UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)  (Luettu 74513 kertaa)

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 12009
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #60 : 13.12.2014, 16:57:26 »
Lainaus
Tuberkuloosin synkkä menneisyys

Tuberkuloosilla on ollut historiassa ikävä kaiku. 1930-luvulla kuoli yksi suomalainen tunnissa tuberkuloosiin. Tilanne parantui, kun elintaso nousi, asumisolot muuttuivat suotuisammiksi, rokotus ja lääkehoito tekivät osansa ja tartuttavat potilaat otettiin parantoloihin. Nykyään tauti on meillä onneksi harvinainen, siihen sairastuu vajaat 300 ihmistä vuosittain.

Tuberkuloosi on kuitenkin yksi maailman suurimmista terveysongelmista. Se on yleinen erityisesti ylikansoitetuissa, köyhissä ja kehittyvissä maissa. Tiivis asuminen, aliravitsemus, HIV-epidemia ja huono terveydenhuollon taso lisäävät tuberkuloosin leviämistä. Tauti tappaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa ihmistä. Siihen menehtyy yhden päivän aikana yhtä monta ihmistä kuin kuolisi 15 reittisuihkukoneen maahansyöksyssä.

Suuri haaste ovat lääkkeille vastustuskykyiset bakteerikannat, joita esiintyy kaikkialla maailmassa, mutta erityisesti entisen Neuvostoliiton alueella. Tuberkuloosibakteeri kehittää vastustuskyvyn lääkkeille huonosti toteutuneen lääkehoidon seurauksena. Jos käytössä ei ole koko aikaa kaikkia tarvittavia lääkkeitä, lääkeyhdistelmä ei ole riittävä tai potilas jättää osan lääkkeistään ottamatta, on resistenssin kehittymisen riski suuri.

Tuberkuloosin hoitoon tarvitaan aina useamman lääkkeen yhdistelmä, ja hoitoaika on minimissään puoli vuotta. Lääkkeille vastustuskykyisessä taudissa hoito voi kestää kaksi tai kolmekin vuotta. Nykylääkityksen turvin lähes kaikki sairastuneet pystytään hoitamaan, kunhan tauti vaan todetaan ajoissa.

Tuberkuloosin taudinkuva on maassamme muuttumassa muiden Pohjoismaiden kaltaiseksi; vanhusten osuus vähenee, ja yhä useammin sairastuva on työikäinen tai nuori, ja monella sairastuneella on maahanmuuttajatausta.

Monikulttuurisuus haastaa uudella tavalla koko sosiaali- ja terveydenhuollon kentän. Paikallisia mini-epidemioita ilmenee aika ajoin. Kun tautiin sairastuneet ovat nuorempia ja sosiaalisesti aktiivisia, ei ole tavatonta, että tartuttavan tuberkuloosipotilaan kontaktiselvityksissä tutkitaan kymmeniä tai jopa satoja altistuneita.

Sairastuminen tuberkuloosiin herättää niin sairastuneessa kuin lähipiirissäkin huolta ja runsaasti kysymyksiä. Tätä varten olemmekin Filhassa yhteistyössä Hengitysliiton kanssa laatineet Tuberkuloosi.fi-verkkosivuston, josta löytyy luotettavaa ja monipuolista tietoa tuberkuloosista kaikille asiasta kiinnostuneille, mutta erityisesti sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Sairastuneet pitäisi pystyä toteamaan ja hoitamaan kotimaassaan, jotta ei olisi tarvetta lähteä hakemaan hoitoa muualta. Tämä vaatii tukea niille maille, joissa ongelmia esiintyy. Meidän tilanteemme on hyvä ja tapausmäärät rajallisia, mutta valppaus taudin suhteen on tarpeen.
http://www.mediuutiset.fi/keskustelutjamielipiteet/tuberkuloosin+synkka+menneisyys/a1036095

Missä monikulttuurisuus, siellä haasteet ja haasteellisuus.
Mörökölli

2011-04-17

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 475
 • Liked: 218
 • Et ole yksin
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #61 : 23.03.2015, 11:32:29 »
Lainaus
Lähes 300 altistui tuberkuloosille Pirkanmaalla

[...]

Maakunnassa selviteltiin kaikkiaan kolmeatoista tapausta, joissa tartuntavaarassa oli ihmisjoukko. Aiempina vuosina tapauksia on ollut kolmesta viiteen.

[...]

Viime vuonna Pirkanmaalla todettiin 33 tuberkuloositapausta. Taysin infektioyksikön mukaan diagnoosi useimmiten viivästyi, minkä takia entistä suurempi joukko altistui.

Lähes puolet tapauksista havaittiin ulkomaalaistaustaisilla. Tays ehdottaakin vapaaehtoista seulontaa riskimaiden ihmisille. Turvapaikanhakijoille ja pakolaisille seulonta jo järjestetäänkin.

STT
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032319406436_uu.shtml
Burkakulttuuri meets saunakulttuuri.


Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 626
 • Liked: 10636
 • Arvo Pohja
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #63 : 23.03.2015, 15:34:16 »
Isoisäni kuoli tuberkuloosiin ja isäni vietti lapsena lähes vuoden sairaalassa taudista kärsien.
Eiköhän se ole minunkin osani vielä, vaikka hetken näytti, ettei tule olemaan enää mahdollista.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 6088
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #64 : 03.06.2015, 12:59:27 »
Tuberkuloosiin sairastunut ulkomaalainen opiskelija on paranemassa

Tampereella on todettu tartuttava tuberkuloositapaus. Kyseessä on Tampereen ammattikorkeakoulun ulkomaalainen opiskelija, joka hakeutui itse hoitoon. Hän on parhaillaan hoidossa Taysissa.

Taysin infektioyksikön infektiolääkäri Kirsi Valve sanoo, että opiskelija tulee korkean tuberkuloosiriskin maasta. Maata hän ei halua yksilöidä.

- Hän on paranemassa ja hoito on alkamassa. Henkilö on saanut kotimaassaan tartunnan ja sairastunut Suomessa.
Kyseessä on keuhkotuberkuloosi, johon sairastuneet ovat yleensä sairaalassa kaksi viikkoa. Tämän jälkeen lääkitys jatkuu ainakin kuuden kuukauden ajan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti tapauksesta keskiviikkona. 40 henkilöä on altistunut tuberkuloosille, ja heidän terveyttään tutkitaan tehostetusti. Asianomaiset opettajat on tavoitettu ja opiskelijoille on tänään keskiviikkona lähtenyt asiasta sähköpostia. Altistuneet eivät levitä tuberkuloosia, ellei heillä ole oireita.

- Vain sairastuneet voivat tartuttaa tuberkuloosia, Valve muistuttaa.

Tuberkuloosi tarttuu huonosti. Sadasta altistuneesta arviolta 30 saa tartunnan ja vain 3 sairastuu.

Tampereella on tätä tapausta aiemmin ollut oppilaitoksissa vuoden 2010 jälkeen kolme joukkoaltistumista tuberkuloosille. Näistä kolme on sattunut Tredussa.

Valve toivoo, että ulkomaalaiset opiskelijat kävisivät ilmaisessa seulontakeuhkokuvassa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194984342293/artikkeli/tuberkuloosiin+sairastunut+ulkomaalainen+opiskelija+on+paranemassa.html
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

2011-04-17

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 475
 • Liked: 218
 • Et ole yksin
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #65 : 03.06.2015, 15:10:20 »
^
Lainaus
Tuberkuloosiselvitys Tampereen ammattikorkeakoulussa

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Tekniikan alan koulutusohjelmassa opiskelevalla henkilöllä on toukokuun 2015 lopussa todettu tartuttava tuberkuloosi. Tartuttavuusaika on alkanut helmikuun 2015 puolivälissä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuberkuloosiasiantuntijat ovat määrittäneet ne altistuneet henkilöt, joiden tulee hakeutua tutkimuksiin. Altistuneita on koululla noin 40. Asiasta on tiedotettu keskiviikkona 3.6.15 ryhmän opettajille koululla pidetyssä tiedotustilaisuudessa ja kirjallisella tiedotteella opiskelijoille. Altistuneille järjestetään tarkemmat tutkimukset. Opiskelijat tutkitaan perusterveydenhuollossa, opettajat työterveyshuollossa.

Tartuntatautilaki velvoittaa tutkimaan tartuttavalle tuberkuloosille altistuneet henkilöt. Tutkimukset ovat tartuntatautilain mukaan tutkittavalle ilmaiset.

Tuberkuloosi Suomessa ja Pirkanmaalla

Uusia tuberkuloositapauksia todettiin viime vuonna Suomessa 260 tapausta, näistä kolmasosa oli ulkomailla syntyneellä. Pirkanmaalla todettiin viime vuonna 33 tuberkuloositapausta, joista 26 sairasti keuhkotuberkuloosia, kolmellatoista oli tartuttava tuberkuloosi. Pirkanmaalla lähes puolet kaikista tuberkuloositapauksista havaittiin ulkomaalaistaustaisilla henkilöillä. Vuonna 2014 selvitettiin Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) kahdessa toimipisteessä joukkoaltistumistilannetta. Toistaiseksi näistä tilanteista ei ole ilmaantunut uusia tuberkuloositapauksia.

Riskimaista tuleville tuberkuloosiseulonta

Tuberkuloosia voi tulla maahanmuuttajien mukana niistä maista, joissa tuberkuloosia on paljon. Heidän hakeutumisensa tutkimuksiin voi viivästyä monesta eri syystä. Kulttuuriset käsitykset ja tuberkuloosiin liittyvä leimautumisen pelko voivat estää hoitoon hakeutumista. Turvapaikanhakijoille ja pakolaisille järjestetään terveystarkastus ja keuhkokuvaus maahan tulon jälkeen, mutta muut ryhmät, kuten työn, opiskelun ja avioliiton solmimisen vuoksi Suomeen tulevat, ovat jääneet tämän seulonnan ulkopuolelle.

STM antoi elokuussa 2014 suosituksen keuhkotuberkuloosin varhaisesta toteamisesta edellä mainituille ryhmille.
Suositus tarkoittaa terveydenhoitajan haastattelun ja keuhkokuvauksen järjestämistä kahden viikon kuluessa maahan tulosta. Pirkanmaalla aloitetaan syksyllä 2015 tuberkuloosin seulontatoimet. Riskimaista tuleville annetaan monikielinen tuberkuloosi-tiedote ja heidät ohjataan vapaaehtoiseen seulontakeuhkokuvaukseen. Varhaisella keuhkotuberkuloosin havaitsemisella pyritään estämään Tredun ja TAMKin kaltaiset joukkoaltistumiset.

Mikä tuberkuloosi on?

Tuberkuloosi on Mycobacterium tuberculosis-bakteerin aiheuttama infektio. Tuberkuloosi voi aiheuttaa tulehduksen missä tahansa elimessä. Tavallisin tautimuoto on keuhkotuberkuloosi (2/3 tapauksista). Keuhkotuberkuloosin paikallisoireita ovat pitkittynyt, yli 3 viikkoa kestänyt yskä tai kroonisen yskän paheneminen. Yskään liittyy usein limaisuutta tai ysköksiä, joskus myös verisiä ysköksiä. Sairastuneella voi olla myös hengenahdistusta ja rintakipua. Tuberkuloosin yleisoireita ovat ruokahaluttomuus, laihtuminen, väsymys, yöhikoilu tai kuumeilu. Keuhkojen ulkopuoleisen tuberkuloosin paikallisoireet riippuvat siitä, missä kehon osassa tulehdus on. Tavallisin keuhkojen ulkopuoleinen tuberkuloosimuoto on imusolmuketuberkuloosi.

Miten tuberkuloosi tarttuu?

Tuberkuloosi tarttuu ilman välityksellä. Hengitysteiden tuberkuloosia (tavallisimmin keuhkotuberkuloosi) sairastavan henkilön puhuessa, yskiessä, aivastaessa tai laulaessa ilmaan leviää tuberkuloosibakteereja sisältäviä pienhiukkasia. Samassa sisätilassa (esimerkiksi samassa huoneessa tai huoneistossa) pitkään tai toistuvasti oleskeleva ihminen voi saada tuberkuloosibakteereita omiin keuhkoihinsa hengitysilman mukana. Suurin riski saada tartunta on yhdessä asuvilla perheenjäsenillä.

Kuka sairastuu tuberkuloosiin?

Tuberkuloosille altistuminen ja tuberkuloositartunta eivät johda automaattisesti sairastumiseen. Vain kolmasosa tuberkuloosille altistuneista terveistä aikuisista saa tuberkuloositartunnan ja heistä vain yksi kymmenestä sairastuu tuberkuloosiin. Sairastuminen riippuu tartunnan saaneen henkilön ominaisuuksista ja vastustuskyvystä. Sairastumisriski tartunnan jälkeen on suurin pienillä, rokottamattomilla lapsilla, iäkkäillä ja niillä joiden elimistön puolustuskyky on sairauksien tai lääkitysten myötä heikentynyt.

Suurimmalla osalla tartunnan saaneista tuberkuloosi jää elimistöön lepotilaan.
Oireeton tuberkuloositartunnan saanut henkilö ei tartuta tuberkuloosia.

Lisätietoja www.tuberkuloosi.fi

Päivitetty 1.6.2015 14:26   Julkaistu 3.6.2015 12:00
http://www.pshp.fi/default.aspx?contentid=47794&nodeid=9469&contentlan=1

Suurimmalla osalla tartunnan saaneista tuberkuloosi jää elimistöön lepotilaan.
Lainaus
Suomessa tuberkuloosi on vuosi vuodelta käynyt harvinaisemmaksi ja siihen sairastuvat pääasiassa iäkkäät henkilöt, joiden lapsuudessa saama tartunta aktivoituu iän myötä.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00611
« Viimeksi muokattu: 03.06.2015, 15:15:18 kirjoittanut 2011-04-17 »
Burkakulttuuri meets saunakulttuuri.

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 12009
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #66 : 05.06.2015, 13:08:05 »
(http://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/2015/06/paljonko_maksaa_1.jpg)

Halpaa kuin saippua.
Mörökölli

Sitruunamelissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 538
 • Liked: 2003
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #67 : 05.06.2015, 14:07:31 »
Saisivat velvoittaa käymään todistettavasti ennen maahantuloa tuberkuloositutkimuksissa kotimaassaan omalla kustannuksella ja jos tartunta on, niin tänne ei tulla sitä parantelemaan tai levittämään. Näin oli ainakin muutamia vuosia sitten asian laita, kun Suomesta lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin terveydenhoitoalalla: vaativat keuhkoröntgenkuvan todistukseksi tutkimuksesta.
Me pesemme itse vaatteitamme, laitamme itse ruokaamme, kärsimme kaikenlaisista asioista ja silti ihmiset eivät pidä meistä, turvapaikanhakija jatkaa.

Nautiluseläin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 311
 • Liked: 168
 • Helmiveneisiin kuuluva, syrjäänvetäytyvä laji.
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #68 : 05.06.2015, 17:47:50 »
Tuberkuloosi, HIV... ketä kiinnostaa, hys, hys. Hei, me autetaan! Viis oman maan kansalaisista.

Ja lääkäreillä vaitiolovelvollisuus. Joku voisi vähän kaivella Ruotsin tilastoja. Koteloituneita tubeja pilvin pimein, jopa sairaanhoitajilla.

Eikö tulijoita todellakaan testata mitenkään?!!
« Viimeksi muokattu: 05.06.2015, 17:49:32 kirjoittanut Nautiluseläin »
"Jyrki. Hyvä ja reilu kaverini Jyrki Katainen. Hän on hieno ihminen ja todellinen johtaja, jonka elämänarvot ovat kohdallaan. Oikeastaan aika hassua, että siilinjärveläinen savolainen ja kaksikielinen stadilainen ovat kuin samasta puusta veistettyjä."

Alexander Stubb Gloria-lehden haastattelussa (12/2010)

Taffu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 618
 • Liked: 997
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #69 : 05.06.2015, 18:37:44 »
Ketäpä me ollaan siirtolaismikrobien saapumista estämään, koska muuttolinnut.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 659
 • Liked: 14949
 • Letters from Paskastan
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #70 : 05.06.2015, 18:38:37 »
Lainaus
Eikö tulijoita todellakaan testata mitenkään?!!

Ei tietenkään, kyseessähän on moitteeton herrakansa!

Sen sijaan suomalaisia testataan monikulttuurisuudella.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 347
 • Liked: 12009
 • Impivaaran mylvivä härkä
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #71 : 08.06.2015, 10:42:17 »
Lainaus
Tuberkuloosista on tulossa nuorten ja työikäisten tauti

Vielä nykyään tuberkuloosia on useimmiten ikäihmisillä, mutta maahanmuutto ja matkustelu lisäävät nuorempien ikäluokkien alttiutta saada tauti. Aktiivisten ihmisten altistuneisuus tuberkuloosille on suurempi kuin kotioloissa tai hoivalaitoksissa olevien vanhusten.

Tuberkuloosi saattaa lähivuosina muuttua iäkkäiden taudista nuorten sairaudeksi. Vielä nykyään tuberkuloosia on Suomessa eniten yli 60-vuotiailla. Viime vuonna tuberkuloosiin sairastuneista enemmän kuin puolet oli yli 60-vuotiaita. 

Suomessa on yhä elossa ihmisiä, jotka ovat saaneet tuberkuloosin viime vuosisadan alkupuolella ja ovat kantaneet sitä piilevänä koko ikänsä. Nykyinen vilkas matkustelu maailmankolkasta toiseen voi tehdä tuberkuloosista erityisesti nuorten taudin.

Tampereen yliopistollisen sairaalan infektiolääkäri Kirsi Valve arvio, että tilanne tulee muuttumaan seuraavan kymmenen vuoden aikana.

– Nuorten aikuisten ja työikäisten ihmisten osuus sairastuneissa lisääntyy ja tämä tapahtuu paljolti maahanmuuttajien kautta, Valve arvioi.

Hänen mukaansa nuorilla on paljon enemmän kontakteja toisiin ihmisiin kuin pienissä piireissä oleskelevilla vanhuksilla. Opiskelevat, työssä käyvät ja paljon harrastavat ihmiset kohtaavat todennäköisemmin tuberkuloosiin sairastuneen.

– Tulevaisuudessa altistuneiden määrät tulevat olemaan satakertaisia nykyisiin verrattuna, infektiolääkäri Kirsi Valve uskoo.
http://yle.fi/uutiset/tuberkuloosista_on_tulossa_nuorten_ja_tyoikaisten_tauti/8049258
Mörökölli

Noottikriisi

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 754
 • Liked: 4909
 • Kulttuuriterapeutti
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #72 : 08.06.2015, 11:00:41 »
Katsoin aamulla MTV:n uutisista pitkän raportin Pirkanmaan tilanteesta. TAYSin lääkäri puhui pitkään miten tämä on maahanmuuttajien mukana tullut epidemia ja miten tilanne saataisiin korjattua keskittymällä maahanmuuttajien valistamiseen ja seulontoihin.

Jutun kuvituksena oli koko ajan tavallisia perunanenäisiä valkoihoisia tamperelaisia juntteja kävelemässä ankeassa kevätsäässä.

Yleensä kaikkien uutisjuttujen kuvitukseen tungetaan väkisin kiintiötoiseutta erityisesti ihonväri kriteerinä mutta kun uutinen käsittelee toiseuden mukanaan tuomia ongelmia niin mukaan ei ole vahingossakaan osunut yhtään monikulttuurista väriä.
Onko sinusta jo kauan tuntunut siltä että monikulttuurisuus on rikkaus?

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 237
 • Liked: 18635
 • Blues for Allah
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #73 : 08.06.2015, 11:06:51 »
^Huomatkaa, nuorten ja työikäisten, ei nuorten ja työssäkäyvien.
Eli kehitysmaalaisten nuorten ja työikäisten tauti, joka jää meidän työssäkäyvien maksettavaksi! >:(
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 827
 • Liked: 35745
 • Finlands sak är vår
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #74 : 08.06.2015, 11:15:05 »
^Huomatkaa, nuorten ja työikäisten, ei nuorten ja työssäkäyvien.
Eli kehitysmaalaisten nuorten ja työikäisten tauti, joka jää meidän työssäkäyvien maksettavaksi! >:(

Etkä välttämättä edes selviä pelkällä rahalla, vaan voit heittää vielä veivisi kaupanpäällisiksi.  :(

Nautiluseläin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 311
 • Liked: 168
 • Helmiveneisiin kuuluva, syrjäänvetäytyvä laji.
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #75 : 09.06.2015, 18:36:18 »
Mitenkäs B-hepatiitti - onko tästä jotain tilastoa? Tämä varmaan siirtyy myös ketterästi rajojen yli.
"Jyrki. Hyvä ja reilu kaverini Jyrki Katainen. Hän on hieno ihminen ja todellinen johtaja, jonka elämänarvot ovat kohdallaan. Oikeastaan aika hassua, että siilinjärveläinen savolainen ja kaksikielinen stadilainen ovat kuin samasta puusta veistettyjä."

Alexander Stubb Gloria-lehden haastattelussa (12/2010)

Kuningasweecee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 855
 • Liked: 323
 • Bittiweeceen sivuviemäri
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #76 : 09.06.2015, 20:56:01 »
Katsoin aamulla MTV:n uutisista pitkän raportin Pirkanmaan tilanteesta. TAYSin lääkäri puhui pitkään miten tämä on maahanmuuttajien mukana tullut epidemia ja miten tilanne saataisiin korjattua keskittymällä maahanmuuttajien valistamiseen ja seulontoihin.

Jutun kuvituksena oli koko ajan tavallisia perunanenäisiä valkoihoisia tamperelaisia juntteja kävelemässä ankeassa kevätsäässä.

Yleensä kaikkien uutisjuttujen kuvitukseen tungetaan väkisin kiintiötoiseutta erityisesti ihonväri kriteerinä mutta kun uutinen käsittelee toiseuden mukanaan tuomia ongelmia niin mukaan ei ole vahingossakaan osunut yhtään monikulttuurista väriä.

Joo ja sitten näissä "Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa"-jutuissa taas on aina tummaihoinen ja jos nainen niin huivipää vielä kehissä. Siitähän ne tekijät on perinteisesti tunnettu...

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 401
 • Liked: 6808
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #77 : 10.06.2015, 20:49:55 »
Eikö tulijoita todellakaan testata mitenkään?!!

Ainakin viime vuoden kevättalvella tilanne oli tämä:

Lainaus
Tuberkuloositarkastus on nyt ja myös jatkossa vapaaehtoinen.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

kummastelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 321
 • Liked: 14010
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #78 : 11.06.2015, 08:17:39 »
^Huomatkaa, nuorten ja työikäisten, ei nuorten ja työssäkäyvien.
Eli kehitysmaalaisten nuorten ja työikäisten tauti, joka jää meidän työssäkäyvien maksettavaksi! >:(

Minusta vaikuttaa että kyseessä on työssä käymättömien jalkapalloilijoiden tauti.
"Syö paskaa ja kuole pois!!" - PEN sananvapauspalkinnolla palkittu Abdirahim Hussein suomalaisnaiselle. 5.11.2015
"Hussein teki riko­sil­moi­tuksen vihapuheesta" Hussein on jakanut sosiaalisessa mediassa useita esimerkkejä siitä, miten häntä on nimitelty ja uhkailtu eri viesteissä: 18.8.2015

Stamford

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 185
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #79 : 26.09.2015, 15:33:27 »
Jututin juuri erästä ensihoitajaa ja keskustelu kääntyi pakolaisiin. Heppu oli aidosti huolissaan asiasta. Tampereen seudulla ensimmäisiä tapauksia kuljetettu kuulema sairaalaan. Vähän taustaa:

Tuberkuloosi on infektiotauti, joka yleisimmin ilmenee keuhkoissa. Tuberkuloosi tarttuu ilmassa olevien pienten pisaroiden välityksellä. Se on maailmanlaajuisesti yksi kansanterveydellisesti ja kansantaloudellisesti tärkeimmistä sairauksista. Suomessa tuberkuloosi on vuosi vuodelta käynyt harvinaisemmaksi ja siihen sairastuvat pääasiassa iäkkäät henkilöt, joiden lapsuudessa saama tartunta aktivoituu iän myötä. Myös alkoholisteilla ja immuunipuutteisilla henkilöillä, kuten AIDS-potilailla, on erityinen riski.


Tuberkuloosia ehkäistään myös rokottamalla lapset kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvalla BCG- eli tuberkuloosirokotteella, ks. rokotukset. Tuberkuloosin vähennyttyä on Suomessa siirrytty BCG-rokotusten kohdistamiseen sellaisiin vastasyntyneisiin, joilla on muita suurempi riski sairastua tuberkuloosiin.

Lisäksi on olemassa MDR -tuberkuloosi johon eivät lääkkeet tepsi. Alkoi tosissaan huolettaa kun oma jälkikasvu on 2010-luvulla päästänyt ensimmäiset sotahuutonsa eivätkä kuulu riskiryhmiin ja ovat näin rokottamatta.
Ei ennen uhmamme uupua voi, 
kuin vapaa on Suomen kansa.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 041
 • Liked: 26514
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #80 : 26.09.2015, 15:45:50 »
Keskustelua mm. tuberkuloosin kustannuksista oli paperittomien oleskelijoiden suhteen.

Lainaus
- Maassa laittomasti olevien määrä ja Suomeen mahdollisesti ilmaisten lääkkeiden vuoksi hakeutuvien lukumäärää on pidetty vähäisenä. Kuitenkaan ei ole olemassa mitään takeita siitä, että maahan ilmaisen lääkehoidon perusteella hakeutuvien määrä jäisi vähäiseksi, Oulun yliopistollisen sairaalan infektioiden torjuntayksikön osastonylilääkärinä toimiva Syrjälä toteaa valiokunnalle antamassaan lausunnossaan.

Syrjälä kertoo keskustelleensa Pietarin infektiotilanteesta paikallisen Botkinin infektiosairaalan ylilääkärin Vladimir Musatovin kanssa helmikuun lopussa.

Botkinin mukaan Pietarissa on tällä hetkellä miljoona paperitonta ihmistä ja 50 000 HIV-positiivista henkilöä, joista vain 20 prosenttia saa HIV-lääkitystä.

Syrjälän mukaan juuri HIV-potilaiden uudet tuberkuloositartunnat aiheuttavat merkittävän hoidollisen ja kustannuksellisen huolen.

- Näistä uusista tapauksista lähes puolet on antibiooteille vastustuskykyistä tuberkuloosia; joka neljäs on ns. MDR (monilääkeresistenssi) -tuberkuloosia ja joka viides XDR (laaja lääkeresistenssi) -tuberkuloosia, Syrjälä toteaa.

Kustannukset pielessä

Syrjälän mukaan tavallisen tuberkuloosin hoito maksaa Suomessa noin 15 000-18 000 euroa potilaalta. Vähintään kahden vuoden hoitojakson vaativan MDR-tuberkuloosin hoito maksaa noin 160 000 euroa. XDR-tuberkuloosin hoito on huomattavasti kalliimpaa - Syrjälän mukaan satoja tuhansia euroja.

- Hallituksen paperittomien lakiesityksessä kokonaiskustannukseksi on arvioitu enimmillään 550 000-650 000 euroa vuodessa. Jo yhden XDR-tuberkuloosipotilaan hoito maksaa lähes saman verran.

- Miten näiden pitkäaikaisten infektiosairauksien hoidon aiheuttamista kustannuksista edes kuvitellaan selvittävän Suomessa?

Syrjälä kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön tartuntatautilakia uudistavaan työryhmään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031119338970_uu.shtml
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 595
 • Liked: 11842
 • Puhekin on teko
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #81 : 26.09.2015, 15:53:25 »
Jossakin jutussa mainittiin siitäkin, ettei isolla osalla suomalaisista olisi rokotuksia? Tai sitten mikä rokotteessa on voimassaoloaika? Tuollaisia tautitapauksia olisi jo hoidettukin sairaaloissa.

En toisaalta ymmärrä miksi tätä pitäisi pelätä? Eikös monikulttuurisuus ja tuliaiset ulkomailta ole suuri rikkaus ja voimavara?

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 996
 • Liked: 2081
 • Mankuva rasitin.
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #82 : 27.09.2015, 11:57:54 »
Jossakin jutussa mainittiin siitäkin, ettei isolla osalla suomalaisista olisi rokotuksia? Tai sitten mikä rokotteessa on voimassaoloaika? Tuollaisia tautitapauksia olisi jo hoidettukin sairaaloissa.

Ennen vuotta 2002 kaikki vauvat kalmetoitiin. 2002 tuli wikipedian mukaan "laatuepäilyjä" ja siihen saakka BCG-rokotteen Suomeen toimittanut valmistaja lopetti toimintansa. Jouduttiin siirtymään vahvempaa bakteerikantaa sisältävään rokotteeseen, mistä seurasi enemmän rokotushaittoja. 2006 päätettiin että hyöty/haitta -suhde ei ole järkevä, kun tuberkuloosia esiintyy enää muutama tapaus vuodessa, ja luovuttiin kattavasta rokotuksesta.

Nykyään tuberkuloosirokotuksen saa vain riskiryhmään kuuluvat lapset, eli tubimaista muuttaneet tai joiden vanhemmat ovat tubimaista, jotka vierailevat tubimaassa pidempään kuin 1 kk tai jos vanhemmalla tai muulla läheisellä on ollut tubi. Eli: "varsinaiset" mamut ja expatti-lapset rokotetaan.

BCG-rokotteen voimassaoloaika on elinikäinen, sitä ei tarvitse uusia. THL:n mukaan rokotteen hyödyistä yli 7-vuotiaille ei ole näyttöä. Toisaalta kun nykyään on se tanskalainen vahvemman nautatuberkuloosikannan sisältämä rokote käytössä, niin pienikokoista tai keskosena syntynyttä ei enää rokoteta heti syntymäpunnituksen yhteydessä. BCG-piikin saaneeseen olkapäähän tai kankkuun ei saa pistää muita rokotuksia 3 kk sisään, koska nykyiseen rokotukseen liittyy kohonnut imusolmuketulehduksen riski.

https://fi.wikipedia.org/wiki/BCG-rokote
https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/bcg-rokote

Sydämistynyt

 • Vieras
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #83 : 27.09.2015, 22:57:37 »
Syyhyä on pakolaisilla esiintynyt, mutta se lienee pikkuvaiva.  Mitä ovat sitten traumat ja muut psyykkiset oireet, kun tullaan ihan erilaisista oloista epärealistisin odotuksin.  Sote-uudistukset taitavat kalveta näiden haasteiden edessä?

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 041
 • Liked: 26514
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #84 : 27.09.2015, 23:04:09 »
Suomen sotalapset Ruotsissa joutuivat kahden viikon karanteeniin ennen perheisiin luovutusta. Sillä varmistettiin tulijoiden terveys ja että paikkalisväestöön ei kohdistu turhia haitallisia riskejä, mitkä voidaan välttää.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Artisti

 • Vieras
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #85 : 27.09.2015, 23:09:24 »
Tuberkuloosiin ei valitettavasti ole tehokasta rokotetta. Kalmetointi suojaa pikkulapsia tuberkuloosin vakavammilta muodoilta, mutta ei estä tautia. Enää lapsia ei rutinisti rokoteta. Rokote ei myöskään suojaa enää aikuisiällä. Eli ei auta, vaikka olisitkin saanut jo rokotuksen. Tuberkuloosi kuitenkin tarttuu aika huonosti. Kuvittelisin kuitenkin, että ahdas yhteismajoitus pakolaiskeskuksessa, ahdas bussimatkustus, alhainen hygieniataso, aliravitsemus jne lisäävät riskiä tubin tarttumiselle. Hoito on kallista.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 041
 • Liked: 26514
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #86 : 27.09.2015, 23:24:53 »
Kunhan kunnon suomalainen flunssakausi pääsee alkuun niin voi sitä pärskettä ja pärinää noissa mätähajotuskeskuksissa. Lämpimästä etelästä tulijoilla ei varmasti ole sitä samaa vastustuskykyä näille meikäläisille sesonkitaudeille. Tuberkuloosi leviää sitten siinä pärskeessä. Me myös tiedämme kuinka ahkeria nämä nuorukaiset ovat kättelemään toisiaan.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 922
 • Liked: 10342
 • Anyone?
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #87 : 27.09.2015, 23:26:24 »
Ja jotkut hullut haluaa oman kotimatun ASAP. Kiva myös kun täit tekee comebackin kouluissa. Muistan 80-luvun alkupuolella koulun seinässä oli jotain täiohjeistusta, varmaan 70-luvun peruja.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Jalopeura

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 472
 • Liked: 875
 • Tavallinen palleroinen, maan hiljainen
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #88 : 28.09.2015, 00:06:14 »
Muslimeissa on kuitenkin se hyvä puoli, että he eivät raahaa kotieläimiä mukanaan. Muutenkin he suhtautuvat käsittääkseni nihkeästi esimerkiksi koiriin. Jos he vielä kaikenlisäksi toisivat oman hauvan perheenyhdistämismenettelyssä mukanaan, jota ei ole rokotettu eikä luultavasti koskaan madotettu, siitä tulisikin mielenkiintoista. Koira voisi kapinen, kantaa rabiesta tai sellaista ekinokokkia, jota Suomen luonnosta ei löydy lainkaan.

Sellainen ekinokokkikantakin kun pääsee pesiytymään Suomeen, niin pois sitä ei enää saaa. Jotain hyvää siis Islamissakin. Zoonoosiriskiä sentään ei pitäisi olla.
« Viimeksi muokattu: 28.09.2015, 00:11:59 kirjoittanut Jalopeura »
"The board is set, the pieces are moving. We come to it at last, the great battle of our time"

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Vs: 2014-02-10 Monikulttuurisuus: Tubi or not tubi? (yhdistetty)
« Vastaus #89 : 29.09.2015, 16:48:01 »
Lainaus
Keskussairaalan johtaja toppuuttelee pelkoja: Maahanmuuttajat rokotettu, mitään riskiä ei ole

Muutamat Hennalan hätämajoituskeskuksen turvapaikanhakijat ovat hakeutuneet Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystykseen Akuutti 24:ään. Myös erikoissairaanhoidon vuodeosastolla on muutama potilas.

- Kyse on meidän arkisesta toiminnasta. Me hoidamme koko ajan ulkopaikkakuntalaisia. Tässä ei ole mitään ongelmaa, kertoo keskussairaalan va. johtaja Maria Virkki.

Virkin mukaan vapaa-ajan asukkaat ja ohikulkijat muodostavat huomattavasti suuremman potilasjoukon kuin muutamat turvapaikanhakijat. Heitä on ollut vähän ja tulkkausongelmiltakin on vältytty. Hätämajoituskeskus on järjestänyt tulkkauspalvelut hyvin.

Lastentautien infektiolääkäri Virkki toppuuttelee puheita tartuntatautien leviämisestä ja puutteellisista rokotuksista. Virkin mukaan hysteriaan ei ole aihetta, koska mitään riskiä ei ole, että turvapaikanhakijat levittäisivät tarttuvia tauteja.

- Tulijat ovat pääsääntöisesti terveitä ja hyväkuntoisia ihmisiä, joilla rokotukset ovat kunnossa. He eivät lisää mitään riskiä, Virkki sanoo.

Virkin mukaan turvapaikanhakijoilla ei juurikaan ole tarttuvia tauteja ja lääkärit osaavat havainnoida mahdolliset tapaukset.

Hennalaan on pystytetty hoitajavetoinen päivystyspiste, joka vastaa Suomen Punaisen Ristin katastrofialueille perustamaa perusklinikkaa.

[---]

Etelä-Suomen Sanomat
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.