Kirjoittaja Aihe: 2014-02-08 Kerjäämisen salliminen Ruotsissa vaikeuttaa integraatiota Romaniassa  (Luettu 1767 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 689
 • Liked: 94651
Romanian Ruotsin suurlähettiläs arvostelee Dagens Nyheterin kirjoituksessaan Ruotsin kerjäläispolitiikkaa. Suurlähettilään mukaan kerjäämisen salliminen vaikeuttaa Romanian pyrkimyksiä integroida romanit yhteiskuntaan. Romanialla on selvät suunnitelmat siitä, kuinka romanit saataisiin osaksi yhteiskuntaa, mutta romaneille on liian houkuttelevaa lähteä Ruotsiin tienaamaan rahaa kerjäämällä ilman, että tarvitsee tehdä töitä.

Dagens Nyheter: ”Att tillåta tiggeri försvårar för romerna att integreras” 8.2.2014

edit:

Lainaus
"Kerjäämisen salliminen vaikeuttaa romanien integroimista"

Apua on tarjolla. Romanialla on kattava suunnitelma tukea ja integroida romaneja yhteiskuntaan. Tätä työtä vaikeuttaa se, että heitä houkutellaan Ruotsiin tekemään rahaa kerjäämällä tekemättä töitä. Ruotsin ja Romanian on nyt työskenneltävä yhdessä katukerjäläiskysymyksessä, kirjoittaa Romanian Ruotsin suurlähettiläs.

Vain Ruotsin ja Romanian välisellä yhteistyöllä voidaan ratkaista kysymys romanialaistaustaisista romaneista, joiden ei enää nykyään ole pakko kerjätä ruotsalaisten kaupunkien kaduilla.

Romanian hallituksen pyrkimyksenä on joko omalla rahoituksella tai EU-rahoitteisten ohjelmien kautta integroida romanit siihen yhteiskuntaan, jossa he elävät ja jossa heillä on perhesiteet. Romanit saavat mahdollisuuden tehdä töitä koulutuksen ja perhetuen kautta. Romanialla on organisaatioita ja erityisohjelmia niiden auttamiseksi, jotka haluavat töihin. Työttömyysaste 5,6 prosenttia on puolet EU-keskiarvosta.

Romaniassa on laajoja romaneille suunnattuja niin sanotun "positiivisen erityskohtelun" ohjelmia, jotka muun muassa takaavat tietyn määrän paikkoja yliopistoissa (500 vuodessa) ja muussa korkeakoulutuksessa (3 000). Romanialla on uutena jäsenmaana ollut vaikeuksia käyttää hyväksi erilaisia olemassa olevia EU-ohjelmia johtuen kokemuksen puutteesta ja vaikeuksista löytää muita rahoittajia finanssikriisin aikana.

Viidesosa niistä EU-ohjelmista, joihin Romania on päässyt mukaan, on kohdistettu romaniväestölle, ja kykymme hyödyntää näitä ohjelmia on nelinkertaistunut viimeisten kahden vuoden aikana (kieltämättä matalalta lähtötasolta). Näitä EU-ohjelmia toteuttavat Romaniassa romanien vapaaehtoisjärjestöt, eivät viranomaiset. Yhdessä viimeaikaisessa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa projektissa saavutettiin 50 000 ihmistä, suurimmaksi osaksi romanitaustaisia, koulutuksen ja työharjoittelun kautta. Toisessa projektissa 1 200 romanitaustaista henkilöä sai töitä koulu- ja terveydenhoitoavustajina. Toisissa hankkeissa pyritään tiedottamaan romanivanhemmille, miten vaarallista on ottaa lapset pois koulusta.

Aivan kuten kaikissa muissakin EU-maissa, Romanian terveydenhoitojärjestelmässä on sairausvakuutuskortti. Jokaisella ammatinharjoittajalla, eläkeläisellä, työttömällä, opiskelijalla tai alaikäisellä on oikeus tällaiseen korttiin. Järjestelmä on pakollinen ja perustuu erilaisiin maksuihin. Jokainen kansalainen on itse vastuussa kortin hankkimisesta romanialaiselta sairausvakuutuskassalta ja että se on mukana matkoilla.

Raskaana olevilla naisilla ja äskettäin synnyttäneillä äideillä on Romaniassa ilmainen sairausvakuutus ja he osallistuvat kansalliseen lääketieteelliseen seurantaohjelmaan säännöllisine terveystarkastuksineen. Romaniassa priorisoidaan akuutti terveydenhoito riippumatta kansallisuudesta tai siitä, onko potilaalla vakuutus. Potilaan terveys katsotaan tärkeämmäksi kuin itse maksu, joka on kysymys, jonka voi selvittää sen jälkeen, kun potilas on saanut hoitoa.

Romaniväestöä, jota on 600 000 henkeä, edustaa kolme kansanedustajaa ja 161 pormestaria. Vuoden 2012 jälkeen pääministerillä on ollut erityinen neuvonantaja romaneja koskevissa kysymyksissä.

Lista ohjelmista ja toimenpiteistä jatkuisi pitkänä - ja niihin sisältyy toimia niin kulttuurin, koulutuksen, työharjoittelun kuin perhetuenkin alueilla.

Meidän näkemyksemme mukaan on kolme aluetta, jotka ovat ratkaisevia, että pystymme vähentämään tai jopa poistamaan Ruotsin katukerjäämisen, jossa on mukana myös romanitaustaisia Romanian kansalaisia.

1 Viranomaisyhteistyö. Yhteistyötä on lisättävä niin ruotsalaisten ja romanialaisten kuin eri vapaaehtoisjärjestöjenkin välillä. Romanian Tukholman suurlähetystö tukee järjestöjä, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vastaavien romanialaisten järjestöjen kanssa. Monet kansanedustajien, kuntapoliitikkojen ja muiden siviiliyhteiskunnan edustajien lähetystöt ovat vierailleet Romaniassa saadakseen itselleen paremman käsityksen ja luodakseen hyödyllisiä suhteita. Hallituksemme on avoin ideoille ja ajatustenvaihdolle muun muassa ruotsalaisten poliitikkojen ja mielipidevaikuttajien kanssa siitä, kuinka toimia voitaisiin tehostaa.

2. Poliisiyhteistyö. Tarvitaan lisää yhteistyötä Ruotsin ja Romanian poliisin välillä, jotta voidaan havaita ja toimia ihmiskauppaa ja muita rikoksia vastaan, joita toisinaan esiintyy kerjäämisen yhteydessä. Romania on tästä syystä lähettänyt Ruotsiin muutamia poliiseja. Eräät äänet ruotsalaisessa keskustelussa väittävät, ettei ihmiskaupalla tai muilla rikoksilla ole milloinkaan tekemistä kerjäämisen kanssa. Tämä voidaan todistaa vain läheisellä ruotsalais-romanialaisella poliisiyhteistyöllä.

3. Kerjäämislakien tarkastelu. On tärkeää, ettei Ruotsissa kannusteta katukerjäämiseen. Ruotsalaisilla kunnilla onkin mahdollisuus kieltää katukerjääminen, elleivät muut toimet ongelman ratkaisemiseksi auta. Kerjääminen on kiellettyä, ei vain Romaniassa, vaan monissa muissakin EU-maissa kuten Tanskassa ja Hollannissa. Katukerjäämisen salliminen tietyissä EU-maissa, näiden joukossa Ruotsi, ei helpota Romanian pyrkimyksiä saavuttaa sosiaalista inkluusiota ja parempaa työllistettävyyttä.

Se, päättääkö Ruotsi tehdä kerjäämisen kieltämisestä helpompaa vai ei, on luonnollisesti vain yksi kysymys Ruotsille. Muut maat, jotka ovat Ruotsin tavoin EU:n jäseniä ja vapaan liikkuvuuden voimakkaita kannattajia ovat päätyneet lopputulokseen, että katukerjääminen pitää kieltää. On kaikille selvää, että kerjääminen, tapahtui se sitten Ruotsissa tai jossain muussa maassa, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan ratkaisu ongelmiin. Se, ettei kannusteta kerjäämiseen, joka jo itsessään on nöyryyttävää ja alentavaa, tekisi integrointiponnisteluista tehokkaampia.

Periaatteellinen kantamme on, että Romanian romanit on integroitava ennen kaikkea romanialaiseen yhteiskuntaan, eikä kerjäämään kaduilla jossain muualla. He ovat Romanian kansalaisia ja, riippumatta etnisyydestä, yhtä tärkeitä Romanialle kuin muutkin kansalaiset. Heitä ei pitäisi huijata helpon rahan lupauksilla muihin maihin. Niillä romaneilla, jotka ovat EU-maiden kansalaisia ja siten eurooppalaisia kansalaisia, on oikeus kaikkeen, mitä siihen sisältyy, myös asettua asumaan toiseen EU-maahan edellyttäen, että heillä on työ, eivätkä he ole taakkana yhteiskunnalle.

Tuhannet Romaniassa syntyneet ruotsalaiset elävät ja vaikuttavat täysin integroituneina ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Göteborgin yliopiston Joakim Ruistin hiljattain ilmestyneen tutkimuksen ”The Fiscal Consequences of Unrestricted Migration from Romania and Bulgaria” mukaan kukin heistä kantaa vuosittain keskimäärin 30 000 kruunua Ruotsin valtion kassaan. Monet lääkärit, insinöörit, professorit, ja sairaanhoitajat ovat Romaniassa koulutettuja. He jättävät maahamme aukon, jota on vaikea täyttää. Romania maksaa tämän hinnan ja tekee nämä uhraukset vapaan liikkuvuuden nimissä.

Lopettakaamme toistemme syyttely ja sen sijaan etsitään käytännöllisiä ratkaisuja niin, että useammat voivat löytää työn ja ihmisarvon integraation, koulutuksen ja perhetuen kautta.

Răduţa Matache, Romanian suurlähettiläs Ruotsissa
Dagens Nyheter: ”Att tillåta tiggeri försvårar för romerna att integreras” 8.2.2014
« Viimeksi muokattu: 08.02.2014, 22:04:42 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Professori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 486
 • Liked: 2697
  • Professorin ajatuksia
Rasisti. Miksi ovet eivät aukea meille. Ja niin edelleen....

Olipa romanialaiselta järkevä kannanotto. Mahtaa ihmetyttää Ruotsissa.
Niin kauan kuin yhteiskunnassa on todellinen sananvapaus se ei voi olla läpeensä mätä. Sen sijaan jokaisesta läpeensä mädästä yhteiskunnasta puuttuu todellinen sananvapaus.
Lisää ajatuksia: http://professorinajatuksia.blogspot.com/

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 840
 • Liked: 29905
 • Kiihottavat vieraslajit
Sitä minä suuresti ihmettelen että romanit joutuvat Ruotsissa kerjäämällä hankkimaan elantonsa. Eikö se ruotsalainen kansankoti huolehdikkaan tulijoiden hyvinvoinnista.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 553
 • Liked: 7319
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Alexander Stubbin kommentti asiaan olisi kiva kuulla.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

sense

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 784
 • Liked: 1385
Romaniaan saakka pitää mennä henkisesti ennen kuin nykyään voi kuulla täysipäisen ja ihan arkijärjellä ymmärrettävän lausunnon poliitikon suusta! "Valistuneemmissa länsimaissa"jo tällainenkin tavallinen järkevä kommentti synnyttää pyöristymisten tsunamin, syytökset rasismista ja vaatimukset saada lisää rahaa loputtomiin kotouttamistoimenpiteisiin.

Pelkästä henkisestä ja älyllisestä rappiostahan siinä on kyse ja uudet elinvoimaisemmat (joskin muuten takapajuisemmat) kulttuurit ovatkin jo astumassa vanhan rappion tilalle Euroopassa. Ja eurooppalainen suvaitsevainen älymystö hyväksyy tämän auliisti.

Silkkaa maanpetturuutta, sanon minä!

Sen verran pitää kuitenkin tarkentaa, että tuo kerjääminen on tietysti pelkkä kulissi. Suuret rahat tulevat tehtailluista tuhansista vuosittaisista rikoksista!
« Viimeksi muokattu: 08.02.2014, 15:59:55 kirjoittanut sense »

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 605
 • Liked: 12234
 • old wave feminist
Tuo Romanian Ruotsissa toimivan suurlähettilään kirjoitus sietäisi julkaista Suomessakin.
Hesari?

Kannatan edelleen kerjäämisen JA kaupustelun kieltämistä. Vaikka tiedän, että se ei ole yksistään ratkaisu ongelmaan, joka on jo Suomessakin paisunut järjestäytyneen rikollisuuden laajamittaiseksi toiminnaksi.
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 936
 • Liked: 18334
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
kerjäämisen salliminen vaikeuttaa Romanian pyrkimyksiä integroida romanit yhteiskuntaan

Mustalaiselämää viettävät mustalaiset eivät ikinä tule integroitumaan osaksi länsimaista yhteiskuntaa. Suomessakin tämä onnistuu vain niiltä manneilta jotka nostavat lopullisesti kytkintä "romanikulttuurista". Jossain aina muistetaan kehua Suomea kun mustalaiset on muka integroitu onnistuneesti osaksi yhteiskuntaamme. Mistä tuokin väite juontaa juurensa?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 308
 • Liked: 2085
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
Jossain aina muistetaan kehua Suomea kun mustalaiset on muka integroitu onnistuneesti osaksi yhteiskuntaamme. Mistä tuokin väite juontaa juurensa?

Ovathan romanit integroituneet tehokkaasti jukisen palveluverkon asiakkaiksi ja oppineet käyttämään hyväksi sen sinisilmäisyyttä kulttuuriperusteisia etuoikeuksia vaatimalla.

 Käsittämätöntä, että Pohjoismaissa ainoastaan jeesustellaan tämän kysymyksen tiimoilta. Paljon on puhetta mm. Romanian ja Bulgarian osuudesta, mutta eipä tällaisia kannanottoja pidetä juuri minään.
Play stupid games, win stupid prizes.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 660
 • Liked: 13963

Saakohan Romania jotain EU-tukea niin, että maassa olevien lukumäärä rartkaisee tuen suuruuden ?

Mitä enemmän romppuja karkuteillä = sitä vähemmän Eu-rahaa korruptioon julkiseen hallintoon.

 :flowerhat:
Don't give me that do goody good bullshit

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 979
 • Liked: 21938
Onhan tämä jokseenkin erikoista, että nämä yksinkertaiset asiat pitää aina keksiä uudestaan, ja jostain syystä tuo uudestaan keksiminen ei koske Suomea.
Niin, ja niiden muitten tekemistä virheistä,...jne.

Tarvitaan romanialainen kertomaan, että heidän mustalaisensa eivät vaihda ammattia jos sitä muualla euroopassa tuetaan.
Tarvitaan amerikkalainen kertomaan, että somalien paras kotouttaminen on se, ettei heitä kotouteta vaan vaaditaan elämään kuten muutkin.
Tarvitaan afrikkalainen kertomaan, että kehitysapu tappaa heillä kaiken yrittelijäisyyden ja että siitä on pelkästään haittaa.

Tarvittaisiin vielä suomalaisille korvat kuuntelemaan noita kertomuksia.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 308
 • Liked: 2085
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
Onhan tämä jokseenkin erikoista, että nämä yksinkertaiset asiat pitää aina keksiä uudestaan, ja jostain syystä tuo uudestaan keksiminen ei koske Suomea.
Niin, ja niiden muitten tekemistä virheistä,...jne.

Tarvitaan romanialainen kertomaan, että heidän mustalaisensa eivät vaihda ammattia jos sitä muualla euroopassa tuetaan.
Tarvitaan amerikkalainen kertomaan, että somalien paras kotouttaminen on se, ettei heitä kotouteta vaan vaaditaan elämään kuten muutkin.
Tarvitaan afrikkalainen kertomaan, että kehitysapu tappaa heillä kaiken yrittelijäisyyden ja että siitä on pelkästään haittaa.

Tarvittaisiin vielä suomalaisille korvat kuuntelemaan noita kertomuksia.

Suomalaisilla suvakeillahan on monikulttuurisuusasioissa omituinen tarve päästä toistamaan muiden tekemät virheet. Pidemmän aikaa massamaahanmuuton kohteena olevissa maissa kyseenalaistetaan nykyisen politiikan järkevyyttä, mutta sitten täällä toistellaan ringissä mantraa "Kyllä Suomeen vielä mahtuu lisää, onhan meillä vähän ulkomaalaisia verrattuna vaikka Ruotsiin tai Saksaan." Niin, ongelmat kannattaa ennaltaehkäistä sen sijaan, että yritettäisiin ratkoa ongelmaa ongelman jo eskaloiduttua.  :facepalm:

Romaniasia on hyvä esimerkki tästä. Maasta, jolla on eniten kokemusta laajan balkaninromanivähemmistön kanssa toimimisesta, huomautetaan tukitoimenpiteiden ja muiden maiden politiikan ainoastaan passivoivan kuten on nähty täällä tiettyjen muiden ryhmien tapauksessa, mutta pakkohan ne virheet on vielä ihan itse toistettava.
Play stupid games, win stupid prizes.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 419
 • Liked: 42774
 • Boomer
Suomi välttää muiden maiden tekemät virheet tekemällä täsmälleen samat virheet..   :-\
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

matkamiehiii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 275
 • Liked: 366
Lainaus
Tarvitaan romanialainen kertomaan, että heidän mustalaisensa eivät vaihda ammattia jos sitä muualla euroopassa tuetaan.
Tarvitaan amerikkalainen kertomaan, että somalien paras kotouttaminen on se, ettei heitä kotouteta vaan vaaditaan elämään kuten muutkin.
Tarvitaan afrikkalainen kertomaan, että kehitysapu tappaa heillä kaiken yrittelijäisyyden ja että siitä on pelkästään haittaa.
Niin harmi vaan että noistakaan kertomuksista mikään ei pidä paikkaansa.

-Mustalaiset todnäköisesti ei tule kotoutumaan Romaniaan niinkuin he ei ole tähänkään asti, riippumatta siitä maan hallitus tekee.
-Somalit ei kotoudu amerikkaan sen paremmin jos sossutuet ei juokse, pikemminkin se ajannee heidät ennenpitkää vain rikollisuuteen, USA:ssa 1/3 musta mies päätyy vankilaan.
-Mitään omatoimisuutta ei Afrikassa tapahdu annettiin kehitysapua tai ei.

Sunt Lacrimae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 308
 • Liked: 2085
 • Kesän netsi kun oon, nuiva luonteeni on.
Suomi välttää muiden maiden tekemät virheet tekemällä täsmälleen samat virheet..   :-\

Tuo virheiden välttämis-retoriikka on myös hupaisaa. Mamutuksen kannattaja sanoo, että ei maahanmuutosta ole ongelmaa kun me vältämme muiden tekemät virheet, mutta käytännön politiikasta muotoutuu kuitenkin samanlaista kuin siellä virheitä tehneissä maissa.
Play stupid games, win stupid prizes.

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 979
 • Liked: 21938
Lainaus
Tarvitaan romanialainen kertomaan, että heidän mustalaisensa eivät vaihda ammattia jos sitä muualla euroopassa tuetaan.
Tarvitaan amerikkalainen kertomaan, että somalien paras kotouttaminen on se, ettei heitä kotouteta vaan vaaditaan elämään kuten muutkin.
Tarvitaan afrikkalainen kertomaan, että kehitysapu tappaa heillä kaiken yrittelijäisyyden ja että siitä on pelkästään haittaa.
Niin harmi vaan että noistakaan kertomuksista mikään ei pidä paikkaansa.

-Mustalaiset todnäköisesti ei tule kotoutumaan Romaniaan niinkuin he ei ole tähänkään asti, riippumatta siitä maan hallitus tekee.
-Somalit ei kotoudu amerikkaan sen paremmin jos sossutuet ei juokse, pikemminkin se ajannee heidät ennenpitkää vain rikollisuuteen, USA:ssa 1/3 musta mies päätyy vankilaan.
-Mitään omatoimisuutta ei Afrikassa tapahdu annettiin kehitysapua tai ei.

-Kyse olikin tekemisestä muualla, eli romanien "perinteisten" ammattien "tukemisesta", kuten kerjäläisyys, jne.
Niin pitkään kuin "perinne-ammatit" kannattavat niitä ei vaihdeta.

-Somalit kotoutuvat kun on pakko, ja tarjolla jotain sellaista yksinkertaista työtä jota he voivat tehdä.
USA:ssa ei sossutukia harkinnanvaraisesti maksella.
Tietenkin kun ne yksinkertaiset hommat loppuvat, edessä on Destroit.

-Jos kerran omatoimisuuden puuttuminen Africassa on maksamisesta riippumatonta, niin miksi hitossa maksamme ??
Maksamalla varmistamme sen, ettei vahingossakaan pääse omatoimisuus yllättämään.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 979
 • Liked: 21938
Suomi välttää muiden maiden tekemät virheet tekemällä täsmälleen samat virheet..   :-\

Tuo virheiden välttämis-retoriikka on myös hupaisaa. Mamutuksen kannattaja sanoo, että ei maahanmuutosta ole ongelmaa kun me vältämme muiden tekemät virheet, mutta käytännön politiikasta muotoutuu kuitenkin samanlaista kuin siellä virheitä tehneissä maissa.

Johtuu siitä, että virheiden välttäminen edellyttäisi oman dogmin vääräksi tunnustamista.
"Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä"
"Tulijat menestyisivät mutta rassissmi"
"He ovat meille rikkaus ja mahdollisuus"
jne...VMP
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Uimakoulutettava

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 133
 • Liked: 4318
 • Kukkahattubingoava kristitty eli väärämielinen VHM
Tuo Romanian Ruotsissa toimivan suurlähettilään kirjoitus sietäisi julkaista Suomessakin.
Hesari?

Kannatan edelleen kerjäämisen JA kaupustelun kieltämistä. Vaikka tiedän, että se ei ole yksistään ratkaisu ongelmaan, joka on jo Suomessakin paisunut järjestäytyneen rikollisuuden laajamittaiseksi toiminnaksi.

Otsikko keväisen vihertävässä Hesarissa tai kansanvalistustehtävää toteuttavassa  YLE:ssä voisi olla vaikkapa:

"Rasismi ja romanofobia valtasi jo Romanian suurlähettiläänkin" :'( :flowerhat:
"Taisi Merkel todeta tuossa keskustelussa lainaten edeltäjiään, että joka unohtaa EU-projektin, pitäisi käydä sotilaiden haudoilla sitä muistelemassa" :flowerhat:

Päälahjoittaja Sipilä

"Teko oli rikos ja siinä käytettiin väkivaltaa. Uhriksi otettua naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki."

Dr. Kemppinen

Tagit: