Kirjoittaja Aihe: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)  (Luettu 55409 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 839
 • Liked: 38243
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #60 : 08.03.2014, 20:31:53 »
Minä ounastelen tässä suunniteltua taktiikkaa. Ollaan vaativinaan mahdollisimman laajaa hoitoa, vaihtoehto A. Se aiheuttaa laajaa vastarintaa poliitikkojen parissa, jolloin keveämpi vaihtoehto B / C tulee hyväksytyksi humanismin nimissä ilman isompia protesteja. Kätevää.

Näinhän se menee. Valiokunta tulee esittämään "kompromissina" joko B- tai C-vaihtoehtoa, kun ihan ensimmäiseksi pitäisi käydä periaatteellinen keskustelu siitä, haluavatko suomalaiset maksaa muiden maiden kansalaisten terveydenhuollon, ja mitä keinoja olisi käytettävissä "paperittomien" määrän vähentämiseksi. Mahdolliset laajennetut terveydenhoitopalvelut pitäisi ehdottomasti kytkeä poliisille ilmoittamiseen kuten Tanskassa. Laitonta oleskelua ei ole määritelty missään ihmisoikeudeksi, vaikka THL:n tutkijat tuntuvat niin luulevan.

Lainaus käyttäjältä: HS 8.3.2014
THL:n mukaan terveyspalvelut eivät houkuttelisi sairaita ulkomaalaisia hakeutumaan Suomeen. "Huonokuntoisimmat karsiutuvat matkalla pois", tutkijaprofessori Keskimäki sanoo.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 552
 • Liked: 5048
 • Oulu- Uleåborg
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #61 : 10.03.2014, 13:54:38 »
Avauduin asiasta blogissani.

Lainaus
EI ILMAISTA HOITOA PAPERITTOMILLE

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL ehdottaa kunnallisen terveydenhuollon antamista Suomessa laittomasti oleville ns. paperittomille ulkomaalaisille. Suurimman arvion mukaan terveydenhuollon ulottaminen paperittomiin maksaisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan jopa 1,2 miljoonaa euroa tuhatta paperitonta maahanmuuttajaa kohti. Paperittomia arvioidaan olevan Suomessa ainakin 1500.

Tämä ei ole hyvä ajatus. Käytännössä ilman henkilöpapereita ja virallista osoitetta olevilta ulkomaalaisilta ei kyetä perimään terveyskeskus- ja muita maksuja. Veroja maksamattomat ulkomaalaiset saisivat siis ilmaisen terveydenhuollon samaan aikaan kuin suomlaiset ja laillisesti maassa olevat ulkomaalaiset maksaisivat terveydenhuoltomaksunsa ja lisäksi veroja tuloistaan.

Kunnallisen terveydenhuollon antaminen paperittomille syrjisi suomalaisia ja Suomessa laillisesti olevia. Lisäksi on otettava huomioon, että paperittoman ei Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ehdotuksen mukaan kannata virallistaa asemaansa Suomessa. Sehän merkitsisi verojen maksamista tuloista ja ilmaisen terveydenhuollon loppumista.

Paperittomien terveydenhuolto pitää ratkaista muuten kuin kuormittamalla veroja ja maksuja maksavia Suomen asukkaita vapaamatkustajille ilmaisilla palveluilla.

Esa Paloniemi Oulu
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Iloveallpeople

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 166
 • Liked: 2760
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #62 : 10.03.2014, 14:37:20 »
Lainaus
Suomi saamassa uuden laittoman maahanmuuton edistäjän - "EU:n kärkitarjoajaksi"

Demarikansanedustaja Kari Rajamäki katsoo, että terveyspalvelujen tarjoaminen paperittomille vauhdittaa laitonta maahanmuuttoa.

"Samaan aikaan, kun kuntien menoja karsitaan ja terveydenhuollon menoja pyritään hillitsemään, on THL esittämässä paperittomille, maassa laittomasti oleville ulkomaalaisille terveydenhuollon palvelujen tarjoamista kuten suomalaisille. THL:n toiminta on jälleen esimerkki kokonaishallinnan puutteesta ja kyseessä olevan asian mittasuhteista", Rajamäki katsoo.

Hänen mukaansa THL:n tarkastelussa on vakavasti unohdettu paperittomien ja laittomasti maassa olevien terveydenhuollon järjestämisen lisäävän entisestään laittoman maahanmuuton vetovoimaa. "Se tulee lisäämään maahantuloa ilmaista terveysturismia hakien."

"Esitetyssä laajuudessaan Suomesta tehtäisiin tällä alalla EU:n palvelujen kärkitarjoaja. EU:n vapaan liikkuvuuden hyväksyttävyys edellyttää, että sitä ei käytetä väärin ja laittoman maahanmuuton ja pimeän työn torjuntaa tehostetaan", Rajamäki toteaa.

Talouselämä
"Kun poliitikko pakotetaan lähtemään paikaltaan tai suljetaan puolueesta tiedotusvälineiden painostuksen vuoksi, ei kyse ole mistään punavihreästä salaliitosta, vaan juuri siitä, miten demokratian pitääkin toimia."  (käännös) - Lasse Garoff

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 652
 • Liked: 2969
 • Understanding is a three-edged sword.
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #63 : 11.03.2014, 15:18:41 »
Mitenkä Saarakkala nyt näin erehtyy puhumaan laittomista maahanmuuttajista eikä käytä poliittisesti korrektia termiä paperiton:

Lainaus
"Laittomien maahanmuuttajien pääsyä terveyspalveluiden piiriin rajoitettava"

Sen sijaan että laittomien maahanmuuttajien terveyspalveluja laajennettaisiin, niitä pitäisi rajoittaa. katsoo kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps).

Vesa-Matti Saarakkala on jättänyt hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii tarkkoja rajauksia laittomien maahanmuuttajien oikeudelle saada julkisia terveyspalveluita.

Hän kritisoi voimakkaasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n sosiaali- ja terveysministeriölle viime perjantaina luovuttamaa selvitystä, jossa esitetään laittomien maahanmuuttajien terveyspalveluiden huomattavaa laajentamista ottamatta huomioon kansainvälisen ihmiskaupan näkökulmaa.

- THL:n selvityksen toimenpide-ehdotusten soveltamisella käytäntöön olisi julkissektoria taloudellisesti kuormittava vaikutus sekä se asettaisi kyseenalaiseksi suomalaisen hyvinvointivaltion perusperiaatteen, jonka mukaan jokaisen yksilön pitää valtion järjestämien hoivapalveluiden piiriin pääsemiseksi kantaa oma kortensa kekoon valtiomuotomme rahoittamiseksi ja pidättäytyä vapaamatkustajuudesta, Saarakkala toteaa.

Hän huomauttaa, että Suomea ei myöskään tosiasiallisesti velvoita mikään EU-oikeudellinen tai muu kansainvälinen juridinen velvoite tarjoamaan mittavia terveyspalveluita maassa asiattomasti oleskeleville yksilöille.

- Sosiaali- ja terveysministeriön olisi päinvastoin kuntatalouden pitkän aikavälin kestävyyden ja kansalaisten veronmaksuhalukkuuden varmistamiseksi rajoitettava laittomien maahanmuuttajien pääsyä terveyspalveluiden piiriin, Saarakkala esittää.

Hänen mielestään Espanjan esimerkin mukaisesti muut kuin kiireelliset terveyspalvelut olisi Suomessa määriteltävä koskemaan ainoastaan niitä EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevia maahanmuuttajia, jotka ovat töissä, aktiivisia työnhakijoita tai maassa työskennelleitä eläkeläisiä sekä heidän perheenjäseniään.

- Saksassa voimassaolevan hoitohenkilökunnan ilmoitusvelvollisuuden käyttöönotto ulkomaalaispoliisille niissä tapauksissa, joissa laiton maahanmuuttaja käyttää julkisia terveyspalveluita, olisi myös otettava vakavan harkinnan alaiseksi, Saarakkala sanoo.

Hän harkitsisi myös, että Hollannin mallin mukaan laiton maahanmuutto olisi kirjattava Suomen rikoslakiin rangaistavaksi teoksi.

VU: "Laittomien maahanmuuttajien pääsyä terveyspalveluiden piiriin rajoitettava"

skrabb

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 957
 • Liked: 673
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #64 : 18.03.2014, 07:18:16 »
Lainaus
Pääkirjoitus 18.3.2014:
Paperittomien hoidossa riskejä

Tiistai 18.3.2014 klo 05.00

Lähes ilmainen mutta laadukas hoito toimisi vetovoimatekijänä maailman sairaille.
Kansanedustaja Kari Rajamäki (sd) pitää "sinisilmäisenä" THL:n linjausta, että paperittomille taattaisiin samat sairaanhoito- ja hammaslääkäripalvelut kuin suomalaisille.

Suomessa majailee tällä hetkellä laittomasti tai ilman papereita noin 2 000-3 000 henkilöä ja lisäksi vaihteleva määrä romanikerjäläisiä EU-maista. Näille "paperittomille" vaaditaan julkisia terveydenhoitopalveluja. Tähän joukkoon kuuluvat lähinnä EU:n ulkopuolelta tulleet, joilla ei ole Suomessa oleskelulupaa. Toinen pääryhmä ovat Romanian ja Bulgarian romanit sekä kolmas sellaiset ulkomaalaiset opiskelijat, joilla ei ole vakuutusta sairauden varalle.

Suomeen muista EU-maista työhön tai työnhakuun muuttaneet perheenjäsenineen saavat samat sosiaali- ja terveyspalvelut kuin Suomen kansalaiset. Myös hoitomaksut ja lääkekorvaukset ovat samat. Normaalisti potilaan hoito edellyttää henkilöllisyyden tunnistamista ja asumista maassa, mutta paperittomien ihmisten kohdalla identifiointi on ongelmallista. Heillekin toki tarjotaan kiireellinen hoito, mutta kiireettömän saati jatkohoidon antamiselle ei ole lakiin perustuvaa velvoitetta.

Sosiaali- ja terveysalan eettisiä ja periaatteellisia kysymyksiä pohtiva neuvottelukunta (ETENE) pitää paperittomien hoitoa riittämättömänä ja tilannetta eettisesti kehnona. ETENE vaatii paperittomille annettavaksi kiireellisen hoidon lisäksi myös "muuta välttämätöntä hoitoa jatkohoitoineen". Paperittomien ihmisarvo on tunnustettava ja heidän terveyspalvelunsa selkiytettävä lainsäädännöllä.

Mutta vaikka hyvää sydäntä olisikin, ei hoidon lisääminen ole silti ongelmatonta. Monet infektiosairauksien parissa työskentelevät terveysalan ammattilaiset ovat huolissaan. Hoitojärjestelmämme kamppailee tiukentuvien säästötarpeiden ja resurssipulan paineessa. Kustannusten lisäksi asiantuntijat näkevät myös kansanterveydellisiä riskejä. Jos Suomi alkaisi verovaroin hoitaa ulkomaalaisia myös ei-kiireellisissä sairauksissa, odotettavissa olisi sairaiden ulkomaalaisten määrän merkittävä kasvu.

Vuosikymmenten järjestelmällisen ja mallikelpoisen työn tuloksena Suomi on saanut useimmat tartuntataudit kuriin ja jopa kokonaan kitkettyä, tärkeimpänä niistä tuberkuloosi. Myös HIV-tartuntojen lisäys on aisoissa. Hyvän tilanteen ylläpitäminen vaatii tartuntariskin minimointia pitämällä tautien esiintyvyys mahdollisimman matalana. "Terveysturismi" olisi vakava riski kansanterveydelle.

Suuri osa Suomen ulkomaalaisista on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Vastoin virkamiesjohdon esitystä ja maan hallituksen kuntia koskevaa säästölinjausta Helsingin terveyslautakunta päätti marraskuussa, että kaupunki tarjoaa kiireellisen hoidon lisäksi kaikille raskaana oleville ja neuvolaikäisille lapsille laajat terveydenhuollon palvelut samaan hintaan kuin kaupunkilaisille. Tämä linjaus on johtamassa helposti valtakunnalliseen ohjeistukseen. Terveydenhoitojärjestelmämme uhkaa rapautua ilman tällaisia ylimääräisiä kustannuksia ja terveysuhkiakin.

http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/?ref=hakemisto

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 6071
 • Simply the Pest
  • Profiili
  • Western Rifle Shooters Association
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #65 : 21.03.2014, 13:15:50 »
Perussuomalaiset: Terveydenhoito kuuluu suomalaisille, ei paperittomille ulkomaalaisille

Perussuomalaisten mielestä julkisin varoin tarjotut terveyspalvelut kiireellistä hoitoa lukuun ottamatta kuuluvat omille kansalaisillemme, eivät maassa laittomasti oleville tai puutteellisen vakuutusturvan varassa täällä oleskeleville

– Yhteiskuntamme on rakennettu siten, että verovaroin pystymme ylläpitämään palveluja ja huolehtimaan myös vähäosaisista kansalaisistamme. Taloudelliset resurssit ovat kuitenkin rajalliset, Johanna Jurva (ps.) totesi eduskunnassa perjantaina pidetyssä keskustelutilaisuudessa paperittomien henkilöiden terveydenhuollosta

Hän huomautti, että kaikkien suomalaistenkaan terveyspalvelut eivät tällä hetkellä toteudu asianmukaisesti.

– Moni vanhus on vailla laadukasta ja asianmukaista hoivaa, moni lapsi jää vaille riittävän varhaista tukea, ja moni jätetään yksin mielenterveysongelmiensa kanssa. Koko ajan etsitään uusia säästökohteita, jotta yhteiskuntamme pyörisi jatkossakin, hän sanoi.

Jurva totesi, että jos julkinen terveydenhuolto avataan paperittomille, kuinka monta paperitonta kansalaiset ovat verovaroin valmiita hoitamaan?

- Entä avataanko terveyspalvelumme seuraavaksi muillekin? Millä perusteella julkiset terveyspalvelut evättäisiin esimerkiksi turisteilta, mikäli ne maassa laittomasti oleskelevillekin kuuluvat, Jurva kysyi.

Hänen mukaansa perussuomalaiset korostavat, että päätöksiä tehtäessä tulee arvioida niiden vaikutuksia.

- Katsomme, että laittoman toiminnan hiljaisen hyväksymisen ja siitä palkitsemisen sijasta olisi järkevää keskittyä itse ongelman ratkaisemiseen: laittoman maassaolon kitkemiseen sekä paperittomien vakuutusturvan saamiseen sille tasolle, että heidän terveyspalvelunsa tulisivat turvatuksi, Jurva sanoi.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_paperittomien_hoito-17795
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 853
 • Liked: 4623
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #66 : 21.03.2014, 22:13:14 »
Jokseenkin ihmeellistä, että Johanna Jurvan mainitsemista asioista pitää nykypäivän Suomessa erikseen muistuttaa ja niin sanotusti "pitää pinnalla" sen sijaan, että ne olisivat itsestäänselvyyksiä.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

-gentilhommehki-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 260
 • Liked: 173
 • Monikulttuurisuus on rikkaus. Kyllä, mamuille.
  • Profiili
Olin tänään aamulla kymmeneltä Turun kauppatorilla yli 20 asteen pakkasessa toista tuntia. Kuulostaa hullulta, mutta oli siellä muitakin hulluja. Yli tuhat ihmistä tuli kuuntelemaan ja tapaamaan Pekka Haavistoa. (Ville Niinistö vihreiden nettisivuilla 4.2.2012 http://www.vihreat.fi/node/7291)

Muuttohaukka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 039
 • Liked: 3104
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #68 : 24.04.2014, 16:53:32 »
Emma Kari haluaa paperittomille myös mahdollisuuden peruskouluun:

http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/2014/Kanslia_2014-04-28_Khs_17_El/8CAD02AC-8171-422A-A48D-9E2253496228/Liite.pdf

Ei kukaan vaan voi olla noin täyspässi. Mistä ihmeestä ne rahat revitään, mistä näille saadaan tulkkauspalvelut ynnä ihan kaikki muut oheispalvelut.
Kuka haluaa lapsensa tuontitaiston kakaran kanssa samaan kouluun, samaan luokkaan. Millä taataan terveyspuoli.

Aivan järjetön  ehdotus. Vielä järjettömämpää on sen toteutus.

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 091
 • Liked: 1347
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #69 : 29.04.2014, 10:13:20 »
Emma Kari haluaa paperittomille myös mahdollisuuden peruskouluun:

http://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/2014/Kanslia_2014-04-28_Khs_17_El/8CAD02AC-8171-422A-A48D-9E2253496228/Liite.pdf

Poliitikkojen huoli mamujen (niin paperittomien kuin paperillistenkin) hyvinvoinnista on liikuttavaa.
Koin viime sunnuntaina veteraanipäivänä tökeänä loukkauksena sotaveteraaneja kohtaan sen, että eduskunnan puhemies Heinäluoma täytti tv-ruudun ja kertoi meille tavallisille pulliaisille kuinka tärkeää on osallistua veteraanien hyväksi järjestettyyn rahankeräykseen heidän vanhuudenpäiviensä hyvinvoinnin turvaamiseksi. Näin vetosi meihin valtakunnan kakkosmies, joka on vuosikymmeniä istunut eduskunnassa lahjoittamassa vuosittain miljardin verovaroja kehitysapuun ja toisen mokoman tänne ulkomailta rahdattujen kymmenien tuhansien   ihmisten täyshoitoon.

Asian pitäisi olla aivan päin vastoin. Sotaveteraaneista kuuluu huolehtia verovaroin ja kehitysapuun ja ulkomaalaisten täyshoitoon kerättäköön rahat niiltä, jotka katsovat sen tärkeäksi ja tarpeelliseksi.

Taikakaulin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 705
 • Liked: 2647
 • Vasta-anarkisti
  • Profiili
  • The Rainforest Site
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #70 : 16.06.2014, 23:22:44 »
Lainaus
Kerjäläisten lääkärikäyntejä ei tilastoida

Helsinki ei ole vieläkään ryhtynyt tilastoimaan, kuinka paljon paperittomat ovat käyttäneet kiireellisen terveydenhuollon palveluita.

Syy on byrokraattinen, sillä sosiaali- ja terveyslautakunnan oleskeluluvan selvittämistä koskevista ohjeista valitettiin vähemmistövaltuutetulle. Ohjeita pidettiin syrjivinä.

– Valmistelemme parhaillaan ohjeita, miten oleskeluluvan voimassaolo selvitetään. Siitä taas riippuu, mistä ja miten korvauksia käynneistä voidaan hakea, toteaa Helsingin sosiaali- ja terveysviraston osastopäällikkö Hannu Juvonen .

Luvut paperittomien lääkärikäynneistä ovat saatavilla todennäköisesti vuoden loppuun mennessä.

Helsinki voi hakea korvauksia ely-keskukselta henkilöistä, joilla on voimassa oleva oleskelulupa. Vuonna 2012 näitä korvauksia maksettiin Helsingille 16 miljoonaa euroa. Paperittomista korvauksia ei makseta.

[...]

 Helsingissä kerjäläisiä on tällä hetkellä arviolta noin 300–400, pääasiassa Romanian romaneita. Bulgarian romanit tulevat tavallisesti Suomeen kesäkuussa perhekunnittain koulujen päätyttyä.

Kerjäläiset majoittuvat pääasiassa autoissaan, sillä Rastilan leirintäalueella voi kesäisin yöpyä vain kaksi viikkoa.

– Kerjäläiset eivät näe, että Rastila olisi heille ratkaisu, Tuomola sanoo.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuosi sitten ehdotuksen, että Helsinki alkaa pohtia majoituspaikkojen järjestämistä kerjäläisille. Kaupunginhallitus totesi selvityksen pohjalta toukokuussa, ettei paikkoja ryhdytä järjestämään.


Suomessa
paperittomia
ehkä noin 3 000


- Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti marraskuussa, että Helsinki takaa paperittomille pääsyn kiireelliseen terveydenhuoltoon samaan hintaan kuin helsinkiläisille.

- Aikaisemmin paperittomat maksoivat hoidosta kalliimpaa hintaa.

- Paperittomalla tarkoitetaan maassa ilman oleskelulupaa oleskelevaa, muualta kuin EU- tai Eta-valtiosta tai Sveitsistä tullutta henkilöä.

- Romanian ja Bulgarian romanit ovat maassa laillisesti, mutta heillä ei ole kotimaassaan sairausvakuutusta.

- Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomessa on paperittomia ehkä noin 3 000.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/223213-kerjalaisten-laakarikaynteja-ei-tilastoida
Tehokkainta ja helpointa kehitysapua mitä voit antaa ja saat vielä rahasikin takaisin - http://www.kiva.org/

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 692
 • Liked: 1308
 • Mankuva rasitin.
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #71 : 17.06.2014, 00:03:13 »
Lainaus
Kerjäläisten lääkärikäyntejä ei tilastoida
- Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti marraskuussa, että Helsinki takaa paperittomille pääsyn kiireelliseen terveydenhuoltoon samaan hintaan kuin helsinkiläisille.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/223213-kerjalaisten-laakarikaynteja-ei-tilastoida
Koskeeko sama myös terveyspalveluiden ulkopuolelle tippuneita kantiksia?

Esim. vuosikymmeniä veroja maksanut pottunokka jää vuorotteluvapaalle ja reppureissaa maailman ympäri. Vuoden kuluttua palatessaan hän ei enää kuulu suomalaisen sosiaaliturvan ja terveydenhuollon piiriin. Jos omia vakuutuksia ei ole, niin onneksi nykyään voi polttaa paperinsa ja ilmoittautua paperittomaksi ja/tai turvapaikanhakijaksi.

Asumisperusteinen sosiaaliturva on vanhentunut systeemi. Henkilökohtaisella sosiaaliturvalla ratkeaisi sekä suomalaisten että ulkomaisten maahan- ja maastamuuttajien kannustinloukut.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 25 736
 • Liked: 17883
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi †Syyllinen†
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #72 : 17.06.2014, 00:56:38 »
Lainaus
- Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti marraskuussa, että Helsinki takaa paperittomille pääsyn kiireelliseen terveydenhuoltoon samaan hintaan kuin helsinkiläisille.

Ja helsinkiläinen maksaa mitä? Paperittoman laskutusosoite on?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 652
 • Liked: 2969
 • Understanding is a three-edged sword.
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #73 : 05.11.2014, 20:11:32 »
Aikovat sitten lisätä laittomasti maassa oleilevien terveydenhuoltopalveluja:

Lainaus
Paperittomien oikeutta terveyspalveluihin aiotaan laajentaa

Suomessa luvatta oleskelevien oikeutta terveyspalveluihin aiotaan laajentaa. Sosiaali- ja terveysministeriö on teettänyt asiasta lakiluonnoksen.

Luonnoksessa ehdotetaan, että kunnan tulisi järjestää paperittomille palveluita nykyistä laajemmin. Valtio korvaisi kunnille kustannukset.

Esimerkiksi paperittomille taattaisiin kiireellisen sairaanhoidon lisäksi Suomessa ammattilaisen välttämättömiksi arvioimat palvelut. Näitä voisivat olla esimerkiksi raskauden ja synnytyksen hoito sekä pitkäaikaissairauksien hoito.

Esitys laiksi on tarkoitus antaa vielä tänä vuonna.

AL: Paperittomien oikeutta terveyspalveluihin aiotaan laajentaa

orientexpressen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 922
 • Liked: 1242
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #74 : 05.11.2014, 20:18:34 »
Sosiaali- ja terveysministeriö on teettänyt lakiluonnoksen, jonka mukaan ei-tilapäisesti Suomessa oleskeleville kolmansien maiden kansalaisille, joilla ei ole tai joille ei voidan myöntää pitkäaikaista oleskelulupaa annettaisiin oikeus verorahoitteiseen julkiseen terveydenhuoltoon. Aikuisilla tämä koskisi kiireellistä sairaanhoitoa, pitkäaikaissairauksien hoitoa ja sellaista sairaanhoitoa, minkä terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi välttämättömäksi (esim. hoito synnytyksen ja raskauden aikana). Alaikäisillä olisi oikeus kaikkeen terveydenhuoltoon.

Valtio korvaisi näiden henkilöiden hoidon aiheuttamat kustannukset kunnille. Kunta voisi periä hoitoa käyttävältä henkilöltä asiakasmaksun, mutta maksukyvyttömyys ei kuitenkaan saisi olla este hoidon saamiselle.

http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1895012

orientexpressen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 922
 • Liked: 1242
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #75 : 05.11.2014, 20:42:08 »
Mitenhän se käytännössä olisi tarkoitus varmistaa, että se hoitoa haluava ja lain tarkoittamaksi laittomaksi maahanmuuttajaksi esittäytyvä varmasti on se mitä väittää olevansa, eikä esimerkiksi EU-kansalainen tai turisti? Kyseinen henkilö esittää passinsa sairaalan vastaanotossa ja sen jälkeen vastaanoton työntekijä tiedustelee asiaa ulkomaalaispoliisista?  ;D

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 387
 • Liked: 14529
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #76 : 05.11.2014, 20:51:34 »
Muistutan jälleen kerran, että Suomen valtio ei löytänyt 1,8 miljoonaa euroa, jotka olisi tarvittu, jotta Heinolan reumasairaala olisi voinut jatkaa toimintaansa. Jotta paperittomille pummeillekin olisi ollut tarjota huippuyksikön osaamista heidän reumasairauksiensa hoidossa.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136804-reumasairaat-edelleen-pelinappuloina

Lainaus käyttäjältä: Elina Viitala
Suurimpia häviäjiä tässä reumasairaalan tragediassa on lastenreumaa sairastavat, sillä sen hoito Heinolassa oli ensiluokkaista. Heinolan reumasairaalan suurimpia saavutuksia oli saada lastenreuman kuolleisuus LÄHES nollaan. Lastenreuma on tyypillisesti niin vaikea ja vakava sairaus, että sen osaaminen on oikeasti syytä keskittää.

Lainaus käyttäjältä: Sirpa Asko-Seljavaara
Heinolan Reuman sairaala oli maailmankuulu sairaala,kunnes keksitttin reuman hoitoon biologiset lääkkeet, eikä sairaalahoitoa enää tarvittu , vaan potilas sai hoidon polikliinisesti. Saman kohtalon kokivat tuberkuloosisairaalat muutamia vuosikymmeniä aikaisemmin.

Nyt reumaa hoidetaan yliopisto- ja keskussairaaloissa. Reumaleikkauksia tarvitaan nyt vähemmän kuin vuosikymmeniä sitten.

Lääketieteellisestä tiedosta vanhenee 50% viidessä vuodessa, joten Tossavaisen olisi pitänyt ottaa selvää reuman hoidosta, ennnenkuin vaatii hoidon palauttamista -50 luvun tasolle.

Niin tahi näin, reumakirurgiaa tarvitaan edelleen vaikka kokoomuslainen kansanedustaja muuta tarinoi ja reumasairaalan jatko jäi pienistä rahoista kiinni. Kun ei ole varaa. Muuhun kuin ulkomaalaisten hyysäämiseen suomalaisten verorahoilla.

« Viimeksi muokattu: 05.11.2014, 21:54:34 kirjoittanut Emo »

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 480
 • Liked: 10812
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #77 : 05.11.2014, 22:13:47 »
Kanadaan ei pääse edes työtä tekemään, jos sairastaa pitkäaikaissairautta tai-sairauksia.

Kysymys: minkäköhän takia? Mikä mahtaisi olla maan hallinnolla ajatuksena tässä linjauksessa?

Vastaus sisäministeriöön ja STM:öön.
..."metsässä on anketa"....
Vihreät

Asra

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 233
 • Liked: 2323
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #78 : 05.11.2014, 22:36:28 »
Sosiaali- ja terveysministeriö on teettänyt lakiluonnoksen, jonka mukaan ei-tilapäisesti Suomessa oleskeleville kolmansien maiden kansalaisille, joilla ei ole tai joille ei voidan myöntää pitkäaikaista oleskelulupaa annettaisiin oikeus verorahoitteiseen julkiseen terveydenhuoltoon. Aikuisilla tämä koskisi kiireellistä sairaanhoitoa, pitkäaikaissairauksien hoitoa ja sellaista sairaanhoitoa, minkä terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi välttämättömäksi (esim. hoito synnytyksen ja raskauden aikana). Alaikäisillä olisi oikeus kaikkeen terveydenhuoltoon.

Valtio korvaisi näiden henkilöiden hoidon aiheuttamat kustannukset kunnille. Kunta voisi periä hoitoa käyttävältä henkilöltä asiakasmaksun, mutta maksukyvyttömyys ei kuitenkaan saisi olla este hoidon saamiselle.

http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1895012

Suomi maksaa kehitysapua mm. siksi, että nämä sairaat voisivat sairastaa ja saada hoitoa omissa kotimaissaan. Ei sitten ministeriössä tullut kenellekään mieleen ratkaista "ei-tilapäisesti maassa oleskelevien" ilman oleskelulupaa olevien terveysmurheita passittamalla heidät takaisin kehitysavun piiriin?

ﻳَﺎ ﺃَﻳُّﻬَﺎ اﻟﻨَّﺎﺱُ اﺗَّﻘُﻮا ﺭَﺑَّﻜُﻢُ اﻟَّﺬِﻱ ﺧَﻠَﻘَﻜُﻢْ ﻣِﻦْ ﻧَﻔْﺲٍ ﻭَاﺣِﺪَﺓٍ ﻭَﺧَﻠَﻖَ ﻣِﻨْﻬَﺎ ﺯَﻭْﺟَﻬَﺎ ﻭَﺑَﺚَّ ﻣِﻨْﻬُﻤَﺎ ﺭِﺟَﺎﻻً ﻛَﺜِﻴﺮًا ﻭَﻧِﺴَﺎءً ۚ ﻭَاﺗَّﻘُﻮا اﻟﻠَّﻪَ اﻟَّﺬِﻱ ﺗَﺴَﺎءَﻟُﻮﻥَ ﺑِﻪِ ﻭَاﻷَْﺭْﺣَﺎﻡَ ۚ ﺇِﻥَّ اﻟﻠَّﻪَ ﻛَﺎﻥَ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢْ ﺭَﻗِﻴﺒًﺎ

http://www.setakielto.fi/

Taffu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 335
 • Liked: 422
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #79 : 05.11.2014, 22:42:16 »
Mielenkiintoista, stm:n sivuilla suomeksi:

"Suomessa luvatta oleskeleville ihmisille tulisi taata kiireellisen sairaanhoidon lisäksi ammattihenkilön välttämättömiksi arvioimat terveyspalvelut, kuten raskauden ja synnytyksen hoitoon liittyvät palvelut sekä pitkäaikaissairauksien hoito."

Ja englanniksi:

"In addition to urgent medical care, any health services that a health care professional finds essential should be provided for undocumented persons residing in Finland, including services related to pregnancy and childbirth and treatment of long-term illnesses."

Sama asia sinänsä, mutta englanniksi korostetaan sitä, että aivan kaikki terveyspalvelut, mitä välttämättömiksi nähdään. Tähän tietysti lukeutuvat kaikki kuolemaan johtavat sairaudet, mutta lisäksi esim. järkyttävän kalliit syöpähoidotkin ovat kyllä kenen tahansa lääkärin mielestä välttämättömiä. Eli tule Suomeen, hoidamme sairutesi, oli se kuinka kallista hyvänsä. Ja tietenkin oleskelulupa tulee heti perässä, koska kehitysmaissa näitä ei edes hoideta.

Asra

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 233
 • Liked: 2323
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #80 : 05.11.2014, 22:49:28 »
Uskoisikohan joku, jos joskus kalliimpaa hoitoa tarvitessani sopivasti "kadotan" paperini...

ﻳَﺎ ﺃَﻳُّﻬَﺎ اﻟﻨَّﺎﺱُ اﺗَّﻘُﻮا ﺭَﺑَّﻜُﻢُ اﻟَّﺬِﻱ ﺧَﻠَﻘَﻜُﻢْ ﻣِﻦْ ﻧَﻔْﺲٍ ﻭَاﺣِﺪَﺓٍ ﻭَﺧَﻠَﻖَ ﻣِﻨْﻬَﺎ ﺯَﻭْﺟَﻬَﺎ ﻭَﺑَﺚَّ ﻣِﻨْﻬُﻤَﺎ ﺭِﺟَﺎﻻً ﻛَﺜِﻴﺮًا ﻭَﻧِﺴَﺎءً ۚ ﻭَاﺗَّﻘُﻮا اﻟﻠَّﻪَ اﻟَّﺬِﻱ ﺗَﺴَﺎءَﻟُﻮﻥَ ﺑِﻪِ ﻭَاﻷَْﺭْﺣَﺎﻡَ ۚ ﺇِﻥَّ اﻟﻠَّﻪَ ﻛَﺎﻥَ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢْ ﺭَﻗِﻴﺒًﺎ

http://www.setakielto.fi/

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 834
 • Liked: 13170
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #81 : 05.11.2014, 23:05:26 »
Uskoisikohan joku, jos joskus kalliimpaa hoitoa tarvitessani sopivasti "kadotan" paperini...

En nyt oikein tiedä, kuka tai mitä sinä tai te olette, mutta kannattaa koettaa. Ei siitä ainakaan mihinkään vastuuseen voi joutua.

Alkuperäinen ajatushan oli, että Suomemme maassa lähes ilmainen hoito olisi kansalaisille itsestään selvää. Mutta sitten alkoi löytyä tätä paremmin tarvitsevaa porukkaa, jota vasemmisto rakastaa ja joita on ihan pakko rakastaa, ettei olisi artisti.

Jääpää

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 929
 • Liked: 1949
 • Kiljuvuorten Sumuinen Gorilla 75%
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #82 : 05.11.2014, 23:24:35 »
Uskoisikohan joku, jos joskus kalliimpaa hoitoa tarvitessani sopivasti "kadotan" paperini...
On vissiin vähän värisidonnainen juttu..Mä koitin joskus hoitoa saadakseni bamlaa kaverin kielellä, ja meni kaverinkin mielestä ihan sujuvasti, muttei pim..no, en päässyt yhtä helposti sosiaaliseen yhteyteen ja tultiin siihen tulokseen, että vaikka mulla oli is..vähän samaa näköä ja uskottavat isk..selitykset ihan samoilla sanoilla, niin se ei riitä, väärä RAL.
Niin että jonkun Värituvan kautta, pigmentit kohilleen, pönttö ravistimeen..
Useampi vika kyllä korjaantuu jo siinä ravistimessa, erikoislääkäriä tarvitaan korkeintaan kaulanikamien poistosta p..alempaa.
Perustuslaki 29§
"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 505
 • Liked: 5251
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #83 : 06.11.2014, 02:16:47 »
Paperittomien klinikalla hieroskellaan käsi, lobbaus ja hyvä veli systeemi saa sitten bisneksen kukoistamaan.
5-10 vuotta ja paperittomien klinikkaketju on myyty "Kansainvälisille sijoittajille" ja ex-omistajia haastatellaan hienoista kaupoista samalla heidän kulttuurillisia harrastuksiaan ihastellen.
"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 427
 • Liked: 6468
 • "Ich bin Jude"
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #84 : 06.11.2014, 02:25:26 »
Mielenkiintoista, stm:n sivuilla suomeksi:

"Suomessa luvatta oleskeleville ihmisille tulisi taata kiireellisen sairaanhoidon lisäksi ammattihenkilön välttämättömiksi arvioimat terveyspalvelut, kuten raskauden ja synnytyksen hoitoon liittyvät palvelut sekä pitkäaikaissairauksien hoito."

Ja englanniksi:

"In addition to urgent medical care, any health services that a health care professional finds essential should be provided for undocumented persons residing in Finland, including services related to pregnancy and childbirth and treatment of long-term illnesses."

Sama asia sinänsä, mutta englanniksi korostetaan sitä, että aivan kaikki terveyspalvelut, mitä välttämättömiksi nähdään. Tähän tietysti lukeutuvat kaikki kuolemaan johtavat sairaudet, mutta lisäksi esim. järkyttävän kalliit syöpähoidotkin ovat kyllä kenen tahansa lääkärin mielestä välttämättömiä. Eli tule Suomeen, hoidamme sairutesi, oli se kuinka kallista hyvänsä. Ja tietenkin oleskelulupa tulee heti perässä, koska kehitysmaissa näitä ei edes hoideta.

Hienoa, Suomi on julistautunut koko maailman ilmaiseksi terveyskeskukseksi - edellyttäen, että olet luvatta saapunut ja peperinsa "kadottanut" ulkomaalainen, mikä vaatimus on tietenkin mitä vaivattomin toteuttaa. Toivottavasti tätä ilosanomaa levitetään kaikkialle maailmaan. Toiminnan haltuunsa ottanut terveysbisnes tienaa tällä.
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 552
 • Liked: 5048
 • Oulu- Uleåborg
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #85 : 06.11.2014, 05:45:27 »
Suomessa luvatta, ilman papereita oleville ulkomaalaisille ilmainen hoito ja samaan aikaan suomalainen maksaa terveyskeskusmaksuja taikka sairausvakuutusten omavastuuta. Just joo, "ruma sana tähän".
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 387
 • Liked: 14529
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #86 : 06.11.2014, 09:06:17 »

Hienoa, Suomi on julistautunut koko maailman ilmaiseksi terveyskeskukseksi - edellyttäen, että olet luvatta saapunut ja peperinsa "kadottanut" ulkomaalainen, mikä vaatimus on tietenkin mitä vaivattomin toteuttaa. Toivottavasti tätä ilosanomaa levitetään kaikkialle maailmaan. Toiminnan haltuunsa ottanut terveysbisnes tienaa tällä.

Lääkäreitä on myöskin koulutettava lisää. Meillä on huutava lääkäripula Suomessa, likikään joka toinen ikäluokasta ei ole vielä lääkäriksi koulutettu.
Ja kun käännämme katseemme omasta navasta maailmaan huomaamme, että maailman lääkäripula on vielä Suomenkin lääkäripulaa kirkuvampi. Meidän on siksi avattava lääkistemme ovet kolmansien maiden toivoille tulla ja opiskella. Se on velvollisuutemme. Lääkärinoikeudet kuuluvat kaikille.
Tarvitsemme monikulttuurisia lääkäreitä Suomeenkin, jotta asiakkaiden tarpeet pystytään huomioimaan heidän omalla äidinkielellään. Tämä on valtava visio!

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 907
 • Liked: 1117
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #87 : 06.11.2014, 15:45:34 »
Tuo on mielenkiintoinen termi "ammattihenkilön välttämättömiksi arvioimat terveyspalvelut" : Haava – paranee itsestään, potilas ulos, krapula – paranee aikojen saatossa, potilas ulos, mutta kun "ammattihenkilö" ryhtyy suorittamaan jonkun toimenpiteen vastaanotollaan paperittomalle tai kirjoittamaan reseptiä tai lähetettä, niin miten ja kuka arvioi, onko tämä toimenpide välttämätön tai turha ?

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 573
 • Liked: 8287
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #88 : 06.11.2014, 16:15:56 »
Lainaus
Mäntylä: Ei terveyspalveluja luvattomille maahantulijoille

Perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Mäntylä tyrmää täysin ministeriön suunnitelmat paperittomien terveydenhuollon laajentamisesta. Sosiaali- ja terveysministeriö on teettänyt lakiluonnoksen, jossa ehdotetaan, että kunnan tulisi järjestää paperittomille terveyspalveluja nykyistä laajemmin.

(...)

Suomalaisten köyhyys kasvussa

Ministeriön esityksessä halutaan taata paperittomille ja luvatta maassa oleville kiireellisten tapausten lisäksi myös pitkäaikaissairauksien hoito.

- Suomalaisilta karsitaan kaikista palveluista, ja hallitus leikkaa kylmästi yhteiskunnassamme heikoimmassa asemassa olevilta saadakseen säästöjä. Köyhyys kasvaa kaikissa ikäluokissa. Moni apua ja hoitoa tarvitseva jää ilman niitä. Suomalaisten terveyserot kasvavat hälyttävää vauhtia, ja tästä meidän tulisi olla huolissaan ensisijaisesti, ei laittomasti maassa olevista.

(...)

Terveyspalveluja terroristeille?

Mäntylä pelkääkin sosiaali- ja terveysturismin kasvavan.

- Tämähän käytännössä toivottaisi laittomasti maahan tulevat hoitamaan itsensä suomalaisten veronmaksajien piikkiin. Sosiaaliturvamme on jo laajasti avattu, nyt avataan terveydenhuoltokin. Voisi kysyä, koska ensimmäinen ISIS-terroristi jättää paperinsa kotiin ja tulee hoitamaan itsensä meidän varoillamme, Mäntylä ihmettelee.

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/mantyla-ei-terveyspalveluja-luvattomille-maahantulijoille/
Ylikomisario Jari Taponen: hyvää oppi tekee terroristillekin! Saattaa näköala laajentua ja suvaitsevaisuus lisääntyä!

https://twitter.com/JariTaponen/status/906467248063344641

maha54

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 387
 • Liked: 403
  • Profiili
Vs: "Paperittomien" terveyspalvelut Suomessa (yhdistetty)
« Vastaus #89 : 06.11.2014, 16:21:46 »
Tuo on mielenkiintoinen termi "ammattihenkilön välttämättömiksi arvioimat terveyspalvelut" : Haava – paranee itsestään, potilas ulos, krapula – paranee aikojen saatossa, potilas ulos, mutta kun "ammattihenkilö" ryhtyy suorittamaan jonkun toimenpiteen vastaanotollaan paperittomalle tai kirjoittamaan reseptiä tai lähetettä, niin miten ja kuka arvioi, onko tämä toimenpide välttämätön tai turha ?

Ei muuta kuin vakuutusyhtiöiden "asiantuntijalääkärit" asialle, niin kuolleetkin heräävät henkiin, eikä hoidon tarvetta synny.
"DDR försvann inte - det flyttade bara lite norr ut." - laina tuntemattomalta ruotsalaiselta.