseessani oli sana "ehkä"), niin et vielä ole kertonut miten sitä tuettiin. (Ja itse tuossa alempana ainakin tunnuit pitävän sitä, että koko Islannin valtio ei lakannut olemasta, negatiivisena asiana).

Lainaus
itse sen sijaan sanoit
Lainaus
En sanonut, että tarvitsee keksiä, tarjosin alkajaisiksi kahta yleisimin käytettyä mittaria, jotka oli jo mainittukin ketjussa.

Lainaus
Islannin talous on toipunut jo useamman vuoden, Kreikan ei.
Niin sanoin. Väitteet pitävät yhä paikkansa.

Lainaus
Lainaus
Mutta edes pyydettäessä et ole kyennyt väitteitäsi tukevia lukuja lainaamaan ja linkkaamaan.
vaikutat aikuiselta vauvalta. Edes sivun mainitseminen ei riitä, kaikki pitää tarjota prikalle.
Mainitsit www-sivuston, et sivua. Kun väite oli ilmeisen väärä en alkanut tonkimaan sille tarkkaa lähdettä niin kun en ala pleraamaan kirjaa löytääkseni viitteen väitteelle "sika on märehtijä". Lopulta sitten viitsit antaa sivun, jonka data oli helppo todeta ilmeisen virheelliseksi (tai siis siirtynyt yhdellä vuodella oikeasta), ja tulkintasi näin ollen täysin väärä. Jos olisit seurannut asioita hieman monipuolisemmin et tuollaista virhettä olisi tehnyt.

Lainaus
Jos RP ja muut hyödylliset idiootit eivät olisi antaneet joululahjoja rikollisille, Islantia ei olisi enää olemassa.
A) en muista että mielipidettäni olisi kysytyy Islannin auttamisesta. B) Sinänsä en pidä valtioiden hävittämistä hyvänä poliittisena päämääränä (mistä syystä en myöskään välitä nykyisestä EU:sta). C) Jos "rikolliset" tässä on jokin suppeampi ryhmä kuin Islannin kansa, niin jälleen kerran on kertomatta miten tuki kanavoitiin heille.

- ja vielä kerran Islannin taloustilanteen perusteella (ja toisin kuin Kreikan kanssa) näyttäisi siltä, että "joululahjan" takaisinmaksu sovitun koron kanssa tulisi tapahtumaan. (Korko on enemmän kuin mitä Suomi itse lainaamastaan maksaa, vaikkakaan toki  Islanti ei avoimilta markkinoilta moista olisi saanut sovittua  - viimeisen pointin suhteen en koskaan muuta ole väittänytkään).


Lainaus
Pitäisikö tässä vielä tukea kreikkalaisia rikollisia?
Missä vaiheessa olen esittänyt mitään sen suuntaistakaan?

Lainaus
http://www.thisismoney.co.uk/money/saving/article-2408363/Britains-banks-pay-1bn-compensating-Iceland-savers.html
Niin, britit siis tukivat omia riskisäästäjiään (ja varmasti omasta mielestään ainakin psykologisesti omaa pankkijärjestelmäänsä). Kyseessä ei olut mikänä kriisin jälkeinen tuki Islannille. Kaupthing tarjosi samoihin aikoihin Suomessakin yli 5%:n korkoa. En ollut niin tyhmänahne kuin nuo britit, että olisin Islannin talletussuojarahston kestokykyyn kriisissä laskenut (Suomessahan vastuut saatiin katettua lopulta Kaupthingin paikallisilla varoilla (korotkin?)).
« Viimeksi muokattu: 01.02.2014, 15:45:38 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Detainee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 994
 • Liked: 103
 • J'adore Koskenkorva
Vs: Islanti antoi pankkiensa kaatua - nykyisin täystyöllisyys
« Vastaus #62 : 01.02.2014, 19:12:58 »
kysymys onkin se että onko kaikki ihan kotona RP?

Et pysty/viitsi käydä hakemassa dataa sivustolta, et usko dataan mitä siellä on, se on väärää kuitenkin perustelematta mitenkään. Et itse esitä omaa dataa samalta ajalta, mutta data on väärää ja piste.

Sen lisäksi esität valheellisia väitteitä kerta toisensa jälkeen, en ole sanonut että velkamitari on tärkein (se on sun omaa illuusiota) kuten en myöskään ole tukenut diktaattori ceasescun teoriaa vaikka näin myös väitit. Edellisessä postissa yritit väittää että olen sanonut jotain ja vihjannut (illusion again). Marttyyri ehkä?

Likainen valehtelija, hyi sua.

Mitäs CNN:n juttu, ticking bomb,....vai ticking deceiving liar RP.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 423
 • Liked: 9383
Vs: Islanti antoi pankkiensa kaatua - nykyisin täystyöllisyys
« Vastaus #63 : 02.02.2014, 08:48:33 »
Et pysty/viitsi käydä hakemassa dataa sivustolta, et usko dataan mitä siellä on, se on väärää kuitenkin perustelematta mitenkään. Et itse esitä omaa dataa samalta ajalta, mutta data on väärää ja piste.
OK. Viimeisen kerran. Tämän jälkeen en enää jaksa arvailla oletko äärettömän paksukalloinen  vai vain trolli, joka haluaa leikkiä moista:
Viestissä: http://hommaforum.org/index.php/topic,91345.msg1543554.html#msg1543554 (31.01.2014, 06:02:08 - aikaisemmin kuin sinä esitit mitään (edes niitä vääriä) velkanumeroitasi tai linkkejä niihin) linkattu EU:n komission raportti sisältäen luvut
2010 148,3%
2011 170.3%
2012 156.9%
2013 (ennuste) 176.2%
(Taulukko II.8.1)
Vuoden 2012 ja 2013 mainitsin myös viestissäni.

Samat luvut kuin sinullakin, paitsi että ne tulkinnan kannalta olennaiset vuodet on liitetty numeroihin oikein.  Se vuoden 2012 luku oli vielä lisäksi mainittuna viestissä http://hommaforum.org/index.php/topic,91345.msg1544549.html#msg1544549 (01.02.2014, 13:02:10) linkattuna uutislähteeseen - mutta luonnollisesti tuon lisäarvo viihdyttävän värikuvan lisäksi oli sen yksittäisen mainitun luvun näkyvyydessä, koska tuokin numero oli jo ollut aiemmassa taulukossa.

Mitäpä minä sille mahdan, jos joku haluaa väkisin pitäytyä sekundäärilähteissä joissa on kivat pylväsdiagrammit sen jälkeenkin, kun hänelle on huomautettu että hänen pylväsdiagrammien tuottajansa lähde omilla sivuillaan ilmoittaa dataksi muuta. (Minä en tuolloin tiennyt lähdettäsi, mutta ehkä itse sanan eurostat olit huomannut, vai kuivttelitko, että tiedolla oli amerikkalainen primäärilähde?).


"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 423
 • Liked: 9383
Vs: Islanti antoi pankkiensa kaatua - nykyisin täystyöllisyys
« Vastaus #64 : 25.10.2015, 20:24:07 »
Islanti on näköjään mennyt epäortodoksisella linjalla muutenkin. Tämänhetkinen yhteenlaskettu saldo pankkiirioikeudenkäynnesitä on 76 vuotaa vankeustuomioita:
http://icelandmag.visir.is/article/26-bankers-already-sentenced-a-combined-74-years-prison
Lainaus
In two separate rulings last week, the Supreme Court of Iceland and the Reykjavík District Court sentenced three top managers of Landsbankinn and two top managers of Kaupþing, along with one prominent investor, to prison for crimes committed in the lead-up to the financial collapse of 2008. With these rulings the number of bankers and financiers who have been sentenced to prison for crimes relating to the financial collapse has reached 26, and a combined prison time of 74 years.

Tosi outo menoa. Tuomita nyt pankkiirit ja armahtaa kansa...
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 423
 • Liked: 9383
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Tagit: